|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
nuna - pani w aptece mi dala - stwierdzila ze bezpieczne dla kobiet w ciąży bo tylko zioła tam są
zastanawiam sie czy mi tez czop powolutku nie schodzi - rano mam wlasnie taki sluz gesty i ciagnacy i bezbarwny ale przez dzien juz nie gosia - tez mam twardsze piersi - ja nawet na to nie zwrocilam specjalnie uwagi ale TZ juz tak ![]()
#4292 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak prosilam, powtarzalam, przypominalam... Chcialam miec lampe na sufit juz na jutro, bo wtedy robotnicy moga spokojnie ja zamontowac, bez zbednych problemow. No ale miesnie wazniejsze to mu wygarnelam i sie troche zagalopowalam, bo az uslyszal, ze tata Adriana to on nie jest skoro mu nie zalezy na pewnych sprawach... ![]() ![]() Moze jutro pojedziemy... Ech... Cytat:
![]() Czy w koncu rodzilas w tym nieslawnym szpitalu czy w tym mniejszym? Dobrze, ze wszystko z wami dobrze i nie musialas zostawac dluzej ![]() Trzymajcie kciuki za 3 h bo bede licytowac gondole do wozka ![]()
![]() |
#4293 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() odpoczywajcie sobie i czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdjęcia zdjęcia ![]() Cytat:
Anessa, kciuki za licytację ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Rozeznanie
|
niewiem czy twarde one sa ale takie bardziej pelne te gruczoly. niewiem od czego to zalezy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() strasznie jestem ciekawa jak tam Oliwierek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Eirene
bądź dzielna ![]() ![]() my dziś byliśmy u moich rodziców, objadłam się słodkości, bo jak tylko przyjeżdżam, mamusia pichci i piecze cudawianki ![]() Skręciliśmy w końcu łóżeczko ![]() ![]() Mirabilka nie rób mu kolacji. ani śniadania! ani obiadu! ![]() lekarz mi w pt zezwolił na delikatny seks. ale TŻ oczywiście nie chce. Z tymi chłopami! ![]() ![]() gosiawolna jak tam samopoczucie, brzuch Cię boli? |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Rozeznanie
|
nie teraz jakos nie. przed tem mnie troszke bolal jak na @, ale przeszlo, i w koncu zaczelam normalnie chodzic na spacerki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Raczkowanie
|
faktycznie nas malo - wchodze raz na kilka godzin a caly czas ta sama strona zamiast 5 jak jeszcze miesiac temu...
moj TZ chce zebym juz urodzila ale sie boi ze zrobi malemu krzywde wiec seksiku tez nie... chociaz ja tez specjalnej ochoty nie mam wiec mi to za bardzo nie przeszkadza
#4299 |
Rozeznanie
|
no wlasnie jakos cicho czyzby wszystkie rodzily??
![]() moj tz tez chcialby zeby maly wyszedl ale boi sie ze bedzie mial wglebienia na glowce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- ide sie wykapac i polozyc bo nie wyspalam sie dzisiaj i zmeczona jestem. wiec dobranoc kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
dobranoc, gosia
![]() ja wciaż na fenoterolu, ale czasem mnie tez brzuch pobolewa... i w szyjce kłuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
super że już w domku ![]() a ja właśnie też się kładę na film. ![]() a dziś byłam z tż i pieskiem na spacerku i ledwo szłam.. tak mi już ciężko ![]() a co do czopa to mi chyba tez zaczął schodzić ale nie podbarwiony krwią. zauważyłam szczególnie rano jak podcieram się białą wydzielinę, do wc też już mi parę razy wpadła (wielkości czopika może ciut mniejsza ) i jak np biorę prysznic rano to też czasem wypadnie kawałek taki budyniowy gęsty wielkość paznokcia małego . i to chyba to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Wtajemniczenie
|
Malo, bo niewiele kwietniowek sie udziela mimo ze jest nas 25 + przeterminowane z marca
![]() a wczesniej bylo nas prawie 80 ![]() TZ gulasz gotuje a ja zaraz peperonate robie i ziemniaczki ![]() Kurcze u Eirene sie troszke to ciagnie, co? ![]()
#4303 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
albo się ciągnie albo odpoczywają
![]() ![]() faktycznie nas mało, dlatego się zastanawiam, czy my w ogóle zaczniemy nowy wątek ![]() ![]() a mnie czop nie odchodzi albo jestem mało spostrzegawcza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chętnie bym zgwałciła swojego, ale się nie daje. ![]() mówię, że kochanka sobie poszukam, to mnie wyśmiał,kto mnie z takim brzucholem zechce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Rozeznanie
|
Eirene
![]() ![]() A mojemu synkowi coś się nie śpieszy na ten świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle do terminu z OM zostały nam równe 2 tyg. zrobiłam zdjęcie swojej kuli... może to już ostatnie dni z Frankiem w brzuszku ![]() Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2011-04-03 o 20:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zadomowienie
|
hello dziewczynki
![]() ![]() a eirene ![]() kurcze zastanawiam się czy brać laptopa do szpitala ![]() ![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Moja jednodniowa kruszynka
![]()
#4310 |
Zadomowienie
|
tajka88 ale czarnulka
![]() ![]()
![]() |
#4311 |
BAN stały
|
Boska jest-karnacje ma chyba po tacie co??
Moja 1corka była jeszcze bardziej "sniada" i wszyscy sie nia zachwycali-P. neantolog pytała czy tato jest "czarny" ;-) Dziewczyny jak pomysle,ze za tydzien w poniedzialek juz bedzie '"po" to tak mi sie plakac chce-z jednej strony NARESZCIE koniec z drugiej chyba sie boje.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki. Wróciłam do swiata żywych. Nie uważam za dobry pomysł opisywać tutaj, kobietom przed porodem swojego porodu, bo to po prostu była GEHENNA i AMBA FATIMA!!!
Opiszę, więc tylko fakty, bez szczegółów i zabarwienia emocjonalnego. No więc 24 marca zamknęli mnie na patologię, bo byłam tydzień po terminie. Tam wkładali mi balonik żeby zrobiło się rozwarcie, badali stan czystości wód, robili 3 razy dziennie ktg i siedziałam tam 4 dni. Z soboty na niedzielę o 2 w nocy zaczęłam mieć skurcze. O 11 stwierdzili 1cm rozwarcia i wzięli na porodówkę. Położna podłączyła mi oksytocynę i tak sie bujałam z tymi skurczami do 18. Cały czas, po 20h od rozpoczęcia skurczy miałam 2cm rozwarcia, nie chciało więcej nic pójść. Męczyłam się straszliwie, położna wpompowała we mnie 1,5litra oksytocyny, w międzyczasie odeszły mi wody.Skurcze były bardzo częste i cholernie mocne, potęgowane oksytocyną. Podczas porodu dostałam jeszcze 2 zastrzyki rozkurczowe, 2 czopki i 2 kroplówki (oprócz oksy) z solą fizjologiczną i nie wiem z czym jeszcze. Po 18.00 położna naradziła się z 2 lekarkami i powiedziała, że rozwarcie nie idzie, są 2 cm i albo decyduje się na cesarkę albo rodzę dalej,ale nie wiadomo jak się to skończy.Byłam wymęczona, wymiotowałam, traciłam przytomność. Zdecydowałam się więc na tą cesarkę i to była ulga niesamowita. Oczywiście później dochodzenie do siebie również do przyjemnych nie należało. W czasie porodu dostałam taką trzęsawkę miejsc nieznieczulonych, czyli od pasa w górę, że telepałam się przez 2h jakbym miała epilepsje. Podobno to "efekt uboczny" tego znieczulenia epiduralnego. Mały urodził się z takim uczuleniem, stanem zapalnym na karku i pediatra podczas wizyty powiedział, że Mały "parł się" karkiem, a nie główką, więc i tak nie urodziłabym naturalnie i mogłoby się to źle skończyć... Poczułam, więc straszliwą ulgę, że to wszystko się już skończyło. Chciałam rodzić naturalnie, całą ciążę się do tego przygotowywałam, byłam super pozytywnie nastawiona. Wiele kobiet na oddziale opowiadało o 4h porodach, które spoko przeszły, a ja dziś mówię NIGDY nie będę rodziła naturalnie. Po moich traumatycznych przeżyciach never ever!!!! Dziś byłam na ściągnięciu szwów, rana trochę ciągnie, ale najważniejsze,że z Konradkiem wszystko jest w porządku. Ze szpitala wypuścili nas 1 kwietnia, bo Konradek miał żółtaczkę, więc spędziłam tam 10 dłuuuugich dni... Oto moja historia |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Tajka mala sliczniutka i chyba uroda dzięki tatusiowi taka bardziej egxotic
![]() Cytat:
Krusiak ja ostatnio mam takie wahania hormonów, że jednak dnia bardzo chciałabym już mieć małego, żeby zaczeły się skurcze i poród. a zaraz mam takie poczucie że mogę jeszcze miesiąc pochodzić w tej ciąży. Dziwne to jest i aż mi głupio - staraliśmy się o Franka a czasem myślę, że mogliśmy jeszcze trochę poczekać, a potem dopada mnie jakiś masakryczny instynkt macierzyński ... ehhh ciężko to zrozumieć ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie cudne włoski ![]() A ja siedzę i szyję, bo troszkę mnie się uzbierało, a to młodej rajstopy a to skarpetki. W ogóle to już dwa razy dzwoniła dziś do mnie koleżanka jak się czuje. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Raczkowanie
|
A oto moj Synuś Konradek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Wtajemniczenie
|
Stysia wymęczyłaś się nieźle, ale dobrze że już po. Z małym wszystko dobrze to najważniejsze. W domku szybciej dojdziesz do Siebie
![]() Mały słodziak i taki mi się wydaje do Ciebie podobny ![]() Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2011-04-03 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Wtajemniczenie
|
marsylia piękny brzuszek
![]() jeju jaka słodka ![]() Cytat:
![]() idę dziewczyny spać i mam nadzieję, że jak wstanę, to Eirene już da znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zadomowienie
|
Stysia71 kochaniutki
![]() ja się właśnie drapię i marzę o spokojnej, nieswędzącej nocy ![]() kopnie to zaraz wypadnie ![]() więc czekamy ![]()
![]() |
#4319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Naprawde jak na dzien po porodzie nie czuje sie zle ![]() Tez wymiotowalam podczas porodu 2 razy:P. Pisalyscie cos o zaparciach i balam sie pojsc do toalety po porodzie, ze bedzie ciezko zalatwic grubsza potrzebe, ale mailam wieksze problemy w ostatnich tygodniach ciazy niz teraz... poszlo szybko hehe i ciesze sie ze nie spanikowalam, bo pozniej byloby gorzej:P Buziole ide sie umyc, niunke nakarmimy z Tztem(plus mm:P) i postaramy sie spac.
![]() |
#4320 |
Wtajemniczenie
|
całe popołudnie spędziłam u teściowej, a tu tyle wieści to czytania
![]() Jutro idę na wizytę i już mój termin jutro... A brzuch coraz częściej pobolewa jak na okres i wtedy jest non stop twardy, a szczególnie w nocy i rano, ale później przestaje, ruchy czuję słabiej i rzadziej... No rusz się maleńki, żeby nie musieli wyganiać na siłe ![]() Jadłam czosnek do kolacji, więc mam nadzieję, że dzisiejsza noc to jeszcze nie będzie TA noc, bo dziecko na starcie mnie odrzuci za zapach ![]()
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2011-04-03 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.