|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4291 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
w stronê P ( mam nadzieje ze jest lepiej)
¶niad; du¿a grahamka z margaryn±, po³owa z twarogiem pó³t³ustym,sa³ata,szynk± i pomidorem, po³owa z tym samym twarogiem i d¿emem malinowym, zielona herbata 2¶niad; kasza manna z gar¶ci± truskawek i brzoskwini± ufo, czerwona herbata obiad; barszcz cz z jajkiem, 2 m³ode ziemniaczki, indyk grillowany, mizeria podw; sa³atka owocowa z truskawek, poziomek i 2 moreli kolacja; 2 kromki razowca (ok 80g) z margaryna, jedna z serkiem wiejskim,sa³ata, szynk± i papryk±, druga z sa³at±,szynk± i rolad± ustrzycka w ci±gu dnia 1,5l wody niegazowanej |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 572
|
Cytat:
wiesz co jest najsmieszniejsze? piszesz p = chcesz przytyc (podobno), jesz ma³o, tyjesz 0,5 kg za³ó¿my i panika, ze na takiej malej ilosci zarcia tyjesz i znowu ograniczasz. nie lepiej wyluzowac? NIE WAZYC SIE TYLKO ZAJ¡C SIÊ G£OW¡ ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
bardziej U bo sesja trwa
![]() 1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± br±zowego cukru. activia truskawkowa na pierwszy g³ód. potem: jajecznica z szynk±, cebulk±, groszkiem i szczypt± startego sera (z ilu jaj to nie wiem bo brat robi³ dla nas ) 2. II ¶niadanie: homo i pod¿arte czere¶nie ![]() 3. obiad: miseczka pieczarkowej ![]() 4. podwieczorek: bêdzie kawa po wiedeñsku ![]() ![]() 5. kolacja: bagietka ciemna na pó³: z tuñczykiem wsw, trochê parmezanu, pomidor, cebulka i siuuuup do piecyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 579
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Olik.. Jest lepiej, ale nadal do bani. Za ma³o! Je¶li nadal bêdziesz tak jad³a, to na prawdê schudniesz... We¼ siê za siebie konkretnie. Uwierz, ¿e to nie boli! ![]() To ja dzi¶ mo¿e wstawiê swoje P, chocia¿ to jest strasznie mêcz±ce. ![]() ¦: Jajo na twardo z majonezem i szczypiorem, dwie kromki z ziarnami z delm± (z mas³em ![]() ![]() ![]() II¶: bu³ka mleczna z delm± i czubat± ³ych± nutelli ![]() ![]() Ob: m³ode ziemniaki, 2 gotowane pulpety, sos koperkowy, duu¿o s³odkich buraczków ![]() P: serek wiejski z p³atkami chocapic i kukurydzianymi, truskawkami i cynamonem (taa.. wiem, ¿e siê to u mnie za czêsto pojawia, ale zrozumiecie jak spróbujecie sami ![]() ![]() K: Bêdzie... hmm.. no nie wiem. Omlet jaki¶ fajny a jak nie to nale¶niki z serkiem danio i truskawkami ![]() ![]() ![]() AAaa i dzi¶ rano.... odwiedzi³a mnie... stara znajoma... @! ![]() Co prawda bra³am tabletki, ale ponoæ mia³a siê pojawiæ jak skoñczê 2 lub 3 opakowanie. A tu - nie skoñczy³am nawet jednego ![]() Jestem taka happy, ¿e dzi¶ normalnie banan mi z twarzy nie z³azi. ![]() Buziaki dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! ![]() ![]()
![]() |
#4299 |
Rozeznanie
|
moje u
1. serek wiejski z jagodami i p³atkami migda³owymi (80 g - ca³a paczuszka) 2. micha czeresni z ogródka, 2 morelki, kawa³ek ciasta jak wczoraj (kruchy spód 100% pe³noziarnisty, masa serowa z twarogu mielonego, mleka kokosowego i fruktozy) 3. duzo pulpecików z cieciorki (takie a la falafle) smazonych na oliwce, kalarepka i kilka mlodych marchewek 4. sa³atka z roszponki, kie³ków lucerny, 2 jajek, twarogu, serka wiejskiego, pestek slonecznika (kolo 50g) pomidora i ogórka. 5. wieczorem bedzie fasolka szparagowa&bób i jak? mog³by ktos ocenic. |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
Super! Strasznie sie ciesze ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wlasnie taki dzien na U, bo gorrr±co i tylko pic sie chce ![]() I bu³ka z ziarnami pokrojona na 4 kanapki: z tunczykiem w/s/w, wedlina, oscypkiem, marmolad± pomarañczow± i ogórek + duze cappuccino II troche salaty z ogórkiem, kalarepka i fet±, nektarynka III zupa jarzynowa ze swiezych warzyw + 2 nalesniki z serkiem homo IV przed chwila 2 grissini z oliwkami i pewnie wpadna jakies lody z owocami itp ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-06-18 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha ;d Ja sobie nigdy nie robiê ''normalnych'' dni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4302 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 881
|
Po d³uugiej nieobecno¶ci powróci³am, mo¿e na chwilê, mo¿e na d³u¿ej.
Znów startujê z P... I. 3 kromy pszenno- ¿ytniego chleba z mas³em, jedna z szynk±, druga z pasztetem, trzecia z twarogiem pó³t³ustym, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor pó³ szklanki mleka II. Du¿a porcja zupy ogórkowej zabielanej, z ziemniakami i miêsem (udko indycze) III. Spory nale¶nik z serem, sok Vega warzywny gar¶æ orzeszków ziemnych IV. Gruby plaster ciasta dro¿d¿owego, truskawki, trochê czere¶ni szklanka soku marchwiowego kawa z mlekiem V. 3 kromki chleba z mas³em, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewk±, szczypiorkiem, wêdlin±, serek wiejski |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 340
|
kurcze jak wy to robicie ze tyjecie ?
![]() ja siê warzylam na elektroniczej ostatnio po wieeeelkim tuczeniuuu i 47. bez zmian nawet nie drgne³o o 0.5 ! przez bodajze miesiac, NICC Moze jeszce jakies rady dla mnie, nie wiem czego siê ³apaæ ju¿ ![]() szczerze straci³am jak± kolwiek nadzieje na przytycie i ju¿ mi siê nie chce nawet jesc po 5 posilków i tego pilnowac bo tyle pracy na marne ![]() a pomyslec ze z nerwów przez faceta zgubilam moje 3kg ![]() ![]()
#4304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wsuwaj du¿o bia³ka i æwicz. Ale tak mega du¿o! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4305 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
witam, i ¿egnam na ca³e wakacje
![]() zostawiam mój dzisiejszy jad³ospis, by³am na si³owni i stanê³am na wadze, jestem tak niesamowicie pozytywnie zaskoczona ¿e szok! waga spad³a! Ale ¿e nie ufam nie swojej wadze, upewni³am siê na domowej i jeszcze siê pomie¿y³am tu i ówdzie ![]() tak wiêc moje wakacyjne UUUU; I.trzy kromki pszenno-¿ytniego z margaryn±(mama protestuje i nie kupuje mas³a w upa³ ![]() pomiêdzy; pó³ 3bita toffi, i gar¶æ migda³ów II.ma³a porcja leczo;cebula,marchew,cuki nia,kalafior,gar¶æ fasoli czerwonej i kukurydzy,ry¿, kawa³ki piersi z kurczaka+jaki¶ t³uszcz nie wiem jaki, i zagêszone te¿ nie wiem czym+ró¿ne przyprawy i zio³a, (mama robi³a, wiêc ¿adnego syfu nie by³o na bank ![]() III.(bardziej przek±ska bo zg³odnia³am) serek wiejski z jagodami i wiórkami kokosowymi; 2ciasteczka ma¶lane z czekolad±-serduszka od Krakusków i te¿ ze 2te¿ z tej firmu tylko jakby zbo¿owe(?); gar¶æ migda³ów (baardzo mi posmakowa³y) IV.ma³a kie³baska z grilla z ketchupem i ostr± musztard±, na dwóch chrupi±cych grzankach, miseczka czere¶ni i pó³ banana na spó³kê ![]() V.(bêdzie) puszka makreli fintess (tzn. wsw) +papryka,szczypior,pó³ pomidorka i kilka li¶ci sa³aty; wiem ¿e du¿o ale mam duuu¿o ruchy, pracy, by³am na si³owni i jem spontanicznie tak jak moje (zdrowe) kole¿anki
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4307 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
Jeste¶ zdrowa, szczêliwa, jesz spontanicznie, jeste¶ chudzielkiem i tyle no co poradzisz? wiesz, w sumie ciesz siê ¿e Ci nigdzie ko¶ci nie wychodz±, ¿e masz okres, zdrowe w³osy, paznokcie, biust, i we wszystko siê mie¶cisz ![]() naprawdê nie stresuj siê tak, na zdjêciach widzê normaln±, zgrabn± kobietê która siê spiek³a na czekoladkê ![]() ![]() ![]()
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 ![]() mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 ![]() nied³ugo ¿ona ![]() nied³ugo matura ![]() wygra³am swoje ¿ycie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-06-18 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4309 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
U/P
¦niadanie: jaglanka (4 ³y¿ki kaszy jaglanej, jab³ko, gar¶æ rodzynek, gar¶æ migda³ów, cynamon, 3 ³y¿ki jogurtu naturalnego, ³y¿eczka miodu); skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± syropu klonowego II ¶niadanie: du¿a grahamka na pó³: mas³o, sa³ata, jajko ugotowane na twardo, majonez, szczypiorek/mas³o, sa³ata, kawa³ek wêdzonej makreli, papryka; banan; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± syropu klonowego Obiad: miseczka domowego roso³u drobiowo - warzywnego z makaronem pe³noziarnistym pieczone dzwonko ³ososia w sosie cytrynowym; pó³ woreczka kaszy gryczanej; sa³ata ze ¶mietan± 30% i cukrem; sok marchwiowy jednodniowy Podwieczorek: talerzyk sa³atki (miks sa³at, ¶wie¿e warzywa, ser ple¶niowy, pistacje); du¿y ki¶æ winogron; kakao z dwoma ³y¿eczkami cukru na mleku 3,2% Kolacja: 2 szasz³yki sma¿one na patelni grillowej: pier¶ z kurczaka, warzywa, pieczarki; dip czosnkowo - jogurtowy do tego; kromka ¿ytniego z mas³em czosnkowym; czarna herbata z miodem, cytryn± i sokiem malinowym Po wpadnie koktajl z ma¶lanki naturalnej, banana i mro¿onych jagód + 2l wody Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-18 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
![]() Gratulujê ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ma³o ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mo¿esz je¶æ normalnie + wiêksze ilosci bialka, ale wtedy musia³aby¶ du¿o æwiczyc i je¶æ odpowiednie posi³ki przed i po treningiem, wtedy bys przytyla, ale w miêsniach. Je¶li chcesz przybrac trochê t³uszczu to wiêcej wêgli + t³uszcz (np w postaci paczki orzechow/slonecznika/pestek po kolacji), i ³±czyæ wêgle z t³uszczami (tzn np. obiad: ziemniaki, kotlet smazony na tluszczu, surówka z olejem itd) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jest na kwestii smaku, ale wersja ciasto ciasto = z zelatyna, a wiem, ze ty tez jej nie jesz. mam w domu wersje z zelatyna (dla rodzinki) w duzej formie i swoja w killku kokijkach takich na jedna porcje bez niej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 879
|
To mo¿e po dlugiej przerwie ja wstawie
![]() U ¶n. 2 parówki na gor±co z ketchupem i chrzanem z ¿urawin±, do zagryzienia bu³ka poznañska (taka 100g) z mas³em, sa³at±, pomidorem (do parówek nie lubie nic dodawaæ na chleb/bu³kê typu ser szynka) II¶n. wielki pawe³ek (bu³ka dro¿d¿owa jakby, taki hot-dog, nadziany bardzo puszystym kremem twarogowym, konsystencji gêstej bitej ¶mietany) z kruszonk± i cukrem pudrem; sporo truskawek ob. talerz zupy kalafiorowej; filet z dorsza sma¿ony w cie¶cie nale¶nikowym (filet wielko¶ci talerza obiadowego....) do tego 2 ziemniaki z koperkiem i bardzo du¿o kiszonej kapusty 2 jakie¶ mleczne czekoladki truskawki; 1/4 s³oiczka mas³a orzechowego (tak, moja s³abo¶æ)=zamulenie k: czekaj± 2 podwojne tosty z chleba tostowego pe³noziarnistego z mas³em, kie³bas±, serem i ketchupem potem cos jeszcze wpadnie z pewno¶ci± bo nie umiem usiedzieæ przed tv nie chrupi±c czego¶... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
wiem,¿e dziwnie, ale porcje naprawdê wielkie. ocenicie to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
P
I. Bu³ka ziarnista (ok. 65g) z mas³em, polêdwic±, sa³at± i pomidorem; inka z mlekiem i odrobin± miodu II. kawa³ek domowego sernika na zimno z owocami III. Pó³ bagietki (ca³a mia³a ok. 250g) zapieczonej z pieczarkami, pomidorem, serem ¿ó³tym, polana ketchupem IV. ok. 300g truskawek z jogurtem naturalnym i odrobin± cukru V. Serek wiejski 200g z rzodkiewk±, ogórkiem, szczypiorkiem, kromka (ok. 40g) razowca I jak? ![]() Nie wiem, mo¿e ta ilo¶æ nie jest specjalnie imponuj±ca, ale czujê siê mocno najedzona, kurczaczek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 906
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4317 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Peee ...
¦. jêczmiannka (5 ³y¿ki jêczmiennych, 1/2 szklanki mleka, kawa³ek banana, troche truskawek, garsc slonecznika) + herbata zielona z opuncja II¦. kanapka z dwóch kromek chleba (ale by³y ma³e bo z poczatku bochenka) z maslem, sa³at±, szynka drobiowa O. 2 pyzy (tzw. kluski na parze) z sosem + kawal kalafiora z zasma¿ka + troche pieczarek na mase³ku + mieso z kurczaka z rozna bez skory P. Du¿y kawa³ek ciasta drozdzowego z truskawkami ![]() P II. Danio orzechowy ze spora dosypka amarantusa + 2 nektarynki K. 4 kromki chleba z ziarnami (bo byly jakies takie male) wszystkie z maslem,salata, pomidorem i serem ¿oltym, szynka drobiowa + herbata zielona + 0,5 l soku owocowego A jak wmieszcze to jeszcze bedzie goraca czekolada albo kakao... jak tylko dam rade ![]() Wiem, wiem znowu kanapki na kolacje ale przeciez nie mam az tyle pieczywa w ciagu dnia, a ja po prostu lubie. Ale zapewnic moge ze w wakacje to sie zmieni... trroche pogotuje a jak wyjade na wakacje to w restauracja wybierac bede smakowitosci ![]()
![]() |
#4318 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
wstawiam foty, oktorych pisalam wczesniej, wzrost 160 cm,waga 49-50 kg,ogolnie wydaje mi sie,ze jak na ta wage to ciagle zbyt masywne nogi,uda,jak sadzicie?
I odrazu jutrzejsze R z prosba o ocenke: Sniadanie: owsianka gotowana na wodzie,rodzynki,otreby pozeczkowe,len mielony,kiwi,wiesniak IISniadanie: Omlet ze szpinakiem,cukinia i mozzarella,pomidor,banan Obiad: Filet z mintaja,szpinak,bukiet gotowanych warzyw,makaron pelnoziarnisty Podwieczorek: tunczyk(cala puszka)wsw,marchewka Kolacja: Gotowane jajko z warzywami - pomidor,ogorek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.