Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-18, 11:52   #4291
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez blueberry5 Poka¿ wiadomo¶æ
wrzucam moje P z pro¶b± o ocenê, ostatnie odbi³y sie bez echa

Sniadanie: owsianka( 5 ³ych owsianych, szkanka mleka 2%, gar¶æ truskawek, kilka czere¶ni, cynamon) kawa z mlekiem da³abym nawet 6 ³y¿ek p³atków i nie kilka czere¶ni, tylko gar¶æ. a mo¿e jakie¶ bakalie?

2 ¶niadanie: 2 p±czki z budyniem, herbata gorzka( zas³odzi³am sie na maksa) dobrze, luz jest bardzo wa¿ny. byle takie p±czki nie wpada³y codziennie, bo zbyt warto¶ciowe raczej nie s±.

Obiad: zupa kalafiorowa, 3 domowe kotlety sojowe, sma¿one, 3 ziemniaki z koperkiem, sa³atka,szklanka soku porz±dna porcja zupy? bo drugie danie skromniutkie. co to s± trzy ziemniaki? kotlety te ma³e na pewno?

Podwieczorek:wie¶niak z 4 ma³ymi morelamim p³atkami migda³owymi i ³y¿ka dzemu, domowa latte( uda³o mi sie spieniæ mleczko bez spieniacza) ok, je¶li porcja porz±dna. czemu tak ma³o moreli?

Kolacja: 3 kromki razowca z mas³em, dwie z serkiem naturalnym i pomidorem, 1 z wêdzonym ³ososiem i sa³at±
grejfrut do³o¿y³abym jaki¶ (nawet ma³y) homo, skoro to P.
po wpadnie na pewno troche chipsów od siostru, przy filmie

OCEÑCIE
wydaje mi siê, ¿e w miarê ok. tyjesz z takim jad³ospisem? wa¿ne, ¿eby P nie polega³o jedynie na wpakowywaniu w siebie bezwarto¶ciowych posi³ków, bo odbije siê to na cerze, w³osach, paznokciach, samopoczuciu...

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:06   #4292
olik187
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 914

w stronê P ( mam nadzieje ze jest lepiej)

¶niad; du¿a grahamka z margaryn±, po³owa z twarogiem pó³t³ustym,sa³ata,szynk± i pomidorem, po³owa z tym samym twarogiem i d¿emem malinowym, zielona herbata

2¶niad; kasza manna z gar¶ci± truskawek i brzoskwini± ufo, czerwona herbata

obiad; barszcz cz z jajkiem, 2 m³ode ziemniaczki, indyk grillowany, mizeria

podw; sa³atka owocowa z truskawek, poziomek i 2 moreli

kolacja; 2 kromki razowca (ok 80g) z margaryna, jedna z serkiem wiejskim,sa³ata, szynk± i papryk±, druga z sa³at±,szynk± i rolad± ustrzycka

w ci±gu dnia 1,5l wody niegazowanej
olik187 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:38   #4293
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

Cytat:
Napisane przez olik187 Poka¿ wiadomo¶æ

¶niad; du¿a grahamka z margaryn±, po³owa z twarogiem pó³t³ustym,sa³ata,szynk± i pomidorem, po³owa z tym samym twarogiem i d¿emem malinowym, zielona herbata + owoc i (dobrze by by³o) kubeczek jogurtu naturalnego. dlaczego margaryna a nie mas³o?

2¶niad; kasza manna z gar¶ci± truskawek i brzoskwini± ufo, czerwona herbata ale tej kaszy sporo, tak? do³o¿y³abym gar¶æ mieszanki studenckiej.

obiad; barszcz cz z jajkiem, 2 m³ode ziemniaczki, indyk grillowany, mizeria pó³ szklanki barszczu? dlaczego tylko dwa ziemniaki? spory kawa³ek indyka? mizeria ze ¶mietan±?

podw; sa³atka owocowa z truskawek, poziomek i 2 moreli polana jogurtem naturalnym albo ¶mietan± + cukier + jakie¶ bakalie

kolacja; 2 kromki razowca (ok 80g) z margaryna, jedna z serkiem wiejskim,sa³ata, szynk± i papryk±, druga z sa³at±,szynk± i rolad± ustrzycka + wie¶niak
Olik, wiem, ¿e napisa³am w pw, ¿e trzeba ma³ymi kroczkami, ale w ten sposób to Ty jeszcze schudniesz, zobaczysz. uwierz, ¿e na stabilizacji jad³am znacznie wiêcej ni¿ Ty teraz i polecia³y mi jeszcze 4 kg... yyy, wróæ. ja nawet na R jad³am wiêcej.

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:04   #4294
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 572

Cytat:

¶niad; du¿a grahamka z margaryn±, po³owa z twarogiem pó³t³ustym,sa³ata,szynk± i pomidorem, po³owa z tym samym twarogiem i d¿emem malinowym, zielona herbata

kolacja; 2 kromki razowca (ok 80g) z margaryna, jedna z serkiem wiejskim,sa³ata, szynk± i papryk±, druga z sa³at±,szynk± i rolad± ustrzycka

tak, jest duzo lepiej.

wiesz co jest najsmieszniejsze? piszesz p = chcesz przytyc (podobno), jesz ma³o, tyjesz 0,5 kg za³ó¿my i panika, ze na takiej malej ilosci zarcia tyjesz i znowu ograniczasz. nie lepiej wyluzowac? NIE WAZYC SIE TYLKO ZAJ¡C SIÊ G£OW¡ ?
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:13   #4295
Paprykowa89
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75

Cytat:
Napisane przez Paprykowa89 Poka¿ wiadomo¶æ
Pyyy:

A. 2 kromki razowego pieczywa z mas³em, twarogiem t³ustym (wiejskim) wymieszanym ze ¶mietan±, szczypiorkiem i rzodkiewk±, pó³ wêdzonej makreli.

B. P±czek z budyniem w bia³ej czekoladzie, mullermilk pistacjowy

C. Domowe frytki z udkiem z kurczaka panierowanym, mizeria z ogórków z koperkiem i ¶mietan± + bia³y Lion

D. Lód kuku³kowo-ajerkoniakowy - ten taki du¿y ro¿ek; miseczka wi¶ni

E. (wypad na miasto) ma³y kebab w bu³ce ( wiem ¿e by³o 70g miêca i chyba 80g warzyw) z sosem majonezowym, Redd's Sun

pó¼niej mieszanka studencka (ok 100g), kakao na mleku 3,2% i 2 brzoskwinie

proszê o ocene
pozdrawiam
prosi
Paprykowa89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:42   #4296
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

bardziej U bo sesja trwa

1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± br±zowego cukru. activia truskawkowa na pierwszy g³ód. potem: jajecznica z szynk±, cebulk±, groszkiem i szczypt± startego sera (z ilu jaj to nie wiem bo brat robi³ dla nas )

2. II ¶niadanie: homo i pod¿arte czere¶nie , sok z 2 grejfrutów

3. obiad: miseczka pieczarkowej potem pier¶ z kurczaka i warzywa (du¿o) z parowaru

4. podwieczorek: bêdzie kawa po wiedeñsku muffin czekoladowy, 2 ³y¿ki lodów orzechowych

5. kolacja: bagietka ciemna na pó³: z tuñczykiem wsw, trochê parmezanu, pomidor, cebulka i siuuuup do piecyka zielona herbata (du¿y kubek)

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:43   #4297
Annie1441
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 579

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ

a Tobie o co chodzi?

o zdrobnienia przepraszam za czepianie siê po prostu to na mnie dzia³a jak czerwona p³achta na byka
Annie1441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 16:56   #4298
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:

Olik.. Jest lepiej, ale nadal do bani. Za ma³o! Je¶li nadal bêdziesz tak jad³a, to na prawdê schudniesz...
We¼ siê za siebie konkretnie. Uwierz, ¿e to nie boli!

To ja dzi¶ mo¿e wstawiê swoje P, chocia¿ to jest strasznie mêcz±ce.

¦: Jajo na twardo z majonezem i szczypiorem, dwie kromki z ziarnami z delm± (z mas³em ), sa³at±, szynk±, majonezem, pomidorem i szczypiorem; banan; szklana ma¶lanki truskawkowej

II¶: bu³ka mleczna z delm± i czubat± ³ych± nutelli ; jab³ko; pó¼niej lód-ro¿ek advocatowy ()

Ob: m³ode ziemniaki, 2 gotowane pulpety, sos koperkowy, duu¿o s³odkich buraczków

P: serek wiejski z p³atkami chocapic i kukurydzianymi, truskawkami i cynamonem (taa.. wiem, ¿e siê to u mnie za czêsto pojawia, ale zrozumiecie jak spróbujecie sami ); nektarynka.

K: Bêdzie... hmm.. no nie wiem. Omlet jaki¶ fajny a jak nie to nale¶niki z serkiem danio i truskawkami tak ze 3, a jak nie to kanapki z mas³em, serem philadelphia, szynk±, serem ¿ó³tym wêdzonym(?).. i parówka na ciep³o z keczupem siê zobaczy

AAaa i dzi¶ rano.... odwiedzi³a mnie... stara znajoma... @!
Co prawda bra³am tabletki, ale ponoæ mia³a siê pojawiæ jak skoñczê 2 lub 3 opakowanie. A tu - nie skoñczy³am nawet jednego
Jestem taka happy, ¿e dzi¶ normalnie banan mi z twarzy nie z³azi.

Buziaki dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:11   #4299
wizjaa
Rozeznanie

moje u

1. serek wiejski z jagodami i p³atkami migda³owymi (80 g - ca³a paczuszka)
2. micha czeresni z ogródka, 2 morelki, kawa³ek ciasta jak wczoraj (kruchy spód 100% pe³noziarnisty, masa serowa z twarogu mielonego, mleka kokosowego i fruktozy)
3. duzo pulpecików z cieciorki (takie a la falafle) smazonych na oliwce, kalarepka i kilka mlodych marchewek
4. sa³atka z roszponki, kie³ków lucerny, 2 jajek, twarogu, serka wiejskiego, pestek slonecznika (kolo 50g) pomidora i ogórka.
5. wieczorem bedzie fasolka szparagowa&bób

i jak? mog³by ktos ocenic.
Stary 2011-06-18, 17:16   #4300
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ

Olik.. Jest lepiej, ale nadal do bani. Za ma³o! Je¶li nadal bêdziesz tak jad³a, to na prawdê schudniesz...

¦: Jajo na twardo z majonezem i szczypiorem, dwie kromki z ziarnami z delm± (z mas³em ), sa³at±, szynk±, majonezem, pomidorem i szczypiorem; banan; szklana ma¶lanki truskawkowej

II¶: bu³ka mleczna z delm± i czubat± ³ych± nutelli ; jab³ko; pó¼niej lód-ro¿ek advocatowy ()

Ob: m³ode ziemniaki, 2 gotowane pulpety, sos koperkowy, duu¿o s³odkich buraczków

P: serek wiejski z p³atkami chocapic i kukurydzianymi, truskawkami i cynamonem (taa.. wiem, ¿e siê to u mnie za czêsto pojawia, ale zrozumiecie jak spróbujecie sami ); nektarynka.

K: Bêdzie... hmm.. no nie wiem. Omlet jaki¶ fajny a jak nie to nale¶niki z serkiem danio i truskawkami tak ze 3, a jak nie to kanapki z mas³em, serem philadelphia, szynk±, serem ¿ó³tym wêdzonym(?).. i parówka na ciep³o z keczupem siê zobaczy

Co prawda bra³am tabletki, ale ponoæ mia³a siê pojawiæ jak skoñczê 2 lub 3 opakowanie. A tu - nie skoñczy³am nawet jednego

Super! Strasznie sie ciesze U mnie tez coraz lepiej Tyje sobie bardzo powolutku, ale tyje i waga nie wraca do wczesniejszych wartosci nawet jesli potem kilka dni jem 'normalnie'

Dzisiaj wlasnie taki dzien na U, bo gorrr±co i tylko pic sie chce
I bu³ka z ziarnami pokrojona na 4 kanapki: z tunczykiem w/s/w, wedlina, oscypkiem, marmolad± pomarañczow± i ogórek + duze cappuccino

II troche salaty z ogórkiem, kalarepka i fet±, nektarynka

III zupa jarzynowa ze swiezych warzyw + 2 nalesniki z serkiem homo

IV przed chwila 2 grissini z oliwkami i pewnie wpadna jakies lody z owocami itp a na kolacje sie zobaczy moze nalesniki a obiadu albo pozywna salatka z kurczakiem

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-06-18 o 17:21
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:33   #4301
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
Super! Strasznie sie ciesze U mnie tez coraz lepiej Tyje sobie bardzo powolutku, ale tyje i waga nie wraca do wczesniejszych wartosci nawet jesli potem kilka dni jem 'normalnie'

I bu³ka z ziarnami pokrojona na 4 kanapki: z tunczykiem w/s/w, wedlina, oscypkiem, marmolad± pomarañczow± i ogórek + duze cappuccino

IV przed chwila 2 grissini z oliwkami i pewnie wpadna jakies lody z owocami itp a na kolacje sie zobaczy moze nalesniki a obiadu albo pozywna salatka z kurczakiem

Haha ;d Ja sobie nigdy nie robiê ''normalnych'' dni
Stary 2011-06-18, 17:33   #4302
agniusia17
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 881

Po d³uugiej nieobecno¶ci powróci³am, mo¿e na chwilê, mo¿e na d³u¿ej.

Znów startujê z P...
I. 3 kromy pszenno- ¿ytniego chleba z mas³em, jedna z szynk±, druga z pasztetem, trzecia z twarogiem pó³t³ustym, rzodkiewka, szczypiorek, pomidor

pó³ szklanki mleka

II. Du¿a porcja zupy ogórkowej zabielanej, z ziemniakami i miêsem (udko indycze)

III. Spory nale¶nik z serem, sok Vega warzywny

gar¶æ orzeszków ziemnych

IV. Gruby plaster ciasta dro¿d¿owego, truskawki, trochê czere¶ni
szklanka soku marchwiowego

kawa z mlekiem

V. 3 kromki chleba z mas³em, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewk±, szczypiorkiem,
wêdlin±, serek wiejski
agniusia17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:40   #4303
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 340

kurcze jak wy to robicie ze tyjecie ?
ja siê warzylam na elektroniczej ostatnio po wieeeelkim tuczeniuuu i 47. bez zmian nawet nie drgne³o o 0.5 ! przez bodajze miesiac, NICC
Moze jeszce jakies rady dla mnie, nie wiem czego siê ³apaæ ju¿

szczerze straci³am jak± kolwiek nadzieje na przytycie i ju¿ mi siê nie chce nawet jesc po 5 posilków i tego pilnowac bo tyle pracy na marne
a pomyslec ze z nerwów przez faceta zgubilam moje 3kg a teraz mam spokoj jem i nic
Stary 2011-06-18, 17:43   #4304
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
ja siê warzylam na elektroniczej ostatnio po wieeeelkim tuczeniuuu i 47. bez zmian nawet nie drgne³o o 0.5 ! przez bodajze miesiac, NICC

szczerze straci³am jak± kolwiek nadzieje na przytycie i ju¿ mi siê nie chce nawet jesc po 5 posilków i tego pilnowac bo tyle pracy na marne
a pomyslec ze z nerwów przez faceta zgubilam moje 3kg a teraz mam spokoj jem i nic

Wsuwaj du¿o bia³ka i æwicz. Ale tak mega du¿o! Bêdziesz mia³a si³ê, ¿eby pó¼niej tego faceta porz±dnie spraæ
Stary 2011-06-18, 17:56   #4305
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

witam, i ¿egnam na ca³e wakacje
zostawiam mój dzisiejszy jad³ospis, by³am na si³owni i stanê³am na wadze, jestem tak niesamowicie pozytywnie zaskoczona ¿e szok!
waga spad³a! Ale ¿e nie ufam nie swojej wadze, upewni³am siê na domowej i jeszcze siê pomie¿y³am tu i ówdzie i taak, spad³a i wymiary nieznacznie tak¿e, jeahh my¶la³am ¿e jestem jaka¶ inna i skazana na jedzenie 1000kcal i trzymanie na tym wagi 70 kg, a tu proszê niespodziewanka!

tak wiêc moje wakacyjne UUUU;
I.trzy kromki pszenno-¿ytniego z margaryn±(mama protestuje i nie kupuje mas³a w upa³) dwie z polêdwic± sopock±,papryk±/ pomidorem, na ka¿dej jajo na twardo,majonez szczypiorek, trzecia z wêdzonym serem ¿ó³tym i papryk±, szklanka zimnego mleka,
pomiêdzy; pó³ 3bita toffi, i gar¶æ migda³ów
II.ma³a porcja leczo;cebula,marchew,cuki nia,kalafior,gar¶æ fasoli czerwonej i kukurydzy,ry¿, kawa³ki piersi z kurczaka+jaki¶ t³uszcz nie wiem jaki, i zagêszone te¿ nie wiem czym+ró¿ne przyprawy i zio³a, (mama robi³a, wiêc ¿adnego syfu nie by³o na bank)
III.(bardziej przek±ska bo zg³odnia³am) serek wiejski z jagodami i wiórkami kokosowymi; 2ciasteczka ma¶lane z czekolad±-serduszka od Krakusków i te¿ ze 2te¿ z tej firmu tylko jakby zbo¿owe(?);
gar¶æ migda³ów (baardzo mi posmakowa³y)
IV.ma³a kie³baska z grilla z ketchupem i ostr± musztard±, na dwóch chrupi±cych grzankach, miseczka czere¶ni i pó³ banana na spó³kê
V.(bêdzie) puszka makreli fintess (tzn. wsw) +papryka,szczypior,pó³ pomidorka i kilka li¶ci sa³aty;

wiem ¿e du¿o ale mam duuu¿o ruchy, pracy, by³am na si³owni i jem spontanicznie tak jak moje (zdrowe) kole¿anki

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:12   #4306
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
Wsuwaj du¿o bia³ka i æwicz. Ale tak mega du¿o! Bêdziesz mia³a si³ê, ¿eby pó¼niej tego faceta porz±dnie spraæ
to bia³o czy wêgle ja juz sama nie wiem na czym lepiej tyc a na dukanie czy jak to sie zwie samym bia³ku chudn± a my tyjemy eh ja nic z tego nie rozumiem
Stary 2011-06-18, 18:16   #4307
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
to bia³o czy wêgle ja juz sama nie wiem na czym lepiej tyc a na dukanie czy jak to sie zwie samym bia³ku chudn± a my tyjemy eh ja nic z tego nie rozumiem
kochana jeszcze tego brakowa³o ¿eby¶ sobie tym g³owe zawraca³a!
Jeste¶ zdrowa, szczêliwa, jesz spontanicznie, jeste¶ chudzielkiem i tyle no co poradzisz? wiesz, w sumie ciesz siê ¿e Ci nigdzie ko¶ci nie wychodz±, ¿e masz okres, zdrowe w³osy, paznokcie, biust, i we wszystko siê mie¶cisz

naprawdê nie stresuj siê tak, na zdjêciach widzê normaln±, zgrabn± kobietê która siê spiek³a na czekoladkê wiêc nie s³uchaj gadania innych bo ja nie wiem co oni od Ciebie chc±

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-06-18 o 18:18
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:19   #4308
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
kochana jeszcze tego brakowa³o ¿eby¶ sobie tym g³owe zawraca³a!
Jeste¶ zdrowa, szczêliwa, jesz spontanicznie, jeste¶ chudzielkiem i tyle no co poradzisz? wiesz, w sumie ciesz siê ¿e Ci nigdzie ko¶ci nie wychodz±, ¿e masz okres, zdrowe w³osy, paznokcie, biust, i we wszystko siê mie¶cisz

naprawdê nie stresuj siê tak, na zdjêciach widzê normaln±, zgrabn± kobietê która siê spiek³a na czekoladkê wiêc nie s³uchaj gadania innych bo ja nie wiem co oni od Ciebie chc±
ehhh to moja obseszyn zeby dobic w koncu do upragnionego 50 kg jak widze na wadze kilo mniej popadam w depresjie jak juz mowilam wszystko przez ludzi i lata dokuczania dzisiaj znajoma sprzedawczyni w sklepie mnie poklepa³a o boze ty chudzino cos tam cos tam jesz cos ? no nie zyjê powietrzem
Stary 2011-06-18, 18:30   #4309
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

U/P

¦niadanie: jaglanka (4 ³y¿ki kaszy jaglanej, jab³ko, gar¶æ rodzynek, gar¶æ migda³ów, cynamon, 3 ³y¿ki jogurtu naturalnego, ³y¿eczka miodu); skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± syropu klonowego

II ¶niadanie: du¿a grahamka na pó³: mas³o, sa³ata, jajko ugotowane na twardo, majonez, szczypiorek/mas³o, sa³ata, kawa³ek wêdzonej makreli, papryka; banan; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± syropu klonowego

Obiad: miseczka domowego roso³u drobiowo - warzywnego z makaronem pe³noziarnistym
pieczone dzwonko ³ososia w sosie cytrynowym; pó³ woreczka kaszy gryczanej; sa³ata ze ¶mietan± 30% i cukrem; sok marchwiowy jednodniowy

Podwieczorek: talerzyk sa³atki (miks sa³at, ¶wie¿e warzywa, ser ple¶niowy, pistacje); du¿y ki¶æ winogron; kakao z dwoma ³y¿eczkami cukru na mleku 3,2%

Kolacja: 2 szasz³yki sma¿one na patelni grillowej: pier¶ z kurczaka, warzywa, pieczarki; dip czosnkowo - jogurtowy do tego; kromka ¿ytniego z mas³em czosnkowym; czarna herbata z miodem, cytryn± i sokiem malinowym

Po wpadnie koktajl z ma¶lanki naturalnej, banana i mro¿onych jagód

+ 2l wody

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-18 o 19:45
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 18:37   #4310
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:

Fajny jadlospis, ale od dluzszego czasu jesz podobnie takze ja bym powiedzia³a, ¿e to U. Ja bym nie zjad³a Twojego podwieczorku, nienawidze wiejskiego
Gratulujê oby byl juz caly czas.A powiedz mi, jesli mozesz - co cwiczylas, ze przytylas w miesniach?

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
moje u

1. serek wiejski z jagodami i p³atkami migda³owymi (80 g - ca³a paczuszka)
2. micha czeresni z ogródka, 2 morelki, kawa³ek ciasta jak wczoraj (kruchy spód 100% pe³noziarnisty, masa serowa z twarogu mielonego, mleka kokosowego i fruktozy)
3. duzo pulpecików z cieciorki (takie a la falafle) smazonych na oliwce, kalarepka i kilka mlodych marchewek
4. sa³atka z roszponki, kie³ków lucerny, 2 jajek, twarogu, serka wiejskiego, pestek slonecznika (kolo 50g) pomidora i ogórka.
5. wieczorem bedzie fasolka szparagowa&bób

i jak? mog³by ktos ocenic.
nietypowo, sporo nabialu ale fajnie, to ciasto jest na kwestii smaku? Mam do wykorzystania cale mleko kokosowe do kolacji bym cos dorzucila.

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ

bu³ka na 4 kanapki?
ma³o

Cytat:

Mo¿e po prostu organizmowi jest dobrze z tak± wag± i juz nie chce tyc

Cytat:
Na Dukanie nie chudn± jedz±c bia³ko do jakiegos posilku, tylko jedz±c bia³ko jako posi³ek, w sensie ich dieta polega na jedzeniu samego bia³ka + otrêbów w ograniczonej ilosci i takie tam, zero wegli (chleba, makaronu itd)
Mo¿esz je¶æ normalnie + wiêksze ilosci bialka, ale wtedy musia³aby¶ du¿o æwiczyc i je¶æ odpowiednie posi³ki przed i po treningiem, wtedy bys przytyla, ale w miêsniach. Je¶li chcesz przybrac trochê t³uszczu to wiêcej wêgli + t³uszcz (np w postaci paczki orzechow/slonecznika/pestek po kolacji), i ³±czyæ wêgle z t³uszczami (tzn np. obiad: ziemniaki, kotlet smazony na tluszczu, surówka z olejem itd)
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:42   #4311
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
\

nietypowo, sporo nabialu ale fajnie, to ciasto jest na kwestii smaku? Mam do wykorzystania cale mleko kokosowe do kolacji bym cos dorzucila.

jest na kwestii smaku, ale wersja ciasto ciasto = z zelatyna, a wiem, ze ty tez jej nie jesz. mam w domu wersje z zelatyna (dla rodzinki) w duzej formie i swoja w killku kokijkach takich na jedna porcje bez niej.
Stary 2011-06-18, 18:50   #4312
carmen4400
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 879

To mo¿e po dlugiej przerwie ja wstawie
U
¶n. 2 parówki na gor±co z ketchupem i chrzanem z ¿urawin±, do zagryzienia bu³ka poznañska (taka 100g) z mas³em, sa³at±, pomidorem (do parówek nie lubie nic dodawaæ na chleb/bu³kê typu ser szynka)

II¶n. wielki pawe³ek (bu³ka dro¿d¿owa jakby, taki hot-dog, nadziany bardzo puszystym kremem twarogowym, konsystencji gêstej bitej ¶mietany) z kruszonk± i cukrem pudrem; sporo truskawek

ob. talerz zupy kalafiorowej; filet z dorsza sma¿ony w cie¶cie nale¶nikowym (filet wielko¶ci talerza obiadowego....) do tego 2 ziemniaki z koperkiem i bardzo du¿o kiszonej kapusty
2 jakie¶ mleczne czekoladki

truskawki; 1/4 s³oiczka mas³a orzechowego (tak, moja s³abo¶æ)=zamulenie

k: czekaj± 2 podwojne tosty z chleba tostowego pe³noziarnistego z mas³em, kie³bas±, serem i ketchupem

potem cos jeszcze wpadnie z pewno¶ci± bo nie umiem usiedzieæ przed tv nie chrupi±c czego¶...
Stary 2011-06-18, 18:51   #4313
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, 2 kanapki orkisza z pasztetem z zielonym pieprzem, pomidorem, rzodkiewkami, parówka na zimno
  2. 1/4 arbuza, kawa z mlekiem
  3. gor±ce warzywa- w³oszczyzna wy³owiona z zupy, mega spora ilo¶æ: seler, por itd...kromka jasnego chleba z mas³em i czosnkiem, piwko
  4. i tu dziwnie ..bo od 14 gotowa³am z mam± fasolówkê dla ca³ej familii i w sumie a¿ do teraz wpad³y ze 3 - 4 miseczki..wersja WEGE, mnóstwo zió³, warzyw, majeranku, chili,itd..czujê siê ob¿arta...

wiem,¿e dziwnie, ale porcje naprawdê wielkie.
ocenicie to?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:13   #4314
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
jest na kwestii smaku, ale wersja ciasto ciasto = z zelatyna, a wiem, ze ty tez jej nie jesz. mam w domu wersje z zelatyna (dla rodzinki) w duzej formie i swoja w killku kokijkach takich na jedna porcje bez niej.
juz jem, tzn nie boje sie jej
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:43   #4315
mickey_mouse
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 192

P
I. Bu³ka ziarnista (ok. 65g) z mas³em, polêdwic±, sa³at± i pomidorem; inka z mlekiem i odrobin± miodu
II. kawa³ek domowego sernika na zimno z owocami
III. Pó³ bagietki (ca³a mia³a ok. 250g) zapieczonej z pieczarkami, pomidorem, serem ¿ó³tym, polana ketchupem
IV. ok. 300g truskawek z jogurtem naturalnym i odrobin± cukru
V. Serek wiejski 200g z rzodkiewk±, ogórkiem, szczypiorkiem, kromka (ok. 40g) razowca

I jak?
Nie wiem, mo¿e ta ilo¶æ nie jest specjalnie imponuj±ca, ale czujê siê mocno najedzona, kurczaczek.
mickey_mouse jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 20:11   #4316
mimi0290
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 906

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Poka¿ wiadomo¶æ
P
I. Bu³ka ziarnista (ok. 65g) z mas³em, polêdwic±, sa³at± i pomidorem; inka z mlekiem i odrobin± miodu
II. kawa³ek domowego sernika na zimno z owocami
III. Pó³ bagietki (ca³a mia³a ok. 250g) zapieczonej z pieczarkami, pomidorem, serem ¿ó³tym, polana ketchupem
IV. ok. 300g truskawek z jogurtem naturalnym i odrobin± cukru tu da³abym ¶mietanê na P
V. Serek wiejski 200g z rzodkiewk±, ogórkiem, szczypiorkiem, kromka (ok. 40g) razowca trochê redukcyjna kolacja

I jak?
Nie wiem, mo¿e ta ilo¶æ nie jest specjalnie imponuj±ca, ale czujê siê mocno najedzona, kurczaczek.
Mnie siê wydaje, ¿e to za ma³o jak na P, ale mogê siê myliæ

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 20:17   #4317
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Peee ...

¦. jêczmiannka (5 ³y¿ki jêczmiennych, 1/2 szklanki mleka, kawa³ek banana, troche truskawek, garsc slonecznika) + herbata zielona z opuncja

II¦. kanapka z dwóch kromek chleba (ale by³y ma³e bo z poczatku bochenka) z maslem, sa³at±, szynka drobiowa

O. 2 pyzy (tzw. kluski na parze) z sosem + kawal kalafiora z zasma¿ka + troche pieczarek na mase³ku + mieso z kurczaka z rozna bez skory

P. Du¿y kawa³ek ciasta drozdzowego z truskawkami

P II. Danio orzechowy ze spora dosypka amarantusa + 2 nektarynki

K. 4 kromki chleba z ziarnami (bo byly jakies takie male)
wszystkie z maslem,salata, pomidorem i serem ¿oltym, szynka drobiowa + herbata zielona

+ 0,5 l soku owocowego

A jak wmieszcze to jeszcze bedzie goraca czekolada albo kakao... jak tylko dam rade

Wiem, wiem znowu kanapki na kolacje ale przeciez nie mam az tyle pieczywa w ciagu dnia, a ja po prostu lubie. Ale zapewnic moge ze w wakacje to sie zmieni... trroche pogotuje a jak wyjade na wakacje to w restauracja wybierac bede smakowitosci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 20:25   #4318
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

Cytat:
Napisane przez mimi0290 Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie siê wydaje, ¿e to za ma³o jak na P, ale mogê siê myliæ

mnie siê wydaje,¿e ma³o jak na UUUU
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 20:29   #4319
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Poka¿ wiadomo¶æ
o zdrobnienia przepraszam za czepianie siê po prostu to na mnie dzia³a jak czerwona p³achta na byka
ok,kazdy ma inne fanaberie:P

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
u
  1. jajko na miêkko, 2 kanapki orkisza z pasztetem z zielonym pieprzem, pomidorem, rzodkiewkami, parówka na zimno znowu ta parowka...ale ogolnie ok
  2. 1/4 arbuza, kawa z mlekiem jako przekaska ok ale jako posilek nie
  3. gor±ce warzywa- w³oszczyzna wy³owiona z zupy, mega spora ilo¶æ: seler, por itd...kromka jasnego chleba z mas³em i czosnkiem, piwkoto nie posilek,to przekaska i ten jasny chleb...
  4. i tu dziwnie ..bo od 14 gotowa³am z mam± fasolówkê dla ca³ej familii i w sumie a¿ do teraz wpad³y ze 3 - 4 miseczki..wersja WEGE, mnóstwo zió³, warzyw, majeranku, chili,itd..czujê siê ob¿arta... fasolowka spoko

wiem,¿e dziwnie, ale porcje naprawdê wielkie.
ocenicie to?
w zasadzie j.w. ale jadlospis kiepski
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 20:34   #4320
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

wstawiam foty, oktorych pisalam wczesniej, wzrost 160 cm,waga 49-50 kg,ogolnie wydaje mi sie,ze jak na ta wage to ciagle zbyt masywne nogi,uda,jak sadzicie?
I odrazu jutrzejsze R z prosba o ocenke:
Sniadanie:
owsianka gotowana na wodzie,rodzynki,otreby pozeczkowe,len mielony,kiwi,wiesniak

IISniadanie:
Omlet ze szpinakiem,cukinia i mozzarella,pomidor,banan

Obiad:
Filet z mintaja,szpinak,bukiet gotowanych warzyw,makaron pelnoziarnisty

Podwieczorek:
tunczyk(cala puszka)wsw,marchewka

Kolacja:
Gotowane jajko z warzywami - pomidor,ogorek
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (20,2 KB, 139 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (14,1 KB, 131 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (17,4 KB, 169 za³adowañ)
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.