Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-05, 14:38   #4291
KLJDSKFHJLKSDFJLAKSFJLSDF
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Hej dziewczyny,
mam pytanie. Chodzi może, któraś z Was na siłownię albo aerobik? Mam zamiar zacząć od pierwszego dnia drugiej fazy. Po pracy i tak nie mam ciekawych zajęć więc ok 3 razy w tyg. mogłoby się udać. Zawsze przy dietach jescze ćwiczę, chociaż przy tej (3 dzień I fazy) czuję się jakoś źle. Jestem słaba, a rano to nawet chodzić nie umiem, jakby mięśnie odmawiały mi posłuszeństwa. Ale czytałam, że to normalne przez kilka pierwszych dni bo organizm się przyzwyczaja do nowego sposobu żywienia.

Ps. ale na święta bez smażonej kapusty, karpia i babki nie dam rady. Myślicie, że jak będę dalej ciągnąć dietę po świętach mimo, że 3 dni dam sobie luzu to moje dotychczasowe starania nie przepadną?
21.12.2011->53,1kg
22.12.2011->53,9kg
KLJDSKFHJLKSDFJLAKSFJLSDF jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:24   #4292
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaps Pokaż wiadomość
wkleiłam zdjęcie z testu

mam 172 wzrostu, aktualnie ważę 65 kg, a chciałabym jakieś 55 (jeszcze niedawno tyle ważyłam, ale studencie życie źle wpływa na moją wagę: szybkie dania, szybko spożywane, przeważnie smażone, albo odgrzewane...)
Ważysz 65kg a w teście wpisałaś 67kg Czemu tak ?

Cytat:
Napisane przez KLJDSKFHJLKSDFJLAKSFJLSDF Pokaż wiadomość
Dziękuję za linka. Ten na pierwszej stronie nie chce mi działać. Mam 5 dni fazy ataku

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Dziewczyny jak to widzicie jeżeli chodzi o dietę w święta? Bo ja chyba się nie oprę kapuście zasmażanej z grzybami, fasola, grochem i oczywiście czerwonemu barszczykowi z uszkami.

Ps. dziś się zaczyna 3 dzień I fazy... po dwóch dniach straciłam 1,8 kg... coś dużo mi się to wydaje... Też tyle traciłyście?
Cytat:
Napisane przez KLJDSKFHJLKSDFJLAKSFJLSDF Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
mam pytanie. Chodzi może, któraś z Was na siłownię albo aerobik? Mam zamiar zacząć od pierwszego dnia drugiej fazy. Po pracy i tak nie mam ciekawych zajęć więc ok 3 razy w tyg. mogłoby się udać. Zawsze przy dietach jescze ćwiczę, chociaż przy tej (3 dzień I fazy) czuję się jakoś źle. Jestem słaba, a rano to nawet chodzić nie umiem, jakby mięśnie odmawiały mi posłuszeństwa. Ale czytałam, że to normalne przez kilka pierwszych dni bo organizm się przyzwyczaja do nowego sposobu żywienia.

Ps. ale na święta bez smażonej kapusty, karpia i babki nie dam rady. Myślicie, że jak będę dalej ciągnąć dietę po świętach mimo, że 3 dni dam sobie luzu to moje dotychczasowe starania nie przepadną?
Wyszło Ci aż 5 dni ? Strasznie dużo biorąc pod uwagę, że chcesz zrzucić 8kg Gratuluję spadków
Co do świąt to nie możesz z góry zakładać że się poddasz i przez te 3 dni zapomnisz o dukanie. Spróbuj przynajmniej wybierać mniej 'grzeszne' potrawy i ogranicz ich ilość. Na kolację wigilijna pewnie większość z nas się skusi , ale w pozostałe dwa dni chyba warto się przynajmniej trochę ograniczyć A w razie czego odpokutuje się po świętach. Kto wie, może dzięki temu, że to święta właśnie, to ominie nas (w ramach prezentu) wzrost wagi
Co do ćwiczeń, to od drugiej fazy ruch jest polecany, byle nie zbyt forsowny. W pierwszej fazie złe samopoczucie, tak jak napisałaś, jest raczej normalne. W te dni możesz być osłabiona, mnie np dość mocno bolała głowa i nie miałam na nic ochoty. Ale to przechodzi zaraz po przejściu na II

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Lyra
Tyś jest uzdolniona kulinarnie to może mi coś doradzisz
Chciałam zrobić dukanowy trzeciofazowy jabłecznik. Tylko nie wiem jak rozwiązać sprawę biszkopta. Mogę zrobić dukanowy biszkopt (ze skrobi kuku albo otrębów) i na jeszcze surowy przełożyć jabłka podsmażone, czy lepiej go najpierw trochę podpiec ? Albo na upieczony biszkopt wylać masę jabłkową z żelatyną (wiem że z galaretką się robi, ale to nie na dukanie niestety) ? Albo może robiłaś na III jabłecznik, tylko nie na ucztę ?
Ostatnio zamarzyło mi się dukanowe ciasto z owocami i teraz bez przerwy za mną chodzi i odczepić się nie może

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 15:31   #4293
kaps
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Ważysz 65kg a w teście wpisałaś 67kg Czemu tak ?
coś pomieszałam w teście 65 ważę

dziewczyny jak to jest z przyprawami? można używać wszystkich? a guma do żucia?

dzisiaj zjadłam jogurt naturalny, wieśniaka z rybką i przed chwilą fileta z kurczaka też z jogurtem
Stary 2011-12-05, 15:45   #4294
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
coś pomieszałam w teście 65 ważę

dziewczyny jak to jest z przyprawami? można używać wszystkich? a guma do żucia?

dzisiaj zjadłam jogurt naturalny, wieśniaka z rybką i przed chwilą fileta z kurczaka też z jogurtem
To co tam wpiszesz ma znaczenie przy wyliczeniach, więc widocznie złą wagę wpisałaś.
Przyprawy można te, które nie maja w składzie cukru, tak samo gumy (ograniczenie do 5 dziennie o ile dobrze pamiętam).
A gdzie otręby ? Jogurt nat. staraj się jeść jako dodatek do sosów np a nie jako osobny posiłek. Poza tym, jogurt na śniadanie to nie bardzo. Też dzisiaj jadłam rybę z wieśniakiem

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-12-05, 15:53   #4295
kaps
Zakorzenienie

Cytat:
To co tam wpiszesz ma znaczenie przy wyliczeniach, więc widocznie złą wagę wpisałaś.
Przyprawy można te, które nie maja w składzie cukru, tak samo gumy (ograniczenie do 5 dziennie o ile dobrze pamiętam).
A gdzie otręby ? Jogurt nat. staraj się jeść jako dodatek do sosów np a nie jako osobny posiłek. Poza tym, jogurt na śniadanie to nie bardzo. Też dzisiaj jadłam rybę z wieśniakiem
od rana miałam zajęcia na uczelni i zdążyłam tylko wpaść do osiedlowego sklepiku i chwycić jogurt ale już byłam na zakupach, uzupełniłam lodówkę

a co polecasz szybkiego na śniadania? jestem wielkim śpiochem i przeważnie nie mam czasu na nic rano, a plan zajęć mam tak ułożony, że rzadko kiedy mam na później
Stary 2011-12-05, 16:01   #4296
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
od rana miałam zajęcia na uczelni i zdążyłam tylko wpaść do osiedlowego sklepiku i chwycić jogurt ale już byłam na zakupach, uzupełniłam lodówkę

a co polecasz szybkiego na śniadania? jestem wielkim śpiochem i przeważnie nie mam czasu na nic rano, a plan zajęć mam tak ułożony, że rzadko kiedy mam na później
Miłością darzę owsiankę i to jest miłość ogromna Dzisiaj zaspałam, ledwo zdążyłam na zajęcia, ale owsiankę zdążyłam zjeść A tak to twaróg/wieśniak z cebulką, szynką drobiową, łososiem, pomidorem, rzodkiewką czy innym warzywem na PW albo na słodko ze słodzikiem, cynamonem, kakaem, aromatem ulubionym czy czym chcesz. Jajecznica to standard chyba. Możesz tez zrobić dukanowe pieczywo (bułki z mikrofali albo z opiekacza, placki otrębowe (zwykłe albo 'wykwintne'-z wieśniakiem w środku) albo wcześniej upieczony chlebek czy jakieś bułeczki), z którego będziesz miała kanapki-przy okazji to dobra opcja na jedzenie na wynos, na zajęcia.

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-12-05, 16:11   #4297
kaps
Zakorzenienie

Cytat:
Miłością darzę owsiankę i to jest miłość ogromna Dzisiaj zaspałam, ledwo zdążyłam na zajęcia, ale owsiankę zdążyłam zjeść A tak to twaróg/wieśniak z cebulką, szynką drobiową, łososiem, pomidorem, rzodkiewką czy innym warzywem na PW albo na słodko ze słodzikiem, cynamonem, kakaem, aromatem ulubionym czy czym chcesz. Jajecznica to standard chyba. Możesz tez zrobić dukanowe pieczywo (bułki z mikrofali albo z opiekacza, placki otrębowe (zwykłe albo 'wykwintne'-z wieśniakiem w środku) albo wcześniej upieczony chlebek czy jakieś bułeczki), z którego będziesz miała kanapki-przy okazji to dobra opcja na jedzenie na wynos, na zajęcia.
owsianka jak jeszcze byłam szczęśliwą posiadaczką mamy na mieszkaniu to zawsze mi robiła, teraz mamuśka daleko i człowiek jest zdany na siebie jak robisz swoją? z normalnymi płatkami owsianymi? można na 1 fazie?

ogólnie myślałam o jajkach właśnie, nawet takich gotowanych, wieczorkiem bym mogła sobie ugotować a rano szybko zjeść z serkiem albo coś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 16:19   #4298
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:

Lyra
Tyś jest uzdolniona kulinarnie to może mi coś doradzisz
Chciałam zrobić dukanowy trzeciofazowy jabłecznik. Tylko nie wiem jak rozwiązać sprawę biszkopta. Mogę zrobić dukanowy biszkopt (ze skrobi kuku albo otrębów) i na jeszcze surowy przełożyć jabłka podsmażone, czy lepiej go najpierw trochę podpiec ? Albo na upieczony biszkopt wylać masę jabłkową z żelatyną (wiem że z galaretką się robi, ale to nie na dukanie niestety) ? Albo może robiłaś na III jabłecznik, tylko nie na ucztę ?
Ostatnio zamarzyło mi się dukanowe ciasto z owocami i teraz bez przerwy za mną chodzi i odczepić się nie może
Biszkopt z musem z jabłek powinien Cię zadowolić Naprawdę smaczny wychodzi. Służył mi jako baza do ciasta z rabarbarem i różą jak jeszcze na dwójeczce byłam. Probowałam też z malinami świeżymi (pycha) i z musem z jabłek też. jedyny mankament tego ciasta jest taki, że jeśli ubijasz białka ze słodzikiem, to po upieczeniu dosyć szybko pianka się wilgotna robi, ale fakt ten walorów smakowych zupełnie nie zmienia. Poza tym u mnie i tak malizną zajeżdżał
Polecam część porcji jabłka usmażyć a w połowie dodać drugą część pokrojoną w drobną kosteczkę i poddusić tak, żeby zmiękła, ale się nie rozpadła. Na koniec zagęścić odrobiną skrobi rozpuszczonej w soku czy wodzie i dosłodzić do smaku czy dodać cynamonu.
Poniżej rabarbarowe, ale mus można zmieniać w/g uznania przecież
http://mojegotowanienadukanie.blogsp...kami-rozy.html
Jabłecznik robiłam na otrębach jako kruche ciasto (też coś w rodzaju pleśniaka), ale wtedy już nie liczylam ilości otrąb i troszkę razowej mąki dodałam, żeby więcej ciacha mi wyszło. Tylko ja to zazwyczaj mieszam na oko i wrzucam do piekarnika i mam farta, bo wychodzi.
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:31   #4299
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
owsianka jak jeszcze byłam szczęśliwą posiadaczką mamy na mieszkaniu to zawsze mi robiła, teraz mamuśka daleko i człowiek jest zdany na siebie jak robisz swoją? z normalnymi płatkami owsianymi? można na 1 fazie?

ogólnie myślałam o jajkach właśnie, nawet takich gotowanych, wieczorkiem bym mogła sobie ugotować a rano szybko zjeść z serkiem albo coś
Jajka się raz dwa gotują, to lepiej na świeżo zrobić niż takie zimne jeść, No chyba, że wolisz zimne
Płatków nie można wgl, to jest owsianka z otrębów
2-3 łyżek otrębów (ja używam tylko owsianych, możesz dać 2owsiane 1 pszenną) zalać wrzątkiem, tak żeby woda je pokryła (mniej niż pół szklanki). Odstawić, żeby otręby napęczniały, wchłonęły wodę (z 15minut). Dodać słodzik+sól/słodzik+kakao/cynamon albo co tam lubisz i dolać szklankę mleka. Zagotować, zjeść Możesz też roztrzepać porządnie całe jajko i jak już wyłączysz owsiankę to powoli je do niej wlać, dokładnie mieszając i lekko podgrzać, ale nie gotować, bo Ci się zrobi jajecznica To zagęści owsiankę.
W wersji ekspresowej, otręby w wodą gotuję, zrobi się taka gęsta papka, bo otręby wchłoną wodę. Doprawiam, dolewam mleko i całość zagotowuję jeszcze raz.
Dzisiaj otrebów jeszcze nie jadłaś to możesz wypróbować

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Biszkopt z musem z jabłek powinien Cię zadowolić Naprawdę smaczny wychodzi. Służył mi jako baza do ciasta z rabarbarem i różą jak jeszcze na dwójeczce byłam. Probowałam też z malinami świeżymi (pycha) i z musem z jabłek też. jedyny mankament tego ciasta jest taki, że jeśli ubijasz białka ze słodzikiem, to po upieczeniu dosyć szybko pianka się wilgotna robi, ale fakt ten walorów smakowych zupełnie nie zmienia. Poza tym u mnie i tak malizną zajeżdżał
Polecam część porcji jabłka usmażyć a w połowie dodać drugą część pokrojoną w drobną kosteczkę i poddusić tak, żeby zmiękła, ale się nie rozpadła. Na koniec zagęścić odrobiną skrobi rozpuszczonej w soku czy wodzie i dosłodzić do smaku czy dodać cynamonu.
Poniżej rabarbarowe, ale mus można zmieniać w/g uznania przecież
http://mojegotowanienadukanie.blogsp...kami-rozy.html
Jabłecznik robiłam na otrębach jako kruche ciasto (też coś w rodzaju pleśniaka), ale wtedy już nie liczylam ilości otrąb i troszkę razowej mąki dodałam, żeby więcej ciacha mi wyszło. Tylko ja to zazwyczaj mieszam na oko i wrzucam do piekarnika i mam farta, bo wychodzi.
Zbawczyni, dziękuję Ci
Otręby muszą być zmielone ? Bo nie bardzo mam w czym je zmielić.

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-12-05, 16:35   #4300
Isil
Raczkowanie

Jak jest z ketchupem na diecie? Mam zapotrzebowanie na parówki ale nie takie suche (własnej roboty) i zastanawiam się czy ketchup można czy nie :P

26.11.2011 r. - 58kg

08.12.2011 r. - Planowana grzeszna lampka wina.
24.12. 2011 r. - Nadzieja na wejście w fazę III
Isil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:37   #4301
kaps
Zakorzenienie

Cytat:
Jajka się raz dwa gotują, to lepiej na świeżo zrobić niż takie zimne jeść, No chyba, że wolisz zimne
2-3 łyżek otrębów (ja używam tylko owsianych, możesz dać 2owsiane 1 pszenną) zalać wrzątkiem, tak żeby woda je pokryła (mniej niż pół szklanki). Odstawić, żeby otręby napęczniały, wchłonęły wodę (z 15minut). Dodać słodzik+sól/słodzik+kakao/cynamon albo co tam lubisz i dolać szklankę mleka. Zagotować, zjeść Możesz też roztrzepać porządnie całe jajko i jak już wyłączysz owsiankę to powoli je do niej wlać, dokładnie mieszając i lekko podgrzać, ale nie gotować, bo Ci się zrobi jajecznica To zagęści owsiankę.
W wersji ekspresowej, otręby w wodą gotuję, zrobi się taka gęsta papka, bo otręby wchłoną wodę. Doprawiam, dolewam mleko i całość zagotowuję jeszcze raz.
chwilowo jestem najedzona strasznie, ale kto wie, może później
a jak nie to jutro mam wolne to na śniadanko wykombinuję owsiankę

dzięki wielkie za wszelkie rady

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 16:49   #4302
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:

Zbawczyni, dziękuję Ci
Otręby muszą być zmielone ? Bo nie bardzo mam w czym je zmielić.
Niestety do biszkopta muszą być zmielone na puch...
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:50   #4303
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isil Pokaż wiadomość
Jak jest z ketchupem na diecie? Mam zapotrzebowanie na parówki ale nie takie suche (własnej roboty) i zastanawiam się czy ketchup można czy nie :P
Bez cukru można, ale takiego w PL chyba nie ma. Dopuszczalny jest ten z Dawtona (jak z McDonaldsa) ale nie za dużo i nie za często.

Cytat:
chwilowo jestem najedzona strasznie, ale kto wie, może później
a jak nie to jutro mam wolne to na śniadanko wykombinuję owsiankę

dzięki wielkie za wszelkie rady
Nie ma sprawy
A otręby są obowiązkowe codziennie, 2-3 łyżek (najlepiej owsiane, albo 2 owsiane + 1 pszenna). Ponoć pszenne sa jako produkt tolerowany. Najlepiej jeść je rano, całą porcję na raz. Ale najważniejsze, żeby o nich nie zapominać i jeść codziennie.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Niestety do biszkopta muszą być zmielone na puch...
Kurczę.. Robiłam już biszkopt z całych ale nie był aż tak wyrośnięty jak Twój Próbowałam kiedyś mielić w blenderze, ale nie wyszło.

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-12-05 o 17:02
Stary 2011-12-05, 16:52   #4304
Isil
Raczkowanie

Eh takiego nie mam... mam jakiś zwykły pospolity ^^ najwyżej sos czosnkowy zrobię do tego Lece robić.

26.11.2011 r. - 58kg

08.12.2011 r. - Planowana grzeszna lampka wina.
24.12. 2011 r. - Nadzieja na wejście w fazę III
Isil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:52   #4305
magda_lena40
Zakorzenienie

O otrębach z czata na PL stronie:
Pyt: Tylko jedno pytanie: zakończyłam już fazę stabilizacji i nie jem już naleśników z otrąb owsianych, czy mogę jeść otręby inaczej, niż tylko dodając je do jogurtu?
Odp: Oczywiście, może Pani z nich zrobić chleb, owsiankę czy ciasto na pizzę, ale mimo wszystko proszę zjadać trzy łyżki dziennie.

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-12-05, 16:59   #4306
kaps
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sprawy
A otręby są obowiązkowe codziennie, 2-3 łyżek (najlepiej owsiane, albo 2 owsiane + 1 pszenna). Ponoć pszenne sa jako produkt tolerowany ale na czacie z Dukanem na polskiej stronie wyczytałam, że trzeba jeść 3 łyżki dziennie. Zaraz to jeszcze raz sprawdzę. Najlepiej jeść je rano, całą porcję na raz. Ale najważniejsze, żeby o nich nie zapominać i jeść codziennie.
kupiłam owsiane dzisiaj niestety w lodówce mleka brak, więc zjem z jogurtem i to wieczorkiem ale od jutra będę się pilnować

a mleko jakie? takie 2% może być?
Stary 2011-12-05, 16:59   #4307
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
O otrębach z czata na PL stronie:
Pyt: Tylko jedno pytanie: zakończyłam już fazę stabilizacji i nie jem już naleśników z otrąb owsianych, czy mogę jeść otręby inaczej, niż tylko dodając je do jogurtu?
Odp: Oczywiście, może Pani z nich zrobić chleb, owsiankę czy ciasto na pizzę, ale mimo wszystko proszę zjadać trzy łyżki dziennie.
Bo od IV fazy należy jeść trzy łyżki.
Stary 2011-12-05, 17:02   #4308
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam owsiane dzisiaj niestety w lodówce mleka brak, więc zjem z jogurtem i to wieczorkiem ale od jutra będę się pilnować

a mleko jakie? takie 2% może być?
Może być

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Bo od IV fazy należy jeść trzy łyżki.
Aa, chyba że tak

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-12-05, 17:09   #4309
Moonique2
Raczkowanie

Witam wszystkich
Obiecałam sobie że codziennie będę pisała i jakoś nie daję rady co za tym idzie coraz luźniej podchodzę do diety a weekendy są strasznie kuszące ;/
Poza tym ta pogoda mnie dobija i mam dość diety ech...
Stary 2011-12-05, 17:13   #4310
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Może być
Aa, chyba że tak
Według "Metody.." nawet sprawdziłam czy na pewno.
Stary 2011-12-05, 18:02   #4311
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Kurcze, muszę spróbować.

Ostrzegam, jest baaardzo trudno.
A jak w pracy, pamiętam że całkowicie zmieniałaś stanowisko (z księgowej na przedstawiciela farmaceutycznego, dobrze pamiętam? Napisz w ogóle co słychać, tak ogólnie w życiu. )
dzien dobry chudzinki
w sprawie powrotu na dukana... probowalam ze 2 razy ale powiem tak, bez Was to w ogóle nie ma sensu. Dukan bez forum nie moze sie udac. Dlatego wrocilam i zbieram siły...

Co do pracy to juz rok jestem przedstawicielem i jest fajnie, ciagle w ruchu, mam autko sluzbowe i zupelnie nie interesuje mnie cena benzyny super jest to, ze mam kontakt z wieloma osobami ale troche juz mi sie teskni za praca 8-15 za biureczkiem zastanawiam sie tez czy nie zrobic kursu trenera i czy nie pracowac jako wlasnie trener biznesu i prowadzic szkolenia dla pracownikow roznych firm...

a odnosnie życia.. rok 2011 to był dla mnie totalny przełom i bardzo wiele sie zdarzyło.
Badanie szpiku... okazalo sie, ze jest lepiej niz gorzej ale do konca zycia juz musze byc pod kontrola lekarza.. nie powiem, wplynelo to na moja psychike bardzo. Zalamanie nerwowe, jakies depresyjne zachowania.. Zmienilam sie i to widze a nie umiem tego zmienic... nie kreca mnie juz tak imprezy, jakies balety i 'glupoty'. Mam uczucie "większego bagażu" niż moi rowiesnicy i ciezko z tym sie zyje..
Mam też hiperinsulinemie czy insulinoopornosc (o ile sie nie myle co do nazwy), ktorej sie nabawiłam jak przerwałam zdrowe odzywianie przez nerwy, zajadając problemy toną pizzy czekolady itd... (mysli typu: skoro umre to co za roznica czy gruba czy chuda), co powoduje, ze tyje od byle czego, dostalam leki od endokrynologa, nie pomagaly tak jak sie spodziewałam i sie poddalam. Na dzien dzisiejszy zbieram sie zeby znowu isc do lekarza i zeby wziac sie w koncu za siebie. ALe jest ciezko. I musialam na ten sezon kupic kurtke w wiekszym rozmiarze.. :/

A z dobrych rzeczy:

zostałam mgr rachunkowosci
kupilismy z moim TŻ mieszkanko
bylismy na wymarzonych wakacjach w Egipcie

no, to tyle z nowosci
a co u Was robaczki?
Stary 2011-12-05, 18:24   #4312
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
dzien dobry chudzinki
w sprawie powrotu na dukana... probowalam ze 2 razy ale powiem tak, bez Was to w ogóle nie ma sensu. Dukan bez forum nie moze sie udac. Dlatego wrocilam i zbieram siły...

Co do pracy to juz rok jestem przedstawicielem i jest fajnie, ciagle w ruchu, mam autko sluzbowe i zupelnie nie interesuje mnie cena benzyny super jest to, ze mam kontakt z wieloma osobami ale troche juz mi sie teskni za praca 8-15 za biureczkiem zastanawiam sie tez czy nie zrobic kursu trenera i czy nie pracowac jako wlasnie trener biznesu i prowadzic szkolenia dla pracownikow roznych firm...

a odnosnie życia.. rok 2011 to był dla mnie totalny przełom i bardzo wiele sie zdarzyło.
Badanie szpiku... okazalo sie, ze jest lepiej niz gorzej ale do konca zycia juz musze byc pod kontrola lekarza.. nie powiem, wplynelo to na moja psychike bardzo. Zalamanie nerwowe, jakies depresyjne zachowania.. Zmienilam sie i to widze a nie umiem tego zmienic... nie kreca mnie juz tak imprezy, jakies balety i 'glupoty'. Mam uczucie "większego bagażu" niż moi rowiesnicy i ciezko z tym sie zyje..
Mam też hiperinsulinemie czy insulinoopornosc (o ile sie nie myle co do nazwy), ktorej sie nabawiłam jak przerwałam zdrowe odzywianie przez nerwy, zajadając problemy toną pizzy czekolady itd... (mysli typu: skoro umre to co za roznica czy gruba czy chuda), co powoduje, ze tyje od byle czego, dostalam leki od endokrynologa, nie pomagaly tak jak sie spodziewałam i sie poddalam. Na dzien dzisiejszy zbieram sie zeby znowu isc do lekarza i zeby wziac sie w koncu za siebie. ALe jest ciezko. I musialam na ten sezon kupic kurtke w wiekszym rozmiarze.. :/

A z dobrych rzeczy:

zostałam mgr rachunkowosci
kupilismy z moim TŻ mieszkanko
bylismy na wymarzonych wakacjach w Egipcie

no, to tyle z nowosci
a co u Was robaczki?
Ojej, to faktycznie sporo się po zmieniało. U mnie też sporo zmian, ale nie wiem na jakim etapie stanęłaś.
Mieszkamy sobie razem z Rodzynkiem, planujemy ślub, dzieci i długie szczęśliwe i dostatnie życie.

A, jeszcze a propos rachunkowości. ja robię kurs Ministra Finansów na usługowe prowadzenie ksiąg rachunkowych.
A jak skończę i zdam egzamin państwowy to mam zamiar trzepać taką sałatę, że aż głowa mała.

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2011-12-05 o 18:27
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 18:52   #4313
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Ojej, to faktycznie sporo się po zmieniało. U mnie też sporo zmian, ale nie wiem na jakim etapie stanęłaś.
Mieszkamy sobie razem z Rodzynkiem, planujemy ślub, dzieci i długie szczęśliwe i dostatnie życie.

A, jeszcze a propos rachunkowości. ja robię kurs Ministra Finansów na usługowe prowadzenie ksiąg rachunkowych.
A jak skończę i zdam egzamin państwowy to mam zamiar trzepać taką sałatę, że aż głowa mała.
no ja stanelam na etapie chyba własnie Waszego wspolnego mieszkania i zaręczyn
ojjj egzaminu nie zazdroszcze, ja mam o tyle latwiej, ze automatem dostane tytuł księgowego czy co to tam sie dostaje bo skonczylam studia i mam praktyke, wystarczy mi tylko, ze wysle papierki do Ministerstwa Finansow
tylko jakos mi sie nie chce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-05, 19:05   #4314
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
no ja stanelam na etapie chyba własnie Waszego wspolnego mieszkania i zaręczyn
ojjj egzaminu nie zazdroszcze, ja mam o tyle latwiej, ze automatem dostane tytuł księgowego czy co to tam sie dostaje bo skonczylam studia i mam praktyke, wystarczy mi tylko, ze wysle papierki do Ministerstwa Finansow
tylko jakos mi sie nie chce
Właśnie myślałam żeby też pójść na podyplomówkę i w ten sposób zdobyć uprawnienia, ale stwierdziłam że na takim kursie więcej się nauczę. I faktycznie, sporo ciekawych i praktycznych rzeczy się dowiaduję (a to jest ważne dla mnie). A na studiach wiadomo jak jest, nie zawsze poziom jest taki jaki bym chciała.
Stary 2011-12-05, 19:08   #4315
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
Witajcie
Witam Czarownice i Jolke pamietam Was
Oooo też Cię pamiętam I wybaczam grzeszki, bo czasem człowiek po prostu musi

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
a dziękuję i również pozdrawiam zgadzam się z Tobą co do skutków ubocznych niestety jestem w ciąży w 16tygodniu i kg wracają jak bumerang po Dukanie, ale to wina tego, że na II fazie zaszłam w ciąże i nie zaczęłam IIIfazy
OOOjacieżpierdziele w ciąży jesteś?! OMG nie wiedziałam, spoźnione gratulacje
Sporo mnie tu nie było..

Dziewczyny, a czy macie jakieś ogólne porady dla kobiety, która próbuje sie odchudzić, ale już nie z Dukanem [czyt. dla mnie]? Nie wiem czy o wszystkim 'zdrowym' pamiętam. Zażywam ruchu, jem sporo warzyw, piję dużo wody. O czym powinnam jeszcze pamiętać? Help

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 19:12   #4316
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
Oooo też Cię pamiętam I wybaczam grzeszki, bo czasem człowiek po prostu musi

OOOjacieżpierdziele w ciąży jesteś?! OMG nie wiedziałam, spoźnione gratulacje
Sporo mnie tu nie było..

Dziewczyny, a czy macie jakieś ogólne porady dla kobiety, która próbuje sie odchudzić, ale już nie z Dukanem [czyt. dla mnie]? Nie wiem czy o wszystkim 'zdrowym' pamiętam. Zażywam ruchu, jem sporo warzyw, piję dużo wody. O czym powinnam jeszcze pamiętać? Help
Dużo seksu. :brzyda l:
Stary 2011-12-05, 19:20   #4317
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Dużo seksu. :brzyda l:
Kurde! Przydałoby się :/:/
Muszę sobie kogoś znaleźć....

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2011-12-05, 19:26   #4318
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Kurde! Przydałoby się :/:/
Muszę sobie kogoś znaleźć....
Kwestia (zapewne najbliższego) czasu.
Stary 2011-12-05, 19:35   #4319
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Kwestia (zapewne najbliższego) czasu.
No skoro twierdzisz, że to działa, to na pewno nie będę zwlekać
Ale dobra, póki co trzeba się do pracy przygotować i odbębnic obowiązki, żeby móc na weekend o przyjemnościach pomyśleć

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2011-12-05, 20:13   #4320
nikamo36
Zadomowienie

Witam Kochaneza sapadkiDzisiaj miałm strasznie męczący dzień,pojechalismy z synem do szpitala dzieciecego na przyjęcie go na odział,ale wszystko poszło nie tak,na izbie dwoje młodych ludzi przebadało go i skierowanie na laryngologię bo bolało go ucho i gardło,nie rozpisując się wrócilismy do domu po 3/4 dniu w szpitalu i swierdzeniu,że ma zapalenie ślinianek(nie świnkę),antybiotyk i ok.2 tyg.w domu,a pojechaliśmy zupełnie na co innego,MASKRASory za off topa ale musiałm to wyrzucić,co do diety to nie bardzo mi teraz wychodzi,staram się ale stres mnie załamuje
Cytat:
No skoro twierdzisz, że to działa, to na pewno nie będę zwlekać
Ale dobra, póki co trzeba się do pracy przygotować i odbębnic obowiązki, żeby móc na weekend o przyjemnościach pomyśleć
Co do sexu to ok.ale jak nie stosujesz diety to dupa
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości