Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 16:52   #4291
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Dziewczynki
, dziekuje za odpowiedz.
A wiecie moze jak sie ma rzecz, kiedy nie mam przeprowadzonego nawet roku, tylko jestem zatrudniona od wrzesnia???
Pearl, nie ma znaczenia ile przepracowałaś, zasady powinny być te same Ale musisz dokładnie gdzieś dopytać, bo nie chcę Cię w błąd wprowadzić

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!
zamówie dzisiaj ten stolik pod lapka to bede sie odzywac, dziękuję za troskę jesteście kochane!
dzisiaj miałam mały incydent rano- polało sie ze mnie wiec było szybkie pakowanie i do domu(bo byłam na zajęciach)i leże teraz jutro wizyta u gina znowu...
ale już zamówłam prawie całą wyprawkę ze strachu chyba
całuje was wszystkie
Co ty robiłaś na zajęciach, jak powinnaś leżeć????
Uważaj na siebie i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Ciężaróweczki dużo dzisiaj pisałyście o urządzaniu kącika lub pokoju dla dzieci - mi udało się dorwac uzywany komplet mebelków dziecięcych o takich http://allegro.pl/drewex-zestaw-mebl...932107812.html za 1000 zł

Kobitka mówi że są w idealnym stanie a przekonam sie o tym w weekend bo mąż ma je wtedy odebrać i w związku z tym moje pytanko :
czy któraś z was ma takie mebelki ? jak oceniacie ich jakość- z tego co pamietam kilka mamus pisało że kupiło łóżeczko z tej firmy z żyrafka

Mam nadzieję że zakup tych mebelków zmobilizuje mojego niedobrego męża do działania tzn. mamy całkowicie nie wykonczony pokój Lenki - trzeba przetrzec tynki, pomalować i połozyć panele ale mój mąż sie jakoś ociąga a coraz mniej czasu zostało według mojego kochanego Tż to przecież dizecko i tak będzie spało w sypialni więc po co mu pokój no to po co budował duży dom z oddzilnymi pokojami dla dzieci a najlepiej lubię tekst że przewijać zamiast na komodzie to można na łózku oczywiście że tak ale my mamy nowoczestne bardzo niziutkie łóżko i o moich plecach i kręgosłupie to on nie myśli bo przecież sam przewinie ze dwa razy a ty kobieto sie męczmam go czasmi zamiar udusić pożaliłam sie i mam nadzieję ze mnie zrozumiecie
Kasiulka, mebelki śliczne
I rozumiem Cię, ale facet to proste urządzenie, i docierają do niego pewne rzeczy

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
oj tam oj tam od razu jędza

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Dobra nie zagadujcie mnie, bo ja muszę śniadanie iść zjeść

Wstałam o 13 i teraz dopiero w brzuchu mi burczy więc idę!
Agatek, ty śpiochu
o 13:00 to ja już obiad robiłam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 16:53   #4292
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Nudno mi i se zrobilam dzien pieknosci i sie namachałam jak dzika Ogolic nogi i tu i ówdzie to nie lada wyczyn, a pomalowanie paznokci u stóp to w ogole graniczyło z cudem Chcialam na czerwono, ale szybko zmieniłam zdanie bo prawie ich nie widzialam
A co bedzie pozniej
ja uwielbiam ciemne kolorki na stopach ale jak ostatnio robiłam to nawet nie rozważałam ciemnych bo wiedziałam, że to by się fatalnie skończyło i wzięłam beżowo - różowy kolorek na szczęście wyszło jako- tako
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hejka
Wróciłam z zakupów, powoli was nadrabiam i zrobiłam sobie kolację, chociaż wcale nie jestem głodna, ale po 18-tej nie powinnam nic już jeść, bo rano glukoza

No właśnie, a w tym Klupsiu szuflada nie jest taka sama wielkoścowo?
Bo jak tak, to muszę gdzieś objrzeć tą szufladę, bo po co mam zamówić coś, co mi się nie przyda??

Ja też tak raz wjechałam

Uważaj na siebie i się nie przemęczaj .. ta przeprowadzka to chyba teraz niezbyt dobry pomysł, chyba że TZ będzie Was przeprowadzał, a potem tylko pojedziesz na gotowe
nie mozesz jesć po 18? myślałam, że tylko o słodkie chodzi

łóżeczko z klupsia będę miała lada dzień to mogę zdać relacje

dlatego teraz autem jeżdzę b. spokojnie i wooolno

przeprowadzamy się na osiedle obok więc niedaleko i już myślę, że będziemy rzeczy ładować do samochodu i potem windą do drugiego mieszkania wwozić tz będzie nosił itd natomiast ja popakuje wszystko nasze mieszkanie mamy w miarę posprzątane a to nowe to też jest ok najwyżej jak pisałam, wezmę kogoś do pomocy
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 16:56   #4293
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
nie wiadomo bo juz nic nie leci a tego nie bylo tak duzo(jak na filmach) tak troche, ginka mówi że mam leżec i jak to wody to sie bedzie dalej lalo (przy lezeniu nie przy chodzeniu ani staniu ani siedzeniu)a przestało...jutro zoaczymy póki co jest ok

Hej dziewczyny!!!
Coraz częściej dociera do mnie fakt, że już jesteśmy prawie na finiszu
PO kolei, juz niedługo będziemy wklejały zdjęcia naszych maleństw...
Ja na wizycie we wtorek wstępnie ustaliłam z lekarzem termin cc... 24.01.2012 To już za dwa miesiące... Do tego czasu też mam leżeć i odpoczywać. Szyjka moja jest bardzo ładna a te niby skurcze co miałam to albo: przepowiadające , albo (tak w sumie podejrzewałam od samego początku), to moja Michalinka się tak pręży... Dziś np. się na mnie tyłkiem wypięła U starszej córki na dzisiejszym przedstawieniu również klaskała i nóżką tupała w rytm muzyki Jejku jak ja ją kocham
Trzymajcie się dziewczyny, odpoczywajcie i dbajcie o siebie....

Renatko: Aby wszystko było ok

Edytowane przez ciezaroweczka
Czas edycji: 2011-11-24 o 17:01
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:09   #4294
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
przyszła mi pościel od sprzedawcy Magictex hmm no nie jest źle, kolory nie są nasycone niestety i nie jest tak milusia jak feretti. cóż na początek będzie ok, później może kupię droższą, na początku dzidziuś i tak praktycznie z pościeli nie korzysta więc zobaczymy.. grunt, że była tania ale nie jest jaakś ohhh ahhh ale też nie ma tragedii i nie będę jej odsyłać
Nikotynka, to ta w baranki?

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:

nie mozesz jesć po 18? myślałam, że tylko o słodkie chodzi

łóżeczko z klupsia będę miała lada dzień to mogę zdać relacje

dlatego teraz autem jeżdzę b. spokojnie i wooolno

przeprowadzamy się na osiedle obok więc niedaleko i już myślę, że będziemy rzeczy ładować do samochodu i potem windą do drugiego mieszkania wwozić tz będzie nosił itd natomiast ja popakuje wszystko nasze mieszkanie mamy w miarę posprzątane a to nowe to też jest ok najwyżej jak pisałam, wezmę kogoś do pomocy
No ja zrozumiałam, że mam nic nie jeść. Ostatnio też tak mówił - od 20 tylko woda
Ech, przeżyję może

No to rób wszystko ostrożnie i się nie przemęczaj

A klupsia w końcu które kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!
Ja na wizycie we wtorek wstępnie ustaliłam z lekarzem termin cc... 24.01.2012 To już za dwa miesiące... Do tego czasu też mam leżeć i odpoczywać. Szyjka moja jest bardzo ładna a te niby skurcze co miałam to albo: przepowiadające , albo (tak w sumie podejrzewałam od samego początku), to moja Michalinka się tak pręży... Dziś np. się na mnie tyłkiem wypięła U starszej córki na dzisiejszym przedstawieniu również klaskała i nóżką tupała w rytm muzyki Jejku jak ja ją kocham
Super, że z dzidzią wszystko ok i że masz ustalony termin
Oj, to już niedługo, fakt.
Mi do terminu zostały niecałe dwa miesiące

Stary 2011-11-24, 17:10   #4295
*Agatek*
Zakorzenienie

Zjadłam kalafiora z bułką tartą zamrożony był, ale smakował jak świeży!!

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc laseczki

ja wlasnie wrocilam spotkanie bylo nawet tylko nie mialysmy za bardzo o czym gadac dobrze ze byly te lody to kazda sie nimi zajela i jakos czas minal... zdjec nie bylo zartowalam bylo zajefajnie nie moglysmy siee nagadc i te nasze zyciowe historie zdjecia sa Kama doda pewnie jutro

potem bylam z tztem na zakupach i nic nie kupilismy

a teraz leze bo jakas zmeczona jestem :/
jeju weź nie strasz ludzi!!!!!!!!! se pomyślałam- nudziary jakieś czy co czekamy na foty!! Super, że wszystko się udało kurka ja chętnie bym poszła jeszcze raz na spotkanko z małą
Cytat:
Agatek, ty śpiochu
o 13:00 to ja już obiad robiłam
o 1.30 poszłam dopiero spać
Cytat:
mi sie tez te mebelki bardzo podobały i wlasnie ze wzgledu na kolor
Mi sie podobaja biale/ jasne mebelki u dzidziusia bo kojarzy mi sie to z taka świeżościa i ladnie sie pastelowe kolory odbijaja
no w sumie trochę racji jest, z takim niebiańskim, nieskazitelnym aniołkiem się kojarzy ale ja jestem na nie- mój teść ma białe meble w pokoju w DE i się śmiejemy, że w psychiatryku tak mają, wszystko na biało, żeby nie drażniło...
Cytat:
nie, w osły

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:15   #4296
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

No ja zrozumiałam, że mam nic nie jeść. Ostatnio też tak mówił - od 20 tylko woda
Ech, przeżyję może

No to rób wszystko ostrożnie i się nie przemęczaj

A klupsia w końcu które kupiłaś?

Super, że z dzidzią wszystko ok i że masz ustalony termin
Oj, to już niedługo, fakt.
Mi do terminu zostały niecałe dwa miesiące
tak ta w baranki - jest biała, ale też nie taka śnieżnobiała no trudno, zobaczymy jaka będzie po praniu i mam jeszcze różową krateczkę dobrze, że wzięłam 2 komplety a nie wiecej

kurcze a ja właśnie wieczorami podjadam ale jeden wieczór wytrzymasz

łózeczko kupłam z klupsia z szufladą i z kołyską 25 ma być w sklepie dostawa więc w przyszłym tyg będzie

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Zjadłam kalafiora z bułką tartą zamrożony był, ale smakował jak świeży!!

nie, w osły
nie rób smaka bo jeszczze pójdę gotować a sił brak

no jaka złośliwa
Stary 2011-11-24, 17:18   #4297
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Cześć!

Troszkę nadrobiłam ale jeszcze nie wszystko, może wieczorem mi się uda.

A czemu się na Rydygiera zdecydowałaś, bo ja troszkę złych opinii się naczytałam np. że nie uznają odwiedzin i jak już to na korytarzu, a chciałabym żeby tatuś maleństwa troszkę mi po porodzie pomógł, bo z położnymi może być różnie. No i może się rzeczywiście spotkamy Bo u mnie jest 21 luty, a wcześniej był 25 ale to lekarz mi powiedział że ktoś to źle wyliczył.

Też na nie idę ale bez męża, niestety w delegacji jest . Głowię się tylko gdzie tam w ścisłym centrum w godzinach szczytu można zaparkować.

Później nadrobię
Mi ta opcja bez odwiedzin bardzo się podoba, przez te góra trzy dni dam rade bez męża
Zresztą tam niby odwiedziny są od 11 do 13 i jakoś po południu ale rzadko kto tego przestrzega lezałam tam pod koniec września i opieka ogólnie była w porządku

Cytat:
Ile

O kurczę, ale beznadziejnie ... a jak leżysz po cesarce, to przecież na korytarz nie wyjdziesz Wtedy też niekt nie może przyjść do Ciebie?
Może stac w drzwiach Ale tak serio , jak ja byłam to położne bardzo pomagały kobitkom po cesarce

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mówicie o tej książce? http://allegro.pl/pierwszy-rok-zycia...949634205.html
tylko ja mam starsze wydanie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-24 o 17:19
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:24   #4298
ewula83
Rozeznanie

Dziewczynki,dziekuje za kciuki,KTG nie wykazalo dzis skurczyMam lezec,jak nie chce wczesniej urodzicCzuje,ze wczesnie sie rozpakuje,coraz czesciej brzuch mi twardnieje i boli
Stary 2011-11-24, 17:33   #4299
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
oj
oj tam nie słuchaj ich !! mi się strasznie białe mebelki dziecięce podobają i też zestaw hippo chciałam kupić, stanęło na klupś bo łóżeczko ma też kołyskę i mężowi się bardziej podobało a hippo jest śliczne

przyszła mi pościel od sprzedawcy Magictex hmm no nie jest źle, kolory nie są nasycone niestety i nie jest tak milusia jak feretti. cóż na początek będzie ok, później może kupię droższą, na początku dzidziuś i tak praktycznie z pościeli nie korzysta więc zobaczymy.. grunt, że była tania ale nie jest jaakś ohhh ahhh ale też nie ma tragedii i nie będę jej odsyłać
dziękuję za opinie o mebelkach i info o sprzedawcy Magictex -tez zastanawiałm sie nad zakupen u niego a bardzo chciałabym kolorki nasycone aby do tego białegołóżeczka i pastelowego pokoiku pasowały
w związku z tym zastanawiam się nad sprzedawcami ( interesuja mnie pościele w paseczki )
http://allegro.pl/my-sweet-baby-15-c...940706340.html MY-SWEET-BABY
http://allegro.pl/posciel-15el120x90...939342138.html DARLAND
http://allegro.pl/15-cz-posciel-dzie...929027100.html MAMO-TATO
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-s...955425581.html ALA I AS
http://allegro.pl/15ele-posciel-pase...955324405.html MILPOL
może któras z Was kupiła pościel od tych sprzedawców i wypowie sie na temat intensywności barw
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 17:37   #4300
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
nie rób smaka bo jeszczze pójdę gotować a sił brak

no jaka złośliwa
czasem trzeba Was powkurzać hihihi

Też kalafiorek zamroziłaś?? blanszowałaś ładnie? Czy kupny?

Film z Filipem w roli głównej i mój skromny głosik

Stary 2011-11-24, 17:40   #4301
n1kotynka
Zadomowienie

Kochane macie tak, że was dzidzie kopią tak mocno że aż boli?
bo moja mi takie kopniaki od godziny zapodaje i tak się pręży ze az sie krzywię cała
a wcześniej czkała non stop :P

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:

kalafior made in hortex
ale dziecko mnie tak pokiereszowało od środka, że nie dam jej kalafiora jeszcze a co !! dopiero by jazda była

hehehe jaki skubany wpatrzony może to czubówna tak na niego działa

Edytowane przez n1kotynka
Czas edycji: 2011-11-24 o 17:42
Stary 2011-11-24, 17:43   #4302
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Kochana, koniecznie wymuś, żeby gin dał Ci coś na te swędzenia, robili Ci wymazy? wiedzą od czego to jest? Bo kurde, przecież nie można tak cierpieć. No i też chyba jeśli to coś poważniejszego to nie powinnaś rodzić naturalnie chyba, bo dziecko często przy porodzie łapie
no słońce maiłam w szpitalu wymaz robiony dostałam antybiotyki bo coś tam wykryli i po wyjsciu ze szpitala dostałam recepte na antybiotyk też na to ale już inny -ten sam skład co miałam wtedy na przeziębienie przepisane i teraz zaczeło się znowu to samo robić więc już nie wiem co się dzieje może mam uczulenie na jakiś składnik dowiem się jutro u lekarza co to moż ebyc - ja podejrzewam uczulenie bo przecież było wszystko si jak wyszłam ze spzitala nic nie swędziało

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Monia a jak cię to boli jak na okres czy jakoś inaczej
Miejmy nadzieję ,że dzidzia jeszcze sie wstrzyma a to przepowiadacze
no boli mnie w sumie jak podczas okresu ale tak z 5x mocniej ze czasami się boję ruszyć boję się ze jak się podniose to czasami chlupnie woda albo coś się zacznie dziać
w ogóle zauważyłam ze już za długo nie mogę chodzic bo jak np postoje trochę dłużej przy zlewie podczas mycia naczyń lub np chodz epo pokoju bo np składam pranie i chowam do szafy to czuje straszny nacisk na podbrzusze i pęcherz ide do ubikacji bo myśle ze tak mi się chce mocno sikać a tu nic 3 kropelki-podnosze się dojde do łóżka i już znowu odczówam nacisk tak więc teraz jak najmniej chodze a jutro pewnei się dowiem ze lekarz mnie wysyła już do szpitala

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
My nie będziemy nieć pokoju dla Łukaszka... Po prostu do pokoju Antosia (który jest też naszą sypialnią) wstawimy łóżeczko
eeeee ale to nie ja zadałam to pytanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Małgosia nie wiem jak to zrobiłaś ale to pytanie o pokoik zadała Aga Mili
no właśnie ja o to nie pytałam więc już zwątpiłam

Cytat:
No to ja też sie pochwalę moja pracą
Motyw zgapiony z pościeli dla dzidziolka
a to jest malowane ??super

Cytat:
nie wiadomo bo juz nic nie leci a tego nie bylo tak duzo(jak na filmach) tak troche, ginka mówi że mam leżec i jak to wody to sie bedzie dalej lalo (przy lezeniu nie przy chodzeniu ani staniu ani siedzeniu)a przestało...jutro zoaczymy póki co jest ok
mi w tamtej ciąży od 18 tyg zaczeły odchodzić wody ale przeważnie to rano się działo jak sie budziałam rano i podnosiłam sie z kanapy to leciało ciurkiem po nogach gdzieś był jużprzerwany pęcherz i sączyły się wody dlatego musiałam bardzo duzo pić wody by je uzupełniać

Cytat:
Hej dziewczyny!!!

Renatko: Aby wszystko było ok
ja w jeden dzień tak miałam że się obudziłam leżałam sobie i kremowałam brzuch patrzyłam na niego i dostałam olśnienia że ... jestem w ciąży cały czas w to uwierzyć nie mogę a jeszcze jak pomyśle ż eniedługo będzie konie ci powitam moje maleństwo na swiecie to już w ogóle szok nie mogę uwierzyć w to jak to szybko przeleciało wciąż pamiętam dzień w którym zrobiłam pozytywny test i dzień w którym miałam pierwsze usg ehhh aż sie łza w oku kręci na wspomnienia
Stary 2011-11-24, 18:02   #4303
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

o 1.30 poszłam dopiero spać
A ja coś przed 1-szą

Cytat:
tak ta w baranki - jest biała, ale też nie taka śnieżnobiała no trudno, zobaczymy jaka będzie po praniu i mam jeszcze różową krateczkę dobrze, że wzięłam 2 komplety a nie wiecej

kurcze a ja właśnie wieczorami podjadam ale jeden wieczór wytrzymasz

łózeczko kupłam z klupsia z szufladą i z kołyską 25 ma być w sklepie dostawa więc w przyszłym tyg będzie
O widzisz, to niefajnie ....
Ale pisałam Ci kiedys, że w sklepie macałam ten materiał (tylko kremowy - i kora i bawełna) i taki trochę sztywny był Tylko nie wiem, czy to było po tym jak już zamówiłaś, czy przed ...
Ja i tak będę chciała kupić jakiś materiał, żeby teściowa mi uszyła zapasowy komplet, a jeden kupię

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mi ta opcja bez odwiedzin bardzo się podoba, przez te góra trzy dni dam rade bez męża
Zresztą tam niby odwiedziny są od 11 do 13 i jakoś po południu ale rzadko kto tego przestrzega lezałam tam pod koniec września i opieka ogólnie była w porządku

Może stac w drzwiach Ale tak serio , jak ja byłam to położne bardzo pomagały kobitkom po cesarce
O nie, ja bez meża niet Mowy nie ma, jakby była możliwość to bym go wsadziła pod łózko, żeby był ze mną cały czas

Cytat:
dziękuję za opinie o mebelkach i info o sprzedawcy Magictex -tez zastanawiałm sie nad zakupen u niego a bardzo chciałabym kolorki nasycone aby do tego białegołóżeczka i pastelowego pokoiku pasowały
w związku z tym zastanawiam się nad sprzedawcami ( interesuja mnie pościele w paseczki )
może któras z Was kupiła pościel od tych sprzedawców i wypowie sie na temat intensywności barw
Kasiulka, widzę, ze w pierwszym linku masz MySweetBaby - niestety opinie o tej pościeli na necie nie są najlepsze Po praniu podobno robi się z tego szajs jakich mało ..
Znalazłam te opinie przy okazji poszukiwania opinii o MILPOLU własnie (ostatni link), MILPOL ma lepsze O innych nic mi nie wpadło w oko, a z własnego doświadczenie nie powiem, bo jeszcze nie zamawiałam

Stary 2011-11-24, 18:02   #4304
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Zamówiłam już wszystko na all(no oprócz wózka ale jeszcze pieniądze na Polskie konto nie przyszły bo tż dopiero wczoraj przelał)
Wczoraj zamówiłam wszystkie kosmetyki z penaten i dostałam meila że jutro dostanę a dzisiaj u rodzyneczki(11pozycji) i rp77(3) zamówiłam i to chyba wszystko.
Jak dobrze pójdzie to rodzice mi to wyślą kurierem razem z wózkiem i nie będę musiała czekać do świąt, bo cholerka, co jak urodzę przed Świętami
zamawiałaś je na allu czy u siebie jeśli u nas to wkleisz mi linka do sprzedawcy
Cytat:
mi sie tez te mebelki bardzo podobały i wlasnie ze wzgledu na kolor
Mi sie podobaja biale/ jasne mebelki u dzidziusia bo kojarzy mi sie to z taka świeżościa i ladnie sie pastelowe kolory odbijaja

Nasza Lenka ma buk tatra

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Nudno mi i se zrobilam dzien pieknosci i sie namachałam jak dzika Ogolic nogi i tu i ówdzie to nie lada wyczyn, a pomalowanie paznokci u stóp to w ogole graniczyło z cudem Chcialam na czerwono, ale szybko zmieniłam zdanie bo prawie ich nie widzialam
A co bedzie pozniej
mi też się jasne/białe podobają ale innych jak brąz nie mogliśmy wziąć niestety bo dostawiamy je do pokoju gdzie sią już inne meble (wenge)

Cytat:
oj Kochana jesteś nic już nie robię, tz co chwile pisze smsy czy rodzę czy nie i też się mieszkaniem przejmuje, czy nam go nikt nie podbierze do soboty
dziękuję Ci za chęci ale zdaje się ze sama masz odpoczywać zagonię męża i przy przeprowadzce wezmę pewnie jakaś panią do sprzątania to pomoże
a ja łózeczka jeszcze nie mam, ale myślałam, żeby tam chowac pampersy, albo np akcesoria do wózka czy kocyki coś się napewno wymyśli

oj tam nie słuchaj ich !! mi się strasznie białe mebelki dziecięce podobają i też zestaw hippo chciałam kupić, stanęło na klupś bo łóżeczko ma też kołyskę i mężowi się bardziej podobało a hippo jest śliczne

trzymam kciuki aby było wasze
ja jedno z naszych wynajmowanych mieszkań sama zaklepałam tż był w delegacji a za mną już koleś stal w kolejce do oglądania i mówił, że jeśli ja nie decyduję się to on bierze ale ja byłam pierwsza

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ja wlasnie wrocilam spotkanie bylo nawet tylko nie mialysmy za bardzo o czym gadac dobrze ze byly te lody to kazda sie nimi zajela i jakos czas minal... zdjec nie bylo zartowalam bylo zajefajnie nie moglysmy siee nagadc i te nasze zyciowe historie zdjecia sa Kama doda pewnie jutro
ale fajnie wam że mogłyście się spotkać

Cytat:
Hej dziewczyny!!!
Trzymajcie się dziewczyny, odpoczywajcie i dbajcie o siebie...
fajnie tak znać swój termin też bym tak chciała wiedziec kiedy urodze i nastawić się na jakąś datę
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,dziekuje za kciuki,KTG nie wykazalo dzis skurczyMam lezec,jak nie chce wczesniej urodzicCzuje,ze wczesnie sie rozpakuje,coraz czesciej brzuch mi twardnieje i boli
mi twardnieje czasami jak coś porobię więc staram się poleżeć i przechodzi... i też czuję że będzie wcześniej - grudniowy maluch a tak chciałam aby był najstarszy w klasie a nie najmłodszy

Cytat:
ja w niedzielę wybieram się do sklepu dzieciowego i jak będą pościele z tych firm to sprawdzę jak z jakością/kolorem i dam ci znać, sama jeszcze nie zdecydowałam się na żadną

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:09   #4305
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Jutro ostatni dzień do pracy. Trochę mi smutno.
Elunia25 bardzo się cieszę, że wada u Twojego Maluszka znikła.
MissZuzia przytulam Cię mocno i wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Wiesz...ogólnie wszystko się da (podobno niemożliwe jest jedynie otwarcie w dupie parasola - ale kto wie :P) hehe to pewnie zależy od ułożenia i wielkości dzieci, od wielu czynników, zresztą jak i ciąża pojedyncza też
Znam jedną babeczkę, która 3 lata temu urodziła bliźniaki, ale najlepsze jest to, że dopiero na porodówce dowiedziała się, że to bliźniaki!! Ona miała już tedy jedno dziecko ok 5 letnie - chłopca i to małe też miał być chłopiec, no i był tylko chwilkę za nim wyszła jeszcze dziewczynka!! Całą ciążę na USG dziecko bardzo dobrze chowało się za tym drugim (nie miała USG 3D/4D tylko to zwykłe). Sama opowiadała, że nawet położna jak zobaczyła, że dziecko się urodziło i po 2 minutach akcja porodowa od początku to była w szoku.... położna, położną ale ja bym chciała widzieć jej samej minę, nie wspominając o mężu : brzydal:

Dobrze, że większość (o ile nie wszystkie nawet) z nas miała 3D to chyba nie będzie takiej niespodziewajki :P
Moja ciocia rodziła 13 lat temu i też do końca była pewna, że ma w brzuchu tylko jednego lokatora, synka, którego urodziła SN, a tu nagle się okazało, że jest ktoś jeszcze, tylko mała była bardzo wysoko i musieli zrobić dodatkowo CC. Położne się z niej smiały, że jeszcze nie miały takiego przypadku żeby "jedno wyszło jedną dziurą, a drugie drugą".
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:13   #4306
klaurencja
Raczkowanie

Hej kochane

zdałam teoretyczny

a Filip zrobił nam żart i postanowił postraszyć matkę wiadomością "możliwe że to jednak ona". Na szczęście nic się nie zmieniło i pozostaje Filip
Stary 2011-11-24, 18:15   #4307
*Agatek*
Zakorzenienie

Dałam nowe foto brzuszka do klubiku

Daję foto Centka i film z ich zabawą- tak sobie biegają w kółko

No i dzidek z wczoraj Czoło, nosek, górna warga, dolna warga i oko- dodatkowo trzyma piąstkę przy buzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01474.jpg (49,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01565.jpg (30,5 KB, 47 załadowań)

Stary 2011-11-24, 18:23   #4308
MartuNiunia87
Rozeznanie

Łooooooooo Matko nie było mnie od południa i 5 stron ... no powinnam się cieszyć, ze nie 10 :P hehe

Idę wykąpać młodego, wyprawię TŻ do pracy i będę nadrabiać

Załączam moje dzieło dzisiejsze :P - Babeczki z masą korówkową i polewą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01078.jpg (33,6 KB, 38 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:31   #4309
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Też myślę, że pozdrawia, bo tak samo reaguje, jak rozmawiam z mężem przez tel.
taki malutki, a juz taki kulturalny
Cytat:
Napisane przez bambusiek
A meble będą w brązie, tzn. jakimś lakierem koloryzującym będą przeciągnięte mamy całą sypialnię jasną z ciemnymi meblami, więc kichowato by wyglądały jasne, a poza tym nie znaleźliśmy kpl. łóżeczko + przewijak w ciemnym kolorze
to mezulo niech sie zabiera za malowanie, zeby farba zdazyla dobrze wywietrzec
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Jak zamontujecie to proszę wyślij mi prywatnie zdjęcie. Gdzie zamawialiście na allegro ? Bo też będziemy musieli do naszego domu zamówić w najbliższym czasie dziękuję ;*
nie ma sprawy
tz wlasnie montuje, ale ze jest juz ciemno, to jutro postaram sie trzasnac kilka fotek (tylko musze znalezc kabelek do tel)
o ile to zadanie go nie przerosnie i da rade zamontowac
Cytat:
Chciałabym te racuchy zrobić, bo mnie nakłoniłyście, ale ja nie wiem czy to trudne jest czy mi wyjdą... bo mam chęć na słodkie
Cytat:
ej no gdzie jest przepis na te racuchy???????
W klubie nie ma!
sa mega proste i mega smaczne
a przepis jest na poprzednim watku
no, ale juz bede taka mila i przepisze tutaj
USKOWE RACUCHY:
2 szkl maki
2 jablka
1 jajko
szklanka mleka
1/4 szklanki cukru
lyzeczka proszku do pieczenia
2 lyzki gestej smietany

zmiksowac,na koniec dac smietane, ponownie zmiksowac, dodac jablka w kosteczke lub plasterki, smazyc na oleju

Cytat:
Napisane przez Agatek
A Twój tż... hmmmmm... nie jest w moim typie w sumie ale z dwojga złego, to hmm... po ciemku będziemy to robić, jeszcze może w maskach!!
darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby
poza tym nie do patrzenia bys go uzywala
tylko uwazaj, robi dzieci znienacka - no nie wiadomo kiedy

Cytat:
że co??????? znasz płeć i ukrywasz to przede mną??
tu chodzilo o Bambuskowe Bobo, zezolu

Renatko
, o zgrozo... ciekawe, co to. Mam nadzieje, ze falszywy alarm i jeszcze dzidziol troche u Ciebie posiedzi !!!

Cytat:
Pearl, nie ma znaczenia ile przepracowałaś, zasady powinny być te same Ale musisz dokładnie gdzieś dopytać, bo nie chcę Cię w błąd wprowadzić
uffff, mam nadzieje, ze tak jest
wtedy przez 5,5 miesiaca byloby nam troche lzej...

Nikotynko, jeju, szkoda mi Ciebie, ze samiutka siedzisz. Jakby sie cos dzialo, to ja sie melduje, ze jestem na posterunku ( z mala przerwa na Wro) i chetnie pomoge

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Dziewczyny, ale mam super dzien !!!
Doszly rolety, doszedl materac i mamy net !!! Az mi sie w glowie kreci z radosci
tylko nie mamy przescieradla na taki wielki materac...
Kurcze, nawet, gdybysmy dzisiaj gdzies kupili, to zanim sie wypierze i wyschnie...
W ogole gdzie najtaniej kupic posciel? Bo na allegro trzeba bedzie czekac do nast.tygodnia :/

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:31   #4310
uska000
Zadomowienie

Agatku przepis na racuchy jest tajny i tylko ja moge go wyjatkowym osoba dac ;p wiec daje i tobie :
jajko plus 2lyzeczki cukru miksujesz
szkl mleka szkl wody
maka do konsystencji gestej smietany
lyzka smietany
miksujesz
dodtego jabka i mieszasz i potem na patelke placuszki

chcialam Was postraszyc :P a spotkanie bylo superowe tylko krotko..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:32   #4311
*Agatek*
Zakorzenienie

Martuniunia ale kusisz!!!!!!! a ja mam taką chcicę na coś słodkiego!!! ale nie mam OLEJU żeby zrobić racuchy

Cytat:
darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby
poza tym nie do patrzenia bys go uzywala
tylko uwazaj, robi dzieci znienacka - no nie wiadomo kiedy
no ale nie zrobi mi drugiego dziecka chyba co??
Cytat:
tu chodzilo o Bambuskowe Bobo, zezolu
no masz szczęście! Bo już myślałam, że sobie ze mną w kulki lecisz...

Dziękuję za przepis mała jak będę mieć olej to zrobię a teraz został mi KISIEL

Stary 2011-11-24, 18:35   #4312
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Łooooooooo Matko nie było mnie od południa i 5 stron ... no powinnam się cieszyć, ze nie 10 :P hehe

Idę wykąpać młodego, wyprawię TŻ do pracy i będę nadrabiać

o kurczaczku ale te babeczki wyglądają mniam mniam
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:35   #4313
uska000
Zadomowienie

Pear
a posciel ja mam z pepco i jest ok niedroga i nie farbuje bo ta z targu

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:38   #4314
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a my jutro z rańca jedziemy po łózeczko dla niunka i inne pierdółki juz się doczekać nie moge
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:40   #4315
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl Ty mi lepiej powiedz, gdzie ja mam kupić coneco apollo oliwkowe/żółte łóżeczko??

Stary 2011-11-24, 18:40   #4316
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

w ogole to mi sie zimno na ustach zrobiło
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 18:52   #4317
MMONIKA9
Wtajemniczenie

rany jak ja dawno nie robiłam racuchów, plendze też bym se zjadła ale szczerze to ja już nie mam sił do stania przy garnkach bo to jednak trzeba stac i pilnowac by sie nie przypaliło a ja chwile postoje i juz mnie podbrzusze rwie, nawet naleśniki bym se zjadła ehhhh ale teraz apetytu narobiłyście ;(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 18:59   #4318
magdazzz18
Zadomowienie

Widzę że rozmawiałyście dzisiaj o mebelkach upatrzyłam sobie takie łóżeczko z szufladą
http://www.mobler.com.pl/p/68/682/lo...dzieciecy.html co myślicie?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:

A ten Filip jest cudny! Normalnie zakochałam się

Ten też jest dobry:
http://www.youtube.com/watch?v=4fOv1lWTfec

Edytowane przez magdazzz18
Czas edycji: 2011-11-24 o 19:03
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 19:48   #4319
AgaMili
BAN stały

Dobry wieczor.
W pracy dzis powariowali. Szefowa kupila mi ciasteczka i kanapki, pol dnia z nia przegadalam a szef pytal jak sie czuje . Chyba beda za mna tesknic. Jeszcze tylko 2 tygodnie. Ogolnie prawie nic juz nie robie oprocz odbierania telefonow. Szef mnie samej juz w biurze nie chce zostawiac. Slyszalam jak wczoraj dzwonil do zony i pytal kiedy przyjezdza bo on musi wyjsc a mnie samej nie zostawi bo moge zaczac rodzic.
Cytat:
No to ja też sie pochwalę moja pracą
Motyw zgapiony z pościeli dla dzidziolka
SUper i wyglada identycznie jak na poscieli
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zjadłam kilka talerzy pomidorówki i mnie strasznie zgaga znowu męczy.

Dziewczyny szlag mnie w tym domu trafi. Siedze wprawdzie w domu 24/dobe ,7 dni w tygodniu. Czasem jestem w uTŻta na wieczór, ale rano wracam do domu, bo on do pracy, jutro w ogole jedzie do tych Niemiec, wiec bede w domu juz kompletnie sama. No z mama i siostra. Nie mam pojecia co ze soba zrobic. Przed ciąża zawsze coś robiłam, a to na dworze coś, czy gdzieś wyszłam coś załatwić, a teraz zwariować można. W domu wszyscy wszystko za mnie robią byle bym się nie przemęczała. Wyjśc tez nie mam gdzie wyjsc, bo wszyscy albo w pracy, albo sie ucza, albo są zajęci czymś innym. Mieszkam na wiosce, a tu tak wieje nudą , że szok. Ubranek dla małej jeszcze nie piorę, bo od razu chciałabym je prasować i układać do komody, której jeszcze z reszta nie ma. Są dni, że w domu siedzę cały czas, ani na schody przed dom nie wyjdę i tak się tutaj zabunkrowałam, męczy mnie to strasznie. Jak jadę do lekarza, czy na USG to normalnie święto, że wyszłam z domu.

Co Wy niepracujące, albo na L4 robicie w domu? Ile mozna czytac ksiazki, ogladac tv czy siedziec przed kompem ?
Zoska nie marudz. Ja bym chciala miec wolne codziennie i na pewno bym sie nie nudzila. Gotowanie, sprzatanie, pranie, prasowanie, pieczenie, internet, pielegnacja ciala, paznokci i wlosow, spacery, telewizja, zakupy.
Cytat:
hej dziewczynki!
zamówie dzisiaj ten stolik pod lapka to bede sie odzywac, dziękuję za troskę jesteście kochane!
dzisiaj miałam mały incydent rano- polało sie ze mnie wiec było szybkie pakowanie i do domu(bo byłam na zajęciach)i leże teraz jutro wizyta u gina znowu...
ale już zamówłam prawie całą wyprawkę ze strachu chyba
całuje was wszystkie
Musisz sprawdzic czy to wody bo jak odejda to koniec, trzeba wywolac porod bo dziecko do zycia w łonie potrzebuje tych wód. Trzymam kciuki zeby to byl tylko śluz
Cytat:
Ciężaróweczki dużo dzisiaj pisałyście o urządzaniu kącika lub pokoju dla dzieci - mi udało się dorwac uzywany komplet mebelków dziecięcych o takich http://allegro.pl/drewex-zestaw-mebl...932107812.html za 1000 zł

Kobitka mówi że są w idealnym stanie a przekonam sie o tym w weekend bo mąż ma je wtedy odebrać i w związku z tym moje pytanko :
czy któraś z was ma takie mebelki ? jak oceniacie ich jakość- z tego co pamietam kilka mamus pisało że kupiło łóżeczko z tej firmy z żyrafka

Mam nadzieję że zakup tych mebelków zmobilizuje mojego niedobrego męża do działania tzn. mamy całkowicie nie wykonczony pokój Lenki - trzeba przetrzec tynki, pomalować i połozyć panele ale mój mąż sie jakoś ociąga a coraz mniej czasu zostało według mojego kochanego Tż to przecież dizecko i tak będzie spało w sypialni więc po co mu pokój no to po co budował duży dom z oddzilnymi pokojami dla dzieci a najlepiej lubię tekst że przewijać zamiast na komodzie to można na łózku oczywiście że tak ale my mamy nowoczestne bardzo niziutkie łóżko i o moich plecach i kręgosłupie to on nie myśli bo przecież sam przewinie ze dwa razy a ty kobieto sie męczmam go czasmi zamiar udusić pożaliłam sie i mam nadzieję ze mnie zrozumiecie
Ahh faceci. Mój mi dzisiaj powiedział że dziecko potrzebuje tylko 3 par śpiochów/pajaców, a jak mu powiedziałam ze nie bede robic prania codziennie to odpowiedział że tak sie robi gdy jest w domu niemowle
Mebelki super
Cytat:
Kupię serek mascarpone bo jutro będę robiła tiramisu dla siostry na sobote bo sa chrzciny Franka. Tiramisu oczywiscie będzie bez jajców i bez amaretto, te jajca to spoko ale aaammmaaarreetttoooo..... ....

Zamówiłam już wszystko na all(no oprócz wózka ale jeszcze pieniądze na Polskie konto nie przyszły bo tż dopiero wczoraj przelał)
Wczoraj zamówiłam wszystkie kosmetyki z penaten i dostałam meila że jutro dostanę a dzisiaj u rodzyneczki(11pozycji) i rp77(3) zamówiłam i to chyba wszystko.
Jak dobrze pójdzie to rodzice mi to wyślą kurierem razem z wózkiem i nie będę musiała czekać do świąt, bo cholerka, co jak urodzę przed Świętami

AgaMili wiem ze masz już wózek, ale pytałaś kiedyś jak z dostawą mojego. Pytałam się babki z all i wyliczyli mi dostawę do Ie 387zł więc rodzice mi wyślą bo taniej wyjdzie.
A jak Ty kochana chcesz zrobić tiramisu bez jajek?
No a co do wózka to kosmiczna cena za dostawe. Dobrze , że mama wam wyśle.
Cytat:

Jaki słodziak, chciał do zwierzątek z telewizora
Cytat:
Kochane macie tak, że was dzidzie kopią tak mocno że aż boli?
bo moja mi takie kopniaki od godziny zapodaje i tak się pręży ze az sie krzywię cała
a wcześniej czkała non stop :P

Ja tak mam
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hej kochane

zdałam teoretyczny

a Filip zrobił nam żart i postanowił postraszyć matkę wiadomością "możliwe że to jednak ona". Na szczęście nic się nie zmieniło i pozostaje Filip

Cytat:

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-24 o 19:50
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 19:50   #4320
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Widzę że rozmawiałyście dzisiaj o mebelkach upatrzyłam sobie takie łóżeczko z szufladą
http://www.mobler.com.pl/p/68/682/lo...dzieciecy.html co myślicie?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

A ten Filip jest cudny! Normalnie zakochałam się

Ten też jest dobry:
http://www.youtube.com/watch?v=4fOv1lWTfec
Hihi, dzięki

A ten kot co szczeka jak udaje na końcu, że to nie on aż mu się głupio zrobiło!

A łóżeczko ładne- ale wydaje mi się że jest zbyt wygórowana cena

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Jaki słodziak, chciał do zwierzątek z telewizora
nooo tak i myślał, że górą od tv wejdzie do nich gupek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości