Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 13:27   #4231
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

ja po 2 piwach tracę łączność ze światem dlatego nie piję od ponad pół roku nic
Od ponad pół roku to ty jesteś w ciąży, dziwne jakbyś piła

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Co do wyprawki, to jak przyjdzie wypłata zamawiam całą litanię od r_p77 + osobno łóżeczko i regał z przewijakiem mebelki zamawiamy niepolakierowane i mąż będzie malował
Ja właśnie wczoraj zamówiłam całą listę i dziś domówiłam szczoteczkę

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry

a ja znowu dzisiaj śpioch do 11.30 bo spać w nocy nie mogłam ...

Agatku ja z Play uciekłam miałam słaby zasięg i w ogóle tego co nie wygadałam to przepadało :/ teraz jest w T-mobile ze względu na to że przez 6 miesięcy mam za darmo do TZ do Niemiec bo on sobie tam kupił starter i tak se gadamy póki co jestem strasznie zadowolona

dzisiaj przyszła paczka od rp_77 ale nie wrzucił mi smoczków uspokajających do paczki a zapłaciłam za nie Teraz nie wiem czy mi uwierzy jak napisze e-maila że ich w paczuszce nie było zawsze to prawie 20 zł
Ultra, napisz albo zadzwoń najlepiej do niego.
Gadałam z nim dzisiaj, wydaje się całkiem ok

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:30   #4232
Dark lady
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no bo tak jest w Rydygierze... goscie tylko na korytarzu i dzidzię tylko z daleka wiec nie masz co liczyc na pomoc męża po porodzie bo go nie wpuszczą na sale...
No właśnie dlatego trochę się tam boję iśc. Niby mój doktor, ale przecież nie musi być na dyżurze. Niby mówi że trzyma dziewczyny tylko jeden dzień po porodzie, no ale jednak. Mam dużo do przemyślenia.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:31   #4233
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
u nas wygląda to tak że ja mam do TZ za darmo za granicę rozmowy przez 6 miesięcy, ale TŻ musiał kupić tam starter niemiecki z T-mobile. Czyli musiał zainwestować 10 euro w to. Poki co na koncie ma jeszcze ciągle 8 euro z groszami od momentu jak kupił starter a to chyba już 3 miesiące więc nic mu nie ściąga ja też mam saldo zawsze takie same po każdej rozmowie nic nie ruszone. U nas była to bardzo korzystna opcja bo rachunki mieliśmy po 400 zł więc duża oszczędność jest
Ile

Cytat:
no bo tak jest w Rydygierze... goscie tylko na korytarzu i dzidzię tylko z daleka wiec nie masz co liczyc na pomoc męża po porodzie bo go nie wpuszczą na sale...
O kurczę, ale beznadziejnie ... a jak leżysz po cesarce, to przecież na korytarz nie wyjdziesz Wtedy też niekt nie może przyjść do Ciebie?

Stary 2011-11-24, 13:33   #4234
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ile

O kurczę, ale beznadziejnie ... a jak leżysz po cesarce, to przecież na korytarz nie wyjdziesz Wtedy też niekt nie może przyjść do Ciebie?
no ten szpital ma takie "zwyczaje"
dlatego zdecydowałam się tam nie rodzic m. innymi....mimo, ze ma dobre opinie...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:33   #4235
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego trochę się tam boję iśc. Niby mój doktor, ale przecież nie musi być na dyżurze. Niby mówi że trzyma dziewczyny tylko jeden dzień po porodzie, no ale jednak. Mam dużo do przemyślenia.
Z tym trzymaniem 1 dzień to różnie może być, bo to przecież zależy od kondycji dzidzi i Twojej
U nas jak dzidziuś musi zostać dłużej, bo np. ma zółtaczkę czy coś, to mama zostaje z nim (no chyba, że nie chce, ale nie wiem czy są takie mamy) ..

Stary 2011-11-24, 13:34   #4236
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
moja szkoła!

Co do zamówienia- polecam bardziej gapa_kids tylko i wyłącznie z tego względu, że ma więcej asortymentu dziecięcego, niż rp Porównaj sobie na spokojnie

No i kuruj się ładnie
Agatek dzisiaj z tych rzeczy które ja jeszcze potrzebuję porównywałam pomiędzy rp77, gapa_kids i rodzyneczki i rodzyneczki wygrały cenowo i ilościowo na 11 pozycji gapa miał tylko 2(oczywiscie to to co ja potrzebuję ) rp77 miał prawie wszystko ale cenowo wyszło ciut drożej.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:35   #4237
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Od ponad pół roku to ty jesteś w ciąży, dziwne jakbyś piła
hehe, nie o to mi chodziło ost upiłam się grzanym winem i haftowałąm- to było ostatnie moje picie w lutym/marcu- a ogólnie pisałam w k. że w ogóle poprzestaję pić, tylko i wyłącznie karmii/redds z dużą ilością soku malinowego- żeby na słodko było- po innych trunkach jest mi nie dobrze i w 80% z tego co wypiłam to wymiotuję...
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a ty tylko o jednym
mąż w delegacji, ja słomiana wdowa i mi się chce... się mi dziwisz tak? a ja taka bidna jestem
Muszę faktycznie sobie jakiegoś łocha znaleźć tzn. tż, bo męża już mam (tak jak Neska )mąż pracuje na me zachcianki () a tż to bym potrzebowała do łóżka co bym się nie nudziła

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 13:35   #4238
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no ten szpital ma takie "zwyczaje"
dlatego zdecydowałam się tam nie rodzic m. innymi....mimo, ze ma dobre opinie...
Też bym się nie zdecydowała tam rodzić
Jak ja leżałam, to i tak wychodziłam z mężem na korytarz, bo od leżenia to już kota dostawałam, ale po porodzie nie będę chyba taka skora do latania po korytarzu

Stary 2011-11-24, 13:36   #4239
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
hehe, nie o to mi chodziło ost upiłam się grzanym winem i haftowałąm- to było ostatnie moje picie w lutym/marcu- a ogólnie pisałam w k. że w ogóle poprzestaję pić, tylko i wyłącznie karmii/redds z dużą ilością soku malinowego- żeby na słodko było- po innych trunkach jest mi nie dobrze i w 80% z tego co wypiłam to wymiotuję...

mąż w delegacji, ja słomiana wdowa i mi się chce... się mi dziwisz tak? a ja taka bidna jestem
Muszę faktycznie sobie jakiegoś łocha znaleźć tzn. tż, bo męża już mam (tak jak Neska )mąż pracuje na me zachcianki () a tż to bym potrzebowała do łóżka co bym się nie nudziła
jędza
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:37   #4240
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Ile
jak nic sex telefony były!!!!!!
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Agatek dzisiaj z tych rzeczy które ja jeszcze potrzebuję porównywałam pomiędzy rp77, gapa_kids i rodzyneczki i rodzyneczki wygrały cenowo i ilościowo na 11 pozycji gapa miał tylko 2(oczywiscie to to co ja potrzebuję ) rp77 miał prawie wszystko ale cenowo wyszło ciut drożej.
no ma chyba drożej (z tego co pamiętam) dlatego ja od niego tylko 7 pozycji kupowałam

Stary 2011-11-24, 13:37   #4241
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym trzymaniem 1 dzień to różnie może być, bo to przecież zależy od kondycji dzidzi i Twojej
U nas jak dzidziuś musi zostać dłużej, bo np. ma zółtaczkę czy coś, to mama zostaje z nim (no chyba, że nie chce, ale nie wiem czy są takie mamy) ..
Właśnie dlatego mam taki dylemat

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:37   #4242
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale nie mogłam się powstrzymac

Stary 2011-11-24, 13:37   #4243
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm a smsy jak wyglądają?? bo tak to on ma do PL za darmo rozmowy z domowego telefonu na domowy więc wolałabym smski
aaaaaa smski to Ci powiem szczerze że ze starteru niemieckiego dużo kosztują tzn nam się nie opłaca dlatego my dzwonimy koszt chyba 50 centów o ile dobrze kojarzę
a ja z polskiego jak piszę to chyba 10 gr - 20 gr

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:39   #4244
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
jędza
oj tam oj tam od razu jędza

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Dobra nie zagadujcie mnie, bo ja muszę śniadanie iść zjeść

Wstałam o 13 i teraz dopiero w brzuchu mi burczy więc idę!

Stary 2011-11-24, 13:40   #4245
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
moja szkoła!

Co do zamówienia- polecam bardziej gapa_kids tylko i wyłącznie z tego względu, że ma więcej asortymentu dziecięcego, niż rp Porównaj sobie na spokojnie

No i kuruj się ładnie
dzięki
muszę porównać, chociaż na szybko widziałam, że nie było kilku reczy na których mi zależało

Cytat:
Agatku jesli ktos jest zatrudniony to macierzynski jest 100% płatny....

no i l4 ciążowe tez... ja mam nawet teraz wyzsze wypłaty niz normalnie
Też mam więcej... i to po odciągnięciu kredytu pracowiczego
_________________________ ______
Mąż dzisiaj dostał extra kasę, więc spłacamy resztę kredytu za auto i zbieramy już na swoje "m"

A wieczorem chce jechać do nowo otwartego TESCO i OBI nie mam za bardzo ochoty z moim przeziębieniem, ale kuszą mnie promocje z okazji otwarcia
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:40   #4246
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
na macierzyńskim jest 100% a facet-kumpel się nie orientuje chyba
Cytat:
Pearl, na chorobowym ciążowym jest 100%, i na macierzyńskim też
Na zwykłym chorobowym jest 80%, chyba że to jest zwolnienie po wypadku przy pracy - wtedy jest 100%.
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zwolnienie to jest 100 % pensjii ale liczonej jako średnia zarobków z ostatnich 12 miesięcy plus premie zgodnie z regulaminem pracy i np. u mnie 1/12 bonusa rocznego - i niestety ja mam mniej niż 100 % ostatniej pensjii bo w ciągu tych 12 miesiecy dostałam podwyżkę więc do średniej liczy się i pensjia niższa i wyższa i pewnie niestety z macierzynskim tez tak bedzie

Jak dostalam pierwsza wypłate na L4 to się zdziwiłam dlaczego tak małao jak miało być 100% ale dziewczyny w HR wszystko dokładnie wytłumaczyły i niestety aby mieć 100% oststniej pensjii musiałabym iść na zwolnienie dopiero po przepracowaniu z wyższą pensja 12 m-cy
Kasiulka, to rzeczywiscie moglo zabolec

Dziewczynki
, dziekuje za odpowiedz.
A wiecie moze jak sie ma rzecz, kiedy nie mam przeprowadzonego nawet roku, tylko jestem zatrudniona od wrzesnia???
Cytat:
Napisane przez Zuzia
to trzymam kciuki żeby przyjechał i zrobił od ręki to co ma zrobić
Cytat:
Napisane przez Inutil
to nieźle przydybaliście pana z tp
Cytat:
Napisane przez Agawoo
za załapanie montera
Dziewczynki, sluchajcie, ten monter to aniol nie czlowiek. Okazalo sie, ze dzisiaj w ogole nie musial byc w pracy, malo tego, wczoraj sobie troche popil ze znajomymi, bo jak sie pytalam,czy zrobic mu herbatke, to stwierdzil, ze bardzo chetnie, bo po wczorajszym wieczorze jakies dziwne pragnienie go meczy, ale stwierdzil, ze nam obiecal, wiec z geby cholewy robic nie bedzie i przyszedl z ranca. Tz mu pomagal i tak sie skumali, ze monter pociagnal nam jakies lepsze lacze i podobno ma byc szybszy net za taka sama kase
Dostal nawet druga herbatke, kawalek ciasta ( tesciowie ostatnio przyniesli) i jeszcze sobie pogadalismy o zyciu. Jak sie znami zegnal, to stwierdzil, ze milo bylo mu poznac takich "normlanych, fajnych ludzi" No, wiec mys twierdzilismy, ze z wzajemnoscia
Tz wraca ze szkoly (zalatwial cos u promotorki) i ma podlaczyc router, wiec trzymajcie kciuki, zebysmy mieli juz sygnal !!!
Cytat:
Napisane przez Inutil
Heh, ja na Twoim miejscu nawet gdybym nie wytrzymała nie powiedziałabym nikomu co Nietoperek skrywa miedzy nogami
a wiesz, ze przeszlo mi przez mysl, ze nawet gdyby na badaniu lekarz sie wysypal lub zobaczylabym jak wol dzwonka lub kokoche, to i tak bym tesciom slowka nie pisnela

Ananke, WSZYSTKIEGO NAJALEPSZEGO dla malej EMI

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
ale się dzisiaj zdenerwowałam... wyjezdżałam z parkingu przy auchan i czekam i przepuszczam i przepuszczam.... no i wjeżdżam na drogę i prawie się władowałam pod koła rozpędzonego auta... na szczęście zdążylam przejechać...i sie poryczałam i jechałam i beczałam..
ale mogę przysiąc, ze 2 sekundy wcześniej go z lewej nie było, naprawde nie wiem skąd się tam wzięło
cos chyba nie tak z moją koncentracją... ale nie moge zrezygnowac z prowadzenia auta, bo mieszkam na zadupiewie i wszędzie autem muszę...
ojej, uwazaj na siebie
gdzies czytalam, ze w trzecim trymestrze to juz nie polecaja prowadzenia auta
nie dosc, ze czlowiek rozkojarzony, to nigdy nie wiadomo, kiedy jakis skurcz dopadnie...
Cytat:
Pearl montera za jajca i niech robi! a odnośnie wypłaty- przez okres pracy przed urodzeniem jest 100% pensji, a po porodzie przez pół roku jakies 400-500 zł bodajże A Ty pracujesz czy co??
no tak jakby pracuje...
a z tym 400-500 zl to chyba cos nie tak... to ewentualnie zasilek moglby taki byc, ale nie urlop macierzynski
Cytat:
Napisane przez Agatek
słuchaj.... gdyby on był taki skory do zachęcania mnie wieczorami do czegoś innego to by mi bardziej się podobało... a jak on się walnie do łóżka to minutka osiem i on śpi a na śpiocha go nie lubię brać bo leży jak kłoda, jak jakaś baba! to ja powinnam leżeć teraz jak kłoda
sluchaj, pozycz sobie mojego moj jest zwarty i gotowy non stop i nie rozumie, ze jak jest infekcja, to niet...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Czuję się nadal źle od rana miód z cytryną, potem mleko z masłem i czosnkiem i do wyrka. Wstałam o 12, a teraz siedzę z nogami zawiniętymi w koc.
Synek mi skopuje lapka bo mam delikatnie opartego o brzuchola
kochana, to kuruj sie, kuruj
duuuzo pij i sie grzej
a Syneczek pozdrawia kopniakami wizazowe ciotki )
Na jaki kolorek malujecie mebelki?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:43   #4247
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
0-700 i te sprawy

Jadę kupić proszek dzidziusiowy ( widziałam wczoraj 2xDzidziuś - biel/kolor po 1,5 kg za 23 zł) - chyba go kupię bo u mnie nic lepszego cenowo nie znajdę, a Dzidziuś podobno dobry jest

Stary 2011-11-24, 13:47   #4248
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile
no nie stety wtedy jeszcze strasznie zakochani byliśmy że nie mogliśmy się nagadać gdybyś wiedziała z jakim ciężkim sercem się przelewy za telefon robiło

Cytat:
to ja dołączam do grona słomianych wdów fakt czasem są dni kiedy nie można bez TZ wytrzymać ale czasem to się cieszę (to już rzadziej) a póki co moje libido w ciąży jeszcze po zakazie gina spadło do - 0

Cytat:
zdarzało się jak TZ nie było kiedyś po 9 tygodni w domu na szczęście te czasy minęły i mam go co 10 dni

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:48   #4249
pearpearl
Wtajemniczenie

Wlasnie pozegnalam kuriera. Przyszly nasze rolety !!!
o matko, jak sie ciesze
nie bedzie mnie w nocy latarnia, a rano slonce budzilo !!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaa
co za radosc
jeszcze gdyby tak materac dzisiaj doszedl, to w ogole oszalabym ze szczescia

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:48   #4250
pozycja77
Zadomowienie

Też jestem z Łodzi, o rydygierze słyszałam ze opieka jest ok, ale mi bliżej do CZMP, tam chodzę do lekarza na nfz. Różne historie słyszałam o tym szpitalu, zarówno dobre jak i złe, ale mam tu blisko, pracje tu kuzynka, więc nawet nad innym się nie zastanawiałam.
Zdjęcie pokoju zrobię jak tylko dojdą zamówione drobiazgi , bo łóżeczko bez materaca i pościeli, to jeszcze dość słabo wygląda ;-)

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:53   #4251
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
kochana, to kuruj sie, kuruj
duuuzo pij i sie grzej
a Syneczek pozdrawia kopniakami wizazowe ciotki )
Na jaki kolorek malujecie mebelki?

Też myślę, że pozdrawia, bo tak samo reaguje, jak rozmawiam z mężem przez tel.

A meble będą w brązie, tzn. jakimś lakierem koloryzującym będą przeciągnięte mamy całą sypialnię jasną z ciemnymi meblami, więc kichowato by wyglądały jasne, a poza tym nie znaleźliśmy kpl. łóżeczko + przewijak w ciemnym kolorze

Dobrze, że wstawiłam obiad i ogarnęłam chatkę - mężol napisał, że rada jednak nie o 18, ale za 40 minut będzie na obiedzie
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-11-24 o 13:54
Stary 2011-11-24, 13:53   #4252
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
o matko, jak sie ciesze
aaaaaaaaaaaaaaaaaa
co za radosc
Jak zamontujecie to proszę wyślij mi prywatnie zdjęcie. Gdzie zamawialiście na allegro ? Bo też będziemy musieli do naszego domu zamówić w najbliższym czasie dziękuję ;*

Wczoraj najadłam się pizzy i dziś w jelitach mnie skręca. Dawno nie urozmaicałam diety fast foodami.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 13:56   #4253
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Uważaj na siebie jak będziecie się przeprowadzać.Moja mama robiła przemeblowanie czy remont w ciaży,pociagneła za wykładzine i chlup odeszły jej wody i urodziła,więc lepiej się nie przemeczaj i nic nie ciagnij ani nie dźwigaj
Dobra idę dalej nadrabiać
noo mi się szyjka zaczęła skracac po malowaniu mieszkania, więc nie wiem jak my to zrobimy
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
no ale wanne to chyba ma, co??
ma, ale tak dziwnie zabudowaną, ze dookoła niej są jeszcze płytki i tam wszędzie by się woda wlewała właściciel mówił, ze pomyśli jak sprawę rozwiązac i będę z nim rozmawiała w sobotę

uważaj z samochodem ja tak miałam w pierwsyzm trymestrze, że się zagapiłam i przejechałam na czerwonym świetle dobrze, że nikogo nie potrąciłam ani żadnego samochodu nie było. Az sie potem zatrzymałam bo nie mogłam uwierzyc ze moglam tak o wjechac na skrzyzowanie i nie zauwazyc czerwonego
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość

Mam pytanie dotyczące opuchnietych rąk i nóg po wstaniu z łózka , czy tez to macie ? ja jestem w 7 miesiącu i chyba jeszcze na to za wcześnie jak widze rano moje stopy rozmiar 35 to wydaje mi się że urosły ze dwa rozmiary a ręce mam jak paróweczki i strasznie boli ich zginanie macie na to jakis sprawdzony sposóbbo nawet teraz trudno zginac mi palce pisząc na klawiaturze
ja też trochę puchnę, pomaga porzadne przetwietrzenie mieszkania, żeby w nim było chłodniej, krótki spacer i mycie rąk w zimnej wodzie. Obrączkę musiałam zdjąc, bo tak uciskała

Jezuuu jakie mam skurcze od 11 to masakra... nie dałam rady wstac, nic zrobić do jedzenia i wogóle. ;/ teraz trochę pusciło, ale boję sie, bo jestem sama, rzeczy nie poprane, nie mialby kto nawet z psem zostac jakbym pojechala do szpitala a tz siedzi w holandii na delegacji, rodzinka 300-500 km ode mnie musze znowu dawke fenoterolu podnieśc a już zeszłam do 3-4 tabl dziennie i było ok a tu dzisiaj - dzień masakra

Zuziu przepraszam, musimy pojechac innym razem

anankee wszystkiego dobrego dla emi

Edytowane przez n1kotynka
Czas edycji: 2011-11-24 o 13:59
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 14:04   #4254
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Zjadłam kilka talerzy pomidorówki i mnie strasznie zgaga znowu męczy.

Dziewczyny szlag mnie w tym domu trafi. Siedze wprawdzie w domu 24/dobe ,7 dni w tygodniu. Czasem jestem w uTŻta na wieczór, ale rano wracam do domu, bo on do pracy, jutro w ogole jedzie do tych Niemiec, wiec bede w domu juz kompletnie sama. No z mama i siostra. Nie mam pojecia co ze soba zrobic. Przed ciąża zawsze coś robiłam, a to na dworze coś, czy gdzieś wyszłam coś załatwić, a teraz zwariować można. W domu wszyscy wszystko za mnie robią byle bym się nie przemęczała. Wyjśc tez nie mam gdzie wyjsc, bo wszyscy albo w pracy, albo sie ucza, albo są zajęci czymś innym. Mieszkam na wiosce, a tu tak wieje nudą , że szok. Ubranek dla małej jeszcze nie piorę, bo od razu chciałabym je prasować i układać do komody, której jeszcze z reszta nie ma. Są dni, że w domu siedzę cały czas, ani na schody przed dom nie wyjdę i tak się tutaj zabunkrowałam, męczy mnie to strasznie. Jak jadę do lekarza, czy na USG to normalnie święto, że wyszłam z domu.

Co Wy niepracujące, albo na L4 robicie w domu? Ile mozna czytac ksiazki, ogladac tv czy siedziec przed kompem ?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 14:04   #4255
magdazzz18
Zadomowienie

Dziewczyny mówicie o tej książce? http://allegro.pl/pierwszy-rok-zycia...949634205.html
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 14:07   #4256
*Agatek*
Zakorzenienie

już zjadłam

Chciałabym te racuchy zrobić, bo mnie nakłoniłyście, ale ja nie wiem czy to trudne jest czy mi wyjdą... bo mam chęć na słodkie

Cytat:
no tak jakby pracuje...
a z tym 400-500 zl to chyba cos nie tak... to ewentualnie zasilek moglby taki byc, ale nie urlop macierzynski

sluchaj, pozycz sobie mojego moj jest zwarty i gotowy non stop i nie rozumie, ze jak jest infekcja, to niet...
no przecie pisałam, że pomyliłam się

A Twój tż... hmmmmm... nie jest w moim typie w sumie ale z dwojga złego, to hmm... po ciemku będziemy to robić, jeszcze może w maskach!!
Cytat:
o matko, jak sie ciesze
aaaaaaaaaaaaaaaaaa
co za radosc

Stary 2011-11-24, 14:12   #4257
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, jak sie ciesze
aaaaaaaaaaaaaaaaaa
co za radosc

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Co Wy niepracujące, albo na L4 robicie w domu? Ile mozna czytac ksiazki, ogladac tv czy siedziec przed kompem ?
Ja nie mam czasu na nudzenie się - sprzątam na bieżąco, gotuję, piekę w wolnych chwilach robię to co piszesz.
Tyle, że rzadko jestem sama w domu, tylko w czwartki i piątki od rana do 15:30

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mówicie o tej książce? http://allegro.pl/pierwszy-rok-zycia...949634205.html

Ja mam wydanie z 2006

W pracy mam wszystkie części tej serii i pamiętam, że zawsze była ona rozchwytywana
G. 9.1O.18

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-24, 14:13   #4258
*Agatek*
Zakorzenienie

ej no gdzie jest przepis na te racuchy???????

W klubie nie ma!

Stary 2011-11-24, 14:16   #4259
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Mała Stopka uważaj na siebie, ja sporo jeżdżę sama samochodem i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby teraz ograniczyć

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Jezuuu jakie mam skurcze od 11 to masakra... nie dałam rady wstac, nic zrobić do jedzenia i wogóle. ;/ teraz trochę pusciło, ale boję sie, bo jestem sama, rzeczy nie poprane, nie mialby kto nawet z psem zostac jakbym pojechala do szpitala a tz siedzi w holandii na delegacji, rodzinka 300-500 km ode mnie musze znowu dawke fenoterolu podnieśc a już zeszłam do 3-4 tabl dziennie i było ok a tu dzisiaj - dzień masakra
kurde, a możesz opisać te skurcze? Bo ja jż sama nie wiem, czy się nakręcam czy coś się dzieje...
Rozumiem, że jak są kilka razy dziennie to ok, ale jak mnie wieczorem złapie to przez kilka godzin co chwilę mam. Wczoraj próbowałam liczyć i jakoś co 8-10 minut miałam...

Na IP nie pojadę, bo mnie zatrzymają... Biorę magnez, luteine i to nic nie pomaga, wczoraj musiałam wziąć dwie nospy forte to przeszło mi

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-11-24 o 14:18
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-24, 14:17   #4260
bambusiek
Zakorzenienie

Zmykam muszę coś zrobić z zupą, bo jakaś niemrawa wyszła
G. 9.1O.18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości