W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 12:42   #4291
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Czesc

i jeszcze chcialam zapytac czy wedlug Was sprawdzilam sie jako prowadzaca? jestescie zadowolone? jesli nie to moze kto inny chce wskoczyc na moje miejsce?
ja jestem mega zadowolona jesteś super matka -prowadząca

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Antybiotyk? Czyli co to jest?
hahah dobre pytanie mój znachor na pytanie co to za choroba mówi "moja kochana mamusiu infekcja, INFEKCJA"

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Igor się dzisiaj całował z dziewczyną...

2 letnią Lenką. Ależ go pieściła

shirko gardołek czerwony ma ? jaki antybiotyk dostał
bo to przystojniak jest to się Lence nie dziwię
antybiotyk to Duracef znachor mówł że czerwone, ale mały ma apetyt ostatnio jak miał gardło to mało co jadł hmmm sama nie wiem, ale ufam mu więc lek mały Żbik dostaję tylko znowu po nim się biegunka przyplątała

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shira u nas też się zaczęło od gorączki, później zapalenie gardła, antybiotyk a skończyło się wysypką . U Brunetki chyba było podobnie.
no dziś wieczorem będzie trzecia doba, zobaczymy czy będzie wysypka nic nie sugerowałam przed znachorem bo nie chciałam wyjść na to jajo mądrzejsze od (w naszym przypadku) koguta

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
witam, jutro postaram sie nadrobic, a dzis zdjecie Marysi z niedzieli.
hiih ale słodkie fałdeczki na nóżkach

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
tż ma całkowita racje...myślałam,że mi dzisiaj rece pourywa a koce dalej w trawie
a nie trawa nadal w kocach?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Shira, Żbik chory? Współczuję gorączki przy takiej pogodzie. Zdrówka dla niego i niech szybko wraca do formy.
no chory podciepek jeden dzięki i w taką pogodę kiblujemy w domu

Cytat:
W ogóle po raz pierwszy w życiu widziałam kunę! Najpierw myślałam, że to wiewiórka, ale za chwilę się zreflektowałam, że musiała by być jakimś mutantem żeby być wiewiórką. Oj żal mi będzie wracać do domu ...no chyba że zacznie lać...
hhehehe no ale każdy dzień z nimi gadasz

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam się,

Dama skończyła 9 miesięcy i z tej okazji pięknie mówi "MAMA"
ale od rana gorączkuje + wodnisty katar.
Mam nadzieję, że to osłabienie organizmu tylko przez ząbkowanie.

ojjj biedna jak na ten moment?

Cytat:
A w ogóle to dzień dobry
bry bry
Stary 2012-05-01, 12:49   #4292
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziulka No jest taka opcja. Zależy wszystko od mojego Meza. On jest teraz w trakcie zmiany pracy. Ma na oku prace taka od 22 do 2 w nocy. 6 dni w tygodniu i lepiej płatna niż ta co teraz ma. Jak sie uda tam dostać to wracam do pracy. Od rana tz by został z Wiki. A jak nie to wtedy zrezygnuje. Macierzyński mi sie wczoraj skończył.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 12:56   #4293
ellika
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cześć!!!
u nas chyba trzydniówka - walczę z gorączką
To pierwsza gorączka w naszej karierze i jak zwykle trochę jestem spanikowana. Daję nurofen w syropie i czasem paracetamol w syropie - w sumie wychodzi że co 4-6 godzin coś jej daję bo ta cholerna gorączka wraca :/
Na trzydniówkę pasuje bo oprócz niej nic się nie dzieje

A mieliśmy w górki jechać ...

Ps. też mamy ten koc piknikowy z Lidla - jest super!!!
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 14:13   #4294
Marina1
Zakorzenienie

Cześć dziołszki!

My już (mielczanki) po spotkaniu, było bardzo fajnie! mamy jakieś foty, znaczy Beatka ma to wrzuci.

Ale upał, daje ostro.
Piję kawę właśnie, nie wiem dlaczego ale padam z nóg.

Zmieniłam image wizażowy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 14:23   #4295
zanetaa88
Zakorzenienie

Damie spadła gorączka,
mam nadzieję że nie wróci,
ale marudzi jak stara baba.
Katar ją wybudza,
jest niedospana zatem wiecznie i marudziiiiiiiiiiiiiiiiiii iii

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 14:27   #4296
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem teraz na stacji kolejowej. Czekam na pociąg i jade do mojej pracy ponegocjowac warunki mojego powrotu Zobaczymy co mi powiedzą.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hahah dobre pytanie mój znachor na pytanie co to za choroba mówi "moja kochana mamusiu infekcja, INFEKCJA"
Konkretny gość

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
u nas chyba trzydniówka - walczę z gorączką
Ojej Ale jeśli to trzydniówka, to już prawie jesteście zdrowi

Cytat:
Cześć dziołszki!
Nie poznałam Cię, Marinko

A foty poproszę szubko!!!

Ale żar! Coś pięknego
(oprócz tego, że się z Tymkiem aż kleimy do siebie podczas karmienia i cali płyniemy )
Stary 2012-05-01, 15:13   #4297
83monia
Zakorzenienie

nie wiem czy nadrobie - wlasnie czekam az dzieci sie obudza wiec pokrótce: dzieki MoniaZ82, shirce i wodaqa Sweet bedzie weselsza! dzieki laski!!! dziś poszło - niecala stówa ale zawsze!!!

poza tym jestem u rodzicow, ja sie opalilam, syn sie opalil az uczulenia dostal, kinga jak czarnuch pogoda dopisuje. kingi nie mozna na trawie polozyc bo zachowuje sie jak kosiara.

aha, artur sie obudzil, koniec laby

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 15:22   #4298
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Ja juz po spotkaniu. Ogolnie jest dobrze, moge wracac w kazdej chwili. Czekamy teraz z mezem na decyzje odnosnie jego pracy, jak sie uda to i ja wracam.
Brumku dziekuje za kciuki, mozesz jeszcze troche potrzymac za Tz prace

Marinka ladna zmiana, snilas mi sie dzis
Stary 2012-05-01, 18:56   #4299
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Stronczku tylko my wisimy na pasku
no i to jest błąd - korzystajcie z pogody póki się da.

u nas ogólnie fajnie.tylko humor mi troszke zniknął.
jak zwykle jak spotykam jedna z mam w grupie zabaw, normalnie humor mam popsuty do końca dnia. . Co za bezmózgowa istota!!!! normalnie omijam ją szerokim łukiem, ale czasem natrafię na nią i na jej głupie teorie i podejscie do życia. Boże... ty to widzisz i nie grzmisz...

uffff.... dość.

Stronczku - trzymam kciuki
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:27   #4300
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Beatka Marinka Wodaqua Marzenka

Niestety wypoczynek nie udał sie przed samym Bielskiem na autostradzie nasz samochód zdechł hebel stary jeden do domu wrociliśmy holowani przez samochód teścia
Do tego Tż złamał część z wózka Krystkowego

A jutro do pracy ...
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:43   #4301
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczynki.

Stronczku, trzymam kciuki żeby praca tż wypaliła. Na czym ona by polegała? (jeśli nie chcesz to nie pisz- zaintrygowały mnie godziny pracy )

Żaneta, macie już jakiś fotelik do jazdy rowerem na oku? Mój tż powtarza już jak mantrę, że musimy kupić taki fotelik i parasolkę do wózka. Mi z kolei jazda rowerem z takim maluchem to średnio bezpieczna się wydaje.

Shira, Ellika, oby wysypka świadcząca o końcu choroby jak najszybciej ukazała się u Waszych maluchów.

Marina, nie poznałam Cię. Kto jest w avatarze?

Brumku
, to mówisz, że Tymek kiecką nie pogardzi? A tak poważnie to wiem o co chodziło i też mam nadzieję, że to sen który znajdzie odzwierciedlenie w rzeczywistości.

Wiecie co? Biały potwór wziął Nas z zaskoczenia i pojawił się dzisiaj bez zapowiedzi. Tym sposobem Hania ma 8 zębów!(mój mały kochany rekinek) Jestem w szoku, bo jak wczoraj zaglądałam do paszczy to nic na to nie wskazywało, a dzisiaj bach, i jest. Z kolei z zapowiedzią odwiedzili nas rodzice tż i było całkiem miło. Cały dzień na świeżym powietrzu i wszystko z grilla. Trzeba było korzystać z pogody, bo jutro ma załamanie pogody nastąpić. (mój ból głowy już na to wskazuje)
Stary 2012-05-01, 19:59   #4302
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kingi nie mozna na trawie polozyc bo zachowuje sie jak kosiara.

Cytat:
Ja juz po spotkaniu. Ogolnie jest dobrze, moge wracac w kazdej chwili. Czekamy teraz z mezem na decyzje odnosnie jego pracy, jak sie uda to i ja wracam.
Brumku dziekuje za kciuki, mozesz jeszcze troche potrzymac za Tz prace
Fajnie, że masz jasną sytuację i nie musisz się bać. No i dla faceta A kiedy on będzie wiedział?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
u nas ogólnie fajnie.tylko humor mi troszke zniknął.
jak zwykle jak spotykam jedna z mam w grupie zabaw, normalnie humor mam popsuty do końca dnia. . Co za bezmózgowa istota!!!! normalnie omijam ją szerokim łukiem, ale czasem natrafię na nią i na jej głupie teorie i podejscie do życia. Boże... ty to widzisz i nie grzmisz...
Ale coś konkretnego przeskrobała, czy po prostu całej jej osoby nie możesz znieść?

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Niestety wypoczynek nie udał sie przed samym Bielskiem na autostradzie nasz samochód zdechł hebel stary jeden do domu wrociliśmy holowani przez samochód teścia
Do tego Tż złamał część z wózka Krystkowego
O rany, ale pech

A u nas dzień jak marzenie. Dawno nie było mi tak dobrze Pewnie po części dlatego, że mąż spędził z nami cały dzień, a ostatnio zdarzyło się to chyba ... w dniu porodu
Rano (no, ok. 12.30 ) przyszły do nas dwie koleżanki. Tymcio tak się przy nich rozkręcił, tak czarował, ze pękałam z dumy i zachwytu

Po południu poszliśmy już we trójeczkę na sushi, a potem pospacerowaliśmy Nowym Świtem. Pozazdrościłam telikowi i poprosiłam o miseczkę niedoprawionego ryżu dla Tymka i wszyscy mieliśmy swoje dania

Potem jak spacerowaliśmy, to w jedym ogródku przy knajpie widzieliśmy Macieja Zienia, a potem szliśmy kilkanaście minut obok Zakościelnego. Z jakąś lasencją spacerował. Boziu, jaki on przystojny na żywo Dużo bardziej niż w TV. Ale szpaner z niego też niezły - chodzi tak jakoś dumnie, całą szerokością chodnika i macha kluczykami od auta A ten samochód to mieli zaparkowany koło nas, więc sobie popatrzyłam, czym się wożą nasze gwiazdy - wypasionym mercedesem kabrio w tym przypadku

A wieczorkiem wyszorowałam cały balkon po zimie i rozłożyliśmy na nim sztuczną trawę, żeby Tymciowi było milej spędzać na nim czas I na koniec przez godzinkę siedzieliśmy na ziemi na tym balkonie i się leniliśmy. Normalnie żyć nie umierać! Takie chwile to chyba jest to, co ludzie nazywają szczęściem

Aaaa, i Tymek dziś pierwszy raz zaczął robić PAPA I powtórzył to potem kilka razy, więc jest nadzieja, że to nie przypadek.

Żeby nie było tak słodko, to wsiadając do samochodu tak się walnęłam w kolano, ze momentalnie wyskoczył siniak, spuchło i boli. Akurat na chrzciny będzie pięknie wyglądało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0915.jpg (78,9 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0916.jpg (61,5 KB, 56 załadowań)
Stary 2012-05-01, 20:00   #4303
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co? Biały potwór wziął Nas z zaskoczenia i pojawił się dzisiaj bez zapowiedzi. Tym sposobem Hania ma 8 zębów!(mój mały kochany rekinek) Jestem w szoku, bo jak wczoraj zaglądałam do paszczy to nic na to nie wskazywało, a dzisiaj bach, i jest.
Super, brawo DOgoniliście nas
Stary 2012-05-01, 20:17   #4304
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Ojej Ale jeśli to trzydniówka, to już prawie jesteście zdrowi
prawda
Cytat:
Shira, Ellika, oby wysypka świadcząca o końcu choroby jak najszybciej ukazała się u Waszych maluchów.
i gratuluję kolejnego zęba! 8 już - u nas dwa i na razie więcej sie nie zapowiada w ciągu najbliższych dni

Mała w końcu zasnęła. Pewnie znowu ciężka noc przed nami...a jutro do pracy muszę iść Szkoda mi mojej perełki, taka bidna z tą gorączką...
Stary 2012-05-01, 20:22   #4305
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Nie wiem czy zdążę nadrobić, a obiecałam wstawić fotki Zosi na nowej macie, więc jestem Sprawdziła się Zosia spróbowała dziś trawy i banana z grilla Trawa tak sobie jej smakowała (w zał.), banan a i owszem
Jedna fota ze specjalnymi podziękowaniami dla cioci Ani za zakupy Ikeowe
Buziaki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09454 - Kopia.jpg (97,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09467 - Kopia.jpg (93,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09503.jpg (113,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09515.jpg (186,5 KB, 35 załadowań)
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:36   #4306
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Pojechaliśmy dziś do Sopotu, niestety 45 minut szukalismy miejsca żeby zaparkować i Nic nie było, ani kawałeczka, wszystko zapchane, łacznie z płatnymi parkingami.

Za to Sarenka pospacerowała po molo w Orłowie

fotki z naszego balkonu i Gdyni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg molo.jpg (153,8 KB, 53 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:38   #4307
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Żaneta, macie już jakiś fotelik do jazdy rowerem na oku? Mój tż powtarza już jak mantrę, że musimy kupić taki fotelik i parasolkę do wózka. Mi z kolei jazda rowerem z takim maluchem to średnio bezpieczna się wydaje.
Doradziła Nam kobiecina z rowerowego,aby wziąć jeszcze taki który się pochyla ciut jak dziecko zaśnie, żeby jej głowa nie latała jakby siedziała prosto. Ceny w sklepie od 200 wyżej,ale na all tańsze, więc pewnie kupimy na allegro krzesełko a kask w sklepie aby przymierzyć.

Też się bałam i chcieliśmy takie coś że wkładasz tam brzdąca zapinasz i siedzi sobie w takiej budce którą dopinasz do roweru,ale to dopiero od 18miesiąca życia. Kobiecina zapytała, czy dama już siedzi sama i ile ma, mówię że skończone 9 i już siedzi, a ona że już śmigała ze swoją na rowerze właśnie w krzesełku i nic się nie stało...

Stracha na pewno będę miała,tak jak z basenem, ale przejdzie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hej!
Nie wiem czy zdążę nadrobić, a obiecałam wstawić fotki Zosi na nowej macie, więc jestem Sprawdziła się Zosia spróbowała dziś trawy i banana z grilla Trawa tak sobie jej smakowała (w zał.), banan a i owszem
Buziaki!

Śliczna jest.

Dama marudna,
niedospana, zęby jej idą jak nic,
tylko wyjść nie umieją
męczy ją katar do tego.
Jutro pewnie zawitam do doktorka,
żeby obadał gardło i osłuchał.

KUPA - moja ostatnio lubi w basenie ją robić i na 1 basen mam 2 pampersy

Idę spać, bo noc była koszmarna, za noworodka takiej nie miała
więc chodzę jak pół du.p.y za krzaka brzydkie słowo blee...

Aaaaa i dama śmiga z pchaczem,
ale to owsik i chce biec a nie spacerkiem sobie spacerować,
nawet ostatnio upadła,ale pozbierała się wstała i jechała dalej

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zbój.jpg (47,3 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zbójowa.jpg (77,3 KB, 56 załadowań)

Stary 2012-05-01, 20:40   #4308
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Hej!
Buziaki!
jaka sweet jak czaruje spojrzeniem
brumku twoj Tymek slodziachny
My wrocilismy z grilla od mojej kolezanki, Marys padla ze nawet sie nie obudzila, wiec znowu bez kapieli. Maz w WC - nie musze mowic jaki final, a ja jak bog przykazal.
Pochwale sie - wyciagnelam dzis z szafy stare spodenki, ktore jeszcze przed ciaza pochowalam bo juz wtedy sie w nie nie miescilam i CO?!? we wszystkie poza jednymi weszlam (bo te jedne to z czasow jak wazylam 55kg - zostawilam dla dlaszej motywacji)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:40   #4309
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

dwie obserwartorki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02531.jpg (91,7 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02532.jpg (49,0 KB, 35 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 20:43   #4310
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Pojechaliśmy dziś do Sopotu, niestety 45 minut szukalismy miejsca żeby zaparkować i Nic nie było, ani kawałeczka, wszystko zapchane, łacznie z płatnymi parkingami.

Za to Sarenka pospacerowała po molo w Orłowie

fotki z naszego balkonu i Gdyni
pieknie "spaceruje" po molo - urocza jest

Cytat:
Doradziła Nam kobiecina z rowerowego,aby wziąć jeszcze taki który się pochyla ciut jak dziecko zaśnie, żeby jej głowa nie latała jakby siedziała prosto. Ceny w sklepie od 200 wyżej,ale na all tańsze, więc pewnie kupimy na allegro krzesełko a kask w sklepie aby przymierzyć.

Też się bałam i chcieliśmy takie coś że wkładasz tam brzdąca zapinasz i siedzi sobie w takiej budce którą dopinasz do roweru,ale to dopiero od 18miesiąca życia. Kobiecina zapytała, czy dama już siedzi sama i ile ma, mówię że skończone 9 i już siedzi, a ona że już śmigała ze swoją na rowerze właśnie w krzesełku i nic się nie stało...

Stracha na pewno będę miała,tak jak z basenem, ale przejdzie

Śliczna jest.

Dama marudna,
tylko wyjść nie umieją
męczy ją katar do tego.
Jutro pewnie zawitam do doktorka,
żeby obadał gardło i osłuchał.

KUPA - moja ostatnio lubi w basenie ją robić i na 1 basen mam 2 pampersy

Idę spać, bo noc była koszmarna, za noworodka takiej nie miała
więc chodzę jak pół du.p.y za krzaka brzydkie słowo blee...

Aaaaa i dama śmiga z pchaczem,
ale to owsik i chce biec a nie spacerkiem sobie spacerować,
nawet ostatnio upadła,ale pozbierała się wstała i jechała dalej

zdjecia sweet
a moge zapytac jaki fotelik trowerowy ogladaliscie? my jestesmy na etapie poszukiwan i jak na razie na allegro widzialam i TZ jedna pania w takiej knajpce zaczepil, bo miala i dala wsadzic Marys i przejechac kawalek. Marys sie nie bala a fotelik superowy tylko umknela mi jego nazwa

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-01, 20:43   #4311
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

jak tam mielczanki gotowe na spotkanie? mój żuczek śpi właśnie i zbiera siły na zabawę

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Akcja "boję się trawy"zażegnana Dzisiaj mała przeprosiła się z trawą i pędziła jak szalona. Kota przeganiała,a cwaniara jak ma gołe nogi (kolanka) to czworakuje a nie raczkuje
Julka jak raczkuje w gołych kolankach po mieszkaniu to tez czasem łapie się za kolanka i krzyczy na mnie i pokazuje że ją kolanka bolą i mam jej założyć coś na nóżki bo w gołych nogach po parkjiecie nie lubi raczkowac, a trawy nadal się boi.
Cytat:
Cześć dziołszki!

My już (mielczanki) po spotkaniu, było bardzo fajnie! mamy jakieś foty, znaczy Beatka ma to wrzuci.
nie poznałam Cię

fotki w K. bo do publikacji na ogólnym nie zostałam upowazniona chyba że dziewczyny wyrażą zgodę to wkleje - dziewuszki wyślijcie mi maila na PW to Wam przeslę zdjęcia z aparatu
Cytat:
ma załamanie pogody nastąpić. (mój ból głowy już na to wskazuje)
no

gratki za 8 zębola
Cytat:
Hej!
Buziaki!
Słodka Zosieńka

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-01 o 20:48
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:45   #4312
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
dwie obserwartorki
jak slodko wygladaja i jak fajnie stoi!!!!! moja za chiny ludowe nie chce stac na nogach, podkurcza od razu. najlepiej jej na podlodze i ruchem pelzajaco-raczkujacym, tudziez turlajacym sie przemieszczac

marzenka brumek 8 zebow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:coo l: moja nawet jednego

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-01, 20:50   #4313
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no i to jest błąd - korzystajcie z pogody póki się da.

Stronczku - trzymam kciuki
akurat o tej porze pogoda kiepska u mnie byla, dopiero po 15 slonko sie pokazalo.

Dziekuje za kciuki

Cytat:
Hej dziewczynki.

Stronczku, trzymam kciuki żeby praca tż wypaliła. Na czym ona by polegała? (jeśli nie chcesz to nie pisz- zaintrygowały mnie godziny pracy )
dziekujemy rowniez za kciuki, a praca jako kierowca, samochod ciezarowy i rozwozenie towaru (chyba warzyw) w Londynie. Nic to specjalnego, ale pieniadze dosc dobre, godziny pracy by nam swietnie pasowaly a i moj Tz uwielbia jezdzic. Nabralby doswiadczenia (bo w UK nie ma jako kierowca) i wtedy cos innego by szukal, cos bardziej ambitniejszego,.

Cytat:

1. Fajnie, że masz jasną sytuację i nie musisz się bać. No i dla faceta A kiedy on będzie wiedział?

2. Normalnie żyć nie umierać! Takie chwile to chyba jest to, co ludzie nazywają szczęściem

3. Aaaa, i Tymek dziś pierwszy raz zaczął robić PAPA I powtórzył to potem kilka razy, więc jest nadzieja, że to nie przypadek.
1. W sumie to ten boss mial sie odezwac w zeszlym tygodniu, a narazie cisza.

2. Ciesze sie ze spedziliscie milo dzien, nie wiele jest ludzi ktorzy jednoznacznie potrafia stwierdzic ze sa szczesliwi

3. dla Tymcia za nowa umiejetnosc.

I na pierwszym zdjeciu Tymek taki wpatrzony w ten ryz jakby tydzien nie jadl

Cytat:
Hej!
Nie wiem czy zdążę nadrobić, a obiecałam wstawić fotki Zosi na nowej macie, więc jestem
Śliczna ta Twoja Zosieńka i ma bardzo ladne body

Carmela ale Sarenka to slodka drobinka

Emi jak zwykle rozesmiana, smieszek kochany

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-05-01 o 20:56
Stary 2012-05-01, 20:58   #4314
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Buziaki!
Piękna jest Zosieńka To ostatnie zdjęcie to się do jakiegoś magazynu na okładkę nadaje Ja też lubię gryźć źdźbła trawki I foremki z Ikei tez rozpoznałam

Cytat:
To chyba pół Polski tam z Wami pojechało
Bardzo lubię te Twoje układanki ze zdjęć Miło się na to patrzy.

Cytat:
Dama marudna,
tylko wyjść nie umieją
męczy ją katar do tego.
Marudna czy nie, na tych fotkach wygląda jak milion dolarów Na super pogodne i zadowolone z życia milion dolarów Mamy taką samą piramidę z tych kółek A pchacz jak się sprawuje?

Cytat:
Pochwale sie - wyciagnelam dzis z szafy stare spodenki, ktore jeszcze przed ciaza pochowalam bo juz wtedy sie w nie nie miescilam i CO?!? we wszystkie poza jednymi weszlam (bo te jedne to z czasow jak wazylam 55kg - zostawilam dla dlaszej motywacji)
Super, serdecznie gratuluję, bo to nie mały sukces klask i:

Cytat:
dwie obserwartorki
Piękne obie Carmela, ale Ty ładne zdjęcia robisz!

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
1. W sumie to ten boss mial sie odezwac w zeszlym tygodniu, a narazie cisza.

2. Ciesze sie ze spedziliscie milo dzien, nie wiele jest ludzi ktorzy jednoznacznie potrafia stwierdzic ze sa szczesliwi

3. dla Tymcia za nowa umiejetnosc.

4. I na pierwszym zdjeciu Tymek taki wpatrzony w ten ryz jakby tydzien nie jadl
1. No to przez cały tydzień trzymam
2. Ja też jednoznacznie nie potrafię Ale BYWAM szczęśliwa i uważam, że to już i tak dużo
3.Dziękujemy
4. No.... ryżu nie jadł
Stary 2012-05-01, 21:15   #4315
marzena_S
Zadomowienie

Brumek, Ellika,Beata, Eveewe

Vaniliova
, o kurczę, ale pech.

Brumek,jednym słowem dzień obfitujący w wrażenia. Gratuluję nowej zdolności Tymkowej i jak patrzę na jego zdjęcie z miseczką ryżu to stwierdzam, że powinien mieć na drugie Cezary=Czaruś. Siniaka współczuję, ale jak to mówią- do wesela się zagoi.

Wodagua, Zosia słodka jak cukierek- mogłabym ją zjeść na śniadanie. No i widzę że był czas Brumkowych piersi, a teraz będzie czas Brumkowej maty.

Carmela, zdjęcia z molo super, ale balkonowe obserwatorki rozczuliły mnie na maksa.

Żaneta, daj znać jak zdecydujecie się na konkretny model. A które ząbki tak się dają Emi we znaki? Twoja zdjęcia to pełnia dziecięcego szczęścia!

Eveewe, jak Marysia wystartuje z zębami to ani się obejrzysz, a wszystkie wyjdą. I może starsza to lepiej zniesie? Gratuluję spadku wagi to ile do tej pory udało się zrzucić?
Stary 2012-05-02, 06:07   #4316
Marina1
Zakorzenienie

Hej!
A co tu tak cicho?
Na razie nic nie czytałam, póki co mówię dzień dobry

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

i nadrobiłam:

stronczku, a co Ci się śniło ? fajnie, że możesz wrócić do pracy!

brumek wow, Ty to jednak jesteś z wielkiego świata Mówisz, że Zakościelny przystojniacha? w tv wygląda tak se. Ja bym pewnie podbiegła po zdjęcie i autograf Ale Tymonek cały Ty. Ma takie ufne, niewinne oczy.

carmela Twoja Saren taka kropeczka Ale wam zazdroszczę tego morza, ahhhhh

wodaqua a Zosię mam ochotę wyściskać !

Emi poważna panna już na dwóch nogach.

Agni a co, tamta mamusia ma jakieś niekonwencjonalne podejście do macierzyństwa? . Są czasem takie osoby, jakieś takie toksyczne, co całą energię z człowieka wysiąpią.

marzenko to chyba Natalia Vodianova. Chyba, bo nie jestem pewna, tak mi się zdaję. Miałam dość już seleny, czułam się na nią za dojrzała

eve idziesz jak burza z tymi kg! jestem pełna podziwu! a marys co kiedyś wklejałaś, taką plażowiczkę, to normalnie miałam ochotę zjeść. Prześliczną masz córę. I jak, myślisz dalej o drugim dzidku? wiem, że to egoistyczne, ale nie szkoda Ci będzie utraconych kg?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-05-02 o 06:09
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:21   #4317
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

co tak cicho? mamuśki od rana na spacerkach? ja trochę ogarnę w domku i też lecę

miłego dnia

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:37   #4318
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

zdjecia sweet
a moge zapytac jaki fotelik trowerowy ogladaliscie? my jestesmy na etapie poszukiwan i jak na razie na allegro widzialam i TZ jedna pania w takiej knajpce zaczepil, bo miala i dala wsadzic Marys i przejechac kawalek. Marys sie nie bala a fotelik superowy tylko umknela mi jego nazwa
Jeszcze się nie zdecydowaliśmy jaki wybieramy,
najpierw muszę kupić dla siebie rower

Te foteliki jak dla mnie to wszystko to samo tylko firmy inne,
no i jedne mają jeszcze dodatkowe pochylenie jak takie dziecko jak Emi zaśnie a te normalne juz tego nie mają.

Mnie najbardziej zależy aby nie był czarny, bo jak na wycieczki będziemy jeździć to jej sie du.,pcia odparzy, tak mi się wydaję, bo
czarny szybko się nagrzewa.

Cytat:

Marudna czy nie, na tych fotkach wygląda jak milion dolarów Na super pogodne i zadowolone z życia milion dolarów Mamy taką samą piramidę z tych kółek A pchacz jak się sprawuje?
Tu akurat marudna nie była, bo to dzień przed dniem marudnym
Pchacz jak Emi widzi to już go chce i koniec,dlatego czasem go chowam aby nie zrobiła sobie przy nim krzywdy, bo ona to chce robić szybko i nie ważne jak, ważne aby stanąć i "iść" a że milion razy upadnie to ją to w ogóle nie demotywuje, wstaje i próbuje dalej...choć boję się że nie fortunie upadnie i coś sobie zrobi.Klocki przy pchaczu też są rewelacyjne,uwielbia je

Cytat:

Żaneta, daj znać jak zdecydujecie się na konkretny model. A które ząbki tak się dają Emi we znaki? Twoja zdjęcia to pełnia dziecięcego szczęścia!
Jedynki górne,
mam wrażenie że wyjdą dwie na raz,
bo takie napuchnięte są że się nie dziwię że marudzi

Cytat:
Emi poważna panna już na dwóch nogach.
Poważna to ona jest jak śpi
tak to czort nie z tej ziemi !

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
co tak cicho? mamuśki od rana na spacerkach? ja trochę ogarnę w domku i też lecę

miłego dnia
My śniadanko jadłyśmy

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

A i miałam się pochwalić,
że moje dziecko nauczyło się coś dawać jak się ją o to poprosi.

Ostatnio sobie wymyśliła, że będzie podawać tacie żyrafkę Lamaze,
tato jej oddaje a ona się cieszy i tak w kółko

Stary 2012-05-02, 07:43   #4319
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
Cytat:
eve idziesz jak burza z tymi kg! jestem pełna podziwu! a marys co kiedyś wklejałaś, taką plażowiczkę, to normalnie miałam ochotę zjeść. Prześliczną masz córę. I jak, myślisz dalej o drugim dzidku? wiem, że to egoistyczne, ale nie szkoda Ci będzie utraconych kg?
No schudlam 9 kg w sumie Dziekuje za mile slowa o Marysitak myslimy nad drugim. Wiesz co dla dziecka mi nie szkoda kg, ale moje zalozenie bylo takie. Poniewaz jak zaszlam w ciaze bylam gruba plus 16 kg ciazy, wazylam prawie 100.Wiec moje postanowienie bylo takie, ze przed kolejna schudne i w ciazy sie bede pilnowac i juz nie przytyje az tyle. W ostatnim miesiacu przytylam najwiecej, bo sobie na to pozwolilam, a teraz postaram sie do tego nie dopuscic. A jak wyjdzie zobaczymy

Cytat:
Brumek, Ellika,Beata, Eveewe
Eveewe, jak Marysia wystartuje z zębami to ani się obejrzysz, a wszystkie wyjdą. I może starsza to lepiej zniesie? Gratuluję spadku wagi to ile do tej pory udało się zrzucić?
kochana 9 kg schudlam - a to i tak duzo jak dla mnie. A co do zabkow, wczoraj gadalam z kolezanki kolezanka i okazalo sie ze jej malej pierwszy zab wyszedl jak miala 1 rok i 2 miesiace. Martwila sie o nia poszla do lekarza, a lekarz powiedzial, ze sa zalazki zabkow i zeby sie nie martwic. Wiec troszke mnie to podbudowalo.

A wgole na wczorajszym grillu byly 3 "ciezarowki". Jedna termin na koniec czerwca, druga maja a 3 na poczatek wrzesnia i wszystkie 3 chlopcyi byl tez maluszek Bartek 4 miesieczny. Ale wesolo bylo. Chlopcy mieli swoja imprezke a my mamusie i przyszle w wiekszosci na uboczu swoja no i temat wozkow akcesroiow itp. wesolo bylo.

Witam sie z kawa. Zaraz wystawiam aukcje ide myc glowe i czas szykowac sie na 2 zmiane do pracy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-02, 07:45   #4320
ellika
Rozeznanie

Melduję się z pracy
Noc nieprzespana, tak jak się tego spodziewałam
Teraz w pracy ledwo na oczy widzę - jestem sama w biurze i chyba normalnie się zaraz zdrzemnę

Troszke ponadrabiam sobie teraz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości