|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Bry Kuny
![]() Cytat:
![]() ![]() hahah dobre pytanie mój znachor na pytanie co to za choroba mówi "moja kochana mamusiu infekcja, INFEKCJA" ![]() Cytat:
![]() antybiotyk to Duracef znachor mówł że czerwone, ale mały ma apetyt ostatnio jak miał gardło to mało co jadł hmmm sama nie wiem, ale ufam mu więc lek mały Żbik dostaję tylko znowu po nim się biegunka przyplątała ![]() Cytat:
![]() ![]() hiih ale słodkie fałdeczki na nóżkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bry bry ![]()
![]() |
#4292 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka No jest taka opcja. Zależy wszystko od mojego Meza. On jest teraz w trakcie zmiany pracy. Ma na oku prace taka od 22 do 2 w nocy. 6 dni w tygodniu i lepiej płatna niż ta co teraz ma. Jak sie uda tam dostać to wracam do pracy. Od rana tz by został z Wiki. A jak nie to wtedy zrezygnuje. Macierzyński mi sie wczoraj skończył.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cześć!!!
u nas chyba trzydniówka - walczę z gorączką ![]() To pierwsza gorączka w naszej karierze i jak zwykle trochę jestem spanikowana. Daję nurofen w syropie i czasem paracetamol w syropie - w sumie wychodzi że co 4-6 godzin coś jej daję bo ta cholerna gorączka wraca :/ Na trzydniówkę pasuje bo oprócz niej nic się nie dzieje ![]() A mieliśmy w górki jechać ... ![]() Ps. też mamy ten koc piknikowy z Lidla - jest super!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziołszki!
My już (mielczanki) po spotkaniu, było bardzo fajnie! mamy jakieś foty, znaczy Beatka ma to wrzuci. Ale upał, daje ostro. Piję kawę właśnie, nie wiem dlaczego ale padam z nóg. Zmieniłam image wizażowy ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Damie spadła gorączka,
mam nadzieję że nie wróci, ale marudzi jak stara baba. Katar ją wybudza, jest niedospana zatem wiecznie i marudziiiiiiiiiiiiiiiiiii iii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojej ![]() ![]() Nie poznałam Cię, Marinko ![]() A foty poproszę szubko!!! ![]() Ale żar! Coś pięknego ![]() (oprócz tego, że się z Tymkiem aż kleimy do siebie podczas karmienia i cali płyniemy ![]()
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy nadrobie - wlasnie czekam az dzieci sie obudza
![]() poza tym jestem u rodzicow, ja sie opalilam, syn sie opalil az uczulenia dostal, kinga jak czarnuch ![]() aha, artur sie obudzil, koniec laby ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4298 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz po spotkaniu. Ogolnie jest dobrze, moge wracac w kazdej chwili. Czekamy teraz z mezem na decyzje odnosnie jego pracy, jak sie uda to i ja wracam.
Brumku dziekuje za kciuki, mozesz jeszcze troche potrzymac za Tz prace ![]() Marinka ladna zmiana, snilas mi sie dzis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
no i to jest błąd - korzystajcie z pogody póki się da.
![]() ![]() u nas ogólnie fajnie.tylko humor mi troszke zniknął. ![]() jak zwykle jak spotykam jedna z mam w grupie zabaw, normalnie humor mam popsuty do końca dnia. ![]() uffff.... dość. Stronczku - trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
Hej
Beatka Marinka Wodaqua Marzenka ![]() Niestety wypoczynek nie udał sie ![]() ![]() ![]() Do tego Tż złamał część z wózka Krystkowego ![]() A jutro do pracy ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
![]() Stronczku, trzymam kciuki żeby praca tż wypaliła. ![]() ![]() Żaneta, macie już jakiś fotelik do jazdy rowerem na oku? Mój tż powtarza już jak mantrę, że musimy kupić taki fotelik i parasolkę do wózka. Mi z kolei jazda rowerem z takim maluchem to średnio bezpieczna się wydaje. ![]() Shira, Ellika, oby wysypka świadcząca o końcu choroby jak najszybciej ukazała się u Waszych maluchów. ![]() Marina, nie poznałam Cię. Kto jest w avatarze? ![]() Brumku, to mówisz, że Tymek kiecką nie pogardzi? ![]() ![]() Wiecie co? Biały potwór wziął Nas z zaskoczenia i pojawił się dzisiaj bez zapowiedzi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A u nas dzień jak marzenie. Dawno nie było mi tak dobrze ![]() ![]() Rano (no, ok. 12.30 ![]() ![]() Po południu poszliśmy już we trójeczkę na sushi, a potem pospacerowaliśmy Nowym Świtem. Pozazdrościłam telikowi i poprosiłam o miseczkę niedoprawionego ryżu dla Tymka i wszyscy mieliśmy swoje dania ![]() Potem jak spacerowaliśmy, to w jedym ogródku przy knajpie widzieliśmy Macieja Zienia, a potem szliśmy kilkanaście minut obok Zakościelnego. Z jakąś lasencją spacerował. Boziu, jaki on przystojny na żywo ![]() ![]() ![]() A wieczorkiem wyszorowałam cały balkon po zimie i rozłożyliśmy na nim sztuczną trawę, żeby Tymciowi było milej spędzać na nim czas ![]() ![]() Aaaa, i Tymek dziś pierwszy raz zaczął robić PAPA ![]() Żeby nie było tak słodko, to wsiadając do samochodu tak się walnęłam w kolano, ze momentalnie wyskoczył siniak, spuchło i boli. Akurat na chrzciny będzie pięknie wyglądało ![]()
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4304 | |
Rozeznanie
|
prawda
![]() Cytat:
![]() ![]() Mała w końcu zasnęła. Pewnie znowu ciężka noc przed nami...a jutro do pracy muszę iść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Hej!
Nie wiem czy zdążę nadrobić, a obiecałam wstawić fotki Zosi na nowej macie, więc jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jedna fota ze specjalnymi podziękowaniami dla cioci Ani za zakupy Ikeowe ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Pojechaliśmy dziś do Sopotu, niestety 45 minut szukalismy miejsca żeby zaparkować i
![]() Za to Sarenka pospacerowała po molo w Orłowie ![]() fotki z naszego balkonu i Gdyni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się bałam i chcieliśmy takie coś że wkładasz tam brzdąca zapinasz i siedzi sobie w takiej budce którą dopinasz do roweru,ale to dopiero od 18miesiąca życia. Kobiecina zapytała, czy dama już siedzi sama i ile ma, mówię że skończone 9 i już siedzi, a ona że już śmigała ze swoją na rowerze właśnie w krzesełku i nic się nie stało... Stracha na pewno będę miała,tak jak z basenem, ale przejdzie ![]() Cytat:
Śliczna jest. Dama marudna, niedospana, zęby jej idą jak nic, tylko wyjść nie umieją ![]() męczy ją katar do tego. Jutro pewnie zawitam do doktorka, żeby obadał gardło i osłuchał. KUPA - moja ostatnio lubi w basenie ją robić ![]() ![]() Idę spać, bo noc była koszmarna, za noworodka takiej nie miała ![]() więc chodzę jak pół du.p.y za krzaka ![]() Aaaaa i dama śmiga z pchaczem, ale to owsik i chce biec a nie spacerkiem sobie spacerować, nawet ostatnio upadła,ale pozbierała się wstała i jechała dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() brumku twoj Tymek slodziachny ![]() My wrocilismy z grilla od mojej kolezanki, Marys padla ze nawet sie nie obudzila, wiec znowu bez kapieli. Maz w WC - nie musze mowic jaki final, a ja jak bog przykazal. Pochwale sie - wyciagnelam dzis z szafy stare spodenki, ktore jeszcze przed ciaza pochowalam bo juz wtedy sie w nie nie miescilam i CO?!? we wszystkie poza jednymi weszlam (bo te jedne to z czasow jak wazylam 55kg - zostawilam dla dlaszej motywacji) ![]() ![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
dwie obserwartorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a moge zapytac jaki fotelik trowerowy ogladaliscie? my jestesmy na etapie poszukiwan i jak na razie na allegro widzialam i TZ jedna pania w takiej knajpce zaczepil, bo miala i dala wsadzic Marys i przejechac kawalek. Marys sie nie bala a fotelik superowy tylko umknela mi jego nazwa ![]()
![]() |
#4311 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() fotki w K. bo do publikacji na ogólnym nie zostałam upowazniona ![]() no ![]() gratki za 8 zębola ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-01 o 20:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
jak slodko wygladaja i jak fajnie stoi!!!!! moja za chiny ludowe nie chce stac na nogach, podkurcza od razu. najlepiej jej na podlodze i ruchem pelzajaco-raczkujacym, tudziez turlajacym sie przemieszczac
marzenka brumek 8 zebow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:coo l: moja nawet jednego ![]()
#4313 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje za kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
2. Ciesze sie ze spedziliscie milo dzien, nie wiele jest ludzi ktorzy jednoznacznie potrafia stwierdzic ze sa szczesliwi ![]() 3. ![]() I na pierwszym zdjeciu Tymek taki wpatrzony w ten ryz jakby tydzien nie jadl ![]() Cytat:
![]() Carmela ale Sarenka to slodka drobinka ![]() Emi jak zwykle rozesmiana, smieszek kochany Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-01 o 20:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo lubię te Twoje układanki ze zdjęć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Piękne obie ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() 2. Ja też jednoznacznie nie potrafię ![]() ![]() 3.Dziękujemy ![]() 4. No.... ryżu nie jadł ![]()
![]() |
#4315 |
Zadomowienie
|
Brumek, Ellika,Beata, Eveewe
![]() Vaniliova, o kurczę, ale pech. ![]() ![]() Brumek,jednym słowem dzień obfitujący w wrażenia. ![]() ![]() ![]() Wodagua, Zosia słodka jak cukierek- mogłabym ją zjeść na śniadanie. ![]() ![]() Carmela, zdjęcia z molo super, ale balkonowe obserwatorki rozczuliły mnie na maksa. ![]() Żaneta, daj znać jak zdecydujecie się na konkretny model. ![]() ![]() ![]() Eveewe, jak Marysia wystartuje z zębami to ani się obejrzysz, a wszystkie wyjdą. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Hej!
A co tu tak cicho? Na razie nic nie czytałam, póki co mówię dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- i nadrobiłam: stronczku, a co Ci się śniło ? ![]() brumek wow, Ty to jednak jesteś z wielkiego świata ![]() ![]() carmela Twoja Saren taka kropeczka ![]() wodaqua a Zosię mam ochotę wyściskać ! Emi poważna panna już na dwóch nogach. Agni a co, tamta mamusia ma jakieś niekonwencjonalne podejście do macierzyństwa? ![]() marzenko to chyba Natalia Vodianova. Chyba, bo nie jestem pewna, tak mi się zdaję. Miałam dość już seleny, czułam się na nią za dojrzała ![]() eve idziesz jak burza z tymi kg! jestem pełna podziwu! ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-05-02 o 06:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
co tak cicho? mamuśki od rana na spacerkach? ja trochę ogarnę w domku i też lecę
![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#4318 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw muszę kupić dla siebie rower ![]() Te foteliki jak dla mnie to wszystko to samo tylko firmy inne, no i jedne mają jeszcze dodatkowe pochylenie jak takie dziecko jak Emi zaśnie a te normalne juz tego nie mają. Mnie najbardziej zależy aby nie był czarny, bo jak na wycieczki będziemy jeździć to jej sie du.,pcia odparzy, tak mi się wydaję, bo czarny szybko się nagrzewa. ![]() Cytat:
![]() Pchacz jak Emi widzi to już go chce i koniec,dlatego czasem go chowam aby nie zrobiła sobie przy nim krzywdy, bo ona to chce robić szybko i nie ważne jak, ważne aby stanąć i "iść" a że milion razy upadnie to ją to w ogóle nie demotywuje, wstaje i próbuje dalej...choć boję się że nie fortunie upadnie i coś sobie zrobi.Klocki przy pchaczu też są rewelacyjne,uwielbia je ![]() Cytat:
mam wrażenie że wyjdą dwie na raz, bo takie napuchnięte są że się nie dziwię że marudzi ![]() Poważna to ona jest jak śpi ![]() tak to czort nie z tej ziemi ! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- A i miałam się pochwalić, że moje dziecko nauczyło się coś dawać jak się ją o to poprosi. Ostatnio sobie wymyśliła, że będzie podawać tacie żyrafkę Lamaze, tato jej oddaje a ona się cieszy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A wgole na wczorajszym grillu byly 3 "ciezarowki". Jedna termin na koniec czerwca, druga maja a 3 na poczatek wrzesnia i wszystkie 3 chlopcy ![]() ![]() Witam sie z kawa. Zaraz wystawiam aukcje ide myc glowe i czas szykowac sie na 2 zmiane do pracy. ![]()
![]() |
#4320 |
Rozeznanie
|
Melduję się z pracy
![]() Noc nieprzespana, tak jak się tego spodziewałam ![]() Teraz w pracy ledwo na oczy widzę - jestem sama w biurze i chyba normalnie się zaraz zdrzemnę ![]() Troszke ponadrabiam sobie teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.