W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 20:43   #4261
isiaok
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ale moje dziecko nie zrobilo kupy, tylko sie kapalo :P
o matko! Wybacz! Pierwsza kąpiel
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:48   #4262
isiaok
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

i dziękuje za odp odnośnie basenu-też oglądam na basenie ta muszelke i kwiatka-2w1

I Ewulon po bananie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3799.jpg (53,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3804.jpg (55,2 KB, 50 załadowań)
Stary 2012-04-30, 20:50   #4263
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuza od 7.30 do 20.00 spała tylko godzinę (jest jeszcze lepsza od Tymka )
No moja to czasem w dzień nie śpi nic, a nic.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
igor zrobił do raczej dla wafelka w ręku owej leny
Widać, że prawdziwy facet, a ona ta Lena zna się na rzeczy, przez żołądek do serca mężczyzny.

Witam się majowo-weekendowo Spędzę cały tydzień Kropką bo mam urlop
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:51   #4264
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
nie ma to jak rekomendacja brumka!

nie to mężulek zadecydował, bo do koca rozkładanego na trawie zawsze wszystko sie przyczepia i ciężko to obczyścić, a z mata nie powinno byc tego problemu

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:56   #4265
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
nie to mężulek zadecydował, bo do koca rozkładanego na trawie zawsze wszystko sie przyczepia i ciężko to obczyścić, a z mata nie powinno byc tego problemu
tż ma całkowita racje...myślałam,że mi dzisiaj rece pourywa a koce dalej w trawie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

brumek jeszcze pracuje?????? hop hop
Stary 2012-04-30, 21:07   #4266
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

jestem i ja, u nas pięęęknaaaa pogoda wiec dziś i wczoraj cały dzień na dworzu spędzamy i się relaksujemy

Wesele sobotnie bardzo się udało. poszliśmy z dzieciakami i myślałam że będziemy musieli o 21 już się zmywać, bo dłużej nie wytrzymają, ale sami się zdziwiliśmy jak było dobrze

Najgorzej było tylko na początku jak musieliśmy siedzieć za stołem... jak tu z dwójką małych skręconych dzieci zjeść gorące flaki?

Ale potem jak już zaczęły sie tańce to było ekstra, Filip cały czas mnie ciągał "mamo, chodź tańczyć", Lila też niczego się nie bała i skakała do muzyki, tańczyła z tatuśkiem
Było to takie fajne miejsce że z sali do tańczenia wychodziło się na trawę i było tam ognisko, stoły drewniane itp i dużo czasu tam spędziliśmy.
Lila wytrwała do 22, wypiła mleko i położyliśmy ją spać w wózku i sobie spała przy ognisku
A my obok z Filipem dawaliśmy czadu na parkiecie
Bawiliśmy się do północy, potem już Filipowi zaczęły siadać baterie to pojechaliśmy do domu.

Naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni nie spodziewaliśmy sie że można się tak fajnie bawić na weselu z dwójka małych dzieci. Ale potraktowaliśmy to bardziej jako piknik a nie wesele, nie siedzieliśmy za stołem itd..

a teraz lece nadrobić..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:08   #4267
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

co sądzicie o tym mleku:

http://www.alprosoya.pl/nasze-produk...junior_1l.html

Jak w ogole wyglada sprawa produktów sojowych dla dzieci? Kiedy można wprowadzać?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 21:36   #4268
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
co sądzicie o tym mleku:

Jak w ogole wyglada sprawa produktów sojowych dla dzieci? Kiedy można wprowadzać?
Niby od roku ale naczytałam sie, że powodują zmiany hormonalne...w sumie nigdzie nie spotkałam sie z żadną opinią lekarza-a szkoda bo jestem ciekawa-sama uwielbiam mleko sojowe
Może brumek nam coś znajdzie
Stary 2012-04-30, 21:36   #4269
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
co sądzicie o tym mleku:

carmela soja od 10 miesiaca jes nie wiem jak z produktami ale dla dzici uczulonych na mleko podaje sie rowniez preparaty sojowe. Chyba w nutramigenie jest soja
Stary 2012-04-30, 21:37   #4270
dziubek79
Zakorzenienie

Szymuś dziękuje ciociom za każde miłe słowo

zdjęcia naszych dzieciaczków super, takie "rozebrane"

ja również stałam się posiadaczką maty z lidla i jestem zadowolona z zakupu już sprawdzona na balkonie (na razie -docelowo na działkę ) , Szymuś zadowolony baaardzo

padam po całym dniu, ten upał męczy strasznie ,ale dzielnie korzystamy z pięknej pogody

Emi , Zuza sto lat solenizantki

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-04-30 o 21:41
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:38   #4271
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze kilka stopni więcej mogę przygarnąć od Ciebie U nas dziś było 31 w cieniu, a mi wcale nie było jakoś specjalnie gorąco Raczej tak rozkosznie cieplutko
No w końcu jakaś ciepłolubna osóbka na tym wątku. Ja też lubię ciepło, ale z dzieckiem ciężko się podróżuje w takie temperatury - sprawdziliśmy wczoraj.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 21:54   #4272
youyou
Zakorzenienie

Ale widziałam słodkie maluchy

Wszyscy widzę korzystają z pięknej pogody. Lila też paraduje na bosaka, łazi po trawie, dotyka , siedzi w piaskownicy itd, a wieczorem wygląda jak pół nieszczęśćia

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

I pytam się ?!
JAKA PIASKOWNICE,BASEN do ogródka polecacie ?!

Mogę polecić Ci naszą piaskownicę bo jest super, duża, zamykana, z ławeczkami. kupiona na allegro.
o taka http://allegro.pl/piaskownica-drewni...299564970.html

Swoją zaimpregnowaliśmy jeszcze na ciemno i jest bardzo fajna, bo duża, teraz juz siedzi w nim Lila i Filip i jest jeszcze dużo miejsca.

Basen też mamy spoko, bo taki:
http://allegro.pl/basen-plac-zabaw-o...304621139.html
Tylko widze że tu kosztuje ponad 200zł, ja go kupiłam za sto parę w ub. roku na promocji.

Cytat:
Dziewczyny jak wygląda wysypka przy trzydniówce? Zuza jest cała wysypana i się zastanawiam czy to trzydniówka, coś zakaźnego, czy reakcja na zwykłe mleko???

I jak możecie, to ile ta wysypka przy trzydniówce się utrzymuje?
Filipowi wysytpka "wędrowała" najpierw wyskoczyła chyba na brzuchu potem plecy, głowa, buzia. Była to taka jakby pokrzywka, lekko różowa.

Jak się dziś czujecie żabciu? utrzymywało się parę dni, już ei pamiętam ile, ale chyba ze 3

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

oj kusicie tą matą z Lidla

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-04-30 o 21:51
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:55   #4273
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jednak czlowiek to dziwne stworzenie. Jak jest zimno to zle, jak goraco to tez nie dobrze. Szkoda ze jakiegos kompromisu nie ma... bo kazdemu sie nie da dogodzic. dla mnie najlepsza tempeatura to ok 23-24 stopnie
Dla mnie to za mało Wolę tak 27-30

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Wiecie jaka jestem szczęśliwa! Tak mi ulżyło.Mała dzisiaj w końcu porządnie się napiła soczku z butelki!!!
Czego ja nie próbowalam!! Strzykawki,kubki niekapki, kubki zwykłe, słomki, prosto z butli szklanej,soczki w kartoniku- w ten weekend może z dwa łyki wzięła i nic więcej!!!
A dzisiaj jak zaciągnęła to przestać nie mogła! Chyba pragnienie w końcu się u niej uaktywniło!! Teraz na śpiocha też jeszcze jej dałam i wypiła bo jęczała przez sen! SKacze z radości pod sufit!!Balam się odwodnienia w takie upaly!
Widocznie dopiero teraz przyszła na nią pora Może przez ostatnich 10 miesięcy nie chciało jej się pić
W każdym razie wielkie brawa

Cytat:
1. U nas wysypka schodzi, więc to chyba jednak to.

2. Zuza od 7.30 do 20.00 spała tylko godzinę (jest jeszcze lepsza od Tymka )
1. No i bardzo dobrze
2. Nic z tego Widocznie Tymek przeczuwał, że ktoś chce mu palmę pierwszeństwa w tej kwestii odebrać, bo wczoraj i dzisiaj spał w dzień tylko raz, podczas karmienia o 15. Wczoraj 15 minut, dziś 20
Mi się zdaje, że to przez te upały A najdziwniejsze, że wcale nie wydaje się zmęczony. Wieczorem usną dopiero po 21.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
1. Brumek, to świetnie że mata się podoba, ja jutro ją rozłożę w ogrodzie i też Wam jakieś foty wstawię
2. Tak sobie przypomniałam, że jak ostatnio siedziałam z Zosią na ławce w parku i ona jakoś tak zakręciła się cichutko i spod kocyka zaczęła z ławki wyskrobywać ptasią kupę Nie można chwilę z oczy spuścić.
3. No i w pt zaliczyłyśmy kolejną dawkę szczepionki na pneumokoki, ale tragedia była, nawet przypomniała sobie po czasie i żale były Ale za to pani dr orzekła że jest cała i zdrowa, waży 9200, rozwija się prawidłowo i jest super
1. Trzymam za słowo!
2.
3. Biedna Zosieńka Całe szczęście że to tylko chwila i po bólu. Grunt że zdrowa

A jak w pracy po przerwie?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
witam, jutro postaram sie nadrobic, a dzis zdjecie Marysi z niedzieli.
jaki em asłodziutkie te kucyczki

Cytat:
Jaki cudny gryzoń!Ubóstwiam te jego ciemne oczka
Cóż mogę powiedzieć... Ja też

Cytat:
No dobra kupiliśmy mate piknikową z Lidla
Nie będziecie żałować

Cytat:
Moje dziecko zaliczylo pierwsza kapie w baseniku-misce :P Nalalam mu troche wody, do takiej duuzej miski, postawilam na balkonie i sie pluskal. Ale mial radosc. Tak niewiele potrzeba takiemu maluchowi.
A będą zdjęcia z Szymkowego baseniku?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a my dziś pierwszą bójkę.Emil pobił się ze straszym chłopcem o zabawkę. w sumie to się przepychali i ciągali, aż w końcu Emil dostał raz kuksańca w głowę, popłakał się i przyraczkował do mamy. a mama była już gotowa tego starszego urwisa. Bo to nie Emila wina była. ach... a to dopiero początek
O kurczę Biedny Emilek, pewnie się wystraszył kolegi łobuziaka

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Kajool, brumek a dziękuję ,że pytacie, dziewczyny zdrowe, 3/4 dnia na dworze jestem, na placu zabaw,
a z tymi złodziejemi to nieźle, benzyna prawie po 6,70 to ppostanowił sobie,że ściagnie z innego baku,dobrze że musię nie udało,bo by z 30 litrów mógł ściągnąć
No to super, że przeszło na dobre

Cytat:
ale moje dziecko nie zrobilo kupy, tylko sie kapalo :P

Cytat:
I Ewulon po bananie
Ale ona już duża jest! Bananek smakował?

Cytat:
brumek jeszcze pracuje?????? hop hop
Nie, nie
Brumek najpierw usypiał dziecko przez godzinę a potem umierał na ból głowy

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ale potem jak już zaczęły sie tańce to było ekstra, Filip cały czas mnie ciągał "mamo, chodź tańczyć", Lila też niczego się nie bała i skakała do muzyki, tańczyła z tatuśkiem
Ale masz imprezowe i wytrwałe dzieciaki
Fajną musicie być rodzinką

Tymek dziś pierwszy raz widział kota z bliska. Na spacerze mijaliśmy takiego i postanowiliśmy się zaprzyjaźnić I co mój syn na kota? Dostał ataku śmiechu, który trwał z 5 minut
Stary 2012-04-30, 22:00   #4274
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No w końcu jakaś ciepłolubna osóbka na tym wątku. Ja też lubię ciepło, ale z dzieckiem ciężko się podróżuje w takie temperatury - sprawdziliśmy wczoraj.
Wyobrażam sobie Jedyną wadą upałów jest dla mnie teraz to, że pewnie dzieciom nie służą. Już teraz po Tymciu widzę, że jest bardziej wypompowany przez to ciepło.

Cytat:
Niby od roku ale naczytałam sie, że powodują zmiany hormonalne...w sumie nigdzie nie spotkałam sie z żadną opinią lekarza-a szkoda bo jestem ciekawa-sama uwielbiam mleko sojowe
Może brumek nam coś znajdzie
Nie wiem, nie pomogę, nie znoszę mleka sojowego

Youyou - genialny ten basen!!!
Stary 2012-04-30, 22:51   #4275
marzena_S
Zadomowienie

Hej babolki.
Widzę, że piękna pogoda zaowocowała w jeszcze piękniejsze wiosenne, a właściwie letnie zdjęcia!

Beata, Julka wygląda na trochę zdziwioną na widok kozy. Cudne ma zębole. Mam nadzieję, że pochwalicie się jakimiś zdjęciami ze spotkania.

Carmela, aż się nie chce wierzyć, że różnica wieku taka mała- super dziewczyny.

Alibany, Twoja Ala wygląda na mega pogodne dziecko i jest bardzo fotogeniczna.

Żaneta, świetne chustki i czapeczki są w h&m. Hani kupiłam wypasioną chustkę za 9zł, a kapelusz bodajże za 15 zł.

Stronczku, super sobie radzisz i ja oczywiście jestem za tym, żebyś nadal prowadziła nasz wątek.

Kajool, wow no cieszę się niesamowicie perspektywą spotkania! Daj znać jak będzie dokładnie wiadomo co i jak. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo tż wyjeżdża i będę bez auta.
Tak jak dziewczyny pisały, urodziny wyprawiaj wcześniej z tż i nawet się nie zastanawiaj. Gratulacje za otwarcie sezonu basenowego, a właściwie miskowego.

Brumku, oczywiście zdjęcia będą i to w takiej ilości, że jeszcze będziesz żałowała, że o nich wspominałaś. Co do snu, to mam nadzieję, że nie taki on proroczy- ani Tymek, ani Jaś raczej by się nie cieszyli z damskich fatałaszków. Znowu ta paskudna migrena...ech tulę mocno.

Shira, Żbik chory? Współczuję gorączki przy takiej pogodzie. Zdrówka dla niego i niech szybko wraca do formy.
Stary 2012-04-30, 22:53   #4276
marzena_S
Zadomowienie

Vaniliova, świetnie, że to już koniec rehabilitacji. Udanego wypoczynku w górach!

Marina, fiu fiu,niezłe amory. Igi to nasz forumowy gigant- pewnie będzie super przystojnym koszykarzem!

Wodaqua, w momencie panicznego poszukiwania ciuszków sen został brutalnie przerwany przez tż. Co do zdrapywania kupy, to prawie posikałam się ze śmiechu i obudziłam pół domu. Biedna Zosia po szczepionce- całuję ukłutą rączkę/nóżkę.

Stronczek, śliczna mała spacerowiczka ,a parki w Anglii są rzeczywiście piękne i zielone (pewnie zasługą są ciągłe deszcze ).

Isiaok, o dzieciach polerująco-froterująco-pełzających była już mowa, ale o koszących pierwsze słyszę. Niezły model Ci się trafił. Mam nadzieję, że ząbki się szybko ujawnia i przestaną męczyć. Aaa no i banan widać był pyszny- nawet kurczak na koszulce wygląda na najedzonego.

Eweeve- super plażowiczka- jeszcze chyba bez ząbków?

Youyou, ale mieliście udane weselicho- macie super dzieciaki bo takie długie imprezowanie z maluchami to naprawdę wyczyn!

U nas tak jak u Kajool nastąpiło otwarcie sezonu basenowego. Hania pluskała się, aż miło- piskom i chlapaniu nie było końca. Moja mama tylko narobiła paniki, że woda w basenie za zimna i już chciała pędzić z taką świeżo przegotowaną. W ogóle po raz pierwszy w życiu widziałam kunę! Najpierw myślałam, że to wiewiórka, ale za chwilę się zreflektowałam, że musiała by być jakimś mutantem żeby być wiewiórką. Oj żal mi będzie wracać do domu ...no chyba że zacznie lać...
Stary 2012-05-01, 04:02   #4277
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
:Hi:

Moje dziecko cofnęlo sie do okresu noworodkowego i zaczęło znów jesc w nocy a tak juz sie cieszylam

Dobra Zasnela..... Lece i ja ....

Miłego dnia
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 06:47   #4278
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja w Pepco za 4,99
muszę się do Pepco wybrać po te kapelusiki
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
beatko a zięć w porządku, a od tej 2-letniej Lenki większy był, mimo roku różnicy...a buziak pojawił się dwa razy i to taki dziubek w dziubek Ale Jula nie musi się martwić, bo mój igor zrobił do raczej dla wafelka w ręku owej leny

własnie wcinam sam groch. Ugotowałam se i wcinam. Kocham sam groch. Ale będą pierdy w nocy
też lubie taki groch gotowany - zwłaszcza ten duży - Jaś

Cytat:

I pokaże Wam nasz piękny, zielony park do którego zwykle chodzimy.

słodka Wiki

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Dla mnie pogoda bezwietrzna i 20 stopni w zupełności wystarcza do szczęścia
mnie także
Cytat:
A dzisiaj jak zaciągnęła to przestać nie mogła! Chyba pragnienie w końcu się u niej uaktywniło!! Teraz na śpiocha też jeszcze jej dałam i wypiła bo jęczała przez sen! SKacze z radości pod sufit!!Balam się odwodnienia w takie upaly!
moja też ogólnie mało pije ale w upały chyba pragnienie wzięło górę bo pije wode i herbatke

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
witam, jutro postaram sie nadrobic, a dzis zdjecie Marysi z niedzieli.
ale ma fałdeczki urocze - i jakie kucyki
Cytat:
Jaka córunia tatusia i chyba do niego podobna? Super wyszukałaś ta spacerówke
oj córunia tatusia, tak.
i bardzo podobna ale do mnie jak byłam mała też trochę.

i ze spacerówki jestem zadowolona bardzo
Cytat:
No dobra kupiliśmy mate piknikową z Lidla
Brumek uprawia chyba jakiś marketing szeptany po cichu bo już kilka rzeczy udało jej się nam "sprzedać".

Cytat:
Ewa wykosiła mi dzisiaj pół ogródka-zrywała wszystko jak popadnie cała buzia żółta od mleczy
moja wczoraj jak dotknęła trawy ręką albo nogą to jakby ją wrzątek parzył co najmniej - boi się trawy - tak szybko ręko porywała i zaczynała płakać trawa aż taka straszna jest?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Kajool, brumek a dziękuję ,że pytacie, dziewczyny zdrowe, 3/4 dnia na dworze jestem, na placu zabaw,
a z tymi złodziejemi to nieźle, benzyna prawie po 6,70 to ppostanowił sobie,że ściagnie z innego baku,dobrze że musię nie udało,bo by z 30 litrów mógł ściągnąć
matko, gdzie Ty benzynę po 6,70 kupujesz? i jaką ? 98 już u Was po 6.70? u nas 95 po 5,97 a "98" po 6,15 chyba jakoś...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Beata, Julka wygląda na trochę zdziwioną na widok kozy. Cudne ma zębole. Mam nadzieję, że pochwalicie się jakimiś zdjęciami ze spotkania.
e tam zdziwiona - słonko raziło - mam nadzieję że porobimy zdjęć - wezmę aparat obiecuje

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Dzień dobry

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-01 o 06:45
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 06:48   #4279
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

mnie także
moja też ogólnie mało pije ale w upały chyba pragnienie wzięło górę bo pije wode i herbatke

moja wczoraj jak dotknęła trawy ręką albo nogą to jakby ją wrzątek parzył co najmniej - boi się trawy - tak szybko ręko porywała i zaczynała płakać trawa aż taka straszna jest?
Oby z tym piciem już tak zostało.
A co do trawki to tak jak wczoraj pisałam, Ali też sie ten twór natury nie podoba
Tu filmik
http://www.youtube.com/watch?v=-CptJ...t=HL1335850626

Witam z nad kubka kawy!!!
Co za noc, od 00.30 do 3.30 (o tej godz. ostatni raz patrzylam na zegarek) nie spałam . Psy szczekały,co podnosiło mi ciśnienie, bo znowu bałam się, że ktoś się kręci w okolicy. Ala za to przespała całą noc od 18tej bez pobudki aż do 5tej teraz dosypia, bo miała jeszcze oczka podpuchnięte. A ja się reanimuje kawką. pociesza mnie myśl powrotu tżta, który przejmie stery Tylko najpierw musi zaliczyć pępkowe u sąsiada

Śliczna Maryś i Ewcia
marzenka no moje dziecie z pewnością należy do tych pogodnych roześmianych buziek! Miała taki okres, że wiecznie marudna była, ciągle zmęczona, niedospana, aż bałam się co to z niej wyrośnie Ale już weszła na dobre,pogodne tory i każdy kto nas spotyka to komplementuje ją, że śmieszka itp.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 08:01   #4280
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

matko, gdzie Ty benzynę po 6,70 kupujesz? i jaką ? 98 już u Was po 6.70? u nas 95 po 5,97 a "98" po 6,15 chyba jakoś...

benzyne kupuje w shellu, tankuje VPower racing 100 oktan, ale muszę się przerzucić na 98 bo mój portwel bardzo to odczuwa

witam z rana

jem sniadanko a dziewcayny buszuja na balkonie,
zrobie szybko obiadek, i wybywamy z domu

100 lat dla solenizantów

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 08:01   #4281
isiaok
Rozeznanie

Witam!

Cytat:
A co do trawki to tak jak wczoraj pisałam, Ali też sie ten twór natury nie podoba
Tu filmik
Niesamowitajak szybko nóżke z trawki zabiera! No rzezywiście nic nie jest w stanie ja skusic do zejscia z kocyka
Stary 2012-05-01, 08:16   #4282
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam, tak po Marysi widac, ze lubi jesc, a jak widzi aparat od razu usmiech i tak nadal bezzebna... bratankowi wyszly po 9 miesiacu, wiec pewie i mojej tez, bo nic nie widac w buzi. Wszystkie dzieciaki sweet wszystkie razem i kazde z osobna. Nie nadrobie, co siade ktos mnie odrywa. U nas ok. Maz nadal na zwolnieniu wiec siedzi z Marys, ja w pracy i gdzies non stop zmeczona jestemUciekam czytac ksiazke, bo wypozyczylam i termin oddania sie zbliza. Buzki kochane i czekam na kolejne foty z weekendu naszych dzieciakow.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 08:19   #4283
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

jak tam mielczanki gotowe na spotkanie? mój żuczek śpi właśnie i zbiera siły na zabawę

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 09:19   #4284
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

jak tam mielczanki gotowe na spotkanie? mój żuczek śpi właśnie i zbiera siły na zabawę
Taaak!
czekam z utęsknieniem

dzień dobry!
o, mój się obudził.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 09:54   #4285
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się,

Dama skończyła 9 miesięcy i z tej okazji pięknie mówi "MAMA"
ale od rana gorączkuje + wodnisty katar.
Mam nadzieję, że to osłabienie organizmu tylko przez ząbkowanie.

Youyou
dziękuje

My planujemy kupić fotelik na rower aby dama z nami jeździła )

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:52   #4286
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ona jest cudna Niesamowite, że tak potrafi wysiedzieć na kocyku - Szymon od razu by mi zwiał

Dzień dobry

U mnie znowu pada W nocy była burza i straszna ulewa... Dobrze, że chociaż wczoraj pospacerowaliśmy 3 h.

Szymon nie umie bawić się żadnymi zabawkami tzn. bawi się wszystkim co nie jest zabawką. I tak: w laptopie FP non stop zamyka tą klapkę i przycina sobie palce po czym jest wielki płacz, sorter FP służby do tego, aby na nim stać w łóżeczku, piłki omija szerokim łukiem...
Ale wszystko w kuchennych szafkach jest super

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Stronczku tylko my wisimy na pasku

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:09   #4287
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ale ona jest cudna Niesamowite, że tak potrafi wysiedzieć na kocyku - Szymon od razu by mi zwiał

U mnie znowu pada W nocy była burza i straszna ulewa... Dobrze, że chociaż wczoraj pospacerowaliśmy 3 h.

Szymon nie umie bawić się żadnymi zabawkami tzn. bawi się wszystkim co nie jest zabawką. I tak: w laptopie FP non stop zamyka tą klapkę i przycina sobie palce po czym jest wielki płacz, sorter FP służby do tego, aby na nim stać w łóżeczku, piłki omija szerokim łukiem...

Stronczku tylko my wisimy na pasku
I my w domku siedzimy. byłyśmy do południa na dworku,ale teraz już by się nie dało wysiedzieć nawet w cieniu,którego i tak teraz nie mam na działce. Wyjdziemy pewnie ok 16 drugi raz. Akcja "boję się trawy"zażegnana Dzisiaj mała przeprosiła się z trawą i pędziła jak szalona. Kota przeganiała,a cwaniara jak ma gołe nogi (kolanka) to czworakuje a nie raczkuje

Dzisiaj mam lenia i wyciągnęłam słoiczek małej na obiad

Dla Emi

Mielczanki udanego spotkania!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:30   #4288
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, oczywiście zdjęcia będą i to w takiej ilości, że jeszcze będziesz żałowała, że o nich wspominałaś. Co do snu, to mam nadzieję, że nie taki on proroczy- ani Tymek, ani Jaś raczej by się nie cieszyli z damskich fatałaszków. Znowu ta paskudna migrena...ech tulę mocno.
Marzenko, ale mi zupełnie nie o fatałaszki chodzi, tylko o spotkanie

Cytat:
1. Brumek uprawia chyba jakiś marketing szeptany po cichu bo już kilka rzeczy udało jej się nam "sprzedać".

2. matko, gdzie Ty benzynę po 6,70 kupujesz? i jaką ? 98 już u Was po 6.70? u nas 95 po 5,97 a "98" po 6,15 chyba jakoś...
1.
Ale Carmelka też uprawia - pamiętacie obolle?
2. Ale u Was drogo! Tu 95 jest po 5,84 najczęściej. Choć na "mojej" stacji jest 5,81, a zdarzają się i takie po 5,94 ale to już max.

Cytat:
Tu filmik
ZAKOCHAŁAM SIĘ W NIEJ NA AMEN po tym filmiku ;love: Jest przecudna urocza i zachowuje się jak dama, która nie chce czystej stópki skalać brudną trawką

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
To chyba tylko się cieszyć należy, bo taki zabawki-niezabawki są najbardziej rozwijające dla dziecka

A w ogóle to dzień dobry
Stary 2012-05-01, 12:38   #4289
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziulka ja nie słyszałam tej burzy. Chyba do mnie nie dotarła. Padało tak jakoś po 22

Jestem teraz na stacji kolejowej. Czekam na pociąg i jade do mojej pracy ponegocjowac warunki mojego powrotu Zobaczymy co mi powiedzą.

Ahh No i gdzie moje maniery. Dzien dobry
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 12:41   #4290
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka ja nie słyszałam tej burzy. Chyba do mnie nie dotarła. Padało tak jakoś po 22

Jestem teraz na stacji kolejowej. Czekam na pociąg i jade do mojej pracy ponegocjowac warunki mojego powrotu Zobaczymy co mi powiedzą.

Ahh No i gdzie moje maniery. Dzien dobry
U mnie burza była jakoś po północy. Planujesz wrócić do pracy? A co wtedy z Wiki?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości