|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
i dziękuje za odp odnośnie basenu-też oglądam na basenie ta muszelke i kwiatka-2w1
![]() I Ewulon po bananie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać, że prawdziwy facet, a ona ta Lena zna się na rzeczy, przez żołądek do serca mężczyzny. Witam się majowo-weekendowo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- brumek jeszcze pracuje?????? hop hop |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() jestem i ja, u nas pięęęknaaaa pogoda wiec dziś i wczoraj cały dzień na dworzu spędzamy i się relaksujemy ![]() Wesele sobotnie bardzo się udało. poszliśmy z dzieciakami i myślałam że będziemy musieli o 21 już się zmywać, bo dłużej nie wytrzymają, ale sami się zdziwiliśmy jak było dobrze ![]() Najgorzej było tylko na początku jak musieliśmy siedzieć za stołem... jak tu z dwójką małych skręconych dzieci zjeść gorące flaki? ![]() Ale potem jak już zaczęły sie tańce to było ekstra, Filip cały czas mnie ciągał "mamo, chodź tańczyć", Lila też niczego się nie bała i skakała do muzyki, tańczyła z tatuśkiem ![]() Było to takie fajne miejsce że z sali do tańczenia wychodziło się na trawę i było tam ognisko, stoły drewniane itp i dużo czasu tam spędziliśmy. Lila wytrwała do 22, wypiła mleko i położyliśmy ją spać w wózku i sobie spała przy ognisku ![]() A my obok z Filipem dawaliśmy czadu na parkiecie ![]() Bawiliśmy się do północy, potem już Filipowi zaczęły siadać baterie to pojechaliśmy do domu. Naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni nie spodziewaliśmy sie że można się tak fajnie bawić na weselu z dwójka małych dzieci. Ale potraktowaliśmy to bardziej jako piknik a nie wesele, nie siedzieliśmy za stołem itd.. a teraz lece nadrobić..
#4267 |
Zakorzenienie
|
co sądzicie o tym mleku:
http://www.alprosoya.pl/nasze-produk...junior_1l.html Jak w ogole wyglada sprawa produktów sojowych dla dzieci? Kiedy można wprowadzać? |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może brumek nam coś znajdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Szymuś dziękuje ciociom za każde miłe słowo
![]() zdjęcia naszych dzieciaczków super, takie "rozebrane" ![]() ja również stałam się posiadaczką maty z lidla i jestem zadowolona z zakupu ![]() ![]() padam po całym dniu, ten upał męczy strasznie ,ale dzielnie korzystamy z pięknej pogody ![]() Emi , Zuza sto lat solenizantki ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-04-30 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Ale widziałam słodkie maluchy
![]() Wszyscy widzę korzystają z pięknej pogody. Lila też paraduje na bosaka, łazi po trawie, dotyka , siedzi w piaskownicy itd, a wieczorem wygląda jak pół nieszczęśćia ![]() Mogę polecić Ci naszą piaskownicę bo jest super, duża, zamykana, z ławeczkami. kupiona na allegro. o taka http://allegro.pl/piaskownica-drewni...299564970.html Swoją zaimpregnowaliśmy jeszcze na ciemno i jest bardzo fajna, bo duża, teraz juz siedzi w nim Lila i Filip i jest jeszcze dużo miejsca. Basen też mamy spoko, bo taki: http://allegro.pl/basen-plac-zabaw-o...304621139.html Tylko widze że tu kosztuje ponad 200zł, ja go kupiłam za sto parę w ub. roku na promocji. Cytat:
Jak się dziś czujecie żabciu? utrzymywało się parę dni, już ei pamiętam ile, ale chyba ze 3 ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- oj kusicie tą matą z Lidla ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-04-30 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W każdym razie wielkie brawa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Nic z tego ![]() ![]() Mi się zdaje, że to przez te upały ![]() Cytat:
2. ![]() ![]() ![]() 3. Biedna Zosieńka ![]() ![]() A jak w pracy po przerwie? jaki em asłodziutkie te kucyczki ![]() Cóż mogę powiedzieć... Ja też ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ona już duża jest! ![]() ![]() Nie, nie ![]() Brumek najpierw usypiał dziecko przez godzinę a potem umierał na ból głowy ![]() Cytat:
![]() Fajną musicie być rodzinką ![]() Tymek dziś pierwszy raz widział kota z bliska. Na spacerze mijaliśmy takiego i postanowiliśmy się zaprzyjaźnić ![]() ![]()
![]() |
#4274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Youyou - genialny ten basen!!!
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
Hej babolki.
![]() Widzę, że piękna pogoda zaowocowała w jeszcze piękniejsze wiosenne, a właściwie letnie zdjęcia! ![]() Beata, Julka wygląda na trochę zdziwioną na widok kozy. ![]() ![]() Carmela, aż się nie chce wierzyć, że różnica wieku taka mała- super dziewczyny. ![]() Alibany, Twoja Ala wygląda na mega pogodne dziecko i jest bardzo fotogeniczna. ![]() Żaneta, świetne chustki i czapeczki są w h&m. Hani kupiłam wypasioną chustkę za 9zł, a kapelusz bodajże za 15 zł. ![]() Stronczku, super sobie radzisz ![]() ![]() ![]() Kajool, wow no cieszę się niesamowicie perspektywą spotkania! ![]() ![]() Tak jak dziewczyny pisały, urodziny wyprawiaj wcześniej z tż i nawet się nie zastanawiaj. ![]() ![]() ![]() Brumku, oczywiście zdjęcia będą i to w takiej ilości, że jeszcze będziesz żałowała, że o nich wspominałaś. ![]() ![]() ![]() Shira, Żbik chory? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
Vaniliova, świetnie, że to już koniec rehabilitacji.
![]() ![]() Marina, fiu fiu,niezłe amory. ![]() ![]() Wodaqua, w momencie panicznego poszukiwania ciuszków sen został brutalnie przerwany przez tż. ![]() ![]() ![]() Stronczek, śliczna mała spacerowiczka ![]() ![]() Isiaok, o dzieciach polerująco-froterująco-pełzających była już mowa, ale o koszących pierwsze słyszę. ![]() ![]() ![]() ![]() Eweeve- super plażowiczka- jeszcze chyba bez ząbków? ![]() Youyou, ale mieliście udane weselicho- macie super dzieciaki bo takie długie imprezowanie z maluchami to naprawdę wyczyn! ![]() U nas tak jak u Kajool nastąpiło otwarcie sezonu basenowego. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
:Hi:
Moje dziecko cofnęlo sie do okresu noworodkowego i zaczęło znów jesc w nocy ![]() ![]() Dobra Zasnela..... Lece i ja .... Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||||||||
Zakorzenienie
|
muszę się do Pepco wybrać po te kapelusiki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- ![]() ![]() ![]() Cytat:
i bardzo podobna ale do mnie jak byłam mała też trochę. i ze spacerówki jestem zadowolona bardzo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Dzień dobry ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-01 o 06:45 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do trawki to tak jak wczoraj pisałam, Ali też sie ten twór natury nie podoba ![]() Tu filmik ![]() http://www.youtube.com/watch?v=-CptJ...t=HL1335850626 Witam z nad kubka kawy!!! Co za noc, od 00.30 do 3.30 (o tej godz. ostatni raz patrzylam na zegarek) nie spałam . Psy szczekały,co podnosiło mi ciśnienie, bo znowu bałam się, że ktoś się kręci w okolicy. Ala za to przespała całą noc od 18tej bez pobudki aż do 5tej ![]() ![]() ![]() Śliczna Maryś i Ewcia ![]() marzenka no moje dziecie z pewnością należy do tych pogodnych roześmianych buziek! Miała taki okres, że wiecznie marudna była, ciągle zmęczona, niedospana, aż bałam się co to z niej wyrośnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witam z rana jem sniadanko a dziewcayny buszuja na balkonie, zrobie szybko obiadek, i wybywamy z domu 100 lat dla solenizantów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
Witam, tak po Marysi widac, ze lubi jesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4283 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
jak tam mielczanki gotowe na spotkanie? mój żuczek śpi właśnie i zbiera siły na zabawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam z utęsknieniem ![]() dzień dobry! o, mój się obudził.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Witam się,
Dama skończyła 9 miesięcy i z tej okazji pięknie mówi "MAMA" ale od rana gorączkuje + wodnisty katar. Mam nadzieję, że to osłabienie organizmu tylko przez ząbkowanie. Youyou dziękuje ![]() My planujemy kupić fotelik na rower aby dama z nami jeździła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry U mnie znowu pada ![]() Szymon nie umie bawić się żadnymi zabawkami tzn. bawi się wszystkim co nie jest zabawką. I tak: w laptopie FP non stop zamyka tą klapkę i przycina sobie palce po czym jest wielki płacz, sorter FP służby do tego, aby na nim stać w łóżeczku, piłki omija szerokim łukiem... Ale wszystko w kuchennych szafkach jest super ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Stronczku tylko my wisimy na pasku ![]()
![]() |
#4287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj mam lenia i wyciągnęłam słoiczek małej na obiad ![]() Dla Emi ![]() ![]() Mielczanki udanego spotkania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Carmelka też uprawia - pamiętacie obolle? ![]() 2. Ale u Was drogo! Tu 95 jest po 5,84 najczęściej. Choć na "mojej" stacji jest 5,81, a zdarzają się i takie po 5,94 ale to już max. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle to dzień dobry ![]()
![]() |
#4289 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka ja nie słyszałam tej burzy. Chyba do mnie nie dotarła. Padało tak jakoś po 22
Jestem teraz na stacji kolejowej. Czekam na pociąg i jade do mojej pracy ponegocjowac warunki mojego powrotu Zobaczymy co mi powiedzą. Ahh No i gdzie moje maniery. Dzien dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Wtajemniczenie
|
U mnie burza była jakoś po północy. Planujesz wrócić do pracy? A co wtedy z Wiki?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.