|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
![]() Córa może mnie nie rozpieszcza, ale potrafi się sobą zająć, żeby i mama była szczęśliwa Poza tym jest komunikatywna, można się pobrechtać z nią i z niej. Jak się drze, bo i tak bywa przed snem, to ja ją naśladuję, a wtedy zaczyna się śmiać i już jest spoko ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Ja gaziki kupuję w aptece, kiedyś na allegro również. Też na zmianę używam wacików dużych, są delikatniejsze. |
||
|
|
|
#4292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne zakupy w aptece Cytat:
![]() haha dobre, jak ja chciałam małego nasladowac to jeszcze bardziej się wpieniał chciałoby mi sie pogadac ale msuze posiedziec z laktatorem a potem spac, see you, jutro zaczyna się nasza rocznica starania o dziecko, hahahha |
||
|
|
|
#4293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
proszę http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nym%2Bkapturem ale moim zdaniem tu wygląda beznadziejnie, na żywo jest cudna mam czarną i fajnie komponuje się z czarnymi emu
|
|
|
|
|
#4294 | |||
|
Zakorzenienie
|
hmm bardzo podobni Ci nasi chłopcy
W końcu mieli ten sam planowany TP![]() Cytat:
Cytat:
My już mamy szpital za sobą. Opiekun dla dziecka to podstawa.Cytat:
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
a to ja też używałam tych gazików z apteki
ale kupuję teraz waciki - taniej jest ![]() Pumcia ja też moją przedrzeźniam i też zazwyczaj ja to rozśmiesza. I zgadzam się - o wiele łatwiej sie zajmować takim bardziej komunikatywnym dzieckiem niż takim nic nie kumającym zawiniątkiem. Teraz już z górki będzie coraz łatwiej. Niedługo sobie pogadamy z nimi
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-31 o 22:05 |
|
|
|
#4296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też spojrzałam tylko przez wizjer, a cukierków nie mam, bo rzadko kupuję i ostatnie jakiś czas temu zjadłam sama. Cytat:
Anna - zadziwia mnie to, że tyle dzieciaczków odrzuca pierś. Moja przedtem nawet jak była najedzona mm, to próbowała ssać pierś przez bluzkę, a ostatnio były tylko krzyki i płacz. Mi też jest smutno, więc Cię rozumiem. *** Przez prawie cały dzień mam zawroty głowy. Pisałam dzisiaj, że w niedzielę pojedziemy z tż po mamę, ale to już nieaktualne i ta ostateczna wersja planów jest lepsza dla wszystkich. Co prawda to oznacza, że w tym roku już tam nie pojadę (bo dom będzie pusty i zimny) i że mama teraz nie zobaczy wnusi, ale za to przyjedzie później tylko do nas, a Różę ominie podróż w korkach. *** Podoba mi się reklama Gripexu na górze strony. |
||
|
|
|
#4297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj ponaśladować głośno, a nuż się zainteresuje, moja momentalnie milknie i się dziwi, że ktoś wyje głośniej niż ona. Cytat:
|
||
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka mnie się wydaje ze to odrzucanie piersi to przez znajomość z butelką
Ja też teraz "uczę" małą butelki i mam świadomość, ze może pogniewać się na pierś. Ale to chyba potrwa, o ile w ogóle nastąpi, bo ona tej butli ciągle nie trawi. Niektóre dzieci zakochują się w butelce, odrzucając pierś. Inne jak Leoś Irmusi radzą sobie i z piersią i z butą. Jeszcze inne są tylko piersiowe jak Jaś phdwao czy moja M. Najgorsze że moja M. słabo przybiera a butelki nie chce nawet jak jest głodna.
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-31 o 22:12 |
|
|
|
#4299 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dostaliśmy lacido coś tam I lek w syropie. Przed chwilą zrobić kupkę i była dużo lepsza niż poprzednie Cytat:
moze uważa, że powinniście nosić ubrania na trzy strony - prawa, lewa i ta czystsza To już nei jest oszczędność tylko skąpstwo ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4300 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
byłam na basenie ale suuuper się czuję, coś mi się zdaje że jutro będę mieć zakwasy
gin się dziwiła że takie duże dzieci rodzę bo wyglądam jakbym nie rodziła - miło miesiączki mam się nie spodziewać w najbliższym czasie, mam tez receptę na tabletki ale sama nie wiem czy chce je zażywać, jakoś mam opory przed hormonamiMamcia gdzie jesteś? no wiem że w Polsce ale czemu jeszcze nie tutaj z rodziną się później przywitasz:P w tv nic nie mwili o awariach samolotu:PCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Martynko![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie że tak Ci gruntownie przebadali dziecko, można wiedziec ile ta przyjemność Cie kosztowowała?Cytat:
siła grupowych zakupów Cytat:
![]() kurcze nie zacytowało mi wszystkiego depoison Zosia obłędna jako kościotrupek tez miałam opory przed wklejaniem tu zdjęć Małego ale możesz za kilka dni usunąć żeby nie plątało się w sieci Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-31 o 22:47 |
||||||||
|
|
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
mamuśki, idę pod prysznic i spać. Padam na ryjek a nie wiem jaka noc przede mną i czy K. będzie się budził czy nie?? Oby spał spokojnie i żeby już było po wszystkim.
Dobrej nocy i do jutran |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mały mężczyzna![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-31 o 22:32 |
||
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilko, gdzie chodzisz na basen ? Wkrótce pojawię się u Ciebie i mam nadzieję, wyciągnę Cię na pole
![]() Ta wizyta kosztowała mnie 200 zł. Wydaje mi się, że jak za wizytę, szczepienie, badanie i usg całego ciałą to nieźle. Ale nie znam się. Najważniejsze dla mnie, że robiła to bardzo fachowa osoba. Agunia, Ty jesteś mobilna czy tak średnio? Chodzi mi o zimę głównie, bo chętnie urządziłam spotkanie u mnie w domu z dziewczynami, które oczywiście by mogły. Na spacery to ciężko się umówić, bo pogoda nie pewna. Choć ja pakuję dziecię do auta i jadę gdzie trzeba. Ostatnio byłam w for kids koło Ciebie, ale nie dzwoniłam, bo na chwilę. |
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa wiem chciałam jeszcze napisać o smakowitych ciasteczkach nadalki, mam cynamon, mam drożdże więc a najbliższym czasie wypróbuje
![]() normalnie nie chce mi się spać, za dużo endorfin naprodukowałam
|
|
|
|
#4305 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak widzisz pamiętałam Ja mam takie 7,5x7,5Cytat:
![]() Allegro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wyobrażasz sobie, że ona 30 lat swojego pokoju nie pomalowała. Ściany mają ogromne, tłuste plamy To jest dopiero skąpstwo...Cytat:
A miałam wadę -1,0
|
|||||
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jasne że wyciągniesz ![]() tez uważam ze cena w porządku |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a te gaziki to się jakoś nawilża? to działa tak jak płatki nasączone wodą?
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wodę robię zawsze rano i w ciągu dnia z niej korzystam
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocy! Buziaki!
Mamuśka, witamy w Polsce!!! |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wacik/gazik moczę w wodzie ciepłej z kroplą żelu do mycia. Wodę wymieniam co mycie pupy, żeby była ciepła.
Wanilka, moi rodzice czasem jeżdżą na Wolę albo gdzie tam do Dąbrowy ? Tak słyszałam, ale nie jestem pewna. Co do ceny, nie znam cennika, ale chyba OK, byłam przygotowana na więcej. Dobrej nocy, kładę się. Tż ma 4 dni wolne. Coś mi się zdaje, że poszaleję
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Sol Tesciowa jak zwykle wymiata, już się nie ma czego czepiać. A skąd ona wie ile pierzesz skoro jej tu nie ma na codzień
![]() Ja do przemywania pupci to za każdym razem przynosze czysta, ciepła wodę aby małemu w dupke nie było zimno
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jak ma nie być duży skoro są 3 tv, z których 2 non stop działają Nawet na noc dziadki nie wyłączają... A ja oglądam tylko w niedzielę (ugotowani i master chef), poniedziałki (lekarze) i wtorki (prawo agaty) ![]() Tylko ja jestem takim hardkorem, że przykładam chłodny gazik? W sumie on się w ręce lekko rozgrzewa, więc taki mega zimny to on nie jest
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej, żeby Martynka w końcu zaakceptowała butelkę.
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Sol jesteś hardcorem
![]() Mi od święta zdarza się ze korzystam z wody z poprzedniej zmiany pieluszki ale zawsze mam wyrzuty sumienia ze za zimna jest
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
5x64, czy 5 sześciopaków?
Ja ostatnio kupiłam 3 sześciopaki, czyli mam 3 x 6 x 64 = 1152 sztuki. Testujemy pieluszki Dada Premium. Jak siknie, to na ogół zmieniać trzeba natychmiast, ale w połączeniu z zasypką Alntan i chusteczkami Pampers nie odparzają. W ramach testów dziecię zrobiło dzisiaj dwie kupy. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem chwile je w dłoniach trzymam, ale jak jest mega kupa to nie ma czasu
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak długo trwał taki bunt? Moja tez cyrki robi przy piersi, butla nie, normalnie już czasem jestem bezsilna i nie mam pomysłu jak ją nakarmić....
![]() Cytat:
bardzo bym chciala
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

ja uzywam 10x10 sa świtne i kupujemy tonami

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja też teraz "uczę" małą butelki i mam świadomość, ze może pogniewać się na pierś. Ale to chyba potrwa, o ile w ogóle nastąpi, bo ona tej butli ciągle nie trawi. Niektóre dzieci zakochują się w butelce, odrzucając pierś. Inne jak Leoś Irmusi radzą sobie i z piersią i z butą. Jeszcze inne są tylko piersiowe jak Jaś phdwao czy moja M. Najgorsze że moja M. słabo przybiera a butelki nie chce nawet jak jest głodna.

też muszę zrobić!!
Oby szybko wyzdrowiał!!

siła grupowych zakupów