Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 21:56   #4291
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
pisałam wam kiedys ze to rewelka ale wszytskie to olały ja uzywam 10x10 sa świtne i kupujemy tonami

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

rozpieszcza Cie ta córa, Jaś potrafi już godzinę wgapiać się w karuzelke, do tego puszczam mu nutę z pozytywki chicco i zadowolony, ale dalej potrzebuje juz zainteresowania, a potem idzie spac i zaczynamy nów maraton karuzelka itd.

pokazuj zdobycze
Chwila! Ja też uzywam gazików i nie olałam, jak o tym mówiłaś hehe

Córa może mnie nie rozpieszcza, ale potrafi się sobą zająć, żeby i mama była szczęśliwa Poza tym jest komunikatywna, można się pobrechtać z nią i z niej. Jak się drze, bo i tak bywa przed snem, to ja ją naśladuję, a wtedy zaczyna się śmiać i już jest spoko

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
dla mnie cudną zimową parkę w Bershce, normalnie zakochałam się w niej,ma oggggromny futrzany kołnierz dla tż bezrękawnik i czapkę, dla Oskareczka śpiworek do spania w tkmaxxx

Sol za dużo prania przy dziecku dobre sobie ja włączam co drugi dzień pralkę ciuszków niunia no ale on dużo ulewa...
Kochana, a dasz linka do tej parki? Też chcę kupić, w Bershce dawno nie byłam!!! Pokaż zdobycze

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A gdzie kupujecie te gaziki?
Ja używam wacików, takich duzych.
Ja gaziki kupuję w aptece, kiedyś na allegro również. Też na zmianę używam wacików dużych, są delikatniejsze.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:00   #4292
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie cudną zimową parkę w Bershce, normalnie zakochałam się w niej,ma oggggromny futrzany kołnierz dla tż bezrękawnik i czapkę, dla Oskareczka śpiworek do spania w tkmaxxx

Sol za dużo prania przy dziecku dobre sobie ja włączam co drugi dzień pralkę ciuszków niunia no ale on dużo ulewa...
ja tez piorę codziennie ciuszki Jasia, do tego nesze wiec pralka chodzi 2x dziennie, ale ja lubię prac za to nie lubie składa ci prasowac prania

fajne zakupy
Cytat:
w aptece
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Chwila! Ja też uzywam gazików i nie olałam, jak o tym mówiłaś hehe

Córa może mnie nie rozpieszcza, ale potrafi się sobą zająć, żeby i mama była szczęśliwa Poza tym jest komunikatywna, można się pobrechtać z nią i z niej. Jak się drze, bo i tak bywa przed snem, to ja ją naśladuję, a wtedy zaczyna się śmiać i już jest spoko
no dobra, niech Ci będzie

haha dobre, jak ja chciałam małego nasladowac to jeszcze bardziej się wpieniał

chciałoby mi sie pogadac ale msuze posiedziec z laktatorem a potem spac, see you, jutro zaczyna się nasza rocznica starania o dziecko, hahahha
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:01   #4293
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana, a dasz linka do tej parki? Też chcę kupić, w Bershce dawno nie byłam!!! Pokaż zdobycze
no pewnie proszę http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nym%2Bkapturem ale moim zdaniem tu wygląda beznadziejnie, na żywo jest cudna gruba, lekko za pupę,dla mnie idealnamam czarną i fajnie komponuje się z czarnymi emu
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:03   #4294
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak Jas, wstał o 6 i nie płakał dzis wogóle
hmm bardzo podobni Ci nasi chłopcy W końcu mieli ten sam planowany TP

Cytat:

Byłyśmy dzisiaj u pediatry na wizycie, na szczepieniach i na usg wszystkich narządów.
B. zdrowa jak ryba. Bardzo się cieszę. Waży 6 kg i mierzy 62 cm. Została zaszczepiona na pneumokoki pierwsza dawka i rotawirusa ostatnia dawka. Zostały jeszcze meningokoki i ospa, ale ospa później.
Jestem super zadowolona z wizyty, była bardzo merytoryczna, nie to co u moich komunistów w przychodni rejonowej. Dowiedziałam się wszystkiego, co chciałam. No i najważniejsze, że mała miała usg nerek, wątroby, macicy i narządów płciowych, jak również wszystkich innych narządów i bioderek. Mam zdrowe wesołe dziecko
świetnie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia. Będę po niedzieli się dowiadywać. Jak coś to hotel dla matek, albo wezmę karimatę i śpiwór. Muszę z nim być po przecież karmię cyckiem, a w nocy budzi się 3 razy na karmienie...
nic się nie martw. Na pewno będziesz mogła zostać z Fabim. Wręcz będziesz musiała My już mamy szpital za sobą. Opiekun dla dziecka to podstawa.

Cytat:
Jaś potrafi już godzinę wgapiać się w karuzelke, do tego puszczam mu nutę z pozytywki chicco i zadowolony, ale dalej potrzebuje juz zainteresowania, a potem idzie spac i zaczynamy nów maraton karuzelka itd.
u nas jest tak samo
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:03   #4295
Linka25
Zakorzenienie

a to ja też używałam tych gazików z apteki ale kupuję teraz waciki - taniej jest

Pumcia ja też moją przedrzeźniam i też zazwyczaj ja to rozśmiesza. I zgadzam się - o wiele łatwiej sie zajmować takim bardziej komunikatywnym dzieckiem niż takim nic nie kumającym zawiniątkiem. Teraz już z górki będzie coraz łatwiej. Niedługo sobie pogadamy z nimi

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-31 o 22:05
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:05   #4296
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
nie no szczyt, chodzą halloweenowcy po domach i wyobraźcie sobie że nam klamką ruszali, chcieli wejść do domu, na szczęście mieliśmy zamknięte drzwi, a jak spojrzałam przez judasza to sie wystraszylam, takie to okropieństwo stało
Do moich drzwi dzwoniły jakieś nastolatki przebrane za wiedźmy i to one się wystraszyły, bo zgasło im światło. Też spojrzałam tylko przez wizjer, a cukierków nie mam, bo rzadko kupuję i ostatnie jakiś czas temu zjadłam sama.
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Jeszcze za to wszystko dostało się małżowi - jakbyśmy mieli mało kłótni ostatnio.
Przypomnij sobie, że niedawno pisałaś, jak bardzo go kochasz i jakie Ci robi niespodzianki.

Anna - zadziwia mnie to, że tyle dzieciaczków odrzuca pierś. Moja przedtem nawet jak była najedzona mm, to próbowała ssać pierś przez bluzkę, a ostatnio były tylko krzyki i płacz.
Mi też jest smutno, więc Cię rozumiem.

Przez prawie cały dzień mam zawroty głowy. Męczące trochę.

Pisałam dzisiaj, że w niedzielę pojedziemy z tż po mamę, ale to już nieaktualne i ta ostateczna wersja planów jest lepsza dla wszystkich. Co prawda to oznacza, że w tym roku już tam nie pojadę (bo dom będzie pusty i zimny) i że mama teraz nie zobaczy wnusi, ale za to przyjedzie później tylko do nas, a Różę ominie podróż w korkach.
Podoba mi się reklama Gripexu na górze strony.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:09   #4297
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez piorę codziennie ciuszki Jasia, do tego nesze wiec pralka chodzi 2x dziennie, ale ja lubię prac za to nie lubie składa ci prasowac prania

fajne zakupy

w aptece

no dobra, niech Ci będzie

haha dobre, jak ja chciałam małego nasladowac to jeszcze bardziej się wpieniał

chciałoby mi sie pogadac ale msuze posiedziec z laktatorem a potem spac, see you, jutro zaczyna się nasza rocznica starania o dziecko, hahahha
Laktator, brrrrrrrr, też powinnam, ale piję piwko i mi się nie chce, choć natura woła, ale może wytrzymam do jutra. Dobrze by było.

Spróbuj ponaśladować głośno, a nuż się zainteresuje, moja momentalnie milknie i się dziwi, że ktoś wyje głośniej niż ona.

Cytat:
no pewnie proszę http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...nym%2Bkapturem ale moim zdaniem tu wygląda beznadziejnie, na żywo jest cudna gruba, lekko za pupę,dla mnie idealnamam czarną i fajnie komponuje się z czarnymi emu
Dzięki Olcia, super jest, zajrzę w piątek i sobie kupię, a co ! Ja mam brązowe emu, ale czy Tobie też się tak stało, że Ci się jakby powycierały? To od czyszczenia. Wkurza mnie to, nie są tak jednolite jak były.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 22:10   #4298
Linka25
Zakorzenienie

Maciejka mnie się wydaje ze to odrzucanie piersi to przez znajomość z butelką Ja też teraz "uczę" małą butelki i mam świadomość, ze może pogniewać się na pierś. Ale to chyba potrwa, o ile w ogóle nastąpi, bo ona tej butli ciągle nie trawi. Niektóre dzieci zakochują się w butelce, odrzucając pierś. Inne jak Leoś Irmusi radzą sobie i z piersią i z butą. Jeszcze inne są tylko piersiowe jak Jaś phdwao czy moja M. Najgorsze że moja M. słabo przybiera a butelki nie chce nawet jak jest głodna.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-31 o 22:12
Stary 2012-10-31, 22:23   #4299
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny
W końcu mam czas, by siąść z piwkiem w ręku i poczytać, co tam u was dobrego.
Mamka, zaleciałaś? Dla mnie wyprawą była jazda pociągiem, a co dopiero samolotem - choć pewnie samolotem mimo wszystko większy komfort hehe.

Była u nas cały dzień babcia, było superancko !

Byłyśmy dzisiaj u pediatry na wizycie, na szczepieniach i na usg wszystkich narządów.
B. zdrowa jak ryba. Bardzo się cieszę. Waży 6 kg i mierzy 62 cm. Została zaszczepiona na pneumokoki pierwsza dawka i rotawirusa ostatnia dawka. Zostały jeszcze meningokoki i ospa, ale ospa później.
Jestem super zadowolona z wizyty, była bardzo merytoryczna, nie to co u moich komunistów w przychodni rejonowej. Dowiedziałam się wszystkiego, co chciałam. No i najważniejsze, że mała miała usg nerek, wątroby, macicy i narządów płciowych, jak również wszystkich innych narządów i bioderek. Mam zdrowe wesołe dziecko
Brawa dla Malutkiej

Cytat:
hej dopiero wróciliśmy z zakupów, babcia została z małym na 6h a my z tż szaleliśmy w CH
poka zdobycze

Cytat:
Nie mam pojęcia. Będę po niedzieli się dowiadywać. Jak coś to hotel dla matek, albo wezmę karimatę i śpiwór. Muszę z nim być po przecież karmię cyckiem, a w nocy budzi się 3 razy na karmienie...

No właśnie za bardzo głową ruszał i okulistka się bała przeprowadzić zabieg...

Lepiej teraz tylko udrożnianie niż sondowanie (tak słyszałam)

Jaka ona cudowna Ustawiłabym ją sobie na tapecie na kompie, ale nie wypada zdradzać własnego dziecka

Piękne Moje typy to 5 (lubię fiolet ), 6 i 7 oraz 8

też muszę zrobić!!

Bidulek Oby szybko wyzdrowiał!!
Dostaliście jakiś probiotyk? Podobno przy biegunce powinno się stosować

Miłej podróży!

Nie wiem co gorsze. Dać uśpić, czy mieć świadomość, że to oczka. Bo ze wzrokiem nie ma żartów...

Sama jestem już ślepa
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z oczkami.

Dostaliśmy lacido coś tam I lek w syropie. Przed chwilą zrobić kupkę i była dużo lepsza niż poprzednie Oby to już był koniec tej biegunki

Cytat:
Aaaa kupiłam ostatnio gaziki włókninowe i są rewelacyjne do dupci! Nie wrócę już nigdy do mokrych chusteczek.

Żałuję tylko, że nie mieszkamy z TŻ sami, to bym zainwestowała w pieluszki wielorazowe. Ale boska teściowa twierdzi, że za dużo i zbyt często piorę
za dużo pierzesz? moze uważa, że powinniście nosić ubrania na trzy strony - prawa, lewa i ta czystsza To już nei jest oszczędność tylko skąpstwo

Cytat:
bardzo fajna

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:27   #4300
wanilllka82
Wtajemniczenie

byłam na basenie ale suuuper się czuję, coś mi się zdaje że jutro będę mieć zakwasy byłam też u gin, podwozie funkiel nówka nieśmigana - no prawie gin się dziwiła że takie duże dzieci rodzę bo wyglądam jakbym nie rodziła - miło miesiączki mam się nie spodziewać w najbliższym czasie, mam tez receptę na tabletki ale sama nie wiem czy chce je zażywać, jakoś mam opory przed hormonami

Mamcia
gdzie jesteś? no wiem że w Polsce ale czemu jeszcze nie tutaj z rodziną się później przywitasz:P w tv nic nie mwili o awariach samolotu:P

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza. Młody ma rozwolnienie i robi kupę z dużą ilością śluzu i z niteczkami śluzu podbiariowymi krwią. Dostaliśmy lekarstwo i jutro rano mam dzwonić do pani doktor czy jest lepiej. Jeśli nie to skierowanie do szpitala. Ale pani doktor powiedziała, że K. jest w bardzo dobrej kondycji - nie jest odwodniony czy niedożywiony. Mam się nie dziwić, że będzie spał więcej niż zwykle bo jest to dla niego męczące. Poza tym nie ma gorączki. Jak będzie mnie coś niepokoić to mam dzwonić o każdej porze (dała mi nr komórki). I tak czy inaczej w piątek kontrolna wizyta.
K. teraz śpi (właściwie cały czas śpi dziś) ale dość niespokojnie. Kupek nadal sporo ale mam wrażenie, że coś się zmienia... Co prawda pewnie nie od lekarstwa (dostał dopiero jedną dawkę) ale zawsze. Prawdopodobnie jest to jakiś wirus.
Dziękuję Wam za kciuki. Jesteście kochane
Biedny Kubuś, oby szybko mu przeszło
Cytat:
Moja M. próbuje złapać obrazki z książeczki

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Swojej założyłam dzisiaj skarpetki z grzechotką i niezbyt się nimi interesowała, ale jak jej pogrzechotałam przed nosem i dałam do rączek, to później zauważyła je również na stópkach. Próbowała usiąść, żeby się do nich przybliżyć.
Po odłożeniu do łóżeczka wolała patrzeć na karuzelkę i maskotki.
mówisz? też jutro spróbuje
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybywamy zaraz więc żegnam się z Wami do niedzieli

Cytat:
Fabi miał zabieg, jednak jest zbyt ruchliwy żeby go przeprowadzić u okulisty. Dlatego skierowanie na szpital, 40 km od nas. Do zabiegu muszą go uśpić, więc pewnie na obserwacji zostaniemy... Ciekawe na kiedy termin nam dadzą
uśpić? jakoś mnie to przeraża, no ale tak jak piszesz, z okiem nie ma żartów, mi się w ciąży pogorszył i niestety tak zostało:/
Cytat:
Martynka dziś też aniołek, tak jak Leoś i Jaś Zero płaczu, zero marudzenia. Tak naprawdę ostatnimi czasy to norma A jak przypomnę sobie jak było kiedyś... masakra
I mam własną teorię nt. kolek, które mała miała od 3 tyg. życia. Otóż wydaje mi sie ze u niej wynikały one z niedojrzałości ukł. nerwowego a dokładniej rzecz biorąc z braku snu w dzień, nieumiejętności zaśnięcia, w rezultacie ze zmęczenia. Największy płacz byl wieczorami kiedy to pewnie zmęczenie było największe, a w ciągu dnia było nieustanne marudzenie. Od pewnego czasu sypia w ciągu dnia - i dokładnie od tego momentu jest innym dzieckiem. Co więcej - zauważyłam, ze ostatnio coraz łatwiej jej się zasypia, kiedyś musiałam ją usypiać godzinę by godzinę pospała w ciągu dnia. Teraz parę minut.
o widzisz, czyli "najgorsze" już za wami Martynko
Cytat:
Linka mogę się pod tym podpisać w 100% dokłądie te same spostrzeżenia i te same reakcje, fajne nam już
więc dla Jasia też
Cytat:
Cześć dziewczyny
W końcu mam czas, by siąść z piwkiem w ręku i poczytać, co tam u was dobrego.
Mamka, zaleciałaś? Dla mnie wyprawą była jazda pociągiem, a co dopiero samolotem - choć pewnie samolotem mimo wszystko większy komfort hehe.

Była u nas cały dzień babcia, było superancko !

więc dla Blanki fajnie że tak Ci gruntownie przebadali dziecko, można wiedziec ile ta przyjemność Cie kosztowowała?

Cytat:
Aaaa kupiłam ostatnio gaziki włókninowe i są rewelacyjne do dupci! Nie wrócę już nigdy do mokrych chusteczek.

Żałuję tylko, że nie mieszkamy z TŻ sami, to bym zainwestowała w pieluszki wielorazowe. Ale boska teściowa twierdzi, że za dużo i zbyt często piorę
mówicie że aż tak? daj linka jak to wygląda siła grupowych zakupów

Cytat:
2 x dziennie? wow aż tyle masz prania? u mnie przy 4 osobach piorę 4, góra 5 razy w tygodniu (7 kg), i tak przy takiej ilości ciągle mam jakieś zaległe prasowanie - wiecie są ważniejsze rzeczy no nadrobienie wizażu

kurcze nie zacytowało mi wszystkiego i pamiętam tylko że miała być jeszcze o Zosi

depoison Zosia obłędna jako kościotrupek jak sie uśmiecha wygląda równie rozkosznie co z rozdartym/skrzywionym pyszczkiem moja mała synowa kurcze mój kawaler dziś nie pasuje do Zosi
tez miałam opory przed wklejaniem tu zdjęć Małego ale możesz za kilka dni usunąć żeby nie plątało się w sieci

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-10-31 o 22:47
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:28   #4301
wvictoria
Wtajemniczenie

mamuśki, idę pod prysznic i spać. Padam na ryjek a nie wiem jaka noc przede mną i czy K. będzie się budził czy nie?? Oby spał spokojnie i żeby już było po wszystkim.
Dobrej nocy i do jutran

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:38   #4302
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
B
za dużo pierzesz? moze uważa, że powinniście nosić ubrania na trzy strony - prawa, lewa i ta czystsza To już nei jest oszczędność tylko skąpstwo
dobre, choć jakbym powiedziała o tym starszemu synowi to pewnie spodobała by mu się ta "metoda" noszenia mały mężczyzna

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:

Pumcia ja też moją przedrzeźniam i też zazwyczaj ja to rozśmiesza. I zgadzam się - o wiele łatwiej sie zajmować takim bardziej komunikatywnym dzieckiem niż takim nic nie kumającym zawiniątkiem. Teraz już z górki będzie coraz łatwiej. Niedługo sobie pogadamy z nimi
łatwiej i dużo przyjemniej

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-10-31 o 22:32
Stary 2012-10-31, 22:40   #4303
pumas
Zakorzenienie

Wanilko, gdzie chodzisz na basen ? Wkrótce pojawię się u Ciebie i mam nadzieję, wyciągnę Cię na pole
Ta wizyta kosztowała mnie 200 zł. Wydaje mi się, że jak za wizytę, szczepienie, badanie i usg całego ciałą to nieźle. Ale nie znam się. Najważniejsze dla mnie, że robiła to bardzo fachowa osoba.

Agunia, Ty jesteś mobilna czy tak średnio? Chodzi mi o zimę głównie, bo chętnie urządziłam spotkanie u mnie w domu z dziewczynami, które oczywiście by mogły. Na spacery to ciężko się umówić, bo pogoda nie pewna. Choć ja pakuję dziecię do auta i jadę gdzie trzeba. Ostatnio byłam w for kids koło Ciebie, ale nie dzwoniłam, bo na chwilę.
Stary 2012-10-31, 22:40   #4304
wanilllka82
Wtajemniczenie

aaa wiem chciałam jeszcze napisać o smakowitych ciasteczkach nadalki, mam cynamon, mam drożdże więc a najbliższym czasie wypróbuje

normalnie nie chce mi się spać, za dużo endorfin naprodukowałam
Stary 2012-10-31, 22:44   #4305
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
pisałam wam kiedys ze to rewelka ale wszytskie to olały ja uzywam 10x10 sa świtne i kupujemy tonami
Wtedy używałam chusteczek Ale jak widzisz pamiętałam Ja mam takie 7,5x7,5
Cytat:
Fabi też coś ostatnio ulewa
Cytat:
Allegro
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

nic się nie martw. Na pewno będziesz mogła zostać z Fabim. Wręcz będziesz musiała My już mamy szpital za sobą. Opiekun dla dziecka to podstawa.
Oby
Cytat:

A wyobrażasz sobie, że ona 30 lat swojego pokoju nie pomalowała. Ściany mają ogromne, tłuste plamy To jest dopiero skąpstwo...
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
uśpić? jakoś mnie to przeraża, no ale tak jak piszesz, z okiem nie ma żartów, mi się w ciąży pogorszył i niestety tak zostało:/
Mi też się pogorszył i zostało A miałam wadę -1,0
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0100.jpg (52,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0101.jpg (79,0 KB, 16 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:45   #4306
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wanilko, gdzie chodzisz na basen ? Wkrótce pojawię się u Ciebie i mam nadzieję, wyciągnę Cię na pole
Ta wizyta kosztowała mnie 200 zł. Wydaje mi się, że jak za wizytę, szczepienie, badanie i usg całego ciałą to nieźle. Ale nie znam się. Najważniejsze dla mnie, że robiła to bardzo fachowa osoba.
no wiesz wybór tutaj marny, koło parku
jasne że wyciągniesz
tez uważam ze cena w porządku sporo badań, przynajmniej wiadomo za co się płaci
Stary 2012-10-31, 22:47   #4307
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejka mnie się wydaje ze to odrzucanie piersi to przez znajomość z butelką Ja też teraz "uczę" małą butelki i mam świadomość, ze może pogniewać się na pierś. Ale to chyba potrwa, o ile w ogóle nastąpi, bo ona tej butli ciągle nie trawi. Niektóre dzieci zakochują się w butelce, odrzucając pierś. Inne jak Leoś Irmusi radzą sobie i z piersią i z butą. Jeszcze inne są tylko piersiowe jak Jaś phdwao czy moja M. Najgorsze że moja M. słabo przybiera a butelki nie chce nawet jak jest głodna.
U mnie odrzuciła pierś nie pijąc i nie chcąc pić z butelki.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:48   #4308
wanilllka82
Wtajemniczenie

dziewczyny a te gaziki to się jakoś nawilża? to działa tak jak płatki nasączone wodą?
Stary 2012-10-31, 22:49   #4309
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a te gaziki to się jakoś nawilża? to działa tak jak płatki nasączone wodą?
Ja je moczę w wodzie z mydłem. Wyciskam i takimi wilgotnymi myję pupcię A wodę robię zawsze rano i w ciągu dnia z niej korzystam

Bloguję
Stary 2012-10-31, 22:52   #4310
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja je moczę w wodzie z mydłem. Wyciskam i takimi wilgotnymi myję pupcię A wodę robię zawsze rano i w ciągu dnia z niej korzystam
hmmmm to może i ja spróbuję tylko mam taki zapas chusteczek ze za pól roku mi się pewnie skończą
Stary 2012-10-31, 22:55   #4311
blueberry88
Zakorzenienie

Dobrej nocy! Buziaki!

Mamuśka, witamy w Polsce!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 22:58   #4312
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
hmmmm to może i ja spróbuję tylko mam taki zapas chusteczek ze za pól roku mi się pewnie skończą
Ja mam 5 opakowań z Pampersa

Bloguję
Stary 2012-10-31, 22:59   #4313
pumas
Zakorzenienie

Ja wacik/gazik moczę w wodzie ciepłej z kroplą żelu do mycia. Wodę wymieniam co mycie pupy, żeby była ciepła.

Wanilka, moi rodzice czasem jeżdżą na Wolę albo gdzie tam do Dąbrowy ? Tak słyszałam, ale nie jestem pewna.
Co do ceny, nie znam cennika, ale chyba OK, byłam przygotowana na więcej.

Dobrej nocy, kładę się. Tż ma 4 dni wolne. Coś mi się zdaje, że poszaleję
Stary 2012-10-31, 23:16   #4314
ewka5891
Zakorzenienie

Sol Tesciowa jak zwykle wymiata, już się nie ma czego czepiać. A skąd ona wie ile pierzesz skoro jej tu nie ma na codzień

Ja do przemywania pupci to za każdym razem przynosze czysta, ciepła wodę aby małemu w dupke nie było zimno

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 23:22   #4315
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Sol Tesciowa jak zwykle wymiata, już się nie ma czego czepiać. A skąd ona wie ile pierzesz skoro jej tu nie ma na codzień
Bo rachunek za prąd duży Tylko jak ma nie być duży skoro są 3 tv, z których 2 non stop działają Nawet na noc dziadki nie wyłączają... A ja oglądam tylko w niedzielę (ugotowani i master chef), poniedziałki (lekarze) i wtorki (prawo agaty)

Tylko ja jestem takim hardkorem, że przykładam chłodny gazik? W sumie on się w ręce lekko rozgrzewa, więc taki mega zimny to on nie jest

Bloguję
Stary 2012-10-31, 23:31   #4316
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Róża dostała butlę z mm bardzo szybko, a do niedawna chciała ssać nawet, jak była najedzona, a pokarmu było mało. Także u nas to nie jest problem znajomości z butelką.

Lepiej, żeby Martynka w końcu zaakceptowała butelkę.
Stary 2012-10-31, 23:33   #4317
ewka5891
Zakorzenienie

Sol jesteś hardcorem
Mi od święta zdarza się ze korzystam z wody z poprzedniej zmiany pieluszki ale zawsze mam wyrzuty sumienia ze za zimna jest

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 23:50   #4318
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 5 opakowań z Pampersa
5x64, czy 5 sześciopaków?
Ja ostatnio kupiłam 3 sześciopaki, czyli mam 3 x 6 x 64 = 1152 sztuki.

Testujemy pieluszki Dada Premium. Jak siknie, to na ogół zmieniać trzeba natychmiast, ale w połączeniu z zasypką Alntan i chusteczkami Pampers nie odparzają. W ramach testów dziecię zrobiło dzisiaj dwie kupy.
Cytat:
byłam na basenie ale suuuper się czuję, coś mi się zdaje że jutro będę mieć zakwasy byłam też u gin, podwozie funkiel nówka nieśmigana - no prawie gin się dziwiła że takie duże dzieci rodzę bo wyglądam jakbym nie rodziła - miło miesiączki mam się nie spodziewać w najbliższym czasie, mam tez receptę na tabletki ale sama nie wiem czy chce je zażywać, jakoś mam opory przed hormonami
Stary 2012-11-01, 01:48   #4319
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Bo rachunek za prąd duży Tylko jak ma nie być duży skoro są 3 tv, z których 2 non stop działają Nawet na noc dziadki nie wyłączają... A ja oglądam tylko w niedzielę (ugotowani i master chef), poniedziałki (lekarze) i wtorki (prawo agaty)

Tylko ja jestem takim hardkorem, że przykładam chłodny gazik? W sumie on się w ręce lekko rozgrzewa, więc taki mega zimny to on nie jest
ja tyż czasem chwile je w dłoniach trzymam, ale jak jest mega kupa to nie ma czasu

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 07:22   #4320
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
U mnie odrzuciła pierś nie pijąc i nie chcąc pić z butelki.
Jak długo trwał taki bunt? Moja tez cyrki robi przy piersi, butla nie, normalnie już czasem jestem bezsilna i nie mam pomysłu jak ją nakarmić....

Cytat:
Ja tak jak dziewczyny za kazdym razem daję ciepłą wodę z kropelką żelu.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Lepiej, żeby Martynka w końcu zaakceptowała butelkę.
bardzo bym chciala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości