|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
oj sorka nie leki tylko lęki :p ogonka nie dopisalam ;p jak ktos ma stan y lękowe to w tych momentnach podnosi sie puls i cisnienie i takie zaburzenia pracy serca iles razy w ciagu dnia maja na nie wplyw niestety lECE SPAC , jutro 23 dzien ![]() ![]() ![]() ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-05 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
a z czego biorą się lęki jeśli nie ma to podłoża psychicznego? koło zamknięte ... to jednak nie był problem tylko z sercem ale dawało jeszcze inne objawy... zobacz mamy psychologów, psychiatrów i to jednak czemuś dowodzi - wszystko jest ze soba sprzężone i jedno ma wpływ na drugie... organizm człowieka to potężna machina jakby nie patrzeć
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziś 25 dc, @ w czwartek spodziewana, jajniki bolą, w tym cyklu oczywiście przytulanki były w czasie owu 8,9,12,13 dc ale jakoś nie przypuszczam żeby się tym razem udało jeśli nie udawało się do tej pory. Cały czas myślę o laparo i chyba we wrześniu się na to zdecyduje choć nie wiem czy to pomoże. Ehh łapę dołka
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-08-06 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
wpaula dzięki. Na dwoje babka wróżyła, nienawidzę tych dwóch dni przed spodziewaną @ bo człowiek myśli rozmyśla, najpierw ma nadzięję potem ma dołka - idzie świra dostać no ale cóż co ma być to będzie. Jutro idę do ginki pogadać może od następnego cyklu zaczniemy z CLO i pregnylem bo ja świra dostanę jak tak będę czekać nie robiąc nic.
#4296 |
Zakorzenienie
|
Malinka - głowa do góry!na tym to właśnie polega, że nie udaje się jakiś czas a potem się "zaskoczy" i to często w najmniej oczekiwanym momencie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
wpaula oczekiwanie jest męczące fakt. Co do testów to nie robię zrobiłam test byłą I kreska a na drugi dzień okres szkoda kasy.
#4299 | ||||||
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() Dziękuję Wam bardzo za wszystkie słowa pocieszenia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak też zamierzamy zrobić - do końca roku żadnych lekarzy itp. rzeczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
I na HSG coś Ci wyszło? Wiem, że laparo robią przed IUI, ale jak nie ma niedrożności, zrostów itd. to takie mechaniczne robienie czegoś, a przecież niczego to nie zmieni, jak jest ok. Mi gin powiedziała, że oczywiście w klinice niepłodności zdecydują, ale ona u mnie nie widzi żadnych podstaw do HSG i laparo.... A to inwazyjne zabiegi i bez sensu męczyć pacjentkę jak nie ma takiej potrzeby ![]() A owulację normalnie masz? Bo wspominałaś też o leczeniu clo.... Jak masz pęcherzyki to trochę to bez sensu chyba, więcej można zaszkodzić niż pomóc. Zobacz przez co Pppatinka przechodzi teraz.. Nie wolno tracić nadziei. Zobaczysz, uda się i nam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do infekcji - twój tż też powinien się przeleczyć, bo to on może Cię cały czas zarażać. Nie ma cudów, żeby u Ciebie coś było, a u niego nic. A mężczyźni bardzo często przechodzą właśnie bezobjawowo. Cytat:
![]() Jak Ci dobrze w tej pracy co masz, to nie ma sensu zmieniać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ag9 - współczuję, że masz taki kiepski okres teraz i nie możesz spokojnie cieszyć się ciążą. Może psycholog to rzeczywiście dobry pomysł? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko jest w porządku, musisz przestać myśleć o ciąży. Jestem tego doskonałym przykładem ![]() 8 cykli bezskutecznych, a w 9 się udało gdzie była za wysoka prolaktyna, TSH i w dodatku obrona na głowie ![]() Masz bardzo mądrą ginkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Infekcję musisz leczyć z Tż inaczej nigdy się tego nie pozbędziesz. Ja też miałam na początku tego roku grzybka i leczyliśmy się oboje. No i przez okres leczenia przytulanko tylko w gumkach ![]() Tż -ty często przechodzą infekcje bezobjawowo, mój też nie miał żadnych. Cytat:
Inne hormony być może też szaleją. Poza tym wiele jest par, które zaszły po tym jak wyluzowały. Może to czysty przypadek, a może coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() A mi powoli mijają pierwsze ciążowe objawy. Mdłości zdarzają się rzadko i mam troszkę więcej energii, ale dalej nic mi się nie chce ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Gegee HSG wykazało że wszystko ok, po histero też tylko że wycieli polipa i nie było innych nieprawidłowości. Co do cykli to regularne, owu jest, pęcherzyk pęka z lewego jajnika zawsze...
Wiem że czasami można nabroić ale ja już sama nie wiem ile można czekać, ja bym chciała cokolwiek robić, wiem wiem to dopiero 9cs ale dla mnie to jest aż 9 cykl...ehhh koziemleko cieszę się że mijają już dolegliwości ciążowe i teraz będziesz mogła się w pełni cieszyć tym pięknym stanem. Co do stresu to ja polecam picie meliski nie zaszkodzi.
#4302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że czasami można sobie zaszkodzić niż pomóc taką nadgorliwością. Kobiety tak mają, że jak sobie coś postanowią to chciały by to na już, a niestety musimy poczekać. Daj sobie trochę czasu. Poczekaj spokojnie do roku, wiem, że łatwo się komuś doradza, ale Ja jeśli posłuchałabym się mojej gin to bym faszerowała się tabletkami anty bo stwierdziła u mnie menopauzę, a okazało się, że źle wyliczyła mi dni w których mam zrobić badania na hormon. Dobrze, że TŻ i mama sprowadzili mnie na ziemię, poszłam do innego gin (jak ochłonęłam) powtórzyłam badanie i okazało się, że są idealne, lekarz kazał odpuścić bo ciąża to nie sukienka, że pójdę do sklepu i kupuję. Odpuściliśmy starania na 4 miesiące, okazało się, że wyjazd na majówkę zaowocował małym szkrabem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
justiii87 w tym cyklu do owu brałam po 2 tabletki dziennie, rano i wieczorem. Zaczęłam po jednej tabletce do 5dc ale przeczytałam że to mało i w sumie od 6dc do 11 dc brałam po dwie.
Co do ciekawych powiedzonek lekarzy to ja usłyszałam że " ciąża to nie koncert życzeń, zamawiam i już" ![]()
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesiołek pomaga także na odchudzanie i wzmacnia włosy, skórę i paznokcie :P, więc trzy korzyści w jednym ![]() ![]() ![]() Nasze skarpetki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze Dziewczyny, kiedy ja się lepiej poczuję?:\
![]() |
#4306 |
Wtajemniczenie
|
jak urodzisz;p chociaz i to niekoniecznie zalezy jaki porod;p ciesz sie malenstwem i tym ze dobrze sie wszystko rozwija dla takiego szczescia jakim jest dziecko warto pocierpiec
![]() ![]() chetnie bym sie z toba zamienila ![]() ![]() ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-06 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super, że lepiej się czujesz ![]() Cytat:
![]() ![]() A wiesiołek to tak jak Justii radzi - bierze się w dużo większych ilościach. Spróbuj, może akurat zdziała cuda ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cudo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zadomowienie
|
Generalnie najbardziej się martwię brakiem objawów :/ od początku odkąd wiem o ciąży prawie ich nie mam. No i poza tym to boję się że stres może zaszkodzić fasolce.
#4309 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba za Wasza rada a szczegolnie Gegee odwolalam juttrzejsza wizyte u ginki, nie ma co sie faszerowac lekami jesli wszystko jest ok., bede sie martwic 23.12 bo wtedy minie dokladnie rok od poczatku staran. Dzieki dziewczyny.
ag9 nie zamartwiaj sie na zapas, wszystko jest ok i tego sie trzymaj.
#4310 |
Zadomowienie
|
Macie rację z tą infekcją, ostatnio mi ginka powiedziała że jak jeszcze raz wrócę to zrobimy wymaz. Na 14 sierpnia zapisałam się do całkiem innego lekarza, poproszę o wymaz i leki także dla mężusia. Co ciekawe, poprzedni ginekolodzy pytali mnie czy mąż ma objawy, mówiłam że nie i stwierdzali że w takim razie leczę się tylko ja.
Gegee, jak ty się podłamałaś to ja się zaraz rozpłacze, ciąży na tobie obowiązek trzymania nas w ryzach ![]() dziewczyny, nie panikujcie, nie stresujcie się, nie warto! to tylko wam zaszkodzi! ag9, ovu mówi że nie ma takiej użytkowniczki :/ odezwij się, mój nick to eleonora ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-08-06 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
10t 3 d mam w podpisie
![]() Coraz dalej i robi się coraz bezpieczniej ![]() ![]() ![]() Niedługo ![]() Uf... ale gorąco. I jeszcze mam całe mieszkanie w farbie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zależy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ag9 - nie każda ma objawy więc nie martw się na zapas Gegee - uważam, że dobrze robisz odpuszczając lekarzy na pewien czas |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Rozeznanie
|
hej melduje się i ja
Geege zmien mi proszę om 5/08 eh ale się wczoraj nameczylam ale już dziś lepiej i do tego konowała już nie pojde na pewno a teraz czekam na koniec @ i monitornig zobaczymy co tam się dzieje przy okazji Prapid super ze jesteś mam nadzieje ze u Ciebie ok Dziewczyny mam oytanie co do wiesioka czy wiciskacie ten olej na lyzeczke jak pisze na opakowaniu czy normalnie lykacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Wreszcie znalazłam odpowiedni wątek. Czy mnie przyjmiecie? Też jestem 'starająca się'. Staramy się z mężem już od kilku miesięcy i nic. Wiem, że to może nie jest długo, ale nie jest mi z tym dobrze że nie wychodzi. Wcześniej było tak, że nie staraliśmy się bo nie mogliśmy pozwolić sobie na dziecko ze względu na moją pracę. Wiem, że praca to nie wszystko ale w moim zawodzie tak jest że jak się nie pracuje (nie bierze zleceń) to po powrocie do pracy nie ma już do czego wracać. Teraz (nareszcie) mam już inną możliwość i staramy się, ale jak na razie nic... ![]() Czuję tylko na sobie presję czasu bo już niemłoda jestem. Czasem to już nawet myślę, że może nic z tego nie będzie bo za długo czekaliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie, że przyjmiemy... a to ile masz lat i ile się staracie? PPPatinka - ja normalnie łykałam kapsułki, chyba że masz jakiś inny ten olej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Mam nadzieje że i mnie przyjmiecie ![]() Małgoś >>> witam i w tym wątku ========================= ========================= ======= 28 lat, om ok 19.07.2013 cykl starań- 1 / niepełny/. długość cyklu 26-29 dni. Z mężem / w dzień naszej rocznicy ślubu-04.08/ postanowiliśmy zacząć starania o dzidzi, kwas foliowy zażywam dopiero trzeci dzień / choć powinno się ponoć miesiąc przed planowanym poczęciem/ czekam na zrobienie testu.... nie denerwuje się, ale też mam jakieś obawy... bo wiem że wielu dziewczynom nie udaje się tak od razu...:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |||
Zakorzenienie
|
Ja się poczułam lepiej w 15 tc,
Kochana to dopiero początek, więc to wszystko dopiero się zaczyna ![]() Ja jak przestałam wymiotować to zaczęłam się martwić czy wszystko jest ok, więc i tak źle i tak niedobrze ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() 6 miesięcy to nie jest tak źle ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() To, że wielu dziewczynom nie udaje się od razu to nie znaczy, że Ty też należysz do tej grupy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Odetchniesz jak zaczniesz czuc ruchy dzidzi . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4320 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
może jak się az tak bardzo przejmujesz to zacznijcie od badan często teraz dziewczyny slysze ze maja problem z prolaktyna zresztą ja tez z nia walcze i tzta tez na badania warto wyslac po co czas marnować ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.