Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-05, 21:21   #4291
wpaula
Wtajemniczenie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
ta osoba nie przyjmowała żadnych leków... dopiero jak nie dała rady już zupełnie funkcjonować

oj sorka nie leki tylko lęki :p ogonka nie dopisalam ;p jak ktos ma stan y lękowe to w tych momentnach podnosi sie puls i cisnienie i takie zaburzenia pracy serca iles razy w ciagu dnia maja na nie wplyw niestety

lECE SPAC , jutro 23 dzien coraz blizej 29go i ewenetuallnej @ ale mialyscie racje ze 1 cykl boli najbardziej , mi sie juz nawet testu nie chce robic , kupilam sobie nie wiem po co nawet nie wiem czy wykorzystam :P juz nie jestem ciekawa jednej krechy wole poczekac i w ogole jakos juz czuje napiecie przed okresowe chyba jakas nerwowa jestem ogolnie i na mezus tez irytuje mnie ze np zostawil papierek po wafelku gdzie zawsze mam to gdzies:P
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-08-05 o 21:31
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 21:32   #4292
Malgos_12
Zakorzenienie

a z czego biorą się lęki jeśli nie ma to podłoża psychicznego? koło zamknięte ... to jednak nie był problem tylko z sercem ale dawało jeszcze inne objawy... zobacz mamy psychologów, psychiatrów i to jednak czemuś dowodzi - wszystko jest ze soba sprzężone i jedno ma wpływ na drugie... organizm człowieka to potężna machina jakby nie patrzeć
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 07:23   #4293
malinka1984
Zakorzenienie

Kurcze dziś 25 dc, @ w czwartek spodziewana, jajniki bolą, w tym cyklu oczywiście przytulanki były w czasie owu 8,9,12,13 dc ale jakoś nie przypuszczam żeby się tym razem udało jeśli nie udawało się do tej pory. Cały czas myślę o laparo i chyba we wrześniu się na to zdecyduje choć nie wiem czy to pomoże. Ehh łapę dołka
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2013-08-06 o 07:53
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 07:52   #4294
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Kurcze dziś 25 dc, @ w czwartek spodziewana, jajniki bolą, w tym cyklu oczywiście przytulanki były w czasie owu 8,9,12,13 dc ale jakoś nie przypuszczam żeby siętym razem udało jeśli nie udawało się do tej pory. Cały czas myślę o laparo i chyba we wrześniu się na to zdecyduje choć nie wiem czy to pomoże. Ehh łapę dołka
nie doluj sie ja trzymam kciuki , jak jajniki bola to chyba dobry objaw moze cos sie udalo albo to tylko@ ale miejmy nadzieje ze to pierwsze
Stary 2013-08-06, 07:55   #4295
malinka1984
Zakorzenienie

wpaula dzięki. Na dwoje babka wróżyła, nienawidzę tych dwóch dni przed spodziewaną @ bo człowiek myśli rozmyśla, najpierw ma nadzięję potem ma dołka - idzie świra dostać no ale cóż co ma być to będzie. Jutro idę do ginki pogadać może od następnego cyklu zaczniemy z CLO i pregnylem bo ja świra dostanę jak tak będę czekać nie robiąc nic.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-08-06, 08:02   #4296
Malgos_12
Zakorzenienie

Malinka - głowa do góry!na tym to właśnie polega, że nie udaje się jakiś czas a potem się "zaskoczy" i to często w najmniej oczekiwanym momencie
Stary 2013-08-06, 08:14   #4297
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
wpaula dzięki. Na dwoje babka wróżyła, nienawidzę tych dwóch dni przed spodziewaną @ bo człowiek myśli rozmyśla, najpierw ma nadzięję potem ma dołka - idzie świra dostać no ale cóż co ma być to będzie. Jutro idę do ginki pogadać może od następnego cyklu zaczniemy z CLO i pregnylem bo ja świra dostanę jak tak będę czekać nie robiąc nic.
tak moze jak ci zaproponuje to bedziesz sie lepiej czula i wroci nadzieja ale nie mozemy rozmawiac o nast cyklu kiedy nic jeszce nie wiadomo zrob tescik albo poczekaj na @ moze bedziesz szla do gine ale w innym celu wierze w to chociaz wiem ze to trudne ja wlasnie czuje ze nic z tego bardzo bym sie zdziwila :P ale tez czekam w napieciu TYLKO JA MAM 23 DZIEN i musze ejszce 6 dni czekac ;/
Stary 2013-08-06, 09:11   #4298
malinka1984
Zakorzenienie

wpaula oczekiwanie jest męczące fakt. Co do testów to nie robię zrobiłam test byłą I kreska a na drugi dzień okres szkoda kasy.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-08-06, 09:39   #4299
Gegee
Rozeznanie

Hej dziewczynki

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie słowa pocieszenia Dzisiaj nastrój jest już o niebo lepszy

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
No to naprawdę blisko mnie wylegujesz się
Co do tego jeziora to mogę Ci powtórzyć tylko to co słyszałam od innych i to co wie Twój mąż - najczystsze jezioro, niestety nic więcej nie wiem bo to jezioro należy pod rejon Gostyniński, a to już nie mój rewir
Ja osobiście unikam jeziora w Grabinie

Kobietko skoro wszystko jest dobrze to dajcie sobie na luz. Badania masz porobione, pęcherzyki pięknie rosną, więc może za bardzo chcesz maluszka i jakaś blokada?
Ja mam kuzynkę co od 2 lat się starają i lekarz powiedział, że u nich to blokada, a jeśli nie dadzą na luz to im żadne cuda nie pomogą.
Jesteś młoda, silna i na pewno będziesz miała dzidziusia, tylko to nie Twój czas, skończ swoje zobowiązania związane z pracą, zacznij budowę domu, a wtedy wszystko inne się ułoży. Przestań myśleć o lekarzach i monitoringach bo tylko przez takie gadanie babska odchodzi nadzieja i człowiek popada w depresje.
Głowa do góry.

Tak też zamierzamy zrobić - do końca roku żadnych lekarzy itp. rzeczy Co ma być to będzie, martwić się będziemy później. Też mi się wydaje, że to wszystko ma podłoże psychiczne... no bo innego wyjaśnienia już nie widzę Ogólnie jestem bardzo wrażliwą osobą i wszystko przeżywam ze zdwojoną siłą, martwię się i denerwuję. A że teraz też mam trochę nerwów i napięć to może ma to dodatkowy negatywny wpływ. Jak się ze wszystkim uporam to może i lżej będzie i wtedy się uda

Cytat:
Gegee u Nas przyczyny ciazy jako takiej nie ma wiec jedno za drugim sprawdzamy gdzie moze cos szwankowac wiec bylo juz HSG, potem histeroskopia operacyjna (bo znalezli polipa malutkiego na USG), teraz 4 cykl po histero i ciazy brak wiec dr. stwierdzila ze trzeba by zobaczyc czy endometriozy nie ma choc ja nie mam zadnych objawow.Sprawdzalam tez flore bakteryjna, chlamydia, ureaplasma i mycoplasma i oczywiscie wszystko ok. Laparo to juz w sumie ostatni przystanek przed IUI bo do 3-4 cykli staran po laparo i lekarze zalecaja IUI jesli nie ma sie dalej czego przyczepic.

I na HSG coś Ci wyszło? Wiem, że laparo robią przed IUI, ale jak nie ma niedrożności, zrostów itd. to takie mechaniczne robienie czegoś, a przecież niczego to nie zmieni, jak jest ok. Mi gin powiedziała, że oczywiście w klinice niepłodności zdecydują, ale ona u mnie nie widzi żadnych podstaw do HSG i laparo.... A to inwazyjne zabiegi i bez sensu męczyć pacjentkę jak nie ma takiej potrzeby

A owulację normalnie masz? Bo wspominałaś też o leczeniu clo.... Jak masz pęcherzyki to trochę to bez sensu chyba, więcej można zaszkodzić niż pomóc. Zobacz przez co Pppatinka przechodzi teraz..

Nie wolno tracić nadziei. Zobaczysz, uda się i nam Tylko chyba trzeba mocno wyluzować... Wiem, że to trudne i nawet nie wiadomo jak to zrobić, ten sam mam przecież problem Ale jakoś trzeba

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, ja ostatnio nie zaglądałam tutaj bo praca i upały mnie dobijają (chociaż upały kocham, ale skubańce męczą). Byłam u endo i zrobiłam wyniki, hormony i full morfologię, lekarka powiedziała że są superowe prolaktyna i tsh nawet mi się obniżyły od wiosny (z 20 i 2,5 do 15 i 2), kiedy to sama je sobie badałam. Wygoniła mnie i kazała działać dalej. Także działamy i przygotowuję grunt (czyli zmiękczam męża) pod badanie nasionek W sumie jak się uprę to jeszcze można by zrobić monitoring... czy monitoring pokazałby niedrożny jajowód? a jeśli nie to które badanie? i czy niedrożność daje jeszcze jakieś objawy, moze wiecie? tak hipotetyzuję...

czy któraś z was jeszcze jest na ovufriend? jeszcze bo przyjaźnimy się tam z gegee, pradip i madziusią (która od forum zrobiła sobie długą przerwę), zapraszamy

a infekcja ciągle mnie męczy, muszę znowu iść do gin. żadne leki nie działają, dwa tygodnie przerwy i wraca, swędzi, okropność!!! jak dobrze że mąż niczego nie załapał ode mnie! postanowiłam ze teraz pójdę do innego lekarza w enelmedzie, bo ta moja ginka leczy mnie za słabymi lekami. grrrr!!!!
Super, że hormony masz wszystkie w porządku Może u Ciebie też kwestia psychiki

A co do infekcji - twój tż też powinien się przeleczyć, bo to on może Cię cały czas zarażać. Nie ma cudów, żeby u Ciebie coś było, a u niego nic. A mężczyźni bardzo często przechodzą właśnie bezobjawowo.

Cytat:

my też w tym cyklu w którym się udało wcale nie szaleliśmy, a jednak okazał się owocny więc możesz się zdziwić
z inseminacją to chyba jeszcze warto poczekać, teraz najlepiej przestać myśleć o tym, że się staracie - choć to na pewno nie jest łatwe ale dobrze wam to zrobi

Ja niestety nie pracuję w zawodzie, bo po studiach wyjechałam do IE i złapałam pierwszą pracę, nabyłam doświadczenia i tak się to za mną ciągnie. Bałam się wtedy, że sobie z językiem nie poradzę ...nadal sobie o tym myślę czy poradziłabym sobie np w biurze podróży, ale z drugiej strony ja tutaj załatwiałam już chyba wszystko (od kupna auta, zakładania firmy, organizowania pogrzebu i kremacji po mniejsze rzeczy więc czasami chyba brakuje mi wiary w siebie, a i jeszcze mam niezłą pracę, nieźle płatną i dobrze mi z tym... więc na razie tak zostanie
Kochane jesteście

Jak Ci dobrze w tej pracy co masz, to nie ma sensu zmieniać Ciężko o pracę, w której atmosfera jest ok i jeszcze człowiek zadowolony z zarobków. Ale jeśli blokuje Cię brak wiary to koniecznie powinnaś coś z tym zrobić. Jak sobie poradzisz w swoim zawodzie, odnajdziesz się i dasz radę z językiem to jaką wtedy będziesz miała satysfakcję A sama mówisz, że przecież dajesz radę, więc na pewno dałabyś i w pracy

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Co do drożności jajowodu to monitoring pokaże Ci raczej tylko to czy rosną u Ciebie pęcherzyki, czy jest pęcherzyk dominujący odpowiedniej wielkości i potem czy pęknął, czyli czy była owulacja. Masz też wtedy z większym prawdopodobieńśtwem wyznaczony terminu owu. Może się okazac ze np. pęcherzyki nie rosną, ale nie pękają i w tym jest problem.

Gegee - nie trać wiary, zawsze mogłoby być gorzej... Może akurat ten cykl okaże się "tym" ? Często tu bywało, że te stracone na pozór okazywały się ciążowymi.

U mnie dzisiaj 8t3d, nadal jednak schizy mam ogromne i boję się czy wszystko jest ok, zwłaszcza przez te stresy które mam ostatnio. Na poprawę się nie zanosi, wybieram się do psychologa, może mi pomoże jakoś to wszystko poukładać...

Pod koniec tygodnia zrobię sobie chyba usg, może się trochę uspokoję na następnie dni...
Zgadzam się - na monitoringu takich rzeczy nie widać. Ale niedrożność też zazwyczaj nie powstaje sama z siebie. Z wywiadu można dowiedzieć się czy zrosty miały z czego powstać (przebyte zabiegi, operacje), poza tym jak pęcherzyki nie pękają to coś się z nimi potem dzieje, często wchłaniają się w różnych miejscach, tworzą polipy itp. i wtedy ryzyko niedrożności też jest większa.... Poprawcie mnie jeśli się mylę, bo może coś źle zrozumiałam, ale tak mi się wydaje, po tym co usłyszałam i wyczytałam

Ag9 - współczuję, że masz taki kiepski okres teraz i nie możesz spokojnie cieszyć się ciążą. Może psycholog to rzeczywiście dobry pomysł? Fachowa pomoc jest bezcenna. Nic nie tracisz, a zawsze może być lepiej Trzymaj się cieplutko

Cytat:
Kurcze dziś 25 dc, @ w czwartek spodziewana, jajniki bolą, w tym cyklu oczywiście przytulanki były w czasie owu 8,9,12,13 dc ale jakoś nie przypuszczam żeby się tym razem udało jeśli nie udawało się do tej pory. Cały czas myślę o laparo i chyba we wrześniu się na to zdecyduje choć nie wiem czy to pomoże. Ehh łapę dołka
Nie dołuj się Tak jak Ci wyżej napisałam - nam też się uda - zobaczysz Też mam takie myśli, że skoro tyle razy nie wyszło to niby czemu teraz miałoby wyjść - ale tak to właśnie działa Tylu dziewczynom się udaje, i nie mówię o tych co od razu zaskoczyły, ale o tych co walczyły bardzo długo, 10 cykli, 12, 17, 20 i jeszcze więcej. i często to jest tak, że właśnie bez leczenia, bez konkretnego powody, nagle bach i wyszło U Ciebie też tak będzie zobaczysz Rozumiem jednak, że wkurzające i męczące jest to, że nie wiadomo kiedy
Stary 2013-08-06, 09:57   #4300
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gin na usg no i już po owu - pęcherzyk pęknięty. Przytulaliśmy się przez weekend, więc jest ok. Ale humor mam jakiś zrypany.. Gin znowu powiedziała, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, do niczego nie może się przyczepić. Podliczyła wszystkie cykle, podsumowała wszystkie monitoringi i stwierdziła, że więcej już nie może pomóc. Mamy się jeszcze wyluzować i nacieszyć sobą przez jakieś 2-3 cykle i jak nie wyjdzie to kieruje nas do kliniki niepłodności z sugestią inseminacji Ehhhh.... jakoś tak powietrze ze mnie zeszło i mam dołka teraz... Zwłaszcza, że od kilku dni mam lekki kryzys i rozechwianie emocjonalne
Gegee, gdzie twoja wiara
Wszystko jest w porządku, musisz przestać myśleć o ciąży.
Jestem tego doskonałym przykładem
8 cykli bezskutecznych, a w 9 się udało gdzie była za wysoka prolaktyna, TSH i w dodatku obrona na głowie

Masz bardzo mądrą ginkę Zaufaj jej

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, ja ostatnio nie zaglądałam tutaj bo praca i upały mnie dobijają (chociaż upały kocham, ale skubańce męczą). Byłam u endo i zrobiłam wyniki, hormony i full morfologię, lekarka powiedziała że są superowe prolaktyna i tsh nawet mi się obniżyły od wiosny (z 20 i 2,5 do 15 i 2), kiedy to sama je sobie badałam. Wygoniła mnie i kazała działać dalej. Także działamy i przygotowuję grunt (czyli zmiękczam męża) pod badanie nasionek W sumie jak się uprę to jeszcze można by zrobić monitoring... czy monitoring pokazałby niedrożny jajowód? a jeśli nie to które badanie? i czy niedrożność daje jeszcze jakieś objawy, moze wiecie? tak hipotetyzuję...

a infekcja ciągle mnie męczy, muszę znowu iść do gin. żadne leki nie działają, dwa tygodnie przerwy i wraca, swędzi, okropność!!! jak dobrze że mąż niczego nie załapał ode mnie! postanowiłam ze teraz pójdę do innego lekarza w enelmedzie, bo ta moja ginka leczy mnie za słabymi lekami. grrrr!!!!
za wyniki
Infekcję musisz leczyć z Tż inaczej nigdy się tego nie pozbędziesz. Ja też miałam na początku tego roku grzybka i leczyliśmy się oboje. No i przez okres leczenia przytulanko tylko w gumkach
Tż -ty często przechodzą infekcje bezobjawowo, mój też nie miał żadnych.

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość

ja szczerze mowiac w blokady psychiczne nie wierze , bo skoro wszystko dziala np dobrze i plemnik dociera do komorki jajowej gotowej to nie rozmysli sie i nie zawroci tylko dlatego ze ktos mysli i okropnie pragnie dzidziusia , no chyba ze partner sie stresuje mega i mzoe ze stresu zabije mu plemniki czy co , ale skoro pecherzyk peka i czeka na plemnika to psychika pzreciez nie doprowadzi do tego zeby komorka jajowa olala plemnika :P no nie wiem tak mi sie wydaje

Dla mnie stwierdzenie lekarza blokada psychiczna to jest tak jak np masz jakas dolegliwosc cos cie boli lekarze nie wiedza co to i mowia ci ze taka twoja uroda :P gdzie sie nie pojdzie to taka uroda
A ja wierzę. Gdzieś słyszałam, że stres podwyższa poziom prolaktyny, a ta jak wiadomo miesza nam w owulacji.
Inne hormony być może też szaleją.
Poza tym wiele jest par, które zaszły po tym jak wyluzowały. Może to czysty przypadek, a może coś w tym jest

Cytat:
No to trzymam kciuki

A mi powoli mijają pierwsze ciążowe objawy. Mdłości zdarzają się rzadko i mam troszkę więcej energii, ale dalej nic mi się nie chce
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:27   #4301
malinka1984
Zakorzenienie

Gegee HSG wykazało że wszystko ok, po histero też tylko że wycieli polipa i nie było innych nieprawidłowości. Co do cykli to regularne, owu jest, pęcherzyk pęka z lewego jajnika zawsze...
Wiem że czasami można nabroić ale ja już sama nie wiem ile można czekać, ja bym chciała cokolwiek robić, wiem wiem to dopiero 9cs ale dla mnie to jest aż 9 cykl...ehhh
koziemleko cieszę się że mijają już dolegliwości ciążowe i teraz będziesz mogła się w pełni cieszyć tym pięknym stanem.
Co do stresu to ja polecam picie meliski nie zaszkodzi.
Tp 31.03.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:29   #4302
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Gegee HSG wykazało że wszystko ok, po histero też tylko że wycieli polipa i nie było innych nieprawidłowości. Co do cykli to regularne, owu jest, pęcherzyk pęka z lewego jajnika zawsze...
Wiem że czasami można nabroić ale ja już sama nie wiem ile można czekać, ja bym chciała cokolwiek robić, wiem wiem to dopiero 9cs ale dla mnie to jest aż 9 cykl...ehhh
koziemleko cieszę się że mijają już dolegliwości ciążowe i teraz będziesz mogła się w pełni cieszyć tym pięknym stanem.
ile bierzesz tabletek wiesiołka dziennie??

Ja uważam, że czasami można sobie zaszkodzić niż pomóc taką nadgorliwością. Kobiety tak mają, że jak sobie coś postanowią to chciały by to na już, a niestety musimy poczekać. Daj sobie trochę czasu. Poczekaj spokojnie do roku, wiem, że łatwo się komuś doradza, ale Ja jeśli posłuchałabym się mojej gin to bym faszerowała się tabletkami anty bo stwierdziła u mnie menopauzę, a okazało się, że źle wyliczyła mi dni w których mam zrobić badania na hormon. Dobrze, że TŻ i mama sprowadzili mnie na ziemię, poszłam do innego gin (jak ochłonęłam) powtórzyłam badanie i okazało się, że są idealne, lekarz kazał odpuścić bo ciąża to nie sukienka, że pójdę do sklepu i kupuję. Odpuściliśmy starania na 4 miesiące, okazało się, że wyjazd na majówkę zaowocował małym szkrabem To był weekend w którym postanowiliśmy przestać się zabezpieczać, bawiliśmy się, spożywaliśmy % nie myśląc o ciąży tylko o przyjemnościach kiedy Nam się chciało i gdzie Nam się chciało

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Hej dziewczynki

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie słowa pocieszenia Dzisiaj nastrój jest już o niebo lepszy

Tak też zamierzamy zrobić - do końca roku żadnych lekarzy itp. rzeczy Co ma być to będzie, martwić się będziemy później. Też mi się wydaje, że to wszystko ma podłoże psychiczne... no bo innego wyjaśnienia już nie widzę Ogólnie jestem bardzo wrażliwą osobą i wszystko przeżywam ze zdwojoną siłą, martwię się i denerwuję. A że teraz też mam trochę nerwów i napięć to może ma to dodatkowy negatywny wpływ. Jak się ze wszystkim uporam to może i lżej będzie i wtedy się uda
Ja już Ci powiedziałam, że Waszą rocznicę ślubu będziecie spędzać w 3 My z Malgos będziemy rodzić, a Ty będziesz męczyć się z mdłościami i zachciankami

justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:36   #4303
malinka1984
Zakorzenienie

justiii87 w tym cyklu do owu brałam po 2 tabletki dziennie, rano i wieczorem. Zaczęłam po jednej tabletce do 5dc ale przeczytałam że to mało i w sumie od 6dc do 11 dc brałam po dwie.
Co do ciekawych powiedzonek lekarzy to ja usłyszałam że " ciąża to nie koncert życzeń, zamawiam i już"
Tp 31.03.2015
Stary 2013-08-06, 11:57   #4304
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
justiii87 w tym cyklu do owu brałam po 2 tabletki dziennie, rano i wieczorem. Zaczęłam po jednej tabletce do 5dc ale przeczytałam że to mało i w sumie od 6dc do 11 dc brałam po dwie.
Co do ciekawych powiedzonek lekarzy to ja usłyszałam że " ciąża to nie koncert życzeń, zamawiam i już"
To Ja w tym cyklu co przestaliśmy się zabezpieczać brałam po 6 tabletek wiesiołka i naprawdę czułam różnicę, nawet TŻ się śmiał, że chyba całe dnie chodzę napalona, że musimy na Mazury się przeprowadzić :P

Wiesiołek pomaga także na odchudzanie i wzmacnia włosy, skórę i paznokcie :P, więc trzy korzyści w jednym Ja brałam 3 x 2 tabletki , więc zwiększ swoją dawkę na pewno Ci nie zaszkodzi, a jedynie może pomóc

Nasze skarpetki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5388.jpg (100,8 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-08-06, 12:14   #4305
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Kurcze Dziewczyny, kiedy ja się lepiej poczuję?:\

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 12:20   #4306
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
jak urodzisz;p chociaz i to niekoniecznie zalezy jaki porod;p ciesz sie malenstwem i tym ze dobrze sie wszystko rozwija dla takiego szczescia jakim jest dziecko warto pocierpiec potem juz bedzie sama radosc

chetnie bym sie z toba zamienila i pewnie niejedna z dziewczyn tutaj my tez cierpimy ale w inny sposob niestety

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-08-06 o 12:22
Stary 2013-08-06, 13:31   #4307
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Gegee, gdzie twoja wiara
Wszystko jest w porządku, musisz przestać myśleć o ciąży.
Jestem tego doskonałym przykładem
8 cykli bezskutecznych, a w 9 się udało gdzie była za wysoka prolaktyna, TSH i w dodatku obrona na głowie

Masz bardzo mądrą ginkę Zaufaj jej

A mi powoli mijają pierwsze ciążowe objawy. Mdłości zdarzają się rzadko i mam troszkę więcej energii, ale dalej nic mi się nie chce

Super, że lepiej się czujesz który to już tydzień?

Cytat:
Kochana, moim zdaniem nie powinnaś już nic robić, bo na prawdę bardziej sobie zaszkodzisz niż pomożesz Po co clo jak masz owulację? Przecież niczego to nie zmieni, a możesz mieć potem dużo gorzej i wtedy będzie prawdziwy problem. Podobnie z laparo - po co iść na bolesny zabieg jak nie ma wyraźnych w skazań? Wiem, że niepowodzenie męczy strasznie, sama też borykam się już 8 cykl, więc doskonale Cię rozumiem. Ale nie przyspieszymy pewnych rzeczy. Jeżeli zdrowotnie jest wszystko ok, to nie ma sensu ingerować. Będziesz się tylko dodatkowo stresować i nakręcać. Wstrzymaj się jeszcze. Nie bez powodu mówią, żeby jednak do roku a nawet dwóch nic nie robić tylko na spokojnie się kochać

A wiesiołek to tak jak Justii radzi - bierze się w dużo większych ilościach. Spróbuj, może akurat zdziała cuda

Cytat:

Ja już Ci powiedziałam, że Waszą rocznicę ślubu będziecie spędzać w 3 My z Malgos będziemy rodzić, a Ty będziesz męczyć się z mdłościami i zachciankami

Wiem, wiem i tego się trzymam Ale jak wyjdzie to normalnie każę Ci zmienić profesję i zająć się wróżbami. Kokosy na tym zarobisz

Cytat:
Nasze skarpetki
Cudo Te wszystkie maleńkie rzeczy są tak śliczne, że jak przyjdzie mi je kupować to chyba oszaleję i przepuszczę całą kasę
Stary 2013-08-06, 14:32   #4308
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Na pewno jest wszystko dobrze ! Masz jakieś dziwne objawy, że się martwisz?? Każda kobieta się martwi o swoje maleństwo, więc nie dziwię Ci się, że cały czas się zamartwiasz. Tak już teraz pozostanie do końca Naszych dni
Generalnie najbardziej się martwię brakiem objawów :/ od początku odkąd wiem o ciąży prawie ich nie mam. No i poza tym to boję się że stres może zaszkodzić fasolce.
Stary 2013-08-06, 15:25   #4309
malinka1984
Zakorzenienie

Dziewczyny chyba za Wasza rada a szczegolnie Gegee odwolalam juttrzejsza wizyte u ginki, nie ma co sie faszerowac lekami jesli wszystko jest ok., bede sie martwic 23.12 bo wtedy minie dokladnie rok od poczatku staran. Dzieki dziewczyny.
ag9 nie zamartwiaj sie na zapas, wszystko jest ok i tego sie trzymaj.
Tp 31.03.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 17:50   #4310
Eleo765
Zadomowienie

Macie rację z tą infekcją, ostatnio mi ginka powiedziała że jak jeszcze raz wrócę to zrobimy wymaz. Na 14 sierpnia zapisałam się do całkiem innego lekarza, poproszę o wymaz i leki także dla mężusia. Co ciekawe, poprzedni ginekolodzy pytali mnie czy mąż ma objawy, mówiłam że nie i stwierdzali że w takim razie leczę się tylko ja.

Gegee, jak ty się podłamałaś to ja się zaraz rozpłacze, ciąży na tobie obowiązek trzymania nas w ryzach

dziewczyny, nie panikujcie, nie stresujcie się, nie warto! to tylko wam zaszkodzi!

ag9, ovu mówi że nie ma takiej użytkowniczki :/ odezwij się, mój nick to eleonora

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2013-08-06 o 18:07
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 18:50   #4311
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Super, że lepiej się czujesz który to już tydzień?
10t 3 d mam w podpisie
Coraz dalej i robi się coraz bezpieczniej

Cytat:
Niedługo

Uf... ale gorąco. I jeszcze mam całe mieszkanie w farbie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 19:48   #4312
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
to super, tylko się cieszyć
Cytat:
to zależy ja przestałam wymiotować na początku 15 tyg mdłości nadal mnie napadają od czasu do czasu, a i energii mam ostatnio troszkę więcej z tym, że u ciebie wszystko może być w innym czasie

Cytat:
Dziewczyny chyba za Wasza rada a szczegolnie Gegee odwolalam juttrzejsza wizyte u ginki, nie ma co sie faszerowac lekami jesli wszystko jest ok., bede sie martwic 23.12 bo wtedy minie dokladnie rok od poczatku staran. Dzieki dziewczyny.
ag9 nie zamartwiaj sie na zapas, wszystko jest ok i tego sie trzymaj.
myślę, że to bardzo mądra decyzja

Ag9 - nie każda ma objawy więc nie martw się na zapas
Gegee - uważam, że dobrze robisz odpuszczając lekarzy na pewien czas
Stary 2013-08-06, 20:00   #4313
PPPatinka
Rozeznanie

hej melduje się i ja

Geege zmien mi proszę om 5/08 eh ale się wczoraj nameczylam ale już dziś lepiej i do tego konowała już nie pojde na pewno a teraz czekam na koniec @ i monitornig zobaczymy co tam się dzieje przy okazji

Prapid super ze jesteś mam nadzieje ze u Ciebie ok

Dziewczyny mam oytanie co do wiesioka czy wiciskacie ten olej na lyzeczke jak pisze na opakowaniu czy normalnie lykacie?
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:06   #4314
Pacynka
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Wreszcie znalazłam odpowiedni wątek.
Czy mnie przyjmiecie?

Też jestem 'starająca się'. Staramy się z mężem już od kilku miesięcy i nic. Wiem, że to może nie jest długo, ale nie jest mi z tym dobrze że nie wychodzi.
Wcześniej było tak, że nie staraliśmy się bo nie mogliśmy pozwolić sobie na dziecko ze względu na moją pracę. Wiem, że praca to nie wszystko ale w moim zawodzie tak jest że jak się nie pracuje (nie bierze zleceń) to po powrocie do pracy nie ma już do czego wracać. Teraz (nareszcie) mam już inną możliwość i staramy się, ale jak na razie nic...
Czuję tylko na sobie presję czasu bo już niemłoda jestem. Czasem to już nawet myślę, że może nic z tego nie będzie bo za długo czekaliśmy.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 20:12   #4315
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Czy mnie przyjmiecie?

Też jestem 'starająca się'. Staramy się z mężem już od kilku miesięcy i nic. Wiem, że to może nie jest długo, ale nie jest mi z tym dobrze że nie wychodzi.
Wcześniej było tak, że nie staraliśmy się bo nie mogliśmy pozwolić sobie na dziecko ze względu na moją pracę. Wiem, że praca to nie wszystko ale w moim zawodzie tak jest że jak się nie pracuje (nie bierze zleceń) to po powrocie do pracy nie ma już do czego wracać. Teraz (nareszcie) mam już inną możliwość i staramy się, ale jak na razie nic...
Czuję tylko na sobie presję czasu bo już niemłoda jestem. Czasem to już nawet myślę, że może nic z tego nie będzie bo za długo czekaliśmy.
hej
pewnie, że przyjmiemy... a to ile masz lat i ile się staracie?

PPPatinka - ja normalnie łykałam kapsułki, chyba że masz jakiś inny ten olej
Stary 2013-08-06, 20:51   #4316
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
hej

Mam 33 lata już niestety, a staramy się od 6-ciu miesięcy.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 21:01   #4317
asiulka_22
Zakorzenienie

Witajcie
Mam nadzieje że i mnie przyjmiecie
Małgoś >>> witam i w tym wątku
========================= ========================= =======
28 lat, om ok 19.07.2013 cykl starań- 1 / niepełny/. długość cyklu 26-29 dni.
Z mężem / w dzień naszej rocznicy ślubu-04.08/ postanowiliśmy zacząć starania o dzidzi,
kwas foliowy zażywam dopiero trzeci dzień / choć powinno się ponoć miesiąc przed planowanym poczęciem/ czekam na zrobienie testu....
nie denerwuje się, ale też mam jakieś obawy... bo wiem że wielu dziewczynom nie udaje się tak od razu...:/
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 23:03   #4318
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się poczułam lepiej w 15 tc,
Kochana to dopiero początek, więc to wszystko dopiero się zaczyna
Ja jak przestałam wymiotować to zaczęłam się martwić czy wszystko jest ok, więc i tak źle i tak niedobrze

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej melduje się i ja

Geege zmien mi proszę om 5/08 eh ale się wczoraj nameczylam ale już dziś lepiej i do tego konowała już nie pojde na pewno a teraz czekam na koniec @ i monitornig zobaczymy co tam się dzieje przy okazji

Prapid super ze jesteś mam nadzieje ze u Ciebie ok

Dziewczyny mam oytanie co do wiesioka czy wiciskacie ten olej na lyzeczke jak pisze na opakowaniu czy normalnie lykacie?
Ja łykałam całe kapsułki - http://araniella.pinger.pl/m/5097657

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny
Czy mnie przyjmiecie?

Witaj
6 miesięcy to nie jest tak źle Na Was też przyjdzie czas

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Witajcie
Z mężem / w dzień naszej rocznicy ślubu-04.08/ postanowiliśmy zacząć starania o dzidzi,
kwas foliowy zażywam dopiero trzeci dzień / choć powinno się ponoć miesiąc przed planowanym poczęciem/ czekam na zrobienie testu....
nie denerwuje się, ale też mam jakieś obawy... bo wiem że wielu dziewczynom nie udaje się tak od razu...:/
Witaj

To, że wielu dziewczynom nie udaje się od razu to nie znaczy, że Ty też należysz do tej grupy
Stary 2013-08-07, 00:47   #4319
Trele_Morele
Zakorzenienie

Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Generalnie najbardziej się martwię brakiem objawów :/ od początku odkąd wiem o ciąży prawie ich nie mam. No i poza tym to boję się że stres może zaszkodzić fasolce.
Nie martw sie, moja ciaza tez jest praktycznie bezobjawowa. Teraz dopiero, mniej wiecej Od 30 tyg zaczynam sie czuc gorzej, ale I tak rewelacyjnke w porownaniu z innymi dziewczynami. Zgage mialam z 5 razy, zadnych wymiotow, bolu głowy . No moze mdlilo mnie ze dwa razy.
Odetchniesz jak zaczniesz czuc ruchy dzidzi .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 06:57   #4320
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny
Czy mnie przyjmiecie?

witamy

może jak się az tak bardzo przejmujesz to zacznijcie od badan często teraz dziewczyny slysze ze maja problem z prolaktyna zresztą ja tez z nia walcze i tzta tez na badania warto wyslac po co czas marnować )

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
hej

ja mam OEPAROLOR i tak pisze na oplakowaniu ze kapsulke wicisnac na lyzeczke

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Witajcie
Witam i trzemam kciuki aby szybko się udało )
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości