|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Z tym podwyższaniem to racja, ale po pierwsze tylko na macierzyński wychodzi (jak coś z ciążą nie bardzo no to niestety w tym czasie nic się nie dostanie), a po drugie mają to znieść. Więc jak szybko nie uda się zajść to i tak może się okazać, że nie skorzystam Cytat:
Cytat:
Nie mogę się doczekać takich momentów. Chociaż nie wiem czemu, jak o tym myślę to się trochę boję ![]() Cytat:
Cytat:
Bo też się obawiam o mojego męża. Już teraz ma ze mną niezłe przeboje, potrafię być nieznośna, a jak już zbliżam się do @ to pms okropny.---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Masakra ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- A.... i zapomniałam się pochwalić, że w piątek byłam na usg i mam piękny dorodny pęcherzyk z prawego jajnika - 18 mm. Gin już sama się dziwi, czemu jeszcze w ciąży nie jestem, bo macica wręcz idealna do rodzenia.
|
|
|
#4262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ciężko nam idzie wymyślanie . Miał być Krzyś...U mnie właśnie jakoś wszyscy dziewczynkę obstawiali od samego początku - rodzice i teście i znajomi w pracy, a ja miałam nadzieję na ptasiorka na USG. Ale cieszę się, że już wiem bo można chociaż trochę brzuch spersonalizować tak więc... jak dziewczyny poznacie płeć to najbliżsi jeszcze bardziej będą się cieszyć
|
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
a my wrocilismy z nad jeziorka, znajomi rodzicow mieli mala coreczke 4 letnia , o 12 w nocyjej rodzice tancyzli a ona zmeczona i sie pokladala, to moja maz ja wzial zrobil jej z krzesel lezanke i przykryl ja cala i rozmawial z nia i jak tylko cos sie jej odkrylo to jej przykrywal
w ogole bawil sie z nia az serce sie z jednej strony raduje ze lubi dzieci i od razu mialam wyobrazenia jakby sie nasza kruszynka zajmowal, a z drugiej strony smutek bo moja szyjka sie obnizylla i jest twarda zupelnie jak co mesiac na okres do tego po owulacji zawsze wyskakuja mi podskorne krostki przed okresem i miesiac jak kazdy wyskoczyly , jestem na 99,9 % pewna ze ciazy nie ma w ogole moj maz sam do mnie powiedzial ze jak sie teraz nie udalo to sam pojdzie zbadac plemniczki, przykro mi ze on tak bardzo chce maluszka a ja nie mgoe mu poki co dac ;/ no nic nie ma co marudzic trzeba sie starac dalej moze usg nam pomoze
|
#4264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj byłam wściekła nie wiadomo na co. Na szczęście, jak zwykle pomogła czekolada ![]() Cytat:
Cytat:
A mój Tż boi się wziąć kilkumiesięczne dziecko na ręce Będzie musiał się przełamać Nie skreślaj jeszcze tego cyklu. Organizmowi zajmuje jakiś czas zanim załapie, że jest w ciąży Ale mi cały dzień duszno |
|||
|
|
|
#4265 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
zrobie wymaz na bakterie mojego meza przepadamy i zmonitorujemy wszystko bo moze prpostu w zlym momemncie sie kochamy ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
po takich zyczeniach fasolka musi juz byc hehe:P ale nie w tym cyklu raczej:PPP
|
|
#4266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
A nad którym jeziorem tak wygrzewacie dupska?
|
||
|
|
|
#4267 |
|
Wtajemniczenie
|
Estradiol
Prolaktyna Testosteron SHGB globulina wiazaca hormony plciowe LH FSH TSH A ty mialas robione jakies ???? wlasnie nie wiem czy to sa wystarczajace do stwierdzenia nieprawidlowosci
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-04 o 21:42 |
|
|
|
#4268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że szybko ci się to wszystko ureguluje... a może to ma jakiś związek z tym usunięciem polipa? Cytat:
![]() uroki ciąży mówisz? a może to jakieś okolice twojej @ gdyby występowała? ja nie miałam żadnych wahań nastrojów, ani normalnie ani tym bardziej teraz ... (na szczęście dla mojego tż-t) Cytat:
O to perfekcyjny pęcherzyk - teraz działajcie sobie na spokojnie ![]() A co do moich studiów to rzeczywiście były bardzo ciekawe, nie wspomnę o takich normalnych zajęciach jak basen, taniec (poznaliśmy kroki tańców ludowych i całej tej reszty), mieliśmy zajęcia w terenie, dużo sportu i rekreacji...choć ekonomicznych przedmiotów też nie było mało, mimo to świetnie wspominam ten czas
|
||||
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą to mam jamochłona i często zdarza mi się wstać świtem i zrobić sobie przed-śniadanie ![]() Zmykam, podglądam, trzymam kciuki i za miesiąc znów zdaję relację
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4272 |
|
Rozeznanie
|
Po usunieciu polipa cykle miałam 27-30dni wiec wszystko było ok rzez kilka miesięcy dopiero po clostybegecie tak mi się dzieje
Dziewczyny dziś w nocy myslam ze urodze własne narządy tak brzuch mnie bolał zaczelam troszkę plamic ale to nie okres teraz już trochę mniej boli ale to pewnie dlatego ze wzielam leki i teraz tylko cmi już nie wiem co mi się dzieje (
|
|
|
|
#4273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale objawy mam w tej chwili typowo przed okresowe, bo wahania nastroju i pryszcz mi wyskoczył A myślałam, że w ciąży chociaż z tym będę mieć spokój ![]() Też słyszałam o tym programie. To dodatkowy i wielki powód żeby wyjechać z kraju Cytat:
Ja już jestem do przodu 2 kg (albo i więcej dawno się nie ważyłam) a to dopiero 10 tydzień Cytat:
Co ci się tam dzieje? Ty powinnaś zaskarżyć tego lekarza
|
|||
|
|
|
#4274 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się
Chociaż dzisiaj średni humor mi dopisuje...No to my bliziutko z Gostynina A jeździmy nad jez. Białe. Mąż jeździł i nad inne, ale teraz to już tylko nad to. Mam nadzieję, że rzeczywiście jest ono ok Masz jakieś info? ![]() Cytat:
Ale co z tego wyjdzie to się dopiero okaże... Nadziei nie mam, bo w tym miesiącu wybitnie nam się nie chce szaleć i chyba tylko tak na owu się zebraliśmy w sobie ![]() A studia rzeczywiście fajne ![]() Pracujesz teraz w zawodzie? Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dzisiaj u gin na usg no i już po owu - pęcherzyk pęknięty. Przytulaliśmy się przez weekend, więc jest ok. Ale humor mam jakiś zrypany.. Gin znowu powiedziała, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, do niczego nie może się przyczepić. Podliczyła wszystkie cykle, podsumowała wszystkie monitoringi i stwierdziła, że więcej już nie może pomóc. Mamy się jeszcze wyluzować i nacieszyć sobą przez jakieś 2-3 cykle i jak nie wyjdzie to kieruje nas do kliniki niepłodności z sugestią inseminacji Ehhhh.... jakoś tak powietrze ze mnie zeszło i mam dołka teraz... Zwłaszcza, że od kilku dni mam lekki kryzys i rozechwianie emocjonalne
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-08-05 o 11:56 |
|||
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
stęskniłam się za Wami... |
|
|
|
#4276 |
|
Rozeznanie
|
A wiesz ja my za Tobą? Co słychać? Lepiej już?
|
|
#4277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej nie myśl teraz co będzie kiedyś tylko skup się na tym, że teraz jest po owu i czekasz na II skoro ona nie widzi problemu to i Ty go nie szukaj![]() A tak poza tym jak nam tak nie wychodziło to szczerze mówiąc wolałam mieć już tą inseminację i uwierzyć, że przyniesie nam upragnione II... Gegee wracaj na pozytywne tory!
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee no to u Nas podobnie choc jeszcze moze w przyszlym cyklu laparo zeby juz miec pelny wglad ze wszystko jest ok...ehh ale co nie ma co sie lamac bedzie dobrze-MUSI
|
#4279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A masz jakieś wskazania do laparo? Bo w moim przypadku w ogóle o tym nie wspomniała.... Są jakieś objawy, przy których bierze się to pod uwagę czy robi się z automatu w każdym przypadku?
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego jeziora to mogę Ci powtórzyć tylko to co słyszałam od innych i to co wie Twój mąż - najczystsze jezioro, niestety nic więcej nie wiem bo to jezioro należy pod rejon Gostyniński, a to już nie mój rewir Ja osobiście unikam jeziora w Grabinie Kobietko skoro wszystko jest dobrze to dajcie sobie na luz. Badania masz porobione, pęcherzyki pięknie rosną, więc może za bardzo chcesz maluszka i jakaś blokada? Ja mam kuzynkę co od 2 lat się starają i lekarz powiedział, że u nich to blokada, a jeśli nie dadzą na luz to im żadne cuda nie pomogą. Jesteś młoda, silna i na pewno będziesz miała dzidziusia, tylko to nie Twój czas, skończ swoje zobowiązania związane z pracą, zacznij budowę domu, a wtedy wszystko inne się ułoży. Przestań myśleć o lekarzach i monitoringach bo tylko przez takie gadanie babska odchodzi nadzieja i człowiek popada w depresje. Głowa do góry. |
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee u Nas przyczyny ciazy jako takiej nie ma wiec jedno za drugim sprawdzamy gdzie moze cos szwankowac wiec bylo juz HSG, potem histeroskopia operacyjna (bo znalezli polipa malutkiego na USG), teraz 4 cykl po histero i ciazy brak wiec dr. stwierdzila ze trzeba by zobaczyc czy endometriozy nie ma choc ja nie mam zadnych objawow.Sprawdzalam tez flore bakteryjna, chlamydia, ureaplasma i mycoplasma i oczywiscie wszystko ok. Laparo to juz w sumie ostatni przystanek przed IUI bo do 3-4 cykli staran po laparo i lekarze zalecaja IUI jesli nie ma sie dalej czego przyczepic.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-08-05 o 20:49 |
|
|
|
#4282 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, ja ostatnio nie zaglądałam tutaj bo praca i upały mnie dobijają (chociaż upały kocham, ale skubańce męczą). Byłam u endo i zrobiłam wyniki, hormony i full morfologię, lekarka powiedziała że są superowe
prolaktyna i tsh nawet mi się obniżyły od wiosny (z 20 i 2,5 do 15 i 2), kiedy to sama je sobie badałam. Wygoniła mnie i kazała działać dalej. Także działamy i przygotowuję grunt (czyli zmiękczam męża) pod badanie nasionek W sumie jak się uprę to jeszcze można by zrobić monitoring... czy monitoring pokazałby niedrożny jajowód? a jeśli nie to które badanie? i czy niedrożność daje jeszcze jakieś objawy, moze wiecie? tak hipotetyzuję...czy któraś z was jeszcze jest na ovufriend ? jeszcze bo przyjaźnimy się tam z gegee, pradip i madziusią (która od forum zrobiła sobie długą przerwę), zapraszamy![]() a infekcja ciągle mnie męczy, muszę znowu iść do gin. żadne leki nie działają, dwa tygodnie przerwy i wraca, swędzi, okropność!!! jak dobrze że mąż niczego nie załapał ode mnie! postanowiłam ze teraz pójdę do innego lekarza w enelmedzie, bo ta moja ginka leczy mnie za słabymi lekami. grrrr!!!! |
|
|
|
#4283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ide teraz bo i tak nie wierze ze ejstem w ciazy bo wszystko mi wkazuje na to ze nie a tak to jak cos podejme leczenie![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie stwierdzenie lekarza blokada psychiczna to jest tak jak np masz jakas dolegliwosc cos cie boli lekarze nie wiedza co to i mowia ci ze taka twoja uroda :P gdzie sie nie pojdzie to taka uroda
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-05 o 21:39 |
||
|
|
|
#4284 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc możesz się zdziwić z inseminacją to chyba jeszcze warto poczekać, teraz najlepiej przestać myśleć o tym, że się staracie - choć to na pewno nie jest łatwe ale dobrze wam to zrobi ![]() Ja niestety nie pracuję w zawodzie, bo po studiach wyjechałam do IE i złapałam pierwszą pracę, nabyłam doświadczenia i tak się to za mną ciągnie. Bałam się wtedy, że sobie z językiem nie poradzę ...nadal sobie o tym myślę czy poradziłabym sobie np w biurze podróży, ale z drugiej strony ja tutaj załatwiałam już chyba wszystko (od kupna auta, zakładania firmy, organizowania pogrzebu i kremacji po mniejsze rzeczy więc czasami chyba brakuje mi wiary w siebie, a i jeszcze mam niezłą pracę, nieźle płatną i dobrze mi z tym... więc na razie tak zostanie my za tobą też ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do drożności jajowodu to monitoring pokaże Ci raczej tylko to czy rosną u Ciebie pęcherzyki, czy jest pęcherzyk dominujący odpowiedniej wielkości i potem czy pęknął, czyli czy była owulacja. Masz też wtedy z większym prawdopodobieńśtwem wyznaczony terminu owu. Może się okazac ze np. pęcherzyki nie rosną, ale nie pękają i w tym jest problem. Gegee - nie trać wiary, zawsze mogłoby być gorzej... Może akurat ten cykl okaże się "tym" ? Często tu bywało, że te stracone na pozór okazywały się ciążowymi. U mnie dzisiaj 8t3d, nadal jednak schizy mam ogromne i boję się czy wszystko jest ok, zwłaszcza przez te stresy które mam ostatnio. Na poprawę się nie zanosi, wybieram się do psychologa, może mi pomoże jakoś to wszystko poukładać... ![]() Pod koniec tygodnia zrobię sobie chyba usg, może się trochę uspokoję na następnie dni...
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-08-05 o 21:42 |
|
|
|
|
#4286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jest z wiele innymi dziedzinami ludzkiego życia. Są ludzie którzy blokują się psychiczne na różne sprawy i można ich ciąż, zarzynać, a oni swoje, dopiero jak odpuszczą wszystko wraca do normy. Człowiek jest bardzo skomplikowaną istotą. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
z 23 st temperaturą ![]() A z tą infekcją to dziwna sprawa, a może Ty zarażasz się czymś od męża? Tylko, że mąż może przechodzi to bez objawowo? Może kurację trzeba zastosować u Was obojga? Dziwne, że przy tak powtarzających się infekcjach lekarz nie kazał zrobić Wam wymazu. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - też mam koleżankę ze studiów, działali przez rok i nic, dopiero wyjechali na wakacje, odcięli się od tego kompletnie, troszkę winka wypili
i wtedy się udało. Psychika ma ogromny wpływ na cały nasz organizm... przez różnego rodzaju lęki widziałam jak pewna osoba miała problemy z sercem i to całkiem poważne, do tego mnóstwo innych objawów ze strony organizmu- na szczęście wszystko dobrze się skończyło. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Psychika potrafi nieźle zamieszać w Naszym organizmie i życiu.
|
|
|
|
|
#4289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ma wyjasnienie medyczne poniewaz leki przyspieszaja puls podnosza cisnienie , a takie skoki zaburzaja rownomierna prace serca neistety i mozna niezle sobie zaszkodzic ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
ale na pewno zawsze lepiej byc usmeichnietym , pozytywnie nastawionym niz zalamanym z dolem
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

o szok to jest straszne uczucie
były nawet łzy
Bo też się obawiam o mojego męża. Już teraz ma ze mną niezłe przeboje, potrafię być nieznośna, a jak już zbliżam się do @ to pms okropny.
( masakra jakas
Masakra 
I ciężko nam idzie wymyślanie
był w 2013r
po takich zyczeniach fasolka musi juz byc hehe:P ale nie w tym cyklu raczej:PPP
A Ty masz jakieś ciekawe wieści na temat tego pojezierza?