|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Spaceroholiczka
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
A czy któraś z Was była niezadowolona po zakupie aktualnego kusicielstwa? Nie
![]() Ubiegam się też o ponownie o naukę indywidualną. Wstępnie wróciłabym do szkoły w lutym. Mam aż 4 miesiące na jeszcze większe wylaszczenie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
jestem w szoku podczas mycia i czesania włosów wypadło mi ich ponad 200
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Spaceroholiczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam tonik z hydrolatu z neroli i kwasu laktobionowego (10%). Dodałam sody by podnieść ph do 4. Twarz mam czerwoną jak burak i mnie pali. Wcześniej jak z wodą mieszałam to tego nie było. Co znów zrobiłam nie tak?
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-10-08 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ogarniam tych wszystkich hydrolatów i innych bajerów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę zrobić coś z włosami. Chyba Vatika, dawno już nie pachniałam cytrynową kostką kiblową. ![]() O, zapomniałam się pochwalić! Ważyłam się dzisiaj, że niby tydzień od oficjalnego rozpoczęcia dietki. -0,2 kilograma. Szaleństwo. ![]()
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-10-08 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię mieszać. Tylko półproduktów mam mało. Jak tylko bd miała wolne środki to szturmuję zsk. Pójdzie na twarz i włosy.
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pokaż potem ![]() Cytat:
Ja chodziłam do LO do babskiej klasy, 33 laski i facet jako wychowawca ![]() Cytat:
![]() Czasami jest lepiej, czasami trudniej, ale najważniejsze to iść do przodu, Tobie to się udaje! Powoli i będzie z dnia na dzień lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bez gróźb, bo nie wpiszemy Cię na pierwszej stronie wątku jako naczelnej kusicielki ![]() Mam dzisiaj francuza i nie chce mi się go rozplatać, a musze Jantar wetrzeć, jak żyć? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Biorąc pod uwagę moją częstotliwość kupowania to nie jest tak źle, bo zawsze mam ważniejsze wydatki. Ale muszę przyznać, że jak kupuję to sporo. Muszę zrobić zakupy w grudniu bo część półproduktów traci ważność. Potem muszę trzymać się z daleka od sklepów, bo chcę zaoszczędzić na prawo jazdy.
#4303 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Musicie mi wybaczyć jakość- padło wszystko inne, łącznie z kalkulatorem, co mogłoby mi zrobić zdjęcia, więc posługuję się kamerką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43186187]Pokaż potem
![]() Bez gróźb, bo nie wpiszemy Cię na pierwszej stronie wątku jako naczelnej kusicielki ![]() Już są. ![]() Ooo, mamy haka na Kav ! ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam z tym problemu, bo ograniczają mnie środki finansowe, a raczej ich brak. To jest straszne.
#4307 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś lekki krem Sylveco do twarzy, bo zostałam bez żadnego kremu do twarzy. Dostałąm od przyjaciółki szampon neutralny NO i balsam na brzozowym propolisie, jestem w fazie testów
![]() Kascysko, myślisz, ze zakonserwowany FEOGiem sok z czarnej rzepy może być używany przez miesiąc? Edytowane przez moooniek Czas edycji: 2013-10-08 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
I teraz nie będzie marudzić ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marzy mi się tafelka, ale za dużo mam włosów po degażowaniu na całej długości. Mam cichą nadzieję, że kiedyś wszystkie te włosy mi się zrównają w taflę, ale kiedy to będzie.. ![]() Właśnie, dawno jej nie było.. [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43186540] ![]() I teraz nie będzie marudzić ![]() [/QUOTE] ![]() Nie ma wyboru, musi być grzeczna. ![]() Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2013-10-08 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43186540]
Jaka to jest ta tajemnicza czarna rzecz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak myślałam, że o to chodzi, ale jakoś "c" jest daleko od "p" na klawiaturze i trochę zwątpiłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Spaceroholiczka
|
Nie mogę cytować, ale widzę jakieś haki na mnie. Strach się bać
![]() Zdjęcia Edizy, które się nie wyświetlają, także moje oko widziało, zerknę jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiałam, co to do cholery jest, że tak tajemniczo o tym mówisz.
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() Już się bałam, że to ja coś zepsułam, ale widzę, że to u Ciebie coś się dzieje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kładę się do łóżka, wypiję szklankę wody i lecę spać, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43186823]Kładę się do łóżka, wypiję szklankę wody i lecę spać, dobranoc
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ediza, włosy wow! Zupełnie nie widać pozostałości degażowania. Na fotach z kamerki siłą rzeczy nie widać, ale pamiętam te robione aparatem i dla mnie to już była gładka tafla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta,ale moje włosy ani troche nie są ładniejsze.
Moja pięlęgnacja opiera się na: szampony: najczęściej BD, +czasem inny oczyszczający odżywka: ostatnio Alterra mango i granat, tak to gliss kur nutritive oil, skończona Isana z B. maska: Biovax, wersja do włosów ciemnych,2 razy w tyg olej: lniany na 2-3 godz na wilgotne włosy ok 1-2x w tyg jedwab: wcześniej Chi, teraz GP (wcierki też były, jantar, kozieradka) Włosów nie prostuję, nie suszę, obchodze się z nimi delikatnie. Jak czeszę? Raz na mokro grzebieniem , raz na sucho też grzebieniem. Różnicy nie widzę, bo wyglądają zawsze tak samo. Jak wyglądają po umyciu? Przede wszystkim są poplątane, na czubku głowy normalnie kokon z "loków" mi się robi, trochę przeczesuję to palcami by ujarzmić. Wysychają są ni to fale ni proste. Przeczeszę są proste. Dopóki nie przeczeszę są takie raczej falowane. W dodatku włosy mam miłe,miękkie, ale przy końcach jakieś suche i spuszone. Obcinałam w piątek końcówki u fryzjera, na równo. Dlaczego się odzywam i do czego dążę ![]() ![]() chyba już nic nie muszę dodawać. z góry dzięki ![]() EDIT: aha dodam jeszcze że były farbowane 5razy , w odstepach co ok. 3,5 miesiąca. Teraz mam odrost ok 10 cm i są to włosy nawet gładkie i w miarę błyszczące. Farba ruda (teraz wypłukana, prawie blond)
Edytowane przez ejzii Czas edycji: 2013-10-09 o 00:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | ||||
Zakorzenienie
|
Właśnie tak zrobię.
A w Biedronce zakupów nie robię. Za wyjątkiem właśnie tego oleju i wody stołowej. Po tej wpadce już tam pewnie nie wejdę. No, ja już ryzykować nie będę. Co prawda - kwota nie porażająca, ale sytuacja, że trzeba farbowanie włosów odłożyć, sąsiadkę z domu wyrzucić (ona mi farbę nakłada), wsiadać w samochód i do miasta po olej jechać, jak na mój gust - uciążliwa. Przerzucam się z olejami na Kaufland. Cytat:
Kwaśna płukanka da radę każdemu kołtunowi. Sprawdzone. [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43178286] wróciłam z rynku z dwoma parami skarpet z owczej wełny [/QUOTE] A ja wróciłam, też z rynku, z numerem telefonu kobity, która swetry na drutach dzierga. Będę miała nareszcie ciepłe swetry na zimę ![]() Cytat:
Robiłam w obie strony. Nigdy nic się nie stało. Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.