Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXVII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 20:26   #4291
ladylukier
Wtajemniczenie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Znasz takie powiedzenie "klient nasz pan"? To chyba sklep jest dla klientów, a nie klient dla sklepu Bez klientów sklep by splajtował.

A niestety poziom pracowników biedronki jest delikatnie mówiąc słaby: "dystrybułujemy" z poprzedniej strony, mylenie płynu micelarnego z mineralnym (nie, to nie jest literówka, bo te dwa słowa nie różnią się tylko tą jedną literą), szukałam jakiś czas temu miodelki to panie zdziwione nie wiedziały nawet co to jest
Błąd rzeczywiście dobrze o BOKu nie świadczy, ale pozostałe dwa argumenty to chyba jakaś pomyłka. Lilianna nie raz i nie dwa dzieliła się na wątku swoją wiedzą i wszystkie na tym korzystałyśmy, a drobne przejęzyczenie może trafić się każdemu. Np. pomadki Barona Biedronka to sklep SAMOobsługowy, więc pracownicy nie mają obowiązku znać każdego produktu i chyba musieliby zatrudniać ludzi z superpamięcią, żeby to było możliwe.

05.05. Golden Oreo
26.03. Moja przygoda z bieganiem
22.02. Neoguri - zupka chińska na wypasie
ladylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:28   #4292
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
po swieczkach ani sladu
U mnie także Po herbatach także. Skończyło się na planowanym makaronie pełnoziarnistym, ziemniakach, mozzarelli i małych wieśniakach, które akurat były w promocji. I mleko bez laktozy standardowo, ale u mnie jest w regularnej cenie.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ladylukier Pokaż wiadomość
Błąd rzeczywiście dobrze o BOKu nie świadczy, ale pozostałe dwa argumenty to chyba jakaś pomyłka. Lilianna nie raz i nie dwa dzieliła się na wątku swoją wiedzą i wszystkie na tym korzystałyśmy, a drobne przejęzyczenie może trafić się każdemu. Np. pomadki Barona Biedronka to sklep SAMOobsługowy, więc pracownicy nie mają obowiązku znać każdego produktu i chyba musieliby zatrudniać ludzi z superpamięcią, żeby to było możliwe.
Prawda. Bez sensu taki osobisty najazd na kogoś, kto zawsze jest pomocny. Aż przykro czytać nawet stojąc z boku tego sporu.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:30   #4293
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
U mnie także Po herbatach także. Skończyło się na planowanym makaronie pełnoziarnistym, ziemniakach, mozzarelli i małych wieśniakach, które akurat były w promocji. I mleko bez laktozy standardowo, ale u mnie jest w regularnej cenie.
Ty przynajmniej zrobiłaś jakieś zakupy, ja pojechałam w tę uroczą pogodę do B. tylko po to, żeby stamtąd wyjść z pustymi rękoma.
Stary 2014-06-30, 20:32   #4294
Krutynianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Szkoda, że w Warszawie nic nie ma.
Ale mamy sporo innych tego typu imprez, więc nie będę marudzić.
W zeszłym roku tez było Na pewno na Mazurach, nawet załapałam się na jeden seans (przy okazji zakupów), ale deszcz wtedy padał, więc nie zostałam na filmie. Aura wtedy nie sprzyjała i mało osób oglądało, pamiętam, ze były krzesełka i leżaki .
Fajna idea, szkoda, że typowo "wakacyjnych" miejscowościach tylko jeden, ew. dwa seanse pod rząd
Krutynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:36   #4295
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Krutynianka Pokaż wiadomość
W zeszłym roku tez było Na pewno na Mazurach, nawet załapałam się na jeden seans (przy okazji zakupów), ale deszcz wtedy padał, więc nie zostałam na filmie. Aura wtedy nie sprzyjała i mało osób oglądało, pamiętam, ze były krzesełka i leżaki .
Fajna idea, szkoda, że typowo "wakacyjnych" miejscowościach tylko jeden, ew. dwa seanse pod rząd
Bardzo fajny pomysł, ja jestem filmową maniaczką i uwielbiam wszelkiego rodzaju kina plenerowe
Nie wiedziałam, że w zeszłym roku też było coś takiego, chyba nie było o tym pisane na forum.
Stary 2014-06-30, 20:37   #4296
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Ty przynajmniej zrobiłaś jakieś zakupy, ja pojechałam w tę uroczą pogodę do B. tylko po to, żeby stamtąd wyjść z pustymi rękoma.
Już nie mówię, że przypłaciłam tę wyprawę uroczym wypadkiem bo wybrałam się na rowerze i te całe zakupy robiłam poobijana i w dziurawych spodniach
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:39   #4297
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Post Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
U nas ostatnio klient zrobił awanturę kasjerce ponieważ poprosiła go aby podniósł swoją prywatną torbę z wózka (musiała sprawdzić), po czym zaczął grozić sądem i kazał wezwać policję. Policja była,powiedział, że założy nam w sensie kasjerce i policjantom sprawę cywilną im ponieważ nie spisali protokołu, jej ponieważ poprosiła o podniesienie torby.
Szczerze? miał rację!
Ja tez podnoszę dla świętego spokoju, ale to jest traktowanie klienta jak ŚCIERWO.
każdego traktować jak złodzieja. miłe naprawdę.
Już nie wypomnę o tym kasowaniu jednego klienta za drugim, gdy ten pierwszy nie zdążył się jeszcze spakować. Wiem, ze to nie zależy od pracowników- ale wszystkie sklepy chyba wymagają akordowego nabijania produktów na kasę. Czyli nie szanują ani swoich pracowników ani klientów.
biedronka powinna działać zgodnie z prawem. jakoś np. Kaufland potrafi się przyznać do błędu i jeszcze dać chociaż bon na przeprosiny.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:40   #4298
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
Znasz takie powiedzenie "klient nasz pan"? To chyba sklep jest dla klientów, a nie klient dla sklepu Bez klientów sklep by splajtował.

A niestety poziom pracowników biedronki jest delikatnie mówiąc słaby: "dystrybułujemy" z poprzedniej strony, mylenie płynu micelarnego z mineralnym (nie, to nie jest literówka, bo te dwa słowa nie różnią się tylko tą jedną literą), szukałam jakiś czas temu miodelki to panie zdziwione nie wiedziały nawet co to jest
Produkt był dostępny ponad pół roku temu. Gdzieniegdzie uchowalo się coś. Kasjerka mogła pracować 5 miesięcy i nic na ten temat nie wiedzieć.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:41   #4299
alpinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
S a u was te gadżety typu blind? zegarek czy coś na klucze?
Są dopiero od czwartku (3.07).
alpinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:41   #4300
pOliver
Raczkowanie

Nie wiem jaka jest polityka biedronki odnośnie różnic cenowych, ale odkąd sama przez dwa lata pracowałam w tesco inaczej na to patrzę. W biedronce dwa razy w tygodniu nowa promocja, do tego akcje tematyczne i wyprzedaże to naprawdę masa pracy z oznaczeniami, więc błędy mogą się trafiać. Tam też pracują ludzie i szacunek im się należy, i na pewno nie każdy musi wiedzieć co to miodelka
pOliver jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:43   #4301
lilianna90

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4710702 7]Szczerze? miał rację!
Ja tez podnoszę dla świętego spokoju, ale to jest traktowanie klienta jak ŚCIERWO.
każdego traktować jak złodzieja. miłe naprawdę.
Już nie wypomnę o tym kasowaniu jednego klienta za drugim, gdy ten pierwszy nie zdążył się jeszcze spakować. Wiem, ze to nie zależy od pracowników- ale wszystkie sklepy chyba wymagają akordowego nabijania produktów na kasę. Czyli nie szanują ani swoich pracowników ani klientów.
biedronka powinna działać zgodnie z prawem. jakoś np. Kaufland potrafi się przyznać do błędu i jeszcze dać chociaż bon na przeprosiny.[/QUOTE]
Napisz do boku może przeprasza cie za to ze kasjerzy za szybko kasuja produkty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-30, 20:44   #4302
Konto usunięte

Cytat:
przecież wyraźnie napisałam że to nie jest zależne od nich.
Stary 2014-06-30, 20:46   #4303
lilianna90

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4710711 6]przecież wyraźnie napisałam że to nie jest zależne od nich.[/QUOTE]
Ale od polityki firmy więc może oni przekażą to gdzieś wyżej.
Stary 2014-06-30, 20:46   #4304
Frezja_1
Raczkowanie

Cytat:

Dokładnie.
Niektórym nie da się dogodzić.
Frezja_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:50   #4305
Konto usunięte

Cytat:
Ale od polityki firmy więc może oni przekażą to gdzieś wyżej.
mieszkamy w Polsce bądźmy realistami
Nigdy nie spotkałam się z taką obsługa za granicą.

Ja w mam ulubionego sprzedawcę w jednej Biedronce- zawsze uśmiechnięty, miły, rzuci jakiś żarcik, aż przyjemnie kupować. Często na niego trafiam i nigdy nie mam zastrzeżeń.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-30, 20:53   #4306
agaabuu
Raczkowanie

Czy sa w Waszych Biedronkach pestki dyni nieluskane na wage? W tamtym roku byly w ofercie ale nie pamietam od kiedy....ciekawe czy teraz tez sie pojawia..
Stary 2014-06-30, 20:55   #4307
lilianna90

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Czy sa w Waszych Biedronkach pestki dyni nieluskane na wage? W tamtym roku byly w ofercie ale nie pamietam od kiedy....ciekawe czy teraz tez sie pojawia..
U mnie nie ma.
Stary 2014-06-30, 21:14   #4308
hammie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
szczoteczki soniczne z philipsa najtańsze kosztują ok. 150 zł. dla mnie to taki bajer, szkoda nawet 20 zł bo nie ma wymiennych wkładów. ładny wygląd, zamykana, nic więcej.
no tak tez myslalam dzięki za doradzenie
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:15   #4309
Salvaja
Raczkowanie

agaabuu, w niedzielę nie widziałam, a sprawdzam te rzeczy na wagę w poszukiwaniu smakołyków dla chomika. Na dynię bym zwróciła uwagę.
Salvaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:16   #4310
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Cytat:
Napisane przez Charrlotka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z Biedronki i sytuacja identyczna - na czytniku 0,65, na kasie nabiło mi 4,99. Niestety śpieszyłam się na tramwaj i nawet nie sprawdziłam na paragonie, że tyle zapłaciłam
Daj znać co BOK odpisał, ale po Biedronce wiele bym się nie spodziewała...
Kiedyś miałam podobną sytuację w Auchanie, poszłam do punktu obsługi klienta, oddali bez problemu różnicę i jeszcze przeprosili. Widać, że tylko Biedronka robi problemy
mi kierowniczka powiedziała że nawet jakby mi nabili świeczki z ta wyższą ceną to nie ma problemu przyjmą mi zwrot. jeśli masz paragon to idź zwrócą co pieniądze.

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
po swieczkach ani sladu
u mnie schowane tak że choć patrzyłam nie widziałam. nie wiem jak u was ale u mnie cała wyprzedażówka ( takie resztki chemiczne) są wrzucane na takie tekturowe półki - takie szmelc mydło i powidło. mi pokazała pracownica. zakopane i przykryte na samym dnie. a jako że to sam koniec sklepu i róg to tam nikt nawet nie układa. mam nadzieje że do czwartku ostaną się chociaż te pomarańczowe.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:18   #4311
Ammia
Zadomowienie

Dzięki za gazetkę, kupię tylko żel Fruit Kiss i duży płyn micelarny, szczotka też kusi ale wolę poczekac na opinie na jej temat i może wtedy kupię jeśli się uchowa.
Co do innych cen na półkach a innych na kasie- zdarzyło mi się tak zarówno w B. jak i w innych sklepach ale zwykle była to kilkugroszowa różnica więc nie było sensu się upominac, choc faktycznie nie jest to w porządku. W Biedronce ostatnio zdarzyła mi się sytuacja że musiałam oddac pewną rzecz przy kasie bo brakło mi pieniędzy i kasjerka bardzo niechętnie wycofała towar.
Stary 2014-06-30, 21:22   #4312
gasolina84
Zakorzenienie

[QUOTE=Ervisha;47090317]A co z Hrubka jesteś? Ciocia mi mówiła, że gdzieś koło cegielni [COLOR=Silver]

Tak, pochodzę z H. akurat do nowej Biedronki będę miała za daleko

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A co z Hrubka jesteś? Ciocia mi mówiła, że gdzieś koło cegielni

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

do tego co wymieniłam dolicz 2 stokrotki, 2 lub 3 Delikatesy Centrum (jesli nie więcej), Carrefour, Carrefour Express, kilka Lewiatanów (naliczyłam 3 ale po wszystkich dziurach nie łażę ) z dwa Groszki + takie prywatne małe sklepiki....

Dwa??? Ja myślałam, że jeden i widziałam tylko z pieprzem A jest jakiś bez łososia? Tutaj jest opinia - autorka kupiła akurat z pieprzem...

Biedronkowe Inspiracje dla tych którym nie działają ze strony Biedronki
http://www.biedronka.gazetkapromocyj...top=2014-07-02

Tam w ulotce jest makaron świdry jako nowość, ale on jest w stałej ofercie... Jak była promocja na makarony to kupowałam

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:28   #4313
Pati100
Rozeznanie

Jakiś czas temu były w B. serki Piątnica m. in. z suszonymi pomidorami. Czy to była tylko chwilowa oferta? Ostatnio nie mogę na nie trafić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-30, 21:37   #4314
_Miranda
Raczkowanie

Hhmm, te opakowania kosmetyków kolorowych z gazetki trochę przypominają mi Bobbi Brown
Stary 2014-06-30, 21:40   #4315
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez niuta91 Pokaż wiadomość
Tołpa ma micelarny płyn matujący w ofercie, a skoro biedronkowy produkuje Tołpa właśnie, więc pewnie jest to ten sam produkt.
Mi też gazetki, ani w ogóle strona biedronki nie działa
płyny oryginalne tołpy a te dla biedronki się różnią trochę składem Moim zdaniem biedronkowe są dobre , ale oryginalne dużo lepsze
Stary 2014-06-30, 21:41   #4316
enka901
Raczkowanie

Dziewczyny, sytuacja ze świecami ma się następująco, a właściwie tak mi wytłumaczyła kasjerka w którejś biedronce z kolei, gdzie wcześniej miałam taką sytuację jak wy, na czytniku 0,65 gr na kasie 4,99 i kasjerka odmówiła mi sprzedaży po cenie z czytnika)... na kasie po 0,65 gr wchodzą tylko i wyłącznie świece waniliowe i owoce leśne.. świece różowe (różane) są z nowej dostawy i te wchodzą już normalnie za 4,99 zł więc nie ma szans nabycia ich w takiej cenie jak na czytniku... podobno informatycy dzisiaj cały dzień próbowali to naprawić bo w całej Polsce była ta sama sytuacja... Może ktoś z pracowników mógłby potwierdzić/zaprzeczyć tą wersję?

enka901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:44   #4317
Charrlotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
mi kierowniczka powiedziała że nawet jakby mi nabili świeczki z ta wyższą ceną to nie ma problemu przyjmą mi zwrot. jeśli masz paragon to idź zwrócą co pieniądze.
Domyślam się, że zwróciliby mi pieniądze Te 4 zł różnicy to nie jest aż taki majątek, żebym miała z tego powodu włosy rwać, bardziej chodziło mi o brak szacunku dla klientów. Biedronka zyskuje ich coraz więcej, powoli robi się dominantem na polskim rynku i ma gdzieś niezadowolenie kilku klientów...
Charrlotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:47   #4318
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

w sumie z kosmetycznej gazetki to micel do mieszanej be beauty
i tyle
z promocji udało mi się upolować dziś:

-10 polew czekoladowych po 0,19zł
-2 aromaty do ciast po 0.15zł
-2 opakowania pralin baron po 750g za 1,99zł
-opakowanie orzechowych cukierków 250g wawel za 2,99zł
-charzan 0,49zł
-sos tatarski 0,59zł 3 słoiczki
-10 opakowan swiec stołowych pak po 4szt za 0,99zł za opak
-12 świeczek po 0,65gr aril - w 1 biedronce, w drugiej na kasie wybijało 4,99zł :/
co do świeczek kupowałam je po 0.65gr ok godziny 12
w innej biedronce byłam ok 17 cena na czytniku 0.65 a na kasie 4.99zł , skasowałam zapłaciłam i czytam paragon a tam szko 4,99zł
no to zwaracam Pani uwage grzecznie
Ja:"Przepraszam,policzył a mi pani za świeczki w szkle (brałam 5szt) po 4,99zł a na czytniku są po 0.65zł przed chwilą sprawdzałam"
Pani:" Niemożliwe"
Ja:"Możliwe"
Panidzwoni po kierowniczke) proszę chwilkę zaczekać
Przyszła kierowniczka
Kier:"Nie możliwe, kosztują 4,99zł
Kuzynka poszła z nią do czytnika i jak wół 0.65zł
Kierowniczka powiedziała: "aaa dostałam dzisiaj jakiegoś meila , żeby sprzedawać świece w szkle po 4,99 prosze podejść do pierwszej kasy zwrócimy pieniądze.
świece są po 4,99"

No i nie kupiłam, a mama chciała
może faktycznie od tego 3 beda po 0.65 znów, ale pewnie juz ich nie dołapię
z tego całego zamieszania zostawiłam na kasie paraolke

Cytat:
Napisane przez enka901 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sytuacja ze świecami ma się następująco, a właściwie tak mi wytłumaczyła kasjerka w którejś biedronce z kolei, gdzie wcześniej miałam taką sytuację jak wy, na czytniku 0,65 gr na kasie 4,99 i kasjerka odmówiła mi sprzedaży po cenie z czytnika)... na kasie po 0,65 gr wchodzą tylko i wyłącznie świece waniliowe i owoce leśne.. świece różowe (różane) są z nowej dostawy i te wchodzą już normalnie za 4,99 zł więc nie ma szans nabycia ich w takiej cenie jak na czytniku... podobno informatycy dzisiaj cały dzień próbowali to naprawić bo w całej Polsce była ta sama sytuacja... Może ktoś z pracowników mógłby potwierdzić/zaprzeczyć tą wersję?

Dodam że pierwsze świece które kupiłam przed 12 to było 7 różanych i 5 wanilia z pomaraczą, wszystkie po 0.65gr..

A ok 17 po 4,99zł nabito mi 3 wanilie z pomarancza,1 rożaną i 1 owoce leśne... więc chyba nie o to chodzi

w załączniku świece kupowane przed 12 po 0.65zł ii paragon co by nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0718.jpg (60,6 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0717.jpg (82,5 KB, 124 załadowań)

Edytowane przez mucia18
Czas edycji: 2014-06-30 o 21:52
mucia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:47   #4319
Charrlotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enka901 Pokaż wiadomość
Kupowałam waniliową Jedna z dziewczyn wrzucała zdjęcie świeczek, które kupiła na promocji, dlatego wzięłam naiwnie jedną z tych, żeby nie było problemów, że cena inna
Charrlotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:53   #4320
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

Plan mam jeszcze jutro do 3 ciej wyprzedażowej iść polować na herbaty ... tak przed pracą.. i tak muszę iść po śniadanie

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Charrlotka Pokaż wiadomość
Kupowałam waniliową Jedna z dziewczyn wrzucała zdjęcie świeczek, które kupiła na promocji, dlatego wzięłam naiwnie jedną z tych, żeby nie było problemów, że cena inna
to ja zdjęcia wyżej

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości