Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 20:09   #4291
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Malleczka gratulacje!!! I jak wspominasz zzo? Tez parte juz czułaś?? Ile dawek dostałaś?
Ja dostalam zzo po ok 7h dopiero i dla mnie to byla niewyobrazalna blogosc po tym dostalam jedna dawke, czekalismy az zaczne czuc skurcze bo rozwarcie juz bylo ladne i wtedy sie zaczely parte. Polozna mi mowila ze parte musze czuc bo inaczej nie urodze.
Stary 2014-11-17, 20:11   #4292
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Ciocia Frau wita kolejnego dzidziusia :

pij minimum 3 litry płynó

kobieto! im dalej w las tym gorzej ;-) pomyśl, że dzieć kiedyś pójdzie do gimnazjum :b/
Dlatego na dwójce lepiej poprzestać! ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:14   #4293
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Dlatego na dwójce lepiej poprzestać! ;p
Czy ja wiem? znajomi mają dwie córki w gimnazjum, jedną w sp i jedna w przedszkolu. Jakoś dają radę :-D
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:19   #4294
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ja dostalam zzo po ok 7h dopiero i dla mnie to byla niewyobrazalna blogosc po tym dostalam jedna dawke, czekalismy az zaczne czuc skurcze bo rozwarcie juz bylo ladne i wtedy sie zaczely parte. Polozna mi mowila ze parte musze czuc bo inaczej nie urodze.
No ja dostałam po 3 h od wejścia na blok porodowy i nie wyobrażam sobie bez tego, tak odetchnęłam i akurat jak sie kończyło to zaczynały sie parte. Tez mi mówili ze muszę czuć parte ale czuć czuciem a bol bólem ciagle mam wrażenie ze mi bajkę sprzedali oczywiscie jak mi montowała ten drucik w kręgosłupie to akurat miałam skurcz i to uczucie ze boli jak s☠☠☠☠ys* to nie możesz sie uszac ale bez zzo sobie nie wyobrażam i podziwiam dziewczyny które rodzą bez tego bólowego odpoczynku
Stary 2014-11-17, 20:20   #4295
eclariss
Rozeznanie

Ooo jacie a mi sie nalesnika zachcialo i juz wpadlam na pomysl ze bym jadla kazdy dzien z innym nadzieniem.

Zanet dobrze pamietam, ze kupowalas nawilzacz powietrza??
Widzisz jakas roznice jak go masz ?
Stary 2014-11-17, 20:36   #4296
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

melleczka, gratulacje

To karmiąc piersią nie można jeść nic smażonego? Nawet głupiego naleśnika, bez tłuszczu smażonego też nie?

Zaczyna łapać mnie stres przed środą... ciekawe czy będą mi wywoływać czy cc...
Stary 2014-11-17, 20:37   #4297
Keithlyn
Zadomowienie

Eclariss masz ochote na naleśnika to jedz... już bez przesady

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 20:40   #4298
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kostka gratuluje pozbycia się kikuta
Ja grzebałam w pępku patyczkiem bo samo psikanie mało daje trzeba te ślimaki wyciągnąć.

Frau a jak ktoś naleśniki smaży bez tłuszczu to myślisz, że można czyz góry są złe bo smażone?

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:42   #4299
Keithlyn
Zadomowienie

Sweet mozesz jeśc co chcesz...dieta eliminacyjna polega na tym ze jesz i obserwujesz dziecko czy nie reaguje negatywnie..
Wiadomo unikasz produktow najbardziej alergizujacych jaja czekolada cytrusy,ale nic sie nie stanie jak raz na tydzien zjesz kotleta smazonego nie dajmy sie zwariować

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:43   #4300
alekaz1
Zakorzenienie

Gratuluje nowej mamusi.
Ja chyba przegram walke z ta piersia dostawialam mala ciagnela a mi lzy lecialy i chcialo mi sie krzyczec tak bolalo. Druga tez boli ale troche mniej w nocy dostanie mm. Czy z 30 ml na jedno karmienie jest ok dla dziecka w 4 dobie.
Stary 2014-11-17, 20:43   #4301
edzka1104
Zakorzenienie

Hej. Ja miałam dzisiaj wizytę. Jutro mam się stawić o 8 w szpitalu. Szyjka jeszcze trzyma mimo że miękka, główka też wysoko ale już prawie nie ma wód i ja miałam bardzo wysokie tętno. Zgodnie z usg jestem już po terminie (15.11) i dostałam skierowanie na odział na test oksy i ewentualna indukcje porodu.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 20:44   #4302
LolaMontez
Wtajemniczenie

U nas i w szpitalu i połozna mówiła ze nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, teraz sie przyjęło ze niby wszystko mozna jeść, w szpitalu dali nawet kotlecika mielonego oczywiscie smazony na tłuszczu i brokuły były w jeden dzien a naleśniczki smażone bez tłuszczu i np z jabłkami prażonymi a jabłuszka pieczone wskazane
Stary 2014-11-17, 20:45   #4303
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Tez liczyłam na to ze wraz z porodem troszeczkę stresów odejdzie... Jest jeszcze gorzej, połóg mimo ze lajtowy miałam to stresowałam ze za bardzo i do gin chciałam dzwonić, miałam dwa szwy z czego jeden strzelił 4 dni po porodzie a stres związany z dzieckiem... Dla mnie jakis koszmar i tak juz będzie do końca życia
Ano właśnie, zawsze będziemy się czymś stresować i dołować - takie jest to życie nasze

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Dziwne obyczaje. A relacje rodzinne super jak chłop się tak bardzo żony boi
Podobno jak jego żona karmiła dzieci w nocy, on zamiast spać musiał 'za karę' siedzieć w tym czasie na taborecie i czekać aż skończy
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:45   #4304
Beata Marcina :0
Raczkowanie

fiorella, meleczka gratulacje

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem co z tym moim dzieckiem dzisiaj zrobić ono widzi tylko cycki jak go oderwę to śpi przez 5 minut i od nowa a smoczkiem go nie idzie oszukać i tylko się drze w niebogłosy.
Cytat:
Może głodny? Koło 5-6 tyg jest kryzys laktacyjny bo dziecko zaczyna nagle wiecej jeść, moze to to?
Ja myślałam, że mam przechlapane, bo dzisiaj chyba sie ten kryzys zaczął i mała chce jeść co 1,5-2 h, ale to chyba jeszcze lajtowo jest

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Moja córka chyba chce być z grudnia. Na ktg zero skurczy, normalnie linia prosta. Szyjka 2,5 cm! zamknięta. Niezły bilans jak na 10 dni po terminie z OM i w dniu terminu z usg.
U mnie nawet w trakcie porodu na ktg skurczy nie było widać, pokazały się dopiero jak były już takie nie do zniesienia, więc to może o niczym nie świadczyć

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

macie pomysł jakim mlekiem najlepiej zastapic mleko krowie..??
moze któras juz miała ten problem..
sojowe odpada bo chyba tez alergizuje, mam teraz ryżowe a np. kokosowe..?? ma ktos doswiadczenie co jeszcze uczula..??
podbijam pytanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ja mogę się pochwalić, że poczyniłam postęp i gdy przed godziną sąsiadka zadzwoniła udając ulotki, rzuciłam słuchawką i nie otwarłam Robi tak już któryś dzień z kolei - poprzednie dwa razy domofon odbierał TŻ i mówiłam, żeby nie otwierał, ale nie posłuchał. Aż żałuję, że nie ja przechodziłam wtedy obok, bo roznoszenie ulotek o 21 w sobotę to naprawdę kiepska wymówka
Ja pierdzielę jak ja nienawidzę tego dzwonienia domofonem... przed wyborami 5 razy dziennie były ulotki. A jak mi dzwonią sąsiadeczki licealistki od całonocnych imprez też rzucam słuchawką

Cytat:
No jak dla mnie okres ciazy byl mega lajtowy i odprezajacy...a teraz..chyba.przydalby sie przystojny psychoterapeuta

Kochane moj syn poczynil krok w doroslosc co ja mowie SKOK odpadl mu pepek
Dzieki sloneczko spryskalam octeniseptem ale slimaczy sie to tam jeszcze...

A wyobrazcie sobie, ze Jerz dzisiaj przy przewijaniu strzelil kupa na odleglosc prawie metra...od przewijaka do naszego lozka, dobrze, ze nie stalam na lini strzalu bo bylam juz ubrana na spacer a tu takie cos...
Jak to mozliwe z takiej malej pupy...
Kostka u mnie było na odwrót Teraz wydaje mi się że w ciąży to powinnam była jakieś psychotropy brać taka byłam nienormalna, a teraz lajcik

Kupa na metr też nam się zdarzyła. Na początku się przestraszyłam i nie wiedziałam co to było

U nas pępek odpadł tydzień temu. Od tego czasu tylko raz dziennie czyściłam wacikiem i wodą, ale niezbyt głęboko, a dzisiaj zobaczyłam że patyczek jest lekko brudny i brzydko pachnie. Spryskałam octaniseptem i już głęboko wyczyściłam. Nie wiecie co dalej z tymi pępkami robić jak już odpadną???

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Ooo jacie a mi sie nalesnika zachcialo i juz wpadlam na pomysl ze bym jadla kazdy dzien z innym nadzieniem.
Z tym smażeniem chyba nie ma co przesadzać jak dziecko bardzo źle nie reaguje. Ja jadłam naleśniki, kotlety mielone, a dzisiaj nawet gulasz z mięsa indyka wcześniej usmażonego i nie widzę żadnych problemów. Tylko po mleku podejrzewam ból brzuszka, ale jeszcze sprawdzam.

Esti
prezent rewelacja mi małż po porodzie jeszcze przy położnej obiecywał w prezencie samochód wczoraj jak przechodziliśmy koło jubilera i zamówiłam od mikołaja koralik do bransoletki, to coś o pierścionku opowiadał, ale miesiąc po porodzie to już się nie liczy i mu powiedziałam, że d** dał w tej kwestii.

Edytowane przez Beata Marcina :0
Czas edycji: 2014-11-17 o 20:52
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:46   #4305
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Co do mleka innego niż w krowie - w mojej rodzinie dzieci najlepiej chowały się na kozim. Ale nie wiem czy dziś jeszcze się to praktykuje
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 20:54   #4306
GoniaaaS
Rozeznanie

Mojej jak odpadl kikut psikalam octoniseptem i patyczkiem przecieralam, potem byl strupek tylko psikalam i po 3 dniach on odpadl i juz nic nie ma
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:05   #4307
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Gratuluje nowej mamusi.
Ja chyba przegram walke z ta piersia dostawialam mala ciagnela a mi lzy lecialy i chcialo mi sie krzyczec tak bolalo. Druga tez boli ale troche mniej w nocy dostanie mm. Czy z 30 ml na jedno karmienie jest ok dla dziecka w 4 dobie.
Ja się pytałam pediatry bo myślałam że będę dokarmiać to mówiła, że dziecko w 3 dobie 30 ml w 4 40 ml i zwiększać codziennie o 10 ml, ale wiadomo, że w końcu należy sie zatrzymać żeby w 20 dobie nie dać 200 ml

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Hej. Ja miałam dzisiaj wizytę. Jutro mam się stawić o 8 w szpitalu. Szyjka jeszcze trzyma mimo że miękka, główka też wysoko ale już prawie nie ma wód i ja miałam bardzo wysokie tętno. Zgodnie z usg jestem już po terminie (15.11) i dostałam skierowanie na odział na test oksy i ewentualna indukcje porodu.
Trzymaj się tam i wracaj z dzidziusiem

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:08   #4308
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka haha ale miał strzał
Ela kurde...mi pierwsze co to rozyczka do glowy przyszla...chyba do lekarza trzeba...
Lola wez mnie nie strasz, bo ja w szpitalu na zzo nie moge raczej liczyc...
Edzka no to trzymam kciuki
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:09   #4309
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
No to chyba będziesz następna Trzymam kciuki by wszystko było ok

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 21:10   #4310
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Kostka gratuluje pozbycia się kikuta
Ja grzebałam w pępku patyczkiem bo samo psikanie mało daje trzeba te ślimaki wyciągnąć.

Frau a jak ktoś naleśniki smaży bez tłuszczu to myślisz, że można czyz góry są złe bo smażone?
Pewnie jak nie zjesz dwudziestu powinno być ok, choć ja tam bym nie ryzykowala ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:16   #4311
aleska
Raczkowanie

Melleczka - gratulacje!

Jezu, znowu te bzdury o bzdury o "diecie matki karmiącej".

Już dawałam link, ale wkleję fragmenty:

Cytat:
Karmienie piersią jest stanem w pełni fizjologicznym, dlatego sposób odżywiania się matki karmiącej nie różni się zasadniczo od zdrowego, prawidłowego odżywiania kobiety w podobnym wieku, z podobną masą ciała, wzrostem i poziomem aktywności fizycznej. (...)

Matka karmiąca piersią powinna korzystać z różnorodnych produktów, im bardziej urozmaicony jadłospis, tym większa szansa, że organizm otrzyma wszystkie potrzebne składniki odżywcze, witaminy, mikroelementy. Do przygotowania posiłków matka powinna wybierać produkty naturalne, mało przetworzone, dobrej jakości, pochodzące z wszystkich grup:

grupa I: produkty zbożowe – pieczywo, ziarna, kasze, płatki
grupa II: warzywa i owoce (świeże i suszone)
grupa III: produkty białkowe roślinne i zwierzęce – mleko i jego przetwory, jaja, ryby, mięso, zboża, nasiona roślin strączkowych
grupa IV: tłuszcze roślinne i zwierzęce – oleje roślinne, oliwa z oliwek, masło

Reguły zdrowego odżywiania pokazuje piramida zdrowia:

Należy wybierać potrawy lekkostrawne, czyli gotowane, pieczone, z niewielką zawartością tłuszczu. Oczywiście od czasu do czasu matka może zjeść np. smażone mięso.

(...)

Uwaga! Nie zaleca się diety eliminacyjnej w celu zapobiegania wystąpieniu alergii u dziecka ani kobietom ciężarnym, ani karmiącym piersią (ESPACI, ESPGHAN 2009, Prescott 2005, Halken 2004, Szajewska 2006, Geer2008). (...)

Pamiętaj! Najistotniejsze jest baczne obserwowanie dziecka – jeżeli po jakimś produkcie spożytym przez matkę występuje niepokój, kolka jelitowa, wysypka, to produktu takiego należy unikać!

Odżywianie matki i problemy alergiczne u dziecka
U niemowląt reakcje alergiczne są wywołane najczęściej przez białka mleka krowiego (beta-laktoglobulina to główny antygen mleka krowiego, w niewielkich ilościach występuje w mleku matki), w drugiej kolejności przez soję.(...)"

Nie dawajcie sobie robić budyniu z mózgu

Jak ktoś nie może mleka krowiego albo sojowego, to w Rossmannie można kupić niedrogie (i podobno eko) mleko ryżowe i owsiane. Za około 6-7 zł. Gdzie indziej jest zazwyczaj w cenach 9-11 zł.

Można też zrobić samemu.
Według mnie najłatwiejsze jest owsiane. Trzeba zamoczyć płatki owsiane na ok. 4 godziny (można na całą noc) - np. pół szklanki płatków zalać całą szklanką wody, później to zmiksować/zblendować. Przecedzić np.przez pieluszkę tetrową i rozcieńczyć wodą.
Tylko do kawy niezbyt się nadaje, bo się w niej rozwarstwia. Tu lepiej sprawdza się mleczko ze sklepu.
Tak samo robi się z ryżu, midałów czy innych orzechów, tylko trzeba namaczać minimum przez całą noc.

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-11-17 o 21:24
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:19   #4312
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość

Zanet dobrze pamietam, ze kupowalas nawilzacz powietrza??
Widzisz jakas roznice jak go masz ?
Wlasnie jeszcze nie kupilam bo sie zastanawiam czy daje to rzeczywiscie efekt, no i nadmodelem mysle...jesli kupimy to na pewno w tym tygodniu

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Eclariss masz ochote na naleśnika to jedz... już bez przesady

Ja jadlam
Tylko moja tesciowa smazy bez tluszczu wlasnie
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:43   #4313
Rosalie01
Raczkowanie

melleczla gratuluje
Edzka powodzenia jutro

Co do diety to ja jem wszystko, pije kawe z mlekiem, jem sery, jajka, brokuly itp., dzisiaj jadlam nalesniki
W szpitalu podawali kalafior, sok pomaranczowy, lody czy ciastka czekoladowe.
Pytalam sie paru roznych poloznych, wszystkie mowily, zeby jesc wszystko ale z umiarem.

Dzisiaj chyba jakis dziwny dzien jest dla naszych Maluchow, Clara tez prawie w ogole nie spala tylko ciagle by jadla
Stary 2014-11-17, 22:22   #4314
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
No to moze Cię zalać fala
Czekoladka też chyba pisała że już chciała wkładkę zakładać a tu powódź.. to chyba norma...

Ja chcę już mieć ten połóg za sobą... strasznie wrażliwa jestem na takie rzeczy, wkręcam sobie ze mi sie macica nie obkurcza, albo ze zostal fragment lozyska, albo ze dostane krwotoku... jak tu wyluzowac...? Jak żyć...?

Idę szykować chłopaków do kąpieli i później Sarę...
U mnie to samo. Sucho sucho i chlust!!! Byl dzisiaj. Teraz znow sucho. Chyba prsez jakis czas teraz tak moze byc.

Nie wkrecaj sobie nic, wszystko jest dobrze!

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
melleczka - gratulacje
a
dziewczyny jak pepek odpadnie to jeszcze sie go czyms smaruje? bo nasz juz wisi na włosku ale pod spodem jest taki dalej mokry...

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

macie pomysł jakim mlekiem najlepiej zastapic mleko krowie..??
moze któras juz miała ten problem..
sojowe odpada bo chyba tez alergizuje, mam teraz ryżowe a np. kokosowe..?? ma ktos doswiadczenie co jeszcze uczula..??
Ja zastepuje ryzowym. Na poczatku wydawalo mi sie bardzo nietrafione do kawy, ale po kilku probach wypilo sie na razie kupilam kartonik na probe, ale chyba mi lezy wiec dalej bede robic sama...
Kokosowe wg mnie jest za specyficzne w smaku. Migdalowe jest pyszne, ale ja bym nie ryzykowala bo to jednak orzech. Owsiane i gryczane tez ponoc dobre - i te prawie nie alergizuja, zwlaszcza gryczane
A do czego potrzbujesz mleko?

Melleczka gratuluje!!!

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Jasiek kaszle i smarczy... ok....
ale miał w dzień gorączkę lekką i teraz patrzę jak go przebierałam w piżamę, a on ma wysypkę na całym ciele..... wygląda w sumie jak potówki... ale to nie potówki raczej.... brzuch, plecy, ręce, nogi, wszędzie, nawet na stopach....

co do kurde może być?

różyczka? ale przecież sczepiony byl...

jakies inne cholerstwo?
Ospe mial prawda?
A szkarlatyna?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Ciocia Frau wita kolejnego dzidziusia

Naleśniki odpadają, bo smażone ;-)

pij minimum 3 litry płynów!

to może spróbuj zamrozić, albo oddaj do banku mleka kobiecego? Przy niektórych szpitalach działają

możesz zrobić owsiane, albo pić kozie, albo spróbuj to o obniżonej zawartości laktozy (w lidlu jest niedrogie).

kobieto! im dalej w las tym gorzej ;-) pomyśl, że dzieć kiedyś pójdzie do gimnazjum

Możesz na patyczku jeszcze ten pępek przemywac dopóki nie będzie całkiem czysty

Kurde, swędzi mnie w ustach. Nie wiem od czego. Mega to nieprzyjemne :/
Ale to nie chodzi o laktoze. Niemowleta nie maja nietolerancji laktozy, a przynajmniej baaaaaaaardzo rzadko. Takze mleko bezlaktozowe nie rozwiaze problemu. Chodzi o alergie na bialko mleka, i tu bezlaktozowe ma to bialko, kozie tez ma i tez uczula, choc nie tak czesto jak krowie.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 23:58   #4315
alekaz1
Zakorzenienie

.
Stary 2014-11-18, 05:44   #4316
Kostka09
Zakorzenienie

Silesiana - ja jestem bardzo "mleczna" lubie mleko wogole pic (przy innych to juz odpada - nie ma przyjemnosci) ale jem owsianke, platki, czasem budyn, do kawy zbozowej i do kakauszale i tu to ryzowe obleci ale kiedts namietnie uzywalam kokosowego w proszku - jest pyszne i kupowalam je w czechach, tylko mysle czy kokos moze szkodzic??
No i jak zrobic ryzowe musze poszukac...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 07:29   #4317
Kasia427
Wtajemniczenie

Cześć!

Wstałam z zapuchniętym okiem od płaczu wczorajszego Mąż mnie pocieszał, ale wtedy jeszcze bardziej wyłam ehhh te hormony....
Malutka jeszcze śpi, chłopaki pojechali do szkoły, a ja muszę napisać pismo do pracodawcy o ten macierzyński, bo kurcze czas leci, a ja w lesie..

Miłego Dnia!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 07:32   #4318
Kostka09
Zakorzenienie

Ale cisza...reszta rodzi..?
Stary 2014-11-18, 07:34   #4319
manieczka1
Zakorzenienie

Ja dopiero się obudziłam...niestety nie rodzę...cisza dalej...pojutrze do szpitala...
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 07:36   #4320
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Cześć!

Wstałam z zapuchniętym okiem od płaczu wczorajszego Mąż mnie pocieszał, ale wtedy jeszcze bardziej wyłam ehhh te hormony....
Malutka jeszcze śpi, chłopaki pojechali do szkoły, a ja muszę napisać pismo do pracodawcy o ten macierzyński, bo kurcze czas leci, a ja w lesie..

Miłego Dnia!
Tez wczoraj wylam wieczorem...konca tego mojego stanu nie widze szczegolnie, ze ponura jesien nie nastraja mnie optymistycznie...i zaraz nie bedzie sie dalo isc na dluugi spacer.
Dziewczyny z dziecmi starszymi na jakie dlugie spacery chodzilyscie w zimie? I przy jakiej temp. Juz nie wychodzilyscie?i w jakim wieku dzieci byly?

A i na laktacje polecam luske kakaowa.

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-11-18 o 07:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości