Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 15:06   #4291
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Byłam dziś na usg połówkowym i lekarz był bardzo zadowolony z tego co widzi. Franek jest w pełni Frankiem bez cienia wątpliwości Z serduszkiem dobrze i z innymi narządami też Waże 430 g, aż się zdziwiłam, że tak dużo...lekarz powiedział, że prawie pół kilo zdrowego chłopa teraz pora wypić glukoze, bo dostałam skierowanie...

Kaja, wpisz mi proszę następną wizytę - 19.02
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:10   #4292
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Irmusia zimno w Europie będzie

Bo chcieliśmy jechać do tego samego hotelu gdzie byliśmy w lipcu zeszłego roku, był idealny dla dzieci, ale będzie zimnica

Jakby ktoś chciał na Kos to ten hotel bardzo polecam http://www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/...esort-Spa.html
Ja bym się jakoś bała z takim maluchem do kraju typu Egipt jechać. Zresztą sama postanowiłam tam już nie wracać

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Czyli, że z miesięcznym dzieckiem się da jak się ma kogoś do pomocy?
no pewnie, ze się da

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
straszna historia...

Cytat:
Cześć dziewczyny
Byłam dziś na usg połówkowym i lekarz był bardzo zadowolony z tego co widzi. Franek jest w pełni Frankiem bez cienia wątpliwości Z serduszkiem dobrze i z innymi narządami też Waże 430 g, aż się zdziwiłam, że tak dużo...lekarz powiedział, że prawie pół kilo zdrowego chłopa teraz pora wypić glukoze, bo dostałam skierowanie...

suuper!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:19   #4293
Selis
Zadomowienie

Dziękuje Dziewczyny
Teraz może zacznę tworzyć wyprawkę jutro mamy jechać oglądać używany wózek hartan za 2tyś jest wystawiony łącznie z fotelikiem maxi cosi i się tak zastanawiam, czy go brać, bo w sumie nie brałam go wcześniej pod uwagę, ale jak czytam opinie o tym wózku to same superlatywy, no i nie wiem

Aha, do Egiptu z małymi dziećmi to raczej bym odradzała,bo bym się bała, ale same w sobie podróżowanie to jak najbardziej jestem ZA! Ja mam rodziców 300 km od Wrocławia, a zamierzam ich regularnie z wnukiem odwiedzać, a jak sie jakaś wycieczka trafi to też czemu nie?!

Edytowane przez Selis
Czas edycji: 2015-01-22 o 15:21
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:19   #4294
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Jaaaaki smok
Stary 2015-01-22, 15:48   #4295
industria
Zakorzenienie

Selis, graty za wizyte, kawał chłopa

Cytat:
ja tam w ciąży jem na co mam ochotę...nie mam żadnych wyrzutów sumienia
ja też.... przecież nie bede dziecka głodzić
generalnie jestem tego zdania że w ciąży lepiej mieć ciałka za dużo niż za mało....
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:49   #4296
haniula1803
Rozeznanie

Hej
nadrabiam was po troszeczkę
QUOTE=mycha_818;49873525]Ja mam znajomą, która w ogóle nie miała zwykłego tylko turystyczne i jakoś dziecko się wychowuje, a właśnie skończyło rok.
A ja chciałabym zwykłe do sypialni czy później pokoju dziecięcego na górze i dodatkowo turystyczne do salonu czy kuchni na dole, żeby nie trzymać dziecka w wózku, a żaby było w bezpiecznym miejscu [/QUOTE]
Tez tak zamierzam mieć normalne na górze a turystyczne na dole i ewentualnie jeszcze jedno do rodziców ale to już się zobaczy jak będzie potrzebne to dokupie
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 16:06   #4297
Lille89
Raczkowanie

Uch, chwilę mnie na forum nie było i nie da Was się nadrobić aż Wam zazdroszczę, że macie czas, żeby posiedzieć na forum!

Ja póki co jeszcze pracuję i w sumie mam zamiar pracować prawie do samego porodu, jeśli zdrówko pozwoli. Nie wiem co bym ze sobą zrobiła, gdybym do czerwca w domu miała przesiedzieć wiadomo, jak mus to mus, ale póki co to nie wyobrażam sobie!

od jakichś 2 tygodni czuję ruchy małej i zastanawiam się czy ona nie ma jakiegoś adhd? nigdy chyba nie śpi, nigdy nie odpoczywa,non stop dokazuje, mam nadzieję, że to tylko chwilowe, bo oboje z TŻ byliśmy bardzo grzecznymi i niepłaczącymi dziećmi, więc mamy nadzieję, że młoda pójdzie w nas

Usg połówkowe mam co prawda dopiero na początku lutego, ale mam nadzieję, że to co powiedział ginekolog w 14 tygodniu pozostanie prawdą i jednak będzie córcia póki co staram się nie kupować ciuszków, a już zwłaszcza ukierunkowanych na płeć. Za to poważne dylematy mamy w kwestii imienia dla dziecka! Mi bardzo podoba się imię Lilianna, zwłaszcza zdrobnienie Lily, Lila i w ogóle uważam, że to dobre imię na każdy etap życia TŻ też bardzo się podoba, ale wiem, że z chęcią nazwałby córkę Anastazja, ale w sumie jedyny sensowny skrót od tego imienia to Nastka i w ogóle mam mieszane uczucia co do tego imienia...
Lille89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 16:20   #4298
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lille89 Pokaż wiadomość
Uch, chwilę mnie na forum nie było i nie da Was się nadrobić aż Wam zazdroszczę, że macie czas, żeby posiedzieć na forum!

Ja póki co jeszcze pracuję i w sumie mam zamiar pracować prawie do samego porodu, jeśli zdrówko pozwoli. Nie wiem co bym ze sobą zrobiła, gdybym do czerwca w domu miała przesiedzieć wiadomo, jak mus to mus, ale póki co to nie wyobrażam sobie!

od jakichś 2 tygodni czuję ruchy małej i zastanawiam się czy ona nie ma jakiegoś adhd? nigdy chyba nie śpi, nigdy nie odpoczywa,non stop dokazuje, mam nadzieję, że to tylko chwilowe, bo oboje z TŻ byliśmy bardzo grzecznymi i niepłaczącymi dziećmi, więc mamy nadzieję, że młoda pójdzie w nas

Usg połówkowe mam co prawda dopiero na początku lutego, ale mam nadzieję, że to co powiedział ginekolog w 14 tygodniu pozostanie prawdą i jednak będzie córcia póki co staram się nie kupować ciuszków, a już zwłaszcza ukierunkowanych na płeć. Za to poważne dylematy mamy w kwestii imienia dla dziecka! Mi bardzo podoba się imię Lilianna, zwłaszcza zdrobnienie Lily, Lila i w ogóle uważam, że to dobre imię na każdy etap życia TŻ też bardzo się podoba, ale wiem, że z chęcią nazwałby córkę Anastazja, ale w sumie jedyny sensowny skrót od tego imienia to Nastka i w ogóle mam mieszane uczucia co do tego imienia...
Albo Tosia. Mi się bardzo podoba właśnie w pełnym brzmieniu: Antonina i zdrobnienie Tosia

Teraz dopiero spojrzałam raz jeszcze i widzę, że piszesz o Anastazji No to chyba Nastka tylko

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2015-01-22 o 16:21
Stary 2015-01-22, 16:35   #4299
Lille89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Albo Tosia. Mi się bardzo podoba właśnie w pełnym brzmieniu: Antonina i zdrobnienie Tosia

Teraz dopiero spojrzałam raz jeszcze i widzę, że piszesz o Anastazji No to chyba Nastka tylko
Bardzo podoba mi się imię Antonina, ale zdrobnienia już nie tak samo jest z moim imieniem- Aleksandra mi się podoba, ale na litość boską, tylko nie Ola!
Lille89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 16:41   #4300
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cześć dziewczyny tyle nowych wpisów ciezko nadrobić, w końcu czuje pierwsze ruchy maleństwa regularnie przed snem, a dzis podczas zajęć <3 niesamowite uczucie wizyta dopiero za 2 tygodnie, mam nadzieje, ze uda sie poznać płeć
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 17:18   #4301
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja juz po polowkowym. Dziecie wazy 480 g, wszystko ma na miejscu i nadal jest dziewczynka takze moge rozgladac sie za sukienkami
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 17:21   #4302
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja juz po polowkowym. Dziecie wazy 480 g, wszystko ma na miejscu i nadal jest dziewczynka takze moge rozgladac sie za sukienkami
Gratulacje!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 17:27   #4303
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki. Ja polowkowe mam jutro ale moj to jakis gigant bo 2 tyg temu wazyl 420g
Stary 2015-01-22, 17:46   #4304
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje! duża dziewczyna, a już myślałam że mój dzieć taki duży od tych witaminek, ale widzę że dzieciaki trzymają formę
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 18:13   #4305
201710041131
Konto usunięte

My dopiero skończyliśmy spór z Tżtem na temat męskiego imienia, mi podobał się jego wybór, ale uważam, że na naszą rodzinę (obrabiające dupska wsiowe głupki-kuzynki Stasia objechali tak, że nie pytajcie...) jest zbyt ekscentryczne i tłumaczenia, że znamy dwie osoby o takim imieniu nic nie dadzą. Znowu mój wybór jemu się nie podoba... Ale jakoś doszliśmy do porozumienia choć zachwycona nie jestem, że chyba wolałabym dziewczynkę bo tu nie mamy problemu...
Stary 2015-01-22, 18:15   #4306
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Szuu to tz sie imie nie podoba czy pod wplywem innych mu sie przestalo podobac.?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-22, 18:18   #4307
201710041131
Konto usunięte

Nie, mi bardzo podobał się Marcel, ale Tżtowi się nie podoba. Jemu podoba się Sambor, też dlatego, że jeden z jego bliższych kolegów ma tak na imię, ale ja obawiam się tego imienia na moje wiejskie warunki. Kompromisem jest Konrad, które podoba się i mi i jemu, ale ja nie jestem pewna, bo nienawidzę zdrobnienia Kondziu i nie chcę żeby tak ludzie mówili do mojego dziecka
Stary 2015-01-22, 18:45   #4308
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję :-* kawał baby ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 19:51   #4309
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
super

Cytat:
Nie, mi bardzo podobał się Marcel, ale Tżtowi się nie podoba. Jemu podoba się Sambor, też dlatego, że jeden z jego bliższych kolegów ma tak na imię, ale ja obawiam się tego imienia na moje wiejskie warunki. Kompromisem jest Konrad, które podoba się i mi i jemu, ale ja nie jestem pewna, bo nienawidzę zdrobnienia Kondziu i nie chcę żeby tak ludzie mówili do mojego dziecka
też nie znoszę zdrobnienia Kondziu. Imię Konrad ciężko się zdrabnia. A dla dziewczynki jakie macie?
Stary 2015-01-22, 19:55   #4310
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Marcel ladne,Sambor niespotykane tylko wlasnie chodzi o to jak to bedzie "pozniej". Za duzo sie na dobre i na zle naoogladalam bo tam jest doktorek co ma na nazwisko Sambor
Kondziu to nie fajne zdrobnienie :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-22, 20:02   #4311
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Marcel nie w moim stylu, Sambor bardzo mi się podoba. Konrad to mój kuzyn i faktycznie wszyscy mówią na niego Kondziu/Kondzik. Ale jemu to nie przeszkadza, a ja się tak do tego przyzwyczaiłam, że kompletnie nawet tego nie zauważam i nigdy mnie to nie drażniło.
Słyszałam jeszcze kiedyś, że na Konrada wołali jako dziecko Konradek, a potem zrobił się z tego Radek. I teraz funkcjonuje jako Radek i mało kto wie jakie jest jego prawdziwe imię.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 20:05   #4312
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Ogromna, moja wazy 320 g
Stary 2015-01-22, 20:08   #4313
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ogromna, moja wazy 320 g
to praktycznie tak samo porównaj sobie https://parenting.pl/portal/20-tydzien-ciazy u Ciebie przeciętna waga dla 20 tygodnia, u mnie ciut powyżej przeciętnej dla 22. 2 tygodnie to duża różnica na tym etapie
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 20:37   #4314
201710041131
Konto usunięte

No właśnie tego się boję, ale SERIO nic lepszego nam do głowy nie przychodzi, przewertowaliśmy CAŁY kalendarz, wszystkie strony z imionami i NIC...

Na Marcela w życiu się nie zgodzi, jeszcze podobał mi się Maurycy, też powiedział, że nie.

Mamy w dodatku tak dużą rodzinę, dużo maluchów, a jeszcze żeby było śmiesznie ja mam niepolskie nazwisko, dość charakterystyczne i też niewiele imion pasuje...

Jedyna nadzieja w tym, że będzie dziewczynka...

Irmusia Liwia
Stary 2015-01-22, 20:41   #4315
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a ile minęło od ostatniej?

u mnie póki co wypadała raz na miesiąc i zawsze było usg, w tym wyjątlow 2 razy bo połówkowe a nastepna wizyta za 3 tyg tak że nie wiem czy powinny być jakieś przerwy miedzy usg..
U nas gin robiła w polowie listopada usg. Potem w grudniu było genetyczne, więc stwierdziła, że parę dni później nie ma po co a teraz nie robiła bo dwa tyg później mam połowkowe. Pewnie na następnej wizycie też nie zrobi, bo będzie dwa tyg po połówkowym...
Cytat:
Kurcze Niby mam tą, ale... moja ma jeszcze jedną półkę chyba?! I jest bardzo stabilna, mój kot ciągle skacze na nią (na to wysunięte) i w ogóle się nie buja Wcześniej stała u nas jako komoda (bez tego miejsca na przewijak) Tylko właśnie zdziwiłam się, bo moja na 90% ma jeszcze jedną półkę nad przewijakiem...

EDIT: A moze nie mam? Bo ja tam mam koszyczki poukładane i moze mi się myli... W niedzielę wracam do domu to sprawdzę
EDIT2: Nie ma, na pewno Ja tam mam te koszyczki i one mnie zmyliły, jakaś taka mi się łysa na zdjęciu wydawała, ale to na 100% ta

Powiedziałam mamie o tym co napisałaś i powiedziała, że to super pomysł i że kupią turystyczne do nich i wtedy nawet jakbyśmy do teściów jechali czy gdzieś to będziemy mogli spakować i zabrać Dzięki, sama bym jakoś nie wpadła, już byłam pewna że chcę normalne

Kurcze nie wiem...

My w ogóle w 2016 lecimy gdzieś na święta Wielkanocne, Egipt prawdopodobnie i dziecko zabieramy ze sobą, mam nadzieję, że dobrze zniesie podróż...
A mi się coraz bardziej ta komoda podoba

Cytat:
My byśmy bardzo chcieli jechać na początku 2016 na narty
Gdzie jeździcie?

Ojj rok temu chorowałam i byłam tylko raz, byłam zła , bo kupiłam sobie nowy sprzęt i niewiele go wypróbowałam. W tym roku się boję. Za rok mam nadzieję, że pojedziemy choć parę razy. Tzn jeździmy z kolegami z pracy, tz nie chce się nauczyć.

Cytat:
ja jak idę to i tak mi Tż robi bo jest piekarzem w tesco :
Ale masz dobrze!
Cytat:
Czyli, że z miesięcznym dzieckiem się da jak się ma kogoś do pomocy?
Ja żadnym specjalistą nie jestem, ale wydaje mi się, że dasz radę. My we wrześniu chcemy jechać w okolice Frankfurtu na parę dni, to jakies 3,5h samochodem, mam nadzieję się uda.
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A za cooo ??
Mi tez piguły próbowały wmówić że 'gówniara nawet nei zauważyła jak wody odeszły'
Co za pi.ndy :/

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

Ooo nie ja się muszę hamować,bo niestety ale dopada mnie częściej niż wcześniej ochota na słodkie ala: chociaż tyle,że jak zjem to mi niedobrze więc nie jem

Charlotta na każdego przyjdzie pora
Mnie też dopada ochota na slodycze. A potem mdli :/

Cytat:
Cześć dziewczyny

Gratulacje ))

Cytat:
Napisane przez Lille89 Pokaż wiadomość
Uch, chwilę mnie na forum nie było i nie da Was się nadrobić : aż Wam zazdroszczę, że macie czas, żeby posiedzieć na forum!

od jakichś 2 tygodni czuję ruchy małej i zastanawiam się czy ona nie ma jakiegoś adhd? nigdy chyba nie śpi, nigdy nie odpoczywa,non stop dokazuje, mam nadzieję, że to tylko chwilowe, bo oboje z TŻ byliśmy bardzo grzecznymi i niepłaczącymi dziećmi, więc mamy nadzieję, że młoda pójdzie w nas:

Usg połówkowe mam co prawda dopiero na początku lutego, ale mam nadzieję, że to co powiedział ginekolog w 14 tygodniu pozostanie prawdą i jednak będzie córcia póki co staram się nie kupować ciuszków, a już zwłaszcza ukierunkowanych na płeć. Za to poważne dylematy mamy w kwestii imienia dla dziecka! Mi bardzo podoba się imię Lilianna, zwłaszcza zdrobnienie Lily, Lila i w ogóle uważam, że to dobre imię na każdy etap życia: TŻ też bardzo się podoba, ale wiem, że z chęcią nazwałby córkę Anastazja, ale w sumie jedyny sensowny skrót od tego imienia to Nastka i w ogóle mam mieszane uczucia co do tego imienia...
Podoba mi się Lilli

Cytat:
Gratulacje )
Cytat:
My dopiero skończyliśmy spór z Tżtem na temat męskiego imienia, mi podobał się jego wybór, ale uważam, że na naszą rodzinę (obrabiające dupska wsiowe głupki-kuzynki Stasia objechali tak, że nie pytajcie...) jest zbyt ekscentryczne i tłumaczenia, że znamy dwie osoby o takim imieniu nic nie dadzą. Znowu mój wybór jemu się nie podoba... Ale jakoś doszliśmy do porozumienia choć zachwycona nie jestem, że chyba wolałabym dziewczynkę bo tu nie mamy problemu...
Wsiowymi glupkami nie ma się co przejmować. Słyszałam całkiem ciekawe określenie, żeby nie obrażać ciasnych wsiowych umysłów moja koleżanka okresla ich mianem umysłów agroturystycznych oczywiście nie chodzi tu o ludzi ze wsi tylko tych ze wsią w głowie i słomą w butach.
Bo wieś to uwielbiam
Stary 2015-01-22, 20:43   #4316
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia Liwia
fajne
Stary 2015-01-22, 20:56   #4317
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Wsiowymi glupkami nie ma się co przejmować. Słyszałam całkiem ciekawe określenie, żeby nie obrażać ciasnych wsiowych umysłów moja koleżanka okresla ich mianem umysłów agroturystycznych oczywiście nie chodzi tu o ludzi ze wsi tylko tych ze wsią w głowie i słomą w butach.
Bo wieś to uwielbiam
No no, też mówię właśnie o takich ludziach (sama jestem ze wsi), tylko jak mam potem wysłuchiwać szeptów tak jak było w przypadku Stasia... to mi się odechciewa

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
fajne
Tu nie było problemu Pasuje na bank do nazwiska, bo mamy Lidię w rodzinie o takim nazwisku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 20:57   #4318
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
No no, też mówię właśnie o takich ludziach (sama jestem ze wsi), tylko jak mam potem wysłuchiwać szeptów tak jak było w przypadku Stasia... to mi się odechciewa :

Tu nie było problemu Pasuje na bank do nazwiska, bo mamy Lidię w rodzinie o takim nazwisku
A co nie tak w Stasiu?
Stary 2015-01-22, 21:05   #4319
kejtiCe
Zakorzenienie

Marcel mi się bardzo podoba ale mój TŻ też się nie zgodził
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 21:07   #4320
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
No no, też mówię właśnie o takich ludziach (sama jestem ze wsi), tylko jak mam potem wysłuchiwać szeptów tak jak było w przypadku Stasia... to mi się odechciewa
też nie rozumiem o co chodzi z tym Stasiem Mi się bardzo podoba. Własciwie to jedyne imię, którym teraz w myślach nazywam malucha. Choć mąż jeszcze o tym nie wie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości