![]() |
#4291 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Cytat:
![]() Czekamy na opis zdarzeń. Ja jestem strasznie ciekawa jak to było u was bo sama się zastanawiam co to będzie jak zacznę rodzić przed terminem cięcia ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
32 foto wozka jak bede u rodzicow bo tam stoi zlozony, a cos z tel ostatnio nie da sie wstawic zdj.
Nie zalatwilismy nic starsza chora kobieta nie otwiera drzwi, opiekunka wpada na godz dziennie, zglosilismy administracji.niech jej to zrobia. Wkurzylam sie jedynie na wlascicielke bo niby w moim obowiazku jest biegac na gore do tej kobiety zeby oddala mi za malowanie i remont. Ja uwazam ze zglosilam to jej, mieszkanie nalezy do niej wiec niech ona mysli o tym czy chce miec to zrobione, tz moze to zrobic ale ganiac za kasa ja nie bede i prosic sie ludzi... z ktorymi nie da sie nawet dogadac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
A szkoda gadać. Od wczorajszej nocy mam skoki ciśnienia do 170/110, bóle głowy i mdłości. Mam zrobić badania w kierunku gestozy, konsultację neurologiczną i okulistyczną z badaniem dna i pola widzenia. I bezwzględnie usg serca dziecka. Jeśli nic się nie zmieni w weekend mam jechać na IP, w przyszłym tygodniu wizyta z wynikami badań, kolejna wizyta za dwa tygodnie z kolejnymi wynikami.
Trzy wizyty, badania z krwi, konsultacje, usg i tysiak pęknie ![]() Żeby było jednostajnie wysokie to dostałabym leki na obniżenie, a tutaj godzinę ledwo żyję, głowa pęka, a później jest ok. I tak po kilka razy od wczorajszej nocy. Żałuję że jakiegoś furosemidu chociaż nie mam. Z małą ok, przybrała sporo, bo w 3 tygodnie 730 gramów, także łakomczuszek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zadomowienie
|
Komp mi padł i wszystko poleciało
Abii Gratulacje, piekna waga Słoneczko może przepustkę dadzą po co w szpitalu kwitnąc Pazurki- moja ma czasem bezbarwnym maźniete i się cieszy nikt nie widzi ale kciuk pomalowany ![]() Mąż wprowadził zakaz pożycia małżeńskiego ![]() Pytanko też częściej do wc biegacie na "2" nie mówię o biegunkach takich przed samym porodem. Któregoś zdrówka i spokojności ciekawe jakbyś miała teraz te wszystkie badania na NFZ zrobic w ciągu tygodnia. Nie wiem czy do ciebie dotarło że zakazy odwiedzin w szpitalach we wrocku są. Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2016-02-19 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
Mettare Witaj wśród marcowek
![]() Ktoregos_dnia Trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() ![]()
01.04.2016 synek ![]() ![]() Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-02-19 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zadomowienie
|
Mettare-witaj marcowa mamusiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4300 |
Rozeznanie
|
Abii gratulacje!! zdrówka dla Was
![]() sloneczko mam nadzieję, że szybko Ci zleci czas do poniedziałku w szpitalu ![]() emma ale mieliście przejścia z Agatką, dobrze, że szybko zareagowaliście ale napewno strach i stres były wielkie. Mam nadzieję, że już jej lepiej. Ja poszłam jednak wczoraj z Maksiem do tej lekarki, zapalenie oskrzeli, inhalacje i kazała podać antybiotyk, żeby nie przeszło w zapalenie płuc.... ale nie podałam. Nie wiem czy dobrze robię. W nocy ustawiałam budzik co 1,5 godz i sprawdzałam czy oddycha i jak temp ale oddychał ok, mało kaszlał i nie miał gorączki. Dziś już lepiej, inhalujemy, oklepujemy, ma syrop, mam nadzieję, że już się nie pogorszy. Ja po wizycie, na ktg mały tak szalał, że myślałam, że nie wyleżę. Główka nisko, szyjka krótka, ale zamknięta. Następna wizyta 4 marca, wtedy ktg i usg. Gin powiedział, że jego zdaniem do 4 spokojnie dochodzę ale skierowanie do szpitala napisał. Gbs ujemny. Mówił, że w tamtym tyg miał pacjentkę, na wizycie wszystko ok, mówił jej że jeszcze przez tydzień nie urodzi a ona wieczorem urodziła ekspresowo ![]() Przypomniało mi się jeszcze, że pisałyście o błędach w obliczeniu wagi przy usg. Ja w dniu przyjęcia do szpitala miałam usg i lekarz szacował, że Maks ma jakieś 3200-3300 a urodził się następnego dnia o ponad pół kg cięższy ![]()
#4301 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mała pięknie przybrała to najważniejsze ![]() ![]() Diablica na patologi ciąży nie ma przepustek ![]() Benka super, że wszystko dobrze ![]() Mnie znowu tak potwornie swędzą stopy i dłonie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2016-02-19 o 19:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam nową koleżankę ![]() ![]()
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że z Maksiem już lepiej. Gorączkował? Dobrze, że poszlas z nim do dr. Pamiętaj żeby wieczorną inhalacje robić najpóźniej 1,5godz przed spaniem ![]()
![]() |
#4304 |
Zadomowienie
|
Ktoś się pytał o kaszel a łożysko, ja tak kaszlałam że brzuch bolał na sor pojechałam i mowię ze kaszlę i się boje o młodego, odesłali na pomoc świąteczną, tam lekarz osłuchał i zalecił inhalacje. Mnie bolało bo brzuch skakał a młody tyłek wypinał, to ostatecznie brzuch podpierałam nogą żeby nie skakał. Nic na kaszel suchy nie dostaniesz bo to blokuje mięśnie i nawet gin powiedziała ze nie można. Ogólnie wg wszystkich kaszel nie zrobi nic złego brzuszkowi, tylko że się męczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Ktoregos dnia..a dlaczego usg serca dziecka? Cos nie tak wyszlo na normalnym usg?
Kurcze duzo tych badan masz do zrobienia.. mam nadzieje ze to po prostu "uroki ciazy" a nie cos powaznego..trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Witam nowa mamusie. Fajnie ze do nas napisalas.. jeden brzuszek wiecej ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Abi - o kurcze jakie wieści!!!! Gratulacje kochana, buziaki dla Ciebie, małej Emilki i dumnego tatusia! Czekamy na więcej info, a teraz odpoczywaj dużo :-*
Mettare - witaj u nas :róża: Słoneczko - mega współczuję, że jednak się przeciągnęło do poniedziałku.. Mogli od razu powiedzieć ze biorą Cie na weekend bo taki mają kaprysy :-/ mam nadzieje ze Ci szybko minie i w poniedziałek będziesz tulić mała :-* Ktoregos_dnia - lipa :-( nie masz możliwości gdzieś zrobić taniej? Co ma usg serca do ciśnienia? Przytulam i współczuję sytuacji, bo serio nie są nam stresy potrzebne w 9 miesiącu.. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Milka - powodzenia w walce z urzędasami. Musisz od razu sprawę do sądu zgłaszać? Skoro wiesz, że zrobiłaś zgodnie z jakimś wyżej pisanym prawem to spróbuj uderzyć do kierownika urzędu a nie szarego urzędaska, wyjaśnij ze zrobiłaś okej i niech sobie lepiej sprawdza ![]() Kurde teraz nam takie przygody nie są potrzebne :-(
#4307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie tez kazał przyjść na wizytę za tydzień i to bez powodu ![]() ![]() aguleck dziękuję sloneczko czyli jednak tam, gdzie chciałaś ![]() witam nową mamusię ![]()
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuję część zrobić na nfz, ale nie wiem czy jestem w stanie okulistę i neurologa załatwić w tydzień, wątpię. Poza tym musiałabym najpierw pójść do lekarza pierwszego kontaktu po skierowania, a czasu nie mam za wiele. Nie wiem, dzisiaj jestem rozbita, ale mam weekend żeby się ogarnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Przyczajenie
|
mieszkam w Warszawie
![]() Cytat:
![]() Przyznam się Wam jeszcze, że przez Was od paru dni choruję na kocyk minky z liskami i póki co walczę, bo mam już jakieś kocyki, ale nie wiem czy po wypłacie się nie poddam... ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Któregoś dnia
Mam nadzieję, że uda Ci się załatwić jak najwiecej na NFZ, a ciśnienie nie zaszkodzi Maleństwu. Myślę, że gdybyś ładnie poprosiła i powiedziała, że jesteś na końcówce ciąży, a badanie jest pilne to może znajdą się jakieś "okienka" dla Ciebie ![]()
#4312 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ktoregos_dnia - szkoda, że nie mieszkasz na śląsku, załatwiłabym Ci wizyty od reki na NFZ :-(
Tak jak Emma radzi, podzwon, zapytaj, może akurat gdzieś Cie "wcisną", już nawet nie chodzi o przychodnie tylko tak na prawdę dużo zależy od pani która w tej przychodni pracuje. Wiem, że czasami można kogoś wcisnąć, trzeba tylko trochę dobrych chęci. Moja mama pracuje w przychodni i wiem jak to wygląda..
#4314 |
Raczkowanie
|
Gratulacje!!!
#4315 |
Zakorzenienie
|
Co, masz teraz wesoło stado serdelek?
![]()
#4316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego usg, czy to Twój gin parę razy nie mówił o tym żebyś je zrobiła? Nie namawiał Cię? Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Zadomowienie
|
witaj Mettare
![]() ![]() ja leniuchuje u boku męża, oglądamy filmy a zaraz masaż stopek ![]() ![]() miłego wieczoru wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wszystko ok, zrobili mi ktg i moze zapis nie jest jakis super idealny, ale lekarz twierdzi, ze jest w porzadku. Maly wciaz strasznie sie wierci, aparat co chwila gubil sygnal, ale teraz przynajmniej jestem spokojna, ze nic zlego sie nie dzieje. Byc moze troche spanikowalam, ale pani polozna mowi, ze dobrze, ze przyjechalam, bo "strzezonego pan Bog strzeze"... uffff!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedziesz zaraz do domku? Co ja bym dała za masaż stóp!!! Pożycz mi swojego tz plizzzz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.