|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Cytat:
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Nie przesadzaj
|
|
|
|
#4293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po całkiem fajnej nocce, nawet się wyspałam
Izunia budziła się tylko dwa razy, więc nie jest źle ![]() Kattoo, ja takie rozpieranie czułam co jakiś czas, a w noc poprzedzającą poród, było już bardzo intensywne. Robiło się rozwarcie. O 8.00 pojawiły się skurcze, a o 10.50 urodziłam. Fajnie, że Twój Tż zaakceptował Twojego synka Jak mąż ma na imię? I skąd pochodzi? ![]() Munia, jeśli jesteś na diecie, to może tak być. Jeszcze troszkę, i wszystko wróci do normy MamaNiny, ja nie rozumiem, po co teściowa jest u Was w domu przez tyle czasu? Tylko Cię wkurza. Niech przyjedzie po porodzie zobaczyć maluszka i już. Nie dasz rady bez jej pomocy? Szczerze mówiąc, ja wolałabym komuś zapłacić, żeby zająć się Niną, niż znosić ciągle jej obecność. No ale czasem nie ma innego wyjścia i trzeba zacisnąć zęby... WesołaAnia, dziękuję, że pytasz A Ty, dajesz radę? Oprócz tego gardła? ![]() mezzaluna, super, że się tak zorganizowaliście ![]() My też zamierzamy iść do naszego gina i mu podziękować ![]() A co do spotkania to jestem na TAK! I tak, jak napisała cała w kwiatkach, chyba najlepszym miejscem będzie Wrocław, stąd jest nas najwięcej ![]() Ew. ja mogłabym podjechać do Poznania/Krakowa, bo lubię te miasta i mam dobry dojazd z Wro ![]() eskav, fuuuuuj. Nie znoszę zapachu zmokłego psa. Musisz go wykąpać, bo w całej chacie będzie śmierdzieć.![]() *misia*, super, że udało się pójść na zakończenie roku Ja na parę dni przed porodem w ogóle się nie ruszałam z domu, bo bałam się właśnie tych odchodzących wód. Na szczęście, sączyły się bardzo delikatnie ![]() Zapisz
Zapisz
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-06-24 o 14:05 |
|
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze mi się przypomniało czy wy też macie koszmary w nocy? Ja chyba od tygodnia co noc. Raz mi się śnił brat ze spał w pralce a potem go nie mogłam w niej znaleźć. Potem jakiś pies bez połowy pyska i świeża krew się wszędzie lała i na dodatek to się działo jakoś kolo mnie na podwórku, dziś jak dwa samoloty się holowaly po niebie i jeden spadł niedaleko a drugie gdzieś zniknął. Tylko ja panikowalam i krzyczałam a wszyscy sąsiedzi olali sprawę i nawet żadne służby nie przyjechały. Tak sobie leżał i się nawet nie palił, nic się nie działo tylko ja przerażona.
Chyba mi ciąża na mózg pada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam je po przebudzeniu ale chwilę po już zapominam :/ Nie lubię tego!!
|
|
#4299 |
|
Wtajemniczenie
|
I tak wspolczuje 😚
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
Ej ej laski ja też chcę spotkanie ale wro to dla mnie trochę daleko a co dopiero laski z nas morza? Może jakoś w połowie drogi dla wszystkich wawa albo poznań?
A najlepiej skoro w lipcu za rok to się umówmy nad morzem na jakiś weekend z rodzinami? Będa wakacje to każdy w jakiś weekend chętnie ogarnie morze 😀 i będzie 2 w1. Ale ja tylko proponuje, dostosuje się też do innych propozycji 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Hej koleżanki!
Melduje sie niestety wciąż ze szpitala i nadal w dwupaku. Po dzisiejszym usg i KTG lekarz zdecydował, ze muszę zostać. Pezeplywg są ok, ale te wody nadal im sie nie podobają- nieznacznie wzrosły ale to nadal ok 7. Poza tym na usg mały w ogole nie chce sie ruszać i im sie to nie podoba. Akurat ruchami ja sie nie stresuje, bo wiem ze moje dziecko mega szaleje. Tylko na usg sie wstydzi chyba Muszę 3 razy dziennie po 1h liczyć ruchy. Musi być minimum 6 a ja naliczam ok.40-50. I nie naciągam tego wyniku, bo jak włączy sie waż wijacay sie np.10 sek non stop to liczę jako 1 ruch. Nie wiem juz o co chodzi z tymi ruchami:/ Pszczolince mega zazdroszczę szpitalnych warunków, bo u mnie chyba z 40 stopni. Klima jest na położnictwie, ale ja leżę na starej, nieodremontowanej patologii. Nawet TV nie mamy w sali. Współlokatorkę mam teraz taka, która nic sie nie odywa. Nawet jak cos zagaduje do niej to mi nie odpwiada:/ Ale korzystam i Was nadrabiam. Tylko tyle tego było, ze nie pamietam komu co miałam napisać. Na FB boje sie wejść tam tyle postów - szalone! Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-06-24 o 14:17 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiesz po ilu dniach wypuszczaja na Klinikach po cc? ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Hot dogi na obiad 😂 zły ze mnie inkubator
|
|
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
Któraś z Was się pytała, czy robią mi jakieś badania, mam dwa razy dziennie ktg.
W pon będę miała kontrolne usg i lekarka oceni, czy wód nadal przybywa, czy się zatrzymało. Jak się zatrzyma to powiedziała, że wypuszczą mnie do domu. Dziś zaczęłam 37 tc, a termin na 15stego, więc jeszcze trochę czasu jest. Ale nie nastawiam się na razie, żeby nie być rozczarowaną. A leżę w szpitalu w Toruniu. MamaNiny, Ty byś mogła książkę o teściowej napisać i trudno uwierzyć, że takie modele są, bo sama mam super pomocną. Moja Oliwka do teściów jeździ praktycznie od 1,5 roku i zostaje na tydz, czy dwa jak potrzebujemy. Zresztą do moich rodziców tak samo. Elrosa, gratki za pomyślną wizytę. |
|
|
|
#4305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Yousthyna, zaciskam kciuki, żeby jak najszybxiej Cię wypuścili, współczuję takiego pobytu!!
MamaNiny, za rafaello jesteś rozgrzeszona! Kattoo, obyś jak najszybxiej wszystkie sprawy wygrała! Misia, no to idealnie z tymi wodami 'wesoło' by było jakby odeszły na zakończeniu ![]() Ciacho w piekarniku ![]() Idę rozwiesić pranie i dalej się będę lenić
|
|
|
|
#4307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
umeczysz się tylko :/ No ale robią to w dobrej wierze więc nic nie zrobisz. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Katto pękałam z dumy oczywiście, tym bardziej że wiedziałam jak wiele pracy w to włożył i że sam z siebie też był zadowolony
No i jak dzieje się coś dalej u Ciebie czy spokój? Aglo 100% frekwencja się jednak opłaciła mimo marudzenia zimą czemu inne dzieci chorują a on nie mamaNiny u nas na sali gimnastycznej było 31stopni i w pewnym momencie trochę słabo mi się zrobiło i ciężko było wytrwać do końca. A z teściową to ja naprawdę Cię podziwiam kobieto i że tak potrafisz się poświęcić dla dobra Niny.
|
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole to ja planowałam rodzic w innym szpitalu, ale teraz chyba mimo wszystko zdecyduje sie na poród tutaj. Jednak w razie gdyby (tfu tfu) cos było nie tak to ten ma wyższy stopień. A naprawdę nie mogę narzekać na opiekę i widzę ze na porodówce tez bardzo spoko. Doradczynie laktacyjne latają co chwile
Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-06-24 o 14:24 |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i, że szpital okazał się dobry. Tzn opieka w nim. Ja to bym nie wytrzymała w szpitalu :/ ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Chce polska kiełbaske z grilla z polskim chlebkiem i musztarda
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elrosa to same super wiadomości Iza cudna ośmiorniczka od MamaNiny..ja jeszcze swojej nie zrobiłam.. Yousthyna szkoda, że musisz jeszcze zostać i to w dodatku z taką niemrawą współlokatorką...może po weekendzie się uda wrócić na troche do domu |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
Arida - faktycznie kiepska ta opieka poporodowa, nie dziwne, że się denerwujesz, to kiedy masz się czegoś dowiedzieć, zapytać o pomoc, jak nie teraz. Ale dobrze, że możesz polegać na opiece doradczyń laktacyjnych bo to tak naprawdę jest teraz bardzo ważne. Trzymam kciuki, żeby jutro udało wam się wyjść. A Tż bierze wolne na tę okoliczność?
Mezzaluna- wy z Tż- tem to strasznie jesteście zakochani w Rozalce . Super, że macie pomoc obu babć, to naprawdę bardzo dużo. No i świetnie, że udaje się kp. Ale ginekolog się zdziwi .Też jestem za zlotem, świetny pomysł! |
|
|
|
#4314 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
zajmujemy się tylko efs i efrr i tez nie wszystkimi priorytetami. Ja akurat pracuje w wydziale kontroli projektów efs
|
||
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Misia wyciszyly sie. Sa nadal ale nieregularne raz na pare godzin takze to tylko braxtony
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Yousthyna wspolczuje tej temp w szpitalu Kciuki za wyjsciePszczolinka oby wody nie wzrosly. Kciuki za wyniki w poniedzialek
|
|
|
|
#4316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wegetuje na kanapie pod wiatrakiem od rana - wstaje, jem, klade sie, drzemka, siku, jesc, klade sie... |
||
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
Wogóle to witam się w 38+0. Dzisiaj nie ruszam się z domu, o nie. Noc miałam koszmarną, chyba najgorszą do tej pory. Było mi bardzo gorąco, nie mogłam usnąć. Wieczorem byłam na pizzy u rodziców z okazji dnia taty. Zjadłam niecałe 3 kawałki, całkiem małe, ale to wystarczyło, żeby mnie pokonać. Wierciłam się w łóżku z boku na bok, bardzo mnie bolał kręgosłup i krzyż, mała się strasznie rozpychała i do tego doszła mordercza zgaga i ból w klatce. Później zrobiło mi się niedobrze i zwymiotowałam krwią, nie było jej dużo i nie mam pojęcia skąd się wzięła. Położyłam się i zaraz powtórka, ale już wyszła całą zaratość żołądka, na szczęście już bez krwi. Kręciłam się w mękach do 5 i w końcu usnęłam. A Tż biedny 5.20 do pracy. Ale dzisiaj już jest ok, tylko kości mnie bolą i jestem spuchnięte, ale da się przeżyć. Kiedy się te męki skończą, już nie mam siły
|
|
|
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
Elrosa gratuluje wizyty i ze dzidiolek fiknal glowka w dol
![]() Miqesi jest update dla Ciebie na pierwszej ![]() Ja musialam jechac na gwalt do banku wplacic pieniadze, a tu ulewa stulecia a autobusy jezdza jak chca....o ile w jedna strone wyszlam z domu akurat, to jak wyszlam z banku i jechal moj autobus to bylam szczesliwa, ale ch...jeden nie chcial zaczekac 10 sek az dojde do przystanku i sobie pojechal.... nie pomogly machania i krzyki a przeciez biec nie bede, bo mi wody na miejscu odejda 20 minut poczekalam, dotlenilam sie i az musialam sie w domu bavaria napoic po tej podrozy nienawidze nie miec auta ;/ |
|
|
|
#4319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale i tak jestem zbulwersowana, 10 sekund mialam zeby dojsc do przednich drzwi :pjak chcesz deszczu to zapraszam, ulewa za ulewą a okna pootwierane. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

Nie musisz specjalnie sprzatac jak bede wpadac 
Musisz go wykąpać, bo w całej chacie będzie śmierdzieć.