|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Ale w sumie mam 1,2 kg w 4 dni Dlatego stawiam sobie szlaban na słodycze na kilka dni.Cytat:
Mój ma bardzo różne humory. Czasem przez 3-4 dni prawie wcale się nie rusza, a np. dzisiaj chyba w ogóle nie spał, bo non stop czuję, że się kręci. |
||
|
|
|
#4292 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff!! Teraz kciukasy za mieszkanie!
![]() O losie! ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66377291]Miałam właśnie telefon z zusu, że nie dopatrzyłam L4 i mam jeden dzień przerwy, powinnam za to zapłacić składki do 10.10, a że nie zapłaciłam to możliwe, że za październik w ogóle nie dostanę zasiłku Będę kombinować z nową księgową, ale znowu to porcja niepotrzebnego stresu [/QUOTE] Bidulka... ![]() ![]() furjatka Bardzo Ci dziękuję za wszystkie wiadomości odnośnie biustonoszy! Cytat:
Udanego balowania! ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
). Musiałam wstać i chwilkę pochodzić. Inaczej się ułożyła i przeszło Cytat:
Cytat:
Wierci się strasznie! ![]() pequenina_ Ale zakup!
|
||||
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Konkardia było umawiane. U mnie tak się praktykuje że pacjentki idą na takie spa
przy okazji robią wszystkie badania więc nie muszę biegać i siedzieć w labie 2 godziny na glukozie. A zastrzyki w razie jakby dzieć sie chciał pospieszyć to żeby był gotowy i nie trzeba będzie na łapu capu robić później zastrzyków. Takie dmuchanie na zimne. A dodatkowo pewnie szpital punkty dostane za sztukę ale mi pasuje ![]() A inna sprawa że ja jestem po przejściach i 2 poronienia więc lepiej się zabezpieczyć.
Dwa szczęścia😍 Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-10-14 o 22:04 |
|
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dołączam do grupy ADHDowców :P po glukozie chciał wyjść pępkiem... potem jakoś przygasł na większość dnia, ale od jakiś 4 godzin wariuje non stop. Jak kiedyś przczytałam że taki bobo śpi 16-20 godzin na dobę, to się ze śmiechu złożyłam. Mój chyba tyle NIE śpi a co gorsza, lekarz potwierdził, że okresy aktywności po urodzeniu są podobne... witajcie nieprzespane noce
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
Candid Ano pewnie! Teraz rozumiem
|
|
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
Furjatka czyli ja już mogę sprzedać łóżko bo też nie będzie spania. Mój mały w nocy się tłucze jak byk na korridzie a w dzień trochę mniej...
|
#4297 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się po warsztatach "Mamo, to ja"
zajęcia nawet ciekawe, dowiedzieliśmy się kilku nowych rzeczy ![]() No i udało się zgarnąć główną nagrodę za skojarzenie ![]() Furjatka dzięki za info, że wierszyki są mile widziane;] Skleciłam parę rymów i udało się Torba z kosmetykami na pewno się przyda![]() Przy okazji przekonałam się, że cięęęęężko jest mi tyle czasu wysiedzieć. Mega szacun i ukłony w kierunku studentek i jeszcze pracujących
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja z kolei tłucze się do mniej więcej 00:30, a później czuję ją rano jak się zacznę wiercić. Ciekawe, czy w nocy ze mną śpi, czy sobie hasa Oby spało maleństwo! Cytat:
Styczniówki zgarniają wszystkie nagrody hehehhehee _ _ _ Dziewczyny zrobimy jakiś spis wózków? Pochwalcie się proszę jakie macie, spróbuję to wszystko zebrać i wyślę Tobie Orlica do pierwszego posta, ok? Ja się w wózkach strasznie gubię, a potrzebuję inspiracji. Podzielicie się nazwami?
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2016-10-14 o 22:56 |
||
|
|
|
#4299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4300 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A to pewnie wózek będzie Twój, super! : ) Co do lego, to fajnie, my też pewnie coś będziemy mieli, moi dziadkowie mi kupowali najpierw duplo a potem lego, więc prawnuczkowi tym bardziej będą : P Tylko gdzie te moje lego się podziały to nie wiem... Przypominam sobie, że u mojego byłego była taka tradycja, że w święta jak przyjeżdżał jego brat do rodzinnego domu (lat ok 23 wtedy, ex miał chyba 17), to całe święta siedzieli na dywanie z pudłem lego i układali. I tak co roku, kilka godzin dziennie, na tym dywanie. No uroczo : D I nie mieli wymówki w postaci małego synka : P U mnie też w sylwetce nie było widać tego "przytycia", ba, dzisiaj odbierałam to łóżeczko i w płaszczu pani znowu nie zauważyła, że jestem w ciąży. Nie ma co się przejmować, wszystko będzie dobrze : ) Dzięki za info o lumpku : ) Byłam dzisiaj odebrać te pieluchy, w aukcji jak byk stoi że otwarte do 18, byłam 16:20, zamknięte. Dzwonię do gościa a ten że jest do 16 i że jest w aukcji napisane na żółto, że do 16. Sprawdziłam i nie jest. A specjalnie jechałam komunikacją w tych korkach... Ale ale, patrzę, a po drugiej stronie ulicy lumpek Wchodzę, nic ciekawego. Idę więc na przystanek, a w drodze patrzę, a tam drugi lumpek i wywieszka, że 2,50zł sztuka. Spieszyłam się, wieć tylko przeleciałam wzrokiem - swetrów dla mnie nie było, ale znalazłam jeansy z pasem ciążowym za 4zł Idealne na mnie, super wygodne, tylko ciut za krótkie, ale zaraz przyjdą wyższe buty to nie będzie widać : P No i w ten sposób nie muszę niczego przerabiać, a łowy sprzed kilku dni zostaną nienaruszone i poczekają aż brzuszek zniknie : P Więc w sumie fajnie, że było zamknięte : DCytat:
Na razie wszystkie biusztonosze jakie zamawiałam z neta były jak na mnie szyte, ale ja to zawsze mam mega pecha albo mega szczęście, w tej kwestii na szczęście to drugie : ) I najbardziej lubię w kolorze ciała, bo białe szarzeją, a całą resztę widać pod jasną bluzką. Czyli co, skoro teraz 65D to 65E byłoby spoko tak teoretycznie? Cytat:
Mam nadzieję, że organizm szybko wróci do normy.Skąd ja to znam : P Niby ciąża, niby odpoczywaj, a taki człowiek zajęty : P Cytat:
![]() Cytat:
Tylko się nie przemęczaj za bardzo z tym sprzątaniem : P Zapowiada ci się fajny weekend, też bym popichciła, ale tak bez kuchni to słabo : D Cytat:
Też uważam, że zakup super, zadowolona dziś jestem : D Cytat:
Z zakupu też jestem zadowolona : ) : ) Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy któraś kiedyś pisała o syropie na zgage, jak on się nazywa? Pół nocy spać nie mogłam taka miałam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Gaviscon lub Gelatum alumini. Ten drugi ma delikatniejszy smak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę.
spróbuj spania z dodatkową poduszką pod głową i na boku (nie na plecach). Dzięki temu miałam 2 noce spokoju, a zgagę mam bardzo silną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4305 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Amalte, gratuluję nagrody
![]() Wózek u mnie to Baby design Dotty.
|
#4307 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak pracowałam, chodziłam do fryzjera co 2-2,5 miesiąca, teraz przetrzymałam 3,5 miesiąca i źle to nie wyglądało, bo odrosty się ładnie wkomponowały, ale już chciałam iść i poczuć się lepiej. ![]() Straszną blondynę ze mnie zrobiła! ![]() Cytat:
Wiesz, to zależy od dnia - czasem się stresuję, a ostatnio to był luzik i fajnie mi się jeździło. ![]() Cytat:
![]() Też tak mam, że naprawdę czuję presję, by już było wszystko przygotowane. Ja z niczym nie lubię czekać na ostatnią chwilę, więc i tym razem tak nie było. Cytat:
Udanej zabawy na weselu! Pochwal się sukienką i jaka byłaś ładna ![]() Cytat:
Szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam aby tak profilaktycznie podawać sterydy na rozwój płucek, skoro nie ma żadnego zagrożenia przedwczesnym porodem. To bezpieczne? Przy cukrzycy sterydy strasznie wybijają cukier i takie skoki nie są do końca bezpieczne. Jednak wiadomo, że wtedy ważniejsze są płuca, dlatego lekarze podejmują takie decyzje. Cytat:
Budzi się dopiero po śniadaniu, chociaż dzisiaj chyba zaspał. ![]() Cytat:
![]() I też nie jestem w stanie już tyle siedzieć, więc przyłączam się do podziwu dla pracujących i studiujących mamuś. ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66404686]Możliwe, ja ostatnio chciałam mężowi pokazać jak Mała wywija, to zaczęła kopać tak wysoko, że cyc mi zaczął skakać [/QUOTE]Jak słodko Jejkuuuuu, dlaczego tylko u mnie ciągle nie widać? ![]() Wczoraj tak naprawdę pierwszy raz Tż poczuł delikatne kopnięcie, ale musiałam mu powiedzieć, że to to, bo nie był pewny. ![]() Kolejny weekend siedzę sama, mam już dość, że Tż ciągle nie ma. Czuje nadchodzący kryzys
|
|
#4308 |
|
Rozeznanie
|
U mnie wózek roan marita
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zobaczcie! Pequenina napisała krótki post!
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ano prawda, siwych nie mam, z resztą u blondynek chyba tak nie widać (?). To teraz pewnie będą same luzik-dni na jazdach, trzymam kciuki ![]() I mam dokładnie tak samo, muszę mieć wcześniej wszystko przygotowane, inaczej jestem chora :P Uszy do góry! Pomyśl, że jakby TŻ zamiast remontować np. spał albo siedział przy kompie (nic nie mówię który tak robi zwykle ) to przeprowadziłabyś się do domu na emeryturę Też byś się stresowała :PDziewczyny, już prawie miesiąc jestem chora. Malinki, herbatki, miody, cytryny, czosnki, spanie, leżenie, nic nie pomaga. Jeszcze nie próbowałam tego leku i tej kuracji z wodą utlenioną... Ostatnio jak byłam chora, to po 4 miesiącach wiecznego przeziębienia poratował mnie wyjazd w tropiki :P I faktycznie nie chorowałam po powrocie aż do teraz... ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Hahahaha, jak tak cicho przez noc siedzicie, TŻty śpią i nie mam co robić, to jest na to szansa
|
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby masz racje z tym siedzeniem przed kompem i spaniem Tż, ale wtedy przynajmniej byłaby szansa go w coś zaangażować. A tak, to sama z kotem siedzę i już mi smutno. Zresztą mi w moim mieszkaniu dobrze i wcale na tą wieś się nie spieszę ![]() Niestety nie znam żadnych naturalnych sposobów na przeziębienie. Ja całe życie miałam anginy, więc brałam antybiotyki, a odkąd je wycięłam to raczej nie choruję. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- O, Bartek się obudził. Ostatnio zaczełam zastanawiać się, co będzie, jak mój gin teraz we wtorek na usg powie "na 100% dziewczynka!" ![]()
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Niebie zastrzyki bezpieczne
wierze mojemu doktorkowi jemu zależy żeby doprowadzić ciąże do szcześliwego zakończenia bo przy moich 2 stratach pomagał mi dojść do ładu i ukierunkował![]() U mnie też na zewnątrz nie widać ruchów za dużo sadełka nie martw się jeszcze z miesiąc i będzie widać
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku miesiąc???? To niesprawiedliwe.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
pequenina_ , idź może do lekarza, ja wiem że powinnyśmy unikać leków, ale takie permanentne niedoleczone przeziębienie też nam nie służy
![]() NiEBiE, nie smutaj się testy na prawko rób!!
|
#4315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.rossmann.pl/Produkt/babyd...szt,98505,6055 http://allegro.pl/podklad-podklady-d...912429840.html Cytat:
Cytat:
Bebetto Murano, Bebetto Holand, Jedo Fyn. Ten ostatni muszę zobaczyć na żywo, żeby podjąć decyzję. Cytat:
Napiszę co robiłam: - picie majeranku z miodem - picie czystka z miodem - na noc zaparzona suszona malina (do wygrzania) - syrop z cebuli i czosnku - inhalacje ze srebra koloidalnego i wody utlenionej - zakrapianie nosa sk i wu - płukanie zatok fixsinem - wit. c lewoskrętna - na noc oliwa czosnkowa na stopy, skarpety i do snu |
||||
|
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
) od Murano... a może lżejszy? nie pamiętam bo to już dawno było jak z nim rozmawiałam Natomiast Jedo wszyscy mi odradzają, że niby niewygodny, niestabilny itd. No i Jedo ma moja szwagierka, co prawda dużo starszy model bo oni go kupowali z 7 lat temu... i osobiście mi nie odpowiadał, za ciężka kolumbryna i mało zwrotna dla mnie Przez te kilka lat mogło się coś zmienić, ale znowu mam opinie "znajomych" osób które na dzień dzisiejszy mają do czynienia z firmą Jedo.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
Bebetto Holland u nas
|
#4318 |
|
Raczkowanie
|
U mnie bebetto torino
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4319 |
|
Konto usunięte
|
Ja z przeziębienia się praaawie wygrzebałam, u mnie przy cukrzycy miałam jeszcze mniejsze pole do popisu przy leczeniu, ale stosowałam:
+ herbata czarna z dużą ilością cytryny i imbiru + mięta z dodatkami jak wyżej + świeży czosnek do każdej potrawy + inhalacje z mięty (polecam olejek eukaliptusowy, ale nie miałam) + nagrzany szalik lub chusta ciągle na szyi - mam dwa, jeden grzeje się na kaloryferze, jeden na szyi i co godzinkę zmiana
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dzisiaj kilka, codziennie staram się robić. Teraz idę poleżeć i obejrzeć serial.
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66408886]Ja z przeziębienia się praaawie wygrzebałam, u mnie przy cukrzycy miałam jeszcze mniejsze pole do popisu przy leczeniu, ale stosowałam: + herbata czarna z dużą ilością cytryny i imbiru + mięta z dodatkami jak wyżej + świeży czosnek do każdej potrawy + inhalacje z mięty (polecam olejek eukaliptusowy, ale nie miałam) + nagrzany szalik lub chusta ciągle na szyi - mam dwa, jeden grzeje się na kaloryferze, jeden na szyi i co godzinkę zmiana [/QUOTE]Tak już u Ciebie grzeją? U mnie ledwo co letnie kaloryfery. a okno i tak otwarte prawie całą dobę.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Bąbelek waży 1066g. i nie wisiał dzisiaj głową w dół tylko nogi miał na dole a główkę na górze. Wg usg jest o tydzień starszy niż wg om. We wtorek kładę się do szpitala będę miała badania, krzywą cukrową i zastrzyki na płucka. Także wczasy...

Będę kombinować z nową księgową, ale znowu to porcja niepotrzebnego stresu
[/QUOTE] Bidulka... 

Wchodzę, nic ciekawego. Idę więc na przystanek, a w drodze patrzę, a tam drugi lumpek i wywieszka, że 2,50zł sztuka. Spieszyłam się, wieć tylko przeleciałam wzrokiem - swetrów dla mnie nie było, ale znalazłam jeansy z pasem ciążowym za 4zł

testy na prawko rób!!
Natomiast Jedo wszyscy mi odradzają, że niby niewygodny, niestabilny itd.
Przez te kilka lat mogło się coś zmienić, ale znowu mam opinie "znajomych" osób które na dzień dzisiejszy mają do czynienia z firmą Jedo.