Maturzyści 2009 cz. III :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 20:21   #4321
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)

Dziewczęta mam nieoficjalne odpowiedzi z matematyki rozszerzonej:

http://rs433.***************/files/1...at-fiz.pl_.rar

Mi wyszło tak około 72%. Z operonowskiej miałam 80. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

*************** <= w miejsce gwiazdek

edit
No ja nie wiem! kurde, nie mogę nic zrobić z tymi gwiazdkami, ale tam powinno być rapidshare . com [bez spacji]

Edytowane przez sonnerin
Czas edycji: 2009-01-14 o 20:24 Powód: modyfikacja linka
sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 20:28   #4322
Mini007
Zakorzenienie

Zwątpiłam Już zupełnie nie wiem, co zrobić. Jak pisałam, dzisiaj rano zrezygnowałam ze studniówki na rzecz innego przyjęcia. Wydawało mi się, że wychowawca to zrozumiał, a jednak niedawno mama miała telefon od niego i od dyrekcji, żebym jeszcze się zastanowiła, bo jakże to będzie wyglądać beze mnie. Chcą mi nawet iść na rękę i generalnie czuję, że wjechali mi na ambicję. I teraz się waham, iść, nie iść, towarzystwo ciężarnej koleżanki i dwóch kolegów już nie wchodzi w grę. Mam czas do jutra, jeżeli przyjdę na próbę, to znaczy, że jednak idę, a jeśli nie... rezygnuję. Co myślicie?
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 20:43   #4323
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Gaia, ale zwróć uwage na to jak wyglądała stara matura: było 5 zadań, trzeba było zrobić wybrane trzy. Zawsze było jakieś z geometrii analitycznej, trygonometrii, analizy matematycznej, prawdopodobieństwa +coś. Jak się miało obcykane te działy, to matura no problem. Polski - lanie wody na dowolny temat, odnoszenie się do dzieł jakiegokolwiek autora, nawet do Kubusia Puchatka ;P Język obcy - FCE Cię zwalniało z matury- plus jeszcze jeden przdmiot, to już dowolnie. Matura była egzaminem wewnętrznym, nie wiem czy łatwiejszym czy trudniejszym (więcej materiału było), więc nie liczyła się na studia, stąd egzaminy... Ach, to były piękne czasy, ale co byłó, to już nie wróci.
A teraz w trzeciej kalsie LO składasz deklarację i o ile możesz maturę poprawiać, to decyzje muszisz podjąć teraz i teraz, w wieku 18stu lat, trzeba juz wiedziec jaką mniej więcej drogę w życiu chcesz obrać.
To jest jedyny argument jaki przekonuje mnie do tzw "starej matury". Ten mój brak odpowiedzialności za własne decyzje i kompletny brak wiedzy na temat "kim chcę być w przyszłości" :P A teraz to całe CKE i wszystko, co mnie przeraża ;p
Poza tym większość uczelni ma teraz problem, bo są uczniowie, ktorzy zdali maturę i dostali się na studia, ale nie mają prawie żadnych umiejętności i wylatują po pierwszej sesji... (oby ze mną tak nie było!)
5zd? to o jak starej maturze mówimy? Ja robiłam arkusze ze starszych matur i tam było około 20zd (razem na P i R)
A o maturze z 5 zd to tylko od mojego taty słyszałam ale on pisał maturę hmm około 35 lat temu :P

A co to odpowiedzialności w tym wieku to faktycznie jest z tym problem. ja sam nie weim co chce robić.

Cytat:
Napisane przez Nikaa1990 Pokaż wiadomość
Tzn? Możesz podać przykład? Umiejętności chyba powinni uczyć na studiach, przecież wiadomo że w liceum nie ma do tego warunków
I wiem że to właśnie ja mogę być taką osobą, która wyleci po sesji (Politechnika po klasie ogólnej ) jeżeli już się tam dostanę. jednak gdybym zrezygnowała i poszła np na ekonomiczną (tam też składam), nie podjęła ryzyka to mogłabym potem tego żałować. doszłam do wniosku, że spróbuje, złoże papiery, jak się dostanę to albo wylecę, albo sama zrezygnuje, bo to nie bedzie "to" albo zostanę, bo mi się spodoba.

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 21:09   #4324
xCarmen
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Mi się trochę popsuł humor po fakultetach z wosu - sorka nam powiedziała odpowiedzi, zwaliłam test przez durne błędy. .
invissible co z tym Wosem? Sprawdziła ci już arkusz? Ja tez nieźle dowalilam,jak pisalam nazwy tych organizacji. Znałam wszystkie i... wszystkie przekręciłam oprocz Rady Europy ale to nic nie daje bo i tak trace obydwa punkty... wstyd. Mam nadzieje ze wyjde przynajmniej poza przywzwoity prog 50 %. Na jaki temat pisałaś wypracowanie?
Stary 2009-01-14, 21:42   #4325
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
Jest taki chorwacki piłkarz, Eduardo da Silva, który tamtej zimy został kontuzjowany - złamanie otwarte w okolicach kostki i wszystkie więzadła zerwane, okropność .
A w grudniu już wrócił do piłki

Tak że koleżanka też wydobrzeje, trzeba być dobrej myśli
Reniu, przekaż jej proszę pozdrowienia od Wizażanek
Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Renia, współczuję koleżance, musi strasznie cierpieć, moja mama miała "raptem" zerwane ścięgno i strasznie się męczyła - ból, leżenie w łóżku całymi dniami, stabilizator, kule itd. Życz jej powrotu do zdrowia, jak bedziesz miała okazję.
będzie dobrze z nią.. musi co do pozdrowień to niestety na razie nie mam z nią kontaktu.. ale jak tylko będzie okazja jak napisała invissible to przekażę

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
Zwątpiłam Już zupełnie nie wiem, co zrobić. Jak pisałam, dzisiaj rano zrezygnowałam ze studniówki na rzecz innego przyjęcia. Wydawało mi się, że wychowawca to zrozumiał, a jednak niedawno mama miała telefon od niego i od dyrekcji, żebym jeszcze się zastanowiła, bo jakże to będzie wyglądać beze mnie. Chcą mi nawet iść na rękę i generalnie czuję, że wjechali mi na ambicję. I teraz się waham, iść, nie iść, towarzystwo ciężarnej koleżanki i dwóch kolegów już nie wchodzi w grę. Mam czas do jutra, jeżeli przyjdę na próbę, to znaczy, że jednak idę, a jeśli nie... rezygnuję. Co myślicie?
hmm za bardzo nie pamiętam Twoich powodów czemu zrezygnowałaś(ah ta skleroza coś mi się to ostatnio za często zdarza ) ale moje zdanie jest takie. jeśli nie chcesz iść to po prostu nie idź, ja np. nie lubię jak nie chcę a ktoś na mnie naciska, namawia mnie i często stawiam na swoim.. ale w sumie nie wiem co Ci poradzić bo raz jednak dałam się przekabacić właśnie na półmetek i nie żałowałam
ps. nie wiem czy to co napisałam w ogóle się kupy trzyma ;p ale śpiąca już jestem a musze jeszcze na spr z angielskiego powtórzyć co nie co :P

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 21:43   #4326
bobolinka
Raczkowanie

Są juz arkusze z modelami Ale oczywiscie biologii nie ma

http://www.mmtrojmiasto.pl/4301/2009...?category=news

http://matura.64bity.eu/

bobolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 21:51   #4327
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bobolinka Pokaż wiadomość
Są juz arkusze z modelami Ale oczywiscie biologii nie ma

http://www.mmtrojmiasto.pl/4301/2009...?category=news

http://matura.64bity.eu/
ej no co to za maniana

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 21:58   #4328
gaia
Zadomowienie

sprawdziłam swoją matematykę
Hmm coś koło 64% ale zobaczymy jak mi jeszcze to ocenią

Stary 2009-01-14, 22:18   #4329
paula007
Zakorzenienie

Jaka masakra!
Nie wiem, czy będę miała 50% z geo.
A nawet we wrześniu miałam 60-70 bez nauki.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 06:20   #4330
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
hmm za bardzo nie pamiętam Twoich powodów czemu zrezygnowałaś(ah ta skleroza coś mi się to ostatnio za często zdarza ) ale moje zdanie jest takie. jeśli nie chcesz iść to po prostu nie idź, ja np. nie lubię jak nie chcę a ktoś na mnie naciska, namawia mnie i często stawiam na swoim.. ale w sumie nie wiem co Ci poradzić bo raz jednak dałam się przekabacić właśnie na półmetek i nie żałowałam
ps. nie wiem czy to co napisałam w ogóle się kupy trzyma ;p ale śpiąca już jestem a musze jeszcze na spr z angielskiego powtórzyć co nie co :P
Ta studniówka miała być spotkaniem przyjaciół porozsiewanych po Polsce (a jeden to po świecie ), ale przyjaciółka ma ciążę z komplikacjami i lekarz zabronił jej tłuc się pociągiem. W takim układzie odwołałam wszystko, bo nic mnie tam nie ciągnie. Ale nie ukrywam, że wjechali mi wczoraj na ambicję, poza tym A. chce iść... Może i pójde, jak nie będzie tego drugiego to się nie pobiją. Hmm...

A za Twoją koleżankę modlę się, żeby było dobrze.

PS:
Są wyniki!
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 09:34   #4331
xxboo
Zakorzenienie

Ja miałam dziś wyniki z angielskiego, koleżanki mi wysłały sms'em wynik iii..... 87%
jestem w szoku.

Szkoda tylko że z WOSu przez gorączke poszło mi fatalnie.

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:19   #4332
ilo16na
Zakorzenienie

Matko sprawdzilam gegre i na 90% jest nie zdane

Jak niemiecki i polski nie wiem- martwi mnie gegra

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:38   #4333
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Sprawdziłam sobie geo i jakieś 60%, niby dobrze bo pisałam z temperaturą i w ogóle chora jestem cały czas, ale w sumie 60% mnie nie satysfakcjonuje :/ muszę się chyba wziąć za siebie xD

szkoda że nie ma arkuszy z historii sztuki

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:50   #4334
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
Uczelnie techniczne własnie. Uczniowie po liceum trzyletnim potrafią o wiele mniej niż Ci, ktorzy konczyli niegdys liceum czteroletnie i zdawali egzaminy lub Ci, ktorzy po prostu chodzili do technikum o profilu związanym z kierunkiem studiów. Poza tym choćby analiza matematyczna - nie ma jej już w programie, jest to praktycznie caly semestr nauki na pierwszym roku na uczelniach technicznych. Mam koleżankę, która skonczyla dosc dobre LO, zdała maturę z dobrym wynikiem, dostała się na inżynierię środowsika i korki z matmy uratowały ją przed wyleceniem. Albo mój brat, który miał warunkowe zaliczenie, gdyz nie zdał z analizy (kończył najlepsze liceum w Krk, jedno z najlepszych w Polsce). Na studiach po prostu nikt na Ciebie nie patrzy, nie chucha. Mówią Ci co, a Ty masz umieć i tle, chocby to oznaczało siedzenie po nocach.
Na niektórych uczelniach robią czasami nawet "rok zerowy" z takiej fizyki, właśnie z uwagi na brak wiedzy i umiejętności wśród uczniów po LO.
Na kierunkach "humanistycznych" nie ma tego problemu.
Być może to po części prawda. Ale chyba większe znaczenie na znacznie wyższy poziom na studiach. Po przejściu z gimnazjum na liceum średnia ocen się obniża, na studiach trzeba też się na to przygotowac...

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:53   #4335
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Być może to po części prawda. Ale chyba większe znaczenie na znacznie wyższy poziom na studiach. Po przejściu z gimnazjum na liceum średnia ocen się obniża, na studiach trzeba też się na to przygotowac...
Z tym że właśnie tych trudniejszych rzeczy na studiach nie da się pojąć bez opanowania podstaw albo nawet czegoś więcej od podstaw, czego czasem w liceum nie uczą.

Np. na kierunkach medycznych, przyrodniczych zawsze jest matematyka i to dość niełatwa.. a biol chemy trochę matematykę zlewają a przynajmniej u mnie niestety później nas to powtórnie spotka.

Czemu nie ma arkuszy z biol

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 13:27   #4336
m0niq
Zadomowienie

Dzień doberek wszystkim
Oddawali nam dziś mature z matmy (podst.), matematyczka miała mi oddać na 5 lekcyjnej, no i tak się strachałam, że będę miała malusieńko %, ale okazało się...że mam 79% .
Wydawało mi się, że napisałam gorzej, chociaż wynik mógłby być lepszy, bo zwaliłam między innymi najprostsze zadanie numer 1 xDD (śmiech na sali :p), wybitna jestem że wyszła mi taka wzięta z kosmosu dziedzina, ale to chyba przez stres po ogólnym przejrzeniu arkuszu. Z operonowskiej miałam więcej, ale była dla mnie łatwiejsza niż ta.
Ale mimo wszystko no helooołłł, jest to przecież dobry wynik i się bardzo cieszę

A jak tam u Was??

Aby stać się lepszym, nie musisz czekać na lepszy świat.`

m0niq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:38   #4337
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
Sprawdziłam sobie geo i jakieś 60%, niby dobrze bo pisałam z temperaturą i w ogóle chora jestem cały czas, ale w sumie 60% mnie nie satysfakcjonuje :/ muszę się chyba wziąć za siebie xD

historia sztuki? a jakie studia planujesz?

Profesor oddał nam już arkusze z geo, mam 75% ...
ale jak teraz patrzę w ten klucz, to nie wiem, z czego ja te procenty uciułałam, bo dawałabym sobie nie więcej niż 50%.
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:39   #4338
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:

To i tak b.dobrze ja WOS pisałam z gorączką 38 stopni, i jak dostałam arkusz to robiłam zadania jak popadnie, nawet nie doczytywałam zrodel tekstowych bo bylo mi tak goraco i skonczyly mi sie chusteczki, tak ze robilam wszystko na czas, pracy pisemnej w ogole mialam nie zaczynac ale cos tam nakreslilam i mam 44 %
dobrze ze chodziac angielskim moge sie pocieszyc

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 13:59   #4339
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Wy już swoje wyniki znacie, a nasi nauczyciele nawet chyba jeszcze nie zaczęli poprawiać

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:07   #4340
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:

Ile lat masz geografie i ile godzin w tygodniu.
Ja 2 rok(3,4 godziny co piatek(lacznie z fakultetami) i nie napisalam nawet na 30%
A ogolnie z geografii mam 4.

Stary 2009-01-15, 14:16   #4341
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m0niq Pokaż wiadomość
Dzień doberek wszystkim
Oddawali nam dziś mature z matmy (podst.), matematyczka miała mi oddać na 5 lekcyjnej, no i tak się strachałam, że będę miała malusieńko %, ale okazało się...że mam 79% .
Wydawało mi się, że napisałam gorzej, chociaż wynik mógłby być lepszy, bo zwaliłam między innymi najprostsze zadanie numer 1 xDD (śmiech na sali :p), wybitna jestem że wyszła mi taka wzięta z kosmosu dziedzina, ale to chyba przez stres po ogólnym przejrzeniu arkuszu. Z operonowskiej miałam więcej, ale była dla mnie łatwiejsza niż ta.
Ale mimo wszystko no helooołłł, jest to przecież dobry wynik i się bardzo cieszę

A jak tam u Was??
gratuluje.

Cytat:

ale jak teraz patrzę w ten klucz, to nie wiem, z czego ja te procenty uciułałam, bo dawałabym sobie nie więcej niż 50%.
miałam to samo z listopadową. Liczyłam na 60pare % a wyszło 79%...mam cichą nadzieję, że teraz też tak będzie...choć chyba poszło mi gorzej niz w listopadzie.

Cytat:
Wy już swoje wyniki znacie, a nasi nauczyciele nawet chyba jeszcze nie zaczęli poprawiać
Moja matematyczka tylko przeglądneła nasze matury...ale ona zazwyczaj dosć długo wszystko sprawdza.
Zresztą nie liczę na to, że weźmie się za arkusze skoro ma mnóstwo do sprawdzenia, bo dzis chyba połowa mojej klasy zdawala majce.

Edytowane przez gaia
Czas edycji: 2009-01-15 o 14:18
Stary 2009-01-15, 14:20   #4342
trynosz
Zakorzenienie

Sprawdzilam se polski to z 50%, gegra kolo 50% tez, z matmy 70-80%, a z angola z testu 100. Tylko to tak na moje oko, ciekawe jak to nauczyciele ocenia ;p
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:46   #4343
Flames
Zakorzenienie

Dlaczego nie ma odpowiedzi do biologii
Flames jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 14:47   #4344
paula007
Zakorzenienie

Dzisiaj kręciliśmy filmik. Oczywiście wyszło na to, że grają w nim sami chłopcy a my jesteśmy tłem.
Już mnie wkurza to wszystko.
Jeszcze za godzinę jadę na pierwszą próbę poloneza z os. tow. i jak sobie pomyślę, że trzeba ich będzie wszystkiego od nowa uczyć, to

Cytat:

ksh, 75%? Jesteś moim mistrzem.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:55   #4345
nicRu
maszyna, nie człowiek

Gaia, mówię o tej najstarszej wersji chyba :P Bo wtedy matura była maturą, a studia studiami.
Te późniejsze matury też nei były takie złe, ale ogólnie taka idea, że matura maturą, a studia można potem wybrać nawet kompletnie niezwiązane z tym, co się zdawało (bo np nagle się odwidziało i chce się jednak iśc na anglistykę, nie ekonomię :P)

Ja się dziś dowiedziałam, jak bardzo mogą być moje operonowskie wyniki zafałszowane ;/ Nauczyciel przyznał się, że nie oceniał wg klucza, tlyko tego co on widzi w naszych pracach, ale gdy kolega powieział że oddał swoja prace do sprawdzenia jeszcze naszej starej matematyczce i wyszło mu ok 15 procent wiecej, to myślałam, ze mnie krew zaleje. Rozumiem, że chcial nas zmotywowac, ale ja bylam zalamana ze nic nie umiem! A jak liczylam punkty w domu to mi spokojnie wychodzil przyzwoity wynik jak na kogos, kto w drugiej klasie opuscil prawie dwa dzialy (bylam bardzo chora) i nic nie powtarzal.
Teraz już wiem, ze tę maturę z CKE sprawdze potem jeszcze raz w domu dokladniutko wg klucza :|

Poza tym dziś na wf znów polonez i spółka. Najgorzej jest jak przede mna tańczy ktoś, kto po prostu truchta i nie trzyma rytmu bo sama go wtedy nie moge utrzymać. Poza tym nie mogę mieć partnera, który mnie nie prowadzi w walcu, bo mnie krew zalewa ze złości :P
A poza tym to zatańczyliśmy klasowo całą zorbę od poczatku do końca i każdy dał radę
Dodatkowo chyba udało mi się na dobre spławić niechcianego adoratora.

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2009-01-15 o 14:57
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 14:55   #4346
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

Ludzie są okropni :[

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:04   #4347
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:

studia to historia sztuki, kulturoznawstwo albo archeologia

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Ile lat masz geografie i ile godzin w tygodniu.
Ja 2 rok(3,4 godziny co piatek(lacznie z fakultetami) i nie napisalam nawet na 30%
A ogolnie z geografii mam 4.
ja mam od poczatku liceum czyli teraz 3rok po jednej godzinie tygodniowo, od 2klasy mamy dodatkowo 2godziny fakultetów

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:10   #4348
nicRu
maszyna, nie człowiek

Sonnerin, ogólnie rzecz biorąc zgadzam się... Co się stało?
Stary 2009-01-15, 15:16   #4349
gaia
Zadomowienie

Cytat:
......

Poza tym dziś na wf znów polonez i spółka. Najgorzej jest jak przede mna tańczy ktoś, kto po prostu truchta i nie trzyma rytmu bo sama go wtedy nie moge utrzymać. Poza tym nie mogę mieć partnera, który mnie nie prowadzi w walcu, bo mnie krew zalewa ze złości :P
A poza tym to zatańczyliśmy klasowo całą zorbę od poczatku do końca i każdy dał radę
Dodatkowo chyba udało mi się na dobre spławić niechcianego adoratora.
w jakim waaaaaaaaaaalcu?

Stary 2009-01-15, 15:18   #4350
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam od poczatku liceum czyli teraz 3rok po jednej godzinie tygodniowo, od 2klasy mamy dodatkowo 2godziny fakultetów
O ja Cie- i czemu Tobie tak dobrze poszlo?
Lubisz tak gegre?Kujesz duzo w domu?
Ja sie boje o maj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości