|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Jak tak o jedzeniu,
zapraszam na rigatoni brokułowo-czosnkowe ![]() http://i-like-to-cook.blogspot.com/
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
A na przyszłośc masz rację-zagryzaj na śmierc |
|
|
|
|
#4323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no Kochana witaj w prawdziwym świecie teraz jestem mądra w drugiej ciąży i zwracam uwagę babką jak sie wpychają a ja niby co jestem mi też może być ciężko i słabo nogi mogą mnie boleć ale jak zwrócisz uwagę takiej to Ci jeszcze powie że nogi masz młode a mi aż się nogi uginają tak więc przestałam przepuszczać starsze babki matki z dziećmi w wózku co płaczą przepuszcze ale moherów nie |
|
|
|
|
#4324 | ||
|
Zadomowienie
|
Właśnie zaczęłam wolne, w końcu! Ach, jakie to piękne uczucie, wiedzieć, że w poniedziałek nie trzeba iść do pracy
. 100 lat dla męża .Cytat:
.Cytat:
.Prawdziwa kuleczka i co teraz?Bartessa nie smutaj się, każda z nas ma gorsze dni Moniczka nie wierzę w to, 69 dzieci...wieczna ciąża... |
||
|
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy założony klub mam lipcowo- sierpniowych dla "wtajemniczonych". Jeśli zostaniesz z nami dłużej i popiszesz coś o sobie to Nerola (Nasz wątkowy guru
)na pewno Cię zaprosi, także zachęcam Cytat:
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Ja wam w poniedzialek brzusio pokaze jak nastepny tydzien zaczniemy
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro Kochana co Ty teraz będziesz na wolnym robiła???
![]() Dasz radę bez pracy?
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja tam nie liczę nawet na to że ktoś mi kolejkę ustąpi, czy przepuści.
Mam te stare dziadki w |
|
|
|
#4330 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja właśnie też nie liczę na względy, ale jacyś tacy sami z siebie są mili. Tyle, że to nie stare dziadki tylko w większości młode osoby.
|
#4331 |
|
Zadomowienie
|
Monia- moje dziecko też się nie dostało do przedszkola
a fajnie jak zapytasz Pani w Kanadzie ![]() u nas się coś pogoda schrzaniła a jutro miałam jechac na grilla do Krakowa... ehhhhhhmiłego wieczoru |
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4335 |
|
Zadomowienie
|
ja chce jutro deszcz ja chce jutro deszcz
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
Piękne uczucie
. Choć formalnie jestem na macierzyńskim, pracodawca oczekuje mojego powrotu przed kwietniem przyszłego roku, zobaczymy czy się doczekaTeż myślę, że wystarczy. Po tym jak TŻta mama zachorowała, coraz mocniej przekonuję się do powrotu, rodzice niestety młodsi nie są, poza tym chciałabym żeby nasze dziecko wychowywało się z rodziną. |
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od połowy lutego siedzę na L4 i powiem ci, że czasem nudzę się, ale większość czasu mam zajętego No i uzależniłam się od dziewczyn i wizażu Dzień bez wizażu to dzień stracony |
|
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
a czemu to tak?? chyba ma być ładna pogoda
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu znowu chciałabym wyjechać, ale nie ma gdzie ![]() a w ogóle pracujesz jako kto? Przyjedź, przyjedź w końcu się dowiemy kim Twój lokator jest |
|
|
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
Bo jak bedzie pogoda to nie pojade na zakupy bo tata nie bedzie mogl mnie zawiesc
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Czy ktoras z was kupowala na allegro koszule do karmienia????
|
#4341 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak miło, że mnie zauważyłaś Ale postaram się poprawić Cytat:
![]() A reszta krakowianek - gdzie planujecie poród? A Ehhh, życie i polska rzeczywistość Gratki Ale teraz mam już tyle np.kosmetyków, że gram tylko o te rzeczy których naprawdę potrzebuję. Ostatnio wygrałam na maleństwa kosz na brudne ubrania do prania, bo chcę żeby miało swój. Nie chcę trzymać rzeczy małej z naszymi brudnymi skarpetkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A w sklepie, kolejkach tego nie zauważyłam. Tylko w kościele ![]() O nie, nie, nie Ja chcę jutro słońce, bo jadę na działkę posadzić cukinię a potem mamy grilla rocznicowego więc ładna pogoda musi być.A w sobotę wybieramy się na prymicja. Potem 25.06 mamy wesele, a potem 30.07 jeszcze jedno. Co prawda mam termin na 30.07 ale baaaardzo mi zależy żeby być na tym wesele ![]() A sukienkę kupiłam taką http://allegro.pl/wiosna-2011-ciazow...html?source=oo kolor cappucinno Dziś odebrałam od krawcowej, która obcięła mi rękawki, bo wolę bez
|
||||
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu nadrobiłam
od rana nie miałam neta, jak bez ręki ![]() My dziś zaczynamy 35 tydzień, 34 juz za nami. Coraz bliżej. Ale jak byłam wczoraj u bliskiej koleżanki w szpitalu tojej pozazdrościłam, ze ma maluszka przy sobie. |
|
|
|
#4343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo czuję!!! Podejrzewam, że dokładnie tak samo, jak Wy wszystkie
A ostatnie dni to mnie ciągnie okrutnie, gł. przy pępku. No i powiększa się z dnia na dzień, więc o pewnie z tym związane.Cytat:
Cytat:
Bo ja nie lubię wstawiać swoich zdjęć w necie. Wam ufam, ale nie wiadomo kto nas jeszcze czyta, a ja z tych bardzo-internetowo-ostrożnych-i-dbających-o-prywatność jestem ![]() To może wstawię na trochę, żeby nie było, że nie istnieję, a potem usunę... Może być? ![]() i chore... nawet zwierzęta mają jakiś umiar w rodzeniu dzieci, a ona?!? przecież nic tym dzieciom na pewno nie jest w stanie zapewnić: ani pieniędzy, ani uwagi, NIC! Cytat:
![]() Cytat:
Bo po mnie jeszcze nie dużo widać...A gdzie się dziś Nerolka podziewa? Halo, Nerolko, wpadnij do nas!
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Makobratek gdzie wygrałaś ten kosz?
|
|
|
|
#4345 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myślałam, że utłukę![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek do Klubu wrzuć
tam tylko mają wstęp dziewczyny które są zapisane.Mnie teraz też tak ciągnie przy pępku ale ciesze się że jeszcze rozstępy mi się nie pokazały
|
|
|
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4348 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo czuję!!! Podejrzewam, że dokładnie tak samo, jak Wy wszystkie
A ostatnie dni to mnie ciągnie okrutnie, gł. przy pępku. No i powiększa się z dnia na dzień, więc o pewnie z tym związane.Cytat:
Cytat:
Bo ja nie lubię wstawiać swoich zdjęć w necie. Wam ufam, ale nie wiadomo kto nas jeszcze czyta, a ja z tych bardzo-internetowo-ostrożnych-i-dbających-o-prywatność jestem ![]() To może wstawię na trochę, żeby nie było, że nie istnieję, a potem usunę... Może być? ![]() i chore... nawet zwierzęta mają jakiś umiar w rodzeniu dzieci, a ona?!? przecież nic tym dzieciom na pewno nie jest w stanie zapewnić: ani pieniędzy, ani uwagi, NIC! Cytat:
![]() Cytat:
Bo po mnie jeszcze nie dużo widać...A gdzie się dziś Nerolka podziewa? Halo, Nerolko, wpadnij do nas!
|
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
Dakaro dziękuje w imieniu Tża który niestety poszedł już do pracy
![]() Za dzisiejsze wizyty ![]() Chelsea nie martw sie kochana Brumek ale figura brzuszek leciutko sie odznacza Oliweczka śliczna piłeczka Moniczka ja nie chce żadnego deszczu na Śląsku musi być pogoda bo robie impreze z grilem ![]() Marzena my zawsze szukamy kasy pierszeństwa choć przeważnie jest nieczynna a ostatnio była czynna ale już stali ludzie no i mój Tż na cały głos mówi do mnie - przeproś ładnie państwa i ludzie bez problemu puścili tylko jedna kobieta tak patrzyła jakby chciała mnie zabić wzrokiem
|
|
|
|
#4350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też się zastanawiałam czy na wesele jej nie ubrać, tylko właśnie te rękawki mi nie pasowały, bo z nimi sukienka, wydaje mi się, że bardziej nadaje się na mniejsze okazje a nie na wesele. W końcu kupiłam w podobnym stylu sukienkę w c&a właśnie bez tych rękawków i jest ok![]() Cytat:
![]() Zanka brzuś śliczny i duuży już, no i faktycznie jakby niżej ![]() Brumek, to gdzie ta fotka?
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-27 o 21:10 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

.
Mam podejrzenie iugr (wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu). Od 27 tygodnia przytył ok. 360 g. Co 2 tygodnie do końca ciąży mam mieć kontrolne usg w tym najbliższe z przepływami. W środę pójdę do lekarza i pewnie przepisze mi kroplówki z glukozą. Że też zawsze coś...
.
Jutro zaczynam 29 tydzień 

a jutro miałam jechac na grilla do Krakowa... ehhhhhh

A w sklepie, kolejkach tego nie zauważyłam. Tylko w kościele 

śliczny!
no właśnie brumek!!! Pokazuj się! Bo ja Cię póki co kojarzę na zdjęciach tylko z tych rajstopek czarnych, bo często na fotkach brzusia w nich występowałaś