Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 09:13   #4321
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Dzien dobry!
U nas co do nocnych karmien to sie wyregulowaly u nas i sa o 2:30 i 5.Tylko nocka troche krotka,bo zaczyna sie ok 23,a konczy okolo 7:30.
Ale nie wymagajmy zbyt wiele

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
hihihi,dzięki , tż przeczyta i walnie focha, e tam matka taka se, ale jak to w naturze często bywa, dwa takie se ludzie mają ładne dzieci i na odwrót ....no nic, zobaczymy, ale prawdę mówiąc ważne żeby miały w głowkach poukładane i będzie ok, ciekawe jakie będą miały charaktery, bo my z tż zupełnie inni jesteśmy ....póki co nie sprawiają kłopotów......ale jak się zaczną impry to nie wiem czy gdzieś w krzakach z lornetą nie będę się w szpiega bawic żartuję oczywiście, ale już dzisiaj się o Nie boję a może wtedy nie będzie już imprez " na żywo" ino w sieci będą się na tańce umawiać
Wiem o czym mowisz.
U mojej Wiki juz sie pomalu zaczyna,jakies pierwsze milosci,co jakis czas slysze,ze sie zakochala,albo ktos w niej.A dopiero sama w pieluchy robila...Ciezko zaakceptowac,ze dzieci dorastaja.
Byle nie popelniala moich bledow....Mam nadzieje,ze okres nastolatkowy bedzie lagodniejszy jak u mnie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
My dzisiaj kończymy 5 tygodni

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Czesc!! Nasza dzisiejsza nocka to armageddon . Polozylam sie spac o 22. Karmienie o 0.00, 1.00, 2.00 i przez ten czas 0 snu. Chwile snu do 3.00-karmienie pozniej po 4.00, 6.00, 8.00 od 6.00-8.00 spala na mnie. Ja nie wyspalam sie w ogole. Czekam az mamcia przyjdzie z psem, sprzedaje Andree i ide spac, bo nie wyrabiam!

A te karmienia dzis takie czeste, bo Andrea zamiast jesc pociagnie chwile i zasypia. Najlepiej to by chciala, zeby samo jej sie wyssalo do brzucha. No i sluz przeszkadzal w spaniu

Odpocznij kochana!

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

koniakonia ale dokładnie to wymywasz, wszystko co tam jest? Bomi powiedziano żeby wszystkiego tak dokładnie nie usuwac, bo to bariera ochronna, no i zgłupiałam, bo potem przeczytałąm, że niektórzy wszystko dokłądnie, cały ten nalot ..

-
Nie wiem Lena czy czytalas,to co napisalam,ze mi polozna kazala nie wymywac,a potem lekarka mnie opieprzyla,ze tego nie robie i mloda infekcje moze dostac.Tak,ze widac zdania sa podzielone,ja juz potem wymywalam,bo mnie ta lekarka nastraszyla.Ale do teraz nie wiem kto mial racje,ona czy polozna.
Stary 2012-05-21, 09:17   #4322
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Desia mi tez tak położne mówiły zeby nie myc za dokładnie, bo to ma wlasciwosci ochronne..
Stary 2012-05-21, 09:20   #4323
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
tez tak myslalam ale w sumie wole moja muszelke niz dylematy czy np odciagac napletek itp bo w tym tak samo sa rozne rozniaste opinie

wczoraj jakos rozmawialismy z mezem i on stwierdzil znowu (gluptas) ze mala go nie lubi i nie ma z nim az takiej wiezi jaka on by chcial zeby miala i ze zaluje ze nie kazal jej sobie dac na klatke gola zaraz po porodzie i po tym jak ja ja dostalam (ja dowiedzialam sie ze tak mozna dopiero po porodzie) i stwierdzil ze jak urodzi nam sie druga CORKA (hihi to musi byc przeznaczenie haha ze powiedzial ze corka a nie synek ) to koniecznie bedzie chcial dostac ja golutka na klatke po porodzie i ze nie bedzie sie myc przez tydzien zeby zapamietala jego zapach dokladnie
No niestety, sila rzeczy, skoro Ty zajmujesz sie Julka wiecej to Ty bedziesz bardziej popularna i to pewnie dlugo
Tylko nie mow tego mezowi bo sie zalamie

Tikki, a moze to jakis kryzys laktacyjny? Dlugo tak masz, ze Ona chce Ci na cycu wisiec? A dajesz smoka?
Bo kilka takich dni i sie wykonczysz biedna!

Emigra, no jak Jej nic nie dolega to ladnie spi! teraz jak sie budzila w kolysce to przewrocilam Ja na brzuszek i zasnela dalej
Zauwazylam wlasnie , ze jak sie przebudzi i zaczyna plakac to jak Jej zmienie pozycje to od noaw zasypia
Dziwne to

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Desia mi tez tak położne mówiły zeby nie myc za dokładnie, bo to ma wlasciwosci ochronne..
Uwielbiam jak kazdy lekarz czy kazda polozna mowia co innego
I badz tu czlowiku madry!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:20   #4324
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Nie wiem Lena czy czytalas,to co napisalam,ze mi polozna kazala nie wymywac,a potem lekarka mnie opieprzyla,ze tego nie robie i mloda infekcje moze dostac.Tak,ze widac zdania sa podzielone,ja juz potem wymywalam,bo mnie ta lekarka nastraszyla.Ale do teraz nie wiem kto mial racje,ona czy polozna.
no włsnie takie rozne opinie słyszalam, i badz tu madry

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

hehe Desia napisalysmy to samo
Stary 2012-05-21, 09:22   #4325
koniakonia
Zakorzenienie

A dzień dobry

spałyśmy do 9 , z przerwą na karmienie o 5.30 jejku jak ja Wam życzę takich nocek, bo potem idzie normalnie funkcjonować , dokładnie pamiętam niektóre dni po nockach z Niną uczucie jakby się balowało z pięć dni, tylko że żadnych miłych wspomnień się nie zachowało tak że Dziewczynki jeszcze chwila i wszystko się powinno unormować, czas tak zapiernicza ,że niedługo dzieciaczki będą miały wszystkie po 6 miesięcy i te problemy początkowe pójdą w niepamięć

Lena ja wymywam, ale nie tak że codziennie, zaglądam i jak widzę ,że jest syfik to wymywam ,przesadzać nie chcę tam z myciem, bo faktycznie florę można zaburzyć, ale jednak wymywam wodą a nie chemicznymi rzeczami, więc nie powinno to nic zniszczyć korzystnego, tak myślę, czasem powącham taki wacik po wytarciu , no i nie wiem czy to jakby siedziało tam z tydzień to by się nic nie działo,bo smrodek jest, ja używam kremu do pupy, On się tam dostaje na bank, wiadomo,kiedyś kremu nie używali tyle to pewnie mniej się tam tego gromadziło .....Z drugiej strony wiem,że opinie są podzielone....myślę,że znów potrzebny jest umiar
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:23   #4326
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No niestety, sila rzeczy, skoro Ty zajmujesz sie Julka wiecej to Ty bedziesz bardziej popularna i to pewnie dlugo
Tylko nie mow tego mezowi bo sie zalamie

Tikki, a moze to jakis kryzys laktacyjny? Dlugo tak masz, ze Ona chce Ci na cycu wisiec? A dajesz smoka?
Bo kilka takich dni i sie wykonczysz biedna!

Emigra, no jak Jej nic nie dolega to ladnie spi! teraz jak sie budzila w kolysce to przewrocilam Ja na brzuszek i zasnela dalej
Zauwazylam wlasnie , ze jak sie przebudzi i zaczyna plakac to jak Jej zmienie pozycje to od noaw zasypia
Dziwne to

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Uwielbiam jak kazdy lekarz czy kazda polozna mowia co innego
I badz tu czlowiku madry!
Wiesz maz chodzi do pracy i tak naprawde w tygodniu ma dla nas malo czasu, choc stara sie wieczorami os wygospodarowac, ale wiadomo ze zmeczony, albo Jula wtedy spi, a ja jestem z nia 24h na dobe

co do zmiany pozycji u Viki to ja n jak zbyt dlugo spie badz leze w jednej pozycji to mnie gnaty bola - moze Viki tez tak ma
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:24   #4327
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzien dobry Dziewczynki!
My wczorajszy dzień miałyśmy bez brzuszkowego ataku płaczu ale wiecie co? NIe było ataków, mimo,że odstawiłam espumisan.. nie podawałam Jej wczoraj wcale... NOcka też spokojna. Z rana kilka ciężkich bączków, ale bez płaczu...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 09:29   #4328
lena_mi
Zakorzenienie

koniakonia cudowne zdjecia, jestem oczarowana Twoimi córciami! No i tżta tak sobie mniej wiecej Twojego wyobrazalam super Rodzinka!!!

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Lena ja wymywam, ale nie tak że codziennie, zaglądam i jak widzę ,że jest syfik to wymywam ,przesadzać nie chcę tam z myciem, bo faktycznie florę można zaburzyć, ale jednak wymywam wodą a nie chemicznymi rzeczami, więc nie powinno to nic zniszczyć korzystnego, tak myślę, czasem powącham taki wacik po wytarciu , no i nie wiem czy to jakby siedziało tam z tydzień to by się nic nie działo,bo smrodek jest, ja używam kremu do pupy, On się tam dostaje na bank, wiadomo,kiedyś kremu nie używali tyle to pewnie mniej się tam tego gromadziło .....Z drugiej strony wiem,że opinie są podzielone....myślę,że znów potrzebny jest umiar
ano wlasnie umiar, szkoda tylko ze opinie sa tak zupelnie wsrod poloznych i lekazry. rozne a potem dochodzi do takich sytuacji jak Gosia pisała - ze ktos ochrzani ze dzieco zaniedbujesz.. eh
Stary 2012-05-21, 09:36   #4329
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
koniakonia cudowne zdjecia, jestem oczarowana Twoimi córciami! No i tżta tak sobie mniej wiecej Twojego wyobrazalam super Rodzinka!!!

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

ano wlasnie umiar, szkoda tylko ze opinie sa tak zupelnie wsrod poloznych i lekazry. rozne a potem dochodzi do takich sytuacji jak Gosia pisała - ze ktos ochrzani ze dzieco zaniedbujesz.. eh
Dzięki
no bo ja rozumiem ,że chodzi o odpowidnie ph tam , ale z drugiej strony jak sobie pomyślę,że tam jest trochę kremu, trochę wydzielny plus temperaturka to nie wiem czy to nie będzie przesada jak to tam zacznie się smrodzić....kiedyś jednak pieluszki tetrowe to babeczki wymieniały co sik pojedynczy , częściej przemywały, nie chusteczkami, nie kremowały tłustymi kremami....to może wtedy to jakoś tam czyściej było no nie wiem, tak sobie snuje domysły....u dorosłych przesada z higieną w tym rejonie też jest niewskazana, bo wejdzie grzybica trochę syfiku na bank nie zaszkodzi, ale nadmiar też jest nieteges
Stary 2012-05-21, 09:37   #4330
lena_mi
Zakorzenienie

Emigra Juleczka słodka kruszynka!

Robson Mravki na kick boxera rosnie

Tikki moja tez mnie czasem za włosy łapie a ze zarosłam, to łatwo Jej siegnac jak zapomne zwiazac

Asika piękna fotka!

Balbinka Julek słodko w tym turbanie wyglada! smieszne te minki robi

Aguśka piekne zdjecia macie, tez musimy sobie porobic taikie rodzinne po we trójke prawie w ogóle nie mamy..

MoniqW, claudia, karolca słodkie foteczki!
Stary 2012-05-21, 09:40   #4331
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cześć Dziewczyny.

Dawno nie zaglądałam, ale najpierw Tymon miał problemy z brzuszkiem, ale powoli wychodzimy na prostą, a później ja miałam baby bluesa ... więc też nie było ochoty na pisanie i w ogóle na cokolwiek.
Teraz jest już dużo lepiej. Z każdym dniem uczę się mojego synka, a on mnie i coraz lepiej nam razem

Aha. dokarmiam Tymonka mlekiem bo niestety mam mało pokarmu...
Sam Tymek rośnie jak na drożdżach .tylko dostał wysypki na twarzy... położna mówiła, że to skaza białkowa, lekarka że trądzik noworodkowy, a drugi lekarz, że zwykła wysypka...a ja dzisiaj doszłam do wniosku, że to chyba uczulenie bo więcej pryszczyków Tymon ma na tym policzku którym dotyka do mojej bluzy czy ubrań jak go biorę na ręce... więc sprawdzę to i zacznę swoje ubrania prać w płynach któe mam dla niego i zobaczymy co z tego wyjdzie
Pozdrawiam

Edytowane przez MegMakeUp
Czas edycji: 2012-05-21 o 09:43
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 09:40   #4332
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Emigra Juleczka słodka kruszynka!

Robson Mravki na kick boxera rosnie

Tikki moja tez mnie czasem za włosy łapie a ze zarosłam, to łatwo Jej siegnac jak zapomne zwiazac

Asika piękna fotka!

Balbinka Julek słodko w tym turbanie wyglada! smieszne te minki robi

Aguśka piekne zdjecia macie, tez musimy sobie porobic taikie rodzinne po we trójke prawie w ogóle nie mamy..

MoniqW, claudia, karolca słodkie foteczki!
otóż to , we czwórkę nie mamy żadnego zdjęcia, czas to nadrobić, chyba na chrzcinach będzie okazja
Stary 2012-05-21, 09:40   #4333
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
no bo ja rozumiem ,że chodzi o odpowidnie ph tam , ale z drugiej strony jak sobie pomyślę,że tam jest trochę kremu, trochę wydzielny plus temperaturka to nie wiem czy to nie będzie przesada jak to tam zacznie się smrodzić....kiedyś jednak pieluszki tetrowe to babeczki wymieniały co sik pojedynczy , częściej przemywały, nie chusteczkami, nie kremowały tłustymi kremami....to może wtedy to jakoś tam czyściej było no nie wiem, tak sobie snuje domysły....u dorosłych przesada z higieną w tym rejonie też jest niewskazana, bo wejdzie grzybica trochę syfiku na bank nie zaszkodzi, ale nadmiar też jest nieteges
dlatego ja myłam tylko ten syfek, ale tego białego nalotu tak głębiej między wargami to nie wyciągałam, bo nawet ciężko. No i właśnie tak położne mówiły- że myc to co widac, ale nie dłubac głębiej..

A i zapomniałam - z tym Kajutkiem mnie rozśmieszyłaś, bo ja tak do swojej też czasem zagadam
Stary 2012-05-21, 09:50   #4334
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
no włsnie takie rozne opinie słyszalam, i badz tu madry

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

hehe Desia napisalysmy to samo

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Wiesz maz chodzi do pracy i tak naprawde w tygodniu ma dla nas malo czasu, choc stara sie wieczorami os wygospodarowac, ale wiadomo ze zmeczony, albo Jula wtedy spi, a ja jestem z nia 24h na dobe

co do zmiany pozycji u Viki to ja n jak zbyt dlugo spie badz leze w jednej pozycji to mnie gnaty bola - moze Viki tez tak ma
No ja wiem, u nas tak samo
W sumie to czasami nawet zal mi mojego tz - bo jakby sie nie staral i mala duzo bral, to wlasnie dlatego, ze pracuje a ja jestem z Nia caly czas, to zawsze Viki bedzie bardziej ze mna zwiazana.
Jest to mile , ale dla faceta to czasami przykre!

Nie pomyslalam ze gnatki moga Ja bolec

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-05-21 o 09:53
Stary 2012-05-21, 09:53   #4335
lena_mi
Zakorzenienie

No to i ja parę fot wrzuciłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 10:20   #4336
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
to ja nie bede gorsza, tez wrzuciłam trochę nowych zdjec

wszystkie dzieciaczki piekne na mailu
Stary 2012-05-21, 10:32   #4337
tikki85
Zakorzenienie

Hmmm...dziwne...wydawało mi się, że napisałam posta a go nie ma...chyba faktycznie przydałby mi się odpoczynek.
Andrea właśnie zasnęła dzięki mojej mamie . Ciekawe na jak długo...

Co do kryzysu laktacyjnego - nie sądzę, bo Andrei ciągle wypływa mleczko bokiem jak je i krztusi się szybkością wypływu...no i dziś zalałam sobie łóżko. Po prostu z Andrei zrobił się leniuszek i zamiast jeść to zasypia, bo nie chce jej się ciągnąć . Tak było tylko tej nocy. Może noc, która nas czeka będzie normalna? Może trzyma nas jeszcze skok? Albo Andrea ma taki kaprys i chciała całą noc spędzić jedząc?

Mravka - Robert jest kapitalny .
Emigra - śliczna Juleczka
Konia - masz piękne dziewczyny!
Lena_mi - Jak Kajunia ślicznie się uśmiecha przez sen
Cytrynka - przystojniacha z Wiktorka!
Stary 2012-05-21, 10:34   #4338
aalegna
Wtajemniczenie

a my już po spacerku, ale jestem zła!!! bo był to rekordowo długi spacer "aż" 30 min, młody wrzeszczał jak oszalały, myślałam że się uspokoi ale gdzie tam więc ucieczka do domu, a w domu położyłam go na tapczanie a ten humor w najlepsze i się cieszy do lampy, zaczęłam z nim gadać że jest niegrzeczny bo płacze na dworze a ten sie śmieje ze mnie no
już dzisiaj nie robie kolejnego podejścia do spaceru bo nie mam siły.... ubiegły tydzień potrafił spać 3 godz na dworze, ja się dziś przygotowałam, zabrałam sobie książke wode do picia, myślałam że przy okazji gdzieś na jakiejś ławeczce się poopalam no ale nie było mi dane mam nadzieje że mu to przejdzie bo nie uśmiecha mi się siedzieć w domu jak tak ładnie za oknem
Stary 2012-05-21, 10:34   #4339
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Alez piekne z Was dziewczyny!
Ty to chyba juz tez zadnych ciazowych kg nie masz?
A dywan macie z ikei czy mi sie wydaje?

Viki 28.04.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 10:36   #4340
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

No ja wiem, u nas tak samo
W sumie to czasami nawet zal mi mojego tz - bo jakby sie nie staral i mala duzo bral, to wlasnie dlatego, ze pracuje a ja jestem z Nia caly czas, to zawsze Viki bedzie bardziej ze mna zwiazana.
Jest to mile , ale dla faceta to czasami przykre!

Nie pomyslalam ze gnatki moga Ja bolec
To że mężowie mają mniejszy kontakt z dziećmi niż my nie oznacza że dzieci będą bardziej zwiazane z nami przykład Antka ktorego mój tż widział tylko rano jak jeszcze spał i wieczorem jak już spał i w weekendy ale przyszedł moment gdzie mama poszła w odstawkę bo mama nie myje samochodów, nie naprawia różnych rzeczy nie ma młotka i innych przydatnych narzędzi . Kiedyś było nie do pomyślenia żeby tata kąpał Antka a teraz jest nie do pomyślenia żeby mama kąpała Antka. I Antek ma takie powiedzenie "bo my jesteśmy chłopakami a wy dziewczynami" I pomimo tych znikomych kontaktów na początku teraz moje chłopaki mają super kontakt więc głowy do góry i nie martwcie się

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:36   #4341
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm...dziwne...wydawało mi się, że napisałam posta a go nie ma...chyba faktycznie przydałby mi się odpoczynek.
Andrea właśnie zasnęła dzięki mojej mamie . Ciekawe na jak długo...

Co do kryzysu laktacyjnego - nie sądzę, bo Andrei ciągle wypływa mleczko bokiem jak je i krztusi się szybkością wypływu...no i dziś zalałam sobie łóżko. Po prostu z Andrei zrobił się leniuszek i zamiast jeść to zasypia, bo nie chce jej się ciągnąć . Tak było tylko tej nocy. Może noc, która nas czeka będzie normalna? Może trzyma nas jeszcze skok? Albo Andrea ma taki kaprys i chciała całą noc spędzić jedząc?

Mravka - Robert jest kapitalny .
Emigra - śliczna Juleczka
Konia - masz piękne dziewczyny!
Lena_mi - Jak Kajunia ślicznie się uśmiecha przez sen
Cytrynka - przystojniacha z Wiktorka!
ja na krztuszenie sie podczas jedzenia znalazlam sposob, karmie na lezaco, wtedy nawet przy pelnej piersi mlody je spokojnie
Stary 2012-05-21, 10:41   #4342
lena_mi
Zakorzenienie

Tikki dziękuję Czekam kiedy zacznie się tak usmiechac na jawie!
Stary 2012-05-21, 10:43   #4343
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Idę zrobić mleczko najemy się i idziemy w miasto może znajdę sobie jakąś sukienkę na piątek a moja panienka teraz śpi w najlepsze

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:44   #4344
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Alez piekne z Was dziewczyny!
Ty to chyba juz tez zadnych ciazowych kg nie masz?
A dywan macie z ikei czy mi sie wydaje?
Dziękujęmy
Dywan z Komfortu
A kg do zrzucenia mam chyba jeszcze ze 3-4, nawet ostatnio nie sprawdzałam. Ale bez cwiczen ani rusz, bo to taki tłuszczyk na brzucholu to spalenia został, że tylko cwiczeniami da radę go zwalczyc, a na razie to jakoś nie mam weny
Stary 2012-05-21, 10:46   #4345
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a my już po spacerku, ale jestem zła!!! bo był to rekordowo długi spacer "aż" 30 min, młody wrzeszczał jak oszalały, myślałam że się uspokoi ale gdzie tam więc ucieczka do domu, a w domu położyłam go na tapczanie a ten humor w najlepsze i się cieszy do lampy, zaczęłam z nim gadać że jest niegrzeczny bo płacze na dworze a ten sie śmieje ze mnie no
już dzisiaj nie robie kolejnego podejścia do spaceru bo nie mam siły.... ubiegły tydzień potrafił spać 3 godz na dworze, ja się dziś przygotowałam, zabrałam sobie książke wode do picia, myślałam że przy okazji gdzieś na jakiejś ławeczce się poopalam no ale nie było mi dane mam nadzieje że mu to przejdzie bo nie uśmiecha mi się siedzieć w domu jak tak ładnie za oknem
Kurcze, musialabys Go jakos podejsc bo wyglada na to , ze On juz sie zdecydowal ze wozka nie lubi!
A w domu potrafi lezec w wozku?
Jasne, ze szkoda w domu siedziec jak za oknem tak pieknie!
Ja czekam , jak sie viki obudzi ( bo nadal spi) to karmie i uciekam na dwor.
Zdazylam sobie caly dol odkurzyc, umyc podloge i kuchnie ogarnac, az sie zgrzalam

Tikki, a to Ty masz spioszka malego, mam nadzieje ze Jej sie odmieni. A dajesz smoczka?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-05-21, 10:47   #4346
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja na krztuszenie sie podczas jedzenia znalazlam sposob, karmie na lezaco, wtedy nawet przy pelnej piersi mlody je spokojnie
Andrea jak się krztusi to karmię ją na półleżąco i jest lepiej, ale i tak ona je tak łapczywie jakby rok jedzenia nie widziała , czasami nawet chomikuje mleczko w policzkach i wypluwa .
Stary 2012-05-21, 10:48   #4347
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
To że mężowie mają mniejszy kontakt z dziećmi niż my nie oznacza że dzieci będą bardziej zwiazane z nami przykład Antka ktorego mój tż widział tylko rano jak jeszcze spał i wieczorem jak już spał i w weekendy ale przyszedł moment gdzie mama poszła w odstawkę bo mama nie myje samochodów, nie naprawia różnych rzeczy nie ma młotka i innych przydatnych narzędzi . Kiedyś było nie do pomyślenia żeby tata kąpał Antka a teraz jest nie do pomyślenia żeby mama kąpała Antka. I Antek ma takie powiedzenie "bo my jesteśmy chłopakami a wy dziewczynami" I pomimo tych znikomych kontaktów na początku teraz moje chłopaki mają super kontakt więc głowy do góry i nie martwcie się
Nie no, jasne!
Mi chodzilo bardziej o teraz, jak te nasz pociechy sa takie malutkie. Pozniej to roznie bywa, choc u nas akurat Adas jest w 100 % "synkiem mamusi"

A juz wiem, bo ja zle napisalam , ze viki zawsze bedzie bardziej ze mna zwiazana, w sumie glupio napisalam, nawet nie mialam na mysli ze na zawsze

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-05-21 o 10:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 10:55   #4348
koniakonia
Zakorzenienie

Lena fajne z Was Kobietki , tż nie widziałam od przodu ale chyba Mała do Niego podobna , co ? a może do Teściowej to sobie pójdę obejrzeć w Rowach Teściową

Aalegna oj rozumiem ten ból, jak się człowiek wyszykuje i zaplanuje , a tu d...wychodzi z tego, może Malusi nie lubi upałów albo nudzi Go widok budki Kaja też już by chciała oglądać coś więcej niż budę od dołu na spacerze, ale jeszcze trochę musi poczekać ....gdyby te Dzieci widziały jak potem na starość ( o sobie piszę ) będą marzyć,żeby ktoś Je tak woził w takich komfortowych warunkach to by nie marudziły ...

Ja dzisiaj wychodzę po 15 jeśli już, za gorąco jak dla Nas na wychodzenie w południe, bo my jak już wyjdziemy to pewnie na 4 godziny
Stary 2012-05-21, 10:57   #4349
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Andrea jak się krztusi to karmię ją na półleżąco i jest lepiej, ale i tak ona je tak łapczywie jakby rok jedzenia nie widziała , czasami nawet chomikuje mleczko w policzkach i wypluwa .
u mnie to samo czasami godzine po jedzeniu podniose malego, slysze ze mu sie odbija po czym sporo mu sie ulewa wiec zawsze mam tetre w pogotowiu

pomalowalam paznokcie u nog na czerwono w koncu, jutro czas na rece budze mlodego bo spi juz 3h dam mu jesc i pojdziemy na spacer bo pogoda piekna
Stary 2012-05-21, 10:57   #4350
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
moze mu za cieplo/za zimno/ slonce razi/ ubranko uwiera?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości