|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Dzień dobry
U nas dzisiaj wilgotno, nie wiem czy uda się zaliczyć jakiś niedzielny spacerek Cytat:
Mam dokładnie takie to sobie możesz przeczytać ulotkę http://www. doz. pl/apteka/p1980-Paracetamol_czopki_Hasco_ 125_mg_10_szt (usuń 2 spacje w adresie przy "doz") Za tydzień będę w PL (o ile Adaś nie dostanie ospy po siostrze ![]() ![]() Jak coś to napisz mi swój adres- jutro mogę wysłać. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te szczepienia są stosunkową nowością i tak naprawde nie wiadomo jeszcze jakie maja skutki uboczne (w UK od listopada 2012 bodajże). U Nas wszystko fajnie ![]() Adam kończy dziś 3 miesiące, waży 7.10kg i mierzy 67cm ![]()
![]() |
#4323 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Chciałam zapytać was jak wyglądała u was sprawa ciąży w UK. Czy korzystałyście z dodatkowej, prywatnej opieki, robiłyście jakieś extra skany, badania itd? Podglądam sobie często wątki o ciąży, ale w większości piszą dziewczyny z PL i widzę, że mają tego wszystkiego 100x więcej niż ja ![]() Jestem teraz w 17 tyg i czuję się ok, nic się złego czy nieprawidłowego nie dzieje, nie czuję żadnej potrzeby dodatkowych badań, ale w sumie może nie wiem że powinnam je mieć. ![]() Postepowałyście zgodnie z procedurą w UK i nic więcej? Co polecacie z doświadczenia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nic niepokojącego się nie dzieje, to taka opieka jak tutaj jest wystarczy. Zapraszamy do naszego wątku-są tu doświadczone mamy, jeśli masz jakieś pytania, wątpliwości to chętnie na nie odpowiemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dokladnie jak Hanjah ![]() ale bedac w ciazy 2 razy bylam tez w Pl i tam dodatkowo odwiedziłam lekarza ![]()
![]() |
#4326 |
Wtajemniczenie
|
No ja własnie mam takie wrażenie, że nie specjalnie potrzebuję masy dodatkowych informacji i badań, ale wolę się upewnić.
![]() Do tej pory jednak byłam z opieki przez NHS zadowolona. Dzisiaj miałam niestety bardzo nieprzyjemną sytuację, bo zwyczajnie w mojej przychodni o mnie zapomniano ![]() ![]() Jakaś jestem przez to rozbita i tak właśnie zaczęłam się zastanawiać czy oni na pewno wszystko sprawdzili, czy jest dobrze itd.. No, ale może to jakis dzisiaj niefart po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
karoseria ja również korzystałam tylko z darmowej opieki na NHS, jedynie podobnie jak blonde byłam raz w Polsce prywatnie u ginekologa, głównie dlatego aby szybciej dowiedzieć się o płci dziecka
![]() ![]()
#4328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No ja to mam malego klocka w domu haha. Jak porownuje Alana do Bianki to on jest jakims gigantem ![]() ![]() Buziaki ![]()
Slub 04.07.2009 ![]() Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010 ![]() Nasze Zabki ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166 Dieta Sb ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2014-03-05 o 07:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
He he Też tak miałam, że czytałam fora z PL i panikowałam, że tutaj tak mało robią itylko 2 scany. Dlatego w pierwszej ciąży jednak poszłam 2 razy dodatkowo na scan mimo iż nic się nie działo. Pierwszy raz, bo chciałam poznać płeć i mieć nagranie 3D a drugi dla pewności, jak byłam w PL. Przy drugiej ciąży, już tak nie przeżywałam i spokojnie szłam programem NHSu Tak więc doradzam spokój i rozsadek. Nie ma co się stresować, jak nic się nie dzieje ![]() Przy okazji Jagoda jako kotek i górnik przodowy ![]() Edytowane przez anilkadro Czas edycji: 2014-03-05 o 10:02 Powód: Grr, krzywe zdjecia :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
Hej,
Anilkadro- paczka doszla wczoraj rano - dziekuje ci bardzo ![]() ![]() ![]() Anton wczoraj smakowal sie nalesnikami- zjadl ponad 2 ![]()
#4331 |
Zakorzenienie
|
kasia_don mam do ciebie pytanie lub do innych osób które latały z Doncaster. W którym miejscu zostawia się wózek na lotnisku?
![]() |
#4332 |
Zadomowienie
|
albo przy samolocie ale tego nie polecam bo sa schody
![]() ![]()
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie tak dla pewności, bo nigdy nie leciałam z fotelikiem. Mogę fotelik zabrać ze sobą na bezcłówkę i potem oddać już pod samolotem prawda? Wolę nosić małego w foteliku niż na rękach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepiej odprawic od razu, pani pokieruje gdzie trzeba isc przeskanowac wozek i tam sie juz go zostawia, do samolotu tez nie polecam bo nie maja wind a potem jest problem zwlaszcza jak lecisz sama |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
Anilka tak mozesz , ale ja z wlasnego doswiadczenia tak nie robie :P zrobilam raz i pozniej zalowalam
![]() ![]()
#4337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jednak zabrałam fotelik. Leciałam z siostrą i jej chłopakiem więc spoko. Samolot był opóźniony o godzinę więc Adaś już po odprawie mógł sobie spokojnie spać. Więc już teraz z dziećmi relaksuję się na polskiej wsi ![]() Jutro zaczynam zaczynam latanie po kościołach żeby załatwić chrzest :/ Pozdrowienia dla Was i zdrówka życzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zadomowienie
|
Anilkadro- milego pobytu w PL
![]() My znowu chorzy ![]() Anton lapie kazda infekcje , kazdego wirusa w powietrzu ![]() ![]()
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anilkadro milego wypoczynku w PL ![]() Spoznione ale szczere zyczenia dla Kornelki, sto lat ![]() ![]() Kupiłam dzis kolejne spodnie Sebie do p-la. Ciagle ma wytarte w kolanach i szybko mu sie dziury robia ![]()
![]() |
#4340 |
Zadomowienie
|
Nikos ostatnio nie moze nosic spodni jeansowych- bardzo mu podrazniaja skore na nogach
![]() ![]() ![]()
#4341 |
Zakorzenienie
|
Seba nosi jeansowe, ale do p-la ma takie z gumka w pasie. Ma kilka par tylko przeznaczonych do p-la a i tak szybko wytarte.
Mama przeslala mi klika naszywek takich fajnych- jakies auta itp. to jedne troszke dluzej przetrwały. Ale naprawde szybko sie przecieraja. A teraz z tych wszystkich zrobie mu krotkie i beda na lato ![]()
#4342 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam nadzieje że nie ale... może Dziecko Którejś z Was ma nietolerancje laktozy, alergie na biało mleka krowiego albo ulewa bardzo mocno? Czuje się olewana przez swojego GP i już naprawdę nie wiem co robić
![]() Adam ulewa. Baaardzo mocno. Wiem że każde dziecko ulewa ale On potrafi wylać z siebie 80% tego co zje (najczęściej jakieś pół godziny po jedzeniu, ale zdarza się dość często że i na 3,5h). Ma skończone 3 miesiące i według rozpisek na opakowaniach mlek powinien jeśc około 180 x5 na dobe (wiem że to orientacyjna ilość) a On po 120 potrafi wylać ogromną ilość ![]() ![]() ![]() Odbijam też 3 razy na jedzenie, pionizuje, próbowałam różnych smoczków, Adaś spi pod skosem, skos ma też na przewijaku i w wozku. Je co 3,5-4h 120-150ml z tym że gdybym podała drugie tyle to też by wmłócił. Nie wiem co robić. GP i HV olewają z grubsza sprawe i zalecają testować co rusz nowe mleko. Jesli mam być szczera to nie ufam im za bardzo. Nie wiem czy takie zmiany mleka (średnio jedno na 5 dni) są dobre. Jutro idę znowu do GP prosić o recepte na mleko dla alergików (kupiłabym sama ale u mnie na wiosce nie ma, a z neta ciut się boje). Mam nadzieje że się doprosze. Szukam też prywatnego pediatry w okolicy. Może któraś z Was miała podobne problemy z dzieckiem... Jak sobie poradziłyście? Jaka formuła jest najlepsza w naszym przypadku? Która formula bezmleczna jest najlepsza? Chciałam dodac że Adaś ładnie przybiera, jest "żywy", ciągle się śmieje, nie widać absolutnie by Mu to ulewanie przeszkadzało (czasami śmieje się w głos między pawiami). Ja jednak boje się o jego przewód pokarmowy... na chłopski rozum ciagłe cofki nie mogą przejśc bez echa. Ulewa różnie. Czasami rzuca mlekiem zaraz po jedzeniu, czasmai leży a z buzi Mu się wylewa, czasami "serkiem", czasami normalnym mlekiem jak z butelki (nawet 3h po posiłku wydala niestrawione mleko), czasmi łapie za stopke i wiadomo...
#4343 |
Zakorzenienie
|
Peggy moja corka ma skaze bialkowa, ktora ja sama zdiagnozowalam
![]() Ewi miala chyba podobny problem z Antosiem? Z tego co wiem to dzieci, ktore zle reaguja na ktores mleko z kolei w koncu laduja na Nutramigenie ale to lekarz musi przypisac. Nas GP zapisal na wizyte do pediatry-dietetyka dzieciecego, na wizyte czekalismy 2 miesiace i pech chcial,ze jak wreszcie przyslali list to nie bylo nas w domu 3 tygodnie i po powrocie zastalismy 3 listy, dwa by sie skontaktowac, trzeci,ze skreslaja nas z listy oczekujacych ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udało dostać Ci się do pediatry? Gratuluje. Mnie zbywają "przybiera, usmiechnięty, to gdzie problem, próbować inne mleka" ![]() ![]() Zbieramy się do przychodni.
![]() |
#4345 |
Zadomowienie
|
Peggy- u mnie bylo podobnie jak u Ashyshqa. Sama zdiagnozowalam skaze. Maly mial bardzo sucha skore, bardzo duze czerwone wysoszone placki na brzuszky, plecach I czole- gp ciagle powtarzal ze to tylko egzema, przepisywal nowe kremy, ktore wcale nie pomagaly. Karmie piersia wiec odtawilam nabial ze swojej diety I problem nagle sie skonczyly. Prosilam GP o mleko dla alergikow , ale dla nich nie bylo problemu.
Do pediatry trafilismy z innym problemem ( maly ma dziure w klatce piersiowej) I powiedzialam mu o moich podejrzeniach o skaze - pediatra bez problemu przepisal nam mleko, dostalismy tez skierowanie do dietetyka. Na wizyte czekamy juz ponad 5 miesiecy- wizyta jutro ![]() Peggy- mam w domu puszke Nutramigenu 1 - nowa nie zaczeta- jesli chcesz moge ci ja wyslac. Nam juz niepotrzebna ( jestesmy na 2 I zastanawiam sie nad odstawieniem nutramigenu calkowicie).
#4346 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Sukces
![]() Dostałam dziś od GP recepte na Aptamil Pepti ![]() Lekarz najpierw zapytał dlaczego uważam że ma alergie na mleko, pytał o alergie w rodzinie (nie tylko mleczne, wszystkie) a potem kazał rozebrać Adasia i bardzo dokładnie oglądał Jego stopki, dłonie, brzusio i buzie. Przy buzi spędził najwięcej czasu. Wyjął nawet lupe i przez nią oglądał zmiany na czole Adasieńka. Po czym stwierdził że do 3 roku zycia testy alergologiczne nie są miarodajne, więc przepisanie mleka dla alergika przy tak wielu objawach jest niezbędna. Chywile zastanawial się jakie mleko przepisać, ale w końcu doszedł do wniosku że brzuszek już zna Aptamil to warto pójść tą drogą ![]() Dostalam 4 puszki mleka. Gdy będzie się kończyć mam przyjść na kontrole i po (ewentualnie, gdy wszystko będzie OK) recepte. Adaś dostał pierwszą porcje tego mleka. Jak na razie nie ulał, ale On potrafi i z opóźnieniem rzucić pawia ![]() Dziekuje Dziewczyny za pomoc ![]() ![]() ![]()
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super trzymam kciuki za Adasia oby teraz już było dobrze ![]()
![]() |
#4348 |
wańka wstańka
|
charlieze fajny avek
![]()
#4349 |
Zakorzenienie
|
#4350 |
Zakorzenienie
|
Blonde dziękujemy
![]() Kinder party jutro robimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.