Tatuaż część III - wątek zbiorczy - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-26, 20:37   #4321
EmCa
Raczkowanie

Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy

Dagunia, nie dziwię się, że masz teraz mętlik.
Obie dziewczyny słusznie prawią
Możesz zajść w ciążę od razu i mieć bezproblemowe dziecko. A możesz czekac długo albo mieć dziecko, przy którym będziesz myśleć tylko o śnie
Chyba bym poczekała, ale przy przedłużających się staraniach klepała termin i robiła.
EmCa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 21:34   #4322
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Od kilku lat chodzi mi po głowie drugi tatuaż, ale ciągle zmieniam wzory, dzisiaj wpadł mi w oko pewien projekt, bardzo prosty i myślę, że nie drogi jak i nie czasochłonny, właściwie jest to kilkanaście prostych kresek, które tworzą geometryczną konstrukcję☠układającą się w dosyć ciekawy kształt. Tatuaż nie przemyślany jeszcze, jednak podoba mi się! Nie żałowałabym go, bo po prostu nie reaguję w ten sposób, aby żałować tatuaży, nie dziaram sobie przecież jakiegoś wulgaryzmu czy symbolu nazistowskiego albo innej kupy. Chodzi o to, czy jeżeli bym wpadła do jakiegoś salonu w Krakowie kiedy będę miała czas i poprosiła o tatuaż na miejscu godząc się na każdą kwotę to tatuażysta bardzo byłby zaskoczony? Z reguły wiem, że trzeba się☠umawiać kilka miesięcy wstecz, ale jeśli nie jest to nie wiadomo jak skomplikowany tatuaż i nawet gimnazjalista odrysowałby go od linijki? Myślę, że tylko na takim spontanie coś w końcu zrobię, bo inaczej mogę jeszcze zmieniać zdanie przez 20 lat, a ponad 6 już minęło od pierwszej dziary
cassie91910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 22:03   #4323
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Od kilku lat chodzi mi po głowie drugi tatuaż, ale ciągle zmieniam wzory, dzisiaj wpadł mi w oko pewien projekt, bardzo prosty i myślę, że nie drogi jak i nie czasochłonny, właściwie jest to kilkanaście prostych kresek, które tworzą geometryczną konstrukcję☠układającą się w dosyć ciekawy kształt. Tatuaż nie przemyślany jeszcze, jednak podoba mi się! Nie żałowałabym go, bo po prostu nie reaguję w ten sposób, aby żałować tatuaży, nie dziaram sobie przecież jakiegoś wulgaryzmu czy symbolu nazistowskiego albo innej kupy. Chodzi o to, czy jeżeli bym wpadła do jakiegoś salonu w Krakowie kiedy będę miała czas i poprosiła o tatuaż na miejscu godząc się na każdą kwotę to tatuażysta bardzo byłby zaskoczony? Z reguły wiem, że trzeba się☠umawiać kilka miesięcy wstecz, ale jeśli nie jest to nie wiadomo jak skomplikowany tatuaż i nawet gimnazjalista odrysowałby go od linijki? Myślę, że tylko na takim spontanie coś w końcu zrobię, bo inaczej mogę jeszcze zmieniać zdanie przez 20 lat, a ponad 6 już minęło od pierwszej dziary
Wiesz, to nie jest kwestia pieniedzy. Po prostu jesli tatuazysta ma zapelniony grafik i klienta, ktory umawial sie duzo wczesniej, wplacil zaliczke i nierzadko dojechal do studia z daleka, to nie powie mu ''spadaj koleś, bo ta laska daje mi wiecej hajsu''.
Na taki spontan mozesz liczyc tylko w wypadku mlodych tatuazystow w wiekszych studiach, ktorzy dopiero sie ucza i jeszcze nie maja takiej renomy, zeby miec zapelniony kalendarz, ale nawet to sie dosc rzadko zdarza, albo sledzic na fejsie profile studiow i tatuazystow i polowac na okazje jak sie komus zwolni termin.
Ja bym jednak optowala za umowieniem sie tradycyjnym sposobem. I najlepiej wplac wieksza zaliczke to wtedy sie nie wycofasz ;-)
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 23:51   #4324
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910
Tatuaż część III - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Wiesz, to nie jest kwestia pieniedzy. Po prostu jesli tatuazysta ma zapelniony grafik i klienta, ktory umawial sie duzo wczesniej, wplacil zaliczke i nierzadko dojechal do studia z daleka, to nie powie mu ''spadaj koleś, bo ta laska daje mi wiecej hajsu''.
Na taki spontan mozesz liczyc tylko w wypadku mlodych tatuazystow w wiekszych studiach, ktorzy dopiero sie ucza i jeszcze nie maja takiej renomy, zeby miec zapelniony kalendarz, ale nawet to sie dosc rzadko zdarza, albo sledzic na fejsie profile studiow i tatuazystow i polowac na okazje jak sie komus zwolni termin.
Ja bym jednak optowala za umowieniem sie tradycyjnym sposobem. I najlepiej wplac wieksza zaliczke to wtedy sie nie wycofasz ;-)

Nie chodziło mi o to, że dam więcej hajsu i kogoś odwoła tylko to umawianie się z dużym wyprzedzeniem mi nie pasuje :p Uwierz mi, wycofam się bo raz już tak nawaliłam, umówiłam się, miałam mieć kasę a nie byłam do końca pewna wzoru i gość się na mnie obraził... Jeśli tatuaż zająłby max. godzinę lub mniej bo np. tylko napis to również trzeba się umawiać i wpłacać zaliczkę nawet jeśli to 150zł? Nie można wejść po prostu do salonu i zrobić tatuaż płacąc na miejscu? :c eh! Btw. Właśnie też jestem z daleka a w Krk będę tylko 2 dni... Kurczę, boję się powtórki z rozrywki, rzucenia słuchawką itp. chyba mam uraz do tatuatorów:/

Edytowane przez cassie91910
Czas edycji: 2015-02-26 o 23:55
Stary 2015-02-27, 18:46   #4325
EmCa
Raczkowanie

Takie rzeczy to tylko na filmach
Stary 2015-02-27, 18:54   #4326
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Ojeeezu... wiedziaaałam, że będzie przewracanie oczami i pewnie wyjdę na nienormalną Jednak cieszę się, że napisałam bo pewnie bym tak poszła z buta do salonu i wstydu najadła się☠na miejscu i to byłoby gorsze :P
Spróbuję☠napisać jeszcze na fb, umówić☠się☠z kimś☠może z KULTU, ale jeśli będę w PL za 2 tyg to raczej nie będzie wolnych terminów, skoro tak ciężko :c A kiedy będę nst raz w kraju nie mam pojęcia Chodzi o kilka prostych kresek, tatuaż☠nie jest skomplikowany nie potrzebuję☠artysty nie wiadomo jakiego, bo tacy są najbardziej zabiegani, a powtórzę się☠kolejny raz wzór jest prosty
Stary 2015-02-27, 19:45   #4327
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

no tak, ale wchodząc z ulicy możesz po prostu trafić na moment, kiedy koleś kogoś właśnie tatuuje i nie zdobi Ci wtedy nic siłą rzeczy
a że raczej normalną praktyką jest się umawiać wcześniej na tatuaż, to może być ciężko trafić w "lukę" - ale próbować zawsze można

tylko trochę mam wątpliwość, czy Ty jesteś gotowa na ten tatuaż, skoro wydaje Ci się, że przy umawianym terminie skrewisz - ale to właściwie nie moja sprawa

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 23:20   #4328
mpt
Zakorzenienie

"Kilka prostych kresek" wcale nie brzmi jak coś, co robi się między plecami a wyjściem na fajkę
Stary 2015-02-28, 15:59   #4329
victorion
Rozeznanie

Cytat:
... umawianie się z dużym wyprzedzeniem mi nie pasuje :p Uwierz mi, wycofam się bo raz już tak nawaliłam, umówiłam się, miałam mieć kasę a nie byłam do końca pewna wzoru...
Jesteś pewna, że chcesz TEN wzór? Posiadanie tatuażu tylko po to by go mieć bo jest modny mija się z celem. Osoby robiące tatuaż czy z powodów estetycznych czy z dodatkowym znaczeniem są każdego wzoru pewne i poczekanie kilka miesięcy/tygodni nie sprawia, że się rozmyślą.
victorion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 17:04   #4330
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Cytat:
Napisane przez victorion Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że chcesz TEN wzór? Posiadanie tatuażu tylko po to by go mieć bo jest modny mija się z celem. Osoby robiące tatuaż czy z powodów estetycznych czy z dodatkowym znaczeniem są każdego wzoru pewne i poczekanie kilka miesięcy/tygodni nie sprawia, że się rozmyślą.

Żadnego wzoru nie jestem pewna i z każdym mam wątpliwości, szukam jednak takich, które mi się podobają i do mnie pasują. Nie wiem też czy kiedykolwiek będę pewna póki nie zrobię a jak ktoś mi ładnie wytatuuje to na pewno pokocham Ten co akurat znalazłam jest w stylu minimalistycznym. No ile razy na niego patrzę to jaram się chyba o to chodzi w tym? Im dłużej się człowiek zastanawia tym bardzie procentuje szansa rozmyślenia się, dlatego mi minęło juz 6 lat od pierwszej dziary i nic nowego nie zrobiłam a nadal chce mieć kolejne tatuaże i podoba mi sie wytatuowane ciało, wiec... Co do odwoływania wizyt to moje roztrzepanie, taki charakter, dentysta i fryzjer tez narzekają na mnie :p pamietam jak prawo jazdy robiłam, o Boże... instruktor udaje ze mnie nie widzi na ulicy :p
Stary 2015-02-28, 21:20   #4331
szemranakate
Raczkowanie

a ja już po! mój wyczekiwany, przesuwany w czasie w końcu jest! początkowo miał być centralnie na boku ale przesunęłyśmy bardziej na plecy i jest cacy. zachwyt razy milion, bolało miejscami jak cholera
szemranakate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 21:29   #4332
kliwia
Zakorzenienie

cassie tez nie widze zebys az tak chciala tatuaz i byla pewna ze go chcesz.
plan jest prosty : Szukasz wzoru, wyszukaj tematu przewodniego ktory Cie interesuje, napisz maila z apisem, i pomyslem do tatuaztora u ktorego chcesz miec tatuaz, a sam tatuaz jego projekt i tak zobaczysz jak wejdziesz na umowioną godzine
Ja przez kilka lat nie wiedzialam co chce miec za tatuaz. wracalam do tematu kilkakrotnie, az w koncu wiedzialam co chce, jak juz wiedzialam jaki temat chce, to szukalam stylu ktory mi odpowiada wizualnie i kolorystycznie. Szukalam mojego tematu w konkretnym wykonaniu, w konkretniej fakturze i kolorystyce.
WYslalam to do tatutatora - na zapisy czekalam pol roku, nie majac pewnosci czy sie dostane
Zamysl byl. pojechalam na tattuaz i dopiero zobaczylam moj projekt. Moglam dopiero wtedy dodac cos od siebie, jakies uwagi, czy zmiany. I nie wyobrazam soebi zebym mogla wtedy stamtad uciec
Moja determinacja i oczekiwanie na to jeszcze bardziej mnie umocnily w moim przekonaniu.
Dzis juz wiem ze chce jeszcze jeden tatuaz na biodrze/udzie.

Wiec moze jak sie tak wachasz zmieniasz zdanie to to jeszcze nie jest czas dla CIebie

szemranakate pochwal sie

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2015-02-28 o 21:31
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 21:44   #4333
szemranakate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

szemranakate pochwal sie
https://www.facebook.com/39077946433...type=1&theater
Stary 2015-02-28, 21:48   #4334
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szemranakate Pokaż wiadomość
Przeobłędny
I super umiejscowiony - dobra decyzja z tym przesunieciem
Rewelacja
Stary 2015-03-01, 14:07   #4335
victorion
Rozeznanie

Cytat:
cassieWiec moze jak sie tak wachasz zmieniasz zdanie to to jeszcze nie jest czas dla CIebie
Dużo ładniej ujęłaś to w słowa niż ja
victorion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 15:23   #4336
kliwia
Zakorzenienie

szemranacate ooo demoniczny
jakie odczucia po dotowaniu na większej powierzchni??
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 17:19   #4337
Wanda142
Przyczajenie

Bardzo przydatne informację. Właśnie szykuję się do zrobienia tatuażu i przydało mi się
Wanda142 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 18:49   #4338
szemranakate
Raczkowanie

Cytat:
Przeobłędny
I super umiejscowiony - dobra decyzja z tym przesunieciem
Rewelacja
dzięki wielkie

Cytat:
szemranacate ooo demoniczny
jakie odczucia po dotowaniu na większej powierzchni??
prawdę powiedziawszy to podczas kropkowania odpoczywałam, ból minimalny w porównaniu z tym co czułam podczas tego czarnego wypełniania i konturowania
Stary 2015-03-01, 21:21   #4339
EmCa
Raczkowanie

A ja znowu z tymi różami
a gdyby tak rozbudowac róże innymi kwiatami? co myślicie?
Stary 2015-03-01, 21:37   #4340
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez EmCa Pokaż wiadomość
A ja znowu z tymi różami
a gdyby tak rozbudowac róże innymi kwiatami? co myślicie?
ja myślę, że będzie za pstrokato.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 21:44   #4341
minus
Wtajemniczenie

GG do minus

Dziewczyny, po jakim czasie od wykonania tatuażu chodzicie na siłownię/trenujecie czy "normalnie się kąpiecie"/chodzicie na basen ?
minus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 23:41   #4342
skazana_na_bluesa
.

ja miałam mówione, że przez miesiąc mam się wstrzymać z długimi kąpielami i basenem. a jeśli ubrania nie przeszkadzają to myślę, że można wcześniej ćwiczyć.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 11:18   #4343
EmCa
Raczkowanie

Czy da się przykryć zielony innym kolorem? taki dość intensywny zielony... i żeby to jeszcze wyglądało?
Bo może przykryć listki kwiatami innymi...
Stary 2015-03-04, 18:48   #4344
pasikoniszka
Raczkowanie

Dziewczyny, a co z tatuowaniem się podczas okresu? Nie ma przeciwwskazań? Bo wyliczyłam sobie teraz, że w terminie dziarania mi wypada.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pasikoniszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 21:25   #4345
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pasikoniszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co z tatuowaniem się podczas okresu? Nie ma przeciwwskazań? Bo wyliczyłam sobie teraz, że w terminie dziarania mi wypada.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dwa razy mi wypadl tatuaz przy okresie. Moze sobie to wmowilam, ale mialam wrazenie, ze bardziej boli i w ogole czulam sie taka ''rozmemlana'' mimo, ze nie mam problematycznych okresow. ale generalnie dla samego tatuazu nie ma to znaczenia. Przy duzym tatuazu i dlugiej sesji mozna byc bardziej oslabionym bo wiadomo krwawi sie ''podwojnie''

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez EmCa Pokaż wiadomość
Czy da się przykryć zielony innym kolorem? taki dość intensywny zielony... i żeby to jeszcze wyglądało?
Bo może przykryć listki kwiatami innymi...
Mi mowili, ze dobrze kryja odcienie niebieskiego-takie morskie. Ale czy przykryja ciemna zielen nie wiem...
Stary 2015-03-05, 01:18   #4346
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Dwa razy mi wypadl tatuaz przy okresie. Moze sobie to wmowilam, ale mialam wrazenie, ze bardziej boli i w ogole czulam sie taka ''rozmemlana'' mimo, ze nie mam problematycznych okresow. ale generalnie dla samego tatuazu nie ma to znaczenia. Przy duzym tatuazu i dlugiej sesji mozna byc bardziej oslabionym bo wiadomo krwawi sie ''podwojnie''

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Mi mowili, ze dobrze kryja odcienie niebieskiego-takie morskie. Ale czy przykryja ciemna zielen nie wiem...

Skora w okolicach okresu troche inaczej reaguje takze nic sobie nie wmowilas kiedys byłam na wosku i kosmetyczka sama zapytala czy jestem przed okresem, bo skora jest wyraznie 'rozpulchniona'. po depilacji skora byla bardziej podrazniona niz zwykle i troche bardziej bolało.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 08:45   #4347
EmCa
Raczkowanie

dzięki stupid.

Przy zabiegach zawsze mówią, że okres zwiększa ból. Aczkolwiek mnie jak coś boli to mi wszystko jedno czy boli bardzo, czy bardzo bardzo
Stary 2015-03-05, 16:45   #4348
paint_it_black
Zadomowienie

Moja mama też tak panicznie reaguje na każdy ból jak ma okres, nie cierpię tego Zawsze wtedy wypada, że robię jej pedi i mnie szlag trafia, bo jęczy jak ja dotknę frezarką
To kwestia indywidualna, mnie nie robi różnicy okres przy dentyście/zabiegach kosmetycznych, mam nadzieję, że przy tatuażu również nie
paint_it_black jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 20:40   #4349
pasikoniszka
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedzi
pasikoniszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 12:57   #4350
eva100
Przyczajenie

Cytat:
Ojeeezu... wiedziaaałam, że będzie przewracanie oczami i pewnie wyjdę na nienormalną Jednak cieszę się, że napisałam bo pewnie bym tak poszła z buta do salonu i wstydu najadła się☠na miejscu i to byłoby gorsze :P
Spróbuję☠napisać jeszcze na fb, umówić☠się☠z kimś☠może z KULTU, ale jeśli będę w PL za 2 tyg to raczej nie będzie wolnych terminów, skoro tak ciężko :c A kiedy będę nst raz w kraju nie mam pojęcia Chodzi o kilka prostych kresek, tatuaż☠nie jest skomplikowany nie potrzebuję☠artysty nie wiadomo jakiego, bo tacy są najbardziej zabiegani, a powtórzę się☠kolejny raz wzór jest prosty
Ja bym nie szła do byle jakiego, lepiej poczekać na termin niż ktoś ma spartaczyć robotę.
Ostatnio znany i polecany u mnie tatuażysta opowiadał, że klient chciał usunąć źle zrobiony tatuaż. Ktoś użył za dużej igły i wprowadził zbyt głęboko barwnik pod skórę.
Lepiej iść do profesjonalisty, jeśli to szybki tattoo to zawsze możesz umówić się na telefon. Gdy będzie miał wolną chwilę, zadzwoni i przyjdziesz.
eva100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości