Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 15:05   #4321
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Metamfetaminax od razu poczulam sie seksowna jak opowiedzialas o tamtej dziewczynie
gratki za wizyte chyba bijesz rekordy tutaj wizyt

zazdrosnica0

ania9106 będzie dobrze
ja tez sie stresuje przed kazda wizytą i poźniej mam bardzo wysokie cisnienie jak mi lekarz mierzy...i w karcie ciązy mam ciagle 140/70 ech... ale tylko u gina tak mam...

Ja wrocilam z rowerku dziś rano jeszcze bylam na zajęciach dla cięzarnych i na bieżni i szczerze MAŁO MI...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 15:11   #4322
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Ja też czasem mam budyniowatą wydzielinę ale też bez zapachu. Wiec moze to faktycznie tak jest...
A mam pytanie... Boli Was czasem wątroba? Mnie czasem tak chwilowo albo dłuższą chwilę kłuje a raz zwijałam się z bólu przez ok 2 godziny. Wtedy po tym długim bólu była u mojego gina i mi powiedział, że to wątroba...

O jezusiu nie , nie mam nic z wątrobą a może bierzesz jakieś leki teraz które ci zaburzają pracę wątroby ? bo ja mialam tak na początku jak brałam , duphaston , luteine, kwas foliowy i euthoryx kazde z tych leków nie działa źle na wątrobe ale może razem już powodowały takie zaburzenia u mnie .
Paulina zazdroszcze ci energii
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:01   #4323
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Tylko wywiad, ale bardzo szczegółowy. Nawet przepytywała mnie z karty ciąży waga przed ile tyłam ile teraz itp

Uciekam na wizytę stres mam jak przed egzaminem
To oni naprawde chcieli zabrać Ci zasiłek. Na internecie jest mnóstwo informacj na temat tych kontroli i jest głównie jedno stwierdzenie, że nie ma się czego bać bo:" kontrola ZUS Jest tylko formalnością, gdyż w przypadku ciąży żaden urzędnik nie ma prawa podważyć decyzyjności lekarza, ale nie ma sensu narażać się na dodatkowy stres wynikający z udania się na takową komisję."
A Ciebie wypytali nawet o wagę. MASAKRA A jak długo juz jestes na zwolnieniu?

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ZUS nie lubi wydawać swoich pieniedzy więc się czepia. U nas w firmie był przypadek, że dziewczyna została zatrudniona na umowę o pracę, wcale nie powiedziala, że jest w ciąży ( a nie było jeszcze wtedy widać ciąży). No i została zatrudniona, szybko przyniosła L-4 i poszła na L-4. Ale ZUS się wkurzył i oskarżył, że ta umowa o pracę to była tylko taka pozorna i ktoś (albo ta dziewczyna albo firma) muszą zwrócić kasę ZUSowi za wypłacone zasiłki. Niezla draka była. Nie wiem w sumie na czym się zakonczyło, bo to akurat nie moja pracownica była. Ale wiem, że ciężko było z ZUSem, nasi prawnicy z ZUSem zaczęli walczyć.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

A co do twardnienia brzucha to ja jeszcze nie mam.Ale pamietam jak z Synkiem w ciazy twardnial, to póki to było parę razy dziennie króko to było ok. Ale w pewnym momencie , chyba około 7 miesiaca zaczęło twardniec coraz częściej i dłuzej - przpisała mi Nospe i magnez. i te twardnienia to juz nie były norma. Takze z tym twardnieniem to rzeba obserwować.

A co do masowania - jak twa rdnieje - to w ogóle nie masować . To nie jet tak ze takie mocne masowanie jest niedozwolone, nawet takie lekkie jest niewskazane. Tak babka na szkole rodzenia mówiła. Mozna go dotykać ale bez żadnych wiekszych ruchów. Ale jak wszystko jest ok, to wydaje mi się, ze nic nie będzie.
Pisze dlatego bo ja urodziląm wcześniaka i pamietam ze w 8 miesiacu mialąm takie twardnienia, że wiekszośc dnia musialam lezeć, bo co wstałąm to brzuch twardnial.
Stary 2014-04-23, 16:07   #4324
ZygaEffka
Zadomowienie

A ja tak lubie dotykać i miziać mój brzuszek :/ ale najczęściej robię to wysoko w okolicach żołądka , ale po tym co piszecie powstrzymam się
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-23, 16:39   #4325
Misstic
Wtajemniczenie

Nie popadajmy w paranoje. Tak jak dziewczyny pisaly jezeli jest twardnienie i jakies dolegliwosci to lepiej sie wstrzymac z masowaniem czy glaskaniem brzucha, ale jak wszystko jest dobrze to bez przesady. Dziewczyny (te ktore nie maja przeciwskazan) nic wam sie nie stanie jak poglaszczecie swoj brzuch czy chwile go pomiziacie z uczuciem.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:42   #4326
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę o 18.30,więc zobaczę znów młodego
Ogarnęłam trochę chatę,wstawiłam pranie i chwilę odpoczywam zastanawiając się czy coś zjeśćWczoraj byłam z córą u lekarza,bo skarży się,że ma zatkane uszko,no i ,faktycznie, zalega woskowina i musimy jej zakraplać.Kupiłam sobie w końcu wiatminy dla ciężarnych-Femibion 2- wczoraj zjadłam pierwszą dawkę. Dziwne jest to, że trzeba wziąć tabletkę, a do tego kapsułkę,no ale może się przyzwyczajęZa to nie czułam żadnego smaku, ani zapachu,z tym,że cena ok.70zł jest dość wysoka:/
Dużo tabletek dla ciężarnych jest takich podwójnych.
Jeśli zależy Ci na femibionie kup w aptece internetowej - ostatnio chyba kupowalam w aptece gemini. Za 3 opakowania z przesyłka zapłaciłam nie całą 100. Oczywiście za femibion 2.

Cytat:
Szczerze powodu nie znam. Napisali,że mam się stawić u ich lekarza w celu potwierdzenia,że jestem w ciąży oraz tego czy " słusznie " jestem na L4.

Myślę,że chodzi o to,że szefowa zmieniła mi wynagrodzenie na wyższe przez co ZUS też musi mi więcej płacić. Chcieli mi udowodnić,że mogę chodzić do pracy a nie siedzieć na zasiłku. Na szczęście pani dr orzekła inaczej i zasiłek nie zostanie mi zabrany, ale termin wypłaty wydłuży się z 29.04 na 8.05
Dziady jedne. Ale grunt, że łaskawie orzekli że zasiłek się należy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 16:46   #4327
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Nie popadajmy w paranoje. Tak jak dziewczyny pisaly jezeli jest twardnienie i jakies dolegliwosci to lepiej sie wstrzymac z masowaniem czy glaskaniem brzucha, ale jak wszystko jest dobrze to bez przesady. Dziewczyny (te ktore nie maja przeciwskazan) nic wam sie nie stanie jak poglaszczecie swoj brzuch czy chwile go pomiziacie z uczuciem.

No... tylko mi twardnieje macica średnio kilka razy dziennie :/ ale bezboleśnie
nasz kawałek nieba

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 17:34   #4328
ania9106
Zadomowienie

Już po

na zwolnieniu jestem od 28 stycznia, ale głównie dlatego,że w miejscu w którym pracuje jest dużo farb, lakierów i środków chemicznych co nasilało moje dolegliwości ciązowe i jest szkodliwe.

Okazało się,że torbiel prawie zanikła taka mała kreseczka została po której za tydzień nie powinno być śladu. Dzidzia waży 400 g. wszystkie parametry w normie tylko cały czas odwrócona jest pupą w dół. Jak tak dalej pójdzie będę miała cesarke a tego nie chciałam ...

Bardzo się cieszę,że wszystko jest ok. Połówkowe już w sobotę. Będę znała więcej szczegółów. Oby przeszło dobrze jak prenatalne w 12 tc.

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 17:41   #4329
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Już po

na zwolnieniu jestem od 28 stycznia, ale głównie dlatego,że w miejscu w którym pracuje jest dużo farb, lakierów i środków chemicznych co nasilało moje dolegliwości ciązowe i jest szkodliwe.

Okazało się,że torbiel prawie zanikła taka mała kreseczka została po której za tydzień nie powinno być śladu. Dzidzia waży 400 g. wszystkie parametry w normie tylko cały czas odwrócona jest pupą w dół. Jak tak dalej pójdzie będę miała cesarke a tego nie chciałam ...

Bardzo się cieszę,że wszystko jest ok. Połówkowe już w sobotę. Będę znała więcej szczegółów. Oby przeszło dobrze jak prenatalne w 12 tc.
klask i:
Stary 2014-04-23, 18:02   #4330
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Metamfetaminax od razu poczulam sie seksowna jak opowiedzialas o tamtej dziewczynie
gratki za wizyte chyba bijesz rekordy tutaj wizyt
Oj tam,oj tam

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość

A co do twardnienia brzucha to ja jeszcze nie mam.Ale pamietam jak z Synkiem w ciazy twardnial, to póki to było parę razy dziennie króko to było ok. Ale w pewnym momencie , chyba około 7 miesiaca zaczęło twardniec coraz częściej i dłuzej - przpisała mi Nospe i magnez. i te twardnienia to juz nie były norma. Takze z tym twardnieniem to rzeba obserwować.

A co do masowania - jak twa rdnieje - to w ogóle nie masować . To nie jet tak ze takie mocne masowanie jest niedozwolone, nawet takie lekkie jest niewskazane. Tak babka na szkole rodzenia mówiła. Mozna go dotykać ale bez żadnych wiekszych ruchów. Ale jak wszystko jest ok, to wydaje mi się, ze nic nie będzie.
Pisze dlatego bo ja urodziląm wcześniaka i pamietam ze w 8 miesiacu mialąm takie twardnienia, że wiekszośc dnia musialam lezeć, bo co wstałąm to brzuch twardnial.
Prawda.... Dzisiaj gadałam z lekarzem o tym masowaniu i powiedział,że z powodu mojego twardnienia,które wydaje mu się niegroźne nie masować i nie smarować żadnym kremem... Jednak z tym twardnieniem nie ma żartów.

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No... tylko mi twardnieje macica średnio kilka razy dziennie :/ ale bezboleśnie
Mi też bezboleśnie i lekarz powiedział dzisiaj,że on uważa,że nie ma nic do zarzucenia,bo u mnie możliwe,że od tego,że przestałam brać luteinę i dał teraz w mniejszych dawkach ale też brać magnez muszę. I jak będzie boleć,napinać się na 2 minuty i w miarę regularnych odstępach czasu to od razu jechać na ip i nie bawić się w lekarzy. Ale możliwe,że to od skurczy przygotowujących lub od ruchów dziecka. Ale dobrze,że poszłam,bo chociaż wykluczył skracającą się szyjkę i rozwarcie

Całe pół kilo kapusty kiszonej w moim żołądku A od początku ciąży nie miałam ochoty a dziś kupiłam i aż nie mogłam.... : )

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:04   #4331
bezaczek7
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46135474]Ile dałaś za ladee vit? Ja dostałam dwa listki po 5 szt próbek od ginekolog. Wcześniej brałam pregna plus właśnie i wymiotowałam po nich strasznie :brzydal: ciekawe jak będzie z tymi :brzydal: skład mają konkretny. Ale faktycznie pregna plus są mniejsze i nie są takie słone :brzydal:

Też to słyszałam :confused: Sutków nie ruszam, ale brzuszek tak od czasu do czasu nie zaszkodzi :brzydal:

Ide do lekarza po skierowanie na mocz i morfologię ;)[/QUOTE]
dokładnie nie pamiętam, ale coś ok 25-30zł chyba za 30 szt.
w sumie to ja bym chyba nawet nie pomyślała, że po witaminach można wymiotować :cojest:
Cytat:
Witam
byłam w tym ZUSIE na komisji. Okazało sie,że ZUS za wszelką cenę chce mi zabrać zasiłek. Pani dr zadawała strasznie dużo pytań : czemu jestem na l4, czy nadal mnie coś boli itp. Myślę,że przeważył fakt,że leżałam w szpitalu.
Na koniec Pani dr stwierdziła,że zwolnienie jest uzasadnione

W sumie to tyle :)
pół biedy. tyle że ja w szpitalu nie leżałam i obym leżeć nie musiała. ciekawe co mi ciekawego powiedzą. chyba się ponastawiam już na tą komisję i pomyślę co mam mówić, jakby co :mur:
Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Ja biore witaminki Ladee Vit i sie dobrze po nich czuje i kapsulki nie sa takie duze :)

Za to ogolnie od ponad tygodnia codziennie mam zgage :( i tot ak okropna ze wytrzymac nie idzie , czy ktoras z was tez tak cierpi z powodu zgagi ? Moja koelzanka mowila mi ze miala zgagi ale dopiero w 3 trymestrze ale w 19 tygodniu to troche wczesnie:(
nie są duże, ale pregna plus są jeszcze mniejsze ;) idealne dla takich co mają problem czasem espumisan połknąć :rolleyes:
zgaga może towarzyszyc od pierwszych do ostatnich dni ciąży. może pojawić się dopiero później gdy dziecko już jest naprawdę duże i uciska wszystko. może również nie pojawić się wcale. więc to nie jest takie proste ;)
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja muszę się chyba zastanowić nad kupnem tej poduszki do spania specjalnej, albo chociaż przynieść drugą kołdrę i zwinąć sobie bo nie mogę znaleźć już dobrej pozycji do spania, i pół nocy kręcę się w łóżku i budzę męża:brzydal:
o widzisz, miałam się rozejrzeć po świętach.
dziewczyny które mają tą poduszkę, pokażcie proszę jakie macie, jakie wypełnienie i ile kosztowały oraz napiszcie czy są dobre czy coś wam w nich nie pasuje. musiałabym na dniach zamówić sobie.
Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Hej :D Mój dzieciaczek już jest tak silny że czuję nie tylko kopniaki ale i to jak delikatnie się porusza i to nie punktowo tylko na długości 10 cm :D I np coś czuję w jednym miejscu a 10 cm dalej kopa :D Śmieszne to jest ale fajne :D Wczoraj dzidziuś musiał mieć nóżki na dole bo tak miałam skopany pęcherz że poezja... Co 5 minut sikać mi się chciało ale nie chciało. Leżałam na kanapie aż wkońcu mi się na poważnie zachciało i poczułam ruchy i nagle bach z taką siłą napływ chęci skorzystania z kibelka jakbym godzinę trzymała chyba :D Ledwo zdążyłam hehe :D
Spać po nocach nie mogę, wszystko mi przeszkadza :( Pozycji odpowiedniej nie ma bo albo kark boli, albo krzyż, albo wyżej :mur: Już wczoraj miałam kryzys że mi się odechciało ciąży bo to mega męczące :D Wariatka ze mnie...
ja też tak czuję, z obu stron jednocześnie. dziwne ale fajne :ehem: ale jak już będzie duże to pewnie wolałybyśmy czuć tylko z jednej żeby chociaż ta druga strona mogła "odpocząć" :cojest:
siku tak latałam wczoraj czy przedwczoraj. niby się mówi, że jak duże dziecko to uciska swym ciężarem. ale jak taki mały szkrab gdzieś zakopnie, to też idzie się posikać :rolleyes:
he he odechcieć ci się może, ale pamiętaj, że to dopiero połowa, a potem będzie jeszcze gorzej :cojest: :hahaha:
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza :)
Brać luteinę 3x1 a te stwardnienia to jeżeli nie bolą i nie wywołują skurczu to może być skurcze BH lub dziecko powoduje ruchami i prawdopodobnie rozwija mi się kolka nerkowa...
A tak po za tym zero rozwarcia,szyjka długa i jest ok :)
I malucha serdunio chwilę słyszałam i chwilę widziałam... I kto mówi,że na nfz są 3 usg? :) Ja mam co wizytę i każda inna kobieta też u nas ma :D

A wcześniej pokłóciłam się z facetem,który przyszedł UWAGA z 30-letnią córką w ciąży do lekarza.... Wieśniak jakich mało i myślałam,że go zabije...
Mówi do mnie" a pani teraz wchodzi po tej pacjentce" to mówię,że nie,że przede mną jeszcze jedna pani w ciąży,która stoi tu 3 godziny,bo nikt nie ustąpi jej miejsca( on siedział cały czas a miejsc mało) a on"nie ta pani nie stoi" a ona mówi,że zajęła sobie kolejkę i po pół godzinie wróciła a on do mnie"Jak pani nie wejdzie to córcia wchodzi" ja mówię,że wpychać się nikomu nie będę i w ogóle. I przyszła moja kolej a ta jego gruba locha wchodzi choć była za mną i mówię"Zaraz! to ja wchodzę w takim razie skoro tamta pani nie chce" a ta obruszona walnęła drzwiami jak nie wiem. Mówię wam. Brudas niesamowity i niechluj: spodnie dresowe poobcierane na kolanach,włosy tłuste ,25 tydzień ciąży i gruba i szeroka ale nie od ciąży,bo ona jest wszędzie gruba i tak głupia,że masakra.I w ogóle tak gruba jak Hagrid z Harrego Pottera(Nie przesadzam) pot lał się jak z knura od pach do brzucha i jeszcze mleko jej chyba wyciekało,bo w miejscu cycków a raczej jej wymion to były dwie wielkie plamy a ona sobie siedzi zadowolona a ojczulek najwięcej się tam znał,komentował wszystko i się wpierdzielał... Ludzie to aż nie mogli ze śmiechu i z wkurzenia,że kobiety w ciąży stoją a on siedzi sobie...
a luteina na co? na te skurcze?
a skad ja mam wiedzieć czy te twardnienia skurcze wywołują? :confused: czuję jeden wielki skurcz jakby mnie ktoś pięścią złapał i ścisnął macicę a potem se puścił i poszedł :hahaha:
locha jak Hagrid? :hahaha:
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej. Wiem że mało się udzielam a teraz przez tego zęba to juz praktycznie w ogóle :/ dzisiaj zaczęliśmy 22tc a jutro bede miala chirurgicznie usuwana tą ósemkę i strasznie się boję :( Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Moja dopiero 9 maja i będzie to usg polowkowe.

o to też będziesz miała późno połówkowe tak jak ja, ale ja zaczęłam 21 tc i mam wizytę 07.05.
trzymaj się dzielnie u dentysty!
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Chyba mogę uznać że pierwsze stuknięcia ktosia poczułam w Wielką Sobotę:) a wczoraj kolejne :jupi: i.... wczoraj wieczorem również mąż poczuł :love: aż się popłakał :-)
Baaardzo delikatne, jakbym była czymś zajęta to bym nawet nei zauważyła.
:oklaski:
Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
A ja tylko chyba raz słyszałam swojego małego lub mala i teraz nic nie czuje widać zdawało mi się.
niekoniecznie. na początku ruchy są delikatne i może się zdarzyć, że przez tydzień nie poczujesz nic. potem stopniowo będą się pojawiać znowu. aż wreszcie tak cię skopie, że ci się odechce wszystkiego :cojest: :ehem:
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 18:10   #4332
ircha06
Raczkowanie

Witajcie Trochę Was podczytuję, bo ogólnie opadłam z sił. Na święta byliśmy u naszych rodziców, było fajnie, rodzinnie. Jak od początku ciąży ani wymiotów i innych dolegliwości tak teraz się przeziębiłam :/ Kupiłam wczoraj syrop Prenalen, piję ciepłe herbatki, ciągle pot po mnie spływa. Wczoraj bolały mnie mięśnie i trochę klatka piersiowa, ale wypociłam się i już kapkę lepiej, mam jakiś suchy kaszel od czasu do czasu. Oby to jakoś przeszło, bo inaczej trzeba będzie odwiedzić przychodnię. Trochę pobolewa mnie prawa strona jakby miednicy, bo na lędźwie to za nisko. Nie wiem czy to tak ma być, czy coś promieniuje od kręgosłupa. W aptece mówiła mi babeczka, ze tu to tylko masaże może zalecić. W pachwinach wcześniej też jak was mnie ciągnęło, a teraz jakoś bezobjawowo, aż czasem się martwię, czy wszystko jest OK. Dziś wypada 17 tyg i 2 dni ciąży, więc jak już kiedyś czytałam do odczuwania ruchów jeszcze mam czas, tym bardziej, że to pierwsza ciąża. Wizyta 6 maja, mam nadzieję, że się wykuruję do tego czasu, a na wizycie zobaczę zdrowego bąbelka. Płci jeszcze nie znam, czekam cierpliwie. Wiem, że jest tu pośród was dużo ciepła i wsparcia, fajnie, iż można popisać o wszystkim i o niczym. Dobrze, że jesteście
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:22   #4333
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Już po

nie ma się co przejmować ułożeniem dzidzi, nawet na tydzień-dwa przed porodem może się obrócić prawidłowo. ma jeszcze przecież drugie tyle czasu! ledwie połowa ciąży za nami i to nie za wszystkimi

dziewczyny, nie chcę zapeszyć, bo jak idzie o dosyć ważne sprawy, to wolę naprawdę chuchać na zimne choć przesądna nie jestem. ale dziś mam mega dzień!
niech się tylko pokończy szczęśliwie to co się dziś zaczęło, to będę przeekstramega szczęśliwa trzymajcie proszę kciuki

jedną rzeczą mogę się pochwalić-mamy próbniki frontów mebli i będzie o taki kolor http://www.aranzator.mdm.kronopol.pl/(dekor)/2221 w połączeniu z ciemnoszarymi blatami, jasnoszarymi/srebrnymi dołami i bokami i szarymi ścianami i podłogą i fioletowe dodatki typu szkło nad blatami, lampki wiszące. już się nie mogę doczekać! teraz jeszcze tylko miesiąc bez bieżącej wody w naszej tymczasowej "kuchni" i z przynoszeniem sobie obiadu z pola to samo z herbatą, kanapkami i innymi.
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-04-23, 18:28   #4334
katiusza1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dużo tabletek dla ciężarnych jest takich podwójnych.
Jeśli zależy Ci na femibionie kup w aptece internetowej - ostatnio chyba kupowalam w aptece gemini. Za 3 opakowania z przesyłka zapłaciłam nie całą 100. Oczywiście za femibion 2.

No ja też właśnie siedzę i z tej apeki zamawiam pregna plus - oszuje 25 zł, a w aptece w moim mieście 42zł
no i jak sie rozszalałam z innym kosmetykami min łyny do higieny intymnej, balsamy na rozstępy to w koszyku mam już na 180zł, a nie mam z czego zrezygnować :P
Stary 2014-04-23, 18:32   #4335
małaPaulina
Wtajemniczenie

ania9106 za wizyte,miejmy nadzieje ze sie odwroci głowką w dół

Zazdroszcze wam dziewczyny tych remontow itd bo ja nawet nie wiem gdzie
będę mieszkać za miesiąc,dwa,trzy?

Stary 2014-04-23, 18:35   #4336
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:

i co ja ci mam napisać? żadne słowa pociechy tu chyba nic nie dadzą. trzeba wierzyć, że będzie dobrze, a jak już będzie dobrze, to będzie coraz lepiej.
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-04-23, 18:37   #4337
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Już po
Super że wszystko ok Spora Twoja dzidzia A położeniem dzidzi się nie przejmuj na razie, jeszcze fiknie kilka koziołków do czasu porodu

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Witajcie Trochę Was podczytuję, bo ogólnie opadłam z sił. Na święta byliśmy u naszych rodziców, było fajnie, rodzinnie. Jak od początku ciąży ani wymiotów i innych dolegliwości tak teraz się przeziębiłam :/ Kupiłam wczoraj syrop Prenalen, piję ciepłe herbatki, ciągle pot po mnie spływa. Wczoraj bolały mnie mięśnie i trochę klatka piersiowa, ale wypociłam się i już kapkę lepiej, mam jakiś suchy kaszel od czasu do czasu. Oby to jakoś przeszło, bo inaczej trzeba będzie odwiedzić przychodnię. Trochę pobolewa mnie prawa strona jakby miednicy, bo na lędźwie to za nisko. Nie wiem czy to tak ma być, czy coś promieniuje od kręgosłupa. W aptece mówiła mi babeczka, ze tu to tylko masaże może zalecić. W pachwinach wcześniej też jak was mnie ciągnęło, a teraz jakoś bezobjawowo, aż czasem się martwię, czy wszystko jest OK. Dziś wypada 17 tyg i 2 dni ciąży, więc jak już kiedyś czytałam do odczuwania ruchów jeszcze mam czas, tym bardziej, że to pierwsza ciąża. Wizyta 6 maja, mam nadzieję, że się wykuruję do tego czasu, a na wizycie zobaczę zdrowego bąbelka. Płci jeszcze nie znam, czekam cierpliwie. Wiem, że jest tu pośród was dużo ciepła i wsparcia, fajnie, iż można popisać o wszystkim i o niczym. Dobrze, że jesteście
Dużo zdrówka dla Ciebie i dzidzi Ja miałam przeziębienie w pierwszych tygodniach ciąży, też leczyłam się prenalenem, fajny jest pij herbatki z malinami, też pomagają No i leż, ja głupia chodziłam do pracy bo musiałam

Kule że też mecze muszą lecieć akurat w środy i akurat w tym samym czasie co 'na dobre i na złe' - jedyny serial jaki oglądam w tv i czekam na niego cały tydzień wrrrrr
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 18:44   #4338
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
i co ja ci mam napisać? żadne słowa pociechy tu chyba nic nie dadzą. trzeba wierzyć, że będzie dobrze, a jak już będzie dobrze, to będzie coraz lepiej.
ech no nie mam na to wpływu,czas pokaże
póki co ide jeść łososia z jajkiem

Stary 2014-04-23, 18:58   #4339
ania9106
Zadomowienie

Ostatnio mam okropną ochotę na słodkie... aż mnie trzęsie normlnie staram się ograniczać bo w ciągu dwóch tyg. przytyłam 2 kg a od początku ciąży 3kg. Ślub tuż tuż i później w suknie nie wejdę

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:13   #4340
Latte88
Zakorzenienie

Dziewczyny cieszę się, że wizyty Was uspokoily i nasze Wrześniaki są zdrowe
Ja dziś obudziłam się tak spuchnieta, że pierścionka nie moglam zdjąć. Juz obrączki dawno nie noszę a szkoda mi... Wypiłam pokrzywe i chodzę co 30 min gdzieś siku schodzi ze mnie. Wszystko przeze mnie, za mało piłam od dwóch dni..
Wcinam teraz kisiel- owoce leśne, dziecina kopie,oglądam wspólną a później melduje się na nocne gadanie

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-04-23 o 19:15
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:23   #4341
zazdrosnica0
Zadomowienie

Dziękuje za wszystkie kciuki

Kochane wszystko jest idealnie. Wszystko się unormowało i pani doktor nie miała się do czego przyczepić

i tak podsumowując dla tych co nie wiedzą kto jest jeszcze u nich lokatorem :
- jem słodkie i kwaśne
- cerę mam masakra, cała w syfach
- brzuch mam rozlany i bardziej płaski
- brzuch zarośnięty jak u małpy
- i punkt w ovulkę

i jest BABA
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

Edytowane przez zazdrosnica0
Czas edycji: 2014-04-23 o 19:30
zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:28   #4342
Latte88
Zakorzenienie

Zazdrośnica i jeszcze powiedz, że w punkt w owulke ?
Gratuluję i ciesze się bardzo
Stary 2014-04-23, 19:32   #4343
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Zazdrośnica i jeszcze powiedz, że w punkt w owulke ?
Gratuluję i ciesze się bardzo
Dokładnie
Dzięki Wracałam z takim bananem na buźce
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

Stary 2014-04-23, 19:34   #4344
Latte88
Zakorzenienie

Wcale się nie dziwię sama się zacieszam teraz do telefonu

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

A w ogóle witamy się w 21 tygodniu
Stary 2014-04-23, 19:38   #4345
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny cieszę się, że wizyty Was uspokoily i nasze Wrześniaki są zdrowe
Ja dziś obudziłam się tak spuchnieta, że pierścionka nie moglam zdjąć. Juz obrączki dawno nie noszę a szkoda mi... Wypiłam pokrzywe i chodzę co 30 min gdzieś siku schodzi ze mnie. Wszystko przeze mnie, za mało piłam od dwóch dni..
Wcinam teraz kisiel- owoce leśne, dziecina kopie,oglądam wspólną a później melduje się na nocne gadanie

Poszłam dziś do miasta po owoce (4 km w jedną stronę) z wózkiem, nakupiłam bananów, kiwi, winogron, mandarynek... I UWAGA - wróciłam i zjadłam kiełbasę podsuszaną!

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość

Kochane wszystko jest idealnie. Wszystko się unormowało i pani doktor nie miała się do czego przyczepić

- jem słodkie i kwaśne

i jest BABA
klask i::brokul ::smikola j2::bo unce: : jupi::c mok:
Jeeeee!!!!
Jeeee!!!
Oł jeeeeeeeee!

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:

A jak Wasze sprawy? Coś się wyklarowało?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:41   #4346
201610121609
Konto usunięte

Cytat:

- jem słodkie i kwaśne

i jest BABA

Kurde ja słodkiego prawie nie jem i z cała reszta mam zupełnie odwrotnie i tez dziewucha
Ciesze sie bardzo, ze sie unormowało bo pamietam, ze mogło być rożnie.., super, ze sie ułożyło

Ja dzisiaj tez robiłam polowkowe i wszystko jest super i z moimi wynikami i z dzidzia wazy 399 gramów i wszystko w normie stosunek wszystkich długości i obwodów w 100% normie
Lekarz mi najpierw mówił, ze teraz juz macica wędruje coraz wyżej i żebym sie nie zdziwiła jak właśnie wyskoczy mi taka wypukłość na chwile i moze nie być to do końca przyjemne i jak będzie to do 4,5 razy dziennie to ok a jak więcej to muszę przyjść do niego fajnie, ze ostrzega mnie przed takimi rzeczami

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:47   #4347
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

- jem słodkie i kwaśne
- i punkt w ovulkę

i jest BABA
No to rewelcyjne wiadomosci czytałam Twoje wyniki w klubie i sie lekko przeraziłam a teraz piszesz ze wszystko sie unormowalo klask i: ciesze sie ogromnie aż mi dzidzia salto zarzuciła w brzuchu jak to czytałam

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:

mała tylko sie nie poddawaj , walcz oto żeby sie udało :-*
nasz kawałek nieba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 19:52   #4348
zazdrosnica0
Zadomowienie

anesh_

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Kurde ja słodkiego prawie nie jem i z cała reszta mam zupełnie odwrotnie i tez dziewucha
Ciesze sie bardzo, ze sie unormowało bo pamietam, ze mogło być rożnie.., super, ze sie ułożyło

Ja dzisiaj tez robiłam polowkowe i wszystko jest super i z moimi wynikami i z dzidzia wazy 399 gramów i wszystko w normie stosunek wszystkich długości i obwodów w 100% normie
Lekarz mi najpierw mówił, ze teraz juz macica wędruje coraz wyżej i żebym sie nie zdziwiła jak właśnie wyskoczy mi taka wypukłość na chwile i moze nie być to do końca przyjemne i jak będzie to do 4,5 razy dziennie to ok a jak więcej to muszę przyjść do niego fajnie, ze ostrzega mnie przed takimi rzeczami
lekarka mi też mówiła, że ja jakiś wyjątek od reguły, bo przeważnie wszystkie te "ludowe" wierzenia to się na odwrót sprawdzają, a u mnie wszystko się dopasowało
Moja mała w 20t+2d waży 375 g wymiary wszystkie też w normie, ale już nie mam ich spisanych

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No to rewelcyjne wiadomosci czytałam Twoje wyniki w klubie i sie lekko przeraziłam a teraz piszesz ze wszystko sie unormowalo klask i: ciesze sie ogromnie aż mi dzidzia salto zarzuciła w brzuchu jak to czytałam [COLOR="Silver"]
Ja 2 dni nie spałam bo tak się bałam tego badania, a teraz banan cały czas
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

Stary 2014-04-23, 19:55   #4349
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:

- jem słodkie i kwaśne
- i punkt w ovulkę

i jest BABA
No widzisz,a tak na początku było nie fajnie.Super,że wszystko się unormowało

Moje połówkowe holenderskie już jutro,mam stresa
Stary 2014-04-23, 19:56   #4350
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
dziewczyny które mają tą poduszkę, pokażcie proszę jakie macie, jakie wypełnienie i ile kosztowały oraz napiszcie czy są dobre czy coś wam w nich nie pasuje. musiałabym na dniach zamówić sobie.
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-k...015900581.html ja mam dokładnie taką poduszkę i jestem bardzo zadowolona Baaardzo wygodna i coś mi się wydaję, że po porodzie nie zrezygnuję z niej Nawet Tż mi się wpycha na nią i już zapowiedział, że musi kupić zwykłe poduszki z takim wypełnieniem.

Cytat:

- jem słodkie i kwaśne
- i punkt w ovulkę

i jest BABA
No i kolejna dziewuszka Gratulacje!!!
Ja mam nadzieję, że jutro też się dowiem, kto mi w brzuchu siedzi:P
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości