|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() Mała śliczna jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
beda regularne, co raz czestsze, dluzsze i mocniejsze, nie mina po kapieli czy no-spie, zreszta jak beda mega to poznasz, ze to te
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() menia córeczka śliczna, jeszcze raz gratuluję ![]()
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
kurcze, Princi jak jeszcze czop poszedl z krwia, a masz tak daleko to bym sie zebrala, lepiej za wczesnie niz za pozno...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, jednak to prawda ze przy dziecku to czasu brak...
Tz mnie w nocy odciaza, ja karmie i ide spac na 3h a on jest z malym, przewija go etc. Dzis byla u nas polozna na pierwszej wizycie, fajna mloda kobieta ktora jest szwagierka laski z ktora lezalam po porodzie ![]() Tz zrobił pierwsza kapiel, pieknie im poszlo ![]() Maly urodzil sie majac 3260 g, wczoraj wychodzac mial 3020 a dzis 3060 wiec juz przybiera ![]() Ja czuje sie ok poza zmeczeniem- szwy sciagane bede miec 19.05, czuje ze je mam ale wszyscy mowia ze smigam ![]() ![]() Jak będę mieć więcej czasu to naskrobie opis porodu, porodowka super ale pobyt na patologii po porodzie ( nie bylo miejsca na położnictwie ) to masakra, kobieta z dzieckiem jak intruz, o niczym nie informuja i zero jakiejkolwiek pomocy- kp rozkminilam sama, tak samo jak cala reszte z bobasem zwiazana. A położna zalecila werandowanie za dwa dni i w piatek juz pierwszy spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
toleżaczek bujaczek tiny love 3 w 1 może w tym dziecko spać, ale doczytalam, żeby raczej dłuższy czas dziecka z nim nie trzymac, tzn drzemka tak, w nocy nie. ma 3 poziomy regulacji oparcia. duzo dziewczyn tu sie na niego skusiło. hej. mała prześliczna!
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie nic mnie nie boli tylko tak jakbym okresu miala dostac ale skurczy nie czuje, a moze to nie czop? Wczoraj mialam wymaz na streptococco moze podraznil szyjke i stad ta krew?
#4328 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, meldujemy się po wizycie na ktg i usg
![]() Synek ma się dobrze. Położna przed ktg go rozruszała i pięknie się wiertolił ![]() ![]() Wód wciąż mało, na pocieszenie ich nie ubywa. Za dwa dni mam wizytę u mojego gina i jeśli czasem aby do piątku nie urodzę (dziecku się ewidentnie nie spieszy na świat) to w sobotę zgłaszam się na IP i kładą mnie na oddział. W weekend pewnie nic nie będą robić (aczkolwiek się nie znam) a poród będzie raczej indukowany. Pytałam położnej swojej jak to będzie wyglądało. Najprawdopodobniej najpierw cewnik Folleya a jeśli nie podziała to potem kroplówka z oxy. no cóż... trochę inaczej to sobie wyobrażałam... Grunt, że będzie dzidziuś monitorowany a ja nie będę się musiała zamartwiać ruchami że za dużo/za mało. Słuchajcie a jak taka indukcja porodu wpływa (jeśli wpływa) na karmienie piersią? Sztuczna oksytocyna zastępuje jakby normalną ale działa podobnie, nie? Co ma się w głowie odpalić to się odpali, nie? Dziękujemy za wszystkie kciuki dzisiejsze ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-13 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Raczkowanie
|
Witam sie wtorkowo.
Dzis bylismy na badanich krwi i na wizycie i jak wyjechalismy o 8 rano tak dopiero dotarlismy do domu. Padam na pyszczek. Paulka ![]() ![]() A wiec u nas cos juz powoli zaczyna sie dziac. Wedlug lekarza szyjka super, rozwarcie na palec. Od dwoch dni znajduje kawalki czopusia na wkladce, tak wiec jest nadzieja ze urodzimy przed terminem ![]() Choc Majka juz pozkazuje, ze uparciuchem jest, bo od samego poczatku umawialysmy sie na 13, a tu nic z tego. Dzis juz nawet niech nie probuje wylazic, bo nie mam na nic sily i drugi raz do Wawy nie jade ![]() ![]()
#4330 |
Zakorzenienie
|
Justiwi to fajnie, ze ktg ladnie wyszlo a wod nie ubylo
![]() Sasiadka miala porod indukowany od zera i karmila na spokojnie 10 mies, dziewczyna z ktora teraz na sali lezalam tez miala indukcje i pokarm byl, takze glowa do gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
zostalo 45 dni do naszego slubu i wiecie jak mi sie nie chce nic zalatwiac? Masssakra, ks nas widzial tylko przy zamawianiu mszy i zapowiedzi, juz sie mamy pytal kiedy przyjade
![]() ![]() W ogole mnie te przygotowania nie jaraja, kuzynka hajta sie we erzesniu i strasznie podjarana, a ja nic ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2014-05-13 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | ||||||
Zakorzenienie
|
przede wszystkim Paulka
![]() ![]() ![]() ulala, sexówa ![]() Cytat:
![]() ![]() 2) "pimp my ride" na fulla ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tak jak już pisały dziewczyny, ja również zbierałabym się już do szpitala ![]() urocza niunia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja również po wizycie, nieco spokojniejsza... ginek skupił się dziś na przepływach - wyszły w porządku, jak to powiedział po zbadaniu szyjki: plaża ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4335 |
Rozeznanie
|
Muffinka90 tak teraz zerknelam na Twój tp... Wybrażasz sobie, że mogłabyś być dziś dzień po porodzie?? Może pociesz się, że jeszcze bardziej by Ci sienie chciało
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za wizytę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4337 |
Wtajemniczenie
|
Asia27100 lezaczek świetny i wygląda jak nówka
Nadiak zdrówka dla Ciebie bidulo, ależ Cię męczy to choróbsko Niegrzeczna widzę że Iga chyba wyczuwa, że potrzebujesz więcej odpoczynku Carolyna wow moja pierwsza pomponiara ! Dzięki ![]() Menia córa urocza. ![]() Gosius cześć ![]() Muffinka dzięki ![]() ![]() Wciąż minimalnie liczę, że nie znając dnia ani godziny samo się rozkręci. Szczerze mówiąc wolę indukcję niż to czekanie w zawieszeniu i ewentualny stres związany z brakiem ruchów. Gdzieś z tyłu głowy pobrzmiewa mi ta smutna sytuacja u noworocznych... PHdwao ja całkiem chętnie na to współżycie ale yższe dalej chory, nieco rozpalony i jakiś przydżumiony po lekach Co do indukcji jeszcze to dziś o szczegóły nie pytałam, zrobię to pojutrze na wizycie. Tak czy owak mam TP na sobotę
![]() |
#4338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() meniaa94 śliczna córunia ![]() a nie miałaś szwów rozpuszczalnych? ![]() u nas nic nie ściągają ![]() wróciłam ![]() a więc... szyjka rozpulchniona, skrócona, ale nadal zamknięta na 3 spusty ![]() mała podrosła do 3 kg, TP z USG zrównał mi sie z TP z OM no i mam badać co 3-4 dni morfologię ![]() miałam spadającą ilosc płytek krwi, dziś poszłam na szybkiego zrobić morfo i podskoczyły w górę ![]() nie przyjade specjalnie w sobotę, by zrobić, bo zbankrutuję, następne badanie w poniedziałek zrobię, bo się wykończę tymi kłuciami ![]() poza tym odwiedziłam lumpka i mam parę fajnych rzeczy dla mojej niuni ![]() bodziaki Carter's pajac sweterek do chrztu jakby co ![]() spodenki sukienka jeansowa, jeansowe galoty i ogrodniczki... całkowity koszt - jakies 30 zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Rozeznanie
|
Zaopatrzyłam się dziś w karmniki z h&m, na moje maluchy jak znalazł
![]() principessina tak jak dziewczyny radzą, chyba bym zadzwoniła do szpitala, opisała dokładnie i podpytała co robić ![]() meniaa Śliczne maleństwo ![]() muffinka Tak własnie myślę, że poznam, obstawiam, że po prostu będą bardziej boleć, bo moje skurcze czasem odznaczają się wyjątkową regularnością ![]() ![]() ![]() ![]() Seksta Bardzo pozytywnie piszesz, oby tak dalej ![]() justiwi Dobrze, że wszystko ok ![]() ![]() agus7ia No to już niedługo ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Ramona Ładna waga ![]() ![]() Edytowane przez mak polny Czas edycji: 2014-05-13 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasze szpitale w kraju pomału jakoś się zmieniają, ale wciąż jest choćby minimalnie lepiej, gdy ktoś gdzieś może szepnąć słówko i zna Cię choćby z widzenia ![]() Poza tym w akcie ewentualnej rozpaczy pójdę do warsztatu poszukać kombinerek/obcęgów albo tzw. żabki (taki specjalny klucz do śrub) i zmaltretuję brodawki podczas chodzenia po schodach w górę i w dół ![]() Ale to tylko w akcie desperacji i rozpaczy... ![]() Zapomniałam się Wam pochwalić, że zaliczyłam swój pierwszy sen o dziecku. Niestety nie był zbyt realistyczny i co wrażliwsi niech może nie czytają ![]() Byłam już po porodzie z dzieckiem na piersi (kontakt skóra do skóry) nie wiedzieć czemu w salonie moich rodziców i ono próbowało przyssać się do piersi i tak leżało na tym cycku. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że dziecko było tak małe, że mieściło się na dłoni i miało głowę wielkości jajka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jutro pełnia księżyca... No to chyba rodzimy grupowo, nie?
![]()
#4342 |
Wtajemniczenie
|
Ramona-u nas zakladaja ten szew podskorny I za tydzien musisz sobie go na wlasna reke sciagnac ... masakra jakas,skoro robia to powinni sciagnac ale coz ... z tego co widzialam to I'm sie nic nie chce robic
Ale mam problem uspac mala ... nauczyla sie juz zasypiac na rekach I odlozyc ja do lozeczka to jest koszmar. Zaraz bedziemy probowac ja odlozyc bo jestem glodna ...
#4343 |
Zakorzenienie
|
Asiulka ślicznie wyglądasz
![]() Agaaga ja wiem, że tak się zdarza, ale mój mąż nie i wierzy ślepo, że na pewno przez 2 tygodnie nie urodzę, może się zdziwi ![]() Justiwi no właśnie ale u Tosi odwrotnie, najpierw rzeźba chyba, bo przecież na początku kiepsko przybierała, dopiero teraz poszło ![]() Niegrzeczna dla mnie ten stres też jest najgorszy, ale największy stres przede mną, mając doświadczenia po urodzeniu Hani. Brawa za GBS ![]() ![]() Principessina ja mam czasami takie bóle, ale leciutko je czuję ![]() ![]() Maku ja też sobie tego życzę ![]() MamoKtosia ja też dzisiaj taka nie do życia byłam, zasnęłam podając Hani obiad, to już był hit ![]() Asia27100 super leżaczek, a pomoc TŻ w wykurzaniu na pewno nie zaszkodzi ![]() Menia śliczna córeczka ![]() Seksta cieszę się, że jesteś zadowolona z opieki na porodówce, szkoda, że potem było gorzej Justiwi brawa za wizytę, a do piątku jeszcze parę dni, więc wszystko może się zdarzyć ![]() ![]() O widzę, że masz taki plan w ostateczności przy użyciu sprzętów niczym z sex shopu ![]() Agusia brawa ![]() ![]() Muffinko ja też byłam niewzruszona ślubem ![]() ![]() Carolyna pewnie, że w sam raz jak dla mnie ![]() No to widzę, że też się przygotowujesz na porodówkę ![]() No i brawa za wizytę ![]() Ramona super, że na wizycie ok., brawa za wagę Zosi no i współczuję kłucia ![]() A zakupy świetne, jeansowe galoty mnie rozwaliły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zadomowienie
|
justiwi cieszę się, że wody trzymają poziom, kp po indukcji się nie martw mam nadzieje, że sam cewnik zadziała! A sen miałaś świetny
![]() agus7ia no to kciuki za rozkręcenie akcji! muffinka90 mnie mój ślub równie mocno nie obchodził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa za wizytę i za Wagę Małej ![]() ![]() ![]() Ubranka prześliczne są ![]()
![]() |
#4346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda że nie dostałaś skierowanie na te badania krwi, ale rozumiem że prywatnie chodzisz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co sie stało, ale w pewnym momencie zrobiłam się masakrycznie śpiąca i musialam iść na drzemkę. pierwsza dzienna drzemka od paru miesięcy... czy to może być znak? ![]() ech, tylko znów palców nie czuje... chyba od tego lezenia....
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Menia gratuluję walki o kp, dobrze, że się tak rozhulało ładnie ![]() ![]() Justiwi a może jednak jeszcze obejdzie się bez indukcji? ![]() ![]() ![]() Agusia to niechaj się zacznie dziać na poważnie, umowa to umowa! ![]() Carolyna super, że wizyta tak spokojnie i wiesz chociaż na czym stoisz ![]() Ramona śliczne ciuszki ![]() ![]()
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
gratki za wizyty
![]() kamien z serca, ze jest tu nas wiecej slubnie-niewzruszonych, bo myslalam, ze tylko ja taka dziwna jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.