![]() |
#4351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
W ogóle to dzięki za te aplikacje. Posciagalam sobie i zaraz będę testować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Rozeznanie
|
Skarbnico wiedzy! Ratunku! Mimo że już mam doświadczenie z Corka to jestem zielona w tym temacie
1. Czym sie różnią smoczki 0-6 od 0-2. Ktory lepszy 2. Czy jak biorę butelkę avent to smoczek też wziąć avent? Żeby dziecko potem chciało ciągnąć z butelki avent. Np jak wezmę damy na to lovi smoczek to potem nie będzie chciało butelki avent Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- 3. Czym się różni smoczek dynamiczny od ortodontyczne go i od klasycznego?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam...5 godzin siedziałam ale w tym czasie był u fryzjera mój tata (nie zgadaliśmy się wcześniej) i dwie moje ciotki więc zleciało mi to bardzo szybko
![]() Jestem mega zadowolona, mogłoby być bardziej fioletowo ale moje włosy nie złapały już więcej prawdopodobnie przez ciążę. Następnym razem powinno się więcej tego fioletowego pigmentu przyjąć 😊 Idę teraz zjeść obiad i zabieram się za prasowanie. Nadrobię później jak zwykle 😉 Moja metamorfoza: 1491924828296.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4355 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
smoczek ortodontyczny - jest po to by dziecko nie miało wady zgryzu a smoczek dynamiczny różni się ilością silikonu, jest bardziej elastyczny, można powiedzieć że "same pracują" Smoczki dynamiczne do karmienia, jak i te do uspokajania różnią się od smoczków standardowych konstrukcją silikonu. W standardowych smoczkach silikon ma jednorodną strukturę - taką samą grubość w podstawie jak i w końcówce smoczka. Smoczki dynamiczne zaś posiadają niejednorodne warstwy silikonu. W tych do karmienia podstawa jest twarda i gruba, zaś końcówka cienka i miękka. Tak samo jest w smoczkach do uspokajania: niejednorodny silikon powoduje, że dziecko aktywnie ssie smoczek, wykonując przy tym mozolną pracę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nadrobię was później, idę do lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7278503 1]smoczek klasyczny - to taki zwykły smoczek, bez wyprofilowanej końcówki
smoczek ortodontyczny - jest po to by dziecko nie miało wady zgryzu a smoczek dynamiczny różni się ilością silikonu, jest bardziej elastyczny, można powiedzieć że "same pracują" Smoczki dynamiczne do karmienia, jak i te do uspokajania różnią się od smoczków standardowych konstrukcją silikonu. W standardowych smoczkach silikon ma jednorodną strukturę - taką samą grubość w podstawie jak i w końcówce smoczka. Smoczki dynamiczne zaś posiadają niejednorodne warstwy silikonu. W tych do karmienia podstawa jest twarda i gruba, zaś końcówka cienka i miękka. Tak samo jest w smoczkach do uspokajania: niejednorodny silikon powoduje, że dziecko aktywnie ssie smoczek, wykonując przy tym mozolną pracę.[/QUOTE] Jakas czarna magia dla mnie. Ten opis to chyba bardziej do smoczkow do butelek. A ja pytam o takie zwykle smoczki. Czy ja tego nie ogarniam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz wziac butelke avent a smoczek inny. Zalezy co dziecku spasuje. Ja mam butelke mam teraz a smoczek avent. Z cora od poczatku mialam butle avent ktore zaakceptowala a smoczek avemtu byl jako chyba 3. Tommee tippe tez jej pasowal ale malo dostepny tu. Ogolnie zarowno butelke jak i smoczek moze byc tak ze kilka yrzeba przetestowac co spasuje dziecki. My uzywamy ortodontycznych. Klasyczne to te takie zakrzywione jakby do gory. A ortodontyczny czy dynamiczny sa bardIej okragle i bardziej przyjazne dla zgryzu. Dla mniebdynamiczny i ortodontyczny sie nienroznia. Ale.mzoe sie myla. Oba maja za zadanie przypominac brodawke i dobrze zgryz ulozyc na ile to mozliwr w smoczkach.
![]() |
#4361 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny 😘
Sama jestem zaskoczona in plus oczywiście bo nie spodziewałam się aż takiego efektu 😉 No ale z drugiej strony za tyle kasy to nie dziwota 😉 Arletka bo później mogę nie zdążyć - wszystkiego najlepszego! Samych uśmiechów i radości 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zadomowienie
|
Vela ale roznica. Efekt bardzo mi sie podoba!
![]() Ja juz w autobusie. Bede szybciej. Tz ma drugie zmiany wiec nie mogl mnie zawiezc a sama balabym sie jechac. Na szczescie blisko przystanki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7278509 6]Piękne włosy ![]() Nadrobię was później, idę do lekarza.[/QUOTE] powodzenia u lekarza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Vela super... Ekstra i za pierwszym razem.. Masz suoer fryzjera..
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam z sr. Dzisiaj wlasnie dostalam plan porodu do wypelnienia. Polozna mowila ze jak go nie zabierzemy to bedzie trzeba na porodowce wypelnic. I tak jak dziewczyny pisały, respektuja plan jak wszystko jest ok. Jak sie pojawia jakas patologia to nikt na to nie patrzy.
Vela no pieknie😍😍😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7278217 6]Plan porodu? Mam nadzieję że na tych zajęciach nauczą mnie go pisać, bo szczerze śmieszne mi się wydaje jak można zaplanować swój poród, który jest nieprzewidywalny. Ale faktycznie - jak będę teraz szła do gina to zapytam o to jak to wygląda z wyborem szpitala, bo nie daj boże jak trzeba się będzie wcześniej umawiać to lepiej wcześniej wiedzieć.[/QUOTE]
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj byłam u okulisty. Troszkę po 7.00 a numerek dostałam 13 z tym, że pani w rejestracji powiedziała aby powiedzieć, że jestem w ciąży to mnie przyjmą bez kolejki. Lekarz miał przyjmować od 10.30, a od 7.00 tych z medycyny pracy. Mama powiedziała mi, aby jechać wcześniej bo czasami zaczyna przyjmować przed 10.30. To przyjechaliśmy na 10.00. Czekał tam jeszcze starszy panz numerem 15. Najpierw poprosiła jednego pana (miał nr 3, ale chyba wcześniej był na medycynie pracy), później mnie (była karteczka nakarcie, że pacjentka w ciąży) zakropiła mi oczy i kazała czekać. Później czytała numerki, a że były tylko 2 osoby to na szczęście pana z 15 też załatwiła. W tym czasie przyszły 'stare babki' i zaczęły gadać a 'ten pan to długo tam siedzi' blablabla 'a że numer 1 to niewidomy' ' ze ona ma numer 3 a ja 4'. Pan wyszedł, weszli jacyś znajomi?I poprosiła mnie. Podobno wielce się oburzyły 'a dlaczego teraz ona' ' młody to wszystko sobie załatwi a stary musi siedzieć'. Mąż je sprostowal, ze jestem w ciąży a lekarka wcześniej zaczela czytać pacjentów a że nie było numerów 1 2 3 4 to brała kto był i że nie zdziwi się jak będą czekać do końca. To się zapowietrzyła i nic nie powiedziała. Dodam, że miałam badanie dna oka. Nie korzystam z przywileju pierwszeństwa nigdzie (ani w sklepie, anj aptece). Nie wiem ile mogłam siedzieć z tymi kroplami a w gabinecie nie byłam 5 minut. Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4369 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem. Dałam radę. Prawie całą mszę byłam ale stałam przed kaplica. Wolałam postać bo przewiew był a nie duszno w środku. No i nie widziałam trumny. Dopiero jak byla końcówka to odeszłam na bok bo pożegnania i wznoszenia trumny bym nie zniosla. Ćwiczylam techniki relaksacyjne z tego hypnobirthing i bardzo pomogły więc jest prawdopodobieństwo że to jakoś działa rzeczywiście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do książki to sobie przeczytaj na spokojne ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi mama zaczęła gadać że jak będę chciała to mi na położna da. Ale mam nadzieję że się do DM zalapie i tam chyba nie ma takiej potrzeby. Chociaż zaczęła za mną chodzić ta opcja albo doula. [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7278217 6]Plan porodu? Mam nadzieję że na tych zajęciach nauczą mnie go pisać, bo szczerze śmieszne mi się wydaje jak można zaplanować swój poród, który jest nieprzewidywalny. Ale faktycznie - jak będę teraz szła do gina to zapytam o to jak to wygląda z wyborem szpitala, bo nie daj boże jak trzeba się będzie wcześniej umawiać to lepiej wcześniej wiedzieć.[/QUOTE] Plan porodu dobrze sobie przejrzeć. Ja z położna chce omówić bo nie jestem w 100% pewna jak oni do tego podchodzą. Ale już mniej więcej wiem co i jak, z tego co pamiętam to wszystko na tak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Maja ja bede brala sopelek. Ponoc tez daje rade. Paula uf..dalas rade..a to orawda..ze niektóre ceremonie sa piekne..tzn piekne pozegnanie ukochanej osoby..co tez jest wazne..
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Szyjka dluga ale dzisiaj nie podal ile.ma cm. Dalwj mam brac luteine i magnez, nospe doraznie. Mala obrocona juz glowka w dol. Kolejna wizyta za 3 tyg jezeli nic sie dziac nie bedzie.
Wiecie co wezzlam do domu i zaczelo bolec mnie krocze i odbyt. Wzielam nospe i leze. Nie mialam takiego bolu jeszcze. Co to moze byc? Boje sie, ze po badaniu cos sie dziac zaczyna itp. Oby minelo szybko... Widzialam jak malutka na usg uderzala piasteczkami w glowice od usg, ale fajny widok! 😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoja babcia czuwa teraz nad Toba z gory i choc nie poznala Twojego Malenstwa to na pewno je rowniez otoczy opieka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj na szkole rodzenia dopytałam o niego i u nas jest tak okrojony bo wielu rzeczy nie ma, np. porodu w wodzie, czy spędzenia początkowej fazy porodu w wannie, osobnej sali dla siebie i partnera z możliwością jego nocowania itp a ponoć kobiety sobie takiego gotwca przynosiły i potem nakręcały afery, że się ich żądań nie spełnia Cytat:
![]() Cytat:
super, że wszystko ok ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze nieesia i księżna Kate tak rodziły?? BTW za dwa tygodnie w Warszawie na Ursynowie sa warsztaty pt. Cud narodzin dt. porodu aktywnego i chce się wybrać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4377 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle widzę, że idziemy obie podobną drogą ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez tuska88 Czas edycji: 2017-04-11 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Majaaa super..krocze to moze być spojenie..mnie boli juz od miesiaca.. I takie parcie czasem czulam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie spotkać kogoś kto ma podobne pomysły- przynajmniej nie mam wrażenia że wymyślam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.