![]() |
#4231 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
U nas od niedawna są numerki, niektórzy to by wzrokiem zabili jak jest ich kolej, a tu wyskakuje numerek uprzywilejowany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4232 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Choć u mnie w przychodni już kobitki się nauczyły że wchodzi się na wyznaczoną godzinę z rejestracji to i tak każda przychodzi na 8, bo często się zdarza, że lekarz z obchodu zejdzie wcześniej i wcześniej przyjmuje i wszystko się do przodu szybciej przesuwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas numerki są ale do lekarzy. Do lab niestety nie ma. Na szczęście szybko idzie. [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7276346 6]U mnie nie ma takiej sytuacji, bo w przychodni sa wyłącznie same ciężarne ![]() U nas jest jedna przychodnia w mieście to nie mam wyboru ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Rozeznanie
|
Wczoraj miałam plan wstać o 12
![]() Mnie przepuszczają faceci i kobietki tak do 40-50rż a te stare to już zapomniały jak to jest być w ciąży ![]() Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Hejka z rańca
![]() Witam Monika ![]() ![]() ![]() Mnie się zdazyła raptem dwa razy ,że zostałam przepuszczona w sklepie własnie przez pana w piekarni i jeszcze jak byłam po mięsko to pani sprzedawczyni sie wydarła na cały sklep ,żeby któraś podeszła obsłużyc panią w ciąży a było z 15 osób w kolejce,wszystkie babki dziadki odrazu na mnie wzrok z byka ,ale olałam to :/ Dziś pogoda okropna wczoraj 20 stopni dzis 8 :/ i leje! a zakupy planowałam ,no nic pojadę w deszczu, musze jechac po mój chleb IG i do apteki ,moze juz kupie co tam najbardziej potrzebne,no i do pepco wejde ,chce zobaczyc pieluchy tetrowe bo jakos nigdy im sie nie przyglądałam i nie wiem czy sa warte swojej ceny bo chyba ponad 3 zł? kupowałyscie któaś w pepco pieluszki? Wczoraj mimo ,że mężuś wrócił z pracy bardzo póxno bo po 19:00 to jeszcze umył mi dwa okna,dzis tylko przelece firankę i powiesze ,nisko mam wiec spoko ![]() ![]() Wczoraj tak powyciągałam cuszki i mam 4 reklamówki jednorazowe a tak naprawde to nie wiem czy jeszcze mam cos dokupic,mam mętlik w głowie,po tylu latach czuje się jak bym pierwszy raz rodziła hahaha nic nie pamiętam ![]() Jak ja czytam ile wasze dzieciaczki wazą to sie znowu zadręczam myslami ,mam nadzieje ze urosła ta moja dziewczyneczka ![]() ![]() ![]() ![]()
#4236 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Ja zmykam do fryzjera, 4 godz siedzenia mnie czekają 😨 No ale wymyśliłam sobie chłodny blond wpadający w fiolet więc mam... Ale zimno... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4237 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 |
Rozeznanie
|
Monia znam Twoja historię, niesamowite
![]() Vela Aleksandre wybral mój mąż. Mi sie podobały Zuzia, Kasia,Julka, Blanka ;-) a jemu nie i kazałam mu wybrać. I jego pierwszy typ mi sie spodobał więc Ola jest od poczatku (zanim znalismy płeć) i już tak zostanie ![]() Adatka witaj! Uwierz mi z Twoim Malenstwem wszystko dobrze, Twoje poswiecenie na pewno zostanie wynagrodzone ![]() Arleta gratulacje! Wierze ze świadomość tego że Maly ma przedszkole sprawia że spokojnie możesz cieszyć się ostatnimi miesiącami ciąży już bez stresu. Kacperkova grunt ze lekarza masz dobrego i mu ufasz ![]() ![]() U mnie wczoraj 25 ,stopni i sloneczko a dziś zimno i paskudnie. Ale mimo wszystko miłego dnia i powodzenia na wizytach! |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Wtajemniczenie
|
My wczoraj mieliśmy wizytę, dokładne USG miałam na poprzedniej, ale że wczoraj mąż mógł wreszcie iść ze mną to pani dr też zrobiła żeby mu córkę pokazać
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Hej z rana..ja mialam koszmarna noc i poranek.. Ale tak to już jest..
Buziaki i milego dnia..ide chyba jeszcze pospac.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- No, fuks ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- [QUOTE=starry_eyes;7276834 6]Cześć ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Zainstalowalam aplikacje na tel i sie probuje ogarnac wiec za ewentualne bledy, spamowanie, podwojne posty z gory przepraszam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny nie wierzę!
![]() Ja: Mówię że potrzebuję wizytę u lekarza ogólnego, ponieważ jestem w ciąży i potrzebuję skierowanie do endokrynologa. recepcja: A bardzo pilnie pani potrzebuję tej wizyty? Ja: Tak, ponieważ jestem w ciaży i potrzebuję wyznaczyć wizytę u endokrynologa jak najszybciej. Recepcja: Pani myśli i mówi... najbliższa wizyta może być za dwa dni u ogólnego. Ja: A czy nie byłoby możliwości wcześniej (prawie pusta przychodnia)? Recepcja: Pani myśli dalej.. jedynie do jakiejś pani dr Asik. Ale to pani musi zapytać czy panią przyjmie. Ja: dobrze, zapytam. Pod gabinetem ludzie od razu mnie przepuścili - 5 osób tylko czekało do tej lekarki. Ale to nic. Weszła jakaś pani z rejestracji - więc myśleli i ludzie czekający i ja że doniosła moją kartę. A ona weszła się zapytać czy mogę wejść. Okazało się że mogłam. Weszłam a ona mowi - gdzie jest karta? Więc musiałam wyjść ponownie z gabinetu, stanąć w kolejce do wyciągnięcia karty, po czym wejść ponownie do gabinetu. Pyta się o wyniki mojego TSH. I mówi że NIE DA MI SKIEROWANIA ponieważ moje wyniki są w normie i nie widzi nic niepokojącego. A ja jej mówię że to i to jest podwyższone, że inne są normy, że powinno być niższe. Że lekarz ginekolog mówił co innego. Masakra. Ona swoje. I mówi "że nie ma znaczenia że pani jest w ciąży? Co z tego że ciąża?" I tak 20 min. Po czym w końcu jakby to dla niej była katorga i mówiąc " no wypiszę to skierowanie pani, choć według mnie jest niepotrzebne" - wypisała mi skierowanie. Masakra. Żałuję że musiałam zmienić przychodnię na tę właśnie (odłegłość) - tam takie czekanie w rejestracji nie miałoby miejsca i miałabym wypisane skierowanie od razu (bez zbędnych docinków i pytań w stylu po co mi to), nawet do lekarki bym nie wchodziła. Na pewno będę szukała innej przychodni. Bardziej ludzkiej. Moja przychodnia gdzie chodzę do ginekologa to naprawdę rewelacja w porównaniu z tą zaściankową ogólną. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-04-11 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Wtajemniczenie
|
migotek, ja miałam podobną sytuację zaraz przed ciążą - byłam u ogólnego po skierowanie do endo z TSH ok. 3,5 i ona mi mówi, że przecież norma jest do 4. I nie szło jej przegadać, że dla kobiet starających się o dziecko i już w ciąży normy są znacznie inne...
Niestety lekarzy trzeba uświadamiać, bo to że oni się uczyli czegoś 15 lat temu, nie znaczy że dalej jest to aktualne ;/
![]() |
#4250 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Idę prasować dalej ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Rozeznanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7276956 6]Jakiś absurd. Nic, dziś idę na 18.45 prywatnie do endo a jak wrócę to jutro zacznę szukać jakiegoś endo by zrobić kontrolę na NFZ. I tak się czeka i tak, mam nadzieje że to skierowanie będzie do czasu wyznaczonej wizyty ważne.[/QUOTE]
Jakby Ci kiedyś powiedzieli ze niewaznw to sie kloc! Mi kiedys pani w przychodni powiedziala ze skierowanie jest wazne rok a to nieprawda. Dzwonilam kiedys do rzecznika praw pacjenta - skierowanie jest wazne do momentu jego realizacji czyli jak np. masz termin za dwa lata nie musisz sie martwic ze w miedzyczasie bedziesz musiala isc po kolejne. Jedyne czego nie jestem pewna to ile czasu od otrzymania skierowania musisz je zlozyc w jakiejs przychodni. Tak samo niezgodne z prawem jest np. jak przychodnia wyznacza sobie godziny w ktorych mozna umawiac sie na wizyte lub kiedy terminy wizyt sa przekladane bez powodu np. bo osoba ktora ma kontynuacje leczenia potrzebuje wizyty a ty z pierwsza mozesz poczekac. Migotek a gin nie mogl wypisac skierowania do endo albo dac jakies info do rodzinnego zeby to zrobil? Co do pierwszeństwa wizyt kobiet w ciazy mi na 4 przychodnie w 3 powiedzieli ze "u nich czegos takiego nie ma". I co im zrobisz? Policje wezwiesz? Jedyna opcja to pisac skarge a w naszym przypadku to szkoda nerwow i czasu na walke w tym stanie... Co do tsh w ciąży i przed ciążą. Migotku a czy Ty na poczatku mialas wogole sprawdzane hormony tarczycy? W 1 trymestrze? Nie wiem czy wiesz ale dziecko na samym poczatku nie ma wlasnej tarczycy i korzysta z naszej. Nawet niewielka niedoczynnosc moze zakłócić jego rozwoj nerwowy dlatego tak wazne utrzymanie jest tsh na poziomie ok. 1. A takich rzeczy nie sprawdzi sie ani na usg ani przez badanie palcem... wychodzi to dopiero po porodzie. Absolutnie nie chce Cie straszyc ale skoro masz teraz takie wysokie tsh to istnieje prawdopodobienstwo ze mialas niedoczynnosc juz wczesniej. Albo po prostu dzidzia tyle wyssala z Cb tych hormonow ze teraz Ty nie masz wystarczająco. Trzymam kciuki ze bedzie dobrze, wazne ze w koncu wzięłas sie za to, pewnie nie jedna potwierdzi ze z tarczyca zartow nie ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Wtajemniczenie
|
u mnie np. skierowanie do endo/okulisty itp trzeba dać od razu w momencie rejestracji
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Wpadła do mnie siostra. Wyszperała w ciuchu 3 pajace i bodziaka dla Tymka. Małych rozmiarów mam chyba wystarczającą ilość. Za pranie dzidziusiowe się powinnam zabrać, ale jeszcze nie kupiłam płynów. Po świętach już się za to wezmę. Spakuję wtedy torbę i będę czekać. Dokupię trochę kolorowych pieluch, aptekę mam już zamówioną. Jeszcze tylko mi zostanie odświeżenie gondoli i chyba wszystko. No i szlafrok dla mnie, bo mam tylko gruby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo szukałam książki nowej, używanej, e-book, pdf cokolwiek i wszędzie niedostępna a rozpisuja się jaka super... apetyt rośnie na przeczytanie a nie ma skąd. Cytat:
Idę zaraz na pogrzeb. Siedzę w necie bo staram się czymś zająć myśli... Trzymajcie kciuki żeby szybko poszlo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ale mam muła. Musialam sie przekimac 1.5h bo bym bie wytrzymala. Bylam ns pobraniu u nas w labo. Pytam sie czy moge wejsc puerwsza a pielegniarka ze u nas czegos takiego nie ma. No to mowie jej o ustawie....a ona ze niestety ale tej ustawy nue praktykuja. 😤 no co to ma niby byc. Chyba sobie gdzies zadzwonie i zapytam jak to jest. Skoro jest ustawa to chyba o czyms to swiadczy. No ale czekalam grzecznie ( moze za dupowata bylam) bo jeszcze 3 ciezarne czekaly.
Daiquiricubano wszystkiego naj naj najlepszego! Radosnego wyczekiwania i szybkiego jak najmniej bolesnego porodu 😊 Paula a Ty sie tam trzymaj. Oby szybko zlecialo! Mam jeszcze pytanko. Jakie ciuszki pakujecie dla dzieciaczkow do szpitala? Bo ja mam problem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.