Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-11, 06:28   #4231
kacperkova
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Witam z rana spod laboratorium

Nie wiem jak u Was ale u mnie zawsze się najwięcej burzą faceci. I to nie jakieś dziadki tylko tacy około 40-45 lat.
Tradycyjnie jak co badanie zajęłam sobie kolejkę di rejestracji i do laboratorium a taki jeden do mnie z mordą wyleciał że tak się nir robi, że kto to widział tak zajmować itp. Ale najlepsze jest to ze i tak bym była za nim to nic na tym nie traci :/ powiedziałam mu że mi przykro że nie dorósł do życia w społeczeństwie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dobrze mu powiedziałaś ;-)

U nas od niedawna są numerki, niektórzy to by wzrokiem zabili jak jest ich kolej, a tu wyskakuje numerek uprzywilejowany.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:31   #4232
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Hej

Ależ jest mi niedobrze, w nocy mdłości mnie budziły, wczoraj korzystając z okazji, że Kacper u babci zjedliśmy trochę niezdrowego jedzenia i pewnie przez to.

Mój gin zaczyna przyjmować po 11, obowiązuje kolejka według tego kto pierwszy przyszedł, nawet jak byłam w przychodni na 10, to i tak byłam szósta czy siódma, ja nie wiem od której kobietki już tam czatuja, ale w kolejce zawsze sobie z kimś pogadam i jest fajnie ;-)
za szybką wizytę i trzymaj się, na pewno to od niezdrowego jedzenia - widocznie maleństwu nie podpasowało.

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Choć u mnie w przychodni już kobitki się nauczyły że wchodzi się na wyznaczoną godzinę z rejestracji to i tak każda przychodzi na 8, bo często się zdarza, że lekarz z obchodu zejdzie wcześniej i wcześniej przyjmuje i wszystko się do przodu szybciej przesuwa Ostatnio miałam na 10.40 a weszłam przed 9.00. Więc jest różnie, ale bardzo sprawnie.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:34   #4233
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Ależ jest mi niedobrze, w nocy mdłości mnie budziły, wczoraj korzystając z okazji, że Kacper u babci zjedliśmy trochę niezdrowego jedzenia i pewnie przez to.

Mąż poszedł do pracy, a ja zostałam sama, tak mi tęskno za kacperkiem, ciekawe jak spał, wczoraj po drodze do lumpka zaszłam na plac zabaw na plotki, wyjście bez Kacpra to jak bez ręki, tak dziwnie jakoś, cały czas brakuje mi czegoś. Dzisiaj jeszcze pójdziemy na sr i jedziemy do niego ;-)

Mój gin zaczyna przyjmować po 11, obowiązuje kolejka według tego kto pierwszy przyszedł, nawet jak byłam w przychodni na 10, to i tak byłam szósta czy siódma, ja nie wiem od której kobietki już tam czatuja, ale w kolejce zawsze sobie z kimś pogadam i jest fajnie ;-)

U nas deszcz, a moja parasolka chyba została w samochodzie.

U nas gin przyjmuje od 7.30, ja czasami jestem tak wcześnie ze się śmieje ze otwieram przychodnie a i tak czekam 2-3 osoby

U nas numerki są ale do lekarzy. Do lab niestety nie ma. Na szczęście szybko idzie.
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7276346 6]U mnie nie ma takiej sytuacji, bo w przychodni sa wyłącznie same ciężarne nawet przed labo. Dlatego bardzo mi się takie rozwiązanie podoba. No i nie muszę zajmować sobie kolejki - bo wchodzę na godzinę. Ale 40-45 lat to młody wiek więc naprawdę się dziwię że się tak burzą.[/QUOTE]
U nas jest jedna przychodnia w mieście to nie mam wyborumogę iść prywatnie tam kolejek w sumie nigdy nie ma ale nie chce mi się potem latać odbierać wyników. Tutaj od razu do lekarza trafiają

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 06:39   #4234
marikaxp
Rozeznanie

Wczoraj miałam plan wstać o 12 a dziś 6 rano i oczy jak 5 zł.

Mnie przepuszczają faceci i kobietki tak do 40-50rż a te stare to już zapomniały jak to jest być w ciąży czasem w sklepie przypuszcza mnie ktoś w kolejce i jestem np. 2 a stara przede mną nie dość , że nie przepuścił to chce mnie zabić wzrokiem 😂

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app
marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 07:35   #4235
adatka
Zakorzenienie

Hejka z rańca

Witam Monika jej jalk Ty to wszystko ogarnełas ,ja mam tydzień zaległosci i czytam i czytam końca nie widac podziwiam a zarazem cieszę się ,że jesteś
Mnie się zdazyła raptem dwa razy ,że zostałam przepuszczona w sklepie własnie przez pana w piekarni i jeszcze jak byłam po mięsko to pani sprzedawczyni sie wydarła na cały sklep ,żeby któraś podeszła obsłużyc panią w ciąży a było z 15 osób w kolejce,wszystkie babki dziadki odrazu na mnie wzrok z byka ,ale olałam to :/
Dziś pogoda okropna wczoraj 20 stopni dzis 8 :/ i leje! a zakupy planowałam ,no nic pojadę w deszczu, musze jechac po mój chleb IG i do apteki ,moze juz kupie co tam najbardziej potrzebne,no i do pepco wejde ,chce zobaczyc pieluchy tetrowe bo jakos nigdy im sie nie przyglądałam i nie wiem czy sa warte swojej ceny bo chyba ponad 3 zł? kupowałyscie któaś w pepco pieluszki?
Wczoraj mimo ,że mężuś wrócił z pracy bardzo póxno bo po 19:00 to jeszcze umył mi dwa okna,dzis tylko przelece firankę i powiesze ,nisko mam wiec spoko w pokoju mi powiesiła córa

Wczoraj tak powyciągałam cuszki i mam 4 reklamówki jednorazowe a tak naprawde to nie wiem czy jeszcze mam cos dokupic,mam mętlik w głowie,po tylu latach czuje się jak bym pierwszy raz rodziła hahaha nic nie pamiętam

Jak ja czytam ile wasze dzieciaczki wazą to sie znowu zadręczam myslami ,mam nadzieje ze urosła ta moja dziewczyneczka jej jeszcze dwa dni i sie dowiem dobrze ,że moja ginka taka kochana i nie kazała mi długo czekac,sama mi kazała przed swietami wpac ,żebym nie osiwiała przez 3 tygodnie bo ona wie jak ja wszystko przezywam,ciekawe czy weźmie cos za wizyte bo ja jak tak z doskoku lece na usg to nic nie brała no ale zobaczymy jak urosła dobrze to juz bede spokojna trzymajcie kciuki
Stary 2017-04-11, 08:33   #4236
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Ja zmykam do fryzjera, 4 godz siedzenia mnie czekają 😨
No ale wymyśliłam sobie chłodny blond wpadający w fiolet więc mam...

Ale zimno...

Stary 2017-04-11, 09:03   #4237
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Ja tak miałam z jedzeniem ale mi kiedyś radzono zmianę nawyków i się odzwyczailam. A w ciąży to już w ogóle budzę się mega głodna.

Nawet ta położna mówiła żeby się nie przyznawać że się nie jest na czczo bo większość personelu nie wie. Masakra jaki mit... mnie kiedyś ochrzanila położna że kawę piłam...

Super!!

To teściowa niezły gagatek...

Która z Was pisała o książce "Poród naturalny "?? Bardzo bym chciała to przeczytać ale nigdzie nie ma tej książki...

Mi znajoma opowiadała o hypnobirthing i sobie będę chyba medytowac zawsze chciałam spróbować takiej relaksacji

Ja pisałam o tej książce 😊 i jak coś to ja mam 😉

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Hej
Arleta, haha gratuluję miejsca w przedszkolu. No rozbawiłaś mnie z rana

Śnił mi się Tymek. Był śliczny, miał długie i gęste włosy po mnie, średni blond. Był już taki duży, rozmawiał ze mną. Taki sam cwaniak w gadce jak jego starsza siostra Opowiadam sen mężowi, a ten do mnie, że pewnie rudy będzie po mamusi
A mnie za to rozbawił twój mąż swoją drogą, nie ma innej opcji, żeby Tymek nie był wygadany. Jak widzę to w waszej rodzince każdy tak ma 😉

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 09:03   #4238
moniamm
Rozeznanie

Monia znam Twoja historię, niesamowite moim zdaniem sama już decyzja o checi adopcji jest godna podziwu. Ja też chcę kiedyś adoptować dziecko. Zalezalo mi na tym zeby poczuć jest być w ciąży no i mieć niemowlaka w domu, jakbym się kiedyś zdecydowała to mogłoby być już starsze dziecko.

Vela Aleksandre wybral mój mąż. Mi sie podobały Zuzia, Kasia,Julka, Blanka ;-) a jemu nie i kazałam mu wybrać. I jego pierwszy typ mi sie spodobał więc Ola jest od poczatku (zanim znalismy płeć) i już tak zostanie

Adatka witaj! Uwierz mi z Twoim Malenstwem wszystko dobrze, Twoje poswiecenie na pewno zostanie wynagrodzone

Arleta gratulacje! Wierze ze świadomość tego że Maly ma przedszkole sprawia że spokojnie możesz cieszyć się ostatnimi miesiącami ciąży już bez stresu.

Kacperkova grunt ze lekarza masz dobrego i mu ufasz niestety endo, okuliści i kardiolodzy to mają nas gdzieś i albo przyjmują tylko prywatnie albo chcąc dostać się na NFZ równie dobrze można szukać miejsca na cmentarzu

U mnie wczoraj 25 ,stopni i sloneczko a dziś zimno i paskudnie. Ale mimo wszystko miłego dnia i powodzenia na wizytach!
moniamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 09:06   #4239
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Witam mamusie! Mam nadzieję że przygarniecie mnie jeszcze na te dwa miesiące... pisalam na początku ale z powodu pracy nie miałam czasu czytać i pisać regularnie. Właśnie dziś skończyła nadrabiać i w końcu postanowiłam się odezwać ;-) jesteście naprawdę super laski i mega skarbnica wiedzy dla mnie! W moim brzuszku siedzi Ola, wymarzony Skarbek na którego czekałam 5 lat. Dzis miałam wizytę, "Malenstwo" waży 1700 g głową w dół, jestem w 31 tygodniu, szyjka zamknięta,3cm więc wydaje się być wszystko w porządku
Cześć Myślę, że będziemy tu znacznie dłużej niż 2 miesiące

Cytat:
Jutro wizyta będę prosić o kciuki ;-)

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Hmmm....to ja jutro chyba ide na pobranie. To sobie zjem sniadanie. Dziwne ze w osrodku mowia ze na czczo. Ciekawe co mi powiedza jak sie spytam czy moge wejsc pierwsza bo w ciazy jestem 😁

Jak miałam robione obciążenie glukozą to z drugiego wkłucia mi morfologię robili, bo z pierwszego krew przestała lecieć więc jak widać nie trzeba być na czczo skoro taka dawka glukozy nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
Jak ja czytam ile wasze dzieciaczki wazą to sie znowu zadręczam myslami ,mam nadzieje ze urosła ta moja dziewczyneczka jej jeszcze dwa dni i sie dowiem dobrze ,że moja ginka taka kochana i nie kazała mi długo czekac,sama mi kazała przed swietami wpac ,żebym nie osiwiała przez 3 tygodnie bo ona wie jak ja wszystko przezywam,ciekawe czy weźmie cos za wizyte bo ja jak tak z doskoku lece na usg to nic nie brała no ale zobaczymy jak urosła dobrze to juz bede spokojna trzymajcie kciuki
Na pewno urosła i dzielnie goni nasze dzieciaczki będzie silna dziewczyna po mamusi

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 09:09   #4240
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Mąż poszedł do pracy, a ja zostałam sama, tak mi tęskno za kacperkiem, ciekawe jak spał, wczoraj po drodze do lumpka zaszłam na plac zabaw na plotki, wyjście bez Kacpra to jak bez ręki, tak dziwnie jakoś, cały czas brakuje mi czegoś. Dzisiaj jeszcze pójdziemy na sr i jedziemy do niego ;-)

U nas deszcz, a moja parasolka chyba została w samochodzie.

Boziu, korzystaj z samotności! Leon miał dziś pierwsza pobudke o 3 z hakiem, by na dobre się obudzić o 5 na dodatek był już wyspany! Ja nie wiem, ale on im starszy tym mniej chce spać 😶 standardowo chwycił mopa i do 6 udawał, że sprząta 😨 mąż powiedział, że mamy irobota w domu 😱 pobawil się do 7.30 i niemalże upadł na podłogę i zasnal. Ledwie go dobudziłam o 9.30, bo na 10 na basen. Ja dziś z nimi nie pojechałam, bo musze trochę ogarnąć mieszkanie i zrobić jakąś przegryzke na wieczór, bo mam dziś urodzinowych gosci. Nie ma co, od syna prezent juz dostałam - pobudke 😉

Stary 2017-04-11, 09:11   #4241
starry_eyes
Wtajemniczenie

My wczoraj mieliśmy wizytę, dokładne USG miałam na poprzedniej, ale że wczoraj mąż mógł wreszcie iść ze mną to pani dr też zrobiła żeby mu córkę pokazać trafiliśmy na moment jak wystawiała język i się nim bawiła, także mąż przeszczęśliwy i widzieliśmy dokładnie żeńskie narządy, także już chyba nie ma szans na żadną pomyłkę

Stary 2017-04-11, 09:11   #4242
pannaanna_87
Zakorzenienie

Hej z rana..ja mialam koszmarna noc i poranek.. Ale tak to już jest..

Buziaki i milego dnia..ide chyba jeszcze pospac..

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 09:12   #4243
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
Hejka z rańca

Witam Monika jej jalk Ty to wszystko ogarnełas ,ja mam tydzień zaległosci i czytam i czytam końca nie widac podziwiam a zarazem cieszę się ,że jesteś
Mnie się zdazyła raptem dwa razy ,że zostałam przepuszczona w sklepie własnie przez pana w piekarni i jeszcze jak byłam po mięsko to pani sprzedawczyni sie wydarła na cały sklep ,żeby któraś podeszła obsłużyc panią w ciąży a było z 15 osób w kolejce,wszystkie babki dziadki odrazu na mnie wzrok z byka ,ale olałam to :/
Dziś pogoda okropna wczoraj 20 stopni dzis 8 :/ i leje! a zakupy planowałam ,no nic pojadę w deszczu, musze jechac po mój chleb IG i do apteki ,moze juz kupie co tam najbardziej potrzebne,no i do pepco wejde ,chce zobaczyc pieluchy tetrowe bo jakos nigdy im sie nie przyglądałam i nie wiem czy sa warte swojej ceny bo chyba ponad 3 zł? kupowałyscie któaś w pepco pieluszki?
Wczoraj mimo ,że mężuś wrócił z pracy bardzo póxno bo po 19:00 to jeszcze umył mi dwa okna,dzis tylko przelece firankę i powiesze ,nisko mam wiec spoko w pokoju mi powiesiła córa

Wczoraj tak powyciągałam cuszki i mam 4 reklamówki jednorazowe a tak naprawde to nie wiem czy jeszcze mam cos dokupic,mam mętlik w głowie,po tylu latach czuje się jak bym pierwszy raz rodziła hahaha nic nie pamiętam

Na pewno urosła teraz każdy tydzień to krok milowy i będą nam tak rosnąć, że pod koniec będziemy się modlić, żeby nasze "kruszynki" pemrzystopowaly 😉 trzymam kciuki kochana

Stary 2017-04-11, 09:12   #4244
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
A tak na zakończenie dnia to wam powiem, że zadzwoniła do mnie pani dyrektor z naszego przedszkola i, uwaga, okazało się, że zostało jedno, ostatnie, dwudzieste miejsce na rok 2018/2019 z marszu zapisałam Leona i odetchnelam z ulgą 😉 dziś o 8:42 skończył dokładnie 1,5 roku i zapisalismy go do przedszkola dodatkowo niedługo zostanie starszym bratem i takie mnie te myśli naszły, za aż się wzruszyłam

A chwilę po tym wzruszeniu pomyślałam: o Boże, jak to dobrze, że nie jestem z Łodzi... tam bym na pewno była dawno pod kreska, na liście rezerwowej

Kurtyna.

Ale się Wam udało!

Stary 2017-04-11, 09:16   #4245
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Hej z rana..ja mialam koszmarna noc i poranek.. Ale tak to już jest..

Buziaki i milego dnia..ide chyba jeszcze pospac..

Witaj w klubie! Masz rację, idź spać, pogoda do dupy, wiec nic się nie chce 😝 ja mam jeszcze godzinę dla siebie, czyli poodkurzanie i wyjście na zakupy, ehh, takie życie... uciekam i mam nadzieje, ze znajdę czas na kawę i wizaz

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Ale się Wam udało!
No, fuks

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-11, 09:24   #4246
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Ja zmykam do fryzjera, 4 godz siedzenia mnie czekają 😨
No ale wymyśliłam sobie chłodny blond wpadający w fiolet więc mam...

Ale zimno...

tez chce taki kolor ale troche sie boje az takiej diametralnej zmiany. Moze kiedys sie odwaze

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

[QUOTE=starry_eyes;7276834 6]Cześć Myślę, że będziemy tu znacznie dłużej niż 2 miesiące

Mam nadzieje

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
My wczoraj mieliśmy wizytę, dokładne USG miałam na poprzedniej, ale że wczoraj mąż mógł wreszcie iść ze mną to pani dr też zrobiła żeby mu córkę pokazać trafiliśmy na moment jak wystawiała język i się nim bawiła, także mąż przeszczęśliwy i widzieliśmy dokładnie żeńskie narządy, także już chyba nie ma szans na żadną pomyłkę
Moja wczoraj tez wystawiala jezyk! Ale to smiesznie wygląda i slodko

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Zainstalowalam aplikacje na tel i sie probuje ogarnac wiec za ewentualne bledy, spamowanie, podwojne posty z gory przepraszam

Stary 2017-04-11, 09:24   #4247
Konto usunięte

Dziewczyny nie wierzę! Poszłam po skierowanie do przychodni. Czekałam aż ktoś podejdzie do rejestracji chyba z 15 min. W tym czasie panie sobie gadały i piły kawkę. Nic. Pani podeszła wreszcie. Rozpiszę to w dialog, będzie zabawniej.

Ja: Mówię że potrzebuję wizytę u lekarza ogólnego, ponieważ jestem w ciąży i potrzebuję skierowanie do endokrynologa.
recepcja: A bardzo pilnie pani potrzebuję tej wizyty?
Ja: Tak, ponieważ jestem w ciaży i potrzebuję wyznaczyć wizytę u endokrynologa jak najszybciej.
Recepcja: Pani myśli i mówi... najbliższa wizyta może być za dwa dni u ogólnego.
Ja: A czy nie byłoby możliwości wcześniej (prawie pusta przychodnia)?
Recepcja: Pani myśli dalej.. jedynie do jakiejś pani dr Asik. Ale to pani musi zapytać czy panią przyjmie.
Ja: dobrze, zapytam.

Pod gabinetem ludzie od razu mnie przepuścili - 5 osób tylko czekało do tej lekarki. Ale to nic. Weszła jakaś pani z rejestracji - więc myśleli i ludzie czekający i ja że doniosła moją kartę. A ona weszła się zapytać czy mogę wejść. Okazało się że mogłam. Weszłam a ona mowi - gdzie jest karta? Więc musiałam wyjść ponownie z gabinetu, stanąć w kolejce do wyciągnięcia karty, po czym wejść ponownie do gabinetu.

Pyta się o wyniki mojego TSH. I mówi że NIE DA MI SKIEROWANIA ponieważ moje wyniki są w normie i nie widzi nic niepokojącego. A ja jej mówię że to i to jest podwyższone, że inne są normy, że powinno być niższe. Że lekarz ginekolog mówił co innego. Masakra. Ona swoje. I mówi "że nie ma znaczenia że pani jest w ciąży? Co z tego że ciąża?" I tak 20 min. Po czym w końcu jakby to dla niej była katorga i mówiąc " no wypiszę to skierowanie pani, choć według mnie jest niepotrzebne" - wypisała mi skierowanie. Masakra.

Żałuję że musiałam zmienić przychodnię na tę właśnie (odłegłość) - tam takie czekanie w rejestracji nie miałoby miejsca i miałabym wypisane skierowanie od razu (bez zbędnych docinków i pytań w stylu po co mi to), nawet do lekarki bym nie wchodziła. Na pewno będę szukała innej przychodni. Bardziej ludzkiej.

Moja przychodnia gdzie chodzę do ginekologa to naprawdę rewelacja w porównaniu z tą zaściankową ogólną.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-04-11 o 09:31
Stary 2017-04-11, 09:25   #4248
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ja tez zamierzam kupic inhalator ale to po porodzie mysle.....czy lepiej przed? Nawilzacz to chyba na jesien co?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Po pobraniu

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Hmmm....to ja jutro chyba ide na pobranie. To sobie zjem sniadanie. Dziwne ze w osrodku mowia ze na czczo. Ciekawe co mi powiedza jak sie spytam czy moge wejsc pierwsza bo w ciazy jestem 😁

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Wlasnie! 👏
Moja mnie tez drazni swoim gadaniem. I najwazniejsze- mojego męża tez! 😁

z inhalatorem i nawilżaczem można spokojnie poczekać

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 09:31   #4249
starry_eyes
Wtajemniczenie

migotek, ja miałam podobną sytuację zaraz przed ciążą - byłam u ogólnego po skierowanie do endo z TSH ok. 3,5 i ona mi mówi, że przecież norma jest do 4. I nie szło jej przegadać, że dla kobiet starających się o dziecko i już w ciąży normy są znacznie inne...
Niestety lekarzy trzeba uświadamiać, bo to że oni się uczyli czegoś 15 lat temu, nie znaczy że dalej jest to aktualne ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-11, 09:55   #4250
Konto usunięte

Cytat:
migotek, ja miałam podobną sytuację zaraz przed ciążą - byłam u ogólnego po skierowanie do endo z TSH ok. 3,5 i ona mi mówi, że przecież norma jest do 4. I nie szło jej przegadać, że dla kobiet starających się o dziecko i już w ciąży normy są znacznie inne...
Niestety lekarzy trzeba uświadamiać, bo to że oni się uczyli czegoś 15 lat temu, nie znaczy że dalej jest to aktualne ;/
Jakiś absurd. Nic, dziś idę na 18.45 prywatnie do endo a jak wrócę to jutro zacznę szukać jakiegoś endo by zrobić kontrolę na NFZ. I tak się czeka i tak, mam nadzieje że to skierowanie będzie do czasu wyznaczonej wizyty ważne.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Idę prasować dalej ciuszki
Stary 2017-04-11, 10:07   #4251
moniamm
Rozeznanie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7276956 6]Jakiś absurd. Nic, dziś idę na 18.45 prywatnie do endo a jak wrócę to jutro zacznę szukać jakiegoś endo by zrobić kontrolę na NFZ. I tak się czeka i tak, mam nadzieje że to skierowanie będzie do czasu wyznaczonej wizyty ważne.[/QUOTE]
Jakby Ci kiedyś powiedzieli ze niewaznw to sie kloc! Mi kiedys pani w przychodni powiedziala ze skierowanie jest wazne rok a to nieprawda. Dzwonilam kiedys do rzecznika praw pacjenta - skierowanie jest wazne do momentu jego realizacji czyli jak np. masz termin za dwa lata nie musisz sie martwic ze w miedzyczasie bedziesz musiala isc po kolejne. Jedyne czego nie jestem pewna to ile czasu od otrzymania skierowania musisz je zlozyc w jakiejs przychodni. Tak samo niezgodne z prawem jest np. jak przychodnia wyznacza sobie godziny w ktorych mozna umawiac sie na wizyte lub kiedy terminy wizyt sa przekladane bez powodu np. bo osoba ktora ma kontynuacje leczenia potrzebuje wizyty a ty z pierwsza mozesz poczekac.
Migotek a gin nie mogl wypisac skierowania do endo albo dac jakies info do rodzinnego zeby to zrobil?
Co do pierwszeństwa wizyt kobiet w ciazy mi na 4 przychodnie w 3 powiedzieli ze "u nich czegos takiego nie ma". I co im zrobisz? Policje wezwiesz? Jedyna opcja to pisac skarge a w naszym przypadku to szkoda nerwow i czasu na walke w tym stanie...
Co do tsh w ciąży i przed ciążą. Migotku a czy Ty na poczatku mialas wogole sprawdzane hormony tarczycy? W 1 trymestrze? Nie wiem czy wiesz ale dziecko na samym poczatku nie ma wlasnej tarczycy i korzysta z naszej. Nawet niewielka niedoczynnosc moze zakłócić jego rozwoj nerwowy dlatego tak wazne utrzymanie jest tsh na poziomie ok. 1. A takich rzeczy nie sprawdzi sie ani na usg ani przez badanie palcem... wychodzi to dopiero po porodzie. Absolutnie nie chce Cie straszyc ale skoro masz teraz takie wysokie tsh to istnieje prawdopodobienstwo ze mialas niedoczynnosc juz wczesniej. Albo po prostu dzidzia tyle wyssala z Cb tych hormonow ze teraz Ty nie masz wystarczająco. Trzymam kciuki ze bedzie dobrze, wazne ze w koncu wzięłas sie za to, pewnie nie jedna potwierdzi ze z tarczyca zartow nie ma

Stary 2017-04-11, 10:10   #4252
starry_eyes
Wtajemniczenie

u mnie np. skierowanie do endo/okulisty itp trzeba dać od razu w momencie rejestracji

Stary 2017-04-11, 10:21   #4253
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Boziu, korzystaj z samotności! Leon miał dziś pierwsza pobudke o 3 z hakiem, by na dobre się obudzić o 5 na dodatek był już wyspany! Ja nie wiem, ale on im starszy tym mniej chce spać 😶 standardowo chwycił mopa i do 6 udawał, że sprząta 😨 mąż powiedział, że mamy irobota w domu 😱 pobawil się do 7.30 i niemalże upadł na podłogę i zasnal. Ledwie go dobudziłam o 9.30, bo na 10 na basen. Ja dziś z nimi nie pojechałam, bo musze trochę ogarnąć mieszkanie i zrobić jakąś przegryzke na wieczór, bo mam dziś urodzinowych gosci. Nie ma co, od syna prezent juz dostałam - pobudke 😉

100 lat oraz szybkiego i bezbolesnego porodu!
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2017-04-11, 10:25   #4254
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
u mnie np. skierowanie do endo/okulisty itp trzeba dać od razu w momencie rejestracji
Tak to chyba wszedzie jest. Rzadko kiedy uda sie umowic na wizyte przez tel a skierowanie doniesc. W ten sposob klinika zabezpiecza sie przed rezerwowaniem wizyt. Nie wiem jak to sie ma do praw ale nie mam z tym problemu to nie wnikam. Jesli kiedyś bedziecie mialy jakies wątpliwości nie bojcie sie dzwonic do rzecznika, naprawde wielu ciekawych rzeczy mozna sie dowiedzieć i w przyszłości walczyc o swoje prawa

Stary 2017-04-11, 10:26   #4255
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego! Stolat!

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 10:49   #4256
jelonekhihi
Zakorzenienie

Wpadła do mnie siostra. Wyszperała w ciuchu 3 pajace i bodziaka dla Tymka. Małych rozmiarów mam chyba wystarczającą ilość. Za pranie dzidziusiowe się powinnam zabrać, ale jeszcze nie kupiłam płynów. Po świętach już się za to wezmę. Spakuję wtedy torbę i będę czekać. Dokupię trochę kolorowych pieluch, aptekę mam już zamówioną. Jeszcze tylko mi zostanie odświeżenie gondoli i chyba wszystko. No i szlafrok dla mnie, bo mam tylko gruby.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 10:50   #4257
moniamm
Rozeznanie

Cytat:

wszystkiego najlepszego! I udanej imprezki

REKLAMA
Stary 2017-04-11, 10:51   #4258
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pisałam o tej książce 😊 i jak coś to ja mam 😉

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

A mnie za to rozbawił twój mąż swoją drogą, nie ma innej opcji, żeby Tymek nie był wygadany. Jak widzę to w waszej rodzince każdy tak ma 😉

Oooo.... kochana uśmiechnęłabym się do Ciebie ładnie. Odsprzedać pewnie nie chcesz ale może chociaż pożyczyć żebym sobie przeczytała??
Bo szukałam książki nowej, używanej, e-book, pdf cokolwiek i wszędzie niedostępna a rozpisuja się jaka super... apetyt rośnie na przeczytanie a nie ma skąd.

Cytat:
Cześć Myślę, że będziemy tu znacznie dłużej niż 2 miesiące

Jak miałam robione obciążenie glukozą to z drugiego wkłucia mi morfologię robili, bo z pierwszego krew przestała lecieć więc jak widać nie trzeba być na czczo skoro taka dawka glukozy nie przeszkadza

Na pewno urosła i dzielnie goni nasze dzieciaczki będzie silna dziewczyna po mamusi
Dobry przykład z tą morfologia. To już mnie do końca przekonuje.

Idę zaraz na pogrzeb. Siedzę w necie bo staram się czymś zająć myśli... Trzymajcie kciuki żeby szybko poszlo

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-11, 10:57   #4259
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Wpadła do mnie siostra. Wyszperała w ciuchu 3 pajace i bodziaka dla Tymka. Małych rozmiarów mam chyba wystarczającą ilość. Za pranie dzidziusiowe się powinnam zabrać, ale jeszcze nie kupiłam płynów. Po świętach już się za to wezmę. Spakuję wtedy torbę i będę czekać. Dokupię trochę kolorowych pieluch, aptekę mam już zamówioną. Jeszcze tylko mi zostanie odświeżenie gondoli i chyba wszystko. No i szlafrok dla mnie, bo mam tylko gruby.
Ja juz mam torby spakowane, pranie i prasowanie zrobione mam wiekszosc rzeczy kupionych, w sumie na liscie zostaly jeszcze przewijak na lozeczko nad ktorym sie zastanawiam, termometr bezdotykowy, wanienke ze stelazem, chcialabym dokupic pieluch kolorowych tetrowych i tych z muslinu no i aspirator do noska. Apteczne rzeczy zamowilam, jedna paczka juz przyszla a teraz czekam na druga pieluchy dzieki Wam tez juz kupilam na promocji w rossmanie :-D dla siebie potrzebuje w sumie jeszcze tylko koszule do porodu i ze dwa staniki do karmienia ale z tym poczekam jeszcze.

Stary 2017-04-11, 11:10   #4260
monika860902
Zakorzenienie

Hej. Ale mam muła. Musialam sie przekimac 1.5h bo bym bie wytrzymala. Bylam ns pobraniu u nas w labo. Pytam sie czy moge wejsc puerwsza a pielegniarka ze u nas czegos takiego nie ma. No to mowie jej o ustawie....a ona ze niestety ale tej ustawy nue praktykuja. 😤 no co to ma niby byc. Chyba sobie gdzies zadzwonie i zapytam jak to jest. Skoro jest ustawa to chyba o czyms to swiadczy. No ale czekalam grzecznie ( moze za dupowata bylam) bo jeszcze 3 ciezarne czekaly.
Daiquiricubano wszystkiego naj naj najlepszego! Radosnego wyczekiwania i szybkiego jak najmniej bolesnego porodu 😊
Paula a Ty sie tam trzymaj. Oby szybko zlecialo!

Mam jeszcze pytanko. Jakie ciuszki pakujecie dla dzieciaczkow do szpitala? Bo ja mam problem

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości