Mamy majowe cz. VI - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-20, 12:52   #4351
ania9o
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny 😊

Nawet w miarę pospałam w nocy, pomijając fakt, że odwiedziłam swojego gina, rodziłam i inne ciekawe historie wszystko chyba dlatego, że stresowalam się, ze zostaje w nocy sama, bo tż do pracy

Ja z kolei uwielbiam firanki i zaslonki! teraz robimy pokój małego i tż mówi, że może nie będziemy nic wieszać, a ja absolutnie, musi mi coś wisieć w oknie

Dziewczyny, pytanie z innej beczki, planujecie kogoś informować, gdy zacznie się akcja porodowa? Ja myślałam, że damy znać rodzicom, ale po świętach szczerze się nad tym zastanawiam moja mama tak panikuje, że boję się, że tylko jeszcze będzie mnie wkurzać swoim zachowaniem powiedziała, że się obrazi, jak jej nie dam znać, ale już widzę, jak dzwonię jej powiedzieć, że wnuczek się urodził, a ona foch na skrzydłach przyleci go zobaczyć

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Piąteczka Ja też lubię firanki i planuje zakup zasłon na razie do salonu jak nowe meble kupimy bo nie mam ani jednej zasłony

Ja dwóm przyjaciółkom napiszę jeśli dam radę, że jadę rodzić a jeśli o mamę chodzi to jeśli będzie w domu a będziemy jechać rodzić no to wiadomo że zobaczy a jak jej nie będzie to raczej mąż mój będzie informował wszystkich jak już Malutka będzie z nami
Więc w sumie planuje informować tylko dwie osoby

Która o pierogach napisała?! Z serem?! dobrze, że miałam w zamrażarce Właśnie wcinam ze śmietaną i posypane cynamonem
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:56   #4352
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Piąteczka Ja też lubię firanki i planuje zakup zasłon na razie do salonu jak nowe meble kupimy bo nie mam ani jednej zasłony

Ja dwóm przyjaciółkom napiszę jeśli dam radę, że jadę rodzić a jeśli o mamę chodzi to jeśli będzie w domu a będziemy jechać rodzić no to wiadomo że zobaczy a jak jej nie będzie to raczej mąż mój będzie informował wszystkich jak już Malutka będzie z nami

Która o pierogach napisała?! Z serem?! dobrze, że miałam w zamrażarce Właśnie wcinam ze śmietaną i posypane cynamonem
Przyznaję się do winy choć minęło prawie 5 lat to do tej pory pamiętam ten smak )

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:56   #4353
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Syn mi dorasta ... powiedziałam że chyba sobie kawkę zrobię a ten pobiegł do kuchni i za chwilę przyniósł mi kubek z moją kawką ) nawet posłodził odpowiednio )
Mały dżentelmen
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:56   #4354
misja0181
Rozeznanie

U mnie dziś na obiad makaron z truskawkami i śmietaną synek od jakiegoś czasu ma ochotę to dziś bedzie

Stary 2017-04-20, 12:57   #4355
decorail
Zakorzenienie

misja - słodziak
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 12:59   #4356
CamomileS
Zadomowienie

Ja też nic nie kupuje w Rossmanie
Ja lubie zasłony i firanki, ale w jednym pokoju mamy tylko rolety. Natomiast my nie mamy żadnych sąsiadów naprzeciw także nas nikt nie widzi, nawet przechodnie bo to 4 piętro i nie widać z dołu

Co do informowania o rozpoczetej akcji porodowej, nie zamierzam, nie bede mieć do tego głowy, ale podejrzewam że mąż puści smsa do sióstr lub mojej mamy że walczymy.

Jedyne osoby jakie zaakceptuje w szpitalu oprócz męża to mama i siostra.
Sióstr męża nie, mimo że nic do nich nie mam

My też będziemy musieli raczej rodziców moich poinformowac że rodzimy żeby zabrali psa na przechowanie bo mam wrażenie że będziemy wiele godzin walczyć

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 13:11   #4357
milutek
Wtajemniczenie

Mamy majowe cz. VI

Jeny jak czytam niektóre historie typu przeboje ze szpitala, baby chrapiące, gadające przez telefon o każdej porze dnia i nocy, palące w ciąży, wycieczki odwiedzających, wieszanie śmierdzących kurtek na wieszakach od kroplówek, kładzenie czapek na wózkach dziecięcych to mnie krew zalewa. Mam wrażenie ze większość ludzi to ma zero wyczucia w takich sprawach i chyba tylko my tu jesteśmy normalne

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2017-04-20 o 13:15
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 13:17   #4358
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Rolety sobie zamontuj, ja firanek też nie lubię, a rolety mamy takie dzien-noc, fajna sprawa i nic nie widać. Sąsiadki współczuję, też mam jedną taką wscibska, ale mieszka nad nami, więc w okna na szczescie nie zagląda 😊

Ja lubię obsługę w Hebe, w porównaniu z Rossmann, to jest dużo lepiej, chociaż zawsze mi coś wcisna przy kasie, ale też potrafią doradzić 😊

My na pewno rodziców i teściów, poza tym musimy do kogoś synka podrzucić. Ale przy pierwszym porodzie daliśmy znać, a potem oni czekali, nikt nie dzwonił, wiedzieli że damy znać. Zresztą to nie jest moment na rozmowy telefoniczne, więc ja i tak bym nie odebrała. Nie wyobrażam sobie np mojej mamy czy teściowej koczujacej pod porodówka (bo do środka bym nie wpuściła). Po co dodatkowe nerwy? A mnie z dzieckiem pewnie odwiedzi następnego dnia najblizsza rodzina - rodzice, teściowie, rodzeństwo i tyle 😊

Pewnie kompletuja zamówienie już rano, a że będą mieć spory ruch, to może potrwać. Ja też zamówiłam i póki co brak informacji o odbiorze.. oczywiście zapasy mam, ale coś tam się znalazło 😀 i tak pójdę po to jutro, bo dziś byliśmy z synkiem sami w przedszkolu na dniu otwartym, potem tylko w sklepie blisko, bo już marudził...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Bylabym uradowana, gdyby tak bylo ;-) Napalilam sie jak szczerbaty na suchary 😁

My dlugo nie mielismy firanek, ale kilka mi przemycila tesciowa i spodobalo mi sie. Nie mam ich duzo, raptem kilka, ale przytulniej w domu jest. Kupuje juz takie z tasma, marszcze ja, wiaze i tak juz zostawiam, zeby zawsze bylomi latwiej wieszac u malego w pokoju powiesilam panel z aliexpress 😁

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2017-04-20 o 13:19
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 13:28   #4359
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Od rana mam masakryczne bóle krzyżowe połączone z twardnieniem brzucha. Ledwo co zaszłam do labo zrobić badania na cesarke w razie "W" przez krew i uczulenia.. pielęgniarka mnie obslugiwała która w moim szpitalu pracuje i powiedziała że do kilku dni spotkamy się na porodowce

No brzmi poważnie.

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 13:28   #4360
happiness__
Rozeznanie

Nie pamiętam, której z Was, ale dzięki za przypomnienie o bobie robię właśnie na obiad, tż wczoraj wypatrzył w biedrze i kupił, mimo że nie lubi
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7303470 6]gdybym rodziłą w Polsce to tez bym rodziła w szpitalu gdzie moja mama pracuje [/QUOTE]
U mnie jeszcze to jest to samo piętro, sąsiednie oddziały

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Absolutnie nie zamierzam nikogo informować, że rodzę obawiam się sytuacji, że ktoś mógłby co pół godziny dzwonić do mnie albo tż czy już urodziłam Mam nadzieję, że tż nie wpadnie na taki genialny pomysł, żeby kogoś informować ja w ogóle mam przeczucie, że u mnie cała akcja zacznie się w środku nocy nie wiem skąd mi się to wzięło, ale tak czuję - zobaczymy czy to się sprawdzi

Oj... No może być niezła zadyma z tym, ja się cieszę, że mam co potrzebowałam i już wpadłam, wypadłam i voila aczkolwiek dziś nie miałam pierwszeństwa do kasy normalnie w kolejce stałam, a zawsze proszą chyba "mamy mają pierwszeństwo " nie obowiązuje na promocjach
Też mam takie przeczucie z tym porodem w nocy. Może dlatego, że najsilniejsze bóle mnie wtedy łapią, ale tak bardzo bym chciała choć trochę się wyspać dlatego stresuje mnie, gdy tż idzie na noc do pracy.
Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Mój tato stwierdził, że przyjedzie mnie nagrać po porodzie z dzieckiem na pamiątkę.. ale się zdenerwowałam. Zadzwonię do rodziców to na pewno. A reszta się dowie po 😇

Co za pomysł

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość

Ja się od pół roku przymierzam do kupna nowych firanek do kuchni i nie mogę znaleźć nic satysfakcjonującego

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 13:34   #4361
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Ja oststnim razem pozwolilam przyjsc na chwile bratu i tacie, bo do babek lezacych ze mna cale pielgrzymki przychodzily co mnie okropnie wkurzalo, ale skoro obcy faceci byli to jakos chcialam zeby i moi mogli sie szybko cieszyc dzidziusiem. Do szalu mnie jeden doprowadzil jak mi swoja czapke wlozyl do wozeczka dzieciecego.. Juz z niego nie korzystalam.

Zachowanie godne króla po prostu.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Ooo tak. Szampon u mnie też tylko apteczny :/ i to nie każdy :/

Coraz bliżej coraz bliżej )

U mnie tylko Radical lub Jantar. W dodatku te szampony są tak wydajne ze szok, no i pani dermatolog mi poleciła

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Chciałam iść do rossmana ale zrezygnowałam. Ledwo na nogach stoję a co dopiero gdzieś się pchać.

Mam spakowany podkład, nivea i kredke. Więcej nie biorę bo i tak jak przyjadę do domu to na nowo będę się malować na przywitanie teściowej i rodziny tż bo się zapowiedzieli.

Odpoczywaj kochana. Ja tez juz z sił opadłam, ledwo doszłam do labu dzisiaj. Dopada nas powoli niemoc ostatniego miesiąca.

Stary 2017-04-20, 13:37   #4362
decorail
Zakorzenienie

O ja pierdziele - zaczęło się u mnie wypytywanie czy rodzę! Miodzio
Stary 2017-04-20, 13:37   #4363
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Ja w innej sytuacji tez, ale juz i tak wszyscy mnie tam znali z tego ze skarze, bo przychodzi po 6 osob na raz do jednej laski jak w regulaminie jest 2 i ze przychodza male dzieci w wieku przedszkolnym z zarazkami jak grypa panowala a w regulaminie byl zakaz do 12 rz.

No i bardzo dobrze, tez bym skarżyła, ludzie nie potrafią być empatyczni.

Stary 2017-04-20, 13:42   #4364
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
O ja pierdziele - zaczęło się u mnie wypytywanie czy rodzę! Miodzio
Pamiętam w tamtej ciąży koleźanka mnie pytała średnio 2xdziennie :/ nawet jak jej uwagę zwróciłam to nie odpuszczała :/ teraz wszyscy wiedzą o terminie późniejszym i mam nadzieję że do tego czasu zdążę urodzić bez takiego wypytywania albo zacznę jawnie ignorować bo denerwujące to było strasznie :/

Stary 2017-04-20, 13:46   #4365
decorail
Zakorzenienie

Misja - to naprawdę wkurza - tym bardziej, że ja też do terminu jeszcze trochę mam! poza tym wiadomo, że Tż na pewno wyśle smsy rodzinie i najbliższym znajomym - nie wiem co oni myślą, że urodzę i słuch po nas zaginie? ja też przestanę w końcu odpisywać i tyle na razie jeszcze jakieś pokłady cierpliwości mam
Stary 2017-04-20, 13:51   #4366
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Głupie pytanie.
Jak robicie ciasto na pizze to jakie przyprawy do niego dajecie oprócz soli???? 😁

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 13:54   #4367
decorail
Zakorzenienie

Kiwaczka - zazwyczaj nic więcej poza solą nie dodaje ale można na pewno oregano albo zioła prowansalskie
Stary 2017-04-20, 14:03   #4368
kingaluna
Rozeznanie

Kiwaczka, to naprawdę zaczyna brzmieć bardzo poważnie! 😍

Ja nawet lubię firanki i zasłony. Kupiliśmy miesiąc temu nowe, ale nie mogę zmobilizować Tż do powieszenia i wiszą takie wstrętne, które mają z 15 lat! :<

Misja, a jakiego używasz teraz szamponu? Ostatnio dostałam od teściowej jakiś mega drogi, ale bardzo mnie uczulił. Calą szyję i za uszami miałam wysypane :/ Fajnie pomógł mi Zoxin med, ale tego nie można ciągle używać. Super synio! 😀

Do mnie do szpitala to nie wiem kto przyjdzie. Chyba tylko rodzice Tż i siostra, no i Tż, bo moja rodzinka mieszka daleko Nigdy nie lubiłam odwiedzin w szpitalu. Dla mnie to jest bardzo krępujące. Moja mama zaplanowała sobie, że koniecznie przyjedzie do mnie na tydzień, żeby pomóc. Wszystkim na około o tym opowiada. Tłumaczyłam jej, że Tż bierze 2 tyg urlopu i nie ma takiej potrzeby. Moja mama jest typem człowieka nadgorliwego, który lubi się rządzić. Rady typu jak się karmi nie wolno tego i tego. Najlepszy test, że nie można ciągle stosować pampersów. Umarłam.

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 14:05   #4369
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Decorail, dzięki ☺ czyli zostawie jak jest bo myślałam że muszę jeszcze co dodać bo pierwszy raz będę robić pizze 😉

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 14:07   #4370
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Głupie pytanie.
Jak robicie ciasto na pizze to jakie przyprawy do niego dajecie oprócz soli???? 😁

Ja pracowałam chwilę w pizzerii. Mogę Ci podać przepis na 4kg ciasto haha Mąka, drożdże, olej, sól, troszkę cukru, ciepła woda. A z koleżanką w domu często dodawałyśmy jeszcze oregano, bazylię itp

Stary 2017-04-20, 14:12   #4371
misja0181
Rozeznanie

Kiwaczka nic oprócz soli nie daje

Kingaluna używam dermenę przeciwłupieżową albo vichy dercos albo pirolam

Stary 2017-04-20, 14:18   #4372
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Kiwaczka nic oprócz soli nie daje

Kingaluna używam dermenę przeciwłupieżową albo vichy dercos albo pirolam

O widzisz mój Tż ma Dermenę. Ukradnę mu, dziękuję 😁🙈

Stary 2017-04-20, 14:21   #4373
CamomileS
Zadomowienie

Kinga a na avatarze to Ty ? Bo chyba nowy.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 14:21   #4374
misja0181
Rozeznanie

Na mnie fajnie działają właśnie te 3 spróbuj
Dużo już testowałam :/
Ale mam wrażenie że odkàd biorę euthyrox na tarczycę to jest trochę lepiej ze skórą głowy i twarzy.

Stary 2017-04-20, 14:22   #4375
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Kinga a na avatarze to Ty ? Bo chyba nowy.

Ja ja

Stary 2017-04-20, 15:40   #4376
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Ja ja

Miło panią poznać

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Kurczę przerwę techniczną wymuslili .... a juz myslalam ze cos popsulam ze mi wizaz nie dziala

Stary 2017-04-20, 15:53   #4377
mamaSmerfuni
Rozeznanie

O, tez mi nie dzialalo, przyszedl mi sms, ze zamowienie niekompletne i mam potwierdzic w mailu, maila nie dostalam, do drugiego zamowienia nawet smsa nie dostalam, chociaz zaplacilam. Maz zajechal po drodze cos sie dowiedziec, mowi, ze to co sie tam dzieje to sie na youtuba nadaje. Dowiedzial sie tyle, ze nie znalezli w ogole moich zamowien i ze im sie system zawiesil i nic nie poradza, mam czekac do jutraCiesze sie mega, ze tam nie poszlam.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 15:55   #4378
decorail
Zakorzenienie

Mama Smerfuni - gorzej niż w Lidlu hehe
Stary 2017-04-20, 16:03   #4379
Mohnka
Rozeznanie

Uoee od wczoraj mnie mdli a teraz doszedł ból pleców i brzuch mi się napina...

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-20, 16:14   #4380
megan_86
Raczkowanie

Jestem zadowolona z zakupow online w Rossmanie. Po 15 minutach dostalam sms, ze zamowienie gotowe do odbioru, wzielam puder i tusz i troche innych rzeczy przy okazji. Pojechalam odebrac, na miejscu nie bylo wielkich tlumow (przy kolorowych kosmetykach moze z 5-6 kobiet) wiec jeszcze skusilam sie na kilka rzeczy na miejscu

A mail z informacja, ze zamowienie gotowe przyszedl niedawno po ok 5 godzinach od smsa a zaraz po nim mail, ze zamowienie odebrano wiec pewnie im sie system przytkal troche

Edytowane przez megan_86
Czas edycji: 2017-04-20 o 17:38
megan_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości