|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Cytat:
Ja uwazam , ze każdy ma swoje doświadczenia . Ja mam takie i się nimi dziele z mojego życia z tego jak kp wcześniej. Ja podałam raz w szpitalu 5ml mm które mój syn zwymiotował. Był tylko na piersi potem cały czas. Mnie położne nie wciskały mm nie mogły. Mały stracił pół kg na wadze. Wyjęłam na 3dobe laktator i ściągnęłam 20ml mleka . Zobaczyłam wtedy ze mleko mam jakieś. Laktacyjne doradczynię z koziej dupy trąby zrobiły tylko gorzej bo mój syn nie umiał złapać całej otoczki a one mu wciskały cycka na chama . On się poprostu zraził i już nie chciał piersi. W domu jak nas wypisali w końcu widząc ze mam pokarm i będę go podawać z butelki karmiłam go tydzień butelka próbowałam przystawiać z marnym skutkiem , ale próbowałam i się udało w końcu. Czasu trzeba. Jak gdzieś wychodziłam zostawiałam butelkę chodź rzadko się zdarzało. Jak już skończyłam kp przejście na butelkę było bez problemu. U mojej sis za to nie ma opcji na butelkę. Mały ma 12mcy ona by już chciała skończyć kp bo tam już w piersiach tylko powietrze jest, a mały jest taki cycek , ze robi jej awantury do tego stopnia ze ja bije w nocy jak mu nie da cycka. Każde dziecko jest inne i myśle , ze trzeba znaleźć to coś co jest najlepsze dla nas każdej indywidualnie. Jeżeli się jakiejś dziewczynie nie uda kp to trudno. Myśle , ze każda zrobiła tyle na ile było ja stać tyle ile mogła dać z siebie ![]() Cytat:
Znam mamę która swojego wcześniaka karmiła swoim mlekiem 3lata odciągając mleko ręcznym laktatorem bo nie mogła go do piersi dostawiać . Szacun , ze dała radę tyle wytrwać. Cytat:
Znając mnie to bym nie pojechała, ale widzę ze już jedziesz wiec kciuki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4352 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Co do piwa to mi doradca laktacyjny mówiła że można takie do 2% ale tak szklankę ewentualnie lampkę wina (tylko te prawdziwa lampkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
*sportaddict*
|
Też czytałam całe badanie o tym, że zawartość alkoholu 0,5% nie pojawia się nawet niemalże od razu po wypiciu we krwi, więc jest to zupełnie bezpieczne, a jeśli się jeszcze odczeka 2h, to nie ma najmniejszej szansy na to, że alkohol znajdzie się w mleku nawet w śladowych ilościach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze mój tez tak zareaguje. Swoją kuzynkę mała bardzo kocha i uwielbia się nią zajmować czasami nawet za bardzo ja kocha i mała już teraz umie go zdzielić jak jej coś nie pasuje ![]() Cytat:
Tutaj położne nie przychodzą . Można sobie zamówić prywatnie. Przychodzą położne jedynie jak matka ma jakieś problemy np.jakas depresje po porodzie lub jest jakaś patologia to przychodzą jakby bardziej jako opieka społeczna na kontrole albo jeśli matka nie jest pełnoletnia. Do mnie tylko chciały przyjść od laktacji ,ale im powiedziałam ze karmie już świetnie i nie potrzebuje . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- W czasie ciąży podobno nawet 0.5 nie powinno się wypić, ale właśnie często nawet nie wiemy , ze gdzieś ten alkohol nam wpadł przypadkiem z jedzenia. Za to po ciąży nie jest on już tak szkodliwy oczywiście w malutkich ilościach. Może można zrobić swoje piwo z podpiwka może by tak samo działało jak karmi. Ja nie widziałam tutaj podpiwka , a wiem ze karmi mi zrobiło naprawdę świetna laktację. Jak rodziłam mojego syna 4lata temu to tez nie znałam tyle tych internetow tych stron różnych i wiele wiele rzeczy zrobiłam na wyczucie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4355 |
Rozeznanie
|
Morelle ja bym nie jechała przejadła się i dlatego bolał ja brzuszek. A częste kupy to norma teraz nawet po każdym karmieniu może być kupa
![]() Mi położna mówiła że teraz się zmieniło i pierwsza wizyta patronazowa musi się odbyć max do 48 godzin po wyjściu ze szpitala także no nie wiem jak to jest u was. U mnie wkoncu słońce, nareszcie bo już można było depresji dostać od tego deszczu. Dziś idę na pazury do kosmetyczki a w poniedziałek do fryzjera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
Tz mi kupił dziś telewizor 55"
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
How fun ![]() ![]() ![]() A mi się tak włosy kręcą . No nie mogę z tych anomali ciążowych . Masakra . Może mój syn się urodzi z kręconymi hmmm ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4358 | |
Wtajemniczenie
|
Morelle nie stresuj się, ja myślę, że wszystko jest ok, to naturalne że brzuszek mógł boleć po dużej ilości pokarmu.
Ale jak masz umówioną wizytę i i tak miałaś w planach jechać, to nie widzę przeszkód, przynaniej sprawdzisz sobie wagę Pestki itd. Chyba że nie masz siły i wolisz na spokojnie zostać z malutką w domu, to słuchaj swojej intuicji, bo Twój spokój wewnętrzny też jest bardzo ważny. Współczuję nocki! Darietta, dziewczyny już wcześniej napisały Ci wszystko: jak chcesz pobudzić laktację to musisz przystawiać Wiktorię jak najczęściej, a ona musi ssać - to jest najlepsza metoda! Na te kropelki na piersi w ogóle nie patrz, ani na to ile wylatuje mleka po ściśnięciu brodawki - to nie jest żaden wyznacznik! Ściągaj laktatorem tak jak dziewczyny pisały: po 7 minut z każdej piersi, potem po 5min i po 3. Ale córeczka przy piersi jak najczęściej - to najlepsza metoda. Najlepiej jakby ktoś fachowy pokazał Ci jak przestawiać małą żeby dobrze chwyciła i chciała ssać. Laktacja nie rozkręci Ci się sama, jak mała nie będzie ssała i nie będziesz pracowała z laktatorem dodatkowo jeśli będzie taka potrzeba. Gdyby w szpitalu córeczka przyzwyczaiła się do butli i odrzuciła pierś, nie chciała ssać, a Ty nie miałabyś mleka, to pamiętaj, że i tak nadal możesz pobudzić laktację i przejść na całkowite kp! Tylko potrzebny dobry doradca laktacyjny albo sensowna położna z wiedzą. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też bym chciała nie dawać mm wcale. Majkę dokarmiałam, miałam mało pokarmu ale w ogóle nie wiedziałam jak się zabrać do karmienia. Teraz po prostu będę przystawiać i w. Razie potrzeby powiem mężowi żeby przywiózł laktattor. Pilam karmi na laktację i mi też pomogło, takie mam wrażenie ![]() Spałam cała noc! Z przerwami ale spałam, jak to dobrze spać!
![]() |
#4360 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Morelle - co do wizyty u pediatry - mnie dziewczyny przekonały, żeby nie jechać, ale tak jak pisze Siiilmariien - twój spokój wewnętrzny jest najważniejszy i rób tak jak ci intuicja podpowiada. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zobaczę jeszcze. Tak, dzięki, wszystko ok i jest zachwycona ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mnie picie alkoholu podczas kp w ogóle nie przekonuje, zwłaszcza na początku, gdy trzeba często przystawiać... Byłabym się. Tutaj fajny artykuł w temacie: https://www.hafija.pl/2013/08/karmie...i-alkohol.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
moj tez eyskakuje bokiem wiec sie nie martw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz to samo jest już w komplecie z fotelikiem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() najgorzej jak nie umiesz pomóc a dziecko sie męczy.. Cytat:
Cytat:
pod koniec dnia chociaz.myją te wszystkie sprzęty to rano jest wieksza szansa ze nic tam nie siedzi... Cytat:
podobno polozna za.taka wizyte w domu dostaje od nfz 26 zl!! masakra! i musi za to dojechac, miec sprzet, poswiecic czas.... porazka. wcale sie nie dziwie ze im sie nie chce. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę regałów, przepiękne są! ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Morelle, współczuję nocki. Noech mąż sobie nie wyrzuca że przekarmil bo każdemu zdarzają się błędy. Daj znać po wizycie ewentualnie
Calineczka, ja robiłam dwa razy toxo w tym jakoś na przełomie 2 i 3 trymestru. Cashmere, oby kolejne noce były łatwiejsze. A teraz spróbuj odpocząć ![]() Baby, miłego spa ![]() Samantha, a na Twój zakupy to TŻ marudzi:p Zdrzemnelam się jeszcze 2 godzinki i jestem rozlazła jak kluska. Czas się ogarnąć... SZerze mówiąc, jeśli laktacja jest w głowie to ja osobiście nie wierzę w herbatki laktacyjne. Dlatego nie kupuje. Bo wiem że mi nie pomogą:p jak ogarnię mnie panika to może coś kupie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
*sportaddict*
|
Samantha masz przepiękne włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Wtajemniczenie
|
No to kto dzisiaj rodzi??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Ślicznie jest ![]() Darietta Dzielna jesteś, dacie radę z karmieniem, tylko przystawiaj małą często to wyciagnie brodawki. Powodzenia ![]() Calineczka Klina mi zapodalas z ta toxo... kurde może warto zrobic? Sam No to gratki, szykuj się i odpoczywaj troche przez wielkim.dniem. Darietta Spokojnie możesz pić herbatki, ja piłam bawarke. Co do spania to.wybudzaj jak.jest dluzej.niz 5 h na początku może, bo.musi ci tą laktacje rozbujac ![]() Morelle Ja bym czekala najpierw na położną. Bojciu ale macie przeprawy ![]() ![]() Dużo wymiotowala?? Jeski teraz ja poisz piersią to sprawdz na skórze test , scisnij na brzuszku skórę w dwa palce i sprawdz jsk.szybko wraca na swoje miejsce. Powinna byc sprężysta i będzie ok. Cashmere Super ze mały zakochany w braciszku ![]() Sill Wlosy WOW!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4369 |
Raczkowanie
|
Ja też nie jestem przekonana do alkoholu ani w ciąży ani przy karmieniu. Mnie by sumienie zabiło po tym. Ja nawet ciasta nasaczonego alkoholem nie zjadłam.
Co do herbatek i innych napojów pobudzających. To wydaje mi się, ze jeśli wierzymy, że nam pomoże to pijemy. Wkoncu najważniejsza jest glowa ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 |
królikoholiczka
|
Przypomniało mi się, że moja siostra mówiła że jej laktacje pobudzila zwykła inka i mi to polecala. Przy każdym dziecku stosowała i pomagało.
![]() |
#4371 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
doczekałam się dzisiaj słoneczka na dworze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile rozumiem, że ktoś może polecać piwo ze względu na chmiel (choć z tego co czytałam chmiel może właśnie zmniejszać produkcję mleka... Ale nawet gdyby miał pomagać, to mnie osobiście picie piwa nie przekonuje, podobnie jak picie bawarki), to ciężko mi zrozumieć jakie właściwości wina miałyby pomagać w rozkręceniu laktacji zdaniem tej doradczyni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oba poziomy trzeba przetestować ![]() Mama dzwoniła, wczoraj tez i jeszcze powiedziała, ze popołudniu zadzwoni... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Rozeznanie
|
Siilmariien dziekuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Jejku śniło mi się że zaczęłam krwawić i sama z walizka do szpitala szłam bo nikogo nie chciałam martwić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale macie szkołę przetrwania każdego dnia. Ale to Was tylko wzmocni. Jeśli później było ok to ja bym nie jechała, ewentualnie tylko telefon. Ale jak pojedziesz to też się nic nie stanie, upewnisz się tylko, że jest ok. Mężowi nie rób wyrzutów.Chciał przecież dobrze. Cytat:
Cudownie, ze brat tak reaguje. Mam nadzieję, że odeśpisz w dzien. Mnie też alko nie przekonuje, są inne sposoby wg mnie. Sam, piękne masz włosy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4378 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie, ja nie!
![]() Sam, piękne włosy ![]() ![]() cashmere, to na pewno rozczulający widok ![]()
#4379 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mama przeżywa... Może powiedz, że gdyby cokolwiek się działo to od razu dasz znać? ![]() A jak tam w ogóle samopoczucie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |||
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
![]() Będę do Ciebie pisac w razie problemów ![]() Bo choć dużo wiem to zawsze rozmowa z kimś podbuduje ![]() Mam koleżankę która się też nie poddała . Mały nie przybierał na wadze dostał też mm strasznie jej zależało byla u doradców okazało się że źle przystawia . Mały przechodził w ogóle książkowy 4 trymestr jeszcze dodatkowo zapalenie piersi z 4 razy ... Nie poddała się karmi już 7 msc ![]() A wisial na niej cały dzień czasem . Nie miała czasu na nic. Cytat:
I tak fajnie że udało Ci się dojść do 24 . Bo jednak mięśnie pracowały i to najważniejsze ![]() Oby nam się udało ! Cytat:
Mnie też dlatego wolę tego nie robić ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.