|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]()
Arya to mu powiedz, ze czas sie nauczyć.
Mnie moj dzis tez wkurzył. Ach ta przedswiateczna aura ![]() Wyslij meza do apteki po Dermol proszek. Srokao to poleca na swojej stronie mi z Leonem sie perfekcyjnie sprawdzilo. Zasyp i za pare godzin posmaruj czyms natluszczajacym bo wysusza skórę jak wszystko na odparzenia. Jutro nie bedzie śladu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- https://www.allecco.pl/dermatol-proszek-2-g-a.html To jest to. Dziala jak nadmanganian ale bez zabawy w kąpiele. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4352 |
Zakorzenienie
|
![]()
#4353 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Uczy się już tygodnia... sorry mi też butelką nie idzie, ale trzeba próbować. Dzisiaj mnie wszystko wqurwia bo w nocy nic praktycznie nie spalam ![]() Ok dzięki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Ja używam pieluszek bambusowych i nie smaruje, raz na jakiś czas masłem shea jeżeli coś mi podejrzanie wyglada i jestem zadowolona. One przepuszczają powietrze i maja dobry skład, zwłaszcza w porównaniu do nieznanych składów zwykłych pampow ![]() ![]() jeszcze ten kryzys laktacyjny, mój maluch ładnie ssie ale mi pokarmu brakuje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Arya ja najtrudniej wspominam pierwsze 6tyg wraz z hardcore na końcu (tzw pierwszy skok wzrostowy połączony z kryzysem laktacyjnym). Potem dosłownie z dnia na dzień było jak ręka odjął, sutki przestały bolec, mleko przestało mnie zalewać i kp stało się czysta przyjemnością, łatwizna i wygoda. Dziewczyny a wiecie, ze te kropelki sab simplex to dokładnie ta sama substancja aktywna co espumisan, tylko dużo większe stężenie? Wystarczy sprawdzić ile dokładnie i podać proporcjonalnie więcej espumisanu ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
A jeszcze inne pieluchy? No bambiboo z rossmana? Są droższe bo ekologiczne i bez tych wszystkich substancji, które mogą podrażniać pupę. Maścią z cynku doraźnie usuniesz skutek, ale nie powód problemu. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Ten wacik to w takiej temperaturze jak np woda w kąpieli? ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Kurcze jak masz jakieś wątpliwości, ze was nie wyczuła, to może poprosić jeszcze inna na konsultacje? W wielu rzeczach można generalizować i podsuwać typowe rozwiązania, ale jak one nie skutkują to już jednak potrzeba spotkania face2face z kimś wyspecjalizowanym... ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Arya jeszcze doraźnie o tormentalum kiedyś pisałam. Przy Pitulu po 1 smarowaniu pupa pawiana zniknęła. A przy dużym biuście mogę ci sprzedać fajny pomysł na kp w zwykłych ciuchach: pod spod koszulka na cieniutkich ramiączkach (zwykła elastyczna albo taka do karmienia jak z Lidla wrzucalyscie) a na to jakaś bluzka najlepiej choć lekko elastyczna. Do karmienia ta pod spodem ściągasz w dół a wierzchnia podciagaszi tym sposobem może ci wystawać nawet tylko sam sutek. Zostawiasz ssaka i przy lekkiej praktyce karmisz niezauważenie. Ja z czasem nabrałam takiej perfekcji, ze mogłam spacerować z dzieckiem na ręku chodnikiem a idący obok mój osobisty mąż nigdy nie był pewny czy właśnie karmie czy nie ![]()
![]() |
#4358 |
Rozeznanie
|
![]()
Odpadł nam kikut, przy rozbieraniu znaleźliśmy go w ubranku
![]() Myślicie, że jest szansa, że mała nauczy się jeszcze jeść bez kaptura, czy już do końca jestem na niego skazana? Z jednej strony super, że on jest, bo dziecko je pięknie i mnie sutki nie bolą, ale z drugiej trochę średnio to wygodne.. Jeszcze teraz jak jestem w domu to ok, ale jak gdzieś pójdziemy, to będzie kłopot.. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
|
![]()
Midusia, cieplejszy. To ciepło ma działać rozkurczająco na zwieracz i uwolnić tym samym orkę
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja mimo, że mleko mi samo leci to mam takie kryzysy, że mam czasem chęć rzucić kp ![]() Mam nadzieje, że ogarnę to żeby móc w miejscu publicznym nakarmić :/ bo narazie to po każdym karmieniu jestem cała w mleku bo tryska i kapie. Spróbuje tej metody z bluzkami ![]() Młody się ostatnio ciagle odrywa od cycka i nie może dobrze zassać nie wiem co mu jest ![]() ![]() Dzisiaj daje nam zdrowo popalić. Oby w nocy było lepiej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jak tak Was czytam to nie wiem czy aby napewno chce urodzić
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
![]()
U mnie na razie kp na szczęście działa. Zobaczymy jak będzie dalej. Odkąd przestałam się denerwować tym czy przybiera i czy na pewno robię to dobrze to jest dużo lżej. I ja jestem spokojniejsza i mały. Teraz niech tylko miną problemy z brzuszkiem i będzie po sprawie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny możecie opisać jak wyglądał u Waszych dzieci pępek po odpadnieciu kikuta?
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Zrobiła się ziarnina, trochę zielonego ropska, trochę strupka, trochę krwistej wydzieliny, ogólnie męka pańska i coś obrzydliwego. Za parę dni wszystko wyleciało. Teraz są jakieś nędzne resztki i nawet mój mąż nie boi się uszkodzić dziecka, więc jej to wydłubuje. Ja oczywiście dalej koszmarnie się brzydzę i nie gmeram patyczkiem xD. Z daleka wygląda normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jezu u nas wisi na jednej jakiejś niteczce czy co to jest ![]() ![]() A jak odpadnie to dalej się to wyciera patyczkami czy co się robi ? Trzeba wtedy psiukać tym dziadowym octeniseptem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Matko zjadłam cała tabliczkę białej czekolady na raz ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, wprowadziłyście już jakieś zabawy dla maluchów ? Czym można je zainteresować jak np leży w łóżeczku i nie śpi. Mam tylko czarno-białe karty. Czy to jeszcze za wcześnie na takie cuda ? Podzielcie się proszę Waszymi pomysłami. Jeśli nie teraz, to kiedy można coś wprowadzić ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Chętnie trochę snu bym wzięła bo dziś 3h spałam po tym jak mnie mąż w nocy obudził ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Kiedyś tu pisałam, że nie zużyjemy 50 ml octaniseptu ![]() W ogóle widziałam na fb, że u was ten kikut jest zielony? U nas był czarny. Ale na koniec tak krwawił, że całą noc ze stresu nie spałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ola wydaje mi się, że to już tuż tuż u Ciebie, dzis mi się nawet śnilo, że urodziłaś i napisałaś to na grupie i obudziłam się i odrazu odpaliłam fb żeby sprawdzić czy to sen czy nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Mi to się kompletnie w tej ciąży nic nie śni. Albo ja nie pamiętam. Zobaczymy czy się sprawdzi że to tuż tuż ![]() Chyba że jeszcze mnie wyprzedzisz ![]() ![]() Dobrze że teraz szybkość pisania nam spadła to jeszcze jest szansa że w tej części wątku urodzimy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-12-22 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
My odkąd prawidłowo go czyścimy i podważamy z każdej strony to od wtorku taki progres. Nie psiukam wcale octeniseptem. Ta CDL kazała na sucho tylko woda z mydłem i patyczkiem do sucha. Jest czarny, zielony nie był ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.