|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
ja swoj robie na malej patelni i przykrywam pokrywka,jak sie boje ze moze sie przypalic to zanim poloze pokrywke oplukuje ja woda. Poki jej nie podniose jest taki gruby a potem faktycznie troche opada juz na talerzu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Rozeznanie
|
Haahahaha zobaczcie jaki słodki mmmmm
![]() ![]() ![]() ja tam pędzelkiem smaruje patelnie, więc tez mam malutko oliwy, no i najmniejszy ogień, pod przykryciem aż sie zetnie trochę i przerzucam łopatka drewnianą.
#4353 | |
BAN stały
|
Cytat:
hihihi słodziusiii ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to jak z tymi gumami ?
Te orbit bez cukru mozna? faktycznie patrze na skład teraz i co widze- aspartam jak nic. Ja przy diecie dosyc czesto do nich siegam. No z cztery packzi po 10 pastylków poszły.. mam tez dropsy bez cukru orbit- skład- aspartam. A alpenlibe bez cukru aspartamu nie ma ![]() Poza tym witam ![]() Dzis sniadanie to plat sledziowy jeden z ogórkiem kiszonym. Drugie sniadanko jogurcik- w zasadzie pół z duza ilsocia pestek dynii i kilkoma migdałami. Obiad- i tu mam pytanie. Kupilam kotlety sojowe- przejadł juz mi sie kurczak i rybka a kotlety lubie i jadłam takie nie ebdac na diecie. No ale mam pytanie co do panierki. Są to kotlety schabowe. Mam je ugotowac a pozniej opanierowac w jajku i bulce- niedozwolona bulka. Mam tez gotową panierke- sezamową z kamisa. Praktycznie jest tam sam secam- myslicie ze w tym lepiej? A moze by tak je w słoneczniku usmazyc. Najpierw do jajka a pozniej do słonecznika. Sama nie wiem. macie jakies pomysły? Pozdrawiam! to juz 12 dzien I fazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kotlety sojowe, to albo bez panierki, albo tak jak piszesz w sezamie, albo słoneczniku, płatkach migdałowych, siemieniu lnianym, albo samym jajku ![]() Już mam od dziś z powrotem książkę SB, bo koleżanka mi oddała, idę sobie przypomnieć co i jak. Tak w trakcie diety sie przyda zobaczyć co sie dzieje w nas, bo przed dietą to się czytało co będzie sie działo a teraz już w trybie dokonanym ![]()
![]() |
#4356 |
BAN stały
|
a mój TŻ zażyczył sobie dziś na obiadek cieniutką zupkę ogórkową SB
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
A to ja niedobra nagrzeszyłam jedząc gumy w pierwszej fazie. Odstawie je
![]() ![]() Ale i tak schudłam wiec jakw idac drobne grzeszki nie przepaszczaja efektów ![]() ![]() ![]() Z chlebem narazie sie wstrzymam. Na sniadanie beda płatki albo tak jak do tej pory. Czasem moze skubne jakąś bułeczkę pełnoziarnista ale musze poszukac fajnych. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 |
Rozeznanie
|
wlasnie wrocilam z zakupow z tesco
![]() ![]() ![]() ![]() myslalam ze orbit zielone bez cukru mozna na 1 fazie ![]() ![]()
#4359 |
Rozeznanie
|
Zamarzyło mi się coś słodkiego i zmiksowałam serek wiejski light ze słodzikiem i kakao... i wyszło paskudnie :P Nawet gorzka czekolada i orzeszki nie pomogły >_< Następnym razem spróbuję ze zwykłym twarogiem chudym
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jestem właśnie lżejsza o 450ml krwi ![]() ale babki okropne w punkcie krwiodawstwa, najpierw jednej nie pasowało, że dziś rano robiłam badania krwi i mam nakłutą jedną żyłę (a przecież mogła mi wziąć z palca do badania hemoglobiny ![]() ![]() no i zjadłam pół tabliczki gorzkiej czekolady bo mi koleżanka kazała, którą wzięłam "dla ochrony" jakby mi coś było ![]() ![]() ależ się rozpisałam hehe, zastanawiam się co mogę zjeść na obiad żeby uzupełniło moje braki, macie jakieś pomysły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny można gumy miętowe na I fazie spokojnie, na II owocowe
![]()
![]() |
#4362 |
Rozeznanie
|
kurcze a mnie cos nosi
![]() do ttej pory wszamalam Ś: omlet z 1 jajka z szynka i odrobina pasty tunczykowo-jajecznej II S: pol jogurtu nat., troche tunczyka i 1 mala parowka cieleco-drobiowa i teraz mi sie zachcialo slodkiego to zrobilam kakao ze slodzikiem ![]() ![]()
#4363 |
BAN stały
|
a jak mi sie zachciało czegoś słodkiego wczoraj to zrobiłam sobie omlet ze słodzikiem i ztrłam na tarce odrobinkę gorzkiej czekolady tak (nie całą jedną kostkę) i było pycha takie ze nawet sobie nie wyobrażacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
a ja lece robic kotleciki sojowe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o moje plażowanie wróciłam jednak do I fazy, drugą rozpoczne od poniedziałku. Coś nie mogę poskromić apetetu na słodycze...W niedziele moja mamusia obchodzi urodzinki, oj będą kusić torcikiem.... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie: jak myślicie jak otworze puszkę z czerwoną fasolą, to ile taka otwarta może stać, tzn nadal w tym swoim soku, bo dziś potrzebuje tylko kilku ziaren, a nie całej puszki, ale jak nie może stać, np. tych 2 dni, to z niej zrezygnuję
![]()
#4367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzesc dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() Ahcak co to Twojego pytania, to wydaje mi sie, ze w puszcze wogole po otwarciu nie powinna stac, bo to jest niezdrowe. Dziewczyny ja pilnie caly czas sledze watek, tylko jakos brak mi czasu by cos napisac, a teraz jestem chora to mam duzo czasu... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki
ja dziś jak zwykle omlet na śniadanko (chyba nigdy mi sie nie znudzi), a teraz byla kawka i jako 2 śniadanko pół grejfrut i jest to najsłodszy grejfrut jaki kiedykolwiek jadłam ![]() Trochę późno to moje drugie śniadanko ale byłam na poszukiwaniach książek, ehhhh....to jest chore co moi wykładowcy wymyślają ![]() ![]() no to sie wyżaliłam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
witajcie plazowiczki, ja jestem tez na SB. tak naprawe od dzis ale ogolnie to od dawna gotuje bardziej wedlug montignaca ale dostalam ksiazke kucharska south beach i zmobilizuje sie schudnac troche po ciazy. waze teraz 66 kg a mam 171 cm i po ciazy przytylam jakies 8 kg!! no mam nadzieje, ze bedziemy sie wspierac i jakos schudne.
dzis na objad zrobilam filet mignon a jutro zrobie kulki z lososia z puree kalafiorowym juz nie moge sie doczekac ![]() a macie pomysl co to jest " beztluszczowa kwasna smietanka"?? wystepuje to w wielu przepisach a ja nie umiem sobie wyobrazic sietany bez tluszczu :?
#4371 | |
BAN stały
|
Cytat:
a jak sie robi kulki z łososia??? a śmietane beztłuszczową to chyba tylko te amerykańce mogą mieć i to pewnie jeszcze w proszku hihihi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny az wstyd przyznać się ale ja nie umiem robić omleta, moze ktoś mi powiedzieć krok po krok jak to się robi na pierwszej fazie takiego omlecika?
#4373 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja robie tak : biorę 2 jajka i oddzielam żółtka osobno i białka osobno, potem ubijam białka na sztywną pianę i żółtka też ubijam aż takie się lekko puszyste zrobią, potem wrzucam pianę do żółtek i mieszczam delikatnie. Rozgrzewam odrobinkę oliwy z oliwek na patelni tak na maksa, potem wlewam masę i smażę na malutkim ogniu, przykrywam poktywką zeby szybciej się zciął na wierzchu ![]() ![]() ja jadłam wczoraj na słodko: żółtka ubiłam ze słodzikiem a reszta to tak jak wyżej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zadomowienie
|
![]()
Załamałam się..po 8 dniach SB moja waga spadła o 1 kilogram
![]() i jak tu mieć motywacje do dalszej walki??????? ![]() ![]()
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój omlet (skopiowany z postu nr 3289, wystarczy użyć opcji szukaj, wpisać słowo: omlet i wszystko wyskoczy ;p To tak na przyszłość ![]() 2 jajka, ubijam z odrobiną mleka i przyprawą Fit Up, a jak jej nie mam to sama kombinuje z rożnymi ziołami, i to ubijam trzepaczką, aż będzie pianka i wylewam na patelnię, przykrywam i w tym czasie robie dodatki. Jak sie zetnie to przerzucam na druga stronę i połowę smaruję pastą paprykową, bo lubię pikantne żarcie, na to kładę pół pomidora pokrojonego w kostkę, kilka pokrojonych oliwek, i na to: ser feta pokruszony, albo ser topiony (plasterki lub trójkąciki), albo ser biały w kostkę pokrojony, lub żółty utarty, albo mozzarellę, przykrywam aż się pomidory zagrzeją i ser roztopi no i omlet sie podpiecze z drugiej strony, składam na pół, troszkę jeszcze trzymam na ogniu żeby sie skleił, hop na talerz, posypuje koperkiem i mmm uwielbiam omlety ![]() PS. może być widelec...
![]() |
#4377 | |
BAN stały
|
Cytat:
JENNUS taką ubijaczke kupisz w każdym supermarkecie za około 4, 5 zł ![]() ojjooojjoo cierpieee, zaczeły mi się "TE" dni ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poradzisz sobie z widelcem również. Do miseczki dosc głębokies wlej jajka i trzep je takimi poziomymi ruchami widelcem aby zlaczyc bialko z żółtkiem i wtedy doprawiasz i na patelnie. Osobiscie tak robie pomimo ze trzepaczka wisi w kichni. kwestia przyzwyczajenia. A swoja droga dotarlam do domku i co?? Żurek na stole i pierrrożki babcine! zjadłam tylko 2 ![]() Jednak czuję sie na siłach i w obowiążku aby powrocic do I fazy.. Od poniedzialku.. a teraz jeszcze II bo mam ochote na grejpfrut i kiwi ![]()
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
Ahcak- dzieki wielkie
![]() ![]() Glizdko- ![]() ![]()
#4380 |
Rozeznanie
|
no wkoncu zjadlam obiadek
![]() usmazylam sobie ta pange z fasolka i nie musialam prawie wogole oleju dodawac bo sok z pangi sie wydaje troche tlustawy i bylo pyszne ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.