|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
cHAcHA nerwy mhyy to ja nie będę już pisała ... mam bardzo słabe ostatnio
mąż mnie pociesza ze Pola nie będzie pamiętała ja nadal mam słaba tolerancje na jej krzyki a ona sie nieźle nakręca i nie jestem w stanie jej uspokoić ...coś mnie pobolewa głowa stawy proszę zmówicie jedna zdrowaśkę żebym sie nie rozłożyła ...
|
|
#4352 |
|
Rozeznanie
|
Tymku, Mateuszku Buziaki z Okazji Miesięcznicy
Shem, zagłosowałam ![]() Iwka, ja podaję Oliwci kaszkę na noc i to aż trzy płaskie łyżki do mleczka bo inaczej to wołałaby chyba o północy Liwcia ładnie toleruje kaszkę na noc.Minisiu no my też już na wiosenną czapeczkę przechodzimy, a dzisiaj kupiłam Liwci śliczny kapelusik ale muszę wymienić bo troszkę za duży ![]() Minisiu przykro mi z powodu Twojej koleżanki, ja też wczoraj usłyszałam podobną historię ale nie będę już o tym pisać bo znowu nam się smutno zrobi. Izuniak wszystko będzie w porządku Współczuję atmosfery w pracy ![]() Kropeczko gratulację kolejnego ząbka, hurtem idzie ![]() Super ciuszki, ale Adi będzie odstrzelony ![]() Kropka litości dla TŻ to tylko facet ![]() Lea ja też czasem mam już dosyć i łapię nerwa ale staram się nie okazywać tego malutkiej i wychodzę z tego samego założenia co Minisia, zawsze sobie wtedy przypominam jak długo czekałam na to moje piszczadełko ![]() Kanciu, Oliwcia nauczyła się przy karmieniu mówić ammm oczywście ode mnie, a jak jej coś bardzo smakuje to spapugowala mmmm ![]() Aaa i ulubione słowo mojej córeńki nie czasem w wersji ne ![]() Apuś Bystrzak zasieki nic nie dają ![]() Madziu ale masz zdolne dziecko i śliczne ![]() Ajanna, fajnie pełzają szkraby Oliwcia tylko w kółko pełza ![]() Dzięki dziewczyny, chyba macie rację z tym powietrzem, strasznie gorąco w domu mamy mimo zakręconych calkowicie kaloryferów i przez to suche powietrze, Kochane Jesteście Taki miły dzień mi się zapowiadal a tu podwyżkę czynszu przynieśli i to o 50 zl a najzabawniejsze jest to, że podnieśli najbardziej za utrzymanie porządku i czystości tyle że jak sama nie zamiotę na klatce albo jakaś sąsiadka to mamy piaskownicę ![]() Oliwcia opanowała do perfekcji umiejętność piszczenia i potrafi siedzieć pół godziny w foteliku i trenować a ja zaczynam fiksować
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
dwa dni też ubierałam Werci kurtkę i spodenki choc mówią, że zima wraca...
Popołudniu/po południu przeszłam z Werką próbę charakterów. Gdy jestem w domu karmię na zmianę pierś/słoiczek no i była pora na słoiczek, a ona uparła się na cycucha. Płakała aż się trzęsła i pluła, oczywiście zaciskając przed łyżeczką usta. Charakterek to ona ma , ale po 15-20 minutach odpuściła, zjadła pół deserku i śpi już godzinę. STRASZNIE, strasznie mi jej szkoda było, ale wytrwałam / dumna to z siebie nie jestem, ale jakieś zasady należy wprowadzac/. Osobowośc naszych dzieciaczków zaczyna się na dobre kształtowac i nie możemy się w tym pogubic. Co myślicie?
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-03-01 o 09:17 |
|
|
|
#4354 |
|
Rozeznanie
|
Iwka hmmm masz rację, staram się być twarda ale Oliwcia czasami bierze mnie pod włos
|
#4355 |
|
Konto usunięte
|
Tak, iwka, charakterki to nasze pociechy mają
moje małe lwiątko potrafi się zezłościć na poczekaniu i wtedy tak buczy jak syrena strażacka. Czasem nie reaguję, bo jakby nie było trzeba pomysleć , co to będzie za kilka lat, jak już teraz pozwolimy sobie na głowę wejść. ![]() A jeśli chodzi o kombinezon, to Maks nie miał go na sobie ani razu tej zimy, a taki ładny kupiłam na Allegro, z Coccodrillo. Jakoś nie miałam sumienia pakować go jak kukłę, więc całą zimę przechodził w kurteczce.
|
|
|
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
Oliwcia w kombinezonie przechodziła zimę i teraz czekamy na troszkę cieplejsze dni to kurteczkę założymy, ale faktycznie z kombinezonu jestem niezadowolona i przy następnym bobasku nie będę już używała
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
to zalezy jakie masz kombinezon
my mielismy jeden z weluru jeden z polaru i sprawdziłysie super trzeci był taki własnie sztywny i nie załozyłam go ani razu bo dziecko wygladało jak Pi i Sigma
|
|
|
|
#4358 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się.Werka ma dwa kombinezony.Jeden myślałam,że będzie przejściwy na jesień i wiosnę, a w sumie przechodziła w nim całą zimę. Drugi Wójcika taki ciepły,że miała go dwa razy. Te kombinezony sa kiepskie, bo rzeczywiście dzieci jak mumie w tych wózka zalegają. A im starsze tym im trudniej te pozycję znieśc.
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
ktora cos przeskrobala, ze sam złosliwiec buszuje po naszym wątku
|
|
|
|
#4360 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego co najsłodsze dla Matiego i Tymka !! Madziu - gratulacje dla synusia. Może rzeczywiście nie mam racji ![]() Lea - ja też czasami tracę cierpliwość przy moim szkrabie. My we wtorek zrobiliśmy zdjęcia do paszportu do Kacpra. Wyszły super. A nie wiecie ile lat taki paszport wazny dla tekiego dziecka ?? Wczoraj niania mi zrezygnowała bo znalazła pracę w swoim zawodzie. I od poniedziałku będzie z małym moja 76-letnia babcia. Dzisiaj się dowiedziałam że kumpela z pracy z którą bardzo się zżyłam odchodzi za m-c i ja w związku z tym będę musiała przejść na pełny etat bo będą braki kadrowe. Kocper odkąd dostaje na noc bebiko to sie budzi tylko ok 1,2 na mleczko i potem ok 6 dostaje cycucha. Tak to może być. Czasami się tylko budzi na smoka. |
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia chyba już nic, bo sobie złośliwiec poszedł
![]() Co do charakterów dzieci to Hania też czasem pokazuje pazurki, ale ja nie daję jej wejść na głowę i choć ona nie rozumie to mówię jej nie wolno i kiwam palcem. I wiecie, ze jak podchodzi do kontaktu i jak jej mówię - Hania nie wolno - to ona spogląda na mnie i idzie w innym kierunku ![]() Co do powtarzania różnych rzeczy to uda jej się powtórzyć słowa za nami - mama, tata, dada, baba, papa, jak ktoś zakaszle to ona też, język wystawia, kiwa głową nie nie nie, próbuje klaskać ![]() A osttanim hitem naszej pociechy jest piosenka Jackyli and Hyde - Freefall. Jak ją słyszy lub widzi teledysk to zaczyna podskakiwać w rytm piosenki
|
#4362 |
|
Rozeznanie
|
Minisiu no to macie pewnie ubaw po pachy
![]() A z tym kasłaniem to Oliwcia czasami symuluje jak się nie zwraca za długo na nią uwagę. Boję się czy mi się myszka nie pochoruje, coś mi zaczęła paskudnie kasłać i tym razem nie ściemnia, słychać jak by jej coś się odrywało a jak oddycha to troszkę gra i woda z noska troszkę leci a jutro sobota więc jak rano będzie to samo to wezwiemy prywatnie lekarkę.
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
Podajcie mi przepis na pomidorą od Xantii Bo pilnie potrzebuję a sobie nie zapisałam !!
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz wyprysznicowana.. nie gotowalam dzis tylko poszlam na latwizne i rozmrozilam bigos dla tz
ja jestem bardzo zadowolona z kombinezonu na zime. mielismy polarowy z ladybird i sprawdzil sie na medal ![]() Minisiu Adi tez bardzo lubi nie nie nie ![]() teraz to co napisze bedzie okropne.. rozebralam dzis mojego lobuziaka i lazil sobie w samej pieluszce a tak 15 minut przed kapiela zdjelam zeby mial troche radochy bez pieluszki.. trzymam go na rekach (naszczescie pleckami do mnie) i reka miedzy nogami a on : siur siur siur i nasikal mi do reki i smieje sie.. nie bylam za szczesliwa ale umylam reke wytarlam podloge (to bylo w lazience) i gadam sobie z tz. Adi grzecznie siedzi u mnie a tu czuje ze baka mi puscil w reke i zaraz drugiego.. zanim zdazylam sie obejrzec juz mialam kupe w dloni a mlody wciaz cisnal.. ech.. to bylo cos.. obrzydliwe.. a on naprawde byl z siebie dumny..ps zabek sie jednak przebil
|
#4365 |
|
Rozeznanie
|
Kropka
![]() Adi
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
Hej, Tymek przesyła Wam słodkie buziaki w podzięce za życzenia.
dziś z okazji pół roczku dał nam popalić, że hoho, idę spać, bo wczoraj wstał o 4 rano, aż się boję co będzie dziś. Buziaki dla Matiego
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak bedziecie mialy chwile to wrzuccie mojego smierdziuszka do albumiku
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
Barwa dziękujemy i spokojnej nocki
Ja też zmykam pomolestować TZ Dobrej Nocy...
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
eve zazdroszcze tego molestowania.. tez bym chciala..
|
#4370 |
|
Konto usunięte
|
juleczko, przepis na pomidorową Xanti:
POMIDOROWA marchewka /duuuuuuużo/ pietruszka /mało/ seler /mało/ por /mało/ pierś z kurczaka /cała jedna piersiczka, pojedyncza/ ryż trójkolorowy ekologiczny /3 łyżki stołowe suchego/ pomidory babci ze słoika /na wyczucie do smaku, ale dość sporo/ oregano suszone /3 szczypciki/ woda /malutko, jak najmniej/ Gotujemy wsio do rozgotowania , miksujemy lub rozdziabdziujemy widelcem. Ja gotuję wszystko razem, na koniec daję pomidory jeszcze gotuję z pół godzinki a na ostatnie 5 minut dodaję oregano. kropka, to Cię Apuś załatwił. ![]() ![]() Zmykam do TŻ, ale na molestowanie nie mam dziś siły. Dobranoc. Ps. słyszałyście, że zima ma wrócic na kilka dni??
|
|
|
|
#4371 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki !!!
Buziaki dla Tymka i Mateuszka Jestem juz po pogrzebie babci i jestem jakaś rozbita, nic mnie nie cieszy nawet jutrzejszy wyjazd. Piszcie duzo zebym miala co czytać jak wróce. Kropka- gratulujemy kolejnego ząbka Katia- paszport dla dziecka tymczasowy jest ważny rok czasu, wiem bo wyrabialismy paszport Kubusiowi |
|
|
|
#4372 | |||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Mateusz, Tymoteusz - buziaki chłopaki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O właśnie, taki spryciarz! Cytat:
Cytat:
Ale zdolny! Chyba mojego też zacznę sadzać niedługo.Mateuszek jest fajniutki, taki wesoły. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję nowych zdolności córci. Dziękujemy za miłe słowo. Cytat:
My pierwszy raz ubraliśmy małemu kurtkę 10 lutego. Jest bardzo zadowolony, bo w kombi mało wygodnie i ruchy ograniczone. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6745764] juleczko, ja ostatnio chciałam na wątku spytać czy czasem wam przy dzieciakach nerwy puszczaja tak fest.. ale już nie pytam. [/quote] Owszem, potrafię się zdenerwować bo też nie jestem cierpliwa. Ale staram się kontrolować, bo potem mi głupio, że jestem zła na dziecko, które niewiele jeszcze rozumie.Cytat:
![]() Cytat:
Zagłosowałam. Fajniutki. Cytat:
A Mikołaj robi, hmmm, jak tu wytłumaczyć... taki dźwięk jakby motorek zapuszczał (przez uchylone usta wypuszcza powietrze, wargi tak latają ) i też tak z pół godz. potrafi, najchętniej o 7 rano, gdy chciałabym jeszcze spać.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję kolejnego ząbka. A u nas zębów i raczkowania brak. Znowu było pięknie, więc na spacer wyszłam z przyjemnością. Tylko już na jutro zapowiadają deszcz i wichurę ![]() Wysłałam zdjęcie do galerii.
|
|
#4373 |
|
Rozeznanie
|
lea - dzieki, bo to ja prosiłam o przepis. ja gotuje teraz taką http://www.edziecko.pl/jedzenie/2,79..._PRZEPISY.html
joannah - dzięki. |
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje i rowniez serdecznie gratuluje i sciskam jednozebnego Kubusia
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6753243]kropka, to Cię Apuś załatwił. ![]() ![]() Ps. słyszałyście, że zima ma wrócic na kilka dni?? [/quote]zalatwil sie na mnie ![]() zima ma byc podobno 4-12 marca ps. nie bylo ni do smiechu
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Xantia: nasza Matko Założycielko daj chociaż znać, że żyjesz
muszę się Wam pochwalić, że obaj moi chłopcy obaj pełzają już jak komandosi prawie po całym mieszkaniu, bo nie mamy progów, a kuchnia i salon są otwarte. Olaf próbuje też wstawać, ale na razie za każdym razem kończy się to upadkiem i płaczem . potrafi też dłuższą chwilę siedzieć sam bez podparcia i stać w miejscu na czworakach, ale nie raczkuje, bo szybciej wychodzi mu pełzanie. spacerujemy teraz na siedząco i bez kombinezonów, bo w końcu wiosna idzie
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam ...
ale napisze tylko tyle choróbsko mnie dopadło boli mnie wszystko
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo! deszcz, wiatr, tragedia
w nocy 5 pobudek- łaskawczyni zaoszczędziła mi jednej. Teraz próbowałam ją nakrmic kaszka bifidus na wodzie+ deserk owocowy, ale bez entuzjamu zjadła może połowę.Kupiłam te deserki w kubeczkach Frutapura, ale Weronice nie smakują, więc myślałam,że zje z kaszką.No i figa z makiem. Chyba kupię glukozę i je lekko dosłodzę... izuniak- a to jest gimnazjum? Moja siostra pracowała w jednym gomnazjum w Gdańsku i było to samo.Teraz zmieniała na inne i jest zachwycona. kropka- no to Ci Adi prezent podarował, no i brawka za ząbka-Werka dalej jeden kiełek, ale idą następnę.Oj idą.... ajanna- gratki dla komandosów i buziaki na miesięcznicę ewa- Werka of kors żadnego smoczka w swe szanowne usteczka nie przyjmie, zostaje nam łyżeczka only. A ząbki u Mikiego nawet się nie pokazują tyci,tyci? patrilla -to zdrowaśki nie pomogły, no kuruj się ,kuruj
|
|
#4378 |
|
Rozeznanie
|
Ajanna - już pisałam, masz super żołnierzy
Patrilko - zdrowiej szybko Buziaki dla Igora i Olafka!!!!
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4380 |
|
Konto usunięte
|
Olafku , Igorgu, wszystkiego co najsłodsze z okazji miesięcznicy, i mnóstwo, mnóstwo zdrówka.
Paskudna pogoda, dawno tak brzydko nie było, dzisiaj nici ze spaceru. I od razu jestem zła na cały świat, gdy tak ohydnie za oknami. ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

mąż mnie pociesza ze Pola nie będzie pamiętała
ja nadal mam słaba tolerancje na jej krzyki a ona sie nieźle nakręca i nie jestem w stanie jej uspokoić ...

Liwcia ładnie toleruje kaszkę na noc.
tyle że jak sama nie zamiotę na klatce albo jakaś sąsiadka to mamy piaskownicę
a ja zaczynam fiksować

a jutro sobota więc jak rano będzie to samo to wezwiemy prywatnie lekarkę.

Adi

? mi się udało nauczyć Adriana cmokania w odpowiedzi na moje cmoknięcie a od wczoraj wystawia język jak ja wystawie z tym językiem to po częsci dobrze bo cwiczy go po podcięciu ale musze go oduczyc po jakims czasie zeby do wszystkich z łopatą nie startował
Zaczynam myśleć o czymś własnym, bo mam poczucie straty czasu.