mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-24, 10:01   #4351
siobhan1
Zadomowienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
mam tak samo ! z tego co piszesz to tak mi sie przynajmniej wydaje ,mam takie bole z krzyza i brzucha i zaraz przypomina mi sie porod bo ból na pocztaku identyczny !!!ale tylko na poczatku bo potem to juz na maxa ciebie boli
Krolowa - nie strasz!!!!
Mialam nadzieje, ze te porodowe sa podobne do miesiaczki, wiec bardziej mulace niz klujace!!! Jak bede miala takie bóle to umre!!! Chyba bede blagac o epidural jeszcze zanim wejde do szpitala Ladnie, to mnie nastraszylas....

Poza tym, tyle co napisalam, ze nie mam Braxtona-Hicksa a wieczorem 2 razy tak mi sie brzusio spial, ze mialam kamien. Nie bolalo, ale tez nie bylo nieprzyjemne, poprostu tak inaczej...

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Wstawiam mojego brzuchacza z wesela siostry.
Freshonka - brzuchacz pierwsza klasa, a mamusia jak elegancka!!!!!
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 10:11   #4352
j.kwiatek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny mam do Was pytanie Wy jesteście bardziej zaawansowane niż ja to może mi pomożecie dodam że to prawie 17 tydzień i ciąża mnoga:

nie wiem co to jest czy to skurcze czy nie pomóżcie mi proszę:
no więc zaczeło się jakoś przed wyjazdem do Polski lub już w Polsce jak dużo chodziłam to czułam taki ciężar w podbrzuszu ale nie takie skurcze że trzyma i puszcza tylko u mnie to jest takie stałe że to czuję przez dłuższy okres czasu. W Polsce miałam tak parę razy jak dłużej spacerowaliśmy albo po całym dniu jak już leżałam. Tutaj miałam wczoraj jak szłam do pracy i po pracy w łóżku.
To mogą być skurcze?
ehs boję się
wziełam sobie wieczorem nospę
ale nie wiem co to jest co odczuwam takie wypełnienie brzucha i hmm taki napór sama nie wiem jak to określić
SoNeRa na początek powiem Ci,że nie jestem lekarzem i nie znam się za bardzo, najlepiej jak poradzisz się fachowca. Dla mnie wygląda to na skurcze macicy spowodowane wysiłkiem. Często na takie skurcze skarżą się szczupłe, wysokie lub drobne dziewczyny. Masz uczucie twardego jak kamień brzucha?
Położna w szkole rodzenia radziła w takim wypadku oddychanie relaksacyjne przeponą, krótsze spacery lub zrezygnowanie z nich na jakiś czas, dłuższy odpoczynek najlepiej na kanapie pępkiem do góry. Generalnie rozpieszczać się.
Zapytaj koniecznie lekarza, a dopóki tego nie zrobisz oszczędzaj się trochę.

Przypomniałam sobie. Poszukaj czegoś na temat skurczów Braxtona-Hicksa.

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 10:12   #4353
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

A u mnie dziś słoneczko za oknem świeci, że hej Aż człowiekowi tak jakoś lekko na duszy

Hmmm... Te wasze wszystkie zakupy... Pamiętam jak w pierwszej ciąży szalałam... A teraz tak jakoś nie mogę się do nich zabrać... Fakt, że o sporo rzeczy martwić się nie muszę, bo wszystko odkładaliśmy... Ale wiadomo, że nie wszystko zostało - niektóre ubranka zbyt poplamione (odbarwione - nie wszystko tak łatwo schodzi ), niektóre rzeczy zniszczone, niektóre zagubione... Coś czuję, że jak w styczniu wparuję do sklepu to mi ręce opadną przy rachunku.... Ale od czego są karty kredytowe Tylko muszę tak sobie wycyrklować te zakupy, żeby spłata była koło wypłaty becikowego i ubezpieczeń (w końcu na coś sie przydadzą ). A tak po prawdzie, to szkoda mi wydawać kasę np na nowy rożek tylko dlatego, że ten po Jaśku jest sprany... Nie sądzę, żeby Julce miało to przeszkadzać I to samo sie tyczy wielu rzeczy... Chyba lepiej już przeznaczyć te pieniądze na jakieś śliczne sukienusie na lato, bo przecież po moim chłopaczku nie mam żadnych A w sumie to żadnej jeszcze nie kupiłam. Niby lekarz powiedział, że dziewczynka na 100%. Ja też tak myślę. Wszyscy na około mi też mówią, że to musi być dziewczynka... No ostatnio to mi koleżanka nawet zaserwowała tekst: Też myślę, że dziewczynka, bo tak jakoś na twarzy zbrzydłaś . Milusie prawda Poza tym przecież nie będę noworodka w sukienki pakować... na wszystko jest pora Jejku jak ja już bym chciała żeby był luty.... Ja chcę moją niunię wyściskać

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 10:12   #4354
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:

reguły na szybki poród nie ma nigdy ale szansa spora u ciebie ,ze jezeli wszystko bedzie ok. to urodzisz równie szybko dzidzie jak przy pierwszym porodzie.tylko pogratulowac ze tak szybko ci poszło

ja łozeczko przygotuje miesiac przed terminem,powinno byc dobrze!wczesniej nie ma chyba sensu bo zdązy sie zakurzyc.
Nie moglam dzisiaj zasnac,dopiero chyba po 1.Chodzilam siku co chwilke
Mysle ze mam zapalenie pecherza.RATUNKUUUUUUUUUU UUUUUUUUUU
Co tu robic w ciazy na zapalenie pecherza?Znaci e jakies tabletki co pomoga,a nie uszkodza dzidziolka?bo li

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 10:14   #4355
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Marta89 Pokaż wiadomość
hm ja kupię chyba obcinaczki. czytałam na innym forum, ze nozyczki nie zawsze się sprawdzaja, szczegolnie te firmy canpol
ja uzywam nozyczek z zaokraglonymi koncowkami, moj Piterek ma takie paznokietki ze za nic nie chwyce ich obcinaczka, a nozyczkami jakos precyzyjniej mi to idzie.. mysle ze warto miec to i to, w razie czego dopasuje sie urzadzenie do charakteru i ksztaltu paznokcia

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 10:18   #4356
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Co tu robic w ciazy na zapalenie pecherza?Znaci e jakies tabletki co pomoga,a nie uszkodza dzidziolka?bo li
Idź do apteki i poproś o preparat z żurawiny. Nie pamiętam jak się nazywa, ale i tak pewnie jest ich kilka... Tylko zaznacz, że z samą żurawiną bez innych rzeczy.... Zawsze możesz też powcinać suszoną żurawinę, a jeszcze najlepiej zmieszaj ją z kefirem, maślanką lub jogurtem - to ponoć zwiększa działanie.... Jak nie pomoże, to trzeba będzie doktorka odwiedzić... ale ja trzymam mocno za Twoje zdrówko.

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-24, 10:34   #4357
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Idź do apteki i poproś o preparat z żurawiny. Nie pamiętam jak się nazywa, ale i tak pewnie jest ich kilka... Tylko zaznacz, że z samą żurawiną bez innych rzeczy.... Zawsze możesz też powcinać suszoną żurawinę, a jeszcze najlepiej zmieszaj ją z kefirem, maślanką lub jogurtem - to ponoć zwiększa działanie.... Jak nie pomoże, to trzeba będzie doktorka odwiedzić... ale ja trzymam mocno za Twoje zdrówko.

Zrobilam sobie wlasnie herbatke z zurawiny(zaparza sie)Kurcze ska to mi sie przyplatalo?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 10:40   #4358
lucyAS
Zadomowienie

Cytat:

sandrunia a czy masz przy tym bole? jak sikasz? bo przy zapaleniu to bol jest taki specyficzny... czujesz gigantyczna potrzebe a wypływa kilka kropelek i za kazdym razem boli coraz bardziej... przerabiałam 2 razy w zyciu i nikomu nie zycze zapalenia pecherza
samo czeste siusianie moze byc spowodowane ułozeniem dzidziusia, ja tak mam, jak za bardzo uciska na pecherz albo intensywniej kopie to czesciej latam siku

czy wasze dzieciaki tez robia tak jak moj - dzien szalenstwa w brzuchu i 2 dni odpoczynku?

Pani z herbata - nie gniewam sie za przypadkowe usunioecie z listy tylko dzien miałam kiepski i jak jeszcze zobaczyłam ze mnie nie ma wsrod was to sie popłakałam i doła załapałam na maksa
no ale dół mi juz przeszedł, sytuacja finansowa ktora spedzałą mi sen z powiek unormowała sie mianowicie udałao sie nam sprzedac cholerne auto ktore było zakupem nietrafionym [dopiero po kilku dniach ujawniły sie wszystkie wady samochodu, takie co w chwili zakupu nawet fachowiec nie był w stanie wykryc ] i z powodu tego auta mnie trafiało -bo nasze oszczednosci stały pod domem i rdzewiały no ale juz po wszystkiemu, nawet przebolałam spora strate... wazne ze nie wiecej i za znikło mi z pola widzenia, i mamy jakos zabezpieczone finanse na najblizsze miesiace

a wogole to tyle piszecie ze ciezko nadazyc z czyaniem

wczoraj poszlałam na allegro i pokupilismy prawie wszystko czekam na materacyki, posciele, buteleczki, pieluszki i cała reszte drobiazgów, i kupiłam od razu elektryczny laktator [ 99 zł to jeszcze nie jakas kosmiczna cena] a po rozmowie z mama czuje ze bede miec takie same problemy z karmieniem, bo podobno i babcia miała i prababcia miała
mama urodziła nas 4 i zadnego nie karmiła bo dostawałą zapalenia piersi - moze jak zaczne od razu dociagac pokarm to ud mi sie temu zapobiec

poszlałam tez w lumpeksie i kupiłam cała kupe fajnych ciuszków po 1 zł! wybierałą same firmowki i nie miałam pojecia ze mozna za takie pieniadze takie pereki znalezc, jak sie zmobilizuje to wstawie fotki

z zakupem wozka i folelika poczekam jeszcze troche, moze dziadkowie kupia...

pozdrowianka i buziaki dla mamus i dzieciaczków rowniez tych nowych na watku

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 10:41   #4359
anja00
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny
Chciałabym dołączyć się do Waszego wątku
Mój synuś spodziewa się przyjść na świat 9 lutego. Dzisiaj idziemy do lekarza troszkę się skontrolować.
Pozdrawiam serdecznie.
PS.
Chyba będę potrzebowała całego weekendu, by przebrnąć przez cały wątek
anja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 10:45   #4360
Seviljanka
Raczkowanie

Cytat:
Zrobilam sobie wlasnie herbatke z zurawiny(zaparza sie)Kurcze ska to mi sie przyplatalo?
Mogło Cię po prostu podwiać Sandrunia, nawet nie musiałaś za bardzo tego poczuć. Walcz o pęcherz szybciutko bo to nic ciekawego, wiem coś o tym. I rozgrzewaj, najlepiej nasiadówy, pij dużo. Powinno szybko przejść

Hvid, super wieści i gratulki

Nimfetka, fajnie, że się odezwałaś a najważniejsze, że wszystko u Was oki

U mnie się nagle bardzo ochłodziło i muszę się przenieść w cieplejesze ciuszki by nie zaszkodzić sobie i mojemu Maluszkowi A poza tym w tym tygodniu miałam dwa pobrania krwi i serdecznie dość. Ale co kraj, to obyczaj...
Stary 2008-10-24, 10:48   #4361
Żyrafka_81
Raczkowanie

Sandrunia - w ciąży możn jeszcze Furagin ale jest na recepte, więc ratuj się żurawinką, mi zawsze pomaga ta w tabletkach i cały czas biorę 2 tabletki dziennie profilaktycznie.

LucyAs mój maluch też tak ma, szczególnie po intensywnym weekendzie np. jakiś wyjazd, goście to wiem już, że w poniedziałek będzie cisza w brzuchu. Biedak pewnie musi odreagować ;-)

A ja dzisiaj idę na zakupy, wypłata już na koncie więc można zaszaleć.
W pierwszej kolejności spodnie dla mnie bo stare już mi ledwie na gruby tyłek wchodzą
Stary 2008-10-24, 11:02   #4362
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Hej kochane
Oddalam laptopa do naprawy a stacjonarnego nie chcialo mi sie wlaczyc i tyyyyyle musialam nadrabiac ale dalam rade
Mumi nie niewydaj mi sie aby bylo za waskie ale najlepiej sama ocen.
Kupilam dzis maluszkowi spiochy i pajacyk.Potrzebuje jeszcze sporo rzeczy ale jeszcze 3 m-ce wkoncu
Ale u nas dzis mrozno brrrr a ja dalej chodze w zamalej kurtce w niedziele sie wybieramy do Wrocławia na targ moze tam cos wkoncu znajde ...

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 11:13   #4363
edhel
Raczkowanie

GG do edhel

Na zapalenie pęcherza polecam tą żurawinę, dobrze jest też pić soki z żurawiny

Witam nową mamusię, ale nas już dużo

Ostatnio ząłapuję doła jak przeglądam gazetki czy widze na filmach fajne babki, myślę sobie ze mój chłop by chciał mnie taką jak kiedyś, ale juz nawet o ciążę tak nie chodzi, w ogóle czuję sie brzydka jakas taka teraz... ale on powtarza ze jest na odwrót, że tam dzidzi jest i on to wie i w ogóle uwielbia mój brzuszek... ale ja jakoś często sie dołuję, nie mogę na siebie patrzeć... macie czasem doły?
edhel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 11:41   #4364
anja00
Raczkowanie

Ja lustro przy szafie tak przesunęłam, że teraz je drzwi zasłaniają...
Drugie łazienkowe mam na takiej wysokości, że się widzę od piersi "w górę".
Jakoś tak mi lepiej...gdy się nie oglądam...
Mąż mówi,że wszystko jest ok, że ładnie, pięknie, kwitnąco, ale czy mu wierzyć?
Ciężko bywa czasami, ale wtedy trzeba się czymś zająć i złe samopoczucie samo przejdzie...
anja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 11:58   #4365
Żyrafka_81
Raczkowanie

Ja też ostatnio czuję się nieciekawie i unikam lustra. Wszyscy mówią, że w ciąży wyglądam bardzo dobrze ale ja te słowa interpretuje jako zwykłą uprzejmość. Niby oprócz wagi nie mam na co narzekać, mam ładną cerę, wzmocniły mi się włosy i paznokcie ale...wpadam w depresję jak otwieram szafę i patrzę na te wszystkie ciuszki które założę pewnie najwcześniej za rok. A teraz mam do wyboru jedną parę spodni i kilka swetrów i to nie koniecznie takich które nosiłabym nie będąc w ciąży. A najbardziej dobijają mnie pytania często obcych ludzi "ile przytyłaś?"
Stary 2008-10-24, 12:11   #4366
passionfruit
Zakorzenienie

Mam ten sam problem...czuje się coraz brzydsza i marzę o swoich ubraniach przedciążowych. I o zakupach tez marzę..tylko takich że nie muszę uwzględniać rosnącego brzucha. Niech już będzie luty.
Chociaż wiem, że nie wyglądam źle, a mój maż to cały czas mówi że jestem śliczna to i tak chciałabym żeby był już luty i mój brzuch obok mnie.
No i mam ochotę na takie zwykłe rzeczy np. solarium!
Niby nie chodze często ale czasem lubię 2 razy iść żeby buzię opalić. A teraz jestem blada jak ściana
Stary 2008-10-24, 12:48   #4367
jukol
Zakorzenienie

Ja nie mam takich odczuc jak Wy.Przed ciaza nosilam tuniki i teraz takze mi sluza Kupcie je sobie w zwyklym sklepie a po ciazy tez sie przydaza stare jeansy tez nosze tyle ze jak siadam to je rozpinam.Najchetniej chodzialbym bez ciuchow i wszytkim pokazywala brzuchol Kochane Wszytkie bez wjatku jestescie sliczne i Wasze brzucholki sa sliczne.Nie ma co sie dolowac w ciazy jest sie tylko 9m-cy

Lece konczyc ryz z jablkami

Olinek

Paulinka
Stary 2008-10-24, 13:33   #4368
Glizda87
Rozeznanie

a ja wlasnie szukalam ile moze wazyc juz moj dzidzius ( w 23tyg 2dni wazyla 496g) i znalazlam cos ciekawego wiec wklejam bo moze i wam sie przyda

waga płodu w centylach w poszczególnych tygodniach ciąży

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
Stary 2008-10-24, 14:08   #4369
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie szukalam ile moze wazyc juz moj dzidzius ( w 23tyg 2dni wazyla 496g) i znalazlam cos ciekawego wiec wklejam bo moze i wam sie przyda

waga płodu w centylach w poszczególnych tygodniach ciąży

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
Hmmmm ciekawe To znaczy, że moja Julka może mieć teraz jakieś 650 gram, bo na ostatnim usg wylądowała z wagą koło 50 centyla.... Chociaż nasze bobaski w brzuszkach rosną nierównomiernie i pewnie od tej reguły są też wyjątki Jak zawsze zresztą

01.11.2005 Jasio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 14:09   #4370
Seviljanka
Raczkowanie

Super Glizda, dzięki!!!

Więc nie mam się czym martwić bo nawet mój Maluszek podwyższył swoje centyle
Stary 2008-10-24, 14:14   #4371
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

To jeszcze mi się nasuwa taka myśl... Skąd się biorą te mega dzieciaczki jak u moich koleżanek? Jedna urodziła małą 4600, a druga też córcię 5400. Skala ich jakoś nie obejmuje

To która się pisze na takiego wielkoludka

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-24, 14:22   #4372
Glizda87
Rozeznanie

Cytat:
To jeszcze mi się nasuwa taka myśl... Skąd się biorą te mega dzieciaczki jak u moich koleżanek? Jedna urodziła małą 4600, a druga też córcię 5400. Skala ich jakoś nie obejmuje

Weź przestan...;p Ja sama przy urodzeniu wazylam 4200g i mam nadzieje ze moja corcia nie odziedziczy wagi urodzeniowej po mnie tylko po swoim tatusiu bo on byl rowno kg mniejszy...;p Ja chce dzidzie 3-3,5 kg wiekszej nie rodze;p
Stary 2008-10-24, 14:24   #4373
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Weź przestan...;p Ja sama przy urodzeniu wazylam 4200g i mam nadzieje ze moja corcia nie odziedziczy wagi urodzeniowej po mnie tylko po swoim tatusiu bo on byl rowno kg mniejszy...;p Ja chce dzidzie 3-3,5 kg wiekszej nie rodze;p
Ciekawe jak to zrobisz Znaczy się - zaprotestujesz przy większym bobasku
Mój mały miał 3800 i podejrzewam, że z córcią będzie podobnie... Zresztą co tu gadać - mama duża, tata ogromny to i dzieci niemałe

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-24, 14:37   #4374
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucyAS Pokaż wiadomość
sandrunia a czy masz przy tym bole? jak sikasz? bo przy zapaleniu to bol jest taki specyficzny... czujesz gigantyczna potrzebe a wypływa kilka kropelek i za kazdym razem boli coraz bardziej... przerabiałam 2 razy w zyciu i nikomu nie zycze zapalenia pecherza
samo czeste siusianie moze byc spowodowane ułozeniem dzidziusia, ja tak mam, jak za bardzo uciska na pecherz albo intensywniej kopie to czesciej latam siku

czy wasze dzieciaki tez robia tak jak moj - dzien szalenstwa w brzuchu i 2 dni odpoczynku?

Pani z herbata - nie gniewam sie za przypadkowe usunioecie z listy tylko dzien miałam kiepski i jak jeszcze zobaczyłam ze mnie nie ma wsrod was to sie popłakałam i doła załapałam na maksa
no ale dół mi juz przeszedł, sytuacja finansowa ktora spedzałą mi sen z powiek unormowała sie mianowicie udałao sie nam sprzedac cholerne auto ktore było zakupem nietrafionym [dopiero po kilku dniach ujawniły sie wszystkie wady samochodu, takie co w chwili zakupu nawet fachowiec nie był w stanie wykryc ] i z powodu tego auta mnie trafiało -bo nasze oszczednosci stały pod domem i rdzewiały no ale juz po wszystkiemu, nawet przebolałam spora strate... wazne ze nie wiecej i za znikło mi z pola widzenia, i mamy jakos zabezpieczone finanse na najblizsze miesiace

a wogole to tyle piszecie ze ciezko nadazyc z czyaniem

wczoraj poszlałam na allegro i pokupilismy prawie wszystko czekam na materacyki, posciele, buteleczki, pieluszki i cała reszte drobiazgów, i kupiłam od razu elektryczny laktator [ 99 zł to jeszcze nie jakas kosmiczna cena] a po rozmowie z mama czuje ze bede miec takie same problemy z karmieniem, bo podobno i babcia miała i prababcia miała
mama urodziła nas 4 i zadnego nie karmiła bo dostawałą zapalenia piersi - moze jak zaczne od razu dociagac pokarm to ud mi sie temu zapobiec

poszlałam tez w lumpeksie i kupiłam cała kupe fajnych ciuszków po 1 zł! wybierałą same firmowki i nie miałam pojecia ze mozna za takie pieniadze takie pereki znalezc, jak sie zmobilizuje to wstawie fotki

z zakupem wozka i folelika poczekam jeszcze troche, moze dziadkowie kupia...

pozdrowianka i buziaki dla mamus i dzieciaczków rowniez tych nowych na watku
Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Mogło Cię po prostu podwiać Sandrunia, nawet nie musiałaś za bardzo tego poczuć. Walcz o pęcherz szybciutko bo to nic ciekawego, wiem coś o tym. I rozgrzewaj, najlepiej nasiadówy, pij dużo. Powinno szybko przejść

Hvid, super wieści i gratulki

Nimfetka, fajnie, że się odezwałaś a najważniejsze, że wszystko u Was oki

U mnie się nagle bardzo ochłodziło i muszę się przenieść w cieplejesze ciuszki by nie zaszkodzić sobie i mojemu Maluszkowi A poza tym w tym tygodniu miałam dwa pobrania krwi i serdecznie dość. Ale co kraj, to obyczaj...
Cytat:
Napisane przez Żyrafka_81 Pokaż wiadomość
Sandrunia - w ciąży możn jeszcze Furagin ale jest na recepte, więc ratuj się żurawinką, mi zawsze pomaga ta w tabletkach i cały czas biorę 2 tabletki dziennie profilaktycznie.

LucyAs mój maluch też tak ma, szczególnie po intensywnym weekendzie np. jakiś wyjazd, goście to wiem już, że w poniedziałek będzie cisza w brzuchu. Biedak pewnie musi odreagować ;-)

A ja dzisiaj idę na zakupy, wypłata już na koncie więc można zaszaleć.
W pierwszej kolejności spodnie dla mnie bo stare już mi ledwie na gruby tyłek wchodzą
Cytat:
Napisane przez edhel Pokaż wiadomość
Na zapalenie pęcherza polecam tą żurawinę, dobrze jest też pić soki z żurawiny

Witam nową mamusię, ale nas już dużo

Ostatnio ząłapuję doła jak przeglądam gazetki czy widze na filmach fajne babki, myślę sobie ze mój chłop by chciał mnie taką jak kiedyś, ale juz nawet o ciążę tak nie chodzi, w ogóle czuję sie brzydka jakas taka teraz... ale on powtarza ze jest na odwrót, że tam dzidzi jest i on to wie i w ogóle uwielbia mój brzuszek... ale ja jakoś często sie dołuję, nie mogę na siebie patrzeć... macie czasem doły?

Niestety boli jak sikam!
W aptece Pani dala mi tabletki z zurawiny i pokrzywe do picia-jest bleeeeeeeeeeeeeeeee
Teraz zaparzam znow herbatke z zurawiny i tak w kolko sie staram pic

Tez sie czuje brzydka i antyseksualna i marze juz o moich yeansach i obcislych bluzeczkach

Stary 2008-10-24, 14:44   #4375
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:

5400? córka? o boże siłami natury?

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 14:53   #4376
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cytat:
5400 córka siłami natury

też byłam w szoku Koleżanka nie jest za wysoka ma jakieś 1,6m i drobniutka z budowy... ale jej szanowny małżonek ma 2,05 i to bez kapelusza

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-24, 14:55   #4377
jukol
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana! moj malzonek wazyl 5600 i tesciowa go rodzila naturalnie ja tez bylam nie mala wiec sie boje

Olinek

Paulinka
Stary 2008-10-24, 15:16   #4378
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Kochana! moj malzonek wazyl 5600 i tesciowa go rodzila naturalnie ja tez bylam nie mala wiec sie boje
no 5600 to juz wogóle szok,skąd ta waga sie bierze.

moja córka wazyła 3250 ale teraz sie obawiam bo drugie dziecko zawsze wieksze.

na patologii ciąży była dziewczyna ,ktorej lekaze obliczyli wage dziecka na ponad 5 kg i wiecie co nie pozwolili jej rodzic naturalnie miała cc.

no jakbym sie dowiedziala ,ze moje wazy 5 kg to ja chce cc!!!
przeciez po takim kolosie to bede potrzebowała nową fredke!

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 15:20   #4379
jukol
Zakorzenienie

Niedawno czytalam tzn mama pod nos podsunela mi reportaz o dzidziusiach wazacych powyzej 4,5kg ze kobiety NIE MOGA rodzic naturalnie tylko i wylacznie cc.Przy takim porodzie kobieta moze miec powazne powiklania i potem lekarz moze miec sprawe w sadzie.
Tesciowa opowiada ze moj Tz po porodzie wygldal jak 3 miesieczny bobas

Olinek

Paulinka
Stary 2008-10-24, 15:33   #4380
Seviljanka
Raczkowanie

Niestety, ja słyszlam, że lekarzom zdaża się źle ocenić wagę dziecka i kobieta rodzi "koloska" siłami natury co często źle się kończy i jest cała porozrywana Potem lekarze przepraszają ale co z tego?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości