|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
R
1.Jabłko 30 min pozniej: activia naturalna z płatkami owsianymi, otrębami zytnimi 150g serka wiejskiego + 3 małe kromii chleba żytniego, 1 kromka z szynką i pomidorem, i do tego 1 ogórek 2. 2 kromki żytniego z szynką, 1 udko z kurczaka+ćwikła, 1 pomidor 3.twaróg chudy ok 100g z otrębami i ogórkiem tyle narazie, w planach jeszcze tunczyk wsw z sezamem i pestkami słonecznia i do tego papryka. i co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Raczkowanie
|
P - mam nadzieję, że lepsze niż ostatnio, choć na wadze wychodzi u
![]() Iśn: - 1 duża kromka chleba wieloziarnistego z żółtym serem, sałatą i pomidorem (swojskim ![]() - 150g twarogu półtłustego z 2 łyżkami śm. 18, 2 rzodkiewki - kawa z łyżką mleka 3,2 IIŚn: - drożdżówka z makiem O: - woreczek ryżu pełnoziarnistego (100g przed ugotowaniem) - jajko - surówka z maślanką p; - jogobella 200g z musli + dodana przeze mnie spora garść orzechów - jabłko K: - owsianka: 3 łyżki pł owsianych, 1 łyżka kaszy manny, 1 szkl wody, 1/3 szkl mleka, 2 łyżeczki dżemu - jabłko Te porcje, które w siebie wmuszam wydają mi się ogromne...nie wiem, dlaczego waga stoi w miejscu, choć z dnia na dzień czuję się "większa" ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: kromka chleba razowego + plasterek sera topionego z hochlandu +3 plasterki pomidora małe jabłko obiad: kilka knedli ze śliwkami kawałek placka z jabłkami 3 kostki czekolady kolacja: tosty na jajku wiem, że jest to trochę mało ale strasznie źle dzisiaj się czuję.. mam okres i rano zwijałam się z bólu i prawie zemdlałam) i nie dam rady więcej w siebie wcisnąć. Normalnie to jem więcej oczywiście ![]()
od 12.01.2010r. jestem (nie głupią) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez serpentynka14 Czas edycji: 2008-07-29 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze P.
![]() Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka 2%, serek homo naturalny (150 g), potarte jabłko, banan, rodzynki, orzechy, trochę Fitelli żurawinowej II śniadanie: Grahamka z serkiem topionym pieczarkowym, polędwicą sopocką, papryką i ogórkiem Nektarynka III śniadanie: Sześć pierogów z jagodami polanych śmietaną o nieznanej tłustości, gdyż było to danie kupne ;p Obiad: Dwa kawałki pieczonego schabu 1/2 torebki białego ryżu Sałatka: sałata, ogórek, oliwa z oliwek Deser: Porcja lodów o smaku tiramisu ![]() Kawa z mlekiem Kolacja: będzie jajecznica z pomidorami, oliwkami, żółtym serem; do tego grzanki ![]() Nie omieszkam również dokonać degustacji kokosowo-migdałowych muffinek, które właśnie popełniłam. ![]()
#4356 |
Rozeznanie
|
U mnie to takie w sumie nie wiadomo co.
R/W/U.. śniadanie: 250g jogurtu truskawkowego 0%, pomarańcza II śniadanie: 4 pufki żurawinówki kiwi trening obiad: brązowy ryż, łyżka fasoli mung, łyżka kaszy jaglanej, sos sojowy, ser biały, dwa ogórki kiszone, dwa plasterki pasty z soczewicy kolacja: wieśniak lekki, trzy ogórki kiszone załączam zdjęcie obiadu, był spory. edit. Principitko, przeleciał mi przed oczyma Twój jadłospis, może jesteśmy z jednego miasta, bo widziałam moje ukochane Pufki.. ![]() ![]()
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-07-29 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, jestem tu nowa i chce zapytac czy moj jadłospis na jutro jest dobrze skomponowany, a oto i on:
Iśń: 2 jajka, cebula duszona, po uduszeniu dokrajam pomidora, podaje z sałata IIśń: bułka z twarozkiem i rzodkiewka, jabłko O: gotowana pierś z kurczaka, pokrojony ogórek, kasza P: jogurt nat. z łyżką otrębów, brzoskwinia K: twarozek ze szczypiorkiem, gotowane brokuły Co wy na to ![]() Aha, zapomniałam dodac, ze jestem na diecie redukcyjnej |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz czego brakuje? ![]() NNKT. Mogłabys dorzucic jakis orzechow na P do jogurtu ,skropic sałatke oliiwa,przegryz orzeszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na takim czymś chyba nigdy nie przytyjesz.. ![]() Cytat:
![]() |
#4360 |
Raczkowanie
|
U
śn:kleik ryżowy na mleku i trochę dżemu II śn:2 gałki waniliowych, kilka łyków fanty O:2 pulpety z kurczaka, zmixowane buraczki i zmixowana marchewka, 2 średnie ziemniaki P: ok 70 g biszkoptów, pozniej banan w między czasie podgryzłam resztę, 50 (!!!!) g biszkoptów K: miseczka gotowanej, zmiksowanej marchewki, 3 kromki tostowego (mięciutki ![]() proszę o ocenę
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4362 |
Rozeznanie
|
Ja się dość syto najadłam, nawet czułam się ciężko. Chyba mam skurczony żołądek. A twaróg, hmm. bo lubię..
#4363 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4365 |
Raczkowanie
|
Ok, dziekuje bardzo za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
rano były pustki w lodówce, jadłam co miękkie ![]()
![]() |
#4367 |
Konto usunięte
|
Ok, to zwracam się do specjalistek z prośbą o pomoc w jadłospisie, bo jakoś ciężko mi idzie to odchudzanie, nie chudnę nawet pół kilograma na tydzień (ćwiczę 3-4 razyw tyg.po godzince) i chcę schudnąć ok 5 kg
![]() Dzisiejszy jadłospis: Ś:Grahamka z cienką warstwą margaryny-1 kawałek z twarożkiem i pomidorami ze szczypiorkiem, drugi z pasztetem sojowym, herbata. Ś.II:Arbuz i parę śliwek Ob:Ziemniaki, warzywa na parze(brokuły i kalafior polane później łyżeczką oliwy z podprazonym mielonym siemieniem lnianym), 2 kotlety sojowe bez panierki i mizeria. Podw. Jogurt z otrębami pszennymi i owsianymi z paroma orzechami włoskimi. K. 2 kawałki chleba razowego z twarożkiem i z jajkiem gotowanym. Oczywiście warzywa na chlebek. Herbata. No a później zjem jeszcze pewnie jeszcze jakieś marchewki i nie wiem, może jakiś ser biały? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
W
1. Miska mleka sojowego z granolą, resztą muesli i garścą płatków czekoladowych ; kilka mini krążków jabłkowo-cynamonowych 2. 100 g ryżu brązowego z kilkoma łyżkami prażonych jabłek, z cynamonem, 3/4 szklanki mleka sojowego i posypane trochę smaczkami czekoladowymi 3. Jagody, mały kawałek szarlotki domowej 4. 3 kromki chleba chrupkiego: 2 z pasztetem sojowym, jedna z wędliną, tofu i warzywami II Śniadanie nie było, bo późno wstałam. Po obiedze jeździłam na rowerze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
U/lekka R
ś: 2 kromki razowca wiejski lekki 150g 2 plastry polędwicy z indyka miseczka sałatki z ogórków, pomidorów,papryki itp. kawa z mlekiem IIś: 2 łyżki wiejskiego 140g jogurtu naturalnego z łyżką otrąb i 1/2 łyżeczki kakao 2 marchewki, śliwka, parę pomidorków koktajlowych <-podjadane O: pierś z kurczaka na parze z curry i oregano mizeria z ogórków i pomidorów z jogurtem naturalnym 140g dużo kalafiora i parę brokuł jabłko P: kromka razowca 4 plastry polędwicy z indyka pomidor, papryka rower 1h K: wiejski lekki 150g z oregano 2 pomidory
#4370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4371 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4374 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam dodać, że jogurt był naturalny i niskotłuszczowy, a otręby dodałam tak po prostu, nie były wcześniej w jogurcie. ![]() ![]() Co do ziemniaków, to czasem jem,rzadko, bo właśnie zazwyczaj jem kaszę gryczaną, ryż brązowy, czasami makaron razowy. ![]() Ogólnie jakoś brakuje mi pomysłow juz na posiłki. ![]() Szkoda, że nie mogę jeść całych jaj,samo białko chyba nie będzie zbyt smaczne. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4376 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja staram się umieścić w diecie jak najwięcej białka, ale w sumie robię to troche na czuja, bo nie moge sie dogrzebać do ładnego jakiegoś zestawienia artykułów wysokobiałkowych. I tak np. zawiodłam się na zawartości białka powiedzmy w jogurcie... Brakuje mi pomysłów na to białko w dużej ilości do każdego posiłku.. Zwłaszcza, że obecnie ważę bardzo dużo... A poza tym ta należna masa białka, którą trzeba zjeść - pisałyście, że to się liczy na kg ciała - ale na ilość kilogramów obecnie, czy tych docelowo? Możecie dać przykład posiłku, w którym mamy zakazane połączenie glowodanów i tłuszczy?
![]() |
#4377 |
Zadomowienie
|
U
I. (11.30) 2 kromki białego żytniego chleba na zakwasie z masłem,serem Gouda zapiekane w tosterze, pomidor,jajko na twardo {jako,że lodówka świeciła pustkami po powrocie do domu ;p) II.(14.30) Naleśnik mix z jogurtem,wiśniami,brzoskw inią,truskawkami i bananem 45min później-> lody malaga,karmelowe we waflu,Cappuccino III.(18) 250ml soku marchwiowego Marwit, tort warzywny (naleśniki razowe przekładane warzywami, ser na wierzchu) też z GW , garść Cheetos"ów serowych ![]() IV. (21) 200g serka homo % z brzoskwinią,musem bananowo-kokosowym, 40g płatków Nesquik i CiniMinis, +'wkrojony' do smaku mały kawałek sernika, 1/2 batona Bounty 2100 (co to dopiero będzie gdy pojadę do Krynicy Morskiej,zwanej poniekąd świątynią rozpusty łakomstwa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Iza a mogę wiedzieć ile schudłaś podczas ED i ile przytyłaś? kurcze 2 kg to bardzo mało, a potem jak było? ![]() puk puk oceni ktoś? ![]() W: Iśn- grahamka z Nutellą, kromka razowca z Nutellą, kilka orzechów, herbata z 0,5 łyż cukru IIśn-200 gr płatków śniadaniowych z mlekiem 0,5%(wiem wiem ![]() O: zapiekanka z makaronem, serem, piersią z kurczaka, pomidorami, cbulą duszoną na oleju, papryką, jajkami itp itd duuuuża porcja-robiona przeze mnie, 3 racuchy z jabłkami kawa, spore ciacho takie z kawiarni, ale nie wiem jak się nazywało bo zamawiała Mama, było z kremem-pyszne ![]() P: 2 gałki lodów, sałatka owocowa (kiwi, banan, jabłko, nektarynka, jagody, j.naturalny) K: ok 120 gr twarożku0tyle zostało ![]() dziś tyle
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I mogę prosic o ocenkę, rady nt. dzisiejszego jadłospisu?(wydaje mi się , że bardziej udany ![]() Iśn:grahamka, 1poł. z paprykarzem i kapką ketchupu, druga z serkiem nat. sałatą i pomidorem. Jabłko, kawa rozpuszczalna z łyżeczką mleka. IIśn:jourt naturalny bez cukru 220g z dwoma garstkami(sporymi) musli. obiad:omlet(bardziej przypominający jajecznicę-nieudany;/) z 2jaj, łyżeczki mąki z warzywkami +surówka koperkowa. deser:3 śliwki podw.big milk(!!!)udało mi się przełamać!(zazwyczaj nie jem podw. bo nie mam na niego miejsca i wychodzą 4 posiłki;/) Szybki spacer kol:serek homo naturalny 180g z 2ogórkami konserwowymi, kawałkiem papryki + 1 wasa, 3 śliwki. proszę o ocenkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.