|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ze juz wrocilyscie i ze jest wszystko OK, ja tez trzymałam kciuki i wiedzialam ze bedzie dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się poczujesz! Ja czułam identycznie to samo co ty az do teraz jakies przelewanie, bulgotanie, zurowanie i nic poza tym no moze czasem mialam wrazenie jakby ktos mnie puknal od srodka ale to zadko!!! A od kilku dni coraz czesciej czuje kopniaki delikatniutkie i takie cos jakby jakas piłka toczyła mi się pod skorą przez moment, sa to zazwyczaj okolice pepka lub pod pepkiem a w innych miejscach kopniaki a zurowanie i bulgotanie zadziej juz ale jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Wtajemniczenie
|
Jaga super, że wróciłyście
![]() ![]() ![]() ![]() Mocno trzymałyśmy kciuki ![]() Jastinada nie strasz proszę z tymi wlosami... już i tak mam mysi ogonek... nie farbuję, nie robie pasemek, mam potworne odrosty, żeby nie osłabiać włosów, a Ty mi że jeszcze będą wypadać ![]() ![]()
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#4356 |
Zakorzenienie
|
Jak ci mowia ze bedzie syn to znaczy ze bedzie corka, mi wszyscy mowili ze bedzie corka a jest syn! Tylko 2 osoby z pracy obstawiały syna bo powiedziały ze sie wogole nie zmieniam! A kobieta niby na corke zmienia sie po twarzy a na syna nie i co? i tylko te 2 osoby ze wszystkich mnie otaczajacych zgadly no moze 3 bo jedna dziewczyna tutaj tez obstawiała chlopaka......a zreszta jak bedzie syn to nie bedzie zadnej tragedii! bo co za roznica co pierwsze bedzie ani jednego ani drugiego nie mamy jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam syf na syfie na twarzy, na dekolcie i na plecach, jestem gruba. Ile muszę się natrudzić, żeby na zdjęciu moich pryszczy nie było widać, a mi piszą, że pięknieję, cerę mam świetną. Tyle co w ciąży ja się nigdy nie malowałam, ale co mam robic jak chcę wyglądać jak człowiek. Mój mąż i mój tata uważają, że nieznacznie ale jednak zbrzydłam, bo mnie znają i widzą jak wyglądam bez "obróbki" ![]() Wcale się piękniejsza nie czuję i mnie to dołuje, bo przecież nawet jakby wszyscy widzieli, że jestem brzydsza to i tak by nie napisali ![]() Może być syn, ale wolałabym córkę to bym wszystkim nosa utarła, że w zabobony wierzą i by mieli za swoje. Sorki, taka nerwowa w ciąży się zrobiłam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za pocieszenie co do tych ruchów malucha, bo jak dziewczyny piszą, że czują kopniaki, to pomyślałam, że jestem jakaś "opóżniona", bo czasem, rzako, czuję takie bul bul i to wszystko...
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry Mamuśki
![]() ja już od dawna nie śpię, dziś mam lepszy humor. Zostały mi 3 tabletki do wyleczenia infekcji i wracam do świata żywych. Mąż się niecierpliwi heh biedak. ![]() ![]() A moje usg coraz bliżej, żeby tylko maluch nie zrobił mamusi numeru i znowu nie poszedl spać jak trzeba nóżki rozłożyć.
#4360 | |
Wtajemniczenie
|
suuuuper
![]() ![]() ![]() ![]() teraz już będzie tylko lepiej;] a abstynencją się nie przejmuj, z początku będzie Ci się wydawało, że to strasznie długo potem jakoś zleci ![]() też miałam Ci tak napisać ale wiedziałam, że nie chcesz już słuchać...hehe, ale jeżeli faktycznie mówią Ci najbliżsi, że zbrzydłaś to moze faktycznie tak jest i będzie dziewczynka ![]() ![]() też im zrobisz na złość ![]() Cytat:
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh jakbym już znała płeć to byłoby lepiej, a tak te przepowiednie mnie wkurzają, i zaczynam mieć obawy czy maluch się ujawni w poniedziałek przy moim szczęściu ![]()
![]() |
#4362 |
Wtajemniczenie
|
a tak na marginesie to DZIEŃ DOBRY
![]() ja dzisiaj chyba znowu będę miała ciężki dzień w pracy.... a wczoraj zapomniałam pójść do dentysty....upps, jakaś zakręcona się robię ![]()
#4363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiem co czujesz bo ja też tak po cichutku marzyłam o chłopczyku, chociaż dziewczynke też chciałabym mieć....dobrze, że nie musiałam wybierać... a teraz już przynajmniej wiem co jest i nie muszę się zastanawiać co i jak i któro lepiej...czasami sobie tylko myślę, że troszkę szkoda, ze to nie dziewczynka bo bym mogła ją stroić a jest tyle ubranek dla dziewczynek i wogóle dziewczynki są takie milusie;] z drugiej jednak strony to jakby się okazało ze dziewczynka to bym sie cieszyla ale dumala, że moze szkoda, ze nie chlopiec;] najlepiej mieć parkę od razu ![]() wiem, wiem, najwazniejsze ze zdrowe i z tego sie najbardziej cieszę;] tak, czy inaczej powiem mojemu TZ zeby robił następnym razem na dziewczynkę - tak jak maz Buziaczekk;] moze się uda;D a mój Adrianek taki aktywny ostatnio jest, że czuję go kilkanaście razy dziennie;]
![]() |
#4364 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() życze wszystkim mamuśkom miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje wlosy bardzo odżyły i szybko rosną a paznokcie to masakra po tygodniu szpony wiec wydaje mi się że nie ma reguły |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jastinada ![]() ![]() ![]() Emilka hehe ladnie to tak bylo o dentyscie zapomniec? ![]() Ja koncze jesc i szykuje sie na basen. U nas dzis tak paskudnie, ze nawet nogi sie nie chce za drzwi wystawic...
#4368 |
Zakorzenienie
|
jaga dobrze, że u Was wszystko w porządku!!!
Ja wczoraj jak leżałam to coś delikatnego czułam ale to chyba jeszcze nie to bo lekarz mi powiedział w piątek żebym się uzbroiła w cierpliwość, że maluchy tak leżą że mogę je poczuć za około 4-5 tygodni więc przede mną dużo czekania ale i tak wypatruję czegoś w brzuszku ![]() A jutro przylatuje do nas moja przyjaciółka i zostanie z nami do czerwca najprawdopodobniej strasznie się cięszę bo od nowego roku będę siedziała w domku to zawsze ktoś więcej do pogadania ![]()
#4369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam dzisiaj chyba depresję, tak zaczęłam się stresować bo tydzień temu wyskoczyła mi opryszczka na ustach a tu dzisiaj czytam w " M jak mama" że to jest bardzo groźne dla maluszka ( aaaaa nawet nie chce pisać czym to grozi ;( ) tak się zaczęłam bać że coś nie tak może być
![]()
#4371 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
och...
![]() bobas mnie kopie, teraz już nie dotykam brzucha tylko obserwuję jak podskakuje ![]() wiecie dziś rano myślałam o porodzie i jakoś mnie taki strach ogarnął, boję się jednak. Nie wiem czy rozpoznam, że to już, że trzeba do szpitala jechać, jak się dostanę do szpitala, czy to będzie rano, wieczorem, w nocy czy w środku dnia... jak ja przeżyję to wszystko. Nie wiem czemu mnie tak wzięło, wcześniej się nie bałam. ![]()
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
he he Zanka spokojnie, na nerwy masz czas pod koniec ciąży ![]() ja właśnie teraz się zastanawiam czy będę widzieć kiedy do szpitala jechać, wczoraj miałam lekkie skurcze, ale szybko przeszło, o bólu staram się nie myśleć bo wtedy się denerwuje a i tak będzie co ma być ![]() teraz to nawet córcia mi się już co noc śni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
wiem, że mam czas, dlatego mnie dziwi co mnie tak wzięło
ale teraz o tym już nie myślę, skupiam się na poniedziałkowym usg, czas poznać kto u mnie mieszka ![]()
#4375 |
Zadomowienie
|
a mi sie sni, dosc czesto, dzis mi sie snilo, ze dzidzia byla taka malutka, slodka i ciagle spala, dwa dni nie chciala jesc ani kupki nie robila, spala, a potem sie obudzila i przystawilam ja do piersi to tak zaczela sie zajadac, mleko tryskalo na boki normalnie a ona juz nie chciala mnie puscic i ciagle jadla...
![]() ale musze przyznac ze coraz lepsze te sny... ![]() Zanka rozumiem ze sie martwisz, ja akurat nie porodem ale innymi sprawami, ciagle sie martwie, znaczy mysle ciagle o nich, czasami to sie w nocy budze i mysle..., a moja przyjaciolka byla w ciazy jak wyjechalismy do uk, to raz do mnie zadzwonila i mowi ze juz nie ma sily, bo od tygodnia placze jak o nas pomysli, bo jej sie wydawalo ze my tu pod mostem spimy, i pieniadze nam chciala pozyczac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak więc jestem zmuszona jutro ![]() A wiesz, u nas śliczna pogoda dzisiaj. Zapraszamy na lubelszczyznę ![]()
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
u nas też śliczna pogoda, słonko grzeje ostro
![]()
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
A u mnie tez ladna pogoda, zapraszam do Londynu
![]() A wczoraj byl mecz w tv wieczorem wiec mi zostal komuter i szperalam po angielskich stronach z ciuszkami, jedna mnie powalila na kolana, tym bardziej ze nie drogie te ubranka i jeszcze jakas promocja, ale sliczne sa.. bo inne takie strony to drogie... jak macie ochote to tutaj |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Raczkowanie
|
Melduje sie nastepny chlopak
![]() juz po usg, wszystko w porzadeczku, na dwie nozki, dwie rece, dwa nereczki, jeden pecherz, jeden mozg, jedno serce, jeden zoladek itp itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko marze, aby urodzic szybko i jak sie da bez znieczulenia. Glowa do gory ![]() Cytat:
![]() Ale zazdroszcze pogody ![]() Cytat:
![]() bardzo fajna ta stronka. Sliczen ubranka Ja wlasnie wrocilam z basenu i ide myc glowe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.