|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
naprawdę dobrze?
|
#4352 |
|
Raczkowanie
|
a Wy dziewczyny chudniecie na tymR???
bo jak to sobie czytam.... za waszą radą , to jaos tak duzo mi sie tego wszystkiego wydaje jak na odchudzanie?? prosze powiedzcie szczerze... |
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie sztuką jest głodowac,byc słabym,a jesc zdrowe pełnowartosciowe posiłki.
|
|
#4354 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A to moje P i prośba o ocenę: IS: owsianka na mleku 3.2% z orzechami laskowymi,rodzynkami,żura winą suszoną,suszonymi morelami,posłodzona miodem,serek wiejski z ananasem,herbata zielona;po pół godzinie kawa z mlekiem,mikołajek czekoladowy z nadzieniem marcepanowym ![]() IIS: trzy kromki razowca z masłem z sałatą,pomidorem,rzodkiew ką ogórkiem,żółtym serem,polędwicą sopocką i majonezem,banan,jabłko,he rbata owocowa Przekąska: garść orzechów arachidowych w karmelowej skorupce,mleko sojowe waniliowe 250 ml O: zupa ziemniaczana, 100 gr ryżu brązowego z mieszanką warzywną chińską i filetem z piersi kurczaka,sok pomarańczowy D: kisielo-budyń truskawkowo-waniliowy ![]() P: wielki omlet z bitą śmietaną i jagodami ,dwie mandarynki,gruszka,cztery figi,kawa z mlekiemK: trzy kromki razowca z masłem,parówka drobiowa z keczupem,jajko na twardo z majonezem,pomidor,ogórek kiszony,ok 200 gr sałatki z ryżu z tuńczykiem i ananasem,herbata z rumem Przekąska: 4 krakersy,ok 80 gr paluszków z makiem,kilka prażynek,piwko z soczkiem I jak?
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U:
Śn. jajecznica z 2 jajek, szynką, pieczarkami, szczypiorkiem i kromka razowca ze słonecznikiem i z masłem; kawa zbożowa pół na pół z mlekiem; IIśn. Croissant z nadzieniem kakaowym; 2 mandarynki Ob. Talerz rosołu z ziemniakami i włoszczyzną; pierś kurczaka ze szpinakiem i jakimś białym sosem, ziemniaki; tona surówek: z białej kapusty, czerwonej kapusty i marchewki; D. 2 kiwi Sporo selera z ketchupem ( ), herbata z miodemP. Serek wiejski, duużo orzechów włoskich i laskowych (z 50g. łącznie to pewnie było), wafel kakaowy K. Bułka pszenna z sezamem, masłem, szynką, sałatą, rzodkiewką, szczypiorkiem; 3 ogórki konserwowe; sporo groszku zielonego & mały jogurt naturalny Proszę o ocenkę.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4357 |
|
Raczkowanie
|
R
Śniadanie: Bułka zwykła z dwoma plastrami chudego twarogu, papryką i płatkami migdałów. Obiad: Pół paczki Warzyw na patelnię (kalafior, fasolka zielona i żółta, groszek, kukurydza, marchewka, przyprawy, dwie łyżki oleju) 225 g no i troszkę słoneczniku. Kolacja: Danio waniliowe, Big milk. Cały dzień woda.
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Dekas i Gosiu dziękuję bardzo
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cava, mogę prosic o ocenkę mojego jadłospisu kilka wypowiedzi wyżej?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm... hyba nie rozmiem skąd ten nieprzyjemny "ton", czy naprawde takiwielki proble odpowiedziec normalnie na moje pytanie, jeżeli chudniecie to w jakim tempie miłe panie?? |
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
0,5-1kg. na tydzień, Kochana.
|
|
|
|
#4362 |
|
Przyczajenie
|
Drogie panie, może acie jakieś rady, jak nie przytyć na święta ? Bo niestety, nie mam aż tak silnej woli by zrezygnować z świątecznych smakołyków.
Wersli "light" też nie mogę zrobić, bo nie ja robię potrawy...
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kobieto przeciez to niemozliwe. Tyje sie z nadmiaru jedzenia. Jesli bedziesz jesc duzo w swieta = przytyjesz. Jest to proste jak swinski ogon. Jedyna rada to po prostu nie opychac sie
|
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
moja dzisiejsza (marna jak zawsze -.-) R
1. elovena z truskawkami, jabłko 2. jakiś napój czekoladopodobny z automatu, no i 0,5l herbaty 3. kotlety sojowe, 1/2 torebki ryżu brązowego, warzywa na patelnie jabłko, cappucino 4. bułeczka ciemna, twarożek domowy ile tu kcal może być?
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładnie, nie mam się czego czepiać. MoniczkaaSnk Cytat:
Proponuję na śniadanie 2 jaja na twardo lub miękko, pomidora, grahamkę z masłem, na 2 śniadanie jogurt naturalny + garść mieszanki studenckiej i mały soczek pomidorowy.
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadałam Ci pytanie jak postrzegasz "diete" co w tym nieprzyjemnego to nie wiem.1kg na tydzien to zdrowe chudnięcie Miła Pani ![]() R.Prosze o ocene ![]() Sn: wiejski200g,fitella cynamonowa,duze jabłko,cynamon 2Sn:2kromki pełnoziarniste z twarogiem,2łyzeczkami dzemu słodzonego fruktozą,jabłko O : piers z kurczaka gotowana,450g fasolki żółtej,ketchup( wiem,ten ketchup niezbyt.) P:wiejski lekki,2łyzki ms K:pół makreli,papryka,pół serka homo nat
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2008-12-17 o 19:02 |
|
|
|
|
#4368 |
|
Raczkowanie
|
U: mógłby ktoś ocenić??
![]() Śn: herbata z cytryną, owsianka( 4 łyżki płatków owsianych, 40g musli tropikalnych, 20g mieszanki studenckiej,2 łyżki rodzynek,szczypta wiórków kokosowych, mleko 1,5% ) , jabłko II śn: grahamka (100g) z plastrem baleronu, rzodkiewką,ogórkiem i szczypiorkiem O: smażona pierś z kurczaka(ok140g) ,cały woreczek kaszy gryczanej, dużo gotowanych warzyw (seler,marchewka,groszek, pietruszka) P: 100g jogurtu naturalnego +banan, łyżka rodzynek,trochę wiórków kokosowych,łyżeczka słonecznika ; duże jabłko K: 2 jajka na twardo+parę łyżek jog.nat + trochę groszku i marchewki, rzodkiewki,ogórek, kromka chleba orkiszowego |
|
|
|
#4369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko grzeszków brakuje :P
|
|
#4370 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze uczelniane P:
Ś: omlet z 3 jaj z kukurydzą, szynką i żółtym serem, polany keczupem i sosem czosnkowym, sałatka z selera i marchewki, grejpfrut, kawa z mlekiem 3,2% ŚII: bułka z ziarnami 100g z masłem i serkiem wiejskim wymieszanym z dżemem truskawkowym, szklanka soku pomidorowego O: chińszczyzna domowa z całym woreczkiem ryżu D: 2 kawałki rolady lodowej z 2 waflami tortowymi, 3 kostki gorzkiej czekolady kawa z mlekiem 3,2% P: 2 paszteciki, jeden z serem i pieczarkami, drugi z jajkiem i szczypiorkiem kubek barszczu czerwonego Tymbark wiśniowy, banan ----> uczelnia PII: kawałek orzechowca, 2 pierniki, garść orzechów laskowych cappuccino z magnezem Teraz: wciągam już czwartą mandarynkę ![]() K: makrela w sosie pomidorowym 220g, 2 kromki chleba z ziarnami z masłem ziołowym jabłko ----> będzie Bardzo proszę o ocenkę
|
#4371 |
|
Wtajemniczenie
|
1. miseczka cornflakesów na mleku 2% (staram się nie ważyć jedzenia- pełna miseczka celfoanowa jak do zupy)
2. z 80- 100g razowca.. 2 plasterki polędwicy, łyżeczka dżemu, ogórek kiszony, cukierek czekoladowy (koleżanka miała urodziny) 3. zupa grzybowa czysta z makaronem (razowy+ trochę lazanek) 4. jabłko i serek wiejski lub jogurt owocowy pitny kromka chleba z nutellą może (coś na słodko będzie) to u: proszę o ocenę |
|
|
|
#4372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez shockwaves Czas edycji: 2008-12-17 o 18:53 |
||
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Elovena, to owsianka z niej. II śniadań nie mam zwyczajów jeść, bo tak jakby 'no nie mogę' . ![]() obiad jem o 15, a kolację o 18 więc nie mam gdzie za bardzo podwieczorku chodzę spać okolice 22, więc jest bułka na trzy godziny przed snem. Masła nie jadam. A co do herbat aromatyzowanych/owocowych, to mogą być na R ? bo pijam hektolitrami. a ile gramów może mieć ta podłużna grahama ? http://www.kobus.com.pl/wlasciwa/kat...a_wyborowa.gif a i chciałam jeszcze zapytać, dlaczego słodzik na R nie bardzo? przepraszam za offtop!
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-12-17 o 19:10 |
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis U: 1.45 h sportu (BTW czy ktos mi moze wreszcie jasno powiedziec czy mozna cwiczyc na czczo czy nie???) Sniadanie tak zwane 100 g wiesniaka light z ananasem, 40 g quarka (smarowalny chudy twarog) + banan + slonecznik 2 lyzki+ garsc nerkowcow + 10 suszonych moreli + lyzka jogurtu nat Obiad strogonof (wolowina+pieczarki+cebul a usmazone na duzej ilosci oliwiy z o., koncentrat pomidorowy, smietana) - duuuuzo, kubek brazowego ugotowanego ryzu. babeczka jablkowa (250 kcal) z polewa custard (ok 100 kcal) Lunchu nie bylo, bo pozno jadlam sniadanie
|
|
|
#4376 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chylę czoła Cytat:
Cytat:
oczywiście po kolacji... wiesz ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
po orzeszkach, no bolał niestety, ale nie mogłam się powstrzymać![]() ![]() ![]() dobrze wiedzieć otych strączkowych - oby to była prawda jeszcze raz dziękuję, a jakbyś miała czas, możesz zerknąć?![]() Ś: płatki z mlekiem (znów miks ), duża bułka wieloziarnista: pół z masłem, serem żółtym, szynką, keczupem, sałatą i pomidorem, drugie pół z serkiem wiejskim, szynką i jajkiem (mam ostatnią strraszną ochotę)IIŚ: j. naturalny z musli morelowym mmmmm O: schab pieczony ze śliwką (w jakimś sosie), ziemniaczki, mizeria z koperkiem (ze śmietaną), wielka miska fasolki szparagowej z bułką tartą i masełkiem d: kit kat cappuccino P: kanapka jak na 2ś, duży lód w polewie czekoladowej ![]() dwa jabłkaK: pyyyszna bułka żytnia z masłem, jajecznica z dwóch jajek ze szczypiorkiem, pomidorem, serem żółtym i kawałkami szynki (nie za dużo jajek?)po; jabłko i piekłam z Mamą drożdżowy z serem i kruszonką, więc wpadł duuuuży kawałek (MUSIAŁAM spróbować i wyszedł b o s k i)!!
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza _ wiosenna, nawet nie będe kopiować, bardzo ładnie. Wcale nie za dużo jajek, zresztą skoro masz ochotę, to najwyraźniej jest w nich coś czego potrzebujesz. Jak zaspokoi organizm jakieś braki, a może po prostu bieżacą potrzebę to będziesz miałą ochotę na coś innego. Super obiad! i jaki smaczny! Morele suszone bardzo zdrowe, nie tylko smaczne i dobrze że zjadlaś bo mało pomarańczowych roślin zjadasz. Bardzo fajnie że masz juz takie naturalne smaki nie dotyczące węglowodanów (słodyczy, białego chleba, makaronu itp) i po prostu się nimi kierujesz. To naturalne i zdrowe, trzeba słuchać siebie, zdrowy organizm sam pokazuje czego chce i co jest dla niego najlepsze w danym momencie, do tego mamy właśnie ten mechanizm, "smak na coś konkretnego" Bardzo fajnie!
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2008-12-17 o 19:51 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
U
sn: płatki JustFit z muesli biedronkowym, mlekiem 1,5% banan 2 wafelki z czekolada (ok75kcal) 2sn: grahamka posmarowana serkiem chrzanowym, z polędwicą, serem żółtym, sałata, pomidorem herbata zielona ob: 2 kawałki polędwiczki w sosie cebulowo-sojowym makaron pełnoziarnisty i duża pieczarka z tymże sosem brokuł i kalafior gotowane na parze wafelek (jak te ze śn) ko: wiejski lekki z łyżeczką miodu, garść nerkowca |
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I moje 2 U: weczorajsze dietkowe po jakimś wirusisku :- kawałek bagietki z masłem i dżemem - banan - ok szklanki jogurtu truskawkowego + 2 takie jakby rurki z ciasta chyba półfrancuskiego. Nie wiem jak to się nazywa , jabłko obrane- klopsiki drobiowe z sosem koperkowym, białym ryżem, marchewką z wody - jabłko, pół paczki wafli ryżowych z solą morską dziś U: śniadanie: jajecznica z 2 jaj, duża porcja sałatki warzywnej (warzywa z rosołu, jaja ,groszek, ogórek kiszony, jabłko majonez), kawałek bagetki z masłem i pomidorem. 2 śniadanie: kilka małych rolmopsów sledziowych z wiśnią (pycha!), 2 kawałki chleba z dynią, gruszka, 2 czekoladki z wiśnią w likierze pomarańcza obiad: klopsiki drobiowe z sosem koperkowym, makaron, groszek zielony gotowany, sok pomarańczowy - chleb żytni z masłem i kiełbasą cielęco-wieprzową 2 kromki, jabłko - muffinka makowa, kieliszek nalewki malinowej, gruszka
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

,dwie mandarynki,gruszka,cztery figi,kawa z mlekiem

chylę czoła
po orzeszkach, no bolał niestety, ale nie mogłam się powstrzymać