|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Konto usunięte
|
Kropko, chyba od razu się wstrzeliłam. Tym bardziej, że dostałam te dzieciaki, gdy miały po 7 lat, takie ufne maluchy
![]() Co do maniactw pijacko-żywieniowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15283000]Kropko, chyba od razu się wstrzeliłam. Tym bardziej, że dostałam te dzieciaki, gdy miały po 7 lat, takie ufne maluchy
![]() Tzn. masz predyspozycje. To dobrze. ![]() Dużo radości z tej pracy Ci życzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Hej! Tu mama majowo-czerwcowa 2009
![]() ![]() ![]() ![]() JaGaaaa, doskonale Cię rozumiem i rozumiem też Kropkę ![]() ![]() ![]() Ale te 2 miesiące, kiedy budziła się niby tylko 2-3 razy to były masakryczne dla mnie ![]() ![]() JaGaaa, ja też jak myję włosy to mam dziecko ze sobą ![]() ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę takim osobom jak Kropka, które umieją tak zajmować się dzieckim ![]() Co do karmienia piersią i wiszenia cały dzień na cycu, to ja mam w domu wagę dla niemowląt. Ważę przed karmieniem i po cycu i widzę ile zjadła. Jak np. zjadła tylko 30 ml (a powinna np. 120 ml) to dorabiałam jej mleka, dokarmiłam butlą i miałam spokój na jakieś 3 godz. ![]() Ale to co Kropka napisała, że 3 letnie dziecko wciąż na cycu, to zdecydowanie coś nie halo ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-11-14 o 21:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Raczkowanie
|
Widzę,że ten wątek jest zdominowany przez niejaką kropkę i jej "wielbicielki..".Jak się sama przekonałam to nie jest wątek dla wszystkich mam majowo-czerwcowych ale jedynie tych zaakceptowanych przez niejaką kropkę ,która lubi postawić tę przysłowiową kropkę nad ,,i".. i jak sama napisała wczoraj w jakimś poście nie lubi byc miła dla osób,korych nie lubi i tak też postępuje.
Polecam link do wątku,który tylko potwierdza jak bardzo konfliktowa,złośliwa,niet olerancyjna,zadziorna i nerwowa potrafi być kropka. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post14967616 Zainteresowanym polecam powyższą lekturę.. a kropce herbatke z melisy,żeby nie obgryzała paznokci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Zieelonooka Czas edycji: 2009-11-14 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
Ja powoli znikam dziewczynki... Idę zobaczyć, co jest w tv i przytulić się do TŻ
![]() Dobrej nocki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Seona - ja też rozumiem panikę mamy.
![]() Ale np. nie rozumiem karmienia do szkoły podstawowej albo tego, że należy wpaść w lament, bo dziecko nie śpi. Dlaczego matce przeszkadza, że dziecko w dzień mało śpi? ![]() ![]() Albo dlaczego mama nie może iść siku, gdy jest z nim w domu sama? ![]() A tak z innej beczki - co się dzieje w nocy? Mama nie śpi, czuwa całą noc? Co do karmienia - to podzielam akurat Twoje podejście. Jeśli mały jest głodny, uważam że lepiej dokarmić, niż męczyć dziecko i siebie godzinami, czy nosić go cały dzień przy cycu. Ale tu to się nawet boję odezwać, bo teraz jest taki nacisk na karmienie piersią, że strach buzię otworzyć. ![]() /Kiedyś na innym wątku napisałam, że nasze pokolenia piły byle jakie mleko w proszku i jakoś żyjemy, więc panika niepotrzebna, zwłaszcza że dziś mleka są dobre i można naprawdę kupić wartościowy produkt. A że wcześniej pisałam o tetrze, to jakaś panna przyczepiła się do mnie, że jestem niekonsekwentna, bo jeśli zamierzam wydawać kasę na drogie mleko w proszku to muszę! też logicznie (jej zdaniem) wydawać kasę na pampersy, bo inaczej to bez sensu. ![]() Może ja myślę inaczej, bo miałam spokojnego malucha w domu. Młody nie darł się bez przyczyny, nie nosiliśmy go ciągle. Nie jadł też z piersi, więc odpadał problem braku pokarmu i głodnego brzuszka. Jeśli nie mógł zasnąć i marudził, wystarczyło włączyć muzę i z młodym na rękach chwilę potańcować - dziecko odjeżdżało. ![]() Gdy był większy wszystko robił z nami, siedział na meblach gdy robiłam kanapki, albo na podłodze gdy obierałam ziemniaki i "pomagał". Gdy odkurzałam, jeździł mi na odkurzaczu. ![]() Gdy już siedział, nie miałam dylematu co z nim zrobić gdy szłam się kąpać, a rodzice byli w pracy na II zmianie, bo brałam młodego ze sobą i kąpaliśmy się razem, siedział mi na kolanach po prostu. ![]() ![]() No i pewnie też stąd moje podejście, że ja nie mogę dziecka nosić na rękach godzinami, moje nadgarstki nie mają takiej opcji. ![]() Co nie zmienia faktu, że jest to moje i tylko moje zdanie i nikt nie musi mi przytakiwać. ![]() ![]() ![]() Ps. Jak ten czas zasuwa. Dopiero co robiłaś test. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() I wszystkim pozostałym też dobranoc. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-14 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Naprawdę podziwiam takie dzieci, które leżą sobie, nie płaczą, nie trzeba ich nosić, wystarczy włączyć karuzelę i spokój. A w nocy mamy śpią, gdy dziecko śpi ![]() ![]() Naprawdę zazdroszczę, że Twój Brat był takim grzecznym dzieckiem i umiałaś nim się tak zajmować i na wszystko miałaś czas. Bardzo mi się podoba co napisała JaGaaa: Cytat:
Dla mnie ciągłe przewijanie, przebieranie, karmienie, bekanie, ulewanie, przewijanie, przebieranie, karmienie i bekanie i tak w kółko jest tak męczące że mimo, że nic innego nie robię cały dzień to jestem śpiąca i zmęczona ![]() ![]() Każde dziecko jest inne, tak jak napisała Zielonooka. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
Oglądałam ostatnio program o kobiecie,która miała sześcioro dzieci i do tego urodziła ośmioraczki
![]() Program trwał godzinę,zmęczyłam się samym oglądaniem ![]() ![]() ![]() szajajaba podziwiam i życzę wszystkiego naj ![]() W mojej rodzinie jest dwójka chorych dzieci,są kochane ![]() Jestem tutaj na forum od niedawna i nie mogę zrozumieć dlaczego niektóre osoby atakują kropkę ![]() Każdy ma prawo do swoich przekonań,a przecież kropka nic nikomu nie narzuca,a nawet nie próbuje przekonywać do swoich racji... ![]() Zieelonooka z przyjemnością Cię żegnam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | ||
Zakorzenienie
|
baaaardzo dziękuję
![]() tak się składa, że mam to cudo (prezent od teściowej). nie korzystam codziennie, ale nie ukrywam, że gdy mam ochotę na placki ziemniaczane, wrzucam składniki i po 30 sekundach mam gotową masę do smażenia, bez tracenia czasu na tarkę. świetnie wyrabia też ciasto na pierogi. ![]() myślę, że sprawdzi się przy dziecku - zupki, soczki - zdrowe, naturalne i gotowe w chwilę. właśnie czekam na książkę do tej maszynki, z przepisami dla maluszków. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15283000]Co do maniactw pijacko-żywieniowych ![]() taaaak, mandarynki ![]() Szaja - boski ten stolik ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czuję się natomiast urażona Twoimi słowami, wrzucona do worka z etykietką "niski poziom" i "głupota", choć w tym sporze właściwie nie zabierałam zdania. [...] tu chciałam coś jeszcze dodać, ale się powstrzymałam. i niech tak zostanie. co do zajmowania się dzieckiem cały czas - mam taki plan, że dziecko od początku będzie miało swój pokój, swoje łóżeczko itp. pokój dziecka będzie zlokalizowany na górze, nasza sypialnia też, ale już kuchnię mam na dole. nie wyobrażam sobie styuacji, że nie schodzę w ogóle na dół, bo nie zostawię dziecka ani na chwilę samego. w mojej sytuacji najlepszym rozwiązaniem będzie elektroniczna niania, którą wszędzie ze sobą zabiorę, będę mogła "podsłuchiwać" dzidka ![]() pewnie, że to wszystko teoria, dobry plan, a rzeczywistość może być zupełnie inna. ale to wszystko dopiero się okaże ![]() pewnie żadna z nas nie będzie się kurczowo trzymać rad wyczytanych w poradnikach czy gazetkach, ale ja chciałabym ustawić rozkład dnia dziecka wg. "Zaklinaczki dzieci". możecie się śmiać. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Konto usunięte
|
Margo, czy wy piszecie o robocie kuchennym czy o jakimś innym cudzie?
![]() ![]() Mnie nieco martwi, że dziecię nie będzie miało teraz swojego pokoju. Mamy 50m2, ale to jest pokój, kuchnia, łazienka i przedpokój. Ale w perspektywie mamy przeniesienie się do 2pokojowego mieszkania, więc może przed jesienią/zimą się uda? W ogóle to taka głupia, przykra w sumie sprawa, ponieważ czekamy na mieszkanie, w którym obecnie mieszka taka starowinka. I broń Boże nie życzymy jej śmierci! Po prostu owa pani jest naprawdę wiekowa, ponad 80lat, i niestety - to jest mieszkanie, w którym są piece, trzeba palić, mieć węgiel (co z tego, że 1 piętro), trzeba mieć siły na to. Druga rzecz - pani ma silne oznaki demencji starczej, i o ile z jednej strony żal mi jej, tak po ludzku, to z drugiej - boję się, że kiedyś narobi problemów (albo nam - to kamienica mojej mamy, albo sobie) - podpali coś (ciągle grzebie w wylocie kominowym, takim wewnętrznym), zaleje mieszkanie, przewróci się w nim i nikt nie będzie o tym wiedział (bardzo niechętnie otwiera komukolwiek). Do tego niedowidzi, zaczyna mylić ludzi, nie poznawać ich... Ogólnie sytuacja jest smutna. Tym bardziej, że ta pani ma i córkę, i wnuczkę, które traktują ją jak śmiecia ![]() ![]() I tak co jakiś czas moja mama rozmawia z tym babszytelm (córką), może wreszcie ta córka zrobi coś konkretnego, albo mamę do siebie weźmie, albo faktycznie do domu opieki. Z jednej strony ta sąsiadka chce być samodzielna, w chwilach, gdy jest całkowicie przytomna, z drugiej - nie jest w stanie funkcjonować. Ot, taka sytuacja patowa teraz... A co do dziecka jeszcze - tak sobie myślę, że łóżeczko postawimy w kuchni na razie po prostu, by dziecię przyzwyczajać do spania nie przy nas. Drzwi mamy na przestrzał, nawet leżąc w łóżku mogę spokojnie widzieć, co się dzieje. I też będę starała się dziecku dać rozkład dnia, bo to naprawdę dla dziecka jest po pierwsze szalenie uspokajające, po drugie - dzieci muszą mieć poczucie stałości. Wiadomo, że jeśli wyjdziemy z potomką do rodziców męża na przykład, i zamiast na 19 do kąpieli wrócimy na 20 - świat się też nie zawali ![]() A coś fajnego znalazłam właśnie dla dzieciaka: http://www.allegro.pl/item805986553_...ia_krakow.html A wiecie, co wymyśliłam? Tylko muszę jakiś fajny pojemnik znaleźć, może kupię taką piracką skrzynię skarbów: http://www.allegro.pl/item804807317_...zy_curver.html Albo coś takiego, ale mniejszego rzecz jasna: http://www.allegro.pl/item808966146_..._l_krakow.html I tak myślę, że może od 2-3 miesiąca życia codziennie o mniej więcej jednej porze, np. rano - będę z potomką otwierała ten pojemnik, a w nim... codziennie będzie inna niespodzianka ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2009-11-15 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
Szaja - to jest taki roboto-garnek, który miksuje, mieli, wyrabia ciasto i można też w nim gotować na parze.
np wrzucam kostki czekolady, rozdrabniam je, do tego wlewam mleko, nastawiam temperaturę i czas. za chwilę gorąca czekolada gotowa ![]() można w tym robić surówki, napoje, desery, zupy, drugie dania, drinki... mniej i bardziej wyszukane potrawy. są do tego specjalne książki z przepisami, gdzie pokazują kolejność dodawania składników, czas miksowania, ilość obrotów w skali 1-10 (10 mieli na pył - np kawę można zmielić) i temperaturę. wychodzi zdrowe jedzonko, a jego przygotowanie zajmuje mniej czasu niż tradycyjne gotowanie. mnie - początkującej gospodyni - naprawdę ułatwia życie ![]() nie wiem czy mi wolno tu wstawić link do producenta albo chociaż do allegro. mogę? ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15288979] A coś fajnego znalazłam właśnie dla dzieciaka: http://www.allegro.pl/item805986553_...ia_krakow.html A wiecie, co wymyśliłam? Tylko muszę jakiś fajny pojemnik znaleźć, może kupię taką piracką skrzynię skarbów: http://www.allegro.pl/item804807317_...zy_curver.html Albo coś takiego, ale mniejszego rzecz jasna: http://www.allegro.pl/item808966146_..._l_krakow.html I tak myślę, że może od 2-3 miesiąca życia codziennie o mniej więcej jednej porze, np. rano - będę z potomką otwierała ten pojemnik, a w nim... codziennie będzie inna niespodzianka ![]() ![]() ![]() ![]() fajny ten osiołek ![]() ![]() takie pojemniki zdarzają się w biedronce, a na pewno widziałam piracką skrzynię w jakimś markecie typu real. ponoć zdrowe dziecko się wszystkim zabawi. Twój pomysł jest bardzo fajny i wcale nie oznacza zawodowego zboczenia. a może jednak oznacza, skoro i mnie się podoba? przecież ja też pedagog ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Konto usunięte
|
No my mamy mikser, który również różne dziwne rzeczy z jedzeniem wyczynia :d Teraz mogę robić placki ziemniaczane dla pułku wojska
![]() Margo, tak, ja np. takie skrzynie pirackie również maleńkie widziałam w Kauflandzie, za kilkanaście zł. I wiesz co? Też zawodowo zboczona jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15289315]No my mamy mikser, który również różne dziwne rzeczy z jedzeniem wyczynia :d Teraz mogę robić placki ziemniaczane dla pułku wojska
![]() Margo, tak, ja np. takie skrzynie pirackie również maleńkie widziałam w Kauflandzie, za kilkanaście zł. I wiesz co? Też zawodowo zboczona jesteś ![]() wiesz co? bardzo możliwe. a na pewno jestem uczulona na hasło "dzieci nauczycieli są najgorsze". jakoś tak sobie postawiłam za cel, żeby temu zaprzeczyć ![]() ![]() pewnie, że poślizg w rozkładzie dnia może nastąpić, bo się gdzieś wyjeżdża itp. ale jeśli ktoś do mnie przychodzi - będzie miał jasno określone godziny wizyt. później nie - bo się kąpiemy i zasypiamy i to jest nasz czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że zostałyście moimi Sanczo Pansa.
![]() ![]() Jak to się ludziom mocno nudzi... niesamowite. Siedzieć godzinami na czyimś profilu i przeglądać czyjeś wiadomości, posty, kontakty... Szok. ![]() ![]() ![]() Chyba podzielę swoją obecność na tym wątku przez 10, wyjdzie na zdrowie i mnie i Wam. ![]() |_______________ Macie może dziewczyny coś takiego? http://www.allegro.pl/item807472384_..._a_geddes.html Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-15 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Konto usunięte
|
Te, Kropka, dam ci młotek - stuknij się w główkę odpowiednio
![]() A co do pamiętnika - mam, ale nie ten. Niestety nie jestem systematyczna w prowadzeniu takich rzeczy :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15291784]Te, Kropka, dam ci młotek - stuknij się w główkę odpowiednio
![]() A co do pamiętnika - mam, ale nie ten. Niestety nie jestem systematyczna w prowadzeniu takich rzeczy :P[/QUOTE] ![]() A jaki, jaki? Ja chcem takie coś, ale nie wiem dokładnie jakie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Konto usunięte
|
A taki:
http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-n...azka,2757756,p Dostałam od koleżanki z pracy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15291868]A taki:
http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-n...azka,2757756,p Dostałam od koleżanki z pracy ![]() ![]() ![]() Wow. A to jest faktycznie dziennik?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Konto usunięte
|
Tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15292092]Tak
![]() Coś w tym stylu bym chciała, żeby było miejsce na fotki z USG, na nasze zdjęcie 2 + brzuch. ![]() Chyba się przejadę do Empiku obadać co tam mają. Dzięki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I niech mnie tu nikt nie mówi, że mleko matki najzdrowsze, bo to wiem ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15288979] I też będę starała się dziecku dać rozkład dnia, bo to naprawdę dla dziecka jest po pierwsze szalenie uspokajające, po drugie - dzieci muszą mieć poczucie stałości. Wiadomo, że jeśli wyjdziemy z potomką do rodziców męża na przykład, i zamiast na 19 do kąpieli wrócimy na 20 - świat się też nie zawali ![]() A coś fajnego znalazłam właśnie dla dzieciaka: http://www.allegro.pl/item805986553_...ia_krakow.html A wiecie, co wymyśliłam? Tylko muszę jakiś fajny pojemnik znaleźć, może kupię taką piracką skrzynię skarbów: I tak myślę, że może od 2-3 miesiąca życia codziennie o mniej więcej jednej porze, np. rano - będę z potomką otwierała ten pojemnik, a w nim... codziennie będzie inna niespodzianka ![]() ![]() ![]() ![]() Rytm dnia jest ważny. Ja nie lubiłam nigdzie wyjeżdżać, bo wszystko mi się burzyło, a właściwie Łukaszowi. Męczył się on i ja. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15291784]Te, Kropka, dam ci młotek - stuknij się w główkę odpowiednio ![]() [/QUOTE] Pomogę Ci go wybrać ![]() Od rana muli mnie głowa.
![]() |
#4374 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie...
kopę lat mnie nie było i przyznam się szczerze, że to z totalnego lenistwa...zwyczajnie olałam na kilka tygodni kompa i bazowałam na TV i w kuchni...wcale o Was nie zapomniałam, cały czas myślami byłam przy Was, zaraz po Dzidzi ![]() ![]() ![]() ![]()
#4375 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15291868]A taki: http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-n...azka,2757756,p Dostałam od koleżanki z pracy ![]() ![]() ![]() Fajnie wygląda, ale w moim empiku nie było takiej. A tą książkę znacie? Mi kuzynka bardzo poleca, ma mi pożyczyć swoją, tylko nie może dotrzeć na pocztę - ma małe dziecko (to tak a'propos naszej ostatniej dyskusji ![]() Cytat:
Ja własnie zaliczyłam męczącą wyprawę do Leroy Merlin, zauważyłam, ze znacznie szybciej się męczę ostatnio. Brak formy, czy dzidek mnie tak wykańcza? ![]() Dziewczynki, teraz ja bardzo proszę o kciuki - jutro o 11 mam wizytę u ginki i usg genetyczne. Oczywiście lekki stresik jest... Biorę TŻ ze sobą, niech się też podenerwuje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Konto usunięte
|
Trzymam trzymam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Dania - kciuki masz już od teraz
![]() też jutro idę, ale na zwykłą wizytę. niestety sama. małż ma jutro dzienny dyżur. jak wspominałam, że dzieci nauczycieli najgorsze, to aż za głowę się łapię, jakie to nasze będzie po dwójce pedagogów. Szaja - gdy czytałam o Twojej pracy, zaangażowaniu w nią itp. to jakbym o moim małżu czytała. tyle, że on resocjalizuje nieletnich uzależnionych ![]() wczoraj się mocno zestresowałam pewnym zdarzeniem, na które z racji nieobecności w domu, nie mogliśmy mieć wpływu (pewna awaria wywołana innymi pracami) i oczywiście mogliśmy do teraz gdybać, co się stało i jakie będą konsekwencje (oczywiście małż od razu najczarniejszy scenariusz roztoczył). ale na szczęście godzinę temu tata zadzwonił (główny sprawca awarii zresztą ![]() kamień z serca normalnie ![]() za to dziś, siedzę sobie na kibelku u teściów, przekonana, że drzwi są zamknięte, a tu mi teściu włazi ![]() ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-11-15 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15294040]Trzymam trzymam
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Twój małż też ma ciężki kaliber w pracy - podziwiam ![]() Dobrze, że awaria opanowana, czyżby coś z prądem? U mnie ostatnio były debaty, czy na pewno mamy wystarczająco kabli doprowadzone do kuchni - jeśli nie, to też trzeba pruć ściany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to mówią,uderz w stół a nożyce się odezwą. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Konto usunięte
|
Te, mało ci było jednego karniaka? Musisz dalej robić zamęt? Chyba znów ZP poleci
![]() A mnie teraz napadło na kukurydzę puszkową i wcinam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.