Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-20, 09:18   #4351
meakeangel
Rozeznanie

GG do meakeangel
Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez avOniasta Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Avonowym maniaczkom
Dziewczyny polećcie mi jakieś ładne perfumy męskie.. z tego co wiem to Full Speed się dobrze sprzedaje,ale one odpadają. Moja ciocia chce kupić dla 25letniego syna. Chce wydać tak nawet ze 100zł
Oglądała te ' Christian Lacroix Noir'. Są warte swojej ceny 119zł? A co z 'Tomorrow' dla niego albo z 'Unscripted' ? Pomocy nie mam próbek,a pachnących stron nie widzę..

ja serdecznie polecam jeden i drugi o którym pisałaś, oba są bardzo męskie, ale nie dla starszych Panów, (dla których podoba i się strasznie Signature) ewentualnie mogę jeszcze dodać BLUE też jst śliczny,

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez drotek Pokaż wiadomość
mam pytanie bo tu czytałam,że jak masz reklamacje to dzwonisz do Avonu i oni przysyłają kuriera,czy to w każdym przypadku można tak zrobić??mam reklamacje na 2 produkty puder i tusz tusz uczula a puder nie pasuje klientece czy w takim przypadku tez mogę zadzwonić i poprosić o kuriera i czy jest to odpłatne?

skoro masz reklamację, to musisz wysłać produkty do nich poczta przesyłką z zadeklarowaną wartością(chociaz u mnie Panie na poczcie wysylaja tylko priorytetem, sma tak wysylalam i nie bylo problemu)

musisz miec formularz przesyłki zwrotnej jest on bezpłatny w strefie znajdziesz jego numer, wypełnić go zwrot na pewno bedzie przyjęty jeżeli klientka nie zużyła więcej niż 20%pudru .
Oni rozpatrują to i w zależności od tego co zaznaczysz na formluarzu bedzie taki efekt(ja np zaznaczylam ostatnio korekte salda o dana kwote i po 4 dniach juz wszystko bylo zalatwione)
Stary 2009-12-20, 09:25   #4352
drotek
Raczkowanie

GG do drotek

Cytat:
Napisane przez nocandy Pokaż wiadomość
Zdecydowanie się z wami zgadzam

Kiedyś piasłam do Avon mail-a w tej sprawie, odpisali mi mniej więcej tyle, że sprzedaż na allego jest sprzeczna z regulaminem i robią co mogą, żebym zapobiec takim działaniom... tylko coś słabo im to wychodzi...
tylko co mogą zrobic no może coś u siebie bo nie sądze zeby allegro poszło na to by stracić tylu klientów a w danem osobowe osób zakładających konta też raczej nie da wejść i nie sądze zeby byli w stnie sprawdzać każdego pracownika-bo to chyba faktycznie tylko ich stać na to by wystawiać produkty o tak zaniżonej cenie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez meakeangel Pokaż wiadomość

skoro masz reklamację, to musisz wysłać produkty do nich poczta przesyłką z zadeklarowaną wartością(chociaz u mnie Panie na poczcie wysylaja tylko priorytetem, sma tak wysylalam i nie bylo problemu)

musisz miec formularz przesyłki zwrotnej jest on bezpłatny w strefie znajdziesz jego numer, wypełnić go zwrot na pewno bedzie przyjęty jeżeli klientka nie zużyła więcej niż 20%pudru .
Oni rozpatrują to i w zależności od tego co zaznaczysz na formluarzu bedzie taki efekt(ja np zaznaczylam ostatnio korekte salda o dana kwote i po 4 dniach juz wszystko bylo zalatwione)
Wielkie dzięki

Edytowane przez drotek
Czas edycji: 2009-12-20 o 09:23
drotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 09:30   #4353
monic84
Rozeznanie

ja nie mam zadnego kontaktu z liderka ;/
jak sie zapisywalam, to obiecywala darmowe probki i kosmetyki ale do tej pory cisza.

ale sie tmy nie przejmuje..

czy wiecie cos na temat brakow z katalogu 1?

klientka zamowila multi roz do policzkow i pedzel do twarzy ze str 142. ze stron z wyprzedazami i bardzo zalezy jej na tych rzeczach.

uzywal ktos toniku do ciala z solutions?
kiedys uzywalam wyszczuplajacego kremu anycellulitowego, efekt bylo widac ale zapach mnie dobilal, czulam go wszedzie.
czy tronik ma taki sam zapach?
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 09:55   #4354
aqqA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 8mmadziaa8 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ten krem Solutions zimowy na dzień to hmmm dziwna odpowiedź, ja wczoraj analizowałam skład tego kremiku bo też go kupiłam i słabo się na tym znam, ale filtry są na pierwszym miejscu w składzie, czyli jest to głównie krem chroniący przed słońcem.
Nic już nie rozumię
Ja też sprawdziłam, że filtry są (jak dobrze, że mamy słownik składów kosmetycznych) Widocznie pracownicy są niedoinformowani. Co w sumie często widać po odpowiedziach na nasze maile.

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:01   #4355
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monic84 Pokaż wiadomość
kiedys uzywalam wyszczuplajacego kremu anycellulitowego, efekt bylo widac ale zapach mnie dobilal, czulam go wszedzie.
Ja używałam tego toniku, używam i jestem zadowolona. Zapach mi nie przeszkadza ( nie czuję go- przynajmniej mój nos nie czuje- nie próbowałam kremu z tej serii więc nie mam porównania). Fajnie ujedrnia ciało,napina, a to duży plus! Spryskuję nim ciało z dużej odległości, więc nie pozostawia na ciele żadnej powłoki, nie klei się, nie trzeba tego toniku rozsmarowywać. Ogólnie jest ok. Jak mi się skończy to napewno jeszcze go kupię.
Stary 2009-12-20, 10:10   #4356
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
jestem za ! Bo osoby które sprzedają na allegro to osoby które kradną z fabryki i przy pakowaniu, nie twierdze że wszyscy, ale większość .
No wiecie, zawsze tak jest, że w tych firmach kosmetycznych kradną ludzie produkty. Ale z tego co wiem (znajoma pracująca w Garwolinie), tam wszyscy pracownicy maja upust na produkty 45% i więcej. Więc nic dziwnego, że te produkty sprzedawane na allegro są za grosze.
Z resztą w Garwolinie nie ma wielu osób, które używają kosmetyki AVONowe. Nie pytajcie dlaczego
zabcia87stw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:15   #4357
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Sama sprawdziłam z ciekawości jakie są ceny na allegro , dobrze że moje klientki tego nie widzą , sprzedaż spadła by na pewno ;/
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:16   #4358
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez jbasia Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomóżcie.... jestem od niedawna konsultantka wiec nie mam jeszcze takiego rozeznania w produktach AVON. Potrzebuję czegokolwiek do demakijażu, przewertowałam katalog i ciężko jest znaleźć coś co by się nadawało...
w kat 01 produkty do demakijarzu sa na str 143 poz 6 i 7 bardzo fajne u mnie klientki zamawiaja regularnie pozdro
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:25   #4359
monic84
Rozeznanie

83evelinka
dzieki za informacje na temat toniku

chyba sie skusze za niego, tym bardziej ze cena przystepna

ps cena z diamentowej oferty ma jeszcze jakis upust?
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 10:32   #4360
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
83evelinka
dzieki za informacje na temat toniku

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
ps cena z diamentowej oferty ma jeszcze jakis upust?
o ile dobrze zrozumiałam, to opust masz taki jaki sobie wypracujesz... czyki tak normalnie, jak z innymi kosmetykami.
Stary 2009-12-20, 11:07   #4361
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabcia87stw Pokaż wiadomość
No wiecie, zawsze tak jest, że w tych firmach kosmetycznych kradną ludzie produkty. Ale z tego co wiem (znajoma pracująca w Garwolinie), tam wszyscy pracownicy maja upust na produkty 45% i więcej. Więc nic dziwnego, że te produkty sprzedawane na allegro są za grosze.
Z resztą w Garwolinie nie ma wielu osób, które używają kosmetyki AVONowe. Nie pytajcie dlaczego
a jednak zapytam? Zaciekawiłaś mnie .
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 11:20   #4362
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ewlyn, ja też (niestety) mam tylko starą wersję tego chestnut. Jak dla mnie to taki sraczkowaty brąz. Chociaż mozna się tam i dopatrzeć starego, rudego złota.

Jeśli ma ktoś nową wersję Chestnut bardzo proszę o opinię

Cytat:
dziewczyny, pomóżcie.... jestem od niedawna konsultantka wiec nie mam jeszcze takiego rozeznania w produktach AVON. Potrzebuję czegokolwiek do demakijażu, przewertowałam katalog i ciężko jest znaleźć coś co by się nadawało...
Jest płyn do demakijażu w K17 bez promocji, ale w K1 już za 9 zł chyba. To trakie mleczko, bardzo fajne Używam ja i klientki zamawiaja.
Jest też dwufazowy płyn. Też fajny, chociaz on jakoz żadko się pojawia.
Oba w K1 na stronie 143 za magiczną cenę 8,9

Cytat:

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
Ja używałam tego toniku, używam i jestem zadowolona. Zapach mi nie przeszkadza ( nie czuję go- przynajmniej mój nos nie czuje- nie próbowałam kremu z tej serii więc nie mam porównania). Fajnie ujedrnia ciało,napina, a to duży plus! Spryskuję nim ciało z dużej odległości, więc nie pozostawia na ciele żadnej powłoki, nie klei się, nie trzeba tego toniku rozsmarowywać. Ogólnie jest ok. Jak mi się skończy to napewno jeszcze go kupię.
Też używałam kiedyś i teraz mam buteleczką. Jak z efektami nie wiem, bo nie chce mi sie go regularnie używac
Ja spryskuję i rozsmarowuję dodatkowo. Szybko się wchłania i nie śmierdzi
Stary 2009-12-20, 11:21   #4363
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a jednak zapytam? Zaciekawiłaś mnie .
Hehehe Krótko - bo widzą jak to się robi. Najbardziej podobała mi się opowieść o tym, co robią z balsamem (czy też kremem), który niechcący wyleje im się z mieszalnicy. Żeby się nie zmarnował, zasysają go takim śmiesznym odkurzaczem...
Ja na to w ogóle nie zwracam uwagi.. A żele senses używają tylko do mycia podłóg. Ja na to w ogóle nie zwracam uwagi.. Bo wiem, że w każdej firmie dzieją się takie i inne rzeczy. Chociaż chciałabym osobiście zobaczyć jak wygląda fabryka mogliby zrobić wycieczki hehe
Stary 2009-12-20, 11:34   #4364
Dziewczyna822
Raczkowanie

Cytat:
Hehehe Krótko - bo widzą jak to się robi. Najbardziej podobała mi się opowieść o tym, co robią z balsamem (czy też kremem), który niechcący wyleje im się z mieszalnicy. Żeby się nie zmarnował, zasysają go takim śmiesznym odkurzaczem...
Ja na to w ogóle nie zwracam uwagi.. A żele senses używają tylko do mycia podłóg. Ja na to w ogóle nie zwracam uwagi.. Bo wiem, że w każdej firmie dzieją się takie i inne rzeczy. Chociaż chciałabym osobiście zobaczyć jak wygląda fabryka mogliby zrobić wycieczki hehe

dobrze ze to tylko fabryka z kosmetykami, ja slyszalam co sie dzieje np tam gdzie produkuja jogurty albo co jemy w restaracjach ogolnie mysle ze wszedzie sie dzieja takie rzeczy i kazdy kto pracuje gdzies tam zwykle nie uzywa tego co produkuje. Chociaz ja akurat pracuje w firmie produkujacej chemie gospodarcza i uzywam naszych produktow
Dziewczyna822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 11:43   #4365
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam ostatnio na spotkaniu świątecznym ( jestem z zachodniopomorskiego okręg 507) Pani która je prowadziła mówiła że była w fabryce, więc kobietki zażartowały że można by zrobić wycieczkę, a Pani przyjęła to z entuzjazmem, i oświadczyła że przedyskutuje to z kimś tam bo to nie jest zly pomysł,.więc może są wycieczki?

Ja też nie przywiązuje do tego zbytnio wagi, zdecydowanie większą wagę przywiązuje do tego co jem ;/
Oliwka 21.07.2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 11:50   #4366
emza
Rozeznanie

a moze ktoras wizazanka napisze jakis dobry komunikat na temat allegro i poprzesyla nam, a w tedy wszystkie razem hurtem wyslemy ze strefy?
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 12:05   #4367
zabcia87stw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
a moze ktoras wizazanka napisze jakis dobry komunikat na temat allegro i poprzesyla nam, a w tedy wszystkie razem hurtem wyslemy ze strefy?
Nie wierzę żeby to coś dało....
Stary 2009-12-20, 12:21   #4368
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Jestem jak najbardziej za!
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 12:45   #4369
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
jestem za!

Cytat:
Nie wierzę żeby to coś dało....
nawet jak nie da, niech wiedzą co myślimy
Oliwka 21.07.2016
Stary 2009-12-20, 14:57   #4370
sheryl
szeryfcio

Też uważam, że to nic nie da. Już tyle razy dziewczyny pisały do nich, a oni: dziękujemy za uwagi, postaramy się...itd...blabla...
Oni dobrze wiedzą co o tym myślimy, ale albo nie chcą albo nie są wstanie sobie z tym poradzić.
Stary 2009-12-20, 15:15   #4371
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość

Jest płyn do demakijażu w K17 bez promocji, ale w K1 już za 9 zł chyba. To trakie mleczko, bardzo fajne Używam ja i klientki zamawiaja.
Jest też dwufazowy płyn. Też fajny, chociaz on jakoz żadko się pojawia.
Oba w K1 na stronie 143 za magiczną cenę 8,9
na jakiej stronie jest ten płyn do demakijazu w kat. 17??
Stary 2009-12-20, 15:18   #4372
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
na jakiej stronie jest ten płyn do demakijazu w kat. 17??
96
Stary 2009-12-20, 15:20   #4373
crescent
Zakorzenienie

ja wczoraj wyslalam ( jak pisalam ) cos takiego:

Chcialabym znac stanowisko Avonu w sprawie sprzedawania produktow firmy na Allegro po bardzo dumpingowych cenach.
Ostatnio klienta poinformowala mnie, ze kupuje na allegro bo jest taniej niz w katalogu.
Uwazam ze bagatelizowanie tej sprawy jest dzialaniem na szkode konsultantek.

crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 15:31   #4374
avOniasta
Raczkowanie

Napisane przez drotek
mam pytanie bo tu czytałam,że jak masz reklamacje to dzwonisz do Avonu i oni przysyłają kuriera,czy to w każdym przypadku można tak zrobić??mam reklamacje na 2 produkty puder i tusz tusz uczula a puder nie pasuje klientece czy w takim przypadku tez mogę zadzwonić i poprosić o kuriera i czy jest to odpłatne?

A ja ostatnio byłam mile zaskoczona. Jestem konsultantką od niedawna i reklamowałam perfumy. Nie musiałam ich odsyłać . Klientka ich nie przyjęła bo były sporo wylane i pudełko zmiękło.. szyjka była troche ubita,ale dało się ich używać. Zadzwoniłam na numer do Wa-wy i miła Pani poinformowała je ,ze w następnej paszce doślą nowe perfumy a te 'złe' mogę wyrzucić skoro nie są do użytku. Dałam je bratu
Wiadomo jak wysyłasz priorytetem to juz jakieś grosze dopłacasz.. najlepiej zadzwoń i się dowiedz co ci poradzą

Dziewczyny dzięki za opinie o perfumach męskich
Chociaż właśnie Blue i Full Speed odpadają ,chociaż mi też się podobają. Ale ciocia szuka drogich czyli mogę polecić jej Christian Lacroix Noir ?
avOniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 15:34   #4375
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avOniasta Pokaż wiadomość
N
Dziewczyny dzięki za opinie o perfumach męskich
Chociaż właśnie Blue i Full Speed odpadają ,chociaż mi też się podobają. Ale ciocia szuka drogich czyli mogę polecić jej Christian Lacroix Noir ?
[/COLOR]
Jak najbardziej
Kupiłam je mojemu TŻ pod choinkę. Mam tylko nadzieję, że jemu sie tak jak mi spodobają.
Wg mnie są b. fajne jak na Avon
Stary 2009-12-20, 15:38   #4376
avOniasta
Raczkowanie

Ewlyn
avOniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 15:42   #4377
kashka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziewczyna822 Pokaż wiadomość
dobrze ze to tylko fabryka z kosmetykami, ja slyszalam co sie dzieje np tam gdzie produkuja jogurty albo co jemy w restaracjach ogolnie mysle ze wszedzie sie dzieja takie rzeczy i kazdy kto pracuje gdzies tam zwykle nie uzywa tego co produkuje. Chociaz ja akurat pracuje w firmie produkujacej chemie gospodarcza i uzywam naszych produktow
Ja będąc w liceum pracowałam przez tydzień w fabryce Polleny Evy i szczerze mogę Wam polecić te kosmetyki jeśli chcecie mieć pewność, że używacie kosmetyków wyprodukowanych w należytych warunkach . Cała produkcja odbywała się w niemal sterylnej czystości. Bez względu na to, czym się dany pracownik zajmował (mogło to być nawet składanie ulotek czy kartoników) musiał mieć zdezynfekowane ręce. Każdego dnia, o nieznanej pracownikom porze pojawiały się panie z laboratorium i pobierały wymazy z rąk. Za brudne ręce można było stracić premię. Przy fabryce był sklep firmowy i pracownicy bardzo chętnie się tam zaopatrywali.
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 15:49   #4378
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was próbowała na stałe zmienić adres zamieszkania i dostawy w "moich danych" w strefie? dali nam tę możliwość, że można to teraz zrobić za pomocą maila. wysłałam im go prawie 3 tygodnie temu i żadnej reackcji....

w sprawie mojej paczki-niespodzianki:
dostałam maila od UPS z numerem nadania, mogę sobie monitorować, co nie zmienia faktu, że avon nadał ją na adres, pod którym kurier mnie nie zastanie. uprzedziłam osoby, które teraz tam mieszkają, że może przyjść paczka. ale ani oni nie dali znać, ani kurier się ze mną nie kontaktował. z monitoringu wynika, że paczka od wczorajszego rana jest w Katowicach, ale co z ną się dalej dzieje - nie wiadomo. co powinnam zrobić, jeśli do jutra nie pzyjdzie?
Szkoda, że nie zadzwoniłaś do Avon, może jeszcze zanim paczka opuściła firmę, mogliby ją przekierować na właściwy adres.

Teraz trudno radzić, albo próbuj jutro dodzwonić się do UPS w miejscowości, gdzie miała być dostarczona, albo jednak do Avon, żeby oni się tym zajęli, bo chyba tylko nadawca może tak zrobić, by paczka została dostarczona gdzie indziej.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:08   #4379
Jul084
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie nie będę kopać na wątku bo jest miliardy stron a wy szybciej mi pewnie napiszecie i pomożecie.
Otóż mam pytanie odnośnie roletek Celebre. Czy one są wycofane? Bo przekopałam katalogi i nie znalazłam. Czy będzie możliwość zamawiania tego zapachu w postaci roletki?
Jul084 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:08   #4380
gohs
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, czy mogłybyście poratować mnie informacją w jakich godzinach jest czynny COK w Łodzi?? I w ogóle czy na stronie Avonu jest gdzieś takie info, bo ja nie mogę znaleźć

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości