Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-19, 20:36   #4321
avOniasta
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Dobry wieczór Avonowym maniaczkom
Dziewczyny polećcie mi jakieś ładne perfumy męskie.. z tego co wiem to Full Speed się dobrze sprzedaje,ale one odpadają. Moja ciocia chce kupić dla 25letniego syna. Chce wydać tak nawet ze 100zł
Oglądała te ' Christian Lacroix Noir'. Są warte swojej ceny 119zł? A co z 'Tomorrow' dla niego albo z 'Unscripted' ? Pomocy nie mam próbek,a pachnących stron nie widzę..
avOniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 20:48   #4322
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

Cytat:
Napisane przez avOniasta Pokaż wiadomość
Dziewczyny polećcie mi jakieś ładne perfumy męskie.. z tego co wiem to Full Speed się dobrze sprzedaje,ale one odpadają. Moja ciocia chce kupić dla 25letniego syna. Chce wydać tak nawet ze 100zł
Oglądała te ' Christian Lacroix Noir'. Są warte swojej ceny 119zł? A co z 'Tomorrow' dla niego albo z 'Unscripted' ? Pomocy nie mam próbek,a pachnących stron nie widzę..

Ja polecam Tomorrow, sama się czaję na nie dla mojego Tż ;-) (w k02 będą po 69 zl)
szczesliwa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 20:52   #4323
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
dostałam wiadomość od mojej Liderki że w poniedziałek jest spotkanie świąteczne Avon zobaczymy co wykombinują: atrakcje i upominki dla każdego :p

hm...ja nawet nie wiem kto jest ta moja liderka...wiem kto jest OMS, no chyba ze to jest to samo... szczerze to jakos od poczatku nikt sie nie interesowal tym czy zamawiam, co zamawiam i czy w ogole zamawiam o OMS wiem przypadkiem kiedy to zrobila mi niespodzianke w postaci pendriva, ktorego nie chcialam..
chyba powinnam sie czuc traktowana po macoszemu
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 20:52   #4324
Ewlyn
Zakorzenienie

avOniasta z perfumami ciężko jest doradzić, bo co się podoba jednemu innemu smierdzi :p
Ja bym stawiała własnie na Full Speed, Individual Blue, Black Suede Touch, U by Ungaro albo C. Lacroix Noir. Reszta mi nie leży
Stary 2009-12-19, 21:01   #4325
avOniasta
Raczkowanie

właśnie wiem ,że ciężko jest kupować perfumy.. sama nie lubie ich dostawać na prezenty, zazwyczaj nie są trafione w mój gust
Ale jak ciocia chce kupić i przy tym podnieść mi zamówienie to niech bierze nawet trzy sztuki
komu się opłaca sprzedawać perfumy na allegro za tak słabe pieniądze?
Teraz przeglądam i Today'e damskie są nawet za 36zł
Stary 2009-12-19, 21:06   #4326
crescent
Zakorzenienie

pewnie tym ktorzy pracuja przy pakowaniu..

swoja droga ostatnio sie spotkalam z tym, ze klientka mi powiedziala ze kupila na allegro bonda bo byl duzo tanszy niz w katalogu...no comment

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2009-12-19 o 21:11 Powód: dopisany tekst
Stary 2009-12-19, 21:19   #4327
mazia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Ma może ktoś pojedyncze cienie po powiek Chestnut?
Czy to jest taki beżowy kolor, czy raczej jasny brąz? Jesli jest mozliwość aby wstawić zdjęcie... Klientka chce, ale zależy jej na raczej jasnym odcieniu jako taki cień bazowy. Nie chce podwójnych ani płynnych :p
Ja miałam kiedyś chestnut w starej wersji i był to raczej ciemny brąz, ale nie wiem czy mam on coś wspólnego z nową wersją.

Dzisiaj dostałam już paczkę z III terminu k02, chociaż termin mam dopiero na 28.12. Nie dostałam zestawu z pur blancą i nie ma go też zafakturowanego. Napisałam do nich maila, ale dostałam odpowiedź bez ładu i składu i nie na temat. W poniedziałek będę do nich dzwonić.

Edytowane przez mazia84
Czas edycji: 2009-12-19 o 21:26
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 21:20   #4328
Iza1801
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
pewnie tym ktorzy pracuja przy pakowaniu..

swoja droga ostatnio sie spotkalam z tym, ze klientka mi powiedziala ze kupila na allegro bonda bo byl duzo tanszy niz w katalogu...no comment
Moja ciocia nie kupuje u mnie, tylko mi mówi że na allegro dużo taniej dlatego tam kupuje... Wkurza mnie to bo nawet po najwyższym upuście nikomu by sie nie opłacało tak tanio sprzedawać.
Iza1801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 21:23   #4329
avOniasta
Raczkowanie

crescent no na perfumach które kosztują 120zł to przy zakupie na allegro można zaoszczędzić nawet 70zł, takze się nie dziwie ,że maja taki popyt na allegro.. 13 000 przedmiotów Avonu jest wystawionych
Ja znam bardzo dużo ludzi , którzy tak kupują..

Co do szamponów to też nie jestem do nich przekonana i wole kupić w sklepie,nawet jak dam pare złotych więcej,ale za to plus dostają zele pod prysznic
Stary 2009-12-19, 21:27   #4330
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazia84 Pokaż wiadomość
Ja miałam kiedyś chestnut w starej wersji i był to raczej ciemny brąz, ale nie wiem czy mam on coś wspólnego z nową wersją.
Dzięki
No też porównałam zdjęcia starego chestnut z nowym. W katalogu wygląda na stanowczo jasniejszy... Nie wiem czy zmieniali tylko pudełko, czy cienie też nowe są pod starą nazwą.
Stary 2009-12-19, 21:31   #4331
mazia84
Raczkowanie

I w tym jets właśnie problem że jak zmieniają opakowania to często zostawiają stare nazwy odcieni i nie wiadomo czy się sugerować nazwą czy zdjęciem. W karcie kolorów ten odcień też wygląda na jaśniejszy
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-19, 21:35   #4332
aniamik
Raczkowanie

Mam pytanie o pędzel, który jest w katalogu 1/2010 na stronie 142, czy któraś z Was go ma?? Czy nadaje się on do kulek brązujących?
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 21:37   #4333
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Ewlyn też miałam starą wersję cieni Chesnut - i nie były one absolutnie beżowe - brąz wpadający w złoto
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 21:48   #4334
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
crescent no na perfumach które kosztują 120zł to przy zakupie na allegro można zaoszczędzić nawet 70zł, takze się nie dziwie ,że maja taki popyt na allegro.. 13 000 przedmiotów Avonu jest wystawionych
Ja znam bardzo dużo ludzi , którzy tak kupują..

Co do szamponów to też nie jestem do nich przekonana i wole kupić w sklepie,nawet jak dam pare złotych więcej,ale za to plus dostają zele pod prysznic
takie sprzedawanie na np allegro jest moim zdaniem w umowie zabronione bo chodzi o sprzedaz bezposrednia...swoja droga trudno karac kogos kto kupi cos co mu sie nie spodoba i chce sprzedac, ale patrzac po allegro wiekszosc osob to po prostu "konsultantki"- i albo sa to kradnacy pracownicy, albo jakies charytatywne osoby o wielkim sercu kusi mnie napisanie na ten temat maila do avonu...ciekawe co odpisza..

co do szamponow- nie sa zle, nie sa rewelacyjne- kupuje jak mi brakuje czegos do paczki
Stary 2009-12-19, 21:49   #4335
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazia84 Pokaż wiadomość
I w tym jets właśnie problem że jak zmieniają opakowania to często zostawiają stare nazwy odcieni i nie wiadomo czy się sugerować nazwą czy zdjęciem. W karcie kolorów ten odcień też wygląda na jaśniejszy
Przypomniałaś mi o karcie kolorów Nawet nie wpadłam na to, żeby tam sprawdzić.
Jest zdecydowanie jaśniejszy niż ta poprzednia wersja.

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
Ewlyn też miałam starą wersję cieni Chesnut - i nie były one absolutnie beżowe - brąz wpadający w złoto
Wiem... specjalnie poszukałam poprzedniej wersji tez

Trudno, najwyżej zwróci... albo dokupi do tego jasny bazowy odcień :p

Dzięki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-19, 21:52   #4336
19patka88
Raczkowanie

Cytat:

Ja polecam Signature,poprostu ten zapach!! Moj narzeczony tez a ma dopiero 23 lata wiec ja polecam signaturke i wcele ona nie jest dla strszych meżczyzn!!

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Ma może ktoś pojedyncze cienie po powiek Chestnut?
Czy to jest taki beżowy kolor, czy raczej jasny brąz? Jesli jest mozliwość aby wstawić zdjęcie... Klientka chce, ale zależy jej na raczej jasnym odcieniu jako taki cień bazowy. Nie chce podwójnych ani płynnych :p

ja mam te cienie ale niestety jestem teraz u rodziny i nie mam ich przy sobie i tak jak dziewczyny pisza to jest taki braz wpadajacy w złoto!! bardzo ładny jest ten kolor
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 21:55   #4337
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
spotkanie świąteczne to Ci zazdroszczę u mnie cisza na ten temat
Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość
chyba większość z nas może o tym pomarzyć - niestety
Cytat:
Napisane przez mouka Pokaż wiadomość
szooooook!
ale Ci dobrze!

Cytat:
hm...ja nawet nie wiem kto jest ta moja liderka...wiem kto jest OMS, no chyba ze to jest to samo... szczerze to jakos od poczatku nikt sie nie interesowal tym czy zamawiam, co zamawiam i czy w ogole zamawiam o OMS wiem przypadkiem kiedy to zrobila mi niespodzianke w postaci pendriva, ktorego nie chcialam..
chyba powinnam sie czuc traktowana po macoszemu
Ale wiecie to pewnie będzie spotkanie całego naszego okręgu czyli będzie nas sporo. W zeszłym roku było też organizowane takie spotkanie ale nie mogłam się na nim pojawić więc pójdę teraz mimo że kuzynka mi pisała że jest daremne. W zeszłym roku była też akcja przy świątecznych katalogach że za daną kwotę liderka dawała pkt a za pkty potem były nagrody na takim spotkaniu ale to było spotkanie tylko i wyłącznie naszego zespołu tej mojej liderki. W ciągu roku liderka się do mnie nie odzywa, ja nie mam potrzeby z nią się kontaktować, jak mam coś do zwrotu, przyjeżdżam do jej biura, zostawiam kosmetyki i formularz a ona wysyła zbiorową paczką do Garwolina. Ale tak jak mówię przez calutki rok cisza.
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 22:03   #4338
aqqA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MagdaP Pokaż wiadomość
Wysłałam pytanie ze strefy w sprawie kremu zimowego i okazuje się że krem na dzień nie ma filtrów. To w takim razie, moim zdaniem, nie jest to krem na dzień
Nie ma? A piszą, że jest

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 22:23   #4339
drotek
Raczkowanie

GG do drotek

Cytat:
avOniasta z perfumami ciężko jest doradzić, bo co się podoba jednemu innemu smierdzi :p
Ja bym stawiała własnie na Full Speed, Individual Blue, Black Suede Touch, U by Ungaro albo C. Lacroix Noir. Reszta mi nie leży
stanowczo Full Speed i ostatnio zamówiłam Individual Blue tez bardzoo fajnie pachnie
Stary 2009-12-19, 22:36   #4340
8mmadziaa8
Raczkowanie

GG do 8mmadziaa8

Jeśli chodzi o ten krem Solutions zimowy na dzień to hmmm dziwna odpowiedź, ja wczoraj analizowałam skład tego kremiku bo też go kupiłam i słabo się na tym znam, ale filtry są na pierwszym miejscu w składzie, czyli jest to głównie krem chroniący przed słońcem.
Nic już nie rozumię

http://www.suwaczek.pl/cache/52360acda8.png

[vichy]369174[/vichy]
8mmadziaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 22:49   #4341
drotek
Raczkowanie

GG do drotek

mam pytanie bo tu czytałam,że jak masz reklamacje to dzwonisz do Avonu i oni przysyłają kuriera,czy to w każdym przypadku można tak zrobić??mam reklamacje na 2 produkty puder i tusz tusz uczula a puder nie pasuje klientece czy w takim przypadku tez mogę zadzwonić i poprosić o kuriera i czy jest to odpłatne?
Stary 2009-12-19, 23:21   #4342
sheryl
szeryfcio

Ewlyn, ja też (niestety) mam tylko starą wersję tego chestnut. Jak dla mnie to taki sraczkowaty brąz. Chociaż mozna się tam i dopatrzeć starego, rudego złota.
Stary 2009-12-20, 07:41   #4343
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
spotkanie świąteczne to Ci zazdroszczę u mnie cisza na ten temat
ja też byłam na takim spotkaniu tydzień temu (14.12.2009) ale prezentu niestety nie dostałam ale dostawały je osoby z klubu róży, avon club itp.
W sumie podobało mi się
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 07:46   #4344
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
takie sprzedawanie na np allegro jest moim zdaniem w umowie zabronione bo chodzi o sprzedaz bezposrednia...swoja droga trudno karac kogos kto kupi cos co mu sie nie spodoba i chce sprzedac, ale patrzac po allegro wiekszosc osob to po prostu "konsultantki"- i albo sa to kradnacy pracownicy, albo jakies charytatywne osoby o wielkim sercu kusi mnie napisanie na ten temat maila do avonu...ciekawe co odpisza..

też z chęcią wystosowałabym takiego mejla do Allegro musimy zrobić jakąś akcję bojkotującą
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 07:50   #4345
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
też z chęcią wystosowałabym takiego mejla do Allegro musimy zrobić jakąś akcję bojkotującą
jestem za ! Bo osoby które sprzedają na allegro to osoby które kradną z fabryki i przy pakowaniu, nie twierdze że wszyscy, ale większość .
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 07:53   #4346
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamik Pokaż wiadomość
Mam pytanie o pędzel, który jest w katalogu 1/2010 na stronie 142, czy któraś z Was go ma?? Czy nadaje się on do kulek brązujących?

ja mam go i używam go do kulek złocistych
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 08:17   #4347
nocandy
Raczkowanie

Cytat:
Zdecydowanie się z wami zgadzam

Kiedyś piasłam do Avon mail-a w tej sprawie, odpisali mi mniej więcej tyle, że sprzedaż na allego jest sprzeczna z regulaminem i robią co mogą, żebym zapobiec takim działaniom... tylko coś słabo im to wychodzi...
nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 08:49   #4348
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia

dziewczyny, pomóżcie.... jestem od niedawna konsultantka wiec nie mam jeszcze takiego rozeznania w produktach AVON. Potrzebuję czegokolwiek do demakijażu, przewertowałam katalog i ciężko jest znaleźć coś co by się nadawało...
Stary 2009-12-20, 08:59   #4349
margo80
Zakorzenienie

czy któraś z Was próbowała na stałe zmienić adres zamieszkania i dostawy w "moich danych" w strefie? dali nam tę możliwość, że można to teraz zrobić za pomocą maila. wysłałam im go prawie 3 tygodnie temu i żadnej reackcji....

w sprawie mojej paczki-niespodzianki:
dostałam maila od UPS z numerem nadania, mogę sobie monitorować, co nie zmienia faktu, że avon nadał ją na adres, pod którym kurier mnie nie zastanie. uprzedziłam osoby, które teraz tam mieszkają, że może przyjść paczka. ale ani oni nie dali znać, ani kurier się ze mną nie kontaktował. z monitoringu wynika, że paczka od wczorajszego rana jest w Katowicach, ale co z ną się dalej dzieje - nie wiadomo. co powinnam zrobić, jeśli do jutra nie pzyjdzie?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 09:05   #4350
eleonorka
Raczkowanie

Moja klientka chce zamienić kuleczki brązujące te co były w zestawach w katalogu 16 na kuleczki rozświetlające, myślicie, że tak będzie można??
eleonorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości