|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4351 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
![]() Mia³am ten ¿el dawno temu i nie widzia³am znacz±cych efektów... ;( moim zdaniem dzia³a trochê jak noszenie czapki w zimie, zapobiegnie chorobie ale na sam± chorobê niewiele wp³ynie.
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 547
|
A ampu³ki radical u¿ywa³a¶, widzia³a¶ jakie¶ efekty?
#4353 |
Wtajemniczenie
|
Nie, ampu³ek Radical nie u¿ywa³am. Zamierzam kupiæ.
![]()
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 516
|
Jednak nie wytrzyma³am i posz³am dzisiaj do lekarza rodzinnego po skierowanie do gastrologa (podejrzewam, ¿e co¶ jest nie tak z uk³adem pokarmowym i mo¿e mieæ wp³yw na wypadanie). Oczywi¶cie lekarka nie chcia³a mi go daæ
![]() Na wypadanie poleci³a revalid (i tak mia³am zamiar kupiæ) i biotebal (na razie siê wstrzymam). A je¶li chodzi o problemy gastryczne, to gdy powiedzia³am, ¿e biorê sporo leków obci±¿aj±cych w±trobê, kaza³a mi kupiæ liv 52 (tabletki ochronne na w±trobê). Tylko ¿e ja mam robione co jaki¶ czas próby w±trobowe i jest wszystko ok... Nie wiem czy braæ czy nie... Doda³a, ¿e mogê wróciæ do niej po ¶wiêtach, to siê zastanowi nad gastrologiem ![]()
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Cytat:
Ale z kolei mia³am te¿ maseczkê "Nano effect" przeciw wypadaniu i ona z kolei by³a ca³kiem dobra, a te¿ tej firmy... Dzisiaj mi³e zaskoczenie, bo przy porannym czesaniu wypad³o mi tylko 29 w³osów ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Teraz nawet mam w±tpliwo¶ci czy by³o to 29 w³osów czy 19... Ach, ta skleroza;p Jak jutro policzê to pewnie sprawa siê wyja¶ni ![]() Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2011-11-27 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 936
|
od pewnego czasu równie¿ stosujê seboradin lotion, mija ju¿ drugi tydzieñ i niestety nie widzê ¿adnej poprawy poza przesuszeniem, mimo i¿ u¿ywam go tylko na skalp
strasznie w nim czuæ alkohol |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 272
|
A ja straci³am ju¿ jakiekolwiek nadzieje..
W³osy wypadaj± mi od ponad dwóch lat. Od tego czasu straci³am ich ponad po³owê. Zawsze cieszy³am siê b³yszcz±cymi, ciemnymi, gêstymi w³osami, których ka¿dy mi zazdro¶ci³. A jak wygl±daj± teraz? Przerzedzone, suche, du¿o ja¶niejsze.. Nigdy ich nie farbowa³am. Nie prostujê, susze je sporadycznie. Nie u¿ywam ¿adnych lakierów, pianek, utrwalaczy. Wiêc czemu tak sie dzieje? ![]() Bada³am hormony- wszystko w normie. Bra³am przeró¿ne preparaty (Silica, Vitapil, Belissa, Humavit, Skrzypovita). Stosowa³am przeró¼ne wcierki (Jantar, Seboradin Niger, Neril, kuracja Radicala) - efektów zero. Nie mówie juz o szamponach z rzep±, Dermenie i innych. Morfologia zawsze wychodzi idealnie. Od¿ywiam siê normalnie, staram siê zdrowo, nie odchudzam siê. Stresujê sie umiarkowanie (jak to ka¿dy).. I co? Zosta³o mi ju¿ tylko czekaæ a¿ ca³kiem wy³ysiejê. Ma³o mi ju¿ brakuje. Na dodatek miesi±czki mam strasznie nieregularne, cykle mi siê wyd³u¿aj± coraz bardziej. Ostatni okres mia³am we wrze¶niu. Odechciewa mi siê ju¿ wszystkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
phenomena wspó³czujê, ja tam tak samo, choæ szczerze przyznam nie robi³am jeszcze badañ
zagl±da³a¶ mo¿e do w±tku: "znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów", mo¿e tam dziewczyny bêd± mog³y Ci co¶ poradziæ |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
A jakie konkretnie hormony bada³a¶? Wydaje mi siê dziwnym, ¿e masz je w normie, skoro cykle s± "strasznie nieregularne".
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 272
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 379
|
zajrzyj na ten watek. przeczytaj przynajmniej pierwsze kilkanascie stron
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470275 |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Te¿ mi siê to wydaje dziwne, ja bym na Twoim miejscu znalazla dobrego ginekologa endokrynologa i zajê³a si± problemem regularnosci okresu bo to mo¿e byc przyczyna tych lecacych wloskow... A przed wizyta u lekarza zrobilabym prolaktyne, nawet jezeli wyszla Ci norma, to w cale nie znaczy ze nie masz skoków prolaktyny , od tego cholernie leca w³osy i zadne zewnetrzne wspomagacze szampony, odzywki, ampulki, wcierki nie pomagaj±. Jezeli przyczyna jest wewnetrzna to lepiej nie wydawac kasy na nowe specyfiki, trzymac sie jednego, bo na pewno nie zaszkodzi a zaoszczedzona kase wydac na badania i lekarza. Moze powinnas zrobic prolaktyne z obciazeniem, chociaz panuje teoria ze odchodzi sie od tego badania... jezeli z obciazeniem prolaktyna jest 10 razy wieksza niz bez obciazenia to masz rozwiazanie zagadki.
Mnie tez wlosy lec± juz od 4 miesiecy, polowy nie mam. Ale z obserwacji wlasnego organizmu moge stwierdzic ze to przez tabletki anty. W srode ide do lekarza, bo nie chce odstawic na wlasna reke- po odstawieniu tez leca wloski. Obecnie czekam na wyniki badan, moze w nich jeszcze cos wyjdzie. Wiem tylko jedno, w³osy to nasz najwiekszy atut, wystarczy zmiana fryzury, zeby kobitka wygladala zupelnie inaczej, dlatego trzeba o nie bardzo walczyc. Jezeli jeden lekarz olewa i nie pomaga to trzeba isc do innego, az trafi sie na takiego, ktory zechce chociaz troche wczuc sie w sytuacje. Jest tez taka teoaria ze jezeli to nie jest lysienie androgenowe, plackowate i w rodzinie ludzie raczej wlasoy posiadaja, tzn ze nam do konca nie wypadna ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- A zapomnialam dodaæ. Tylko nie daj sobie wcisn±c atykoncepcji, to zadne rozwiazanie. Pamietaj, ze przy odstawieniu tabletek tez jest efekt lecacych wlosow, tak jak po porodzie bo prolaktyna skacze do gory a estrogeny spadaja. Sa podobno jakies specyfiki bez recepty, ktore lagodza to przejscie, zmiejszaja prolaktyne tym samym daja szanse estrogenom na podwyzszenie, dzia³aja one tez na regulacje cyklu i ³agodza dolegliwosci przed miesiaczka. Niemniej jednak nie stosuj ich na wlasna reke. |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj naliczy³am przy porannym czesaniu 34 w³osy... Czyli wczoraj by³o ich 29...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Zaczê³am dzisiaj ³ykaæ revalid, mo¿e pomo¿e
![]() Jestem te¿ po 3 olejowaniach ses± i na razie mogê powiedzieæ, ¿e jest super. Sprawia, ¿e moje w³osy nie s± przyklapniête, a wrêcz odbijaj± siê od skóry, s± mocne w dotyku, wyczuwalnie grubsze. Niestety nadal wypadaj± w kosmicznych ilo¶ciach, ale jako¶ mi l¿ej na sercu - optycznie wydaje siê, ¿e jest ich nieco wiêcej.
![]() |
#4368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Biorê witaminy, suplementy, robi³am wcierki radicalem, teraz obecnie seboradin i nic nie pomaga ![]() a ta prolaktynê to mo¿na zrobiæ u lekarza ogólnego, czy raczej nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 667
|
Cytat:
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Co polecacie na podra¿niona skórê g³owy po ampu³kach radical, chyba to ten alkohol tak mnie podra¿ni³. S± jakie¶ od¿ywki zapobiegaj±ce wypadaniu, a nawil¿aj±ce/nat³uszczaj±ce skórê g³owy, czy co¶ takiego? Nie chcia³abym przerywaæ stosowania ich, w sumie jak na razie nie pomog³y, ale chce dokoñczyæ te przepisowe 4 tygodnie u¿ywania.
Edytowane przez narjia Czas edycji: 2011-12-02 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 340
|
Jestem za³amana! Przesz³o 2 miesi±ce je¼dzi³am na puvaterapiê, co mia³a zahamowaæ wypadanie w³osów i przy¶pieszyæ porost nowych w³osów. Lekarz mnie na to kieruj±cy dobrze wiedzia³ ¿e moja tarczyca ¼le pracuje, a mimo to da³ mi zlecenie na te zabiegi ... Jakie¶ 2 tygodnie temu zauwa¿y³am ¿e z ka¿dym dniem pojawiaj± siê nowe miejscowe wy³ysienia. By³am na kontroli u dermatolog i jej powiedzia³am ¿e siê pogorszy³o, o¶wieci³o j± i nagle siê mnie zapyta³a jak moja tarczyca siê miewa, to by³a ju¿ moja 3 wizyta u niej, i na pierwszej widzia³a wypis ze szpitala a na nim wszystkie wyniki badañ w tym podwy¿szone przeciwcia³a tarczycowe które pokazuj± ¿e nie jest dobrze. I zabroni³a mi ju¿ chodziæ na puvaterapiê.
Wczoraj posz³am do endokrynologa i jak mu o tym powiedzia³am, to siê za³ama³ ... nie móg³ uwierzyæ jak lekarze mogli mi takie co¶ zrobiæ, zamiast mi pomóc to mi zaszkodzili ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 755
|
ja jestem na 50 tabletce vitapilu i zauwa¿y³am poprawê ale ciii ¿eby nie zapeszaæ
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
W koñcu nie wybra³am siê do gastrologa, ale mam innego newsa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4375 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
po 4tygodniach stosowania novoxidyl ¿el zauwa¿y³am znaczn± poprawê, u¿ywaj±c skali od 1 do 10 wcze¶niej wypada³y mi na 10 a teraz ¶mia³o mogê daæ 2-wiadomo co¶ tam jeszcze wypada, ale jest kolosalna ró¿nica- ¶mia³o mogê poleciæ i mo¿e efekty te¿ przynios³o pozytywne nastawienie- przesta³am siê stresowaæ, my¶leæ o wypadaniu w³osów, co spêdza³o mi sen z powiek, my¶lê, ¿e to te¿ ma jakie¶ znaczenie
po skoñczonym 1opakowaniu novoxidylu wedle zaleceñ lekarza teraz stosujê neril4x tyg, elocom 1xtyg , jaka¶ wcierka robiona 1x tyg i 1dzieñ przerwy zobaczymy jakie efekty bêd± po tej kuracji |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
ja ju¿ po ampu³kach radicalu- zero efektu teraz by³y trzy tygodnie seboradinu lotionu- efekt taki, ¿e po odstawieniu jest jeszcze gorzej, wypadaja za ka¿dym razem kiedy delikatnie przejadê po nich palcami (wypadaj± z cebulkami) ³ykam jakie¶ suplementy, m.in. dro¿d¿e, tran i vitapil Dbam o w³osy, robiê maseczki, od¿ywiam, myjê szamponem dla dzieci, a do stylizacji sporadycznie u¿ywam ¿elu lnianego i nic, a nawet gorzej Czy to wymaga ju¿ wizyty u porz±dnego lekarza? Do tej pory mnie sp³awiano, ale dla mnie to trwa zbyt d³ugo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 074
|
Cytat:
Tak, to chyba czas ¿eby zrobic badania. U mnie od maja do lipca bylo bardzo dobrze, a pozniej z miesiac na miesiac gorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do Dziewczyn, które stosowa³y Revalid:
Za¿ywa³y¶cie go a¿ 3 razy dziennie? Ja na pewno nie dam rady tak regularnie go przyjmowaæ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Tak, ja biorê 3 razy dziennie od pocz±tku grudnia. Rano i wieczorem, a jedn± tabletkê biorê zazwyczaj ze sob± na zajêcia/do pracy i ³ykam w ci±gu dnia. Ze 2-3 razy zdarzy³o mi siê zapomnieæ której¶ wzi±æ, ale raczej nie mam z tym problemu.
Babyhair mam, ale "normalne" w³osy dalej lec± w zdecydowanie za du¿ych ilo¶ciach ![]() Od ¶rody biorê euthyrox na niedoczynno¶æ, nie wiecie po jakim czasie mogê liczyæ na poprawê w kwestii w³osów? (pytanie do bior±cych ![]()
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.