|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp.
Cytat:
![]()
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Moja Mamuśka nie może przeżyć że jesteśmy z mężem "jedynie" po cywilnym więc takie historie wymyśla że głowa mała. Ta jedna związana z ciążą i poniekąd z seksem ale Ona np. uważa że "pod białą suknie łatwo się chudnie"
![]() ![]() Co do znajomej. Eh jak to usłyszałam myślałam że wybuchnę. Dobrze że TŻ był blisko i powiedział jej do słuchu. ![]() Tak jeszcze a propos mojego ślubu cywilnego (ja miałam 20 lat, TŻ 33). Wszyscy w koło mysleli że bierzemy go z powodu ciąży. Nawet bezczelnie pytano o to Teściową. Kiedy mówiła że nie, ludzie (czasami znający Nas tylko z widzenia) mówili Jej "pewnie Was(teściów) okłamują, a w dwa miesiące po ślubie nagle w piątym miesiącu będzie". ![]() ![]()
#4353 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Zresztą ja to jak słonica, u mnie na wsi większość młodych dziewczyn jest w wiecznej ciąży według plotek. Rozgaduje się taką plotę i ma nadzieję, że może któraś akurat rzeczywiście jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zadomowienie
|
to wracając do dziwnych pytań z forów:
Wątek zatytułowany: Czy "TO" może mnie uszkodzić? Mam takie niby głupie pytanie, ale strasznie mnie to nurtuje i zastanawia, czy kiedy chłopak robi mi tzn ,,palcówe" (wiem to troche wulgarne) a doładniej wsadza palec do pochwy tak głęboko czy może zrobic mi krzywde, uszkodzić jakieś narządy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Teraz sobie przypomniałam tekst koleżanki z serii 'plemniki terminatory'. Otóż ona nie pozwala mamie prać swoich ręczników czy bielizny z tymi, które należą do jej ojca lub brata.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
I matka, dorosła, dzieciata kobieta (czyli jest szansa, że wie, skąd się biorą dzieci), nie przetłumaczyła jej, że tak się nie da
![]()
#4357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
Nie wchodziłam już w szczegóły bo mnie zamurowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4360 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te laski chyba serio myślą, że jakikolwiek kontakt z zarażonym (w końcu każdy facet to nosiciel plemników), kończy się chorobą zwaną ciążą ![]()
![]() |
#4363 |
Rozeznanie
|
U mnie standard: Nie leciała mi krew podczas pierwszego stosunku i TŻ później pół-żartem, pół-serio pytał mnie, czy na pewno miałam błonę dziewiczą
![]() Niestety, to jest efekt tego, że w szkołach zajęcia z wychowania do życia w rodzinie są w dwóch grupach - chłopcy i dziewczynki oddzielnie. W efekcie chłopcy, którzy potem staja się mężczyznami, nie mają bladego pojęcia na temat budowy pochwy oraz antykoncepcji. A to bzdura, że o antykoncepcję ma dbać kobieta! W końcu oboje będą wychowywać dziecko. Niestety, słyszałam też różne bzdury na temat upośledzonych dzieci typu "jak się napatrzysz to twoje dziecko też będzie takie", "jak dziecko zdrowe będzie się wychowywać z upośledzonym to przejmie jego NAWYKI"... Głupota i ciemnota. |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Konto usunięte
|
W mojej rodzinie krąży jeszcze coś takiego, że jak kobieta w ciąży się czegoś wystraszy i złapie się np za twarz, to dziecko będzie mieć jakieś znamię w tym miejscu. Oczywiście od razu dodają: pamiętaj, najlepiej wtedy złapać się za tyłek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Rozeznanie
|
A słyszałyście coś takiego: Jak kobieta farbuje się w ciąży to dziecko będzie rude?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Ja bym bardzo chętnie była.... widać mama za słabej farby uzywała, bo muszę poprawiać ![]()
![]() |
#4370 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4371 |
Konto usunięte
|
Czystość przedmałżeńska według portalu rodzinakatolicka.pl, oto kilka przykładów:
Współżycie przed ślubem nie pozwala w pełni nauczyć się różnych, bardzo bogatych sposobów okazywania uczuć, utrudnia też właściwe poznanie drugiej osoby, jej zalet i wad, nad którymi trzeba pracować. Uniemożliwia wypracowanie postawy wstrzemięźliwości i panowania nad popędami, co w życiu małżeńskim także jest potrzebne, by umieć uszanować wolę żony czy męża odnośnie korzystania ze zjednoczenia seksualnego. Sprawdza się to także wtedy, gdy któryś z małżonków jest chory czy choćby nieobecny z powodów dłuższych wyjazdów czy delegacji. Współżycie seksualne przed ślubem nie może być nigdy traktowane jako dowód miłości, bo tak naprawdę jest dowodem na egoizm i nieumiejętność opanowania pożądania osoby przymuszającej. Rozpoczęcie współżycia seksualnego przed ślubem w wielu przypadkach oddala decyzję dotyczącą zawarcia ślubu, stwarza też okazję do wspólnego zamieszkania i tzw. małżeństwa na próbę. Miłość osób, które nie są małżonkami, choćby nawet była prawdziwa i dojrzała, nie odznacza się jeszcze wyłącznością, całkowitością i ostatecznością, i decyzją na przyjęcie dziecka, dlatego istnieje niebezpieczeństwo pozbycia się niechcianego dziecka w momencie niezaplanowanego poczęcia. Pozwala także [czystość przedmałżeńska] na rozwijania talentów, wzrastanie w cnotach Taka droga daje większą gwarancję, że zawarty sakrament małżeństwa przetrzyma nawet poważne kryzysy(...) W dokumencie Papieskiej Rady ds. Rodziny czytamy, że „czystość jest radosnym potwierdzeniem dla tego, kto potrafi żyć darem z siebie, wolny od każdego egoistycznego zniewolenia. To zakłada, że osoba nauczyła się dostrzegać innych i szanować ich godność w różnorodności. Osoba czysta nie jest skupiona na samej sobie ani nie pozostaje w relacjach egoistycznych z innymi osobami. Czystość sprawia, że osobowość jest harmonijna, sprawia też, że dojrzewa ona i wypełnia się pokojem. Ta czystość umysłu i ciała pomaga rozwinąć prawdziwy szacunek względem siebie, a jednocześnie uzdalnia do szacunku wobec innych, widząc w nich osoby godne czci (...) Czystość postrzegana jest także jako wolność od skalania w dziedzinie seksualnej Cnota czystości przedmałżeńskiej Jednym z istotnych sposobów mądrego i roztropnego korzystania z wolności w trakcie przygotowania do małżeństwa powinno być praktykowanie cnoty czystości przedmałżeńskiej. Wymaga ona, by narzeczeni wystrzegali się aż do zawarcia małżeństwa wszelkich przeżyć seksualnych i przez opanowanie popędu seksualnego dobrze przygotowali się do zadań czekających ich w małżeństwie. W wymiarze osobistym - by wykształcili dojrzałą osobowość, która będzie charakteryzowała się panowaniem sfery ducha nad pożądaniami zmysłowymi, odkryciem porządku etycznego i wartościowaniem działań w oparciu o ten porządek i postępowaniem zgodnie z dobrze ukształtowanym sumieniem. To wszystko zaś ma na celu przygotowanie się do podjęcia w przyszłości obowiązków małżeńskich i rodzicielskich. W wymiarze społecznym - by nauczyli się postawy otwartości na innych, odpowiedzialności i troski o dobro wspólne, by zdobyli odpowiednie kwalifikacje pozwalające na podjęcie pracy, dzięki której można będzie zabezpieczyć byt materialny pozwalający na właściwe funkcjonowanie wspólnoty małżeństwa i rodziny . Tu cały artykuł http://www.rodzinakatolicka.pl/index...-przedmaeskiej |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
nyan nyan ^^
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33160497]Czystość przedmałżeńska według portalu rodzinakatolicka.pl, oto kilka przykładów:
Współżycie przed ślubem nie pozwala w pełni nauczyć się różnych, bardzo bogatych sposobów okazywania uczuć, utrudnia też właściwe poznanie drugiej osoby, jej zalet i wad, nad którymi trzeba pracować. Uniemożliwia wypracowanie postawy wstrzemięźliwości i panowania nad popędami, co w życiu małżeńskim także jest potrzebne, by umieć uszanować wolę żony czy męża odnośnie korzystania ze zjednoczenia seksualnego. Sprawdza się to także wtedy, gdy któryś z małżonków jest chory czy choćby nieobecny z powodów dłuższych wyjazdów czy delegacji. Współżycie seksualne przed ślubem nie może być nigdy traktowane jako dowód miłości, bo tak naprawdę jest dowodem na egoizm i nieumiejętność opanowania pożądania osoby przymuszającej. Rozpoczęcie współżycia seksualnego przed ślubem w wielu przypadkach oddala decyzję dotyczącą zawarcia ślubu, stwarza też okazję do wspólnego zamieszkania i tzw. małżeństwa na próbę. Miłość osób, które nie są małżonkami, choćby nawet była prawdziwa i dojrzała, nie odznacza się jeszcze wyłącznością, całkowitością i ostatecznością, i decyzją na przyjęcie dziecka, dlatego istnieje niebezpieczeństwo pozbycia się niechcianego dziecka w momencie niezaplanowanego poczęcia. [/QUOTE] Zniesmaczona jestem. No tak, lepiej hajtać się po trzech miesiącach znajomości, żeby uprawiać legalnie seks. Najlepsze są argumenty z poopy o tym, że para bez ślubu nie chce przyjąć dziecka. Znam niesakramentalne pary które mają już dzieci (chciane i planowane). I są szczęśliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33160497] W wymiarze społecznym - by nauczyli się postawy otwartości na innych, odpowiedzialności i troski o dobro wspólne, by zdobyli odpowiednie kwalifikacje pozwalające na podjęcie pracy, dzięki której można będzie zabezpieczyć byt materialny pozwalający na właściwe funkcjonowanie wspólnoty małżeństwa i rodziny .[/I][/SIZE]
[/QUOTE] eee znaczy że jak będę uprawiać seks przed ślubem to nie skończę studiów?
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi tak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Co do stereotypów panujących w małych miejscowościach.
O mojej kuzynce plotkowali, że pewnie jet bezpłodna, gdy w wieku ~18lat nie miała jeszcze dziecka. Bo u nich to normalne, że 15-16latka już bawi dzieciaka, szkoły nie skończy, często nawet gimnazjalnego nie ma, chłop bezrobotny i chleje pod sklepem, mieszkają u rodziców i są na ich łasce. Mi trochę trudno ogarnąć takie zacofanie i ograniczenie w cywilizowanym kraju.
#4376 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A o pełzających już nie wspomnę . Ja nie wiem czego uczą dzisiaj te dzieci w szkołach . Sorki wiem że lepsze 2 godziny religii niż wf . |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
U mnie na religii ksiądz miał teorię, wg której udane małżeństwa są WYŁĄCZNIE wtedy, gdy ślub brany jest po roku, maksymalnie dwóch latach i zawierany przez 20 latków, na studiach. Niby zrobił jakieś badania wśród wiernych i tak mu wyszło. Co za tym idzie niemal zabraniał "chodzenia" ze sobą w liceum, no bo a nuż się to chodzenie przedłuży i wyjdzie więcej niż 2 lata
![]() Poza tym tradycyjna propaganda - że seks przed ślubem prowadzi do skrajnej rozwiązłości, uzależnienia od seksu, rujnuje każdy związek i tak dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w liceum lekcje wdż były z panią od biologii. I na nic zdała jej się wiedza z tego przedmiotu. Według niej najlepszym sposobem antykoncepcji jest szklanka wody zamiast, a po pigułkach rodzą się małe potworki. Żeby zniechęcić dziewczyny do współżycia pokazała nam dwa filmy: wkładanie wkładki antykoncepcyjnej (pokazane wszystko baaardzo dokładnie, a niektóre dziewczyny nawet nie były jeszcze u ginekologa) i poród (niektóre horrory nie są tak krwawe). I pamiętam jak nam powtarzała, że tak jej się podoba skejtowski styl u chłopaków, bo luźne spodnie sprzyjają spermatogenezie, wiec będą płodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Konto usunięte
|
No to większość moich koleżanek, które wiedzą, że biorę tabletki anty (no cóż, od roku biorę o 11, ale zwykle się z tym chowam, a jak ktoś spyta co to za tabletki, to mówię, że witaminki biorę
![]() hahahahaha Odnośnie pań z WDŻ. Słuchajcie, jestem taka, że oglądanie porodów, jak rozwija się dziecko w łonie matki mnie obrzydza. No po prostu obrzydza. Wiem, to może urazić kobiety, które są w ciąży, bo przecież w nich rozwija się ich dziecko, i uważają to za piękne. Mnie odrzuca. I kiedyś, w I liceum pani puściła nam film, najpierw rozwijanie się płodu, z opisem wszystkich faz, że tu dziecko ssie paluszek, tu mu się rozwija serduszko etc. Nie chciałam na to patrzeć, więc zajęłam się czytaniem. Pani zabrała mi książkę i kazała oglądać. Powiedziałam że nie, bo mnie to obrzydza. Na co pani trzymała mi głowę tak, żebym patrzyła prosto na tv. To akurat był koniec filmu, poród (mniej krwi to w horrorach, a warto wspomnieć, że to był stary film), wyrywałam się, aż w końcu zwymiotowałam, jak pępowina "wyleciała" zaraz po dziecku. Od tej pory nie chodzę na WDŻ ![]() ![]() Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2012-03-31 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.