|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć VI
Dobra, przeczytałam wszystko, obejrzałam zdjęcia i przesłuchałam piosenki
![]() Mehja - teściowa super babka ![]() To teraz trochę o mnie. Może być trochę nieprzyjemnie za co z góry przepraszam wrażliwe osoby. W poniedziałek stawiłam się na odddziale o 7. Przyjęli mnie dosyć szybko o 12 zjadłam ostatni posiłek - zupę. I potem już nic aż do dzisiaj. Po 12 dostałam butlę 1,5 litra fortransu czy czegoś takiego na przeczyszczenie. Świństwo okropne. Powinnam to wypić w ciągu 2 godzin - wypiłam w 8 z czego dwa razy ![]() Potem mnie przez noc przemęczyło ale trochę pospałam też. Na zabieg zabrali mnie o 8 - nie pamiętam kompletnie nic. Tak jakbym usnęła na sali i obudziła się też na niej i jakbym żadnego zabiegu nie miała. Podobno miałam czkawkę podczas zabiegu i jak mnie przywozili na salę ![]() Zabieg trwał 1,5 godziny a potem spała też coś koło tego. Obudziłam się z bólem brzucha - jakby mnie ktoś skopał po nim i na dodatek jakaś rurka z pojemniczkiem mi wystawała z jednej rany (w sumie mam 3 - jedna w pępku i dwie przy jajnikach). Potem mi powiedzieli, że to dren, który ma za zadanie oczyścić jamę brzuszną. Dostałam 3 czy 4 kroplówki i po skończeniu ostatniej kazali mi już wstać do toalety samodzielnie. I tak jakoś minął wczorajszy dzień - Dzwoniłam do Justyś bo do niej miałam tylko numer. Miałam kiedyś jeszcze nr Mehji ale nie znalazłam go - musiałam przez przypadek wykasować. Noc przespałam prawie całą - tylko ciężko mi się korzystało z toalety przez te rany na brzuchu i dren, który cały czas musiałam sobie trzymać. Rano obudzili nas o 4,30 i już nie zasnęłam. Podczas obchodu o 11.30 wyjęli mi tą rurkę z brzucha - bolało jak nie wiem co - dość długa była. Ale ból już minął. Wypis dostałam o 14 i wtedy też zadzwonił Grzesiek z Krakowa, że się obronił ![]() ![]() Podobno jest bardzo dobrze ze mną z czego się cieszę. Tyle tylko, że obolała cała i żółta od betadyny chyba i ni mogę tego zmyć. Ale zejdzie z czasem. Mam iść na zdjęcie szwów w przyszły wtorek. Mam po dwa szwy na każdej ranie. Najbardziej dokucza mi ta w pępku. I boli gardło od rury intubacyjnej. Ale twarda baba jestem i dam se z tym jakoś radę. Na sali ze mną była dziewczyna w moim wieku, która przyszła na usunięcie 5-tygodniowej ciąży pozamacicznej. Też miała to robione laparoskopowo jak ja - także razem się wspierałyśmy bo jej zabieg i potem ten dren wyglądało tak samo jak u mnie. Jej ciąża usadowiła się w jajniku i było zagrożenie, że pęknie jej to i rozleje się po jamie - wtedy musieliby usunąć jej jajnik i jajowód. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze i uratowany cały układ. Bardzo fajna dziewczyna ![]() Dobra teraz spadam - odezwę się albo później albo już jutro. Muszę się porządnie wyspać ![]() Ahhhaaaa - no i oczywiście wszystkim Wam dziękuję za trzymanie kciuków. Kochane jesteście ![]()
#4352 |
Zakorzenienie
|
Igoolek ja miałam zamiast rosołu zupę krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Madzia mi się podobają kolorowe butki do ślubu, z resztą juz kiedyś pisałyśmy na ten temat i większości dziewczyn się takie podobały |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Aga ale sie wycierpiałas, biedactwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Azakowana tak się cieszę, że wszystko poszło dobrze. W domku już jesteś to szybko dojdziesz do siebie
![]() ![]() a z tą czkawką ![]() miałam pisac do ciebie sma ale jak już Justys napisała, że u ciebie OK to nie męczyłam cię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zadomowienie
|
Aga ale biedna się nacierpiałaś, masakra, ale przynajmniej niedługo będzie wiadomo na czym stoicie. Właściwie już sporo wiesz, także fajnie, że ci tam jajniczki udrożnili, teraz to już nie ma bata- będzie maleństwo, teraz odpoczywaj, bo wkrótce Cię czeka intesywna praca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Rozeznanie
|
Aga, ojej rzeczywiście sie wycierpiałaś. Dobrze ze masz to juz za soba. Odpocznij a potem to już z górki bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zadomowienie
|
Witajcie, buty pokazane przez Agusię z Deichmanna są ładniutkie, ale ta druga para bardziej mi się pododba. Natomiast te z Allegro, które justys pokazywała wogóle mi się nie pododbają, i chyba jakby tylko takie były w sklepach to poszłabym na boso do ślubu
![]() Igoolek a gdzie Wy macie swoje weselicho? Bierzcie pod uwage gusta gości do jedzenia. Mój braty cioteczny nie jada nic z kury, ani rosołu, a i filetów z kurczaka nie lubi, miał więc specjalnie danie dla siebie przygotowane przez kuchnię ![]() Aga jesteś silna dlatego wszystko dobrze poszło. Lekarze mowią, że jest dobrze, więc musi tak być. Czasem jest tak, że jak za bardzo o czymś mówimy i czekamy na to straszliwie to się wydłuża czas oczekiwania aby to dostać. Tak więc lepiej spokojnie bez emocji, a ani się spodziejesz, a upragniona dzidzia w końcu będzie ![]() ![]() Biorę się za naukę i ja..nie chce mi się jak cholerka ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 |
Zadomowienie
|
Aga wiedzialam ze nie bedziesz sie użalać nad soba. Rzeczywiście twarda baba z Ciebie, ja bym chyba nie wytrzymała, bo przed @ samo mi sie płacze a co mówić w takiej sytuacji. Podziwiam za wytrwałosć. Czkawka najlepsza z tego wszystkiego. Tak jak dziewczyny mówią, odpoczywaj...
Ja nie myslalam o morskich bo własnie chce w kolorze bukietu, a najłatwiej chyba różowy dobrać ![]() U nas na pierwsze bedzie rosół bo my sami bardzo lubimy wiec nie bedziemy tutaj wymyslać, a na inne dania to zobaczymy co bedzie na komunii (mamy tam dwie i mam nadzieje ze bedzie rózne jedzenie) ![]() Jak dzis przymierzałam te buty to przypomniało mi sie ze prawą stope mam dłuższa i paluch mi zawsze wystaje w tych z odkrytym palcem i nie wiem co bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Raczkowanie
|
Ona, ja cię nie mam na NK
![]() w takim razie przepraszam ![]() ![]() aga- co z Toba, napisz wreszcie, bo trzymasz nas tu wszystkie w wielkim napieciu, a wiesz chyba jakie kobiety sa ciekawskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Ona ale Azakowana nam napisała długą relację jak poszło itp. Musiałaś przeoczyć
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja mam do sklepu pare metrów więc pewnie też bym nie skorzystała ale pomysł super |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Igoolek- mam podobne zdanie. Ten schab brzmi ciekawie, ale przy wyborze nalezy uwazac aby wszytkim gosciom smakowalo, wiec nalezy uwazac z tymi bardzo wyszukanymi. Ale ten schab mysle ze ok ![]() "Myślimy nad kremem borowikowym zamiast rosołu i roladkami drobiowymi w prażonych migdałach"- to tez bym chetnie zjadla ![]() Aga- ale Cie podziwiam, ze to wszytsko wytrzymalas. Tyle sie nacierpialas! Ale teraz bedzie wszytsko z gorki! Zobaczysz juz niebawem bedziesz sie stresowac przed pojsciem na porodowke ![]() Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-04-28 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Aga twarda baba z ciebie
![]() ![]() dziewczyny mam pytanie wazne: czy w ostrowcu jest jakas prywatna przychodnia? moj maz musi zdjac szwy i nie bardzo wiemy co zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zadomowienie
|
Aniu nie mam pojecia niestety. A nie można prywatnie do lekarza? Łatwiej byłoby znaleźć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie grunt to równowaga. Aniu - na zdjęcie szwów to zdaje mi się, że możecie iść po prostu do chirurga. Adresy gabinetów z telefonami są w Gazecie Ostrowieckiej.
![]() Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2010-04-28 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zadomowienie
|
http://www.allegro.pl/item997491170_...adka_r_35.html
Mysle o czymś takim i mniej wiecej takie dzis przymierzalam tylko w jeszcze bardziej intensywnym kolorze. Co myslicie? Tu jeszcze inne ale zebym umiała dobrze chodzic na takich obcasach... http://www.allegro.pl/item1010885868...tformy_38.html http://www.allegro.pl/item1018966153...eeptoe_40.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Najładniejsze te drugie, ale ja bym sobie na takich obcasiorach nie poradziła.
![]() |
#4369 |
Wtajemniczenie
|
Aga teraz po zabiegu musi być dobrze, może jeszcze będzie tak, że razem będziemy na wątku mamusiowym
![]()
#4370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
faaajne, najbardziej pierwsze i drugie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Michel tak jak napisałam wcześniej nie wybieram się na mamusiowy wątek ale z chęcią będę przeżywać razem z Tobą to wszystko
![]() ![]()
#4372 |
Wtajemniczenie
|
AGA super ze już po wszystkim, że jestes w domu i ze wszystko ok, i że mąż sie obronił
![]() ![]() Jeja sliczne te wasze propozycje bucików, co prawda mi się te na kostkę nie bardzo podobaja, mimo , że sama takie mam bo postawiłam na wygodę, jednak trzeba w nich wytrzymac dośc długo A my dzis po drugim i ostatnimk spotkaniu w poradni, powiedzieliśmy, że już nie mamy za bardzo czasu ![]() Ogólnie mam sobie od jutra mierzyć temperature i robić wykresy ![]() Mój tż wogóle jest na to spotkanie nastawiony na stanowcze NIE, więc odsiedziała co musiał i wyszedł, w dyskusję się nie wdawał ![]() Dowiedzieliśmy się , że czekaja nas 3 spotkania z księdzem, na których będzie nam tlumaczył min, kiedy wstać, kiedy siąść, kiedy podejść do ołtarza i np , że może ktoś z rodziny czytać kazanie, ktoś modlitwe wiernych ( tu zasugerował mnie, jako panne młoda) i jeszcze że mamy się zastanowić jakie kazanie wybieramy ![]() Musimy pomyslec ![]() A w pracy przesympatycznie, jak narazie ![]() Z szefową już na TY jesteśmy, dziewczyna , którą od maja mam zastąpić też symaptyczna, czas mija szybko, ogólnie jestem zadowolona, tylko brakuje czasu na szkołe, a ostatni zjazd w weekend za tydzien, musze pozaliczać;/ pozdrawiam, jutro rano się wstawie ![]()
#4374 |
Rozeznanie
|
O te pierwsze buciki ładne, powinny być wygodne bo mają platformę i nie czuc ze obcas jest wysoki. Ja znowu wolałabym zakryte, też mam jedną stopę dłuższą, poza tym buta będzie trochę widać i niechce zeby mi wystawał sam paluch spod sukienki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Beatrice masz rację z tym paluchem, często spod sukienki wystaje tylko czubek buta a tu wystawałby paluch ![]() Azakowana a czemu nie chcesz na mamusiowym uczestniczyć? ![]() Aniaa22 wiesz może co u Estelli? wyszła już ze szpitala? Edytowane przez mehja Czas edycji: 2010-04-29 o 06:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
hey
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Justys to ty już dziś masz ta poprawkę? Będzie dobrze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
Ja chce buty odkryte ale jak bedzie ten palec wystawał to zdecyduje sie na zakryte
![]() Justys powodzenia ![]() Qudlatku grunt to dobra atmosfera w pracy... Mehja na Pulankach też jest takie spotkanie przygotowujące? |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Madziaciu chodzi ci o spotkania z księdzem? To są 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Wtajemniczenie
|
witam,
my też własnie trzy na dwóch załatwiliśmy ![]() I nie płacilismy nic, ale jeszcze są trzy spotkania z księdzem;/ Ja na 11 do pracy, lece wczesniej bo są śliczne buty w tym sklepie z tanim obuwiem kolo tej biedronki na mickiewicza jak sie w strone rynku idzie to po lewej, wiecie gdzie? moja mama sliczne na koturnie kupila ![]() ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- gusiak odezwij sie na gg, ja bede wieczorem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.