|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Haj niedzielny
![]() Jeszcze raz dziękuję za życzenia Przyszłam się pochwalić, że znalazłam drugiego ząbka Zaraz obok pierwszego ![]() Troszkę wczoraj marudkował, ale nie jakoś specjalnie, współczuję Agusiu, że Twój Filipek ciężej to przechodzi. Jeszcze miałam napisać wczoraj, ale zapomniałam ![]() Kamilka strasznie słodko sobie śpi zwłaszcza z tymi szczebelkami w buzi, rozbrajająca
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witam mamusi znow zapowiada sie ladny dzien wiec trzeba bedzie z niego korzystac
Dziekuje za mile slowa pod adresem Kamilki, ten jej sen tez mnie rozbroil kombinuje jak moze zeby tylko dziasełka wymasowac Bogus nie zazdroszcze tesciow,mam nadzieje ze ten czas szybko minie. Moi tescie niby sa spoko ale tez bym nie chciala z nimi przebywac dzien w dzien. Miłego dnia życzymy
|
#4353 |
|
Zadomowienie
|
PROSZE O RADE:czytałam te wasze porady w sprawie jedzonka ale chyba jestem jakaś tępa i musze jeszcze raz
![]() Kupiłam kaszkę mannę błyskawiczną z boovity na mleku modyfikowanym i mam pytanie mam ją dodawać do zupek tak? A czy mogę ja dodawać do mleka tak po troszku żeby mała pozniej jadla tylko kaszke manne?
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
haj,
co za pogoda, znowu deszcze zapowiadają ![]() maly mardny dzis, ze szok, od dwoch dni budzi się o 5 rano co do niego nie podobne... no i niezle walki przed każdą drzemką toczy... GRATULACJE DLA WSZYSTKICH SOLENIZATOW WCZORAJSZYCH I DZISIEJSZYCH, w szczegolnosci zaś dla Brombusi Marta, kaszkę do zupki to tylko dla wprowadzenia glutenu podajemy. Normalnie kaszke bezglutenowa możesz jako odrębny posiłek podawać. Milej niedzieli!
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
wpadlam sie pochwalic, ze dopiero zaczelismy przygode ze słoiczkami a moja mała królewna zjadla dzis juz cały słoiczek z gerbera marchew- jabłuszko no i włoski jej urosły Załącznik 3149091
|
|
|
|
#4356 |
|
Przyczajenie
|
Witam, czy któraś z Was nie orientuje się czy kleik lub kaszka ryżowa może uczulać dziecko?
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Domi
Bogus oj niezazdroszcze teściów nacodzień tak długo Agapiw14 wszytsko może uczulać kaszki lepiej podawać te bezmleczne, bo samo mleko w nich może uczulać.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
musisz zaobserwowac dziecko![]() bylam jednak na tej komunii obzarlam sie to malo powiedziane no ale takich imprez na codzien nie ma wiec musialam skozystac;p
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ależ tu spokój, przynajmniej nie musiałam nadrabiać zrobiłam właśnie tiramisu ciekawe czy dobre będzie? ![]() Domi- możesz teraz Poli warkocze zaplatać ![]() Kupiłam wczoraj wózek, ciekawe czy mi się spodoba ale tak zachwalałaś że się skusiłam! Aguś- dobrze zrobiłaś, dieta od jutra przeszłabym się na jakąś imprezkę, gdzie można by się najeść jakieś wesele czy cóś ![]() lecę sie sprysznicować i spaty, jutro do roboty trzeba wstać, paaaaa |
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki kolor? ![]() wiesz ja porownania zbytnio z innymi nie mam, dlam nie ten jest super!
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cze Mamuśki
Łał, ale Polince włosy urosły ![]() Czyżbyś stosowała u niej kurację wzmacniającą Joanny ![]() Z racji pogody, dzisiaj popołudniowy spacerek był po centrum handlowym ![]() Chciałam Młodemu kupić garnuszek na klocuszek, ale w Tesco już nie było, oglądałam uczoną słuchaweczkę i grające kluczyki, ale Filusiowi najbardziej spodobał się słonik bawiskoczek z FP Jak podskakuje to ma niezłą radochę ![]() Planuję jeszcze w tym tygodniu kupić kojec, ale taki szeroki, potem dokupię do niego jeszcze materacyk, żeby na wakacje jak będzie w nim spać miał wygodnie. Ten mi wpadł w oko i jest niedrogi, jak myślicie będzie ok? http://www.allegro.pl/item1053161121...a_model_c.html Domi Ty masz spacerówkę z Baby design? Bo ja się zastanawiam nad Baby design właśni i nad Chicco. Nie chciałabym wydać na nią więcej niż 300-350 zł, bo już jedną mam, a ta ma być tylko na wakacje i np. na zakupy, żeby mało miejsca w bagażniku zajmowała ![]() I jeszcze jedno pytanie, macie może podgrzewacze takie do samochodu? Bo myślałam żeby taki kupić, co by mu w trasie podgrzewać słoiczki, bo jak jest fajna pogoda i chcemy wyskoczyć gdzieś dalej, na cały dzień, to mnie zawsze te jedzonko ogranicza, bo mu nie chcę zimnego obiadku dawać ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Ja dodawałam do słoiczka normalną ugotowaną na wodzie, ale jak trochę takiej wsypiesz, to chyba nic się nie stanie. Filuś je kaszki z glutenem normalnie raz dziennie. Teraz mamy nestle zdrowy brzuszek 8 zbóż
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to za bawiskoczek? ![]() bo ja chce cos kupic Polusi na Dzien dziecka i nie wiem ![]() a ten Uczniaczek szczeniaczek fajny? ![]() Cytat:
![]() do bagaznika spokojnie sie zmiesci uciekam, jutro mamy tyllleeee załatwien w zwiazku ze slubem ![]() dobranoc
|
||
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1054390446..._h_gratis.html W Tesco dałam za niego 45 zł Co do garnuszka, to też myślę, że dla trochę starszych dzieci, zwłaszcza że mój Filuś jeszcze dobrze sam nie siedzi A szczeniaczek uczniaczek jest fajny, już wszystkie piosenki umiem ![]() Mały coraz lepiej się nim zabawia i bardzo go lubi ![]() Idę obadać tę spacerówkę na all.
|
|
#4364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brombi, my mamy uczniaczka, garnuszek, słuchaweczkę i uczące kluczyki i jak na razie zabawa słuchawką i kluczykami ogranicza się do pakowania ich do buzi i i potrząsania, ale w słuchaweczce czasem uda jej się coś wcisnąć No i Blanka już ślicznie sama siedzi,więc garnuszkiem się bawi, oczywiście nie dopasowuje kształtów ( ) ale zaczyna wrzucać do niego klocki i wyjmować i dotyka nosek garnuszka ![]() Kojec baardzo fajny, odkąd Blanka usiadła życia sobie bez niego nie wyobrażam ![]() Blanka dostała na dzień dziecka od babci mate TL gigant, bo chciałam żeby się uczyła raczkować, zobaczymy jak jej będzie szło... w sumie piesek Fiona z TL zaczęca do raczkowania i zastanawiam się czy kupić no i to na tyle z zakupowo-zabawkowego szaleństwa ![]() My cały weekend byliśmy u teściów, bo poza dzisiejszym dniem wyjątkowo ładna pogoda była, więc przynajmniej Blania spędziła mnóstwo czasu na powietrzu. Dziś udało się ją zostawić teściowej i razem z tż skoczyliśmy na "seks w wielkim mieście 2" - lubie takie głupotki, ale ta była ciut za długa i ubrania już nie były takie fajne jak w 1 części.. za to ciasteczka bomba nooo to napisałam co wiedziałam i idę chyba spać do jutra aaa - zazdroszcze zębów! my nic nie mamy (
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
witam kochane!
oj coraz mniej czasu na wizaż staram się tutaj wpadać codziennie, ale nie zawsze jest wena na pisanie - proszę o wybaczenie! ![]() u nas dużo nowości, ale jedna od wczoraj przebiła wszystkie - "raczkujemy" do tyłu!!!! ![]() Lenka wczoraj podniosła kuper na prostych rączkach i ruchem pełzakowatym przemieszcza się do tyłu, ciekawa jestem kiedy zakuma że może robić to samo do przodu?! dziecię mi się naprawiło i znowu zaczyna przesypiać cała noc z nowości wokalnych - pieje-piszczy-skrzeczy jak jej się coś spodoba! cudo! Brombi, składam spóźnione życzonka urodzinowe - co do zabaweczek na dzień dziecka też czegoś szukam... najlepiej żeby sie ruszało, mrugało i grało, żeby można było zrobić "pac" ... ![]() p.s. Pola ma piękne włosyyyy - chyba po mamusi ![]() a Kamilka "mały głód" co to wcina szczebelki przez sen... - REWELACJA ! a to my na sobotnim spacerku ... i zabawa z niekapkiem na "sucho"
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-31 o 06:55 |
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Xpressja ślicznie razem wyglądacie
i te uśmieszkiA u nas dzisiaj brzydko więc spacer będzie na tarasie póki nie pada i zobaczymy co z tego będzie
|
|
|
|
#4367 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedzialam... ![]() Gratuluje!! Cytat:
Poniewaz dziecko z wiekiem nie musi po prostu jesc w nocy, nie potrzebuje tego posilku i jesli go dostaje to nie jest glosny tak jak trzeba w dzien... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje debiutu sloiczkowego ![]() No i Polusia Cytat:
Tez chcialam kupic ta sluchawke FP, ale znalazlam taka, ktora bardziej podoba sie malemu, bo swieci na tysiac kolorow i mozna te obrazki n "wyswietlaczu" zmieniac jednym przyciskiem...maly zawsze sie dziwi jak to widzi... Firma Vtech. Ogolnie ta firma to ciekawa alternatywa dla FP, bo produkty maja bardzo podobne, ale czasami troche ciekawsze niz FP.... I ma jedna cudowna rzecz - glosnosc ma dwa stopnie jest nie jest nastawiona wysoko tylko nisko Załącznik 3149891Moge jeszcze polecic jeszcze ksiazeczke z tej firmy, maly ja bardzo lubi i glosnosc tez ustawiana André lubi sobie na te glowki zwierzatak naciskac i wtedy mu graja i sie swieca...Załącznik 3149893Załącznik 3149894Załącznik 3149895 Kojec fajny My mamy spacerowke Chicco i jestem zadowolona ![]() Cytat:
za raczkowani do tylu ![]() Z zabawek grajaco-swiecacych polecam Ksiazeczka i Tekefonik tez...Moze kule jeszcze..? ![]() Zdjecia super Dzien doberek u nas byli wczoraj znajomi z dziecmi 3-letnim chlopcem i 6-letnia dziewczynka. Bylo super, zero stresu, maly wybawiony, ze hej
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-31 o 08:37 |
|||||||
|
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Cytat:
ciekawe czy ładny będzie ja chcę go kupić w najblizszej przyszłości, bo mi się bardzo podoba
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
kiedy bedzie słonice
|
#4370 | ||
|
Raczkowanie
|
czeeeśc dziewczęta
składamy z Milenką spóźnione życzenia wszystkim solenizantom małym i dużym ![]() za często to się ostatnio nie udzielałam, ale ja się teraz nawet w domu nie odzywam ![]() Xpresja Lenka cudna i jestem fanką jej ubiorów Kareninko bardzo podoba mi się tak książeczka co pokazałaś, ostatnio spędziłam chyba 1,5 h w sklepie z zabawkami.... chciałm wszystko gratulujemy wszystkich zębolków tych ![]() widocznych i tych wyczuwalnych u nas zębów niet.... ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a śpi w świetnej pozycji- pilnuje swojego drewna ![]() Brombi życzę Ci dużo zdrowia, uśmiechu, rozpierania energią, zawsze świeżych pomysłów i życia jak w bajce |
||
|
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi
wklejam wam moją OLI rozdarciucha!normalnie jest nieznośna przez ostatnie kilka dni ![]() Zabawki przyszły niestety mata była poplamiona pociąg nie działa napisałam do babki ma mi oddać 10zł
|
#4372 |
|
Raczkowanie
|
Twoja Oli ma identyczna fryzure jak moja Mi, która na szczęście teraz śpi
|
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Witam ![]() U nas dziś brzydko więc dziś siedzimy w domku ![]() Śliczne dzieciaczki ![]() Kurcze ten słonik dużo drożej na allegro. Więc lepiej będzie się gdzieś przejechać
|
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
witojcie!
![]() my juz po chrzcinach także złe diabełki wygonione i mamy w domu aniołka domi, to ładnie z poli strony, że tak wcina marchewkę. Nila dzisiaj pogardziła jabłkiem z marchewką z bobovity. po drugiej łyżeczce zaczął sie ryk! zrobiłam jeszcze dwa podejścia i resztę zjadłam sama
|
|
|
|
#4375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie pytaj...przez ta pogode zaczynam sie nawet cieszyc na ten wyjazd do Portugalii.....
![]() Cytat:
Caly czas u was nieciekawie? Ja wlasnie mam tak, ze jak ide do sklepu to niewiele rzeczy mi sie podoba...a jak ogladam na necie czy cos to wszystko bym brala... ![]() U nas tez zebow 0... ![]() Cytat:
Hehehe...sliczna Ola A babka niech oddaje, jasne ![]() U nas chata ogarnieta po wczorajszym, maly po obiadku, ja tez (wciagnelam kilometry spaghetti....) ![]() Czas na KAWUSIE ktora sie przylacza?
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
jejku u nas pogoda jak w listopadzie...
![]() dziękujemy za komplementy kawyyyy... Kareninko, ja jestem dobrym kompanem (nie tylko do kawy
|
|
|
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
JAAAA!!!! ale przesłodziłam tym razem. u mnie musi byc idelana proporcja kawy, mleka i cukru
tak, u nas dalej kiepsko z humorem - za sprawą moich rodziców. każde z osobna odezwao się do mnie :/, mama po 7 miesiącach... i jest jeszcze coś, w klubie się wywnętrzę... Tarasiu ja uwielbiam te owocowe słoiki, gdyby mała wszystkiego nie wcinała to bym się na to sama rzuciła kilka nowych fot wam zarezentuję |
|
|
|
#4378 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
no piękna Tyyyy
![]() a jak piękna mamusia to i piękna córusia! (p.s. przepalasz fotki na FS ? czy to taki efekt dnia słonecznego?) |
|
|
|
#4380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, kolor podrasowany w ps.a swoja drogą kopma i fotoszopa mam dość - siedzę po CAŁYCH dniach na plakatami i projektami do sesji. dzisiaj musze sie o 16 umowić na egzamin z historii sztuki współczesnej... guzik wiem teraz na ten temat.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

musisz zaobserwowac dziecko
ciekawe czy dobre będzie? 

w sumie piesek Fiona z TL zaczęca do raczkowania i zastanawiam się czy kupić 

ktora sie przylacza?