"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 16:04   #4351
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
cytrynka wiedza twojego męża biologa pokrywa się z moja wiedzą położniczą
Żeby spłodzić synka trzeba się wstrzelić w dzień owulacji (lub dzień przed) ponieważ plemniki męskie są szybsze i to one od razu "dobiegną" do jajeczka

Ja jutro wybieram się do lumpku Ciekawe czego znowu naniosę do domu

A odnośnie objawów ciążowych. Przez pierwsze trzy miesiące leżałam jak betka przez całodzienne mdłości. Nie ustępowały nawet na chwilę
Zapach mięsa powodował, że biegłam zaraz do toalety.....masakra. Dobrze że mój mąż uwielbia naleśniki, pyzy i pierogi, bo się za wiele mięska nie najadł w tym czasie
W tym czasie miałam ogromną ochotę na kwaśne i gazowane Słodkiego nie tolerowałam wcale. Natomiast teraz jest różnie, zaczynam miewać zachcianki. Wczoraj o 22:30 napadło mnie na gazowaną wodę TŻ musiał iść do teściów i od nich pożyczać bo my nie mieliśmy na stanie

Jak tylko mężulek wrócił z pracy spytałam się go o te zapłodnienie. Mam rację - trudniej o chłopca się postarać. Matematyka jest prosta - aby doszło do zapłodnienia zarówno kobieta, jak i mężczyzna musi dać swoją parę chromosomów. Skoro kobieta ma XX, a mężczyzna XY, to na 3 X jest 1 Y, prawda?? A tylko z Y wychodzi chłopec. Więc 3:1 dla dziewczynek jest. Dlatego też na 3 kobiety na świecie przypada 1 chłopak. I już wszystko jasne

Co do objawów ciąży - jakbym czytała o sobie.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-08-20 o 16:14
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:16   #4352
agape
Zadomowienie

a ja i tak mam nadzieje że chłopaczek będzie

poleciałam ddzis do h&m wykorzystac ta karte promocyjna co wczoraj dostałam ale do innego niz wczoraj i tam nic specjalnego nie było ale cóż, mam dwa bodziaki za darmo można powiedzieć

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:19   #4353
agape
Zadomowienie

wera musisz się w końcu pochwalić swoimi łowami

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-20, 16:28   #4354
weraa11
Zadomowienie

Noo ja sie wciaz chwale ze mam niby brzuch, ze mam ubranka a nic wam nie pokazuje ale obiecuje ze sie poprawie
Fajne bodziaki znalazlas w H&M chyba musze tez skorzystac z tej okazji ze daja ten bon. Bo moi rodzice juz sie burza ze do lumpa chodze po ubranka dla dziecka swojego ale podobaly im sie...tylko uwazaja ze mozna dziecku kupic nowe...ale oni maja takie poglady bo nie wiedza co w obecnych czasach znaczy 'zakupy z lumpie' przeciez tam mozna takie sliczne rzeczy wyszukac Nikt nawet nie zczai ze to uzywane

Tylkoe te body co ja kupilam to sa z krotkim rekawkiem ale podluchalam jak babka mowila ze teraz maja letnie ubrania i niedlugo beda na chlodniejsze dni...wiec moze stad te krotkie rekawki...
Ale stwierdzilam ze zawsze mozna cos z dlugim na to zalozyc prawda?

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:29   #4355
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a ja i tak mam nadzieje że chłopaczek będzie

poleciałam ddzis do h&m wykorzystac ta karte promocyjna co wczoraj dostałam ale do innego niz wczoraj i tam nic specjalnego nie było ale cóż, mam dwa bodziaki za darmo można powiedzieć
Fajne bodziaki

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:30   #4356
agape
Zadomowienie

ja to mam nadzieje ze na początku stycznia bede na chodzie (termin na 11 lutego) i wtedy poszaleje na zimowych wyprzedażach

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-20, 16:31   #4357
MARIKA.S
Zadomowienie

weraa body z krótkim rękawkiem na pewno Ci się przyda nawet zimą. I tak założysz na nie kaftanik i śpioszki. A te body z długim rękawkiem to czasami są niewypały. Zazwyczaj rękawki są wąskie i łapki mimo, że małe to się w nich nie mieszczą
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 16:41   #4358
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Noo ja sie wciaz chwale ze mam niby brzuch, ze mam ubranka a nic wam nie pokazuje ale obiecuje ze sie poprawie
Fajne bodziaki znalazlas w H&M chyba musze tez skorzystac z tej okazji ze daja ten bon. Bo moi rodzice juz sie burza ze do lumpa chodze po ubranka dla dziecka swojego ale podobaly im sie...tylko uwazaja ze mozna dziecku kupic nowe...ale oni maja takie poglady bo nie wiedza co w obecnych czasach znaczy 'zakupy z lumpie' przeciez tam mozna takie sliczne rzeczy wyszukac Nikt nawet nie zczai ze to uzywane

Tylkoe te body co ja kupilam to sa z krotkim rekawkiem ale podluchalam jak babka mowila ze teraz maja letnie ubrania i niedlugo beda na chlodniejsze dni...wiec moze stad te krotkie rekawki...
a tam nowe, nowe kosztuje więcej i często jest z gorszych materiałów;
a tu w lumpku widzisz że nawet noszone rzeczy wyglądają dobrze więc pewnie i dobry materiał .

Krótki Ci się przyda, nie ma co się martwić. Te długie właśnie mogą mieć wąskie rękawki przez co są nieprzydatne. A krótki zarzucisz i na to bluzeczkę czy kaftanik i jest super.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 17:11   #4359
agape
Zadomowienie

Cytat:

moja mama tez mówiła "mój wnuczek to tylko w nowym bedzie chodził" to zabrałam ją do sklepu ceny pokazać podziałało jak kubeł zimnej wody

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-20, 17:37   #4360
vilya
Zadomowienie

mój mąż też jest niezadowolony że mówię że ciuchy można w ciucholandzie kupić. Ostatnio jak z mamą kupiłyśmy 3 rzeczy to troszkę był zły ale nic nie mówił, dopiero jak się go zapytałam o co taki zły to stwierdził, ze mówił że nie chce ciuchów z lumpka. Ale jak kupimy to nie będzie miał wyjścia.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 17:54   #4361
mysiopez
Zadomowienie

A ja własnie sobie coś uzmysłowiłam.. Jak mam chodzić do szkoły rodzenia jak będę leżeć w szpitalu pod koniec ciązy? I kiedy dla lekarza jest koniec ciązy? Ja mam rodzic 25 stycznia.. to co... po sylwestrze na patologię już mam trafić? Kurdę.. musze się na kolejnej wizycie doktorka o to spytać..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:03   #4362
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
hihi - jak macie jakieś pomysły to bardzo proszę, może akurat mi coś się spodoba. Dla chłopca to myślałam Mateusz lub Tomuś - szczególnie ten Tomuś mi się podobał. A słyszałyście o tym, ze pewniejsze jest przy usg stwierdzenie dziewczynki niż chłopca, bo czasem zdarza sie że lekarz stwierdzi ze widać siusiaka a to pępowina była i rodzi się dziewczynka
U mnie tak było tym razem na wizycie dr mówi że coś widać ale aby się nie nastawiać bo to może być pępowina właśnie
A moja kuzynka całą ciąże chodziła z myślą że będzie synek pokój urządzony pod chłopczyka a tu co ? suprise córeczka właśnie przez tą pępowinę myśleli że to cycusiek a to co innego było

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
ooo.. i Tymon też własnie ładne..
mam jednego Gniewosza u mnie w przedszkolu, bardzo rzadkie imie..
Pracujesz w przedszkolu tak jak ja Jaką masz grupę wiekową ? Ja niestety 3 latki, wczoraj pytałam dyr czy nie da rady się zamienić z kimś niestety nie............ także nie wiem ile popracuje sale już przygotowuję , pochodzę tydzien zobacze jak maluszki się zaklimatyzuja i jak będzie bardzo źle to uciekam na zwolnienie.

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
mój mąż też jest niezadowolony że mówię że ciuchy można w ciucholandzie kupić. Ostatnio jak z mamą kupiłyśmy 3 rzeczy to troszkę był zły ale nic nie mówił, dopiero jak się go zapytałam o co taki zły to stwierdził, ze mówił że nie chce ciuchów z lumpka. Ale jak kupimy to nie będzie miał wyjścia.
Mój jest zadowolony i nie ma nic przeciwko
Zresztą jemu też dużo fajnych rzeczy kupuje i jest szczęśliwy bo żaden kumpel nie ma takich
Moja siostra ubierała synka w lumpkach i zawsze wyglądał rewelacyjnie i tak jest do tej pory

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:10   #4363
weraa11
Zadomowienie

No moi rodzice sami musza sie tylko w tych ze tak powiem 'zwyklych' sklepach ubierac wiec uwazaja ze wnuk tez by mogl ale nie bedzie im to robic w czym bedzie ubrane, wazne przeciez zeby bylo czyste i jakos wygladalo a $ wole na cos innego wydac a oni jak chca to tez niech kupuja a teraz byla chrzestna u mnie i ona jeszcze nie jest babcia mimo ze ma corke po slubie i jest ona ode mnie starsza o 8 lat to juz powiedziala ze bedzie ciuszki mi przesylac

A kupujecie sobie laktator?? Bo ja mysle ze u mnie bedzie niezbedny...bo bede musiala latac na praktyki no i byc moze normalnie na zajecia zaraz po porodzie... tylko boje sie czy ten laktator to nie bedzie wiekszy bol jakby to mialo dziecko ssac piers... Bo wszystkie moje kumpele mowily ze sie za pierwszym razem tak zrazily ze od razu mleko w proszku kupily... No i czy lepszy elektryczny czy ten reczny...szkoda mi troche kasy na elektryczny ;/

Stary 2010-08-20, 18:15   #4364
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

dla mnie laktator bedzie niezbędnym zakupem
raczej zainwestuję w elektryczny z racji częstego pewnie korzystania
Stary 2010-08-20, 18:22   #4365
weraa11
Zadomowienie

No ja sie wlasnie waham...bo co jak stwierdze ze nie dam rady tego robic? ;/ nie chce sie nad soba uzalac, ale zakladam rozne wersje chociaz uwazam ze kobieta by powinna sie przelamac i chociaz te 3 miesiace wytrwac karmiac piersia...

Stary 2010-08-20, 18:27   #4366
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

h mhmhm no ja wytrzymałam i to ledwo 3 miesiące tak bolało karmienie
jak pora karmienia się zbliżała to ja już płakałam, a raczej do wytrzymałych należę
ale wiem że nie wszystkich tak boli
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:31   #4367
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
No ja sie wlasnie waham...bo co jak stwierdze ze nie dam rady tego robic? ;/ nie chce sie nad soba uzalac, ale zakladam rozne wersje chociaz uwazam ze kobieta by powinna sie przelamac i chociaz te 3 miesiace wytrwac karmiac piersia...
moja mama mnie karmiła ponad pół roku chyba, ja też bym tak chciała ... pół roku albo i troszkę więcej;
wszystko zależy od tego jak przykłada się malucha do piersi - żeby dobrze objął pierś co by nie bolało;
podobno najlepiej się położyć na plecach i malucha na siebie, to wtedy wolniej też leci mleko - wtedy nie ma zachłyśnięć itp itd - ale to jak przetestuję to się dowiem
Stary 2010-08-20, 18:39   #4368
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

u mnie nic nie pomagało, a przetestowałam wszystko co było do przetestowania, po prostu tak miałam....
też bym chciała długo karmić, bo to i korzyść dla dziecka i dla kieszeni i wygoda po prostu!!!!!
do tego mogłam jeść tylko gotowanego kurczaka bo po czym innym miał brzydkie kupy....do dzisiaj nie mogę zjeść kurczaka, ale może dzięki temu 24 kilo zgubiłam w 3 miesiące
Stary 2010-08-20, 18:43   #4369
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
My braliśmy pod uwagę Adasia i Marysię. Mój małz wymyslił je 6 lat temu i tak jakoś się przyzwyczaiłam do tych imion. Nawet chcieliśmy je zmienić. Wypozyczyłam słownik z imionami.. ale kompletnie nic nam nie pasowało. Mój małz się boi, że jak zobacze dziecko to stwierdze, że wygląda jak... i tak juz zostanie. Wszystkie maskotki co od niego dostałam na walentynki mają imiona.. Oj wiem, że to jest głupie.. ale jeden miś wygląda jak Stefan .. Cokolwiek to oznacz...:P A jakby się nam 3 dzieci urodziła ( u mnie w rodzinie jest dużo blizniąt, a dodatkowo mam problemy z hormonami i występuje u mnie ryzyko ciązy mnogiej...) to byłby Adaś, Marysia i To Trzecie;
a propos naszej rozmowy z priva, ten baby Activ... buda chodzi normalnie, musiałaś trafić na wadliwy, ale nie podobaja mi się materiały. Tylko, że mnie w małoktórym przypadły do gustu:-( Teraz myslę jeszcze o Chicco Trio 4 Me, na alle ok 1500, normalnie ponad 2 tys., ja chcę do 1,5 tys

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ciągnie mnie skóra - zwłaszcza wieczorem, jak leżę wyprostowana na zwnak, albo kichnę w takiej pozycji - rwie wtedy mnie bardzo. To normalne jest.

No w takim razie wynika na razie, że u mnie też będzie chłopak - mam nisko brzuch, wymiotowałam często (do tej pory się zdarza), mam pryszcze na buzi, odrzuca mnie od słodkiego, za to słone i pikantne - mniam. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Ja się nie sugeruję tymi "przepowiedniami", dla mnie najważniejsze jest to, żeby dzidzia była zdrowa.

Co do imion, u nas nic się nie zmieniło. Dziewczynka - Martyna, chłopak - Nikodem (choć mąż chciał Adasia, więc tu jeszcze może się zmienić).

Co do wózków - ja nie biorę pod uwagę 3kołowych - nie podobają mi się po prostu. Chciałabym wózek, któremu nie ruszają się przednie koła, a o to trudno. Dlatego mój wybór to na razie ten od Jedo. Też mieszkamy na 4piętrze, także nie wyobrażam sobie na razie tego znoszenia .
znoszenie luz, ale pomyśl o wnoszeniu, nie zawsze zostawia się stelaż w bagażniku:-(

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Na wygląd, kształt brzucha i upodobania żywieniowe radzę nie patrzeć to nie ma nic wspólnego z ciążą
Moja mama każdą ciążę przechodziła rewelacyjnie i wyglądała ślicznie, więc wg "wróżb" powinna rodzić chłopców. Urodziła trzy Dziewuchy

A czy chłopca jest trudniej począć....? Bo ja wiem....Wszystko zależy od genów i od tego kiedy dojdzie do zapłodnienia. Plemniki z chromosomem męskim Y są bardzo ruchliwe i szybkie (cwaniaki jedne ) ale za to krótko przeżywają. Plemniki żeńskie natomiast są powolniejsze ale żyją dłużej.
Więc żeby począć chłopca najlepiej wycelować w dzień kiedy jajeczko wędruje już sobie jajowodem wtedy cwaniaki szybko tam dolecą i chłopiec gotowy

Moje typy imion to :

DZIEWCZYNKA : Blanka, Liwia, Dalia, Sara, Gaja, Nadia, Dalaja, Sanika, Mia, Noemi, Elena, Selena

CHŁOPIEC : Nataniel, Oskar, Błażej, Eryk, Ernest, Natan, Alan
Natan nie, ale podoba mi się Nataniel. Bardzo biblijne, ale mnie kojarzy się z Ostatnim Mohikaninem takie filmowe zboczenie;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:46   #4370
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiola 1225 Pokaż wiadomość
u mnie nic nie pomagało, a przetestowałam wszystko co było do przetestowania, po prostu tak miałam....
też bym chciała długo karmić, bo to i korzyść dla dziecka i dla kieszeni i wygoda po prostu!!!!!
do tego mogłam jeść tylko gotowanego kurczaka bo po czym innym miał brzydkie kupy....do dzisiaj nie mogę zjeść kurczaka, ale może dzięki temu 24 kilo zgubiłam w 3 miesiące

No to ładnie wyssał z ciebie przez 3m-ce

kurczątko, nie strasz ja mam jakieś takie wrażliwe piersi na wszystko odkąd tylko zaczęłam dojrzewać
Stary 2010-08-20, 18:56   #4371
mysiopez
Zadomowienie

Mnie podczas karmienia chyba nie będą bardziej boleć piersi niż teraz, prawda? Nie mogę spać nawet na boku bo tak bolą.. a już o przytuleniu do małza... z poduszką to i owszem.. bez niej nie podchodzi bo dre się jakby mnie ze skóry obdzierali.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:59   #4372
weraa11
Zadomowienie

No ja sie wlasnie obawiam bo (i tutaj odkryje wam kawalek mojego zycia erotycznego ) nawet jak TŻ chcial cos tam porobic z moimi piersiami (nie mam na mysli rak tylko usta ) to juz mnie odpychalo...po porstu nie lubie jakos tego typu rzeczy...nie porownuje tu pieszczot z TŻem do karmienia dziecka ale obawiam sie mam cos takiego ze jak ktos sie zbliza do moich piersi z ustami, bez wzgledu na to w jakim celu to juz mi zle i niedobrze...;/

Stary 2010-08-20, 19:02   #4373
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

hmhmh nikogo nie chcę straszyć!!!!!!!!!
piszę jak miałam, dodam że znam osoby które mówią ze to najpiękniejszy okres w ich życiu.......też bym tak chciała
mnie piersi bolą i tak jak mysioperz do tż nie mogę się przytulić , śpię w biustonoszu bo inaczej nie dam rady nawet spać takie mam wrażliwe, ale tylko w ciąży i po ciąży, normalnie to nic mi się z nimi nie dzieje, cieszę się ze tylko urosły w 1 ciąży o 1 rozmiar i teraz mam nadzieję ze nie urosną więcej, jak widziałam piersi mojej bratowej to aż się przeraziłam!!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 19:12   #4374
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Wiola, a teraz bedziesz probowala tez karmic czy od razu butelke jednak?
Stary 2010-08-20, 19:23   #4375
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

próbować będę!!i mam nadzieję że teraz będzie lepiej, ale sądząc po bolesności piersi to będzie bolało!!!
z 1 synkiem wytrzymałam 3 miesiące i teraz chcę wytrzymać również tyle, a jak będzie dobrze to dłużej
Stary 2010-08-20, 19:30   #4376
mika_am
Raczkowanie

jeśli chodzi o płec to chłopczyka poznaje się po jąderkach a nie siusiaku
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 19:45   #4377
Stokrotka81
Wtajemniczenie

ja tez synka karmilam tylko 3 miesiace... mimo ze wizuazlnie powinnam miec czym... to byla zmora dla nad obojga i nie to ze mnie bolalo tylko mam dosc plaskie brodawki i maly ich nie mogl zassac... mialam laktator reczny tym troche przedluzylam karmienie... sciaganie laktatorem nie boli ale za to pryplacilam to okropnym bolem nadgarstkow prawdopodobnie jakies zapalenie i dopiero po kilku seriach rehabilitacji bol ustapil

teraz zamierzam zakupic laktator elektryczny... zastanawiam sie tylko czy uzywany czy nowy?? jak myslicie??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 19:48   #4378
muron
Zakorzenienie

dziewczyny poszłam dzis na wycieczkę po sklepach z wózkami. efekt? Nie wiem NIC. baby Active z bólem odpada, Vector-koszyk na chusteczki higieniczne, design ekstra, enzo espiro- ciężkawy, atlantic-śliczny,- 15 kg, Roan-ciężkie, Colette-hm... bo ja wim..., Czy ktoś wie czy w każdym modelu chicco jest mozliwość zrobienia z dwóch rączek jednej?
jak w tym modelu poniżej:

http://www.inkopol.pl/p/pl/145/wozek...+me+fuego.html

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

dobra odpada na PL, małe kółka, aaaaaaaaaaaaa wyciosam w drewnie

Stary 2010-08-20, 19:52   #4379
Stokrotka81
Wtajemniczenie

dzieczyny wedlug mnie nie ma idealnych wozkow za rozsadna cene... trzeba isc na kompromis i wybrac to co dla nas najwazniejsze
Stary 2010-08-20, 19:53   #4380
muron
Zakorzenienie

nowy, używany to mozna po siostrze ( dja dostanę), ale sorry po obcej babie brzydziłabym się
na alle można nawet w niezłej cenie:

http://allegro.pl/item1187774049_lak...ny_okazja.html
http://allegro.pl/item1185329735_lak...ki_laktac.html
http://allegro.pl/item1184219982_tuf...czny_gaia.html
http://allegro.pl/item1197131453_med...tric_nowy.html

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

a które z wózków poniżej tysiąca można spokojnie kupic- tylko produkowane w PL? albo sprawdzę na wątku wózkowym

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości