|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
vikicullen - ja nie mam teraz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Wtajemniczenie
|
Kotek 81, widze ze twoj kot tez ma problemy z oczami. Kot sliczny ale ma zacieki pod oczami.Nie wycierasz mu tego codziennie? Brzydko to wyglada. Na te zacieki polecam przemywanie borasolem, (w aptece) futerko sie wybieli jezeli bedziesz robic to regularnie. Przemywa sie tylko futerko pod oczami. Zaniedbane prowadzi do zapalenia spojowek albo infekcji. Kot ma rodowod?
Zdrowe oczy persa nie powinny miec zadnych wyciekow (jedynie przezroczyste) http://kotyperskie.eu/?page_id=219 Dziwnie sie czuje.No jak nie w ciazy. Uczucie wypelnienia minelo. Zamiast narzekac powinnam sie cieszyc ze dolegliwosci ciazowych juz nie mam. Ale boje sie czy wszystko w porzadku. A termin u gina musialam przesunac o kilka dni pozniej bo chcialam by malz byl na badaniu. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-07-09 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
no i nie wiem jak juz liczyć jak wg USG wychodzi ze starsze ??
![]() ![]() ![]() aha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() śłiczny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam na to jakiś płyn od weta - nie pamiętam nazwy, ale już nie ma tej wydzieliny codziennie pod oczkami - raz na tydzień, czasami raz na dwa tygodnie tak mu wypłynie. Nie ma rodowodu - odkupiłam go od babki która kupiła go córce, ale później okazało się (podobno), że mała ma uczulenie na koty. Jak go kupowałam to miał te oczy w tragicznym stanie, tak posklejane, że ledwo mógł je otwierać i potwornego świerzba w uszach (aż śmierdziało) ale teraz jest już ok ![]() Licz jak ci wychodzi z terminu @ bo ten z usg to jeszcze może zmienić... ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też podziwiam Palikota( ![]() Wylicytowałam na all pakę ubranek dla mojego Dzidziusia, 100sztuk za 202zł, ale mi się udało ![]() A mi się stan paznokci poprawił samoistnie w ciąży, zawsze miałam problem z rozdwajaniem się płytki, a teraz szybko rosną i się nie rozdwajają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
sanderinka, moje dziecię na 2 kolejnych usg było tydzień starsze niż niż rzeczywiscie jest, także to sprawa indywidualna, niektóre dzieci szybciej rosną, inne wolniej,a usg określa wiek na podstawie wymiarów
![]() mulenia nie czuję, ale miewam ukłucia i takie nibybóle, głównie pod pępkiem
#4358 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Ależ miałam popołudnie
![]() Miałam do alergologa dziś iść. Niestety tam gdzie chodzę jest tak, że pani doktor przyjmuje od 15-tej i jak przyjdziesz, tak wchodzisz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po drodze weszliśmy do apteki i "zgubiliśmy" tam prawie 60zł ![]() A po przyjściu do domu wzięłam letni prysznic, napiłam się dużo wody i powoli odpoczywam ![]() Co do paznokci, to mnie niestety nic się nie poprawiło. Zawsze mi się łatwo łamały i nadal tak jest ![]()
#4360 |
Zakorzenienie
|
Mi tez sie ostatnio mila rzecz zdarzyla - bylam w sklepie, w dzien kiedy tal bolal mnie brzuch - przy kasie sie oparlam i dotknelam nrzucha, a Pani w kasie od razu zapytala czy dobrze sie czuje, czy nic mi nie jest, mowila zebym usiadla i pytala czy karetke wezwac.
Sa jeszcze tacy mili ludzie ![]() w porownaniu z tym jak starszy koles na poczcie mnie popchnal to mila odmiana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Raczkowanie
|
Kretencja to Ci się udało z tą wizytą, musisz mężowi podziękować
![]() Ale nie dziwię Ci się,że chciałaś wychodzić, jak ja gdzieś muszę długo czekać i stać w kolejce to też wychodzę, bo mi się od razu dziwnie słabo robi:/ W aptece ostatnio też zostawiam majątek - żelazo (przepisane przez moją lekarkę) 51zł jedno opakowanie, ja mam przepisane dwa ![]() A nospę forte na receptę dostałaś ? Czy można kupić bez? |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zadomowienie
|
Mi też się zdarzyła raz miła rzecz, byłam w galerii bałtyckiej na zakupach i stałam w przymierzalni i była dość duża kolejka i była dziewczyna z chłopakiem którzy mieli zaraz wchodzić do przymierzalni i chłopak już kroka zrobił a jego dziewczyna mówi- przepuść tą panią
![]() ![]()
#4363 |
Zakorzenienie
|
NUCHISIA, no-spa forte jest na receptę. Przepisał mi gin w związku z tym twardnieniem brzuszka. Powiedział, żeby najpierw spróbować to opanować magnezem, ale jakby były jakieś bóle lub częste twardnienie, to właśnie żeby no-spę forte wziąć. Więc wykupiłam, żeby mieć na wszelki wypadek. Ale tak naprawdę to chyba jest to samo co zwykła no-spa tylko że większa dawka, tak mi się wydaje.
Mężowi podziękowałam oczywiście. Co do miłego zachowania ludzi, to ja wychodzę z założenia, że wiele zależy od nas - ciężarnych. Oczywiście są ludzie gburowaci, złośliwi, pewnie nawet wielu takich jest. Ale zawsze można bardziej liczyć na życzliwość, gdy się samemu jest życzliwym. Dlatego podziękowałam czekającym za wyrozumiałość ![]() ![]()
#4364 |
Rozeznanie
|
Agatkia Palikot - rewelacja
![]() ![]() Kretencja też wole krótkie włosy ale dobija mnie to układanie. Weronisia podaj tego przepisa na kurczaka kfc ![]() vikicullen ja czasami mam takie bóle. W ogóle niektóre kobiety odczuwają bóle tak jak przed okresem przez całą ciażę właśnie w tych dniach kiedy powinny mieć okres ![]() Sanderika super, ze jest ok ![]() essence jak narazie w sprawie położnej i lekarza nie pomogę, nawet narazie się tym nie interesowałam bardzo, ale i tak nie będzie to położna z Lublina tylko z przychodni gdzie mam lekarza rodzinnego w Łęcznej ![]() Dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie, w sumie jest nie najgorzej, muszę dalej jak najwięcej leżeć bo te skurcze dalej mnie bardzo męczą Najważniejsze, ze płeć potwierdzona będzie dziewczynka - chyba jednak Alicja, wszystkie wymiary odpowiadają wiekowi ciąży wiec mała sobie rośnie ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3ksyt7x3nm.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070825290413.png wiolkaslonko@gmail.com aniołek 28.06.2009[*] Edytowane przez wiolkaslonko Czas edycji: 2010-07-09 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Wiolkaslonko, co masz na myśli pisząc "krótkie"?
![]() ![]()
#4366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
A moje właśnie jakoś lepiej się układają jak są krótkie - za wyjątkiem sterczącej grzywki
![]() ![]() Za to jak mam dłuższe (takie jak teraz - do brody), to każdy w inną stronę, a do tego strasznie klapią, nawet wysuszone na szczotkę po 2-3 godzinach smętnie zwisają...
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja w tamtym tygodniu wazyla 450 gr wiec moze juz tez wazy z 600 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też wróciłam z USG i kurcze moment pod prysznic ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Rozeznanie
|
oto MY
![]() Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-07-09 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Ale ucichło
![]() To ja też zaraz uciekam do łóżeczka, a na dobranoc wrzucam mój dzisiejszy bebech popołudniowy ![]() (w tle nowe kafle kuchenne ![]() Bela, ładny brzuszek ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-07-09 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Brzuchacze ladne
![]() ![]() Aaa no i ostatnio nylam u gina i wpisal mi znow 19 tydzien ciazy.. gdzie 19 mialam niby 11 czerwca. SZOK Posiedzialam troche na slonku i nic mnie nie wzielo, no coz taka moja uroda ![]() Teraz wcinam ciasto, dzis mie naszlo na zrobienie tortu ![]() ![]()
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj kawalek ![]() ladne brzusie dziewczyny! Bela juz nawet masz pasek brazowy chyba co? A ja caly dzien siedze w domu i dostane czegos ![]() a TZ poszedl z kolega na piwo, ja siedze sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |||
Zakorzenienie
|
śliczny brzuś
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ponoć dobrze brzuch pieluszką przykryc na jakimś wątku przeczytałam ![]() daj kawałek... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Raczkowanie
|
Śliczne brzusie.
![]() ![]() Anecka, prosze Cię... Kto by się nie skusił na taką pyszność. ![]() A ja właśnie skończyłam pisać list do... listonosza. Normalnie jakaś furia bojowa mnie dzisiaj ogarnęła (a to do mnie całkowicie niepodobne) jak czekając na przesyłkę (staniki ciążowe) cały dzień w pobliżu domofonu wieczorem znalazłam w skrzynce.... awizo. ![]() ![]() No i jutro Bieszczady. ![]() ![]() Edytowane przez Joanna131 Czas edycji: 2010-07-09 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Dragonfly
|
ale macie ładne brzuszki
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dziewczyny, mam pytanie...Miała kiedyś któraś z Was problemy z łożyskiem przodującym?Bo mam w wynikach napisane łożysko brzeżnie przodujące,położone na tylnej ścianie macicy, czytam o tym na necie i włosy jeżą mi się na głowie, a już jedno słabe plamienie miałam tydzień temu ![]()
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny śliczne brzuszki macie
![]() bella wow ja w 25tc to 2/3 twojego brzucha mam ![]() ![]() ![]() ![]() nic ide spać, muszę się jeszcze 10 razy wysikać przed pojsciem do łozka bo pozniej w nocy bede pielgrzymować minimum 3 razy ![]() do jutra, dobranoc mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
#4380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooo sezon urlopowy w pełni sie zaczyna ![]() rób fotki a jak wrócisz wstaw ![]() ![]() miłego urlopku ![]() Cytat:
![]() ![]() no przed spaniem w nocy i od razu raniutko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.