Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 10:05   #4351
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez amantas_amaentes Pokaż wiadomość
A, co do pleneru to mój TŻ chciałby w URSUS-ie, a ja pomyślałam ostatnio o parku linowym nad Zalewem Co sądzicie?
Ja też chwilę myślałam o parku linowym, ale mój mąż nie wlazłby chyba na park linowy, już kiedyś próbował... Ale.. dasz radę wejść na park w szpilach i sukni? Wchodząc na drabinkę nie będziesz w stanie jednocześnie trzymać się lin i podtrzymywać sukienki. Poza tym chyba nie wpuszczą nikogo na park bez tych uprzęży, a jak to założyć na sukienkę? Raczej się nie da, bo tą uprząż ma się zapiętą w pasie i przełożoną w kroku między nogami
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:26   #4352
kruczydło
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Jeszcze raz dziękuję za życzenia (mój kochany mąż zresztą też )

A oto moja obiecana relacja:
Mieliśmy oddzielnie ślub cywilny i kościelny, cywilny odbył się w czwartek.
Umalowałam się i uczesałam sama, odebrałam bukiet w pobliskiej kwiaciarni. Wymyśliłam sobie bukiecik z trzech słoneczników, pan kwiaciarz specjalnie je dla mnie sprowadził i wykonał dokładnie to, o co prosiłam. Ale niestety mój pomysł był fatalny więc w domu rozłożyłam go i z mamą skleciłyśmy coś bardziej podobnego do bukietu
Do ślubu zawiózł nas nasz przyjaciel, świadkowie już czekali. Byli z nami tylko oni, moja mama i bratowa jako fotograf.
Ślub był bardzo szybki... czułam taki niedosyt. Zaraz potem udaliśmy się na kawę i ciastko do "Między Słowami" (na Rybnej, cudna kawiarenka ). Właściciel dał nam potężny rabat i książkę w prezencie Miło spędziliśmy tam czas, po czym wróciliśmy do przygotowań ślubnych.

W sobotę nie chciało mi się wstawać Położyliśmy się około 1:30 rano, do późna robiliśmy ostatnie rzeczy, bukiety z bratową itp., a musiałam wstać przed 7, żeby zdążyć do fryzjera
Ale zdążyłam, i fryzura wszystkim się podobała (tydzień wcześniej byłam na próbnej). Zaraz potem umalowała mnie pani Berta Stępkowska. Wspaniała kobieta! Czekała na mnie chyba z pół godziny, ale i tak była przemiła i wyczarowała piękny makijaż! Muszę się z nią umówić też przez plenerem
W chwilkę później już byłam w sukni, a mój luby dekorował nam samochód. Zmartwiłam się, że w tym ferworze nie będzie czasu na błogosławieństwo, aż nagle zjawił się w domu i moja mama zdążyła nam pobłogosławić
Szybko dojechaliśmy na miejsce, fotografowie już tam byli. Ogólnie współpraca układała nam się świetnie, nie wiem jakie będą zdjęcia, ale na tym etapie jestem z nich niesamowicie zadowolona

Ślubem wszyscy byli zachwyceni Podobno było pięknie Nasz świadek zagrał nam na wejście na trąbce "Te Deum" wspólnie z wynajętym organistą, złożyliśmy sobie przysięgę, którą ułożył mój mąż. Koleżanki odpowiedzialne za oprawę muzyczną dały popis umiejętności Kazanie też było mądre i miejscami bardzo dla nas pochlebne

Dostaliśmy mnóstwo książek! Prosiliśmy o nie zamiast kwiatów i tak się stało Po cichu liczyłam jednak na kilka bukietów, które ustroją nam salę weselną (my ustroiliśmy ją tylko w duże stylowe świece i puste wazony) i było ich akurat tyle, ile trzeba + kwiaty, które zostawiliśmy pani w hotelu.

Niestety zawiodła nas pogoda... Obiad odbył się w Czarnej Owcy, bardzo chcieliśmy zrobić go na patio, ale było za zimno wyjściem awaryjnym była największa sala na dole, wszystko było świetnie przygotowane, ale niestety było trochę za ciasno... Ta ciasnota to największy mankament w całym tym dniu (pomijam narzekanie rodziny - bo woda z lodem za zimna, a sok nie ma idealnego smaku, a w torcie chyba wyczulam delikatnie alkohol?!? - nigdy nie da się dogodzić wszystkim). Niestety przez brak miejsca kelnerki nie mogły pracować zbyt szybko i nie mogły się odbyć zabawy. A choć była to sala dla palących, była świetnie wywietrzona, w ogóle nie dało się wyczuć zapachu papierosów. Jedzenie było świetne. Szczególnie obiad był nawet lepszy, niż gdy go wcześniej próbowaliśmy, a śliwki w boczku zniknęły wszystkie, co do jednej Zostało nam trochę sałatek, i dobrze - dojadaliśmy je w niedzielę, gdy nie chciało nam się robić obiadu Łazienki czyste, pachnące. W Owcy wszystko było w najlepszym porządku, tylko zaprosiliśmy za dużo gości (z dziećmi 72 osoby).
Nasze wesele było śpiewane, nie tańczone, i dziewczyny poradziły sobie świetnie (to był nasz zespół z kościoła). Wszystkim naszym znajomym dopisały humory, i ci bawili się świetnie, gorzej było z rodziną (zarówno moja jak i TŻ była ogromnie nadęta, przez co chyba nie będą wspominać najlepiej naszego ślubu. Ale niestety nie miałam na to wpływu, choć starałam się z każdym porozmawiać choć przez chwilę). Obiad trwał 4 godziny, i to było bardzo krótko. Żałowałam, że tak szybko się skończył

Noc poślubną zaczęliśmy już o 19 W Waksmanie na Grodzkiej. W środku nocy złapał nas oboje ból głowy, i przeszliśmy się na najbliższą stację benzynową po tabletki, a potem poszliśmy do Madragory i do Szewca na kolację. PMkom, które nie mają noclegu przy sali weselnej, bardzo polecam to miejsce. Obsługa bardzo miła, piękny wystrój, wszystko na wysoki połysk. Wynajęliśmy apartament, dzięki czemu mieliśmy sporo miejsca na prezenty, których częśc obejrzeliśmy jeszcze podczas nocy poślubnej

Usługodawców było właściwie niewielu:
Bukiety - wykonała moja bratowa, ale mi się bardzo podobały
Suknia - produkcja mojej Mamy - zachwyciła wszystkich
Fryzura - p.Edytka z Nowego Stylu na Dragonów 2 (niedaleko Tesco) - może nie jest najmilszą osobą jaką znam, ale zna się na swojej pracy.
Makijaż - p.Berta Stępkowska. POLECAM!!! Przemiła, pięknie mnie umalowała, a w międzyczasie swobodnie rozmawiałyśmy, bardzo mnie odstresowała. Pierwsze poprawki rozbiłam po ponad 5 godzinach od wykonania.
Zdjęcia - Elfi-studio. Panowie bardzo mili, świetnie nam się z nimi współpracowało. Zaglądałam im trochę do aparatów, to co widziałam było bardzo obiecujące Przed nami jeszcze plener, ale najpierw muszę uprać suknię
Restauracja/pub - Czarna Owca. Dobra obsługa, pyszne jedzenie, zrobli wszystko, o co prosiliśmy. Super nam się wspólpracowało z medżerką, fantastyczna dziewczyna.
Ciasta, tort - cukierna Alicja z Nasutowa. Ciasta śmignęły Bardzo mało ich zostało, a tortu była idealna ilość (6,4 kg na 72 osoby, każdy dostał taki sam duży kawałek tortu). Wybraliśmy smak czekoladowo-wiśniowy, był pyszny
Noc poślubna - hotel Waksman na Grodzkiej - piękne miejsce, miła obsługa

Szczerze mówiąc było sporo niedoróbek, gdybym miała okazję to powtórzyć, więcej spraw zelciłabym faochowcom (teraz cięliśmy to ze względu na koszty), i organizowałabym ślub w wakacje (teraz mam już z tego powodu egzamin na wrzesień ). ale najważniejsze, że większość gości dobrze się bawiła, i że ogólne wrażenie było bardzo pozytywne. Szczególnie ze ślubu
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 13:07   #4353
karolkya
Wtajemniczenie

Kruczydło moje gratulacje i oby wasze dni do końca układały sie pięknie i słonecznie
Super relacja Prosimy o jakieś zdjątka

Dziewczyny odebrałam Odpisy Aktu małżeństwa powoli będę się zmieniała w dokumentach... będzie trochę latania, bo i dowód i prawo jazdy i bilet miesięczny no i umowy w pracy, banki... eh eh...

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2011-06-16 o 13:25
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:29   #4354
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Hej! daawno tu nie zaglądałam, więc na początku wszystkim dziewczynkom juz po tym najwspanialszym dniu życzę bardzo dużo miłości i samych szczęśliwych dni na nowej drodze zycia

a ja mam pytanie, przewijało się pewnie wielokrotnie, ale szukałam i nic konkretnego nie mogłam znaleźć. Mogłybyście polecić dobrą makijażystkę, która dojeżdża obecnie nmieszkam w Łęcznej i w moim miescie nie ma nikogo godnego polecenia. Dlatego pytam się Was. z góry dziękuję za pomoc
Stary 2011-06-16, 14:48   #4355
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczkar_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy nie orientujecie się gdzie w Lublinie obszywają buty materiałem?Na takiej samej zasadzie jak obszywają te buty taneczne?
Spróbuj na Parysa, ja tam miałam szyte buty, są przepiękne (wciąż nie mam zdjęcia ale postaram sę wkrótce zrobić.

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
fajnie, że udało Wam sie tyle załatwic my też idziemy dziś do kina na Kac Vegas
My się wybieramy na to jutro

Cytat:
Napisane przez kruczydło Pokaż wiadomość

Szczerze mówiąc było sporo niedoróbek, gdybym miała okazję to powtórzyć, więcej spraw zelciłabym faochowcom (teraz cięliśmy to ze względu na koszty), i organizowałabym ślub w wakacje (teraz mam już z tego powodu egzamin na wrzesień ). ale najważniejsze, że większość gości dobrze się bawiła, i że ogólne wrażenie było bardzo pozytywne. Szczególnie ze ślubu
Piękna relacja Kruczydło! Szkoda, że już po, nie? Co do hotelu: rodzina mojego TŻa się tam zatrzyma, tak więc fajnie zobaczyć pozytywną opinię
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 16:53   #4356
malinova_
Raczkowanie

Dzień dobry
Od jakiegoś czasu Was podczytuję, a teraz dojrzałam do tego żeby napisać
Mam zarezerwowaną salę, szycie sukni, kamerzystę. Zaklepałam również dj'a, ale muszę z niego zrezygnować... I jestem na etapie wybierania zespołu.
Czy któraś z Was bawiła się przy zespole Orinoko z Biłgoraja?????
malinova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 19:06   #4357
silia82
Raczkowanie

Hej dziewczynki. Udzielałam się w tym wątku jakieś dwa lata temu a teraz jako, że w temacie już nie siedzę, potrzebuję waszej pomocy. Czy ma któraś namiar na jakiegoś fajnego dj? Potrzebuję go na 23 lipca 2011? Możliwe jest jeszcze znalezienie kogoś na ten termin A może wątek ten przeglądają dj albo zespoły i same się do mnie zgłoszą? Liczę dziewczynki na Was. Może być na priv. Dzięki

Edytowane przez silia82
Czas edycji: 2011-06-18 o 12:01 Powód: gramatyka
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 20:14   #4358
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
fajnie, że udało Wam sie tyle załatwic my też idziemy dziś do kina na Kac Vegas

może w sklepie tanecznym na Parysa, już ktos kiedyś o nim wspominał

sukienka boska ja bym wziela wiecej kremowaego bardziej PMkowy kolor, ale jak masz mozliwosc zobaczyc/przymierzyc obie wersje to wybierz ta ktora lepiej sie prezentuje

na pewno nam się wszytsko uda, nie ma innego wyjscia
ja juz sesja zakonczylam czekam jeszcze na obrone 28.06 i bede wysylac cv gdzie się da
pochwal się pracą coś wiecej w Lublinie czy u siebie?
Cindi trzymam kciukaski za obronę, na pewno będzie dobrze. CV wysylasz już do wawy? co konczysz? ja znalazma pracę u siebie w przedszkolu niestety jest tylko na dwa miesiące lipiec-sierpien, ale dobre i to, zawsze jakaś kasa wpadnie no i doświadczenie, tymbardziej, ze ja dopiero robie magisterkę. Ci do mojej sukienki to znalazma ja na all, a te kolory wymyslilam sobie sama, więc chyba bede musiala sie sama zdecydować

Fajnie, że sukienka Wam się spodoba, jest z firmy asos, ale ja znalazlm podobna w novej, z tym, ze kolory byly beznadziejne, mdle, więc zmierzylam i stwierdzilam, że uszyję czerwoną. Mam nadzieje, że jak będzie trochę "grzeczniejsza" to nie straci swojego uroku.

Kruczydlo piękny ślub i wesele. Rodzinką sie nie martw, nigdy wszystkim nie dogodzisz, najwazniejsze, ze Wam się podobało, no i jesteś już żonką

u mnie dziś studniówka
Stary 2011-06-16, 20:14   #4359
cindi
Rozeznanie

kruczydło, super relacja, najważniejsze żebyscie Wy byli szcześliwi wszystkim się nie dogodzi i dolaczam sie do prosby o foty
Cytat:
Napisane przez malinova_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mam zarezerwowaną salę, szycie sukni, kamerzystę. Zaklepałam również dj'a, ale muszę z niego zrezygnować... I jestem na etapie wybierania zespołu.
witaj gdzie macie wesele, opowiedz coś więcej

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziewczyny odebrałam Odpisy Aktu małżeństwa powoli będę się zmieniała w dokumentach... będzie trochę latania, bo i dowód i prawo jazdy i bilet miesięczny no i umowy w pracy, banki... eh eh...
ostatnio tez sie zaczelam zastanawiac nad tym, to bedzie chyba sporo zalatwiana, a jeszcze w tym kraju

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My się wybieramy na to jutro
jeśli podobała Ci się 1 częsc to druga tez na pewno bedzie

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 20:27   #4360
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amantas_amaentes Pokaż wiadomość
Hej hej!
Witam te już PO i te jeszcze PRZED. La Cocinerita podczytuję, tylko czasu nie mam się odezwać...
Przyszły do mnie welony (80 cm i 300 cm) z allegro - jakość mnie zadowala, cena też . W piątek jedziemy do lokalu (BENSIP) ustalić menu, a także w porozumieniu z Rodzicami TŻ-ta wybrać ciasta z cukierni (BEZA). Poza tym udzielam wpisów i zbieram wpisy (grunt to być studentem i prowadzącym jednocześnie ). Zabieram się za przygotowywanie księgi gości, kupiłyśmy z Mamą auto corso do dekoracji na samochodzie, kwiaty dla mnie zamówione, dla starszej będzie robić Mama.
Mamy ekipę księży na ślub (jeden będzie grał na organach, o ile mój parafialny organista raczy mu pozwolić, grr!) - jak wszystko dobrze pójdzie to na ślubie będzie ich około pięciu
Gości ok. 130 osób - w tym kilka nadal pod znakiem zapytania (np. żona kolegi - obecnie w 6 miesiącu ciąży i dojeżdżają z Krosna, więc nie wiadomo jak to będzie).
No, a w tę sobotę panieński - nawet dziewczyny nic nie wiedzą, bo starsza postanowiła zrobić niespodziankę wszystkim Jak przeżyję, to się odezwę
Buziaki i trzymam za wszystkie kciuki!!!!

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

A, co do pleneru to mój TŻ chciałby w URSUS-ie, a ja pomyślałam ostatnio o parku linowym nad Zalewem Co sądzicie?
Hehe czyli na brak zajęć nie narzekasz Co do udzielania i zbierania wpisów jednocześnie, to i mój TŻ ma teraz podobny problem
Dopiero zauważyłam, że macie ślub u Boboli - jeśli dobrze kojarzę, że to ten oryginalny kościół na Czechowie, to zazdroszczę - podoba mi się wewnątrz baaaardzo A i zdjęcia ze ślubów świetne tam wychodzą, w takim otoczeniu... I fajną macie ekipę księży na ślub Na pewno będziecie mieli piękną ceremonię, mądre kazanie itd. My też zaprosiliśmy pięciu znajomych księży, ale na razie pewność obecności mam tylko co do jednego - choć dobre i to Mam nadzieję, że reszta się nie wykruszy i też przybędą...
Powodzenia w dalszych przygotowaniach!

Kruczydło świetna relacja, wielkie dzięki!!!!! Też liczę na jakieś zdjątka A co do niedoróbek, to myślę, że są na każdym weselu - choćby z tego względu, że jest to impreza, której nie organizuje się zbyt często hyhy więc ma się małe doświadczenie Wszystkie uczymy się na własnych błędach i każda z nas "po" pewnie zrobiłaby coś inaczej... Ale z tego co piszesz, ja tam żadnych niedoróbek nie dostrzegam i wydaje mi się, że mieliście piękne przyjęcie po przepięknym ślubie! I super, że mieliście z TŻ-em tyle czasu dla siebie, mogliście spokojnie pochodzić po Starym Mieście, zjeść romantyczną kolację... Ech, marzy mi się, żebyśmy i my w weselnym ferworze mogli poczuć, że to NASZ dzień i nasycić się trochę sobą w przerwie między bieganiem między gośćmi... Tego wspólnego wieczoru i nocy bardzo Wam zazdroszczę!
I cieszę się z kolejnej pozytywnej opinii o ciastach z Nasutowa i Bercie - mam nadzieję, że też będę zadowolona z ich usług...

Ashyshqa jak tam reklamacja garnituru w Zetto, udała się?

Dziewczyny, ja dzisiaj w końcu ubrałam TŻ-a!!! Nie było to łatwe, ale wreszcie się udało Koniec końców trafiliśmy do sklepu Quattro - Digel w Galerii Orkana i muszę przyznać, że choć może do najtańszych nie należy, to mimo to gorąco polecam, bo tak fachowej, cierpliwej i sympatycznej obsługi nie spotkałam w żadnym poprzednim salonie (może po prostu źle trafialiśmy)... Co najważniejsze, są tam kolekcje, gdzie do garnituru można dobierać spodnie z innego rozmiaru, a było to dla nas bardzo ważne, bo w innych sklepach nie mogliśmy trafić na żaden komplet gdzie i marynarka i spodnie byłyby dobre... Jak marynarka świetnie leżała, to spodnie tak małe, że TŻ wyglądał jak w rurkach... Za jednym zamachem kupiliśmy garnitur, dwie koszule, dwa krawaty (jeden ślubny, a drugi tak na przyszłość, bo super pasował i żal było nie brać), spinki, pasek do spodni i nawet skarpetki hehe - więc można powiedzieć że TŻ wyposażony od stóp do głów Jedną koszulę pan policzył nam gratis... Potem dokupiliśmy butki i TŻ-ta mam już z głowy ufff Ale muszę przyznać, że w garniturze wyglądał niezwykle elegancko i... seksownie hehe Więc warto było czekać Aż się wzruszyłam jak go zobaczyłam! Aaa jeszcze dodam, że oczywiście w sklepie dają do zmierzenia koszule, buty itd. żeby zobaczyć sobie całość i można wyjść z obsługą na dwór żeby zobaczyć jak kolor wygląda w świetle dziennym... Ale się rozpisałam, wybaczcie, ale jestem podniecona, że mam to już z głowy... Myślałam, że ten dzień nie nadejdzie!

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2011-06-16 o 20:44
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 20:41   #4361
La Cocinerita
Raczkowanie

Acha, jeszcze zaliczyłam dziś przymiarkę sukni w Demi - miała być ostateczna, ale okazało się, że pani krawcowa, która tam już nie pracuje, a która miała dodać ze 2 cm w biuście, tak poszerzyła suknię, że teraz trzeba ją zwężać po całości z 10 cm Kolejna przymiarka we wtorek... Ale i tak na razie mam o Demi jak najlepsze zdanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 20:49   #4362
malinova_
Raczkowanie

Cytat:
witaj gdzie macie wesele, opowiedz coś więcej
Wesele w domu weselnym w Bełżycach. Nastąpi to w zapewne najpiękniejszą sobotę tygodnia czyli 19.05.2012
TŻ jest teraz zagranicą, więc wszelkie sprawy organizacyjne i odpowiedzialność za cały bałagan są na mojej głowie. Ale daję radę
Stary 2011-06-16, 21:17   #4363
_agatka
Rozeznanie

Karolkya - super wygladaliscie
Kruczydło - nietypowy slub, ale w bardzo pozytywnym znaczeniu, ciekawa jestem sukienki slubnej, moze wkleisz zdjecie???wszystkiego naj na nowej drodze zycia....
Ashyshka - napisz cos wiecej o typ zeto - nie brali miary czy co do ciorta? - sami chcielismy tam zamawiac...
miniczkaar - natchnełas mnie zaproszeniami, mielismy nie robic dla rodziców, ale ja juz podjełam decyzje

prosze o napisanie czegos o salonie chołoty - zupełnie nie wiem gdzie go szukac, gdzie to jest???? nie mam pojecia......

czy ktos wie kto zrobic bukiet kameliowy???
bo bukiet dla druhny bedzie z cyklu małe bukieciki (margerytki, rózyczki i zielen) do 10 zł na murku, tylko zmienie foliową obwódke na jakis tiul i wstazke) - ten bukiet i tak zostaje w kosciele przeciez....

fotograf z lublina - artur jakis tam, on robi w teatrze zdjecia w ramach kosztów, ale na pewno kazdy moze tam zrobic sesje jesli uzgodni to z teatrem i pewnie uisci opłate - tak jak w botaniku czy w skansenie, trezba by sie pytac, te zdjecia były bardzo klimatyczne, dodatkowo para miała fotki na starówce na sankach w kolorowych szalikach i grubych butach, rzucali sniezkami i takie tam....(ale to była zima)

a u mnie ciagłe zabieganie, nie mam na nic czasu - tz zmienił prace, bedziemy sie przeprowadzac, do tego tysiace innych atrakcji po drodze....
i wcale nie czuje podekscytowania slubem, raczej ciagle zmeczenie.....i ciagle nie moge wkleic tych zdjec naszych zaproszen....
no i pierwszy gosc zadzwonił - powiedziec... ze nie przyjdzie

lece spac

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:48   #4364
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
Zapraszamy do wątku PM 2012
Ps. ślubujemy tego samego dnia
o jak miło my bedziemy mieć wesele w nowo otwartym lokalu Trzy Róże.
pchla_szachrajka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 00:15   #4365
whitepower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pchla_szachrajka87 Pokaż wiadomość
o jak miło my bedziemy mieć wesele w nowo otwartym lokalu Trzy Róże.
o ja też tam będe miec wesele!
słyszałas już moze coś o tych weselach co już się zdązyły odbyc? widzieliscie juz salę po otwarciu?
ja tam bede na wesely w te wakacje to zdam relację

30.06.2012
whitepower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 00:42   #4366
pchla_szachrajka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whitepower Pokaż wiadomość
o ja też tam będe miec wesele!
słyszałas już moze coś o tych weselach co już się zdązyły odbyc? widzieliscie juz salę po otwarciu?
ja tam bede na wesely w te wakacje to zdam relację

byłam!! I jest przepięknie! My jestesmy zachwyceni i nie martwmy sie ze zaryzykowalismy (umowe podpisywalismy tak gdzies w polowie budowy). Klasa i elegancja sama w sobie. Z tego co wiem odbylo się jedno wesele ( byc moze się mylę) i nowozeńscy umiescili na gazeta.pl swoja baaaardzo pozytywna opinię Poza tym, jakoś Pani Magdalena wzbudza we mnie zaufanie i wierzę że wszystkiego dopilnuje.
pchla_szachrajka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 01:11   #4367
whitepower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pchla_szachrajka87 Pokaż wiadomość
byłam!! I jest przepięknie! My jestesmy zachwyceni i nie martwmy sie ze zaryzykowalismy (umowe podpisywalismy tak gdzies w polowie budowy). Klasa i elegancja sama w sobie. Z tego co wiem odbylo się jedno wesele ( byc moze się mylę) i nowozeńscy umiescili na gazeta.pl swoja baaaardzo pozytywna opinię Poza tym, jakoś Pani Magdalena wzbudza we mnie zaufanie i wierzę że wszystkiego dopilnuje.
No ja jeszcze poczekam troche i zawioze tam rodziców tez sie ciesze, ze zaryzykowalismy, szczególnie ze brakowało takiego nowoczesnego i jednoczesnie tak pojemnego lokalu, jesli chodzi o liczbe gosci

30.06.2012
whitepower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 06:15   #4368
malgosia_23
Raczkowanie

Tanitka śliczna jest ta sukieneczka
Kruczydło wspaniała relacja i to piękne, że w tym wyjątkowym dniu mieliście czas dla siebie! Byłam kiedyś na weselu w Czarnej Owcy i pamiętam, że jedzenie było przepyszne i nigdzie już na żadnej imprezie takiego nie jadłam Także zadroszcze wspaniałej kuchni A gośćmi nie ma co się przejmować - zawsze się znajdzie jakaś maruda
Czekamy na zdjęcia

Cytat:
Dzień dobry
Witaj Może (jeśli nie znasz nikogo kto się bawił przy tym zespole) warto pojechać i ich posłuchać.

Edytowane przez malgosia_23
Czas edycji: 2011-06-17 o 06:16
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 06:19   #4369
kasiamniam
Wtajemniczenie

czy ktoras z WAS slyszala badz bedzie miala fotografa i kamerzstez Mfilm z Lublina???
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-17, 09:16   #4370
Ashyshqa
Zakorzenienie

Byliśmy w Zetto wczoraj i panie wzięły marynarkę do poprawy bez żadnego szemrania, więc to na plus. dziś odbieramy ją, więc mam nadzieję, ze już będzie ok. Zajeła się TZem inna krawcowa i może miała lepsze oko, nie wiem, ale pospinała to tu to tam i od razu się to lepiej prezentowało. Problem przy szyciu w kwietniu był taki, że Pani za wszelką cenę chciała uszyć worek a nie dopasowany do szczupłej sylwetki garnitur. A mój TŻ nie widział w worku nic złego, bo było mu nawet wygodnie (faceci czasem nawet ubrać się nie potrafią ) więc odebrał taki jaki dostał. JAk się przebrał w niego w domu to się załamałam, a że na następny dzień wracaliśmy do Szkocji to nie było jak tego ratować. Na szczęście, przyjeli go do reklamacji bez problemu i paragonu (gdzieś się zgubił). O ostatecznym rezultacie jeszcze Was powiadomię.
La Cocinerita wiesz, że mnie też maluje Berta? Ciekawe którą pierwszą
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 09:49   #4371
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
czy ktoras z WAS slyszala badz bedzie miala fotografa i kamerzstez Mfilm z Lublina???
Tak, my się na nich zdecydowaliśmy Podpisaliśmy umowę zarówno na usługi foto jak i video. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru. Jak chcesz wiedzieć coś więcej, to pisz.

kruczydło, gratuluję przepięknego dnia ślubu Najważniejsze, że mogliście się sobą nacieszyć i że Wam się podobało. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Widzę, że już coraz więcej lubelskich PM2012 się pojawia Może w kolejnej odsłonie wątku warto dodać kalendarz ślubny na przyszły rok?
Stary 2011-06-17, 10:51   #4372
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruczydło Pokaż wiadomość
A oto moja obiecana relacja:
Kruczydło dziękujemy za super relację jeszcze raz wszystkiego cudownego!
Cytat:
Dzień dobry
Mam zarezerwowaną salę, szycie sukni, kamerzystę. Zaklepałam również dj'a, ale muszę z niego zrezygnować...
Witaj dlaczego musisz zrezygnować z DJ'a?
Cytat:
Napisane przez silia82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Udzielałam się w tym wątku jakieś dwa lata temu a teraz jako, że w temacie już nie siedzę, potrzebuję waszej pomocy. Czy ma któraś namiar na jakiegoś innego fajnego dj? Potrzebuję go na 23 lipca 2011? Możliwe jest jeszcze znalezienie kogoś na ten termin A może wątek ten przeglądają dj albo zespoły i same się do mnie zgłoszą? Liczę dziewczynki na Was. Może być na priv. Dzięki
Witaj hmmm innego DJ'a.. a jakiego masz teraz ?
Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość
Dopiero zauważyłam, że macie ślub u Boboli - jeśli dobrze kojarzę, że to ten oryginalny kościół na Czechowie, to zazdroszczę - podoba mi się wewnątrz baaaardzo A i zdjęcia ze ślubów świetne tam wychodzą, w takim otoczeniu...
My też ślubujemy w tym kościele
W ogóle to co raz to słyszę, że w tym roku w którymś kościele jest remont... akurat w "naszym" roku musieli zacząć :/

Tanitka sukienka świetna! Przepadam za sukienkami z Asos

Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość
Acha, jeszcze zaliczyłam dziś przymiarkę sukni w Demi - miała być ostateczna, ale okazało się, że pani krawcowa, która tam już nie pracuje, a która miała dodać ze 2 cm w biuście, tak poszerzyła suknię, że teraz trzeba ją zwężać po całości z 10 cm Kolejna przymiarka we wtorek... Ale i tak na razie mam o Demi jak najlepsze zdanie
Dobrze to słyszeć, ja wybieram się na przymiarkę w kompletnym zestawie (bielizna, buty itd) na początku lipca, zastanawiam się czy 1,5 msca przed ślubem to nie za wcześnie? Chyba że jest jeszcze jedna, ostateczna jakieś 2 tyg przed?
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Widzę, że już coraz więcej lubelskich PM2012 się pojawia Może w kolejnej odsłonie wątku warto dodać kalendarz ślubny na przyszły rok?
Jestem za, w końcu 2010 też już za nami

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-06-17 o 10:52
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:42   #4373
La Cocinerita
Raczkowanie

Ashyshqa no to super, że udało się w Zetto bez problemów! My jak tam byliśmy to chyba trafiliśmy właśnie na taką panią, która lubi szyć worki (wciskała nam jakieś wielkie garnitury twierdząc, że są świetnie dopasowane, a o dopasowanych mówiła, że są za krótkie i mają kuse rękawy) i trochę się zraziłam przez to...
Tak, wiem że Ciebie Berta maluje, bo byłaś już do niej zapisana, jak ja byłam u niej na przed-próbnym ślubnym makijażu Jestem zapisana na rano, przed Tobą Ty chyba jakoś o 13-tej jesteś umówiona, z tego co pamiętam?

Kffiatusheq ja właśnie byłam teraz na takiej przymiarce z butami i bielizną (ślub mam 2-go lipca) i Panie kazały mi po tej przymiarce trzymać sylwetkę do ślubu, nie tyć, ani nie chudnąć bo potem poprawki raczej nie będą możliwe (tylko że ja mam dość niewdzięczny materiał do przeróbek, może w Twoim przypadku będzie inaczej)... Więc najlepiej spytaj jeszcze w salonie czy 1,5 miesiąca przed to nie za wcześnie, zwłaszcza jeśli uważasz, że przez ten czas figura może Ci się zmienić... Ostatnią przymiarkę mam we wtorek - sprawdzimy czy wszystko jest ok i zabieram suknię do domu...
Aaa i jeśli masz suknię z ramiączkami, albo rękawkami, to pamiętaj żeby kupić biustonosz z odpinanymi ramiączkami (panie wkładają wtedy ramiączka w taki tunelik, żeby nie były widoczne) - ja niestety zapomniałam o tym i teraz latam po sklepach w poszukiwaniu kolejnej ślubnej bielizny heh
A Boboli zazdroszczę

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2011-06-17 o 13:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-17, 19:17   #4374
malinova_
Raczkowanie

[QUOTE=kffiatusheq;2757054 1]
[QUOTE]

To miał być dj + wodzirej, grali na weselu u znajomych. Jeden z nich pił i może się nie upił, ale było widać, że jest po alkoholu. Ponadto prowadzili imprezę trochę bez ładu i składu. Po prostu dopiero zdobywają doświadczenie w tej dziedzinie.
Ostatnio jestem strasznie cięta na wszystkich dj'ów i zespoły. Biorą ogromne pieniądze a mimo to nie potrafią zachować się profesjonalnie. (Wrzucam wszystkich do jednego worka w ramach moich frustracji )
Stary 2011-06-17, 20:50   #4375
malinova_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
To miał być dj + wodzirej. Na weselu u znajomych jeden z nich wypił trochę. Nie upił się, ale było po nim widać, że jest po alkoholu. Poza tym to dość młody duet i dopiero zbierają doświadczenia, co było widać po sposobie prowadzenia.
Ostatnio strasznie cięta jestem na wszystkich dj'ów, wszystkie zespoły... Wkurza mnie fakt, że biorąc naprawdę dużo pieniędzy, nie potrafią zachować się przyzwoicie. Mam nadzieję, że ta złość mi przejdzie, bo w innym wypadku będę musiała chyba sama sobie grać na weselu. Na tamburynie
Stary 2011-06-18, 09:16   #4376
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
To miał być dj + wodzirej. Na weselu u znajomych jeden z nich wypił trochę. Nie upił się, ale było po nim widać, że jest po alkoholu. Poza tym to dość młody duet i dopiero zbierają doświadczenia, co było widać po sposobie prowadzenia.
Ostatnio strasznie cięta jestem na wszystkich dj'ów, wszystkie zespoły... Wkurza mnie fakt, że biorąc naprawdę dużo pieniędzy, nie potrafią zachować się przyzwoicie. Mam nadzieję, że ta złość mi przejdzie, bo w innym wypadku będę musiała chyba sama sobie grać na weselu. Na tamburynie
Dlatego ja się cieszę, że nasz zespół od razu powiedział, że nie piją w czasie wesela i mieli to zapisane w umowie, prosili, żeby na ich stoliku nie było nawet alkoholu. Oni są wtedy w pracy, a w pracy raczej się nie pije alkoholu. Byłam kiedyś na weselu, gdzie zespół i wodzirej spożyli za dużo alkoholu, nie zataczali się, ale było widać, że spożyli ciut za dużo i efekty nie były rewelacyjne. Zespół wypił odrobinę alkoholu dopiero tuż przez końcem pracy, ok 4.00 jak została garstka ludzi i zostali zaproszeni do naszego stołu. O ile gościom można sobie wypić i zachowywać się różnie, o tyle uważam, że komuś, kto jest w pracy i ma prowadzić imprezę po prostu nie wypada.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 09:43   #4377
malinova_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dlatego ja się cieszę, że nasz zespół od razu powiedział, że nie piją w czasie wesela i mieli to zapisane w umowie, prosili, żeby na ich stoliku nie było nawet alkoholu. Oni są wtedy w pracy, a w pracy raczej się nie pije alkoholu. Byłam kiedyś na weselu, gdzie zespół i wodzirej spożyli za dużo alkoholu, nie zataczali się, ale było widać, że spożyli ciut za dużo i efekty nie były rewelacyjne. Zespół wypił odrobinę alkoholu dopiero tuż przez końcem pracy, ok 4.00 jak została garstka ludzi i zostali zaproszeni do naszego stołu. O ile gościom można sobie wypić i zachowywać się różnie, o tyle uważam, że komuś, kto jest w pracy i ma prowadzić imprezę po prostu nie wypada.
Dokładnie. Są w pracy. A jaki zespół u Ciebie gra??
Stary 2011-06-18, 10:07   #4378
malinova_
Raczkowanie

Właśnie, są w pracy... A jaki zespół u Ciebie gra??
Stary 2011-06-18, 15:44   #4379
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
O kurcze, to nieciekawie... Powiem szczerze, że osobiście nie byłam nigdy na weselu, gdzie zespół czy dj by się wstawił, także głowa do góry, na pewno kogoś znajdziesz! nie mieści mi się w głowie takie zachowanie ze strony usługodawcy. Możesz napisać kto to był - ku przestrodze dla innym PM-ek.
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:56   #4380
malinova_
Raczkowanie

Nie chcę pisać na forum, bo nie było z nim aż tak źle a taki wpis to świetna antyreklama... Nie był bardzo pijany, ale dało się zauważyć, że jest po alkoholu. A że do tego brakuje im doświadczenia w prowadzeniu imprez, to zrezygnowałam z usług.
Inny dj chciał za 2 dni 5 tysięcy... Dla mnie to trochę za dużo. Ze względów etycznych wolę dać 5 tysięcy zespołowi niż dj'owi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości