|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Jeszcze raz dziękuję za życzenia
![]() ![]() A oto moja obiecana relacja: Mieliśmy oddzielnie ślub cywilny i kościelny, cywilny odbył się w czwartek. Umalowałam się i uczesałam sama, odebrałam bukiet w pobliskiej kwiaciarni. Wymyśliłam sobie bukiecik z trzech słoneczników, pan kwiaciarz specjalnie je dla mnie sprowadził i wykonał dokładnie to, o co prosiłam. Ale niestety mój pomysł był fatalny ![]() ![]() Do ślubu zawiózł nas nasz przyjaciel, świadkowie już czekali. Byli z nami tylko oni, moja mama i bratowa jako fotograf. Ślub był bardzo szybki... czułam taki niedosyt. Zaraz potem udaliśmy się na kawę i ciastko do "Między Słowami" (na Rybnej, cudna kawiarenka ![]() ![]() W sobotę nie chciało mi się wstawać ![]() ![]() Ale zdążyłam, i fryzura wszystkim się podobała ![]() ![]() W chwilkę później już byłam w sukni, a mój luby dekorował nam samochód. Zmartwiłam się, że w tym ferworze nie będzie czasu na błogosławieństwo, aż nagle zjawił się w domu i moja mama zdążyła nam pobłogosławić ![]() Szybko dojechaliśmy na miejsce, fotografowie już tam byli. Ogólnie współpraca układała nam się świetnie, nie wiem jakie będą zdjęcia, ale na tym etapie jestem z nich niesamowicie zadowolona ![]() Ślubem wszyscy byli zachwyceni ![]() ![]() ![]() ![]() Dostaliśmy mnóstwo książek! ![]() ![]() ![]() Niestety zawiodła nas pogoda... Obiad odbył się w Czarnej Owcy, bardzo chcieliśmy zrobić go na patio, ale było za zimno ![]() ![]() ![]() ![]() Nasze wesele było śpiewane, nie tańczone, i dziewczyny poradziły sobie świetnie ![]() ![]() Noc poślubną zaczęliśmy już o 19 ![]() ![]() Usługodawców było właściwie niewielu: Bukiety - wykonała moja bratowa, ale mi się bardzo podobały ![]() Suknia - produkcja mojej Mamy - zachwyciła wszystkich ![]() Fryzura - p.Edytka z Nowego Stylu na Dragonów 2 (niedaleko Tesco) - może nie jest najmilszą osobą jaką znam, ale zna się na swojej pracy. Makijaż - p.Berta Stępkowska. POLECAM!!! Przemiła, pięknie mnie umalowała, a w międzyczasie swobodnie rozmawiałyśmy, bardzo mnie odstresowała. Pierwsze poprawki rozbiłam po ponad 5 godzinach od wykonania. Zdjęcia - Elfi-studio. Panowie bardzo mili, świetnie nam się z nimi współpracowało. Zaglądałam im trochę do aparatów, to co widziałam było bardzo obiecujące ![]() ![]() Restauracja/pub - Czarna Owca. Dobra obsługa, pyszne jedzenie, zrobli wszystko, o co prosiliśmy. Super nam się wspólpracowało z medżerką, fantastyczna dziewczyna. Ciasta, tort - cukierna Alicja z Nasutowa. Ciasta śmignęły ![]() ![]() Noc poślubna - hotel Waksman na Grodzkiej - piękne miejsce, miła obsługa ![]() Szczerze mówiąc było sporo niedoróbek, gdybym miała okazję to powtórzyć, więcej spraw zelciłabym faochowcom (teraz cięliśmy to ze względu na koszty), i organizowałabym ślub w wakacje (teraz mam już z tego powodu egzamin na wrzesień ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Wtajemniczenie
|
Kruczydło moje gratulacje i oby wasze dni do końca układały sie pięknie i słonecznie
![]() Super relacja ![]() ![]() Dziewczyny odebrałam Odpisy Aktu małżeństwa powoli będę się zmieniała w dokumentach... będzie trochę latania, bo i dowód i prawo jazdy i bilet miesięczny no i umowy w pracy, banki... eh eh... Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2011-06-16 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Raczkowanie
|
Hej! daawno tu nie zaglądałam, więc na początku wszystkim dziewczynkom juz po tym najwspanialszym dniu życzę bardzo dużo miłości i samych szczęśliwych dni na nowej drodze zycia
![]() a ja mam pytanie, przewijało się pewnie wielokrotnie, ale szukałam i nic konkretnego nie mogłam znaleźć. Mogłybyście polecić dobrą makijażystkę, która dojeżdża obecnie nmieszkam w Łęcznej i w moim miescie nie ma nikogo godnego polecenia. Dlatego pytam się Was. z góry dziękuję za pomoc ![]()
#4355 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Od jakiegoś czasu Was podczytuję, a teraz dojrzałam do tego żeby napisać ![]() Mam zarezerwowaną salę, szycie sukni, kamerzystę. Zaklepałam również dj'a, ale muszę z niego zrezygnować... I jestem na etapie wybierania zespołu. Czy któraś z Was bawiła się przy zespole Orinoko z Biłgoraja????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. Udzielałam się w tym wątku jakieś dwa lata temu a teraz jako, że w temacie już nie siedzę, potrzebuję waszej pomocy
![]() ![]() ![]() ![]()
Nasz ślub http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090509040113.html Edytowane przez silia82 Czas edycji: 2011-06-18 o 12:01 Powód: gramatyka |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że sukienka Wam się spodoba, jest z firmy asos, ale ja znalazlm podobna w novej, z tym, ze kolory byly beznadziejne, mdle, więc zmierzylam i stwierdzilam, że uszyję czerwoną. Mam nadzieje, że jak będzie trochę "grzeczniejsza" to nie straci swojego uroku. Kruczydlo ![]() ![]() u mnie dziś studniówka
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Rozeznanie
|
kruczydło, super relacja, najważniejsze żebyscie Wy byli szcześliwi
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jeśli podobała Ci się 1 częsc to druga tez na pewno bedzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dopiero zauważyłam, że macie ślub u Boboli - jeśli dobrze kojarzę, że to ten oryginalny kościół na Czechowie, to zazdroszczę - podoba mi się wewnątrz baaaardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia w dalszych przygotowaniach! ![]() Kruczydło świetna relacja, wielkie dzięki!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I cieszę się z kolejnej pozytywnej opinii o ciastach z Nasutowa i Bercie - mam nadzieję, że też będę zadowolona z ich usług... ![]() Ashyshqa jak tam reklamacja garnituru w Zetto, udała się? Dziewczyny, ja dzisiaj w końcu ubrałam TŻ-a!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez La Cocinerita Czas edycji: 2011-06-16 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Raczkowanie
|
Acha, jeszcze zaliczyłam dziś przymiarkę sukni w Demi - miała być ostateczna, ale okazało się, że pani krawcowa, która tam już nie pracuje, a która miała dodać ze 2 cm w biuście, tak poszerzyła suknię, że teraz trzeba ją zwężać po całości z 10 cm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
Wesele w domu weselnym w Bełżycach. Nastąpi to w zapewne najpiękniejszą sobotę tygodnia
![]() TŻ jest teraz zagranicą, więc wszelkie sprawy organizacyjne i odpowiedzialność za cały bałagan są na mojej głowie. Ale daję radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Rozeznanie
|
Karolkya - super wygladaliscie
![]() Kruczydło - nietypowy slub, ale w bardzo pozytywnym znaczeniu, ciekawa jestem sukienki slubnej, moze wkleisz zdjecie???wszystkiego naj na nowej drodze zycia.... Ashyshka - napisz cos wiecej o typ zeto - nie brali miary czy co do ciorta? - sami chcielismy tam zamawiac... miniczkaar - natchnełas mnie zaproszeniami, mielismy nie robic dla rodziców, ale ja juz podjełam decyzje prosze o napisanie czegos o salonie chołoty - zupełnie nie wiem gdzie go szukac, gdzie to jest???? nie mam pojecia...... czy ktos wie kto zrobic bukiet kameliowy??? bo bukiet dla druhny bedzie z cyklu małe bukieciki (margerytki, rózyczki i zielen) do 10 zł na murku, tylko zmienie foliową obwódke na jakis tiul i wstazke) - ten bukiet i tak zostaje w kosciele przeciez.... fotograf z lublina - artur jakis tam, on robi w teatrze zdjecia w ramach kosztów, ale na pewno kazdy moze tam zrobic sesje jesli uzgodni to z teatrem i pewnie uisci opłate - tak jak w botaniku czy w skansenie, trezba by sie pytac, te zdjecia były bardzo klimatyczne, dodatkowo para miała fotki na starówce na sankach w kolorowych szalikach i grubych butach, rzucali sniezkami i takie tam....(ale to była zima) a u mnie ciagłe zabieganie, nie mam na nic czasu - tz zmienił prace, bedziemy sie przeprowadzac, do tego tysiace innych atrakcji po drodze.... i wcale nie czuje podekscytowania slubem, ![]() no i pierwszy gosc zadzwonił - powiedziec... ze nie przyjdzie lece spac
![]() |
#4364 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() słyszałas już moze coś o tych weselach co już się zdązyły odbyc? widzieliscie juz salę po otwarciu? ja tam bede na wesely w te wakacje to zdam relację ![]()
![]() |
#4366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
byłam!! I jest przepięknie! My jestesmy zachwyceni i nie martwmy sie ze zaryzykowalismy (umowe podpisywalismy tak gdzies w polowie budowy). Klasa i elegancja sama w sobie. Z tego co wiem odbylo się jedno wesele ( byc moze się mylę) i nowozeńscy umiescili na gazeta.pl swoja baaaardzo pozytywna opinię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4368 | |
Raczkowanie
|
Tanitka śliczna jest ta sukieneczka
![]() Kruczydło wspaniała relacja i to piękne, że w tym wyjątkowym dniu mieliście czas dla siebie! Byłam kiedyś na weselu w Czarnej Owcy i pamiętam, że jedzenie było przepyszne i nigdzie już na żadnej imprezie takiego nie jadłam ![]() ![]() ![]() Czekamy na zdjęcia ![]() ![]() Cytat:
![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2011091000200230.png https://www.suwaczki.com/tickers/klz9df9hk4qtimc4.png Edytowane przez malgosia_23 Czas edycji: 2011-06-17 o 06:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Wtajemniczenie
|
czy ktoras z WAS slyszala badz bedzie miala fotografa i kamerzstez Mfilm z Lublina???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy w Zetto wczoraj i panie wzięły marynarkę do poprawy bez żadnego szemrania, więc to na plus. dziś odbieramy ją, więc mam nadzieję, ze już będzie ok. Zajeła się TZem inna krawcowa i może miała lepsze oko, nie wiem, ale pospinała to tu to tam i od razu się to lepiej prezentowało. Problem przy szyciu w kwietniu był taki, że Pani za wszelką cenę chciała uszyć worek a nie dopasowany do szczupłej sylwetki garnitur. A mój TŻ nie widział w worku nic złego, bo było mu nawet wygodnie
![]() ![]() La Cocinerita wiesz, że mnie też maluje Berta? Ciekawe którą pierwszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kruczydło, gratuluję przepięknego dnia ślubu ![]() ![]() Widzę, że już coraz więcej lubelskich PM2012 się pojawia ![]()
![]() |
#4372 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle to co raz to słyszę, że w tym roku w którymś kościele jest remont... akurat w "naszym" roku musieli zacząć :/ Tanitka sukienka świetna! Przepadam za sukienkami z Asos ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-06-17 o 10:52 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Raczkowanie
|
Ashyshqa no to super, że udało się w Zetto bez problemów!
![]() Tak, wiem że Ciebie Berta maluje, bo byłaś już do niej zapisana, jak ja byłam u niej na przed-próbnym ślubnym makijażu ![]() ![]() ![]() Kffiatusheq ja właśnie byłam teraz na takiej przymiarce z butami i bielizną (ślub mam 2-go lipca) i Panie kazały mi po tej przymiarce trzymać sylwetkę do ślubu, nie tyć, ani nie chudnąć bo potem poprawki raczej nie będą możliwe (tylko że ja mam dość niewdzięczny materiał do przeróbek, może w Twoim przypadku będzie inaczej)... Więc najlepiej spytaj jeszcze w salonie czy 1,5 miesiąca przed to nie za wcześnie, zwłaszcza jeśli uważasz, że przez ten czas figura może Ci się zmienić... Ostatnią przymiarkę mam we wtorek - sprawdzimy czy wszystko jest ok i zabieram suknię do domu... Aaa i jeśli masz suknię z ramiączkami, albo rękawkami, to pamiętaj żeby kupić biustonosz z odpinanymi ramiączkami (panie wkładają wtedy ramiączka w taki tunelik, żeby nie były widoczne) - ja niestety zapomniałam o tym i teraz latam po sklepach w poszukiwaniu kolejnej ślubnej bielizny heh ![]() A Boboli zazdroszczę ![]() Edytowane przez La Cocinerita Czas edycji: 2011-06-17 o 13:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kffiatusheq;2757054 1]
Witaj ![]() [QUOTE] To miał być dj + wodzirej, grali na weselu u znajomych. Jeden z nich pił i może się nie upił, ale było widać, że jest po alkoholu. Ponadto prowadzili imprezę trochę bez ładu i składu. Po prostu dopiero zdobywają doświadczenie w tej dziedzinie. Ostatnio jestem strasznie cięta na wszystkich dj'ów i zespoły. Biorą ogromne pieniądze a mimo to nie potrafią zachować się profesjonalnie. (Wrzucam wszystkich do jednego worka w ramach moich frustracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Raczkowanie
|
To miał być dj + wodzirej. Na weselu u znajomych jeden z nich wypił trochę. Nie upił się, ale było po nim widać, że jest po alkoholu. Poza tym to dość młody duet i dopiero zbierają doświadczenia, co było widać po sposobie prowadzenia.
Ostatnio strasznie cięta jestem na wszystkich dj'ów, wszystkie zespoły... Wkurza mnie fakt, że biorąc naprawdę dużo pieniędzy, nie potrafią zachować się przyzwoicie. Mam nadzieję, że ta złość mi przejdzie, bo w innym wypadku będę musiała chyba sama sobie grać na weselu. Na tamburynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Raczkowanie
|
Właśnie, są w pracy... A jaki zespół u Ciebie gra??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Raczkowanie
|
Nie chcę pisać na forum, bo nie było z nim aż tak źle
![]() Inny dj chciał za 2 dni 5 tysięcy... Dla mnie to trochę za dużo. Ze względów etycznych wolę dać 5 tysięcy zespołowi niż dj'owi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.