|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
to ja też już nie wiem jak z tym korkoszem, bo przeciez producenci tych wczystkich kosmetyków by chyba go tam nie dawali skoro byłby szkodliwy...
może nie warto odrzucac tych kosmetyków ![]() no i skoro ma jescze dobry wpływ na skórę... ![]()
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choc wczoraj ponad 2 godziny czytalam na jego temat i nigdzie nie natknelam sie na wlasciwosci ''oslabiajace mieszki wlosowe''. Jak sie wpisze w po polsku to tylko wyskakuje wizaz, kafeteria i inne fora. W zeslym tygodniu tu ktos wkleil jakis atrykul na ten temat i tyle. Nie ma wiecej informacji ze olej krokoszowy ''depiluje''. To musi byc jakas pomylka. Albo istnieje jeszcze jakis inny gatunek krokosza, ktory ma takie wlasnie wlasciwosci.
![]() |
#4353 |
Zadomowienie
|
przegladalam rozne wypowiedzi dziewczyn ktore go testowaly i w wiekszosci mozna spotkac sie z pewna prawidlowoscia- olej ten nie dziala depilacyjnie... jedynie jesli posmaruje sie noge po depilacji depilatorem, to widac bylo jakies efekty... tzn po jakims czasie mozna bylo zaobserwowac lyse placki... TYLKO i wylacznie w takim wypadku... dziwne... a jeszcze jedna dziewczyna stwierdzila ze taki rezultat mozna otrzymac po smarowaniu sie jakimkolwiek olejem wlasnie po depilacji depilatorem, ale czemu to juz nie pamietam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Podziele sie wynikami dalszej edukacji na temat oleju krokoszowego:
Niby dziala on depilujaca tylko i wylacznie jak stosuje sie go na wydepilowana skore (wloski wyrwane). W przeciwnym razie odzywia wlosy. ![]() A tak naprawde, nie ma zadnej potwierdzonej informacji.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-05-01 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Wiecie w sumie tam za bardzo nie ma czego analizować bo ten puder składa się głównie z wody i pewnej formy krzemionki (amorficznej) a poza tym mamy substancje emulgujące, filmotwórcze i konserwanty
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() ![]()
#4358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Twojej córci wszystko może się jeszcze w okresie dojrzewania zmienić. Dzieci czasami mają taką delikatną strukturę włosa, a potem one jakoś się wzmacniają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukam cały czas jakiegoś fajnego psikadełka dla niej,bo te moje sie nie nadają,za bardzo ociążają jej włoski.Uzywam teraz tego Nivea Hair Care, Diamond Gloss, Spray Treatment (Odżywka w sprayu 'Diamentowy blask') ale to jeszcze nie to...może mi coś polecisz? ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
W sumie ja tylko na przedziałek chcę używac bo włosów mam dużo tylko na czubku są oklapnięte.
![]() |
#4360 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ja jestem nowa i również mam problem ze zniszczonymi włosami.. od rozjaśniacza i prostownicy (prostuję 4 lata) stan włosów - beznadziejny ;///// wczoraj użyłam pierwszy raz maseczki Garnier Fructis i już po pierwszym użyciu włosy wydają się lepsze. ![]() i mam pytanie, co bardzije niszczy włosy prostownica czy rozjaśniacz? hmmm...
#4361 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jesteś naturalną blondynką? Jak nie, to działania rumianku raczej nie zauważysz (z akcentem na raczej, bo różne historie słyszałam). Cytat:
Jak wstuka się w googla samo hasło "olej krokoszowy" podsuwają się domysły "olej krokoszowy depilacja" i "olej krokoszowy do depilacji". Czyli raczej sporo osób słyszało o takim działaniu. Z kolei na wizażu kiedyś czytałam, że oleju z krokosza nie należy stosować na włosy, bo działa jakoś złośliwie (ale tu muszę przyznać, że nie wgłębiłam się w temat, zaraz może znajdę jakieś posty). Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2664310 6]
Ja wstukałam w googla "olej krokoszowy włosy". Pierwszy link, który zauważycie, jest nie o pielęgnacji włosów tych na głowie, lecz o epilacyjnym wykorzystywaniu tego oleju. Dalsze linki mówią dosłownie to samo, nawet te podczepione do sklepów internetowych. Jak wstuka się w googla samo hasło "olej krokoszowy" podsuwają się domysły "olej krokoszowy depilacja" i "olej krokoszowy do depilacji". Czyli raczej sporo osób słyszało o takim działaniu. Z kolei na wizażu kiedyś czytałam, że oleju z krokosza nie należy stosować na włosy, bo działa jakoś złośliwie (ale tu muszę przyznać, że nie wgłębiłam się w temat, zaraz może znajdę jakieś posty). [/QUOTE] A wpisz po angielsku i nie bedzie ani jednego wyniku o depilacji, a wszystkie beda o cudownym dzialaniu na wlosy, porost, wypadanie itd. Polskie strony mowia cos zupelnie odwrotnego niz anglojesyczne. I teraz nie wiem skad ten pomysl w Polsce skoro wynikach anglojezycznych informacje sa zupelnie odwrotne.
#4363 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny coś dziwnego mi się z włosami podziało
![]() Mam strasznie przesuszoną skórę głowy, a włosy przetłuszczają się niemiłosiernie! Już po kilku godzinach robią się z nich strąki... Skórę główy próbowałam nawilżyć olejami, ale nic to nie dawało. Przestałam suszyć włosy suszarką, to rano na całych włosach mam białe płatki, ciężko mi to jakoś zamaskować... Szamponów przeciwłupieżowych zużyłam dużo, ale też nie zauważyłam poprawy. Ja już kompletnie nie wiem co robić, pomocy ![]() Wcześniej wszystko było OK!
#4364 |
Zakorzenienie
|
Przeczytalam kilka polskich for na ten temat. Rozna polskie artykuly i wszystkie sa zupelnie odwrotne do angielskich.
Na anglojezycznych nie ma nic zeby stosowac go do depilacji, a na polskich nie ma nic zeby stosowac go do pielegnacji wlosow.
#4365 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, a jest cos, co mozna zrobić z włosami, które z natury są zwyczajnie sianowate?
Od dziecka mam cienkie, "puchowate" włosy, niby z loczkami, niby bez, niechetne do kooperacji, i niechetne do rośnięcia. Pierwszy raz obcinałam włosy mając, bodaj, 12 lat, a nie były dłuzsze niż za ramię. W czsach nastolectwa meczyłam sie strasznie z wlosami, które nie sposób było okiełznać - z tyłu troszke się kręciły (głównie przy wilgotnej pogodzie), z przodu zwisały ponuro, w efekcie jedyne, co byłam w stanie z nimi zrobić, to zwiazać. Aż odkryłam "blaski" prostownicy, która pomogła odzyskac czesciowo kontrole nad niesfornymi kosmykami. Nastepnie doszło do tego farbowanie. Mój naturalny kolor to blond, 5 lat farbowałam na brazy i kasztany, pół roku temu zdecydowałam się wrócić do bardziej swojego odcienia z pomocą pasemek. Staram się odżywiac włosy, łykam skrzypy, stosuje maski (BioWax na zmiane z Herbapolem, plus odżywki), psikam mgięłką Radicala, uzywam tez jedwabiu przed prostowaniem. Moja fryzjerka twierdzi, że odkad stosuje te specyfiki włosy nie sa bardzo zniszczone, ale i tak przypominaja siano. Do blasku im daleko, zaraz po umyciu to zwykła szopa, dopiero prostowanie (za które, zapewne dostane od Was po łapach ![]() Czy jest jakis sposób, zeby jakos zapanowac nad takim włosiem??? moge załączyc zdjęcia, jesli to, cos da. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zadomowienie
|
Kochane czy odżywkę Isana z olejem Babasu mogę nałożyć na włosy na jakieś 2-3 godziny? Nie spowoduje to jakiegoś przesuszenia włosów?
#4367 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poczytaj nieco wątki wizażowe, najwidoczniej miałaś wcześniej/masz obecnie kiepską pielęgnację i Twoja skóra się przed tym po prostu broni. Nawilżasz jakoś włosy, skórę? Nie podrażniasz jej na zbyt? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
I na TLHC tez do wlosow uzywaja i polecaja.
Kerastase tez ma olej krokoszowy.
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam nad tym olejem z krokosza i w sumie stwierdzam,że np. taka firma jak joico (której składy są bardzo dobre oraz przemyślane) raczej nie umieszczałaby w swoich kosmetykach składnika, który miałby się przyczynić do wypadania lub co gorsza zaprzestania wzrostu włosów.
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o jakich maskach mówimy? Kompletnie nie znam sie na składach, wiec ciężko mi zdecydowac, które moglyby pomóc uzyskać upragniony efekt "normalnego" włosa. Dziekuje baaaardzo za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4374 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie wygładzająco działa np. maska Stapiz, albo Elseve Total Repair 5
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Ale fajna informacje znalazlam.
Ceramidy poprawiaja kondycje wlosow zniszczonych, dlatego do takich wlosow najlepsze sa oleje z wysoka zawartoscia ceramidow: 78% - olej krokoszowy 73% - olej winogronowy 70% - olej makowy 68% - olej slonecznikowy 60% - olej konopny 59% - olej kukurydziny 55% - olej z zarodkow pszennych 54% - olej z bawelny 51% - olej sojowy 51% - olej z orzechow wloskich 45% - olej sezamowy 39% - olej ryzowy 32.7% - olej pistacjowy 32% - olej z orzeszkow ziemnych 21% - olej rzepakowy 16% - zoltko jajka (to raczej nie jest olej ![]() 15% - olej lniany 10% - smalec ![]() 10% - oliwa z oliwek 10% - olej palmowy 3% - maslo kakaowe 2% - olej z orzechow macadamia 2% - maslo ![]() 2% - olej kokosowy
#4376 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2664419 5]Z ciekawości poczytałam, co dr Różański (
![]() Z kolei nie wspomina nic o jego działaniu na te włosy, którymi interesujemy się przecież najbardziej na tym forum. Nie wiem, czy traktować to jako niedopatrzenie, bo o tej sprawie zazwyczaj nie zapomina pisząc o innych roślinach.[/QUOTE] No niby napisal ze nie ma wplywu na porost (ja tez nie wierze w cuda), ale rzeczywiscie moglby wspomniec cos o wlasciwosciach pielegnacyjnych dla wlosow.
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-05-01 o 15:54 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2664450 7]Imponująca lista. Poparta chociaż badaniami jakimiś, nie wiesz?[/QUOTE]
Nie mam pojecia. Znalazlam to na TLHC.
#4380 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A link masz może jakiś? Ja się tam nie przecisnęłam do takich ciekawych informacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.