|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
Lubię takie pożólkłe kartki, posklejane taśmą okładki i napisy na marginesach A najbardziej na świecie kocham chodzenie między półkami i pogawędki z bibliotekarką ![]() Cytat:
Ale dlatego, że czasem dają naprawdę fajne artykuły o przeróbce ubrań )Cytat:
![]() I z tej racji psy mi wcale nie przeszkadzają ![]() Cytat:
Czasem tytuł jest naprawdę zabawny i fajny, a czasem.... ![]() Ja nikogo nie chcę obrazić, ale te dwa pierwsze byłyby idealne do burdelu ![]() Cytat:
).Cytat:
Znajomi - owszem, ale przyjaciele nie. Jestem zdania, że prawdziwa, sprawdzona przyjaźń jest w stanie przetrwać o wiele więcej niż miłość Np. mam przyjaciela (tak, rodzaj męski ), którego znam ponad 10 lat (dodam, że TŻ znam od urodzenia ). Przeszlismy razem naprawdę wiele, mogę z ręka na sercu powiedzieć, że kocham go jak brata Nie odszedł ode mnie w najgorszych momentach mojego życia i wiem, że zawsze mogę na niego liczyć ![]() Albo inaczej - ja właśnie wróciłam z wyjazdu z dwoma kumpelami i kumplami, a TŻ z wypadu nad jezioro z koleżankami Nie wymagam, aby każdy tak robił, ale powiedzenie, że przez to mój związek jest niedojrzały jest przesadą.Cytat:
ALE zapytać, czy zagadać zawsze można - niektórzy nie gryzą Cytat:
Ja to do dzisiaj pamietam z jakim strachem pisałam pierwszy post w społecznościowym posiadającym 4 części Ogroooomna adrenalina Nie no, ja tam lubię nowych przyjmować. A nóż widelec trafi się naprawdę fajna osoba na nastepny pierdyliard części? ![]() Cytat:
To takie... oficjalne Wolę, jak nowa rzuci jakims żartem na przełamanie lodów
|
|||||||||
|
|
|
#4352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam w rodzinie pewną bardzo, na prawdę bardzo bogatą osobę. I ta osoba jest w stanie wyciskać zniżki wszędzie gdzie się da. My przyjmujemy zasadę 'e, tyle to mogę dać, po co mi zniżka 5%' i bogaci jakoś nie jesteśmy
|
|
|
|
|
#4353 |
|
zawsze mam racje
|
Ja się udzielałam w tasiemcach i nie widzę nic złego w świeżej krwi.
|
#4354 |
|
Konto usunięte
|
I zapomniałam jeszcze napisać o czymś co mnie załamało.
Spotkałam znajomą i akurat miała na sobie konkretne spodnie, które podziwiałam od dawna ale zawsze zapomniałam o tym powiedzieć. ja- Słuchaj, bo od dwóch miesięcy zapominam... Skąd masz te spodnie? Są rewelacyjne. ona- A wiesz, z Zary ale to wtedy już przecena była więc pewnie teraz już ich nie ma. ja- Łe to szkoda, ale może znajdę jakieś podobne. ona- Tylko nie bierz z Zary bo one strasznie mi farbują nogi! ja- No co ty, nawet pranie nie pomogło? ona- Nie wiem, a pomoże? Bo ja ich jeszcze nie prałam. Kumacie. DWA MIESIĄCE w nich chodzi. NIE PRANYCH. |
|
|
|
#4355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Konto usunięte
|
Ja uwielbiam buty, im wyższy obcas tym lepiej, i nie powiem, niekiedy bardzo chętnie kupiłabym buty z działu erotycznego allegro, tylko po to, żeby zakładać je do codziennych ubrań (nie, nie ubieram się wyzywająco). Jednak tych butów z linków bym nie założyła... Najgorsze są chyba te drugie, wieje tandetą na kilometr, a laski takie do ślubu zakładają.
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Dejsie bo jak w nich ciągle chodzi to nie ma kiedy uprać bo by wyschnąć nie zdążyły
|
|
#4358 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
2 miesiące to długo nawet jak na spodnie Zwłaszcza jeśli nosiła je codziennie...
|
|
#4359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi to też trochę tak wygląda, jakby ona nie chciała, żebyś sobie kupiła takie same.
|
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Ludzie stają sie bogaci dlatego, że inwestują, ryzykują, otwierają kolejne interesy, a nie oszczędzają po 20 gr. |
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zdolności negocjacyjne to sie albo ma albo nie. Można w jakiś intersie dostać kiepskie warunki albo mieć super korzystne.
|
|
#4364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale po prostu zwraca moją uwagę, że praktycznie wśród wszystkich znanych mi zamożnych ludzi występuje taki "rodzaj skąpstwa" jeśli o 20 gr chodzi. I zwróciło to moją uwagę. Myślę też, że jak ktoś AŻ TAK dba o głupią foliówkę to automatycznie dużo więcej musi dbać o większe kwoty (chyba )
|
|
|
#4365 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, ona jest bardzo pozytywna i nie raz sobie same z siebie polecałyśmy różne rzeczy. Czasem nawet wypatrzy coś co jej się podoba ale nie ma rozmiaru dla niej (34) to daje mi znać bo jest mój (38). Dlatego nie sądzę żeby to był taki zabieg odstraszający. |
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czaję mojego taty. Odkąd pamiętam chciałam jechać na woodstock, ale nie mogłam bo to za młoda, a on nie chce jechać. W tym roku rozmawiałam z mamą i ona by jechała, ale nie dostanie wolnego w pracy. To namówiłyśmy z kuzynką jej mamę, czyli moją ciocię. Zgodziła się pojechać, a mój tata dalej nie chce mnie puścić. A argumenty ma takie, że to prawie drugi koniec Polski, to jest pare dni, w razie jakiejś rozruby ciocia nie pomoże, bo to drobna kobieta, poza tym on wie co tam się dzieje (-.-). Narkotyki i seks, a ciocia jak już mówiłam nas nie upilnuje!
|
|
|
|
#4367 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Na Woodstocku naprawdę jest bezpiecznie Ale Twój tata raczej w to nie uwierzy...
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Może zaproś do domu kogoś, kto już był na Woodstocku? Wtedy taka osoba powie Twojemu tacie jak na Woodstocku jest itd.? A teraz kończę ten offtop. Jak coś to pisz na PW
|
|
#4370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepsza rada : pojedz z kims, komu tata ufa lub lubi (dobrze uczaca sie kolezanka ![]() PS oops wlasnie doczytalam! No to juz nie wiem sama... Moze on po prostu gada,zeby gadac ale w srodku jest uspokojny? |
|
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie porządek panujący w niektórych domach.
Moja ciocia poprosiła mnie o pomoc w przygotowaniu dużego przyjęcia. Zgodziłam się, bo bardzo ją lubię. Przyjechałam do niej, zajęłyśmy się przygotowaniami, i jakie było moje zdziwienie gdy na kanapie w salonie zastałam wujka i kuzyna siedzących przez telewizorem. Nadmienię, że była to impreza z okazji rocznicy ślubu, więc mąż mógłby pomóc swojej żonie, ale co tam. Oboje cały dzien spędzili nic nie robiąc, to samo po przyjęciu. Palcem nie kiwnęli przy sprzątaniu. I w sumie jest tam tak zawsze, bo jestem tam częstym gościem i widzę. Oboje pracują na cały etat, więc moim zdaniem obowiązki domowe powinny być chyba dzielone na równo? ![]() Dokładnie tak samo jest u mnie w domu. W zasadzie było, bo niedługo się wyprowadzam. Moja mama zawsze więcej wymagała ode mnie, niż od ojca czy brata, "bo jak to tak, kobieta co ugotować nic nie umie? Twoj brat nie musi, przecież żona mu ugotuje". Sprzątanie, gotowanie, podstawianie i odstawianie talerzy bratu czy ojcu było moim obowiązkiem i tyle. Nie raz się buntowałam, ale z marnym skutkiem. Moja mama nie miała i w sumie nadal nie ma lekko, mój ojciec potrafi ją oderwać od pracy, żeby mu przyniosła szklankę wody. Nadmienię, że nie jestem z żadnej wsi, moja mama ma wykształcenie wyższe, jest inżynierem, a jednak daje sobą pomiatać.
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Jak go z mamą poinformowałyśmy to przeżył szok i od razu na mnie wyskoczył, że nigdzie nie jade. Mama się zgadza, bo ona miała jechać, ale nie dostanie urlopu. A z moim tatą to się nie da dyskutować, wiec ona go nie przekona..
|
|
|
|
#4374 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
). Mimo że to zazwyczaj ja jestem główną koordynatorką do spraw związanych z gotowaniem ![]() Ja pamiętam jak kiedyś byłam na obozie sportowym i miałam z dziewczynami w domku niezły bałagan. Ale nie my jedne miałyśmy - wszyscy, którzy na obozie byli, mieli niezły sajgon w domkach. W każdym razie - w pewnym momencie wbiegła do nas wuefistka, która już od iluś minut sprawdzała czystość w domkach. Słusznie nam kazała posprzątać... Ale potem rzuciła tekstem: "Żeby dziewczyny miały taki bałagan!". Tego nie mogłam znieść. Zapytałam: "A chłopcy mogą? Moim zdaniem nie powinni". Wuefistka wtedy zaczęła się plątać w zeznaniach. Jak się potem okazało, najpierw chłopakom odpuściła ten bałagan... Ale po wyjściu z mojego domku, kazała im również posprzątać
|
|
#4375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja. To nieciekawa sytuacja. Zgadzam się, że obowiązki powinny być rozdzielone po równo, a jak wygląda to często to niestety wiadomo ![]() ![]() Ja także nie chciałabym w domu faceta jak Ferdek Kiepski Przyznaję , sama jestem leniwa i nie cierpię obowiązków domowych, lecz jak trzeba, to zrobię to i nie zostawię z tym bliskiej osoby - nie jestem taka bez serca ![]() Gdyby mój TŻ zapierał się, że nigdy nic nie ugotuje jak zamieszkamy razem, to raczej zastanowiłabym się Na szczęście on rozumie, że są różne sytuacje i facet też powinien w niektórych sytuacjach coś ugotować albo przynajmniej spróbować ![]() W swoim pokoju to mam straszny sajgon, wszystko się wala po podłodze, ale jak ktoś przyjdzie to zawsze czysto i jak zamieszkam z facetem to też tak będzie. A bałagan mam w pokoju, bo należę do osób, którym bałagan nie przeszkadza,ale wiadomo
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-13 o 21:39 |
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi bardziej taka kobieta co przyzwyczaja tych facetów swoich, że ona wszystko za nich robi. jakby moj tż za mnie wszystko robił to też bym nic nie robiła i tylko przed tv siedziała. Ale on na szczęście wie że ja nie chcę być jak jego matka i nie będę za niego wszystkiego sprzątała i robiła.
Jak rodzice wychowują tak syna, że mama za niego wszystko robi tylko dlatego że jest kobietą to robi to na własne życzenie.
Edytowane przez gsk Czas edycji: 2011-07-13 o 21:49 |
|
|
|
#4378 |
|
BAN stały
|
Ja sama nie lubię sprzątać, gotować itp., dlatego na pewno nie zgodziłabym się usługiwać facetowi, on musi umieć sam sobie coś ugotować, kupić, posprzątać. Zastanawiam się, dlaczego kobiety same siebie nie szanują i robią z siebie służbę, przynoszącą nawet szklankę wody zajętemu oglądaniem meczu mężusiowi.
|
|
|
|
#4379 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja się dziwię, że kobiety w ogóle chcą takich mężczyzn co to sami sobie obiadu nie ugotują... Ja rozumiem, mistrzem kuchni każdy byś nie musi, ale zrobienie kilku prostszych dań to żadna filozofia. Pal licho jak jest tylko szanowny pan małżonek, ale jak są jeszcze dzieci to już dramat - dzieci z ojcem zostawić nie można, bo ojciec im obiadu nie zrobi
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego już dawno oświadczyłam mojemu tż-towi, że tylko z racji tego, iż jestem kobietą, nie będę sama sprzątać domu, gotować, prać i usługiwać u niego w domu jest podobny podział, oboje rodziców przychodzą o tej samej godz. z pracy, ojciec siada na kanapie, a matka musi robic obiad itd.sory, ale ja sobie nie wyobrażam czegoś takiego.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

)
. Związek owszem może się rozpaść, zawsze jest ryzyko. Jednak jeżeli kocha się tą drugą osobę z wzajemnością związek przetrwa wszystko, a znajomi? hmmm w ciągu życia ma się ich wieeeelu i nie raz odchodzą starzy a przychodzą nowi. 

Zwłaszcza jeśli nosiła je codziennie...