|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Dobry wieczór
![]() zapewne mnie nikt nie pamięta ![]() wiec ładnie się przedstawię ![]() dawno, dawno temu Allisanka z naszego klubiku wciągnęła nas w taki lańcuszek ze mamy dzieciaczków brały jakby patronat nad staraczkami, pamiętacie ![]() mnie (jestem mamą dwóch córek obecnie 4,5 i 1,5 latki ) wybrała Nadiazlota, chwilkę pisałam potem znalazłyśmy się na Nk, troszkę sobie pisałyśmy ale wiecie jak to jest ja -2 dzieci, młodsza była swego czasu chorowitkiem, urwał mi się kontakt... ale w znajomych na Nk została... i dziś moim oczom ukazała się fotka jej synków. ![]() przyznam się że pobeczałam się ze szczęścia... ![]() ![]() Nie znam szczegółów , i nie mam czasu na odgrzebanie tej wiekopomnej chwili. Ale jeśli Agata tu zagląda to gratuluje z całego serca i ciesze się jej szczęściem ![]() nawet nie wiesz jak mnie uszczęśliwiłaś Tą nowiną ![]() p.s nie znam szczegółów, więc ja przyjmuje wersje ze mój podwójny patronat w postaci moich słodkich chochlików zadziałał równie podwójnie ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i przesyłam pozytywne flluidy dla reszty całego wątku ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2011-06-24 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |||
Rozeznanie
|
Edzia - gratulacje dla Ciebie i córeczki
![]() Cytat:
![]() I faktycznie czas leci niesamowicie i już całkiem niedługo powitamy na świecie nasze maluszki. I nie narzekam bo ciążę znoszę naprawdę nieźle a częsta zgaga czy to że nie udało mi się uniknąć roztępów i wciąż pojwiajają się nowe to naprawdę drobiazgi i niska cena za nasze skarby. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie mam wprawdzie zdjęcia aktualnego brzuszka ale jak tylko jakieś zrobię to na pewno wstawię podobiznę "wielorybka" ![]()
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Edziu gratuluję
![]() ![]() Paulinko przykro mi że @ się jednak rozkręciła |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że w Polsce się na nwo odnalazłaś i ustatnkowałaś...mi się to wydaje niemożliwe ![]() Egwene to czekamy na foteczkę ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech letni dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 18 staraczek paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01 Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02 Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02 Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02 ![]() Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03 Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04 Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04 Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 2, last @ 22,05 Alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 13, last @ 24,05 Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 37, last @ 03,06 Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 27, last @ 4,06 Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 42, last @ 5,06 Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) cykl 7, last @ 6,06 Kadia83 (Anna, 27 lat, Anglia) cykl 2, last @ 11,06 Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 2, last @ 13,06 Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 27, last @ 18,06 Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 44, last @ 18,06 Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 32, last @ 23,06 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 9 zafasolkowanych: Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy!dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011) Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011) DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011) xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011) Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011) Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011) Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011) Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011) Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek[*] Daget -Aniołek[*] alexa83 - Aniołek[*] Kobra 913, Ewakol, Becik_4, Malami82, Nina_k, Agawaaa Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja w poniedziałek idę na monitoring podglądnąć co tam się dzieje. Mam nadzieję, że jakiś pęcherzyk rośnie, bo pregnyl już czeka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny.wracam z pytaniem bo sie niepokoje. jak juz pisalam staram sie o dzidzie. @mialam 11 czerwca a ostatnie przytulanko było 21 czerwca. od 2 dni boli mnie brzuch jak na okres i pobolewaja jajniki a dzisiaj na bieliznie zauwazylam brązową plame(wygląda jakby koncówka okresu)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
plamienie może mieć różne przyczyny Jeśli nie prowadzisz dokładnych obserwacji to ciężko coś powiedzieć..
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To że nie zdarzyło się to wcześniej nie znaczy, że nie zdarzy się w ogóle. Ale to są tylko moje przypuszczenia. Wcale nie musi to być od owulacji.
![]() |
#4361 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dodam ze mieszkam za granicą i cieżko o polskiego ginekologa(w moim mieście graniczy to z cudem),a do polski lece dopiero w sierpniu ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
jak nie od owulacji to od czego?? z natury jestem pesymistką wiec juz widze wszystko w czarnych kolorach,mimo wszystko chcialabym zebyscie pisaly prawde co myslicie i jak wam sie wydaje. i tak nie pozostaje mi nic innego jak zaczekac. dziekuje ze mi odpisujecie i ciesze sie ze tu trafilam ![]() Edytowane przez kadia83 Czas edycji: 2011-06-25 o 18:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() MÓJ ORGANIZM W TYM MIESIACU ZACHOWUJE SIE ZUPEŁNIE INACZEJ ,JAK NIGDY DO TAD.ZWARIOWAL. ![]() Edytowane przez kadia83 Czas edycji: 2011-06-25 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja chyba oszaleję - najchętniej już bym robiła teścior ![]() Ale boję się, że wyjdzie nieprawidłowo pozytywny po zastrzyku... W sumie dziś mija 10 dzień od jego podania, więc może jakieś śladowe ilości jeszcze w moim organiźmie są. Tak w ogóle od kilku dni czuję się jakbym za chwile miała dostać @ (a powinnam dostać ok.3 lipca), jest mi nie dobrze, szczypią mnie jajniki, w ogóle dziwnie się czuję... wiem, że nie powinnam myśleć o ciąży, bo to pewnie od tego okropnego duphastonu, w sumie na objawy ciąży pewnie za wcześnie, ale po prostu mózg mi wariuje. I do tego śniło mi się dzisiaj, że urodziłam córeczkę... o masakra. Muszę się wziąść w garść :P
Jak na razie nadal pozostaje nadzieja... Edytowane przez roksiakb Czas edycji: 2011-06-26 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Wtajemniczenie
|
Tylko spokój Cię uratuje!
Kiedy możesz robić test? Teraz bez sensu, jeszcze wyjda dwie krechy nakręcisz się a później... nigdy nie wiadomo. Lepiej poczekac cierpliwie ![]()
#4366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dopiero w piątek mi kazali zrobić ![]()
![]() |
#4367 | |||
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kadia83 skoro masz cykle 30-dniowe, to koło 15dc jak najbardziej może być owulacja, plamienie podobno też się zdarza. Z testami owu nie pomogę, bo nie korzystałam. A co do dziwnego cyklu, to moja ginka zawsze powtarza, że każdy jest inny i np. badania hormonów są ważne i miarodajne tylko w tym cyklu, kiedy były robione, w kolejnym może być już zupełnie inaczej.... Ja np. zawsze miałam 1 albo 2 cykle w roku znacznie dłuższe od pozostałych... Cytat:
![]() U nas jak zwykle ostatnio - spokojnie. Właśnie byla u mnie moja mama na weekend, nagadałyśmy się za wszystkie czasy... Teraz planuję wreszcie wziąć się za przygotowywanie pokoju, układanie rzeczy itp, bo do terminu zostało nam 50 dni - strasznie mało mi się to wydaje ![]() A tu zostawiam dla staraczek ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Rozeznanie
|
Witajcie moje kochane
![]() Wszystkim bardzo dziękujemy za życzenia i gratulacje ![]() Ja tylko tak na chwilkę pochwalić się naszym Wielkim Skarbem i zostawić Wam całą masę świeżutkich fluidków ![]() ![]() ![]() ![]() Jak się pozbieram i dojdę do siebie to napiszę coś więcej co i jak ![]() ![]()
#4369 |
Zakorzenienie
|
porywam od każdej po fluidku
![]() ![]() przydadzą się ![]() edzia, śliczna czarnulka ![]() ![]()
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
Edzia, śliczne maleństwo !!
![]()
#4371 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=mezaga;27744200]Kadia dla mnie to wygląda jak plamienie owulacyjne.
wiesz pierwszy raz spotkalam sie z czyms takim jak plamienie owulacyjne.nie mialam pojecia o istnieniu czego stakiego.no i zaczelam szperac w necie zeby sie wiecej czegos dowedzien.teraz troche zaluje bo pisze ze jak wystapi takie plamienie to moze jajeczko ma problem z zagniezdzeniem sie i moze dojsc do poronienia. teraz to ja chyba zniose jajo do czasu kiedy bede mogla zrobic test ciązowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale włosków to ma masakra!!! (w pozytywnym powiedzeniu tego słowa) ![]() Za nim się obejrzysz, to kitki będziesz czesać ![]()
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plamienie owulacyjne wynika z tego, że następuje nagła zmiana stężenia hormonów. Jest to jeden z objawów płodności, który nie u każdej kobiety i nie zawsze może wystąpić. Jeśli takie plamienie się pojawia w około 14 dni od końca cyklu to świadczy dopiero o uwolnieniu komórki jajowej a nie o zagnieżdżaniu. Ty pewnie wyczytałaś o plamieniu implantacyjnym a to co innego. Też się może pojawić ale nie musi i też nie musi oznaczać nic złego. Niestety w internecie oprócz przydatnych informacji jest pełno bzdur. Owszem jeśli mowa o plamieniach w ciąży to one przeważnie nie są dobrym objawem ale to już mówimy o okresie ciąży. Jeśli Ty masz cykle 30 dniowe to w 15 dniu cyklu raczej nie mówiłabym o ciąży a nawet o imlantacji.
![]() |
#4374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Kamilka jest cudna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Długo mnie nie było, ale 7 czerwca wylądowałam w szpitalu z szalejącą cholestazą i skróconą szyjką. A to dopiero 36 tydzień był. Urodziłam 3 tygodnie przed terminem, miałam wywoływany oksytocyną, ale jakoś poszło. Dzięki za gratulacje. Przesyłam fluidki od 11 dniowej Agatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() @ już powoli się kończy...i dobrze, bo cały weekend się męczyłam... Cytat:
![]() Ja tu przyleciałam do chłopaka (teraz już męża), mamy swoją firmę i nie planujemy powrotu przez najbliższe kilka lat ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymajcie się cieplutko i poznawajcie nawzajem ![]() Biore zarazka ![]() Cytat:
![]() Agatka jest śliczna ![]() Porywam fluidka od córci ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |||
Zakorzenienie
|
Witam po kilkudniowej nieobecności
![]() ![]() ![]() Edzia serdeczne GRATULACJE Kochana!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edziu Kamilka śliczna ![]() ![]() ![]() Paulinko współczuję @. Mam nadzieję, że już sobie poszła ![]()
![]() |
#4379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trafiłam na cudowne dzieciątka! Pozdrowienia i kciuki zostawiam! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Wtajemniczenie
|
Hej ja po wizycie..termin mam jak scio a ona juz ma corcie sliczna ze soba
![]() nie wiem ile mala wazy,rozwarcia zero,nie wiem kiedy urodze;/ 7 lipca nastepna wizyta a skierowanie na szpital juz dostalam w razie"w"wiec nic nowego praktycznie... martwi mnie rozwarcie ze nie mam ... nie wiem dlaczego ,przeciez juz moglabym rodzic ...podejrzewAM ze bede miala jak moje 2 kolez..rozwarcia do konca zero az wkoncu im odeszly wody,rozwarcie na opuszek i dalej CC ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.