|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
ja mialam mojej zabrac smoczucha ....ale daje do spania jednak tylko w dzien tez jak jej daje wypluwa a wrecz czasem jakby sie dlawila
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie bd caly czas z dzieckiem na rekach. Moja jak przysypia na rekach to odrazu ja odkladam, oczywiscie odrazu sie wybudza, ale wtedy z 2-3 razy wroce do lozeczka i tyle. Nie ma problemu, ze do kibelka nie da sie isc, bo jest sie uwiazanym, co nie oznacza, ze malej nie przytulam, albo ze ona nie dostaje ode mnie ciepla...
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Dawanie smok po 6 miesiącu życia to wg jakieś nieporozumienie
![]() jak ktoś się obszedł bez niego przez pierwsze pół roku to po co go wprowadzać później ![]() my używam smoka, co prawda mała nie za bardzo za nim przepadam, ale czasami ja uspokaja ssanie Cytat:
też mi się wydaje, ze to dla starszych dzieci, ja niby odkładam małą do łóżeczka i jak zapłacze to do niej przychodzę, ale nie ma żadnych reguł, ona nie wiem o co chodzi, czasami uśnie od razu, czasami muszę się nachodzić po 5 razy, a czasami jak wczoraj poszłam do niej 2 razy i znowu się odzywała a ja chciałam obejrzeć serial ![]() wiec poszłam po nią wzięłam ją na ręce i poszłam usiąść w salonie przed tv i po 5 minutach na rekach zasnęła
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrócilismy z krótkiego spacerku, mały spał całe 30 minut ![]() ale normalnie ciesze sie ze zamowilam ta mate, bo odkladam go i jakis czas sie zajmie, rozglada sie niesamowicie, mało mu sie głowa nie urwie, czekam teraz na zawieszki z lamaze ![]() ide mu przebrac dupke
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
izabella do 6 miesiaca...pomiedzy 6 a 12 mowili aby oduczac
|
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mogę jechać z mała na przednim siedzeniu w aucie???
chce jechać po te zdjęcia ze chrzcin i nie mam z kim i boje sie tak posadzić ją samą z tyłu
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
Możesz, jeśli nie masz poduszki powietrznej. Ja mam i małego montuje z tyłu. Już wiele razy jeździłam z nim sama (wizyty u lekarzy, w poradni laktacyjnej). Jak bym sama nie jeździła, to w ogóle bym nie odwiedziła lekarzy.
|
|
|
|
#4359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zawsze jak jade gdzieś biorę ze sobą jedną z sióstr. no albo jedziemy razem z TZ. z małą jechałam raz sama ale dosłownie 5km, kilka minut i to spała w tym czasie i posadziłam ją z tyłu. |
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
moj znajac zycie by sie rozdarł jakbym kierowala
;/ bede go wozic z przodu i wylacze airbagi ale na razie unikam z nim jazdy moj bez smoczka , ale na poczatku pierwsze 2-3 tyg mial i zasypia tez sam, jakos samo wyszlo ![]() ale popoludniu ja musze byc obok... chrzciny jednak 12 czerwca
|
#4361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wszędzie tak jak piszesz drogo a skoro sprawdzony to bym chciała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiesz co ja też byłam pewna że mały ma ciemieniuchę na brwiach - takie żółte strupy. smarowałam to oliwką i wyczesywałam, dziś pytamy pediatry a ona mówi że to nie ciemieniucha że to po prostu oliwka ze skórą łuszczącą się i krem, żeby to wyczesac porzadnie i już ![]() Cytat:
mój mały o 15 śpi po tej szczepionce lekarka mówiła że będzie albo mega spokojny albo mega rozdrażniony i że może długo spać ![]() Montii to macie tydzień przed nami
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-18 o 18:08 |
||||
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi świta, że nawet jak są poduszko to można z przodu, ale nie tyłem do kierunku jazdy (jak z tyłu) tylko normalnie.
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-07-17 o 17:49 |
|
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Dawno nie pisałam, ale staram się czytać.Moja córeczka miała chrzciny 9 kwietnia, miała wtedy niecały miesiąc. Na szczęście w kościele była grzeczniutka. Mam do Was pytanie, od tygodnia karmię Anastazję tylko mm, od wczoraj robi zieloną kupkę. Co to może świadczyć? Wspomnę, że ma problem z kupką, czasami robi codziennie, ale zdarza się też co 3-4 dni. Wizażowych ciociom przesyłam zdjęcia Nastusi; 1. chrzciny 9 kwietnia 2 i 3. z 3 maja
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
A tak wogóle to co radziecie na to, aby dziecko nie przekręcało głowy w jedną stronę. Właśnie dzisiaj zauważyłam, że Anastazja woli spać z główką skierowaną w prawą stronę. Co zrobić?
|
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
że przy mm zielona kupa to normalne bo mm zawiera żelazo, moja robi raz zielona raz żółtą ![]() nie doczytałam ![]() Cytat:
super ![]() skąd masz takie prześcieradełko w kropki?
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze zaopatrzenie po Kaśce
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
my dzis bylismy u ortopedy - z bioderkami wszystko super kolejna kontrola za 8 tyg |
|
|
|
#4369 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------
Cytat:
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-18 o 19:05 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4370 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile płaciłaś za ring i czy go się samemu zakłada ?? Cytat:
bosti a próbowałaś zgasić światło?? u nas to podziałało i mała zasypia sama w łóżeczku, młoda też zasypia późno bo ok 23 a wstaje ok 11 dziś musiałam ją obudzić bo tak długo spała ileż można spać Cytat:
NAdia też wypluwała smoczek, krztusiła się i miała odruch wymiotny ( w sumie jej się nie dziwie, kto by chciał siedzieć i cyckać kawałek gumy ) ale jak miała skok rozwojowy i silną potrzeb ssania jej się odmieniło i od tego czasu cumkanie smoczka jest jej ulubionym zajęciem aja Basienka kochana Natka słodka twoja córeczka kasiapruszkow super
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zapytalam |
|
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
tak wanilko, zawsze bez światła.
aja uspokoiłaś mnie trochę, tak właśnie mi sie wydawało, że ona jeszcze za malutka i nie rozumie, a sama nie potrafi zasnąć, robi się coraz bardziej zła, jak jej nie bierzemy na rece i coraz bardziej krzyczy. błędne koło. będziemy dalej próbować, ale nic na siłę. dodam, że branie na chwilę i odkładanie absolutnie nie działa, od razu straszny krzyk jak znowu trafia do łóżeczka. może kiedyś jak będzie większa, to się nauczy. super masz ten pałąk w łóżeczku ![]() castia ja zawsze małą wożę z przodu, bo nie mam poduszek, a z tyłu jest za krótki pas i nie da się zapiąć fotelika. za to u TŻta siedzę z nią z tyłu a tak poza tym to utalentowane kobitki do roboty - wymyślać tytuły do kolejnej części wątku, bo powoli zbliżamy się do 5000
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-05-18 o 19:29 |
|
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
no wiesz co
![]() hehe trzyrazyi szkoda ale też zacznę tak Nadusie kłaść bosti to nie pozostaje ci nic innego jak tulić malutką aż zaśnie
|
#4375 |
|
BAN stały
|
DOSWIADCZONE W KARUZELACH BABECZKI CO LEPSZE???
http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...606072254.html CZY http://allegro.pl/karuzela-serenada-...606093399.html czy http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...612650470.html czy moze jakas inna?? Jaka macie?? Bo ja wlasnie postanowilam kupic i nie wiem ktora lepsza.. Chciala bym taka duza i kolorowa... Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2011-05-18 o 19:52 |
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
krusiak Nadia jest zachwycona taką http://allegro.pl/tiny-love-1300800-...601167472.html
ale jak kupowałam to też brałam pod uwagę te co wystawiłaś, a że ja kupuje coś wieki bo nigdy nie umiem wybrać to mąż powiedział że ta fajna i tak już zostało :P
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też przekręca głowę na prawo ja czasem podkładam pieluszkę np w wózku![]() Cytat:
![]() dobra idziemy na kąpanko
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/interaktywna-mata-...592938212.html Nauczy się, nauczy. Nie od razu Rzym zbudowano
|
|
|
|
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieci są takie słodkie jak śpią
![]() ja też stosowałam Nuva Ring, zakładasz sama, nosisz 3 tygodnie i tydzień przerwy w którym jest krwawienie, tak jak przy tabletkach, to też jest antykoncepcja hormonalna dla osób którym nie przeszkadza świadomość że mają cos w pochwie ![]() można wyciągnąć na czas stosunku ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- my już po ciekawe czy zaśnie ![]() Cytat:
i już wiem, ze czeka mnie maskara, bo na NFZ idę, i będzie cała masa innych pacjentów ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
tez uważam, ze nie rozumie jeszcze ale jak to się u ciebie zaczęło, że usypia tylko na rączkach? bo ja od samego początku kładłam małą po kąpieli to łóżeczka i nie było żadnych problemów, od pewnego czasu zaczęła mieć problemy z zasypianiem i musimy wtedy iść czasami kilka razy do niej jak się rozryczy i pogłaskać albo cuś
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)