|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Czy widziałyście już w rossmanach rzeczy z aa wrażliwa natura?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, help, lekko sobie sparzyłam stopy, a Chłop na raka spiekł stopy i łydki (zapomniał posmarować ) - mamy jakiś żel po opalaniu, ale pomyślałam, że może lepszy byłby jakiś olejek? Mam shea, jojoba, arganowy i z malin. Czym najlepiej ratować?
#4353 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki, mimo wszystko z chęcia wypróbuje przy najbliższej okazji, bo mój skalp (choć tłusty) nie toleruje mocnych detergenów, nie mam problemu z uczuciem czystości po umyciu łagodnymi.
#4354 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
A może położyć po prostu pomidory, to wyciąga albo maślanka czy coś takiego.
![]() |
#4356 |
Raczkowanie
|
Umyłam dzisiaj włosy zestawem ogórkowym z Yesa i muszę przyznać, że wcześniej go nie doceniałam : D Jeśli nie jest lepszy niż marchewkowy, to przynajmniej równie dobry.
Ostatnio ogólnie po smarowaniu się olejami i przejściu na kosmetyki naturalne mam ładniejsze włosy, ale dzisiaj po tym zestawie mam włosy, jak to wcześniej ktoś określił, jak "zdrowa sierść" xdd Takie miłe, lekkie i błyszczące ![]() Gdyby jeszcze tylko udało mi się zejść z objętości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |||||
Rozeznanie
|
Wróciłam do Was, wiem, że nie tęskniłyście
![]() ![]() Po pierwsze pięęęękne zakupy, gratuluje wszystkim! ![]() Cytat:
![]() Tak, tak dokładnie w tym sklepie kupowałam glinke. Mam nadzieję, że amarantus córze posmakuje ![]() Cytat:
![]() Olej jojoba musze mieć. I wielkie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam krem pod oczy Ava, jakoś mnie nie powalił ![]() Zawsze będę to powtarzała, maseczka z organique anti age jest boska ![]() ![]() A ja pare dni temu użyłam próbek szamponu i odżywki (bo już nie mogłam znieść yesa): http://pl.loccitane.com/włosy-suche-...6,2,3569,0.htm Musze powiedzieć, że całkiem fajne.. włoski wygładzone, nawilżone, miękkie, takie lekkie szkoda tylko że są nieprawdopodobnie niewydajne ![]() ![]() Co do dezodorantu crystal w kulce, który kupiłam pare dni temu, to faktycznie nie trzyma ale zapachów też nie ma ![]()
Nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach! Zajrzyj " ..bo życie trzeba przeżyć, a nie przeczekać! " Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2011-07-12 o 21:05 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
|
Wywiało mnie tak chwilowo ale już jestem
![]() Naprawdę byłabyś chętna na Yeska? ![]()
#4360 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W Naturze są na 100% ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Anula - ja też chcę do takiego fryzjera!!!! ![]() Cameron - tęskniłyśmy, tęskniłyśmy ![]()
![]() |
#4361 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzięki, wysmaruję się i jego jojobą, bo mam jej dużo
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A za szamponami do włosów suchych i zniszczonych nadal się rozglądam ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Własnie, ja też nie pomyślałabym, że pomidory są dobre na tego typu rzeczy ![]() Ah, ja chce do takiego fryzjera i do takiej kosmetyczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie teraz kręci szampon organique bo skoro maseczke tak bardzo lubię ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny ja też po radę, pogryzło mnie coś - stawiam na komary albo mrówki - i od soboty mam na stopach takie duże czerwone, swędzące gule?placki? Normalne ugryzienie komara mi szybko i bez śladu schodzi, a toto się trzyma jak głupie... macie pomysł czym potraktować? Smarowałam już maścią na ugryzienia, reakcja uczuleniowa też to nie jest (ze względu na inną alergię jestem cały czas na lekach i czasami wapnie ![]() Może jakaś "mądrość ludowa" albo babciny sposób ![]() A w ogóle chciałam się pochwalić, że dieta działa... kolejne 1,5 kg w dół... oby tak dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Kotwilka, a prosiłam - nie spal się na raka!!
![]() I jak dzisiaj? Lepiej? Co nałożyłaś? Ja niestety tutaj nie jestem zbyt odkrywcza i naturalna - jak się przyjarałam to poleciałam do apteki i wzięłam co pani polecała, bo jakos nie miałam wówczas nastroju do dyskusji a naturalne podejście do kosmetyków ulotniło się wraz z zużyciem wszystkich kefirów z lodówki i pierwsza warstwą zlazłej skóry.....Dostałam jakąś pianke z panthenolem chyba i pomogła. Caameroon, fajnie, że juz jesteś ![]() Tak - glinka marokańska zostawia taka fajna paszczę, jakby sie nałożyło odrobine oleju, dlatego własnie nie zamierzam jej niczym wspomagać. A powiedz mi, czy keratyna i honeyquat coś Ci pomagają? Najlepiej stosowac je razem - mi pomagają bardzo, ale Tobie chyba niezbyt. Jakieś zawzięte masz te włosy ![]() Ja yesami wciąż zachwycona ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
OOOOO! A napiszesz co to za dieta? Ja tez bym chciała z 5 kilo....
![]() |
#4366 |
BAN stały
|
olejek goździkowy odstrasza owady, ostatnio sprawdzam i mnie zachwyca!
Rozpalam kominek z olejkiem w domu czy w ogrodzie przy stole. Można też rozprowadzić po skórze jak perfumy. Dobrze, że zadziałało, bo preparaty na komary strasznie śmierdzą. Polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To co Anula, zakładasz? ![]() Cytat:
Typowe MŻ-WR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, wykończyłam wreszcie moją Kostkę Rozmarynową z LF. I jak już kilkakrotnie pisałam, baaardzo jestem z niej zadowolona ![]() Wiecie co, przydałoby się nam na Biochemii coś takiego jak "Scent Bar" na perfumach. Wątek do pogadania o "dupie Maryni", bo jak widać sporo tematów "na około" jest, a skakanie po różnych forach i wątkach jest troszkę... upierdliwe. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() A wiesz może, czy jakieś inne olejki też odstraszają? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Vea, gdzies czytałam, że olejek herbaciany jest polecany na ugryzienia. Mi pomaga
![]() Tak, MŻ najlepsza z diet ![]() ![]() Trzymam kciuki i gratuluję sukcesów ![]()
#4369 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Olejki, których nie lubią komary: - olejek citronella - olejek lawendowy - olejek kocimiętki - olejek eukaliptusowy - olejek Penny Royal - olejek wrotycza pospolitego - olejek bazylii - olejek tymianek - olejek cedrowy - olejek z drzewa herbacianego - olejek miętowy |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Jak tylko wrócę do domu, to się normalnie w nim wykąpię
![]() Wpadki - czytaj frytki, drinki na imprezie - się zdarzają i nie ma co włosów z głowy rwać, byleby nie stały się regułą ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Organizatorka
|
http://www,tipy,pl/tipy_1743,ukaszenia-owadow.html (zmień przecinki na kropki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Organizatorka
|
A czy któraś kupowała olejek z róży na ECOSpa? Olej z róży rdzawej EKOLOGICZNY to chyba ten sam co z Alepi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny.
![]() Co tam porabiacie? Ja właśnie dodaję produkty do KWC. Wkurza mnie, że to forum zaczyna dbać tylko o statystyki, a nie o poziom. ![]() ![]()
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dodasz szampon i odżywke lawendowa Jason to na wstępie zaniże im ocene ... Może i ja spróbuje dodać cos na KWC? Wprawdzie nie bardzo wiem jak sie za to zabrac, ale może sie tym zainteresuję....:rolleyes :
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to te produkty są złe? Ja właśnie chciałam lawendową odżywkę, a co z nią nie tak? Na razie słyszałam same pochwały. A produkty będą za kilka dni, bo muszą czekać na zatwierdzenie jakże ważnej grupy osób. ![]() ![]()
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-07-13 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Przepraszam, że mniej tutaj wpadam. Staram się nadrabiać Wasze posty. ![]() ![]() ![]() Użyłam też mydełka Tuli: owsianka. Fajne ![]() ![]() Miłego dnia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co zamiast lakieru do włosów
![]() moim włosom służy babydream plus odżywka z Eco ![]() są takie miękkie i gładkie ![]() szkoda tylko że nadal wypadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jaka odżywka z eco? Opisz ją dokładniej : D Edytowane przez akaidoku Czas edycji: 2011-07-13 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz tam od razu moją recenzję. Pochwały napewno nie były ode mnie - już kiedyś pisałam, że ten zestaw to moja największa porażka naturalna. Nie znam zdania innych osób, nie szukałam innych opinii. Oczywiście sama doskonale wiesz jak to jest z kosmetykami - jedni nienawidzą, inni kochają. Ale ja, bazując na własnych doświadczeniach, nikomu jej nie polecę! To skoro tak lubisz dodawać to daj znac co dodasz - chętnie zamieszcze recenzje jeśli bedzie coś mojego ![]() Cytat:
![]() Możesz kupić jakiś o naturalnym składzie (napewno lakier do włosów ma sante i argile provence). Ja w tej kwestii wyluzowałam, używam lakieru naprawdę odrobinę, nadal kupuje welli ![]() ![]() A co stosujesz na wypadanie włosów? Wiesz, na skutki trzeba czasem poczekac i 2 , 3 miesiące.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.